Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΚΩΔΙΚΟΣ «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Χωρίς... δήμους είναι πιθανόν να μείνει η χώρα μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, αν δεν αποσυνδεθεί άμεσα η «βόμβα» που έχουν βάλει ένα Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) και μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στα θεμέλια των προϋπολογισμών τους. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodiokisi.gr, η ΚΥΑ με βάση την οποία καταρτίσθηκαν οι προϋπολογισμοί των δήμων (εκδόθηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών στις αρχές Δεκεμβρίου και μιλά για καταχώριση των ΠΟΕ -ό,τι, δηλαδή, οφείλουν οι δήμοι από τα περασμένα έτη σ' έναν κωδικό, τον Κωδικό 80- έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ΠΔ 113/2010 που ορίζει οι ΠΟΕ του 2011 να επιμερισθούν στους κωδικούς που υπάρχουν ανάλογα με την υπηρεσία και όχι στον Κωδικό 80.
Αποτέλεσμα, με βάση το Π.Δ. 113/2010, οι επίτροποι να ζητούν από τους δήμους, ναι μεν να εγγραφούν τις οφειλές μέχρι 31/12/2010 (πριν, δηλαδή, από την ισχύ του Π.Δ.) στο συγκεκριμένο κωδικό 80 (που αφορά σε όλες τις δαπάνες παρελθόντων ετών), αλλά ειδικά για το 2011 (μετά δηλαδή, την ισχύ του Π.Δ.) στους κωδικούς της τρέχουσας χρήσης, δηλ. στις οφειλές που έχει κάθε υπηρεσία ξεχωριστά.
Καλό...Πάσχα για τους προϋπολογισμούς
Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων, καθώς οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού τους και η τροποποίηση του λογισμικού οικονομικής διαχειρίσης καθιστά χρονοβόρα, και με αμφίβολη έκβαση τις αποπληρωμές των οφειλών του 2011, με το δεδομένο μάλιστα πως οι πιστοποιημένες εταιρείες λογισμικού δεν έχουν προβεί-δοκιμάσει αντίστοιχα προγράμματα. Υπολογίζεται δε ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση οι προϋπολογισμοί των δήμων θα βρεθούν «στον αέρα», καθώς δεν πρόκειται να εγκριθούν από τους Επιτρόπους και για να καταρτισθούν και πάλι θα φτάσουμε στο... Πάσχα.
Να σημειωθεί πως η ΚΥΑ εκδόθηκε σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τον Ν 3463/06 -με τον οποίο λειτουργούν ακόμα οι δήμοι-, όπου και αναφέρεται πως οι ΟΤΑ καταρτίζουν τον προϋπολογισμό τους, με βάση υπουργική απόφαση που εκδίδεται στο τέλος κάθε χρόνου. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ΚΥΑ του περασμένου Δεκεμβρίου, γίνεται επιμερισμός των χρεών των δήμων (Κωδικος 80), αναλόγως:
  • 811 Πληρωμές υποχρεώσεων λειτουργικών δαπανών (ΠΟΕ)
  • 812 Πληρωμές επενδυτικών δαπανών (ΠΟΕ)
  • 813 Έκτακτα έξοδα (ΠΟΕ).
Το σκεπτικό των επιτρόπων
Αν και η επιμάχη ΚΥΑ αναγράφει σαφέστατα, άρθρο 1, παράγραφος 3γ, πως «για την εξόφληση υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν σε προηγούμενα έτη και δεν κατέστη δυνατή η εξόφλησή τους εντός των ετών αυτών. Προς τούτο: Όλες οι απλήρωτες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών εγγράφονται στο αντίστοιχο είδος εξόδου της κατηγορίας 81 "Πληρωμές υποχρεώσεων (Π.Ο.Ε.)"» και «οι δήμοι υποχρεούνται να εξοφλήσουν κατά προτεραιότητα και με ιεραρχημένο τρόπο το σύνολο αυτών των υποχρεώσεων (άρθρο 21 παρ. 8 & άρθρο 22 Α΄ παρ. 3(ε) του ν. 2362/1995, άρθρο 4 παρ. 5 του π.δ. 113/2010)», εντούτοις, οι επίτροποι, με το δεδομένο πως το Π.Δ. 113/2010 είναι σε ισχύ από 1/1/2011, αρνούνται να θεωρήσουν χρηματικά εντάλματα που αφορούν οφειλές του 2011, που έχουν εκδοθεί στους ΚΑΕ 811, 812, 813, διότι στο «έχοντας υπόψη» της ΚΥΑ δεν έχει συμπεριληφθεί το επίμαχο Π.Δ.
Υπόμνημα Σαράντη προς πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου
Τη δυσλειτουργία αυτή, κατόπιν του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετώπισε, επισημαίνει με υπόμνημά του -όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr- προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Καραβοκύρη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ζητώντας να μη ληφθεί υπόψη το Π.Δ. 113/2010, το οποίο απαγορεύει την καταγραφή στα ΠΟΕ του 2011, αλλά να μείνει ως έχει και να ισχύσει η υπουργική απόφαση. Να σημειωθεί πως -και εδώ είναι η αντίφαση- ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ο επίτροπος δημιούργησε πρόβλημα με το να μην τον αποδεχθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το θέμα θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστήριου, προκειμένου να πάρει μια απόφαση: ΝΑΙ στην ΚΥΑ ή ΟΧΙ στην ΚΥΑ.
Βέβαια, το πρόβλημα είναι πως σε αυτή την περίπτωση ο νόμος είναι πάνω από την υπουργική απόφαση, συνεπώς απαιτείται «νομοθετική ρύθμιση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος είναι ενήμερος της κατάστασης και περιμένει να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να δράσει αναλόγως.
Η θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή το να ισχύσει η υπουργική απόφαση, είναι το «ανώδυνο» σενάριο, καθώς έτσι οι δήμοι θα μπορούν απρόσκοπτα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των προϋπολογισμών τους. Στην αντίθετη περίπτωση, εκείνη του ΟΧΙ, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, πράγμα που σημαίνει χρόνος από τη σύνταξή της έως την κατάθεσή της και ψήφισή της από τη Βουλή.
Πάντως, πέρυσι, το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε δεχθεί την ΚΥΑ που αφορούσε στην κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2011, με το σκεπτικό ότι το επίμαχο Π.Δ. βγήκε στο τέλος της χρονιάς (2010) και δεν έπρεπε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ. Θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να αποφασίσει και για φέτος θετικά, με το δεδομένο πως δεν προκύπτει βλάβη για το Δημόσιο, καθώς ουσιαστικά είναι διαδικαστικό θέμα. Αλλά από τότε που βγήκε το Π.Δ. μέχρι σήμερα έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος...

