Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Το κίνημα των φθηνών τροφίμων! – Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο



- Και οι δήμοι στον χορό των προσφορών - Αλλοι συνεργάζονται με παραγωγούς και άλλοι γίνονται οι ίδιοι μεταπωλητές φθηνών προϊόντων - Πατάτες Νευροκοπίου θα δώσει ο Δήμος Παλλήνης


- Φθηνές μερίδες φαγητού πουλάει κάθε μέρα σε κιόσκι στην κεντρική πλατεία ο δήμος Αχαρνών


- Φθηνό ρύζι από τις Σέρρες, φασόλια από την Καστοριά


- ΟΛΕΣ οι πρωτοβουλίες θα προβάλλονται μέσω του Newsit.gr - Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr

Όλα ξεκίνησαν με το «κίνημα της πατάτας» από την Πιερία. Αλλά η ανάγκη του κόσμου για φθηνά τρόφιμα παίρνει... πανελλαδικές διαστάσεις! Επιτέλους...

Ο κόσμος «μπούχτισε» πια από τους μεσάζοντες, από εκείνους που στο βωμό του κέρδους (τους) εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του παραγωγού, από τον οποίο αγοράζουν φθηνά, και τις ανάγκες των καταναλωτών, στους οποίους πουλάνε πανάκριβα.

Αλλά η οικονομική κρίση έρχεται να πατήσει... πόδι. Ό,τι δηλαδή έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Οι εθελοντικές ομάδες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται η αντίδραση στη δράση των μεσαζόντων!

Όλα ξεκίνησαν με τις πατάτες στην Πιερία, τώρα παίρνουν σειρά κι άλλες πόλεις, με άλλα προϊόντα.

Το Σάββατο, στην Κατερίνη, οι εθελοντές της Πιερίας και τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι θα διαθέσουν άλλους 75 τόνους πατάτας σε 1.100 οικογένειες που τις παρήγγειλαν σε χρόνο ρεκόρ!

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Βέροια και Λάρισα βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.

Η αρχή έγινε από τις πατάτες αλλά έρχονται κι άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι! Ετοιμάζεται το έδαφος για να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.

Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).

Για τα φασόλια, μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο σημείο με παραγωγό από τις Πρέσπες. Κι αν όλα πάνε καλά, τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Στον Βόλο την πρωτοβουλία πήρε μια νεοσύστατη ομάδα με τον τίτλο «Άνωση - Εθελοντές Βόλου», γράφει Το Έθνος. Πολίτες, δήμοι ακόμη και μοναστήρια τηλεφωνούν ήδη για να δώσουν παραγγελίες!

Ήρθαν, λοιπόν, σε επαφή με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι και δέχονται μέχρι και την Παρασκευή παραγγελίες για μια πρώτη ποσότητα 30 τόνων με πατάτες που θα παραδοθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Η τιμή διάθεσης, όπως και στην Κατερίνη, θα είναι 25 λεπτά το κιλό.

Επίσης έχουν γίνει επαφές και με αγρότες των Σερρών για να τους προμηθεύσουν ρύζι καθώς και με αγρότες της Καστοριάς για την προμήθεια φασολιών και περιμένουν τις προσφορές τους.

Στο χορό μπήκε και ο δήμος Παλλήνης, που αποφάσισε να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με παραγωγούς από το Νευροκόπι για να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους δημότες, σε χαμηλές τιμές. Έτσι, οι κάτοικοι του δήμου Παλλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πατάτες προς 28 λεπτά το κιλό, δηλαδή περίπου 50% φθηνότερα σε σχέση με το σούπερ μάρκετ.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές μέχρι τις 8 Μαρτίου είναι να συμπληρώσουν ένα έντυπο με τα στοιχεία και την ποσότητα που επιθυμούν να αγοράσουν ώστε οι παραγωγοί να γνωρίζουν την ποσότητα του προϊόντος που θα μεταφέρουν στην Αθήνα.

