Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ ήταν στο Περίβλεπτο.

Αναρτήθηκε από.......  enwergoipoliteskv.blogspot.com


Ένας φεύγει, πολλοί έρχονται.


Συνωστισμός υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ παρατηρήθηκε την Κυριακή της Αποκριάς στο Περίβλεπτο όπου ο «όμιλος φίλων Αθανασίου Γιαννόπουλου» πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά την ετήσια συνάντηση των κυνηγών. Φέτος όμως είναι χρονιά εκλογών και ο Θανάσης Γιαννόπουλος έχει ανακοινώσει πως δεν κατεβαίνει στην Φθιώτιδα. Έτσι στο κάλεσμά του και κυρίως στο πλάνο για μια φωτογραφία ανταποκρίθηκαν πολλοί.

Ήταν εκεί ο Νίκος Σταυρογιάννης , ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Γιάννης Μπρεκουλάκης , η Βίβιαν Αργύρη και ο Δημήτρης Κατσικονούρης.

Εκεί και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θωμάς Στάικος, όχι βεβαίως ζητώντας δακτυλίδι από τον Θανάση Γιαννόπουλο.

Στo σκηνικό και της φετινής συγκέντρωσης κυριαρχούσε το χιονισμένο Βελούχι. Κια μπορεί οι ενδιαφερόμενοι για την πολιτική να ήταν αρκετοί, λόγω όμως της Αποκριές ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές η συμμετοχή των κυνηγών.

Από  ......  lamiafm1

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία

Αναρτήθηκε από..... eneroipoliteskv.blogspot.com



Του Νίκου Αργεάδη

Μόλις δανειστήκαμε 130 δις για να κουρέψουμε…107 και για να επιστρέψουμε στα 120 ή 129%!! το…2020!. Απίθανο. Η “ανοχή” χρέους της τάξεως του 120-130% προυποθέτει συνεχή κατ’ έτος ανάπτυξη της τάξεως του 3-5% . Τι είναι πιο πιθανό; να επιστρέψει η Ελλάδα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα ή να συνεχιστεί η ύφεση και η χρηματοπιστωτική “ξηρασία” ειδικά όταν η δομές του Ελλαδικού κράτους παραμένουν ίδιες και το ίδιο έχει πλέον μετατραπεί σε εγχώρια εισπρακτική μαφία και μόνο τρώγωντας τις σαρκες μας; Αντιλαμβάνονται τι ζημιά έκαναν με την συμπεριφορά τους αυτή στην μελλοντική εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος τους; Έχουν αντιληφθεί ότι έχουν βάλει θεμέλια για μελλοντικές εμφυλιακές συγκρούσεις; Αμφιβάλλω, αφού κύριο μέλημά τους είναι η τοπική εξουσία.

Πρώτον, τα 130 δις δεν θα εισρεύσουν στην οικονομία ως κεφαλαιακή επένδυση αλλά για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για την πληρωμή των πιστωτών, δραστηριότητες που δεν θα δημιουργήσουν ούτε μία θέση εργασίας, εκτός από αυτές για τους εγχώριους και ξένους τοποτηρητές. Η τρέχουσα χρηματοπιστωτική τρύπα στην οποία είμαστε, είναι βαθύτερη απ’ αυτή του 2010. Με την ύφεση, και μάλιστα την γενική Ευρωπαϊκή να γιγαντώνεται, και την υποθήκευση της εθνικής περιουσίας, άλλαξαν προς το καλύτερο οι εν σχέσει με το 2010, τωρινές συνθήκες και αυτό επέβαλλε αποδοχή των όρων των κατ’ ευφημισμόν εταίρων μας; Δεν νομίζω….

Δεύτερον, πως μπορεί η Ελλάδα να πλησιάσει τους στόχους του “προγράμματος” όπως κατ’ ευφημισμόν καλείται ο νέος δανειακός Καιάδας, όταν οι φορολογικές εισπράξεις ελαττώνονται και η ύφεση ξεπέρασε το 7%! μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο; Κανείς δεν το εξηγεί εκτός και αν περιμένουν να κάνει το “θαύμα της η Παναγιά”.