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο Περιστερίου προέκυψε άρνηση αποδοχής του ΚΑΕ 80, που αφορά τις οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών, επικαλούμενη τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 4 του ΠΔ 113/2010 σύμφωνα με τις οποίες: «Σε περίπτωση μη εκτέλεσης εν όλω ή εν μέρει της ανάληψης υποχρέωσης εντός του οικονομικού έτους στο οποίο αναφέρεται, αυτή ανατρέπεται μετά από σχετική ανακλητική απόφαση του διατάκτη για ολική ή μερική διαγραφή του ποσού που δεσμεύτηκε. Με την έναρξη κάθε οικονομικού έτους και πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε νέας υποχρέωσης δεσμεύεται με νέα απόφαση ανάληψης υποχρέωσης ισόποση με το ανεξόφλητο μέρος των αναλήψεων πίστωση που ανατρέπονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο. Νέες υποχρεώσεις αναλαμβάνονται σε βάρος του εναπομένοντος υπολοίπου μετά τις κατά τα ανωτέρω δεσμεύσεις πιστώσεων».
Ως εκ τούτου ισχυρίζονται ότι οι οφειλές που αφορούν τις ανεκτέλεστες υποχρεώσεις του 2011 πρέπει να αποτυπωθούν σε ΚΑΕ του έτους 2012 και όχι στον 80. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μείζον πρόβλημα, καθώς δεν έχει γίνει αντίστοιχη αποτύπωση στους ΚΑΕ του προϋπολογισμού 2012, δεδομένου ότι δεν υπήρξε αντίστοιχη οδηγία εκ μέρους των αρμοδίων φορέων και αντιβαίνει στις διατάξεις του Ν.3463/2006, ως εκ τούτου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή που αφορά οφειλή του έτους 2011.
Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 175 του Ν.3463/2006 ορίζεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Οικονομίας & Οικονομικών, που εκδίδεται κάθε έτος, παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α.
Κατ' εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εκδόθηκε η ΚΥΑ 50698 (ΦΕΚ 2832 τ.Β'/14-12-2011).
Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ που αφορά «Οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού των Δήμων οικονομικού έτους 2012-τροποποίηση της υπ'αριθμ.7028/3-2-2004 (ΦΕΚ 253 Β') απόφασης «Καθορισμός του τύπου του προϋπολογισμού των Δήμων και Κοινοτήτων»» και συγκεκριμένα στο άρθρο 6-Μέρος ΙΙ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' αναλύονται οι ΚΑΕ που αφορούν πληρωμές υποχρεώσεων από παρελθόντα οικονομικά έτη ως εξής:
811 Πληρωμές υποχρεώσεων λειτουργικών δαπανών (ΠΟΕ)
812 Πληρωμές επενδυτικών δαπανών (ΠΟΕ)
813 Έκτακτα έξοδα (ΠΟΕ)
Η κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 έγινε λαμβάνοντας υπ' όψιν τις οδηγίες της προαναφερόμενης ΚΥΑ. Επισημαίνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την αριθμ.πρωτ. 49447/46268/13-1-2012 απόφασή της ενέκρινε τον ψηφισθέντα με την αριθ.486/15-12-2011 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προϋπολογισμό.
Αν επικρατήσει η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους και οι ιδιωτικές εταιρείες του λογισμικού Οικονομικής Διαχείρισης να προβούν στην υλοποίηση των παραπάνω διαδικασιών, αφού θα πρέπει να καταχωρηθούν εκ νέου τα παραστατικά δαπανών που δεν υλοποιήθηκαν το 2011. Η όλη διαδικασία προβλέπεται χρονοβόρα και με αμφίβολη έκβαση και το μόνο που θα προκύψει είναι η περαιτέρω ταλαιπωρία των προμηθευτών μας, αφού σε περίπτωση υποβολής για προληπτικό έλεγχο στον ΚΑΕ 80 θα προβούν σε πράξη, θα προκύψει διαφωνία και το ζήτημα θα σταλεί για επίλυση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφανθεί -όπως ήδη γνωρίζουμε- μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται εδώ ότι του ΠΔ 113/2010 αφορά Δημόσιο Λογιστικό εν γένει και όχι ειδικά για τους Ο.Τ.Α., εν αντιθέσει με την ΚΥΑ που αναφέρεται συγκεκριμένα στους Δήμους και στο οικονομικό έτος 2012.
Δεδομένου ότι το πρόβλημα αυτό αφορά το σύνολο των Ο.Τ.Α. θα πρέπει να δοθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καλύπτει τόσο τις οικείες οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, όσο και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Προτείνονται οι εξής δύο εναλλακτικές:
α. Να συμπληρωθεί η ΚΥΑ 50698 ως προς τις διατάξεις που έχουν ληφθεί υπ'όψιν με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.5 του Π.Δ. 113/2010 ή
β. Να δοθεί έγγραφη οδηγία του Προέδρου της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τις υπηρεσίες Επιτρόπων, με την οποία θα ισχύει η εγγραφή των απαιτήσεων ΠΟΕ μέχρι 31/12/2011 στον ΚΑΕ 80 και θα δέχονται για θεώρηση τα χρηματικά εντάλματα που θα εκδοθούν στις υποκατηγορίες 811, 812 και 813 του ανωτέρω ΚΑΕ.

