Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα γίνει εμφύλιος, αλλά… ντου από παντού

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Η ώρα των ελικόπτερων ήρθε. 

Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που είναι να επιβιβαστούν σε αυτά. 

Αλίμονο σε αυτούς που θα μείνουν πίσω για να προστατεύσουν την διαφυγή τους… Όμως, για να γίνει αυτή η διαφυγή με ασφάλεια, απαιτείται πρωτίστως να επιβληθεί ένα κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας. Ένα κλίμα απόλυτης ανασφάλειας και φόβου…
Και προς ικανοποίηση αυτού του "στόχου", οι «εργολάβοι» του είδους, έπιασαν δουλειά. Πρέπει όλοι μας να πεισθούμε πως επίκειται… εμφύλιος!

Αλλά, τι είδους εμφύλιος θα είναι αυτός, όταν το 90%+ του πληθυσμού θα είναι από τη μία πλευρά και κάποιοι ανεγκέφαλοι πραιτωριανοί (βλ. αστυνομία) από την άλλη; Απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος μπορεί να έχουμε, αλλά εμφύλιο… μάλλον όχι. Εκτός και εάν οι λοβοτομημένοι πολιτικοί ηγέτες αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τα γνωστά – άγνωστα σκοτεινά κέντρα (βλ. ΜΚΟ) και ξαμολύσουν απέναντι στους Έλληνες πολίτες τις τελευταίες τους εφεδρείες, δηλαδή τον συρφετό των λαθρομεταναστών που σιτίζουν αφειδώς τα τελευταία χρόνια… Όμως, τότε, δεν θα γίνει εμφύλιος, αλλά το απόλυτο ξέσπασμα, που παρόμοιό του δεν θα έχει υπάρξει στα χρονικά…

Ας επανέλθουμε όμως στους πρόθυμους κονδυλοφόρους, οι οποίοι σπέρνουν ανέμους και πρέπει να γνωρίζουν πως θα θερίσουν θύελλες! Οι οποίοι θέλουν να παραγνωρίζουν πως όλα πια έχουν γίνει απλή αριθμητική ή οι θεμελιώδεις κανόνες φυσικής. Ένα κι ένα κάνουν δύο και η δράση γεννά αντίδραση... Και η αντίδραση αυτή είναι νομοτελειακός κανόνας. Μάλιστα, επειδή έχει υπάρξει μεγάλη μέχρι στιγμής «ελαστικότητα», ενδέχεται αυτή η αντίδραση να είναι τέτοιας έντασης που θα ισοπεδώσει –κυριολεκτικά- όσους τολμήσουν να σταθούν απέναντί της.

Ο κόσμος που πεινάει, υποφέρει. Ο κόσμος που παραπάνω από 2 χρόνια τώρα δέχεται από παντού πιέσεις, που βλέπει τα όνειρα και τα σχέδια της ζωής του να γκρεμίζονται (το είδος τους δε θα το κρίνω εγώ)

Ο κόσμος ο οποίος ξυπνά με τον πιο οδυνηρό τρόπο και συνειδητοποιεί πως όλα γύρω του είναι ένα κακοστημένο ψέμα (πολλοί είσαστε οι ένοχοι)

Όλος αυτός ο κόσμος, από κάπου πρέπει να πιαστεί για να ξαναβρεί την ελπίδα του, κάπου πρέπει να ξεσπάσει το θυμό του (δυστυχώς θα το κάνει κυρίως επί αδίκων).

Και θα ξεσπάσει. Όλοι το γνωρίζουν, αλλά θέλουν να το αναστρέψουν και να προσδιορίσουν από τώρα τον «φταίχτη»… Είπαμε, το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο

Είναι η ψυχολογία των μαζών, την οποία οι κύριοι της εξουσίας την έχουν σπουδάσει πολύ καλά και ξέρουν που ακριβώς οδηγούν τα πράγματα και τις καταστάσεις. Και θα προσπαθήσουν να μην βγουν αυτοί χαμένοι...

