Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σήμερα υπέγραψαν και επίσημα ενώθηκαν με τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" οι βουλευτές Χρήστος Ζώης,Παναγιώτης Μελάς,Έλενα Κουντουρά,Μαρία Κόλλια Τσαρουχά,Σπύρος Γαληνός,Τσαμπίκα Ιατρίδη.


Οι σχετικές δηλώσεις προσχώρησης υπογράφηκαν στην αίθουσα υποδοχής των πολιτών,στα κεντρικά γραφεία του κόμματος,μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παρόντες ο Πάνος Καμμένος και δεκάδες νέοι άνθρωποι που ήλθαν και εκείνοι να προσυπογράψουν την Ιδρυτική Διακήρυξη και να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της νίκης για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους βουλευτές και στους νέους υποψήφιους,είπε: "Και άλλοι έντιμοι με τη συνείδησή τους βουλευτές,ακολουθούν τον κοινό αγώνα που ξεκίνησαν όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ της πατρίδας. Είναι και αυτοί οι συνάδελφοι-συναγωνιστές μας,έτοιμοι να παλέψουν για να σηκώσει η κεφάλι η ΕΛΛΑΔΑ μας από τις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο χειρότερο σκαλοπάτι από την εποχή της κατοχής. Καλωσορίζω επίσης τους νέους υποψήφιους,με ιδιάιτερη ικανοποίηση και θαυμασμό για τη γενναία πατριωτική επιλογή τους,σε εποχές που οι μνημονιακές δυνάμεις προσπαθούν να υποτάξουν την ΕΛΛΑΔΑ μας".
 
Από.........  http://exomatiakaivlepo/

Πρόεδρε η Ν.Δ. δεν μπορεί να μικρύνει άλλο….

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Oφείλει να παρέμβει εδώ και τώρα ο Σαμαράς



Άμεσα κι’ όταν λέμε άμεσα το εννοούμε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Πρέπει να δώσει εδώ και τώρα τέλος στο παραμύθι που του «πουλάνε» η παραγονταραίοι που τον περιτριγυρίζουν καθημερνά. Οφείλει να δει κατάματα την πραγματικότητα, όπως, αυτή άρχισε να διαμορφώνεται μετά την απόφαση μιας σημαντικής μερίδας βουλευτών, οι οποίοι κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που ο ίδιος επέλεξε ν’ ακολουθήσει.


Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί, μάλλον ήταν λανθασμένοι. Επειδή, κάποιοι που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ενδεχομένως να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα των χειρισμών τους, οφείλουν να γνωρίζουν κάτι πολύ απλό. Η Ν.Δ. ιστορικά δεν είχε την πολυτέλεια της αφαίρεσης δυνάμεων. Για την κεντροδεξιά παράταξη, είναι πολύτιμη η παρουσία και του Καμμένου, και του Μανώλη, και του Ζώη, και του Μαρκόπουλου, και της Ιωαννίδου. Το κάθε στέλεχος είχε την δική του αξία. Μάλιστα, όσες φορές κατάφερε να κυριαρχήσει πολιτικά η Ν.Δ., οι ηγέτες της, όπως ο Κ. Μητσοτάκης και ο νεότερος Καραμανλής, επιχείρησαν να «απλώσουν» τις ιδέες στον πολιτικό χάρτη.

