Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

'Εμποροι Λαμίας προς βουλευτές Φθιώτιδας:"Είσαστε προδότες μην γίνετε και εγκληματίες" .. VIDEO

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


"Διαλέξτε, σκεφτείτε και ψηφίστε αλλά να ξέρετε ότι η μέχρι σήμερα αδιαφορία, ή άγνοια σας, ήταν προδοσία ενώ από δω και στο εξής θα είναι έγκλημα" τονίζουν σε επιστολή τους προς τους βουλευτές της Φθιώτιδας, οι έμποροι της Λαμίας, με σκληρή ανακοίνωσή τους, που τους καλούν να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο.

Σε μία επιστολή - καταπέλτη ο εμπορικός σύλλογος Λαμίας βάζει προ των ευθυνών τους, τους 5 βουλευτές της Φθιώτιδας και τους προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν τα νέα σκληρά, απαράδεκτα και άκρως αντιλαικά, οικονομικά μέτρα, που καταστρέφουν το ελληνικό νοικοκυριό,
την Ελληνική επιχείρηση και το Ελληνικό εμπόριο. O πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λαμίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κεντρικής Ελλάδας για τους λόγους που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, συνέταξαν μια τόσο σκληρή επιστολή
Δείτε το video

Oχι αλλο σώσιμο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 
Άκουσα σήμερα το πρωί το Βενιζέλο να δηλώνει φεύγοντας για τη συνεδρίαση στο Εurogroup ότι «από τη σημερινή μέρα εξαρτάται η δανειακή επιβίωση της χώρας», με έντονα δραματικό αλλά και εκφοβιστικό τρόπο, ανάλογο με εκείνον που εξαπολύει κατά καιρούς η Μέρκελ και το σινάφι της εναντίον μας. Αναρωτήθηκα προς στιγμή ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και με ποιανού το μέρος είναι. Συνεδριάζει με τους ομοίους του που βρίσκονται  στις ανώτατες θέσεις, μήνες τώρα,  για τους Έλληνες, για το συμφέρον της δικής μου χώρας; Για τη χώρα που τους εξέθρεψε, τους σπούδασε από τα δημόσια ταμεία της,  τους χειροκρότησε και τέλος τους ψήφισε  και επένδυσε πάνω τους όλες τις ελπίδες και τα όνειρα τους; Ή για το συμφέρον της δικής τους Ευρώπης, του Γιούγκερ,  του Ολιν Ρεν  της Μέρκελ και Σαρκοζί, που παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια και τα οικονομικά τους συμφέροντα πάνω στη δυστυχία εκατομμυρίων άλλων, που μας απειλούν, που καταλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το κράτος πρόνοιας και σε λίγο το κράτος δικαίου μιας ολόκληρης χώρας (αφού το επόμενο βήμα τους θα είναι να αποδυναμώσουν ακόμα και το Σύνταγμα της).
Και έντρομη αναλογίστηκα ότι ο μόνος στόχος, το μόνο όνειρο των δικών μας αντιπροσώπων είναι να συνεχίσουν ακόμα και σήμερα, την ύστατη στιγμή, την πολιτική πάνω στην οποία στήριξαν όλο το πολιτικό τους οικοδόμημα δεκαετίες τώρα. Στα δανεικά. Που τους εξασφάλισαν με πολύ εύκολο τρόπο  την πολιτική τους νομιμοποίηση, χάρη στις πρακτικές της δωροδοκίας, της μίζας και της λαμογιάς. Και θέλουν να συνεχίσει η Ελλάδα να στηρίζεται πάνω στα ίδια δεκανίκια, στα δανεικά και έχει ο θεός... Δώστε λίγο παντεσπάνι στο λαό να το βουλώσει για τις ανομίες μας, σάμπως δικό μας είναι; έλεγαν.
Ποιος όμως τους είπε ότι το μόνο όνειρο μου  και πολλών άλλων είναι να εξασφαλίσω κι άλλα χρήματα, δανεικά; Αυτά που τώρα όμως θα μας πάρουν όχι το παντεσπάνι, αλλά το ψωμί και θα το αντικαταστήσουν με ξεροκόμματο. Πώς νομίζουν ότι θα εθελοδουλήσω όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τα παιδιά μου, για να συνεχίσουν να μου στερούν  όχι το ξεροκόμματο αλλά την ίδια την ελευθερία μου; Να ξεχάσω εκείνη την Ελλάδα που χρόνια τώρα με πιπίλιζε για τα ανδραγαθήματα της στην Ιστορία, για εκείνους τους ωραίους Έλληνες που αγωνίστηκαν για να μη λεηλατηθεί η χώρα τους;
Θέλω να συνεχίσω να έχω όνειρα και μια μόνο ελπίδα, να δω το μέλλον των παιδιών μου να γίνει καλύτερο από το δικό μου έντρομο παρόν. Να έχουν το δικαίωμα να οραματίζονται, να ελπίζουν και τέλος να παλεύουν για τους στόχους που βάζουν και όχι να παλεύουν για τα αυτoνόητα: την ελευθερία τους, τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι μάχες δόθηκαν πριν 200 χρόνια. Τέλος. Εθελοτυφλούν αν νομίζουν ότι η μάχη δίνεται για τα 300 εκ ευρώ των συντάξεων. Είσαι μικρόνοος, ανεύθυνος, και τέλος δειλός αν νομίζεις ότι δίνεις μάχη  για 300 εκ ευρώ και για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Στη μάχη τα παίζει κανείς όλα για όλα, ειδικά όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις παρά μόνο την αξιοπρέπεια σου. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που της έχεις στερήσει το όνειρο και της πετάς ξεροκόμματα δεν μπορείς να λες ότι δίνεις μάχη ακόμα, από την πολυθρόνα του πολιτικού γραφείου σου.
Οι μάχες δίνονται εκεί έξω, πάνω στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, αντιμέτωπος με τους κάθε λογής εκβιαστές και όχι σε συσκέψεις με τους «συναγωνιστές» σου. Καλύτερα να πας και να καείς στον πόλεμο αλλά να βάλεις φωτιά και τους άλλους παρά να γυρίσεις με τα σώβρακα κατεβασμένα και εξευτελισμένος παραδίνοντας το λαό σου στη δουλοπρέπεια και στη φτώχεια.