Όταν σε όλη αυτή την πιεσμένη κατάσταση καταστροφής, μελετημένα, δε δίνεται ελπίδα, έστω ένα αμυδρό φως στο τούνελ, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν ανεξέλεγκτες, πρωτόγνωρες, καταστάσεις.

Το νου σας όμως, γιατί όσοι από εσάς έχετε εργολαβικά αναλάβει να είστε οι αγγελιοφόροι και η φωνή της εξουσίας προς τα έξω, τυχαίνει η πλειονότητα σας να μην χαίρει την ίδια προστασία που έχουν οι ίδιοι.

Αντί να απειλείτε και να φοβερίζετε, καλύτερα βρείτε τον πραγματικό σας ρόλο και μορφώστε το κοινό σας με τις πληροφορίες σας, δίνοντας μια ελπίδα για το μέλλον κι όχι καταστροφολογώντας!

Η καταστροφή που σπέρνουν οι κηφήνες, είναι δεδομένη. Μόνο που θα αφορά ΚΑΙ τους ίδιους.

Όταν θα μας κάνουν ντου οι Τούρκοι αργότερα, όταν η Ευρώπη και οι Αγορές θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να πεινάσουμε με ένα ξεφτιλισμένο νόμισμα για να μην ενθαρρυνθούν και άλλες χώρες να βαρέσουν ανεξέλεγκτο κανόνι και να τρομάξουν οι άλλοι λαοί από τα δεινά μας, τότε η ιστορία θα γράψει ποιοι ήταν οι πατριώτες και ποιοι οι καταστροφείς.

Καταλάβατε κύριοι;

Εμφύλιος δεν πρόκειται να γίνει, αγαπητοί μου. Ξεσηκωμός των Ελλήνων, απέναντι στα πεσμένα στα τέσσερα μίσθαρνα του νεοταξισμού, ναι θα γίνει. Και τότε, ο κάθε κατεργάρης θα μπει στον πάγκο του ή για να είμαστε πιό ακριβείς, στο κελί του (αν είναι τυχερός και προλάβει...)

Καταλάβατε, κύριοι, τι διαχρονικό ρόλο παίζει το Γουδή στην Ελληνική ιστορία;


Κονφερανσιέ σε μια κακή παράσταση

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τέλη δεκ. 1960, ο Γ. Καρατζαφέρης παρουσιάζει τη Ρίτα Παβόνε
(από το εξαιρετικό Δισκορυχείο, http://diskoryxeion.blogspot.com)


Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτήρισε «κονφερανσιέ» της τρόικας τον Γ. Καρατζαφέρη μου φαίνεται πετυχημένη, και βλέπω να την έχουν ήδη υιοθετήσει αρκετοί• θα πρόβλεπα μάλιστα ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ θα αποκτήσει ένα ακόμα παρατσούκλι. Όμως εδώ λεξιλογούμε, ως γνωστόν, οπότε θα μιλήσουμε, στην αρχή τουλάχιστον, για τη λέξη αυτή, τον κονφερανσιέ ή κονφερασιέ (όπως προφέρουμε οι περισσότεροι).