Επειδή, δίπλα ή παραδίπλα στον Σαμαρά, βρίσκονται άνθρωποι που ούτε γνωρίζουν, ούτε, όπως φαίνεται έχουν διάθεση να μάθουν τη Ν.Δ., ας ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος. Ο ίδιος που είναι γέννημα και θρέμα της παράταξης. Που γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα. Να ασχοληθεί, όμως, ΤΩΡΑ. Γιατί, αύριο ίσως να είναι αργά. Αύριο, ενδεχομένως να μετρά ακόμη περισσότερες απώλειες. Και, η Ν.Δ., όπως και να το κάνουμε δεν έχει την πολυτέλεια της αφαίρεσης. Χρειάζεται πολλαπλασιασμό και πρόσθεση. Ας κλείσει τ’ αυτιά ο πρόεδρος της Ν.Δ., κι’ ας ανοίξει τα μάτια. Τότε, είναι βέβαιο ότι θα δει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα απ’ αυτήν που του μεταφέρουν. Και, στην τελική, πρέπει να βρεθεί κάποιος να πει στον Σαμαρα ότι: "η Ν.Δ., δεν μπορεί να μικρύνει άλλο..." Και αυτό είναι σίγουρο ότι δεν το λέει κανείς απ' όσους περιστοιχίζουν τον ηγέτη της κεντροδεξιάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ

Από......  parapolitika

Ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση- Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com


Με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώνεται...
η διαδικασία κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης.


«Όχι» στη σύμβαση λέει το ΚΚΕ, που προχωρά σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια τη γενική γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στις 19:00 θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).

Σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ καλεί στις συγκεντρώσεις το λαό να υψώσει «φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

«Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του» αναφέρεται.

«Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Κλείστε τα αυτιά σας στους διάφορους 'σωτήρες' που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τα αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση» προσθέτει η ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα η δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Ενόψει των εκλογών πρέπει να μιλάμε και να απευθυνόμαστε στους πολίτες με ειλικρίνεια. Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν, αυτό που λέμε είναι ότι για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές» είπε.

Από ......  epikaira





Ο Πάνος Καμμένος στην ΝΕΤ 19/3/2012

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com



Από .....  taxalia

Έξαλλοι οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ και όχι μόνο στην Λάρισα με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μόνο ως «Κυριακάτικη εκδρομή» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή επίσκεψη του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα στη Λάρισα, ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, «αναγκάστηκε» για περισσότερο από τέσσερις ώρες να δίνει εξηγήσεις στα μέλη της ΝΔ.


Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το έγκυρο larissanet.gr ..

Τέθηκαν αρκετές και σκληρές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους αλλά και από τους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ.

«Πλέον ζούμε με χαρτζιλίκι…» «Η νέα γενιά σήμερα υποφέρει. Πλέον ζούμε με χαρτζιλίκι». Κάποιος είπε πως θ’ αναγκαστούμε να πάμε στο εξωτερικό. Εσείς κ. Σταϊκούρα μας εξηγείτε πως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο πάντοτε το εξέταζαν οι νέοι. Σας πληροφορούμε πως και να το θέλαμε τα λεφτά που παίρνουμε δεν θα μας έφταναν ούτε για τα αεροπορικά εισιτήρια» δήλωσε στην τοποθέτησή του ένα μέλος της ΟΝΝΕΔ Λάρισας.

«Να μαζέψουμε υπογραφές να γυρίσουν πίσω οι 21 βουλευτές…» «Εάν η ΝΔ επιθυμεί την αυτοδυναμία θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές ενωμένη. Να μαζέψουμε υπογραφές και να τις καταθέσουμε στο κόμμα, ζητώντας την επιστροφή των διαγραμμένων βουλευτών», ζήτησε άλλο μέλος της ΝΟΔΕ Λάρισας.

Αυτό όμως που έκανε αίσθηση ήταν η απάντηση του κ. Σταϊκούρα στην τοποθέτηση :

"Πλέον καλούμαστε να συντηρήσουμε τα παιδιά μας, όσα απ’ αυτά δεν είναι φυσικά άνεργα. Μπορεί σήμερα ένας νέος να ζήσει με 350 ευρώ; Εσείς οι βουλευτές θα ζούσατε με αυτά τα λεφτά; Δηλαδή τι θέλετε να γίνει, να φύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό;» υποστήριξε στέλεχος του κόμματος , πυροδοτώντας νέες εντάσεις στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Προσέξτε τι απάντησε ο κ. Σταϊκούρας στο θέμα της ανεργίας και της μετακίνησης των νέων στο εξωτερικό..