Τρίτον, ερχόμαστε στους οίκους “αξιολόγησης” όπως καλούνται τα οικονομικά “πυροβόλα” των -τάχα μου- αντικειμενικών αγορών. Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε χθες το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Ενώ η Φιτς δεν έχει πειστεί πως η λιτότητα θα φέρει θετικά αποτελέσματα γι’ αυτό και πριν λίγες μέρες -ω! τι έκπληξη- μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδας στο “C”, υπογραμμίζοντας πως η χρεωκοπία είναι τωρα πολύ πιθανή (highly likely”). Επίσης, μυστική χρηματοπιστωτική ανάλυση που δόθηκε από τον χρηματοπιστωτικό οίκο ΕΖ την προπερασμένη Κυριακή δηλώνει πως το χρέος θα παραμείνει στα 160%!! και το 2020!. Οι πιθανότητες να παραμείνει το χρεος μη βιώσιμο είναι περισσότερες από το να ελαττωθεί και να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ πιθανό γιατί η Ελλάδα έχει, μετά την Ιταλία και την Γερμανία, το οξύτερο δημογραφικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Η οικονομική ανάπτυξη προυποθέτει (κυρίως) ευρρωστία στην δημογραφία. Οι καλύτεροι καταναλωτές είναι οι νέοι 18-30 ετών και όχι οι γερασμένοι των 60-70 ετών που απαιτούν όλο και πιο πολλές δαπάνες. Οι νέοι ξοδεύουν σε νοίκια, αγορές, γάμους κλπ, είναι σε θέση να εργάζονται, οι γερασμένοι όχι. Τέλος, οι νέοι είναι πιο ευέλικτοι στην ικανότητα προσαρμογής σε νέες συνθήκες, οι παλαιότεροι όχι.

Τέταρτον, ερχόμαστε τώρα στην μυθολογία περί “οκνηρών” Ελλήνων που “τα έφαγαν”. Η εγκληματική λοιδωρία και προπαγάνδα κατά ενός ολόκληρου λαού και μάλιστα από τους εγχώριους αντιπροσώπους της παγκόσμιας οικονομικής υπερκυβερνησης (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος κ.α.) θα έκανε περήφανους τους Ναζί, τους πρώτους που εφάρμοσαν σε μαζική κλίμακα την μέθοδο αυτή του ψυχολογικού πολέμου περί μαζικής ενοχής. Τότε οι Ναζί εκτελούσαν ολόκληρα χωριά γιατί οι αντάρτες σκότωσαν στρατιώτες τους σε μάχη. Τώρα οι εκτελέσεις είναι εικονικές και οικονομικές εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Η εγχώρια μαφία βρίσκεται ένα βήμα πρίν την κατάσχεση του σπιτιού του αδερφού σας όταν θα χρωστάτε εσείς στο μαφιόζικο πλέον κράτος. Γι’ αυτό και οι λάσπες “φταίνε οι τάδε που διεκδικούν…” και ο επιλεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός. Εφ’ όσον οι Έλληνες ήταν “οκνηροί” γιατί οι τράπεζες τους δάνειζαν; δεν ήταν δουλειά τους να ανιχνεύσουν την οικονομική τους δυνατότητα και να αρνηθούν τα δάνεια; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την φιλοσοφία των τραπεζών και των εγχώριων “αντιπροσώπων” τους στην πολιτική τάξη που “κυβερνάει”; Η εμμονή τους πως οι τράπεζες δεν πρέπει να χάνουν ποτέ. Θυμάστε το “They are too big to fail” στις ΗΠΑ;