Σύμφωνα με τα λεξικά, ο κονφερανσιέ είναι «ο παρουσιαστής ψυχαγωγικού επιθεωρησιακού προγράμματος, ο οποίος παρεμβάλλεται ανάμεσα στα διάφορα νούμερα, λέγοντας ανέκδοτα και κάνοντας έναν υποτυπώδη διάλογο με το κοινό» (ο ορισμός από το ΛΚΝ, παρόμοιον έχει και το λεξικό Μπαμπινιώτη).
Αν και λίγο φλύαρος, ο ορισμός είναι εύστοχος• ή ίσως ήταν εύστοχος, γιατί νομίζω πως η λέξη έχει παλιώσει και έχει πάρει μιαν ελαφρώς υποτιμητική χροιά. Στα διάφορα γκλαμουράτα τηλεοπτικά προγράμματα δεν χρησιμοποιείται η λέξη «κονφερανσιέ» π.χ. για τον Σάκη Ρουβά ή τη Ζέτα Μακρυπούλια, παρόλο που κάνουν σε γενικές γραμμές την ίδια δουλειά που έκανε, έστω, ο Άλκης Στέας στις τηλεοπτικές του εκπομπές ή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σήμερα λέμε «παρουσιαστής» και μάλιστα κάπου διάβασα ότι ο τάδε παρουσιαστής προσπαθούσε μάταια να φέρει το κέφι κάνοντας κόλπα με τη φωνή του «σαν παλιός κονφερανσιέ». Θα έλεγα δηλαδή πως η λέξη «κονφερανσιέ» ακούγεται λίγο παλιωμένη, αλλά εσείς θα μου πείτε αν έχω δίκιο.

Ο κονφερανσιέ είναι δάνειο από τα γαλλικά, conférencier. Η γαλλική λέξη ανάγεται στο λατινικό ρήμα conferro, το οποίο ferro είναι συγγενικό με το δικό μας «φέρω», ανάγονται στην ίδια ινδοευρωπαϊκή ρίζα. Η γαλλική λέξη όμως, η λέξη conférencier εννοώ, δεν σημαίνει τον παρουσιαστή ψυχαγωγικών εκπομπών, επομένως με τη σημερινή του σημασία ο κονφερανσιέ είναι δάνειο «τύπου καλοριφέρ», μια και έχει πάρει σημασία που δεν υπάρχει στην γλώσσα προέλευσης (όπως και το καλοριφέρ, που στα γαλλικά λέγεται radiateur). Πράγματι, στα γαλλικά ο κονφερανσιέ λέγεται, μάλλον, animateur, τουλάχιστον στην τηλεόραση (ενώ στα αγγλικά: host).