Ο κ. Σταϊκούρας σύμφωνα με παρευρισκόμενους, απάντησε .. 
 "Μπορούν να πάνε στο εξωτερικό για δουλειά" !!!
 
Από ......  larissanet

Αυτοί που μας χρεοκόπησαν μπορούν να μας σώσουν;...

Αναρτήθηκε  από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


1) Αυτοί που μας χρεοκόπησαν μπορούν να μας σώσουν;...


Η χώρα σε ένα μήνα περίπου καλείται να κάνει επιλογές οι οποίες θα καθορίσουν τον μέλλον της για δεκαετίες. Αναφανδόν σωστές ή λάθος κομματικές επιλογές δεν υπάρχουν.

Άπασες οι επιλογές εμπεριέχουν θετικές και αρνητικές πλευρές. Μοιάζουμε με ναυαγό με τραυματισμένα άκρα, που πρέπει να εμπιστευθεί «καρκινοπαθή» με διορία μερικούς μήνες ζωής, για να τον πάρει στην πλάτη να τον περάσει απέναντι σε τρικυμισμένη θάλασσα.

Τα κόμματά μας, άπαντα και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ευθύνονται για το παρασιτικό πελατειακό μοντέλο που χρεοκόπησε και η κατάρρευσή του μας έχει καταπλακώσει.

Οι ληστείες των υπαλλήλων του ΙΚΑ, του Υπουργείου Ανάπτυξης, των εφοριών και της πολεοδομίας είναι όλα συμπτώματα σε καθολική έξαρση, του «καρκίνου» που έχει μεταδώσει το κομματικό πελατειακό κράτος σε όλη την κοινωνία. Αυτά αποτελούν ψήγματα της κορυφής του παγόβουνου. Η σήψη και η διαφθορά έχουν καθολικές διαστάσεις.

Αυτό το κράτος κλέφτες το ελευθερώσαν, κλέφτες το κυβερνήσαν και το κυβερνάνε...

Μπορούν αυτοί που μας χρεοκόπησαν να μας βγάλουν από τη χρεοκοπία; Αναρωτιούνται άπαντες οι Έλληνες. Σίγουρα όχι.

Δεν πιστεύω πως κάποιο από τα κόμματα της εξουσίας ή της αντιπολίτευσης, αν λάβει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τον κομματικό τους μηχανισμό από το να επιδοθεί στην διαφθορά και τον παρασιτισμό. Τα κόμματά μας είναι στημένα σαν μηχανισμοί διαφθοράς και όσοι μετέχουν σε αυτά το πράττουν, όχι να συνεισφέρουν ή να φέρουν σε πέρας όποια εργασία του ανατεθεί σαν επαγγελματίες, αλλά για να προσπορίσουν τα παράπλευρα οφέλη της εξουσίας.

Κάποιοι αφελώς νομίζουν πως η διαφθορά τελειώνει στα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Η άποψή μου είναι πως και τα μικρότερα πάνω στην ίδια δομή είναι σφυρηλατημένα. Απλά λόγω θέσης η διαφθορά τους και ο παρασιτισμός περιορίζονται στα συνδικάτα περισσότερο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ούτε τα νέα σχήματα με παλιά «υλικά» αποτελούν εξαίρεση. Ίσα-ίσα που η σύνθεσή τους αποτελείται από στελέχη του σκληρού πυρήνα του παλιού πελατειακού κράτους. Αφού έφαγαν, ήπιαν και διόρισαν, τώρα παριστάνουν του αγνούς υπερασπιστές της πελατείας που πλήγεται από την μεταρρύθμιση.

Η διαφοροποίησή τους με τα κόμματα από τα οποία αποσπάστηκαν κυρίως περιορίζεται στην επιμονή τους πως υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου ο οποίος βασίζεται στο δόγμα πως λεφτά υπάρχουν.

Το νέο στοιχείο...