Πέμπτον, το αποτέλεσμα; Μα η ταπεινωτική παράγραφος στο νέο “μνημόνιο” που μόνο μνημόνιο δεν είναι, για την υποχρεωτική πληρωμή πρώτα του χρέους και μετά την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας. Μόλις η κυβέρνηση Παπαδήμιου συμφώνησε για τις συνθήκες μισθωμένης δουλείας, οι ευρωκράτες, εγχώριοι και ξένοι, συνεπικουρούμενοι από τα επιδοτούμενα ΜΜΕ, συσσώρευσαν νέες επαχθείς συνθήκες όπως την τοποθέτηση γκαουλάϊτερ στην Αθήνα που θα επιβλέπει την ομαλή πληρωμή των ξένων πιστωτών πριν την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων. Η Ευρωπαϊκή νεοταξική δημοκρατία στο απόγειό της! Το πιο “ωραίο” είναι η δικαιολογία: Όλα αυτά γίνονται έως ότου “σταθεροποιηθεί” το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για να αποφευχθεί άλλη μία Λήμαν-Μπράδερς”!! Είναι στ’ αλήθεια το σύστημα τόσο εύθραυστο ή επικαλείται η Λήμαν-Μπράδερς όπως η 9η Σεπτεμβρίου για την επίτευξη κάποιου άλλου σκοπού; Την αντικατάσταση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού με διορισμένους τεχνοκράτες της τραπεζικής μαφίας που θα υπεξαιρέσουν τον εθνικό πλούτο με ταυτόχρονη συντριβή κάθε εθνικής αντίστασης; Κι’ ακόμα δεν είδαμε τι ρόλο θα παίξουν στο παιχνίδι αυτό οι ορδές των απελπισμένων λαθραίων που εισήγαγε το εγχώριο σύστημα για να “αυξήσει” την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας (τους). Τώρα ξεκινά το μεγάλο εθνικό “νταχτιρντί”, και η πλατειά ασυμμετρία των παραγόντων όπως η νομικά θεσμοθετημένη ληστέια των εθνικών πόρων και οι ξένες εδεφρείες που μας φόρεσαν, δεν γνωρίζουμε πως θα εμπλακούν στις συκγρούσεις που έρχονται…

Από ......Antinews

GOLDEN BOYS ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Την ώρα που οι δημόσιοι (και οι δημοτικοί) υπάλληλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι αιρετοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κλπ), έχουν χάσει έως και το 50% των αποδοχών τους, σε μία εταιρεία που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για την Ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), το μόνο που «αναπτύσσεται» είναι οι μισθοί κάποιων ανώτερων στελεχών της.


Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ έχει οριστεί με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2006 (!), στην προ «Καλλικράτη», βεβαίως, εποχή και με εντελώς διαφορετικό αυτοδιοικητικό χάρτη και άλλη σύνθεση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ (ΚΕΔΕ σήμερα), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (βασικός μέτοχος της εταιρείας μαζί με την ΚΕΔΕ) και ο ίδιος ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης για άγνωστους λόγους, δεν προχωράει στην αλλαγή του.

Αποτέλεσμα, σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητά από τους Έλληνες να σφίξουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι τους, ενώ η Βουλή ψηφίζει σήμερα νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, να εμφανίζεται να «καλύπτει» τη σημερινή διοίκηση εταιρείας του υπουργείου του και τα «golden boys» που αυτή δημιούργησε και συντηρεί.

Μισθοί μέχρι και 8500 ευρώ!!!

Χαρακτηριστικό της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ότι, σύμφωνα με τη μισθολογική κατάσταση που έχει στα χέρια της η aftodioikisi.gr, από τα περίπου 150 άτομα-υπαλλήλους της (κανένας πάντως δε βγαίνει σε... εργασιακή εφεδρεία), περίπου τα 60 λαμβάνουν αποδοχές (βασικές και λοιπές) πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα.

Ενδεικτικά παραδείγματα: ο Γ.Ρ λαμβάνει (συνολικό κόστος) 8.500 ευρώ το μήνα, ο Α.Γ. 6.163 ευρώ ο Ι.Γ. 5.782 ευρώ, η Γ.Μ 5.529 ευρώ, η Γ.Γ 5.518 ευρώ, ο Χ.Λ. 5.407 ευρώ, η Σ.Α. 5.150 ευρώ, ο Δ.Φ 5.091 ευρώ, ο Γ.Γ 5.054 ευρώ, ο Ν.Μ 5.009 ευρώ, η Α.Κ. 4.753 ευρώ, ο Η.Λ. 4.653, ο Δ.Ζ. 4.637 ευρώ, η Ε.Λ. 4.542 ευρώ, η Κ.Γ. 4.450 ευρώ, ο Γ.Δ. 4.358 ευρώ, ο Μ.Κ. 4.156 ευρώ, ο Κ.Γ 4.006 ευρώ, ο Π.Κ. 3.961 ευρώ, η Γ.Ε. 3.730 ευρώ, η Ε.Γ 3.687 ευρώ, ο Ο.Κ. 3.634 ευρώ, ο Δ.Κ. 3.606 ευρώ, ο Χ.Β. 3.425 ευρώ, ο Λ.Κ. 3.331 ευρώ, ο Β.Κ. 3.218 ευρώ, η Ε.Γ. 3.156 ευρώ, η Σ.Κ. 3.002 ευρώ και ο μακρύς κατάλογος των «golden αμοιβών» συνεχίζεται...