Τι σημαίνει το γαλλικό conférencier; Σημαίνει «αυτόν που κάνει διάλεξη» όπως λέει το ΛΚΝ για να μας θυμίσει ότι στη γλώσσα μας, παρόλο που είναι η τελειότερη του κόσμου και παρόλο που οι αγγέλοι μιλάνε ελληνικά, δεν έχουμε μονολεκτικόν όρο για αυτόν που κάνει μια διάλεξη (χρησιμοποιούμε τη λ. ομιλητής, που είναι ευρύτερη έννοια). Είχε βέβαια χρησιμοποιηθεί σποραδικά ο όρος «διαλέκτης», για αυτόν που έδινε διάλεξη, αλλά δεν έπιασε, τουλάχιστον τόσο ώστε να λεξικογραφηθεί στα σημερινά λεξικά. Πάντως βρίσκω πως ο διαλέκτης χρησιμοποιείται σπανίως και σήμερα π.χ. στις σχολές της Αστυνομίας, υποθέτω για το διδακτικό προσωπικό που κάνει διαλέξεις και σεμινάρια χωρίς να είναι μόνιμοι καθηγητές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην αρχή, δηλαδή στις αρχές του 20ού αιώνα, η λέξη «κονφερανσιέ» στα ελληνικά σήμαινε, ακριβώς, τον «διαλέκτη», δηλαδή αυτόν που δίνει μια διάλεξη. Έτσι, για παράδειγμα, σε ρεπορτάζ για μια διάλεξη που δόθηκε στον Παρνασσό, διαβάζω ότι «το ακροατήριον, αποτελούμενον ιδίως από τον επιστημονικόν κόσμον, εχειροκρότησε ζωηρώς τον κονφερανσιέ» (Εμπρός, 3 Δεκεμβρίου 1913). Η σημασία αυτή της λέξης κονφερανσιέ (αυτού που δίνει διαλέξεις) παραμένει έως τη δεκαετία του 1930, αλλά σιγά-σιγά τα νέα μέσα και οι νέοι τρόποι διασκέδασης πήραν το πάνω χέρι, έτσι, για παράδειγμα, βρίσκω αγγελία για παράσταση στο Ριάλτο (Αγίου Μελετίου και Κυψέλης) στις 21 Ιουνίου 1940, όπου θα συμμετέχει ο «μοντέρνος ποιητής και κονφερανσιέ κ. Χρήστος Πύρπασος». Ένας από τους πρώτους κονφερανσιέ, ήδη από τα χρόνια της Κατοχής, ήταν ο Κώστας Κοφινιώτης. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον Γιώργο Οικονομίδη, ενώ στην τηλεόραση, στα πρώτα της βήματα, έχουμε ήδη αναφέρει τον Άλκη Στέα (θυμάστε ίσως τον καθιερωμένο του χαιρετισμό, «ευτυχείτε!»).
Ο κονφερανσιέ έχει μια ιδιαιτερότητα σε σύγκριση με τις άλλες λέξεις που είναι δάνεια από ευρωπαϊκές λέξεις που αρχίζουν από conf-. Προσέξτε ότι λέμε:
* κομφόρ και δευτερευόντως κονφόρ (από confort, βέβαια υπάρχει και το αγγλ. comfort)
* κομφορμισμός και δευτερευόντως κονφορμισμός (από γαλλ. conformisme ή αγγλ. conformism)
* κομφετί και σπανιότερα κονφετί (από ιτ. confetti)
* κομφούζιο και σχεδόν καθόλου κονφούζιο (από ιτ. confusione)
* Κομφούκιος (αυτός είναι κινέζος, αλλά το πήραμε από γαλλικά, Confucius),
λέμε όμως:
κονφερανσιέ ή κονφερασιέ και σπανίως μόνο κομφερασιέ. Δηλαδή, απ’ όλη την οικογένεια των δάνειων αυτών λέξεων, όλες οι άλλες έτρεψαν το nf σε μφ, ενώ ο κονφερασιέ, για κάποιο λόγο, κράτησε το νφ.

Βέβαια, θυμόμαστε ότι στα αρχαία ελληνικά το ν και το φ έδιναν στη σύνθεση μφ, π.χ. εν+φυλή > εμφύλιος, συν+φέρω > συμφέρω. Ωστόσο, άλλες δάνειες λέξεις στα ελληνικά (που δεν αρχίζουν από κονφ/κομφ) έχουν κρατήσει το σύμπλεγμα νφ, όπως μου θύμισαν τα παιδιά της Λεξιλογίας που το συζητήσαμε, π.χ. ανφάς, ινφάντα, ζαμανφουτίστας, φανφαρόνος, οπότε τελικά η ιδιομορφία του κονφερανσιέ δεν είναι και τόσο μεγάλη.
Φαίνεται πάντως πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης θεώρησε υποτιμητικό τον όρο «κονφερανσιέ» -τουλάχιστον αυτό συνάγω από την απάντηση «Είναι αλήθεια ότι σε ηλικία 25 ετών έχω κάνει και τον κονφερανσιέ» (για τις αθλιότητες που είπε στη συνέχεια, μια απάντηση υπάρχει εδώ) ενώ είναι νομίζω φανερό πως ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε επιτιμήσει για τα σημερινά του καμώματα και όχι για τις συμπαθέστατες νεανικές του δραστηριότητες.

Είναι περίεργο πάντως, διότι στις συνεντεύξεις που αφειδώς παραχωρεί, ο κ. Καρατζαφέρης  αναφέρεται με καμάρι σε αυτές τις νεανικές του δραστηριότητες, τις καλλιτεχνικές εννοώ, καθώς και στις αθλητικές, όπως ας πούμε ότι το 1966 είχε έρθει έκτος στον διαγωνισμό μποντιμπιλντεράδων για τον τίτλο του Μίστερ Ευρώπη. Βέβαια, κάποιοι δύσπιστοι φίλοι όπως ο άνθρωπος από τη Μαντζουρία, το έψαξαν το θέμα και, παρά τη σχολαστική τους έρευνα, δεν βρήκαν κανένα ίχνος διάκρισης του κ. Καρατζαφέρη σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό μποντιμπιλντεράδων, προφανώς όμως θα εξαφάνισαν τα ίχνη οι γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι.