Από  ....  aftodioikisi

Θα χρεοκοπούσε η Γερμανία αν έδινε τις αποζημιώσεις

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που έπρεπε να καταβάλει η Γερμανία μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου... βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα όχι μόνο λόγω του ελληνικού ενδιαφέροντος.

 Δισέλιδο αφιέρωμα έχει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Croix (Λα Κρουά), η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;», ενώ στις εσωτερικές σελίδες της φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

 Στο άρθρο, με τίτλο «Μεταπολεμικά, η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της», αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics, Άλμπρεχτ Ρίτσλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο, οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών της χώρας του μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους».

 «Η ειρωνεία της ιστορίας είναι», όπως εξηγεί ο καθηγητής, «ότι από μια αντιστροφή των δεδομένων, η Γερμανία ξαναβρίσκεται απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι τελευταίοι, μετά το πέρας του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου: μια χώρα πιστωτής που θα πρέπει να επιλέξει κατά πόσο θα απαιτήσει να την ξεπληρώσουν ή όχι».

 Ο κ. Ρίτσλ επισημαίνει ότι, το 1929, το εξωτερικό χρέος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ανερχόταν στο 75%- 80% του ΑΕΠ της, εξαιτίας των αποπληρωμών των αποζημιώσεων για τον Πρώτο Πόλεμο.

