Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό βαρόμετρο Public Issue


Αναρτήθηκε από..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Από .... newsit

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 20% ΤΩΡΑ

Aναρτήθηκε από..........  energoipoliteskv.blogspot.com


 Επιστολή  από τον
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ

Η Οικονομικη πραγματικοτητα,μου δίδει το ηθικο δικαιωμα να προτεινω χωρις φοβο και παθος,τα παρακατω.

Ολοι μας, μετα την Φοροεπιδρομη ην ανεργια,το "Ψαλιδισμα" των μισθων,το κλεισιμο των καταστηματων,και την συρρικνωση της ρευστοτητας βρισκομαστε λιγο πριν την κηρυξη της οικογενειακης ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ παραλληλα με την αναγκαστικη αρνηση πληρωμης Δημοτικων τελων.


Ο Δημος Μωλου-Αγ.Κων\νου εχει θεσμοθετησει τιμολογιακη πολιτικη με κριτηρια ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ,και με φιλοσοφια ανταποδοσης ευημερουσης κοινωνιας.

Δυστυχως εφθασε η ωρα να αποδεχθουμε το γεγονος,οτι τα οικονομικα των Δημοτων δεν μπορουν να στηριξουν και ανταποδοση και αναπτυξη συγχρονως.

Αλλωστε το βλεπουμε και ιδιωτικως ενοικια, οικοδομες, οικοπεδα, κτηματα, κινητες αξιες ΚΛΠ] που η απομειωση ειναι της ταξεως του 50% η και περισσοτερο.

Συνεπως σε ενα τετοιο "κατακλυσμιαιο" περιβαλλον δεν μπορουν να κρατηθουν οι τιμες των τελων τοσο υψηλα "Τεχνικα",ακομη και με την δικαιολογια των χρεων,ουτε με την αδυναμια εισπραξης βεβαιωμενων οφειλων,και φυσικα ουτε με το κινδυλογικο "θα πεσει η ποιοτητα του προσφερομενου εργου..."

Υπαρχουν περιθωρια να αναπληρωθει το -20% με τη μειωση του προγραμματος εργων με ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ [εξαιρω την υδρευση].


Η ευαισθησια,η κατανοηση,και η συμπλευση στα οικονομικα προβληματα των Δημοτων,πρεπει να ειναι κυριαρχη κατευθυνση του Δημου.


ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ Γ.
ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ

ΩΡΑ 10:50 Κανονική λαίλαπα σε μισθούς και συντάξεις - Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! - Μείωση 15% στις επικουρικές μεσοσταθμικά

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τέλος και η μονιμότητα, απολύονται 15.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι
- ΤΩΡΑ: Πυρετώδεις συσκέψεις στα κομματικά επιτελεία
- ΩΡΑ 09.40: Στα χέρια των κομμάτων το πολυσελιδο κείμενο των μέτρων
- Πρόβλημα με την ανάγνωσή του - Μικρό μέρος στα ελληνικά το υπόλοιπο στα αγγλικά
- Ανοικτό το πότε θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί - Πληροφορίες λένε για αργά το μεσημέρι
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Newsit σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις τελευταίες πληροφορίες για το περιεχόμενο του κειμένου των 32 σελίδων που έφτασε στα χέρια των πολιτικών αρχηγών.

Πρόκειται για μια κανονική λαίλαπα!

Η συμφωνία κλείδωσε στις 4 τα ξημέρωματα, το κείμενο έφτασε στις 09.30 το πρωί στα κομματικά γραφεία και η επεξεργασία άρχισε. Εκεί λένε οι πληροφορίες ότι τα βρήκαν σκούρα τα επιτελεία των κομμάτων αφού 16 σελίδες ήταν στα ελληνικά αλλά οι 50 με το "ζουμί" είναι στα αγγλικά!

Ίσως λοιπόν να έχουν δίκιο όσοι λένε ότι σήμερα όλα τελειώνουν. Οι αρχηγοί καλούνται να συμφωνήσουν στα νέα μέτρα-φωτιά που αλλάζουν τη ζωή όλων με ανατροπές πρωτοφανείς σε εργασιακά κυρίως θέματα.

Οι τροϊκανοί μάλιστα απαιτούν τα μέτρα να περάσουν άμεσα από τη Βουλή, ώστε ουσιαστικά τη Δευτέρα που λήγει το τελεσίγραφο (13 Φεβρουαρίου είχαν ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων) τα μέτρα να είναι εφαρμόσιμα. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου Dpa, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ εκτιμά ότι έως το βράδυ της Πέμπτης οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί.

Μισθοί-εργασιακά


Μπορεί να διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά επι της ουσίας εξανεμίζεται!

Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ο κατώτατος μισθός ενός άγαμου από 751 ευρώ που είναι σήμερα πάει στα 601 ευρω μικτά!

Έγγαμος χωρίς παιδί από τα 826 ευρώ πάει στα 661!

Έγγαμος με ενα παιδι και 6 χρονια προϋπηρεσίας από τα 963 ευρώ πάει στα 771!

Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας!

Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.

Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών:

Το βασικό σενάριο για τις συντάξεις προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές.

Για παράδειγμα αν κάποιος τον Οκτώβριο του 2011 έπαιρνε επικουρική:

300 ευρω, τώρα πάει στα 217

460 ευρώ τωρα πάει στα 298

600 ευρω τώρα πάει στα 372

800 ευρώ, τώρα πάει στα 484

1000 ευρώ, τώρα πάει στα 600

Οι πληροφορίες που είδαν το... φως λένε επίσης ότι τελικά ως προς τα δημοσιονομικά έχουν βρεθεί τα περιβόητα 3 δισ. που απαιτούν οι τροϊκανοί. Με βάση αυτές τις πληροφορίες έρχονται περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος.
Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ
Στα έξοδα του κράτους περιλαμβάνονται και οι αμοιβές εργαζομένων και έτσι μπήκαν στο στρόχαστρο τα εργασιακά των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που ελέγχονται από το Δημόσιο, όπου ουσιαστικά αίρεται η μονιμότητα (διαβάστε εδώ)



Από .......  newsit

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com