Από .........  sarantakos 

Ανοιχτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια.

Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια.

Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου.
Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο.

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.
Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.

Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή – υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ”φροντίδα” της επανεκλογής σας;
Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πια, Κάρολε…
Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ”δάνειο” του ”κωλόσπιτου” της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ”τουμπεκί” στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή).

Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ”κυβέρνηση”. Αν είσασταν μ΄ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς…)
Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..

ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα… Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα…κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ”μέσα σε όλα” που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής;

Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ”Ανταρσία” και γέλαγες..
Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,
αλλά στον ”Νονό”…

Σεμίνα Διγενή

Από  .......  mediasoup

Anonymous - δευτερο μηνυμα - Αναφερεται σε εμας! Τους Έλληνες !!!


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Από ...... iefimerida

Πρωθυπουργός Σαμαράς με αντιπρόεδρο Βενιζέλο;

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυτό το σενάριο διακινούν οι βαρώνοι των ΜΜΕ

Όργιο ζυμώσεων, επαφών και τηλεπικοινωνιακών συζητήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι βαρώνοι των ΜΜΕ και οι αρχιερείς της εγχώριας διαπλοκής φοβούνται την πιθανότητα ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής με όσα απαιτούν τόσο η τρόικα, όσο και οι δανειστές, γι’ αυτό σπεύδουν να προλάβουν καταστάσεις καταστρώνοντας σχέδια και σενάρια για την επόμενη ημέρα.
Το σίγουρο είναι ότι η δραματική πτώση στη δημοτικότητα του μεταβατικού πρωθυπουργού κ.Λουκά Παπαδήμου και οι αγκυλώσεις στην κυβέρνησή του δίνουν αφορμές για πολλά σχόλια που θέλει – δεν θέλει κανείς πρέπει να τα λαμβάνει υπ’ όψιν του κι ας μην είναι πιστευτά. Τις τελευταίες ώρες πάντως, οι αποκαλούμενοι κύκλοι της διαπλοκής έχουν ετοιμάσει ένα σενάριο που εξελίσσεται σαν παρτίδα σκάκι βήμα προς βήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι εξέχον στέλεχος του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο κατέχειθεσμική θέση και τυγχάνει να είναι πρόεδρος επιμελητηρίου που εκφράζει πανελλαδικά συγκεκριμένη τάξη επιχειρηματιών να διακινεί το συγκεκριμένο σενάριο.
Τι προβλέπει το σενάριο; Αυτό που επιζητεί η καθεστηκυία τάξη: την αναβολή των εκλογών αλλά όχι μέσω της συνέχισης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου (σ.σ. ιδέα που απορρίπτει ήδη ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς επιμένοντας για εκλογές το αργότερο στις 8 Απριλίου), αλλά με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης των τριών κομμάτων που στηρίζουν και την κυβέρνηση Παπαδήμου με:
  • Πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά και αντιπρόεδρο το κ. Ευ. Βενιζέλο!
Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί ο σκόπελος των εκλογών, θα παραχωρηθεί η πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά, θα μπει στο κύριο παιγνίδι της διακυβέρνησης και ο επόμενος –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτιμήσεις- αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ αμφότεροι θα δώσουν στην τρόικα τις εγγυήσεις που απαιτεί για την τήρηση των όσων πρόκειται να συμφωνηθούν στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης!
Μάλιστα οι αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr” αναφέρουν, ότι το εν λόγω σενάριο έχει συζητηθεί και με βαρόνους των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετοι!
Ορισμένες δε σχετικές συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και τις αμέσως προηγούμενες μέρες…
Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, είναι σύμφωνοι με το σενάριο τόσο ο κ. Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Α. Λοβέρδοςκαθώς επίσης και πρόσωπα από το στενό κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας
Απομένει να δούμε, αν κι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα αποφύγει την παγίδα που του στήνουν ή αν θα επιμείνει αποφασιστικά στο αίτημά του για εκλογέςάμεσα, το αργότερο στις 8 Απριλίου, κάτι το οποίο φαίνεται ότι ζητεί η πλειοψηφία του λαού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Aπό ........ neakeratsiniou