Φθηνές μερίδες φαγητού στις Αχαρνές

«Το μενού για σήμερα περιλαμβάνει πένες με μελιτζάνα και φέτα, αρακά και κοκκινιστό με πατάτες. Οι φρεσκομαγειρεμένες μερίδες παρασκευάζονται με αγνά υλικά και συνοδεύονται πάντα με κουβέρ».

Η παραπάνω περιγραφή δεν αφορά στο φαγητό κάποιου γκουρμέ εστιατορίου, αλλά σ’ έναν πρωτοποριακό θεσμό του δήμου Αχαρνών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, «Γεύμα για όλους».

Στην πλατεία του δημαρχείου Αχαρνών έχει στηθεί ένα κιόσκι, όπου οι δημότες μπορούν τις καθημερινές να προμηθεύονται σπιτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή, μόλις 2,5 ευρώ ανά μερίδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτείται η εγγραφή σε κάποια λίστα.

Για τη συγκεκριμένη ενέργεια ο δήμος προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος και η τελική επιλογή της επιχείρησης έγινε με γνώμονα τη χαμηλή τιμή, αλλά και τις πιστοποιημένες με HACCP και ISO υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει καθημερινά, από τις 11 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι, έξι διαφορετικά φαγητά, σε ειδική συσκευασία προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να τα πάρει σπίτι του. Το μενού εναλλάσσεται καθημερινά και περιλαμβάνει κυρίως λαδερά, όσπρια, κρέας και ζυμαρικά.

Με το συγκεκριμένο θεσμό ανακουφίζονται, κυρίως, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εργαζόμενες μητέρες, πολύτεκνοι, αλλά και άνθρωποι χωρίς οικογένεια. Υπολογίζεται ότι ήδη στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του θεσμού εξυπηρετούνται καθημερινά 80-100 άνθρωποι.

Σε επόμενο στάδιο ο δήμος Αχαρνών προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν σίτισης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Από.....  newsit



Μεταρρυθμίσεις και μέτρα

Αναρτήθηκε από  .........   energoipoliteskv.blogspot.com

Η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας…

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *


Πολύ θύμωσε με την ακατονόμαστη αριστερά ο κύριος Σαμαράς και βγήκε έξω από το κοινοβουλευτικό του κοστούμι. Χύμα τα είπε στη βουλή σε όσους κουνούν το δάκτυλο στους συγκυβερνώντες. Τα μπέρδεψε βέβαια λίγο, αλλά το συμπέρασμά του συμπίπτει με το δικό μου. Η αριστερά και οι αριστεροί φταίνε που η φαρσοκωμωδία της ελληνικής χρεοκοπίας, την οποία προκάλεσε και διαχειρίζεται το δικομματικό σύστημα των διαπλεκομένων, δεν λέει να τελειώσει. Αν οι φορείς της αριστεράς εμφορούντο από πολιτική αρετή και διακρίνονταν από στοιχειώδη σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, τότε θα είχαν διαμορφώσει μια κοινή στρατηγική, πάνω σε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης με στόχο την εναλλακτική ηγεμονία, στη θέση της ηγεμονίας των ιστορικά ξεπερασμένων του εξευτελισμένου και ξεπεσμένου δικομματισμού.