 Προκειμένου να εξοφλήσει, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει εμπορικά πλεονάσματα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα μέσω μιας πολιτικής αποπληθωρισμού, δηλαδή μέσω μείωσης κατά 30% των μισθών, με προκαθορισμένες τιμές και καταπολεμώντας τα μονοπώλια.

 «Όπως στην Ελλάδα σήμερα», σχολιάζει ο καθηγητής. «Αυτή η πολιτική υπήρξε οικονομικά επιτυχής, αλλά πολιτικά καταστροφική», υπογραμμίζει ο ίδιος, εφόσον άνοιξε το δρόμο προς την εξουσία στους Ναζί, οι οποίοι στη συνέχεια μπλόκαραν τις αποζημιώσεις.


Μετά το 1945, για να διασφαλίσει μια γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της Δυτικής Γερμανίας, νέου συμμάχου τους έναντι των Σοβιετικών, οι ΗΠΑ επέβαλαν στα κράτη που επωφελούνταν από το Σχέδιο Μάρσαλ να μην ζητήσουν αμέσως τις οφειλές των Γερμανών. Κατά συνέπεια, το 1953, οι συμφωνίες του Λονδίνου προέβλεπαν να εξοφληθούν τα χρέη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- περίπου το 100% του γερμανικού ΑΕΠ, το 1938, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις, για τις οποίες δεν δόθηκαν νούμερα- μόνο μετά την ενδεχόμενη επανένωση των δύο Γερμανιών.

 «Παραδόξως, δεν έγινε αναφορά στο ζήτημα αυτό, κατά τις διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην επανένωση της Γερμανίας, από καμιά άλλη χώρα πλην της Ελλάδος», λέει ο Άλμπρεχτ Ρίτσλ.

 Ο δε Χέλμουτ Κολ είχε πει, αυτοπροσώπως, ότι αν χρειαζόταν οι πιστωτές του 1945 να απαιτήσουν τα οφειλόμενά τους, η χώρα του θα χρεοκοπούσε. Συνεπώς, η Γερμανία δεν πλήρωσε.

 Στα μάτια του ιστορικού, σε αυτή την πολιτική οφείλεται το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο. Ένα θαύμα, που βασίζεται στο γερμανικό πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση των χρεών των άλλων χωρών.

 Έτσι προκύπτει και το δίλημμα για το Βερολίνο που- πάντα, σύμφωνα με τον καθηγητή- συνοψίζεται στη φράση: «να υποχρεώσει τα κράτη να πληρώσουν, με κίνδυνο να τα κάνει να ματώσουν μέχρι θανάτου ή να δεχθεί να διαγράψει τα δάνεια που έχει δώσει για να τα σώσει και να σωθεί και η ίδια;», όπως εύστοχα σημειώνεται στο άρθρο στη «Λα Κρουά».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Άλμπρεχτ Ριτσλ: «Αν η Γερμανία πληρώσει τις αποζημιώσεις, θα χρεοκοπήσει αμέσως»

