Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αριστερά ή Δεξιά...

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Στις εκλογές καλούμαστε να απαντήσουμε σε δίλημμα δεξιά ή αριστερά;


Δεν ισχύει τέτοιο δίλημμα. Ούτε αριστερά υπάρχει ούτε δεξιά. Υπάρχουν πολιτικές που είναι αποτυχημένες. Πολιτικοί που είναι αποτυχημένοι. Και υπάρχουν και ιδέες. Ιδέες που καλούν για ένα νέο σύστημα με περισσότερη συμμετοχή και περισσότερες ευθύνες όλων μας. Ένα σύστημα που βασίζεται στην διαφάνεια και όχι στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και στην "πάλη των τάξεων". Ένα σύστημα που το μεγάλο ψάρι δεν προσπαθεί να φάει το μικρό και το μικρό να εκδικηθεί το μεγάλο.

Μπορεί εγώ να δηλώνω δεξιός, αλλά αυτό έχει να κάνει με το οικονομικό σύστημα και την κλίση που έχει προς μία θεωρία. Όχι με την πολιτική. Στην πολιτική δεν μπορείς να εφαρμόσεις ένα μοναδικό σύστημα σε όλα. Κανένας δεν έχει την απόλυτη αλήθεια. Ούτε το δεξιό σύστημα μπορεί να δουλέψει χωρίς κοινωνική πολιτική, ούτε το αριστερό χωρίς επιβράβευση της ατομικής προσπάθειας.

Και φυσικά δεν μιλάω για το κέντρο... Μιλάω για το μέτρο. Αυτό που στην Ελλάδα έχουμε χάσει τελείως. Μιλάω για την δημοκρατία που και αυτή έχει ξεχαστεί τελείως και έχει αντικατασταθεί από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα που δημιουργεί μόνο οπαδούς και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους.

Είναι ώρα η Ελλάδα να ξαναδώσει τα φώτα της στον κόσμο. Να αλλάξει το σάπιο σύστημα που χτίστηκε και ονομάστηκε "δημοκρατία" αλλά νοιάζεται μόνο για τις ελίτ. Να δείξει τι σημαίνει πραγματικά δημοκρατία και τι συμμετοχή στα κοινά. Και είναι αυτή η ώρα, όχι γιατί ως έθνος είμαστε καλύτεροι, αλλά γιατί εμείς φτάσαμε πρώτοι στον πάτο αυτού του συστήματος. Δεν έχουμε παρά μόνο να σηκωθούμε, να συνέλθουμε και να πιστέψουμε ότι μπορούμε χωρίς τα βαρίδια της μεταπολίτευσης.

 Από....... vaspersview

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com





Τα καλύτερα των πρωινών



Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com