Δυστυχώς, όμως, η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας που κάποια στιγμή θα καταλήξει στις κάλπες (αν και πολύ θολό μοιάζει το τοπίο, κατά τη στιγμή που ακούω κάτι να τρίζει, το οποίο δεν μοιάζει απλώς με τον θόρυβο από τα κόκαλα της δημοκρατίας, αλλά μάλλον φέρνει σε αντάρα από την απειλή θέσπισης της ανωμαλίας με επίσημο καθεστώς πολιορκίας) φαντάζει ατελείωτη. Μετά τα καλαμπούρια του Καρατζαφέρη και της διασκεδαστικής του συντροφιάς εναντίον της αριστεράς, τον λόγο έλαβε ο ανέμελος καβαλάρης των πράσινων αλόγων που έφεραν το ΔΝΤ, ακολούθησε ο υπουργός της συντεταγμένης χρεοκοπίας και ασύντακτης πολιτικής ταυτότητας, γνωστός και ως ο ανεκδοτολόγος του συνταγματικού δικαίου, για να ανέβει τώρα στην σκηνή ο Αντώνης ο αντιαριστερός ιδεολόγος της κωλοτούμπας που μου έκλεψε την ατάκα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ρε»! Να απαιτήσω πνευματικά δικαιώματα; Δυστυχώς, όλοι ίδιοι είστε οι παλαιοκομματικοί πολιτικάντηδες Αντώνη Σαμαρά και κάνατε ότι μπορείτε για να το αποδείξετε! Προσοχή, υπήρξαν προοδευτικοί άνθρωποι που δεν ήθελαν να σας «τσουβαλιάσουν». Κάνανε μάλιστα προσπάθειες να σας δώσουν την ευκαιρία να δείξετε ότι δεν «είστε ίδιοι», αλλά εσείς ήταν σαν να βάλατε στοίχημα να τους διαψεύσετε: μόνοι σας τσουβαλιαστήκατε μέσα στο σακί με την πλέον αντικοινωνική και πρόστυχη πολιτική και τώρα ζητάτε και τα ρέστα!

Το καλύτερο του χθεσινού Σαμαρά, εκτός από τα φαιδρά δήθεν ιδεολογικά εναντίον της αριστεράς, - αναφερόμενος ουσιαστικά στο ΚΚΕ – ήταν εκείνο το «εκείνοι εξαπάτησαν τον λαό και μετά τον οδήγησαν στην απελπισία». Αν συνέχιζε θα κέρδιζε το χειροκρότημα των τηλεθεατών: εκείνοι εξαπάτησαν τον λαό και μετά τον οδήγησαν στην απελπισία, ενώ εμείς φιλοδοξούμε να τον βγάλουμε από την απελπισία για τον επαναφέρουμε στην εξαπάτηση περί ανάπτυξης δια της συντεταγμένης κατάρρευσης. Αστειεύομαι φυσικά. Ο κ. Σαμαράς έχει εξαπατήσει σε βαθμό «τρέλας» το κοινό του. Πέτυχε να παλαβώσει ακόμη και τους ανθρώπους της προπαγάνδας του κόμματός του. Εκείνο το ανέκδοτο περί αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, για την οποία δεν ήθελε ούτε να ακούσει, ενώ γνώριζε το παρασκήνιό της, ενώ σήμερα θριαμβολογεί για την δρομολόγηση του χειρότερου χρεοστασίου που έχει αποδεχθεί η χώρα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη παράστασή του.

Ας αφήσουμε αγαπητοί φίλοι τα ανέκδοτα. Λάθος στιγμή βρήκε ο κ. Σαμαράς να δώσει αντιαριστερή παράσταση. Πράγματι κόμματα της αριστεράς «στήριξαν προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης», μόνον που αποκρύπτει ότι αυτά που πράγματι - κυρίως σιωπηλώς -«στήριξε» η αριστερά ήταν τούτα που η ΝΔ και/ή το ΠΑΣΟΚ μηχανεύτηκαν στο πλαίσιο μετεξέλιξης και ενίσχυσης του πελατειακού κράτους. Αν για κάτι θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τους κοινοβουλευτικούς φορείς της αριστεράς είναι ότι ανέχθηκαν και σε κάποιο βαθμό ενίσχυσαν, στο επίπεδο των μικροσχέσεων εξουσίας, το κράτος πατρωνίας. Είναι δηλαδή σαν ο κ. Σαμαράς να κατηγορεί την αριστερά για ανοχή και έμμεση ενίσχυση της αντιδημοκρατικής αφήγησης και σπανίως πρακτικής του δικομματισμού. Δίκιο έχει, αλλά μόνον αποκλειστικά στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης πολιτικής φαρσοκωμωδίας θα περίμενε κανείς να ακούσει αυτά τα πράγματα από το πελατειακό στόμα του αρχηγού της ΝΔ. Σε άλλη περίπτωση θα ανατρίχιαζε…