* Η Κατερίνα Καραμφυλίδου είναι εκδότρια της Parallaxi.  
Από........  parallaxi

Ούτε αδιέξοδα, ούτε διλήμματα, λύση! Του Μιχάλη Γουδή

 Αναρτήθηκε από.........   energoipoliteskv.blogspot.com


Εδώ και πολύ καιρό η λογική έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα. Οι πολιτικοί έχουν παγιώσει μία στρατηγική διλημμάτων («ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», «ευρώ ή δραχμή», «νέα μνημόνιο ή χρεοκοπία»), η οποία αναπαράγεται με προπαγανδιστικό ρυθμό από τα ΜΜΕ και σε συνδυασμό με τη συχνή βροχή από μέτρα έχουν μεταβάλλει την καθημερινότητα και έχουν φέρει τη μεγάλη μερίδα των πολιτών στην κατάσταση του σοκ.
 Αυτός είναι ο επιδιωκόμενος στόχος κατά τη Ναόμι Κλάιν πριν αρχίσει η επόμενη φάση της λεηλασίας μιας χώρας από τους οικονομικούς δολοφόνους, όπως τους περιέγραψε ο Τζον Πέρκινς. Το ζητούμενο είναι η αφύπνιση από το σοκ... 
Η συλλογική αφύπνιση από το σοκ είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ιστορικό στοίχημα για μια χώρα που βάδισε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες αποθεώνοντας τον κομματικό φανατισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Πολίτες που δεν έμαθαν ποτέ να διεκδικούν συλλογικά παρά μόνο πίσω από ταμπέλες συνδικάτων, παρατάξεων, κομμάτων κτλ. Καλούνται σήμερα να έρθουν αντιμέτωποι με το σύστημα και τα πρόσωπα που τους εξασφάλισαν επί σειρά ετών την ευημερία τους. Και η αντίδρασή τους είναι το σοκ. Σοκ από τα πρωτόγνωρα μέτρα που βιάζουν την καθημερινότητά τους. Σοκ επειδή τα μέτρα αυτά τα ψήφισαν οι... ηγέτες τους που τους συγκέντρωναν με ανθοδέσμες και ελληνικές σημαίες στις πλατείες. Αν δεν είναι αυτοί, τι λοιπόν;