Εφάπαξ 120.000 ευρώ και πρόσληψη ξανά!!!

Ενδεικτικό, δε, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της εταιρείας η σημερινή διοίκησή της, είναι πως στέλεχος στην οικονομική υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ, ο Π.Μ., το Μάιο 2010 βγήκε πρόωρα στη σύνταξη λαμβάνοντας εφάπαξ 120.000 ευρώ, για να επανέλθει... μία ημέρα αργότερα, με μισθό 3.500 ευρώ (συν, βεβαίως, 2.500 ευρώ από τη σύνταξη). Μάλιστα, για να πάρει τη θέση αυτή, κάποιοι από τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ εξεβίαζαν την υπάλληλο που επρόκειτο να προαχθεί στη θέση του Π.Μ., με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εργαζόμενη να καταθέσει αγωγή για τις απειλές που δέχεται!!!

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως οι ιθύνοντες της ΕΕΤΑΑ, μετά τη διαρροή ότι η aftodioikisi.gr πραγματοποιούσε έρευνα για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, μόλις την περασμένη Παρασκευή συγκάλεσαν συνεδρίαση του δ.σ. και αποφάσισαν να στείλουν ερώτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μισθολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται η ΕΕΤΑΑ...

«Φέσι» στους ξένους συνεργάτες

Τέλος, από τα πολλά που γνωρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, όπως επίσης και η aftodioikisi.gr, για την εν λόγω εταιρεία, είναι και αυτό του χρέους της, ύψους 200.000 ευρώ, σε τρεις ξένες επιχειρήσεις· μάλιστα, ο κ. Γιαννίτσης έγινε πριν από μερικές ημέρες δέκτης παραπόνων από τους πρέσβεις των χωρών, όπου εδρεύουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις!

Από .......  aftodioikisi

Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα από την S&P

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


O οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα στην κατηγορία SD (Selective Default), δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, αιτιολογώντας την απόφασή του επικαλούμενος την επίσημη ανακοίνωση από τη χώρα μας της πρόσκλησης για το PSI αλλά και εστιάζοντας στην εισαγωγή της ρήτρας συλλογικής ευθύνης (CACs).


H S&P είχε ως προηγούμενη βαθμίδα αξιολόγησης για την Ελλάδα την κατηγορία «CC» αναφορικά με το μακροπρόθεσμο χρέος και την κατηγορία «C» για το βραχυπρόθεσμο.

«Η ενεργοποίηση των CACs έχει στόχο να δεσμεύσει όλους τους κατόχους συγκεκριμένων σειρών τίτλων να τροποποιήσουν τις οφειλόμενες προς αυτούς πληρωμές σε περίπτωση που μια προκαθορισμένη απαρτία πιστωτών συμφωνήσει να γίνει αυτό», σημειώνει στην ανακοίνωση της η S&P. «Σύμφωνα με τη γνώμη μας η αναδρομική εισαγωγή των CACs ουσιωδώς αλλάζει τους αρχικούς όρους των χρεών που αφορά και αποτελεί την έναρξη αυτού που εκτιμούμε ότι αποτελεί υπό πίεση (distressed) αναδιάρθρωση χρέους».

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως μετά την εξέλιξη αυτή, η ελληνική οικονομία γίνεται ουσιαστικά η πρώτη «εν λειτουργία χρεοκοπημένη» στον πλανήτη, τουλάχιστον με την τυπική έννοια της αξιολόγησης!