Μετά μου λέτε κάποιοι ότι σας κούρασαν οι αναλύσεις μου! Τα καραγκιοζιλίκια δεν σας κουράζουν ποτέ; Ας τελειώνουμε επιτέλους με αυτά τα μουχλιασμένα, αντιαισθητικά καλαμπούρια! Δεν χρειάζεται ο κ. Σαμαράς να κοπιάζει, ανεκδοτολογώντας εναντίον της αριστεράς. Ούτε ιδεολογικούς πόντους κερδίζει, ούτε ψήφους θα μπορούσε να προσδοκά έτσι, μόνον χάχανα και ειρωνικά σχόλια συνοδεύουν τα αντιαριστερά ξεσπάσματά του.

Η αριστερά στο τόπο μας δεν έχει αντίπαλο. Είναι ικανή να βγάζει τα μάτια της από μόνη της. Η αριστερά της μεταπολίτευσης διακατέχεται από μαζοχισμό και αυτοκτονικό σύνδρομο. Ζητεί δημοκρατικές πρακτικές στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, τις οποίες πρακτικά και ιδεολογικά υπονομεύει, όπως για παράδειγμα το αίτημα για θέσπιση απλής αναλογικής σε συνάρτηση με την εκλογική στάση κυρίως του ΚΚΕ. Μια χαρά βοήθησε τόσα χρόνια η αριστερά τον δικομματισμό, μην είστε τόσο αχάριστοι φίλοι δεξιοί και λαϊκιστές σοσιαλιστές της αρπαχτής! Αν οι ηγεσίες της αριστεράς δεν διακρίνονταν από ιδιοτέλεια, από κοντόφθαλμη στάση, από ανασφάλεια και από αφηγηματική αποτελμάτωση, η χώρα θα είχε ήδη άλλη πορεία μέσα στη κρίση και δεν θα μιλάγαμε με όρους παλαιοκομματικούς ή ψευδοεπαναστατικούς.

Αν η αριστερά είχε χωνέψει τα συστατικά και την λογική της κρίσης και διέθετε λίγο στρατηγικό μυαλό, παράλληλα με πάθος για πολιτική, προοδευτική δημιουργία υπέρ των δύο τρίτων του συγκεκριμένου, σημερινού ελληνικού λαού και όχι κάποιου άλλου κάπου, κάποτε, ήδη θα είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις και θα είχε διαμορφωθεί κλίμα το οποίο είτε θα επέτρεπε αποτελεσματική διαπραγμάτευση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων με την ΕΕ, είτε θα οδηγούσε τελικά σε μια απόλυτη σύγκρουση συμφερόντων με το διευθυντήριο της Ένωσης που θα κατέληγε σε μια μορφή χρεοκοπίας υπέρ της κοινωνίας και της επόμενης γενιάς και όχι του τραπεζίτη και της διαπλοκής, όπως συμβαίνει τώρα με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- (ΛΑΟΣ). Όμως μια και τέτοιοι αριστεροί υπάρχουν, μάλλον μπόλικοι, αλλά τέτοια ηγεσία δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί - παρά τουλάχιστον τις διακηρυγμένες προθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα – οι διαπλεκόμενοι ηγήτορες της πτώχευσης δεν θα έπρεπε να έχουν σοβαρό λόγο να ανησυχούν. Επιτέλους, ας δείξουν λιγότερη αχαριστία, απέναντι σε αριστερές ηγεσίες, οι οποίες επιτελούν το χρέος τους στο πλαίσιο της νόθας και βαθύτατα υποκριτικής πολιτικής δομής της μεταπολίτευσης. Εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Σαμαρά θα έστελνα καθημερινά μια ανθοδέσμη στην κ. Παπαρήγα και άλλη μια στον κ. Κουβέλη, ενώ στον κ. Τσίπρα θα έστελνα γλυκά …χαμόγελα! Επιτέλους, ας αποκτήσουμε μη-υποκριτικό, κοσμοπολίτικο πολιτικό πολιτισμό, για να πέσει με ένα υπέροχο συλλογικό λαϊκό φάσκελο η αυλαία! Το ένα χέρι να φασκελώνει προς τον θίασο, ενώ το άλλο μάλλον θα πρέπει να στραφεί προς τη μούρη μας…καλό θα μας κάνει.

* Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Από ........  activistika

Λαγκάρντ: Στις Κάννες Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ!

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Όσοι παρακολουθήσαμε τα πλάνα από τη Σύνοδο των G20 στις Κάννες, τον περασμένο Νοέμβριο, ειδικά τις δηλώσεις Σαρκοζί και Μέρκελ, αντιληφθήκαμε ότι το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για την Ελλάδα και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Υπενθυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου είχε κληθεί εκτάκτως στη Σύνοδο, λόγω της …έμπνευσης που είχε να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα.

Λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε σε μια ταπεινωτική παραίτηση από την πρωθυπουργία και σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικρίθηκε και συνεχίζει να επικρίνεται, ακόμα και από στελέχη της ΝΔ, για την απόφασή του αυτή.

Γιατί, η μέχρι τότε πολιτική του δεν δικαιολογούσε εκείνη την απόφαση.

Έρχεται, όμως, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ , να αποκαλύψει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σε αμερικανικό σταθμό ότι σ’ εκείνη τη Σύνοδο « ακούστηκαν φωνές από Ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.»

Με άλλα λόγια, το μέχρι τότε αδιανόητο σενάριο, της αποπομπής δηλαδή μιας χώρας από το ευρώ, ετέθη ως ενδεχόμενο εξ αιτίας της τραγικής απόφασης του κ. Παπανδρέου να παίξει με την προοπτική και το μέλλον της χώρας, για να δώσει διέξοδο στα προσωπικά και κομματικά του αδιέξοδα.

Υπάρχουν και άλλα που δεν ξέρουμε για την περίοδο εκείνη και θα τα μάθουμε αργότερα.

Από......  antinews



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (Παλαιά Βουλή) το συνέδριο του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. με τίτλο ''Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ''. Το συγκεκριμένο συνέδριο, με ομιλητές τους Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, Φαήλο Κρανιδιώτη, Παναγιώτη Αποστόλου και Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, συμπίπτοντας με την νέα δανειακή σύμβαση και τις δραματικές στιγμές που διέρχεται η χώρα, κατέστη άκρως επίκαιρο.



Στην εισαγωγική ομιλία, ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης τόνισε την ολοκλήρωση του μεταπολιτευτικού κύκλου και την χρεοκοπία του ελληνικού πολιτικού κόσμου, που πλην εξαιρέσεων οδήγησε την πατρίδα στην καταστροφή. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. τόνισε πως η κρίση είναι πρωτίστως πολιτική, με γεωστρατηγικές και όχι μόνο οικονομικές εκφάνσεις. ''Κινδυνεύουμε με εθνικό ακρωτηριασμό και αυτό δεν αποκαθίσταται'' τόνισε ο Σταύρος Καρκαλέτσης, παραπέμποντας στην τραγική μοίρα του κυπριακού βορρά. Μεταξύ άλλων είπε πως η Ελλάδα οφείλει να ''επιστρέψει'' στην ανατολική Μεσόγειο, όπου διαμορφώνονται νέες δυναμικές και συμμαχίες και όπου εμπλοκή της Ελλάδος στον φυσικό πλούτο που εντοπίζεται θα μπορούσε να συμβάλλει στην οικονομική της ανόρθωση.