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες εβδομάδες πέφτουν βροχή οι αποκαλύψεις σκανδάλων στη δημόσια διοίκηση και τους οργανισμούς που εποπτεύει το κομματικό κράτος.

Είναι η τεχνική βοήθεια και επιστασία της τρόικα στο κράτος που έχει αδρανοποιήσει το μανδύα της κομματικής και συνδικαλιστικής συγκάλυψης. Είναι και η δομή της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενός τεχνοκράτη που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και το αύριο του κομματικού ασκεριού των παρασίτων.

Το μοντέλο Παπαδήμου, πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές χωρίς την τροχοπέδη, του μεγάλου σχήματος και των κομματικών συμβιβασμών. Το μοντέλο Παπαδήμου μετά τις εκλογές πρέπει να μετεξελιχθεί σε μοντέλο Μόντι.

Την τρόικα και την Task Force που επιβλέπουν την εξυγίανση και αναδιοργάνωση όχι μόνο πρέπει, να τις αφήσουμε να κάνουν την δουλειά που έχουν αρχίσει, αλλά να τους εκχωρήσουμε περισσότερους τομείς.

Αυτοί που φωνάζουν «πατριωτικά» συνθήματα είναι όσοι απομυζούσαν την δόλια την πατρίδα και ζούσαν σε βάρος της.

Κοινώς φωνάζουν οι κλέφτες...

Λαϊκή Σοφία...

Είθισται να λέγεται πως ο λαός δίνει σοφά εκλογικά αποτελέσματα. Αν κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις ίσως δείτε αυτή τη σοφία πίσω από τον τρόπο που κατανέμει τα ποσοστά.

Το εκλογικό σώμα, σαν ναυαγός με τραυματισμένα άκρα, χρησιμοποιεί το παλιό κομματικό σύστημα, σαν τον «καρκινοπαθή» με μερικούς μήνες ζωής που τον περάσει απέναντι στην τρικυμισμένη θάλασσα...

2) Η μεγάλη εικόνα της αγοράς...

Μια αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές ενέχει τους κινδύνους μιας οριακής πλειοψηφίας και άρα ανάπηρης και ενός εναγκαλισμού του κράτους από ένα κομματικό στρατό «πειναλέων» που θα αναφωνεί: Επιτέλους ήρθε η σειρά μας...

Μια διάλυση των δυο κομμάτων εξουσίας και μια νίκη του ευκαιριακού εσμού των αντιμνημονιακών δημαγωγών κρύβει τον κίνδυνο μιας ακύρωσης της δανειακής συμφωνίας και δρομολόγησης της εξόδου από το ευρώ.

Η λύση που συμφέρει την κοινωνία και την πατρίδα είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και σταδιακής ανάδειξης νέων υγιέστερων πολιτικών δυνάμεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας εντός των ορίων της 200ετής ευρωπαϊκής της πορείας.

Η μεγάλη συμμετοχή στην εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή που μας πέρασε, επιβεβαιώνει πως το σύστημα δεν απειλείται με βίαιη διάλυση πριν τις εκλογές και άρα το χάος που κάτι τέτοιο θα προκαλούσε.

Αυτός πιστεύω πως είναι ο τρόπος με τον οποίο ερμήνευσε η αγορά τις πολιτικές εξελίξεις χθες.

Η αγορά ερμηνεύει σαν θετική εξέλιξη την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Ο παρόν ανοδικός κύκλος ξεκίνησε λίγο μετά την πτώση της μονοκομματικής κυβέρνησης και την έλευση Παπαδήμου. Μετά ήρθε η ολοκλήρωση του PSI. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο της έχοντας φέρει σε πέρας το έργο που ανέλαβε.

Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα το γράψει πρώτα το ταμπλό.

Βρισκόμαστε καθ’ οδόν...

Η μικρή εικόνα

Ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις τόσο μεταξύ των τραπεζικών μετοχών, όσο και μεταξύ άλλων μετοχών. Η διαφοροποίηση της συμπεριφοράς όμοιας κατηγορίας μετοχών κατά περίσταση αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι...