Διλήμματα και μονόδρομοι για το μέλλον μιας χώρας και ενός λαού δε νοούνται. Δεν είναι δυνατόν να τίθενται από κανέναν και για κανέναν λόγο. Η μόνη απάντηση που έχει δοθεί ιστορικά σε διλήμματα είναι ο πόλεμος, θερμός ή «ψυχρός». Σε μία Ευρώπη που εν πάσει περιπτώσει κατάφερε και κέρδισε την ειρήνη τον τελευταίο μισό αιώνα η προσφυγή στα όπλα υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Επομένως, όταν ο πόλεμος είναι οικονομικός και ασκείται από οικονομικούς και πολιτικούς δολοφόνους, η μοναδική απάντηση σε διλήμματα από μία ανεξάρτητη χώρα με εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια είναι η άρνηση της συζήτησης σε μια τέτοια βάση.

Κάθε διαπραγμάτευση ανάμεσα σε δύο μέρη προϋποθέτει ζητούμενα και προτάσεις εκατέρωθεν με απώτερο σκοπό και οι δύο πλευρές να βγουν κατά το δυνατόν ικανοποιημένες. Στην περίπτωση της Ελλάδας το δίλημμα χρεοκοπία ή εξαθλίωση είναι εξευτελιστικό να τίθεται. Και μάλιστα η μονόδρομη επιλογή να είναι η εξαθλίωση... Όταν τίποτα από τα δύο δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών σου, τότε εφευρίσκεις τρίτη οδό. Για παράδειγμα, προτείνεις το πάγωμα των τόκων για κάποιο χρονικό διάστημα. Ή απενεχοποιείς τη χρεοκοπία ως έννοια, όπως προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, και αφήνεις την άλλη πλευρά με τα διλήμματά της.

Αν τώρα για τον οποιονδήποτε λόγο- εθνική προδοσία, ανικανότητα, αδυναμία, συνδυασμός όλων των παραπάνω- οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων είναι ανάγκη να τους καταστεί σαφές πως μοναδική αποστολή τους είναι να δίνουν λύσεις προς το συμφέρον των πολλών. Δεν είναι εκεί για να προδιαγράφουν φασιστικά το αποτέλεσμα ενδεχόμενων εκλογών ούτε για να επεκτείνουν τη θητεία κυβερνήσεων που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Δεν είναι εκεί για να αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία και να ντροπιάζουν το θεσμό και το πολίτευμα...

Πώς ασκείται πίεση προς τους πολιτικούς και προς τους εκπροσώπους των ξένων κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών; Η πρόκληση για ουσιαστικές και αποτελεσματικές απαντήσεις είναι μεγάλη. Το ζητούμενο είναι η συσπείρωση. Πώς επιτυγχάνεις τη συσπείρωση στην εποχή των social media; Η Αραβική Άνοιξη έδειξε τον τρόπο και μάλιστα υπό τις πλέον δυσμενείς συνθήκες. Η συσπείρωση είναι που θα αλλάξει την ατζέντα των ΜΜΕ που έχουν αφήσει κατά μέρους τον επιμορφωτικό και τον κοινωνικό τους ρόλο και έχουν καταστεί φερέφωνα «πυρετωδών διαπραγματεύσεων και κρίσιμων εξελίξεων στην εθνική μάχη για τη δόση ή το Μνημόνιο»...

Το επόμενο βήμα απαιτεί προτάσεις. Ένα πρόσωπο με σπάνια πείρα που εκτιμώ όσο λίγα μου είπε στο τηλέφωνο μια μέρα πως πρέπει να βγούμε με 10 θέσεις στις οποίες συμφωνούμε όλοι λίγο πολύ (π.χ. περιορισμός βουλευτικών προνομίων, αλλαγή συσχετισμών για την ψήφιση των νομοσχεδίων κ.α.) και να τις διεκδικήσουμε. Συλλογικά, με αναπαραγωγή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων, μέσω των ΜΜΕ, με κοινοποίηση στους αρμοδίους. Με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Όχι απλώς αντίδραση για την αντίδραση. Ξεσηκωμός που θα επαναφέρει το Λόγο στη χώρα που τον γέννησε ως έννοια.