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης.. Εγώ αυτά τα μέτρα δεν μπορώ να τα στηρίξω (Βίντεο)

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com 


Πριν λίγο και στον αέρα μέσω της τηλεόρασης του ΜΕΓΚΑ, παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας ο Γιάννης Μανώλης.

"Δεν μπορώ να εκφράσω θεσμικά αυτόν τον κόσμο της εργασίας και τους επιστημονικούς συλλόγους που εκπροσωπώ. 

Δεν είναι έντιμο να παραμείνω σε αυτή τη θέση", υποστήριξε.


Από ....... exomatiakaivlepo

Καραγκιοζιλίκια με γρίφους και κρυφτούλι από τους αστείους ηγετίσκους...Τους ξεφτίλισε για μια ακόμη φορά ο Παπαδήμος ο οποίος με ανακοίνωση του δήλωσε ότι οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ξεπουλάνε τον ελληνικό λαό και βγαίνουν από το Μαξίμου με γρίφους και παίζοντας κρυφτό. Αίσχος...Ο Παπαδήμος με ανακοίνωσή του είπε ότι συμφώνησαν σε όλα. Ο Καρατζαφέρης συχέχισε τις γελοιότητες με ερμαφρόδιτες δηλώσεις.

ΑΠΟΨΕ ΔΟΛΟΔΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ 

Από .......  kourdistoportocali

Μάγιερ : Σε τρεις μέρες η συντεταγμένη χρεοκοπία

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Η Ελλάδα ενδέχεται να έχει μόνο τρεις μέρες για να αποφύγει την συντεταγμένη χρεοκοπία»..

σύμφωνα με τον Τόμας Μάγιερ, επικεφαλής οικονομολόγο και προϊστάμενο έρευνας της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη.

«Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 14,5 δισ. ευρώ σε ομόλογο που λήγει» δήλωσε ο Μάγιερ σε ραδιοφωνική συνέντευξη σήμερα στο Bloomberg. «Σε περίπτωση που δεν θα έχει τα χρήματα στο λογαριασμό την ημέρα που λήγει το ομόλογο, τότε πραγματικά θα χρεοκοπήσει».

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Νομίζω ότι ίσως έχουμε 1, ίσως 2, ίσως και 3 μέρες, αλλά αυτό είναι όλο.  

Και τότε θα είναι πολύ αργά για να αποφευχθεί η συντεταγμένη χρεοκοπία» πρόσθεσε ο Μάγιερ.

Aπό .......  epikaira

Πρώτος μάγκας ο Κουβέλης

Aναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο νέος κύριος "τίποτα". 
Δεν έχει σαφή θέση σε κανένα θέμα, δεν απαντάει σε τίποτε, δεν καταλάβαμε καμία θέση του, δεν απαντά στην ερώτηση "δέχεστε ή όχι τα μέτρα" και αλλάζει ατζέντα με αερολογίες για ισοδύναμα μέτρα, πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα και επενδυτικά ομόλογα.


Αν είσαι έξω απ΄το χορό, απαντάς θεωρητικολογώντας κι άλλοι ..