Για περισσότερα βλέπε: Οι διαφοροποιήσεις είναι θετικό σημάδι

3) Φοροελαφρύνσεις για «κουρεμένους» ιδιώτες;

Κ. Στούπα καλημέρα.

Σήμερα γράφτηκε πως οι ιδιώτες ομολογιούχοι που «κουρεύτηκαν» θα λάβουν σαν αποζημίωση, φορολογικές ελαφρύνσεις που θα φτάσουν σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας.

Ποια είναι η θέση σας;

Μετά τιμή

Κ.Λ.

Απάντηση: Ευθύς εξ αρχής, όταν ακόμη όλοι βεβαίωναν πως οι ιδιώτες θα εξαιρεθούν είχα γράψει πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο γιατί δημιουργεί νομικά επιχειρήματα υπέρ όσων ξένων δεν συμμετάσχουν στο «κούρεμα» και θα καταφύγουν νομικά εναντίον της Ελλάδος. Αυτός ο λόγος θα υπάρχει για χρόνια. Οι υποσχέσεις που ακούτε πιστεύω πώς έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.

4) Οι περιπέτειες ενός πρόθυμου φορολογούμενου

Κάποτε τον Σεπτέμβριο έλαβα ειδοποιητήριο από την εφορία για την περιβόητη εισφορά αλληλεγγύης. Αφού έκανα το έμβασμα για την πρώτη δόση, ως επίσης γνωστόν δεν στάλισαν ειδοποιητήρια για τις επόμενες (με τους σχετικούς κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής) ώστε να εμβάσω τα υπόλοιπα.

Τώρα μου έχει αποσταλεί email ότι έχω λέει ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς πάλι να μου ανακοινώνεται το ακριβές πόσο ούτε πως μπορώ να εξοφλήσω. Αναφέρεται μόνο ένα αόριστο "να έρθω σε επαφή με την αρμόδια ΔΟΥ"….

Βλέπε: Οι περιπέτειες ενός πρόθυμου φορολογούμενου...

5) Μα είμαστε σοβαροί;...

Μα είμαστε σοβαροί, Κε Στούπα; Δηλαδή το μέλλον μας εξαρτάται από τον Σαμαρά που τον εκλέξαν αρχηγό στο κόμμα τους οι ίδιοι που κάποτε τον λέγανε προδότη μόνο και μόνο για να μην πάρει το κόμμα η κόρη του Μητσοτάκη και από τον Βενιζέλο που είναι ο δημιουργός του περίφημου νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος νόμος επέτρεψε την καταλήστεψη του δημόσιου χρήματος από τους εθνοπατέρες μας καθότι τους εξασφάλιζε την ατιμωρησία. Μας είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι; Πως κατορθώνουν και επιβιώνουν αυτοί οι επαγγελματίες της εξαπάτησης; Μου θυμίζουν την μαφία στην Ν. Ιταλία. Έτσι και οι πολιτικοί μας, μας κάθισαν στον σβέρκο και μας πίνουν το αίμα. Είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας. Οι λαοί τελικά, είναι άξιοι των πολιτικών τους αλλά και το αντίστροφο. Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους εταίρους μας παρά στους δικούς μας πολιτικούς. Φταίνε οι εταίροι μας αν εμείς είμαστε χώρα που καμία σχέση δεν έχει με τον Ευρωπαϊκό ορθολογισμό και κατά συνέπεια μας βλέπουν και λίγο περιφρονητικά;

Ζ.Γρηγόρης

Από....... capital.gr

Στο μικροσκόπιο της Συγγρού ο Καμμένος

Αναρτήθιηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στην Λεωφόρο Συγγρού , για τον τρόπο με τον οποίο θα σταματήσουν τις διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά και ειδικότερα προς το κόμμα Καμμένου


Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στην Λεωφόρο Συγγρού , για τον τρόπο με τον οποίο θα σταματήσουν τις διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά και ειδικότερα προς το κόμμα Καμμένου.



Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» πάντως δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να δημιουργήσουν κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που ικανοποιεί την ΝΔ.

Στελέχη μάλιστα του τρίτου ορόφου της Συγγρού όσο περνούν οι μέρες εκτιμούν ότι θα μειώνονται και οι πιθανότητες να βρεθούν δέκα βουλευτές που θα ακολουθήσουν τον κ. Καμμένο.

Από ......  parapolitika




Ογκόλιθος απειλεί σπίτια στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Την επικινδυνότητα να φύγει από την θέση του και να πέσει πάνω σε σπίτια τεράστιος βράχος, που βρίσκεται σε λόφο, ακριβώς πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο, επισημαίνει κάτοικος της περιοχής.



Τα τελευταία 30 με 40 χρόνια, όπως αναφέρει, ο ογκόλιθος αυτός έχει μετατοπιστεί πάνω από 2.5 μέτρα, ενώ την τελευταία πενταετία κατά 30 με 40 πόντους. Η περιοχή, όπως επισημαίνει έχει κακό ιστορικό στην πτώση βράχων και γι' αυτό κάνει έκκληση στις αρμόδιες αρχές να επισκεφθούν το σημείο, για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Από......  lamiasrar

“Τσεκούρι” στο εφάπαξ σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα – 7 Ταμεία στο κόκκινο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



- 10% ως και 30% οι μειώσεις ως τα τέλη Μαρτίου



- Πλήττονται όλοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, Ιδιωτικό Τομέα


- Ποιος είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης

Το έγγραφο που έστειλε στα Ταμεία η Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης έχει την ένδειξη εξαιρετικά επείγον και ζητά την άμεση καταγραφή των αποζημιώσεων καθώς αυτές δεν εναρμονίζονται με τις κρατήσεις που έγιναν.

Ουσιαστικά με αυτή την καταγραφή υπάρχει και η άμεση εντολή για περικοπές. Που θα γίνουν; Αρκεί μια ματιά στα Ταμεία:

Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα

Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίου

Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Εργαζομένων ΜΜΕ

Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών

Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα απασχολούμενων

Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εργαζομένων Σωμάτων Ασφαλείας

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Με λίγα λόγια το έγγραφο έχει αποσταλεί σε όλα τα βασικά Ταμεία και αφορά σχεδόν σε όλους του εργαζόμενους στη χώρα.

Το κούρεμα ανάλογα το Ταμείο θα κυμανθεί από 10% και θα φτάσει ακόμη και το 30% σε κάποιες περιπτώσεις.

Πλέον αφορά σε όλες τις αποζημιώσεις και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται καλούνται τα ταμεία να δώσουν στοιχεία για όλα τα άτομα που δικαιώθηκαν εφάπαξ τα δύο τελευταία χρόνια ξεχωριστά για κάθε έτος:

Μέση προϋπηρεσία

Μέσος τελευταίος μισθος εξόδου που λήφθηκε υπόψη για τον υπολογισμό του εφάπαξ

Μέσος όρος αποδοχών για τη λήψη εφάπαξ

Μέσο ποσό εφάπαξ

Μέση ηλικία κατά την έξοδο

Συνολικό ποσό εισφορών για τη λήψη εφαπαξ για ασφαλισμένους ως 31.12.1992

Αριθμός μηνών καταβολής εισφορών

Από το υπουργείο υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει, σε ότι αφορά στο Δημόσιο, διάλογος με την ΑΔΕΔΥ, ωστόσο όλα δείχνουν πως εκτός από την περικοπή οι δικαιούχοι θα παίρνουν μια προκαταβολή της αποζημίωσης της τάξης του 40% και στη συνέχεια το υπόλοιπο ποσό θα εξοφλείται σε δόσεις.