Τα συνεχή αδιέξοδα, τα διλήμματα και τα προκλητικά μέτρα το μόνο που εγείρουν είναι βίαιες σκέψεις. Το θέμα είναι πριν οι σκέψεις γίνουν πράξεις και βυθιστεί η χώρα στο απόλυτο χάος να επιδιωχθεί πραγματική λύση σε αυτό το πρόβλημα που έχει αλλάξει τις ζωές μας. Άλλωστε, οι ψυχολόγοι λένε πως η επαναφορά από την κατάσταση του σοκ μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: parallaximag.gr

ΠΡΟΒΟμάστορες : Πρόσκληση σε Διοικητικό Συμβούλιο

 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Πληροφορίες: κ. Νίκος Αναστασίου
Τηλ: 6974964428
Καμένα Βούρλα 9-2-2012
Αρ. Πρωτ.: 3

Προς: Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου
Τα μέλη του συλλόγου

Σύμφωνα με το Καταστατικό αρ.15 ο Πρόεδρος, καλεί τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00 στο Καινούριο στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Επικύρωση πρακτικού υπ'αρ. 27/11-1-2012.
Εγγραφή νέων μελών
Πρόγραμμα Μαρτίου.
Διάφορα θέματα.
Με εντολή Προέδρου

O Γεν. Γραμματέας
Κων/νος Ανεστόπουλος

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Κυριακή στο Σύνταγμα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σαρανταoκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή και το Σάββατο (10-11 τρέχοντος) αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προβλέψεις του νέου μνημονίου με την τρόικα.

Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τις ημέρες της απεργίας και κεντρικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Από  ........ antinews

Eurogroup : Ελάτε την Τετάρτη με ψήφους, υπογραφές και 325 εκ"

Αναρτήθηκε από..... enetgoipoliteskv.blogspot.com



Nα ψηφιστούν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αποφάσισε το Εurogroup σε απόλυτα εχθρική κίνηση προς την ......... Ελληνική κυβέρνηση το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την χώρα.

Μάλιστα οι εταίροι μας με επικεφαλής την Γερμανία αμφισβήτησαν την επάρκεια της συμφωνίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων.Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμεν να συγκληθεί η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης των 17 αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η σύνοδος να πραγματοποιηθεί ακόμη και την ερχόμενη Κυριακή μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή
Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε
«Δυστυχώς το Εurogroup δεν έλαβε τελική απόφαση, το οποίο είναι συνεδεμένο με το psi μέσα από το 
 οποίο η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους της. Διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα τα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup.
«Το κυριότερο είναι πως το Eurogroup έλαβε υπόψην του το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόγραμμα. Από σήμερα μέχρι το επόμενο Eurogroup που θα είναι την Τετάρτη η χώρα μας θα κάνει μία στρατηγική επιλογή.
Αν θέλουμε τη σωτηρία μέσα στην Έυρώπη πρέπει αν ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός ευρωζώνης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους πολίτες. Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρατεί στάση που πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κάνει «τον καλό» για λόγους μικροπολιτικούς, είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων.
Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες αν οδηγηθούμε σε λύσεις με μεγαλύτερο κόστος για την κάθε οικογένεια, επιχείρηση. Πέρασε η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων.
Η ελληνική οικογένεια πρέπει να έχει πλήρη εικόνα. Αυτά που θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη θα αφορούν τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ταλαιπωρούμαστε ηθικά σαν λαός. Πρέπει να ξαναβρούμε ορίζοντα». 