Ο πρόεδρος της ''ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ'' Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, αφού στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. και του έργου του, στηλίτευσε το σύνδρομο φοβίας του ελλαδικού κράτους απέναντι όχι μόνο σε δυνάμεις βεληνεκούς, αλλά και κρατίδια όπως η FYROM. Στάθηκε στο δίπολο ''ταχείες διαδικασίες ΑΟΖ - διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων'' και αναφέρθηκε στις σχετικές με την ΑΟΖ δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. ''Με την ΑΟΖ κατοχυρωμένη, η Ελλάδα διπλασιάζεται'', τόνισε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ενώ για το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις της γερμανικής κατοχής, θύμισε πως ''πληρώθηκαν από το λαό μας με αίμα, δάκρυ και πόνο''. Το πλέον χαρακτηριστικό της ομιλίας Εμφιετζόγλου σημείο, ήταν πως ''...από αυτήν εδώ την αίθουσα (σ.σ. Παλαιά Βουλή) ο Βενιζέλος ανακήρυξε τον διπλασιασμό της Ελλάδος το 1912, σήμερα το 2012 πρέπει να ξεκινήσει μια παρόμοια προσπάθεια ανόρθωσης της πατρίδας''.


Ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης περιέγραψε με πάσα παραστατικότητα πως η ''Ανώνυμος Εταιρεία Ηρώων Πολυτεχνείου'' (όπως ενδεικτικά την απεκάλεσε) της μεταπολίτευσης, κατέστρεψε την παραγωγική βάση της χώρας, ποινικοποίησε τον πατριωτισμό και απονεύρωσε την ελληνική κοινωνία. ''Ορθά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως αυριανή πρώτη προτεραιότητά του, ως πρωθυπουργός, την ΑΟΖ'', τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Κατά τον ομιλητή, λύση από το σημερινό τέλμα θα είναι η αποκατάσταση της παραγωγικής βάσης, το να αρχίσουμε να παράγουμε ξανά πλούτο. Και παράλληλα, να εμπλέξουν η Ελλάδα και η Κύπρος και άλλα, νέα γεωστρατηγικά συμφέροντα στις ΑΟΖ τους. Η ρήξη Ισραήλ-Τουρκίας κατά τον Φαήλο Κρανιδιώτη θα κρατήσει δεκαετίες, και αυτό ανοίγει νέους δρόμους για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αποστόλου στηλίτευσε τις ευθύνες των δύο κομμάτων εξουσίας από το 1974 μέχρι σήμερα, σε μια εύστοχη αναδρομή. Και θύμισε επιπλέον πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε καν τους μνημονιακούς όρους, ενώ αρνήθηκε να αποδεχθεί την δανειακή προσφορά του Βλάντιμιρ Πούτιν και της Ρωσίας. ''Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπηρέτησε τα αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα, ενώ και η ΝΔ συντάχθηκε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τελικά, υπογράφοντας από κοινού το θάνατο της Ελλάδος'', ανέφερε ο Παν. Αποστόλου. Η λύση κατά τον ομιλητή θα πρέπει να έχει ως σημείο εκκίνησης τη στάση πληρωμής του χρέους από πλευράς μας και την αντικατάσταση της ισχύουσας κομματοκρατίας από αληθινή δημοκρατία.



 
Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είπε πως οι νέες δανειακές συμφωνίες θα διατηρήσουν το χρέος σιδερένιο, ενώ την ίδια ώρα ασκείται κανονική τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού. ''Ο λαός μας κινδυνεύει να πάθει ότι οι Εβραίοι επί Τίτου, να διασκορπιστούμε ανά την υφήλιο. Έχουμε μια κυβέρνηση πράκτορα του διεθνούς νομισματικού κεφαλαίου, και κάποιοι θέλουν την Ελλάδα, αλλά ως χώρο, περιουσία των πιστωτών της, χωρίς τους Έλληνες, άδεια από Έλληνες''. Η λύση για τον Δημ. Κωνσταντακόπουλο είναι η απομάκρυνση του σημερινού πολιτικού προσωπικού, η Ελλάδα να παλέψει για την αυτάρκειά της, να αποκτήσει συλλογικότητα στις δράσεις και να επικαλεστεί τις ευρωπαικές συνθήκες απευθυνόμενη στην ΕΕ. Εν γνώσει μας πάντως πως δεν έχουμε πλέον Ευρωπαική Ένωση αλλά μάλον μια Γερμανική Ένωση.



Από .....  ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α

..

Καλημέρα και καλό μήνα !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Αναρτήθηκε από.........   energoipoliteskv.blogspot.com