Από.......  newsit

Κουβέλης : Με ποιους και με ποιους όρους για κυβερνητική πλειοψηφία

Αναρτήθηκε  από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Απάντηση στο ερώτημα πως μπορεί να διαμορφωθεί προοδευτική εναλλακτική πρόταση εξουσίας, υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συμμετάσχει η Δημοκρατική Αριστερά και με ποιες δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργαστεί, δίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με άρθρο του στο eklogika.gr με τίτλο «Γιατί η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στον Τρίτο δρόμο του αριστερού Ευρωπαϊσμού».

Στο άρθρο ο κ. Κουβέλης εξηγεί ότι «δεν μπορούμε έτσι όπως είναι σήμερα οι θέσεις των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς να συναντηθούμε, γιατί διαφέρουμε σε θέματα στρατηγικής σημασίας, με πρώτο και κύριο την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ». «Τι κοινό πρόγραμμα μπορείς να έχεις, συνεχίζει, όταν υπάρχει αυτό το προγραμματικό χάος; Η οποιαδήποτε συνεργασία θα διαλυθεί στην πρώτη δοκιμασία. Αυτή είναι και η απάντηση μας στην πίεση για «ενότητα της Αριστεράς».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποκλείει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός του σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, προβλέπει μεγάλες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές και καταλήγει ότι «η μεγάλη προοδευτική πολιτικήςκαι κοινωνικής πλειοψηφία θα συγκροτηθεί από δυνάμεις που έχουν αναφορά στο δημοκρατικό σοσιαλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία, την πολιτική οικολογία και ανένταχτες, φρέσκιες δυνάμεις, από νέους κυρίως ανθρώπους, που αναζητούν νέα έκφραση. Παράλληλα αφήνει παράθυρο συνεργασίας με δυνάμεις του ΣΥΝ που «θα αποδεσμευτούν από την αδιέξοδη ερωτοτροπία με το ΚΚΕ και θελήσουν να συμπαραταχθούν».

Σε άλλα σημεία του άρθρου του ο κ. Κουβέλης εξηγεί γιατί η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στον Τρίτο δρόμο του Αριστερού Ευρωπαϊσμού και ακόμη:

-Προβλέπει ότι τον Ιούνιο θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας συνοδευόμενο από νέα λαίλαπα μέτρων που θα πέσουν πάλι στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων

-Εξηγεί πότε και με ποιο τρόπο θα καταστεί εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της Συμφωνίας που δεσμεύει τη χώρα.

-Γιατί πρέπει να προωθηθούν άμεσα μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Φώτη Κουβέλη στο eklogika.gr, πατήστε εδώ.



O Δήμος Λαμιέων για το λουκέτο στην Συνεταιριστική Τράπεζα.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


"Κεραυνός εν αιθρία" ήταν σήμερα η είδηση για το λουκέτο στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και για τον Δήμο Λαμιέων .



Η ανακοίνωση που εκδόθηκε περιγράφει τα συναισθήματα που σκόρπισε η είδηση που μετέδωσε το πρωί ο FM-1 και αναρτήθηκε στο lamiafm1.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τοποθέτηση εκκαθαριστή σε τέσσερις Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες μεταξύ των οποίων και στη Συνεταιριστική Λαμίας.

Μια Τράπεζα με ιστορία πάνω άνω των 100 χρόνων, μια Τράπεζα που συνέβαλλε σημαντικά στη στήριξη των μικρομεσαίων και την ανάπτυξη της περιοχής μας .

Ο Δήμος μας όλα αυτά τα χρόνια, συνεργάζεται άψογα και στηρίζει την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, την λειτουργία της οποίας επιθυμεί .

Ζητάμε από τους αρμόδιους, ίδια μεταχείριση με όλες τις λοιπές εμπορικές Τράπεζες που βρεθήκαν στην ίδια θέση και την εγγύηση όλων των Καταθέσεων της Τράπεζας."

Από ........  lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com