τρέχουν να βγάλουν το φίδι απ΄την τρύπα

Τελικά, αν ήσουν Πρωθυπουργός χθες, τι θα αποφάσιζες κ.Κουβέλη;

Εναντίον των μέτρων είμαστε όλοι. Στην πράξη όμως, όταν ο δανειστής σου λέει "no metra, no money" τι κάνεις;

Aπό .......  taxalia

Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%), στη Λιθουανία (33%), στην Ουγγαρία (30%), στην Πολωνία (27,8%) και στην Ελλάδα (27,7%).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην «ΕΕ των 27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%.

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγράφονται στη Ρουμανία (48,7%), στη Βουλγαρία (44,6%), στη Λετονία (42%), στην Ουγγαρία (38,7%), στη Λιθουανία (34,3%), στην Πολωνία (30,8%), στην Ισπανία (29,8%), στη Μ. Βρετανία (29,7%), στην Ιταλία (28,9%) και στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (28,7%).
Για να δείτε ολόκληρη την εικόνα, πατήστε πάνω της

Από ...... tvxs

Το θρίλερ ή θέατρο των αρχηγών συνεχίζεται για 15 ημέρες ακόμα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 
Διορία 2 εβδομάδων έχει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει μέτρα ύψους 300 εκατ. ευρώ ώστε να σωθούν οι επικουρικές, σύμφωνα με τον.......υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. 

Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές.


Δείτε τι δήλωσε ο Βενιζέλος στις επτά το πρωί 


Δηλώσεις Βενιζέλου 09/02/12 by Matsomenos

Από  ......   kafeneio

Διαβάστε το μνημόνιο που θέλει να ψηφίσει το δοσίλογο πολιτικό σύστημα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία βρίσκονται περίπου από τις 5 το απόγευμα στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.


Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ψαλίδι στις συντάξεις καθώς η τρόικα φαίνεται πως συνυπολόγισε τα εκρηκτικά στοιχεία για την υστέρηση εσόδων που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων

Συγκεκριμένα, το κείμενο προβλέπει μαχαίρι κατά 15% στις κύριες συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών και ένα 7% για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ αναδρομικά μάλιστα από 1.1.2012.

Χειρότερα είναι τα πράγματα για τους νέους εργαζομένους καθώς πέρα από το τσεκούρι στα επιδόματα που αφορά όλους και την οριζόντια μείωση του βασικού μισθού κατά 22% στο νέο Μνημόνιο προβλέπεται επιπρόσθετη μείωση 10% για τους νέους έως 25 ετών.
Ομοίως προβλέπεται και απομάκρυνση συνολικά 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012.

Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους. Μέτρα:

        -Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

        -Μέγιστη  διάρκεια συλλογικών συμβάσεων  τρία χρόνια.

        -Οι  ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα  χρόνο μετά τη νομοθέτηση του  προγράμματος.

        -Μετενέργεια:  μείωση του χρόνου της από  έξι μήνες σε τρεις.

        -Στο  βαθμό που δεν υπάρξει νέα  συλλογική σύμβαση εντός τριών  μηνών ως βάση θεωρείται ο  βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).

        -Κατάργηση  μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).

        -Πάγωμα  ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

        -Κατάργηση  μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.  Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο  οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται  υπόψη η οικονομική κατάσταση  της εταιρίας.

        Προσαρμογή βασικού μισθού

        -Μείωσή  του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

        -Πάγωμα  του κατώτατου στα επίπεδα  που θα διαμορφωθούν μετά τη  μείωση έως το πέρας της  προγραμματικής περιόδου.

        -Επιπρόσθετη  μείωση κατά 10% για τους νέους  (έως 25 ετών).

        -Έως  τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα  για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ  με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

        Μη μισθολογικό κόστος

        -Μείωση  ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με  την κατάργηση των εισφορών  για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί  οργανισμοί κλείνουν.

        -Περαιτέρω  μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ  από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.

        -Μετά  από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

Σε περίπτωση  που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


    Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
    Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
    Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
    Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
    Εργασιακή εφεδρεία.
    Μείωση συμβασιούχων.
    Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο του μνημονίου


Τα καλύτερα των δελτίων


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com