Τι γράφουν τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Μεγάλη προβολή δίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα. Η «Νιου Γιορκ Τάιμς», με κύριο άρθρο της, επαναλαμβάνει ότι «τα νέα μέτρα λιτότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα».
Διατυπώνει την άποψη ότι η χώρα μας «τελικά, δεν θα μπορέσει παρά να υποκύψει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών απαιτήσεων ως προϋπόθεση για μια νέα δανειακή σύμβαση».
Η εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία θεωρεί «κύρια αρχιτέκτονα της καταστροφικής κακοδιαχείρισης που ακολουθεί η Ευρώπη στο χειρισμό της κρίσης χρέους της ευρωζώνης».
Στη συνέχεια, η σύνταξη της εφημερίδας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «ωστόσο, η Ελλάδα συνέβαλε έντονα στα προβλήματά της. Επί σειρά ετών, η ελληνική κυβέρνηση παραχάρασσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα για να συγκεντρώνει απλήρωτα χρέη, ενώ η νέα κυβέρνηση που εξελέγη το 2009 αποδέχθηκε τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια, απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς».
Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», με επίσης κύριο άρθρο και αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της, διερωτάται «ποιος δηλώνει ότι οι επαίτες δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί;»,
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί κρατούν τα ηνία για όσο διάστημα οι αρχιτέκτονες του δανείου πιστεύουν ότι μια ελληνική χρεοκοπία, άτακτη ή όχι, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την Ευρώπη».
Αναφορά κάνει και «στο διαγωνισμό για το ποιος ευθύνεται για τα δεινά της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς, καθώς υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα "μαγείρεψε" τα βιβλία για να μειώσει το έλλειμμα, ενώ μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, χάθηκε σχεδόν κάθε στόχος που η σοσιαλιστική κυβέρνηση υποσχέθηκε να εκπληρώσει, είτε επρόκειτο για είσπραξη φόρων, μείωση ελλείμματος, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων ή εφαρμογή άλλων διατάξεων».
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τώρα, τα ελληνικά κόμματα συνεχίζουν να αγωνίζονται για πολιτική επικράτηση ενόψει των εκλογών και ούτε η διαδικασία ή το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι εποικοδομητικό.
Παρ' όλα αυτά, το πραγματικό θαύμα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι σ' αυτόν τον πλανήτη που είναι έτοιμοι να χορηγήσουν ένα νέο δάνειο, εφόσον οι Έλληνες τούς το επιτρέψουν. Οι επαίτες μπορεί να είναι επιλεκτικοί, εάν τους επιτραπεί το δικαίωμα επιλογής».
Σε σχετική ανταπόκριση στην ίδια εφημερίδα υπογραμμίζεται ότι η στήριξη του νέου προγράμματος λιτότητας, με «επίμαχο θέμα διαφωνίας» μεταξύ των τριών ηγετών τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι δύσκολο επίτευγμα για τους Έλληνες πολιτικούς, κυρίως ενόψει των εθνικών εκλογών.
Επίσης, σημειώνεται η άποψη αναλυτών ότι «οι εταίροι της κυβέρνησης συνασπισμού θέλησαν να αποφύγουν τις ευθύνες για τη συμφωνία, ευελπιστώντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα καταστεί κύριος στόχος της λαϊκής οργής».
Σε άλλα δημοσιεύματα και ανταποκρίσεις σε ΜΜΕ των ΗΠΑ υποστηρίζεται ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της λόγω της «αδυναμίας» που επέδειξε η κυβέρνηση στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Από .........  parapolitika

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό του νεοκατοχικού καθεστώτος ετοιμάζεται να υπογράψει την τελειωτική παράδοση της χώρας αυτές τις ώρες.

Το κάνουν με ψυχρή καρδιά και περίσσιο κυνισμό, διαπράττοντας χειρότερη εθνική προδοσία κι απ’ αυτήν του Τσολάκογλου, ο οποίος τουλάχιστον είχε για δικαιολογία την άνιση μάχη σε έναν πόλεμο με υπέρτερες δυνάμεις.
Οι ώρες είναι κρίσιμες γιατί, αν τους το επιτρέψουμε, θα οδηγηθούμε στην επιβολή μιας νέας βαρβαρότητας, ενός πρωτοφανούς εργασιακού μεσαίωνα, μιας εφιαλτικής κοινωνίας για μας και για τις γενηές που έρχονται, οι οποίες δεν θα ζήσουν ποτέ με τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αμέτρητες θυσίες και αίμα, με εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.
Οι στιγμές είναι οριακές, η Ελλάδα υποθηκεύεται στο αγγλικό δίκαιο, ο λαός υποδουλώνεται σε μια δράκα τοκογλύφων, εμπόρων των εθνών και άγριων εκμεταλλευτών του διεθνούς καπιταλισμού. Ο μόνος δρόμος αντίστασης και σωτηρίας είναι ο ίδιος ο Λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) καλεί τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και όλο τον δημοκρατικό λαό, να αποτρέψουμε το έγκλημα της δανειακής σύμβασης και να διαγράψουμε το χρέος, να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία!

ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΥΪΣΛΙΝΓΚ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΛΑΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ – ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Από ..... activistika

Το διάγγελμα του Σαμαρά

Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων


Αναρτήθηκε από.........   energoipoliteskv.blogspot.com