Σε κάθε περίπτωση η Standard & Poor's τονίζει πως «η Ελληνική Δημοκρατία θα παραμείνει στην αξιολόγηση “SD” όσο διάστημα θα παραμένει ανοιχτή η προσφορά του PSI» αλλά και πως «μετά την ολοκλήρωση του PSI η Ελληνική Δημοκρατία αναμένεται να επαναξιολογηθεί ανοδικά».

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Όπως ήταν αναμενόμενο, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε βαθμίδα “SD” και τον κατάλογο των επιλέξιμων τίτλων του PSI σε βαθμίδα “D”, λόγω της νομοθετικής εισαγωγής των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) στα ομόλογα ελληνικού δικαίου και της έναρξης της μεγάλης έκτασης εθελοντικής προσφοράς του PSI.

Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και όλες οι επιπτώσεις της έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup. Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς η όποια επίδρασή της στην ρευστότητα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και μετέπειτα από το EFSF.

πηγή

Πως θα "κουρευτούν" όλα τα δάνεια - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



  Προτείνεται κούρεμα 30% όλων των δανείων

- Στον αέρα ακόμα το πόσο θα επιμηκυνθεί το διάστημα αποπληρωμής

- Αγνωστο και τι θα γίνει με τους τόκους

- Όλα είναι σε επίπεδο προτάσεων ακόμα - Μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από κανέναν αν η ρύθμιση θα αφορά επιμήκυνση του δανείου, δηλαδή περισσότερες δόσεις αλλά και μεγαλύτερο ποσό ή αν θα κουρευτεί και το συνολικό χρέος. Όπως και να' χει πάντως κανείς δεν μιλάει για χάρισμα των δανείων στους καταναλωτές αλλά για διευκολύνσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κάνει την… κρούση στις τράπεζες, για «κούρεμα» των οφειλών από δάνεια σε ποσοστό από 20% έως 30%. Από την άλλη, οι τραπεζίτες περιμένουν τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Για την ώρα, υπάρχουν δυο εισηγήσεις, η μια από την αμερικανική εταιρία Bain που προτείνει «κούρεμα» 30% όλων των δανείων, ενώ υπάρχει και η πρόταση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, που έχει στείλει επιστολή στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η πρόταση Κουτρουμάνη προβλέπει: μεγαλύτερο διάστημα αποπληρωμής, πληρωμή τόκων μόνο για δυο χρόνια και πληρωμή της δόσης ανάλογα με το εισόδημα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: για ένα στεγαστικό δάνειο, ύψους 150.000€ με διάρκεια αποπληρωμής τα 25 χρόνια και επιτόκιο 4%, σήμερα η μηνιαία δόση είναι 760€. Αν αποφασιστεί πως η ρύθμιση θα αφορά την επιμήκυνση της αποπληρωμής, ο χρόνος εξοφλήσεις θα πάει στα 40 χρόνια και η μηνιαία δόση στα 435€.

Τα πάντα, όμως, παραμένουν ακόμη ρευστά. Και κυρίως υπάρχουν σημαντικά (αναπάντητα) ερωτήματα, όπως

α) μετά το «κούρεμα» ή την επιμήκυνση του χρέους, η μηνιαία δόση θα διαμορφωθεί έως το 30% των μηνιαίων αποδοχών όπως έγινε με τους δημοσίους υπαλλήλους;

β) θα παρέμβει η κυβέρνηση για πέσουν τα επιτόκια –κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια- σε πιο λογικά επίπεδα;

Επίσης, κάνεις δεν ξέρει ακόμη τι θα γίνει με εκείνους που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά αλλά με δάνεια στις πλάτες τους αλλά και για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο Μάρτιο σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκο. Άλλωστε, κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότεροι δανειολήπτες δηλώνουν αδυναμία να αποπληρώσουν τις όφειλες τους.


Σε περίπτωση που κυβέρνηση και τράπεζες φτάσουν σε συμφωνία για το «κούρεμα», τα νοικοκυριά θα απαλλαγούν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους, από χρέη ύψους από 22,5 δισ. έως 34 δισ. ευρώ, οι επιχειρήσεις από οφειλές 30-36 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι συνολικά θα διαγραφούν οφειλές από 50 έως 70 δισ. ευρώ.
 
Από  .......  Newsit

Τα καλύτερα των πρωινών


Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com