Έως και 95% ακριβότερα πληρώνουμε τα εισαγόμενα

 Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωταθλήτρια στο θέμα της ακρίβειας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα, παρά τη βαθιά ύφεση που βιώνει η Ελληνική οικονομία. Επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών ομίλων πωλούνται στην Ελλάδα έως και 95% ακριβότερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει έρευνα της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία σε 70 προϊόντα.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, τα 50 εξ αυτών τα οποία αφορούν σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, πωλούνται στην Ελλάδα σε τιμές πολύ υψηλότερες από ότι σε άλλες χώρες. Τέτοια προϊόντα είναι για παράδειγμα τα δημητριακά, τα απορρυπαντικά, τα είδη ατομικής υγιεινής και τα αναψυκτικά.
Όπως υποστήριξαν σε δηλώσεις του στελέχη του υπουργείου οι τιμές επιβαρύνονται από την υψηλή φορολογία, την αύξηση των διεθνών τιμών στις χρηματιστηριακές πρώτες ύλες (πετρέλαιο, ζάχαρη, κακάο, κ.λπ.), στις εγχώριες αυξήσεις των τιμών παραγωγού, στην ανελαστική ζήτηση σε ότι αφορά στα τρόφιμα, στο μεταφορικό κόστος αλλά και στο μισθολογικό κόστος στον τομέα των υπηρεσιών.
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκαν τιμές υψηλότερες έως και 96,5% στα είδη προσωπικής υγιεινής, μέχρι και 44,2% στα απορρυπαντικά, έως και 51,3% στα αναψυκτικά, μέχρι 38% στις μπίρες και έως 46,96% στα δημητριακά!
Ενδεικτικά, μία μπύρα γνωστής μάρκας (από τις δημοφιλέστερες στην αγορά) κοστίζει 0,71 στην Ισπανία, 0,81 στη Βουλγαρία, 0,89 στη Γερμανία και 0,98 ευρώ στην Ελλάδα.
Αναψυκτικό με μεγάλο μερίδιο αγοράς κοστίζει 0,37 στην Ιταλία, 0,48 στη Βουλγαρία, 0,43 στην Ισπανία και 0,56 ευρώ στην Ελλάδα.Αφρόλουτρο πολύ γνωστής εταιρείας με προσωπικά είδη, εξάλλου, κοστίζει 2.99 στην Ιταλία, 3,31 στην Μ. Βρετανία, 4,72 στη Γαλλία και 4,6 ευρώ στην Ελλάδα.
Τέλος, 2,29 ευρώ πληρώνουν τα δημητριακά γνωστής εταιρείας στην Ισπανία, 2,39 στην Ιταλία, 2,5 στη Γαλλία, 2,52 στη Μ. Βρετανία, 2,66 στη Βουλγαρία, 2,84 στη Γερμανία και 2,91 ευρώ στην Ελλάδα.

Από ....... koutipandoras 

Χάκαραν το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το βίντεο των Anonymous hackers

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Anonymous - Message To Greece: Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία! 
Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης Anonymous στην Ελλάδα οι οποίοι λένε:

«Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε.

Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την..έγκριση του λαού σας.

Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους».

Οι "κυβερνοπειρατές" Anonymous κατηγορούν την Ελλάδα για την ψήφιση του ACTA, νόμου του οποίου όπως υποστηρίζουν οι Anonymous, ενώ υποτίθεται έχει στόχο την «πλαστογραφία» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.), στην πραγματικότητα καλύπτει και δημιουργεί ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας -από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα μέχρι τα γενόσημα φάρμακα.

 Στην επίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποιούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια, «φωτογραφίζοντας» νέα χτυπήματα σε κρατικά sites και δημόσια ΜΜΕ.

Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούν την Ελλάδα για την ψήφιση του ACTA, νόμου του οποίου όπως υποστηρίζουν οι Anonymous, ενώ υποτίθεται έχει στόχο την «πλαστογραφία» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.), στην πραγματικότητα καλύπτει και δημιουργεί ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας -από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα μέχρι τα γενόσημα φάρμακα.

Δείτε ολόκληρο το video


Από ..... Taxalia

Πάνος Καμμένος: Ότι και να λένε, ότι και να κάνουν είναι παράνομο, δεν θα περάσει..

Αναρτήθηκε από.......  energoiupoliteskv.blogspot.com



Καλεσμένος σήμερα το πρωί στον πρωινό του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο Πάνος Καμμένος.
Έστειλε μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις και ξεκαθάρισε ότι αυτό το χρέος δεν θα το πληρώσει ο Ελληνικός λαός..
Αυτό το χρέος είναι απεχθές και επαχθές..θέλουν τον πλούτο και τα πετρέλαια της Ελλάδας..
Αν νομιμοποιήσουν το πρώτο άκυρο, παράνομο και
αντισυνταγματικό μνημόνιο, να ξέρουν ότι θα πληρώσουν θα τιμωρηθούν για αυτό που κάνουν..


Δεν θα περάσει ο Ελληνικός λαός δεν δέχεται τέτοιους συμβιβασμούς, τέτοιες παραχωρήσεις..
Θα μας βρουν απέναντί τους σε ένα μέτωπο..

Από ........  exomatiakaivlepo

Αλεύρωσαν υπουργό και βουλευτές στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com


Πολίτες αποδοκίμασαν έντονα, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας της Υπαπαντής στους δρόμους της Καλαμάτας, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο και προστάτη της πόλης, τον βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο, τον βουλευτή του νομού Γιάννη Λαμπρόπουλο, καθώς και αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους του νομού που βρίσκονταν δίπλα στους βουλευτές.


Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα εναντίον τους, ενώ στην αρχή της Αριστομένους, μόλις πέρασε η εικόνα και οι οκτώ αρχιερείς που συμμετείχαν στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, οι πολιτικοί δέχτηκαν επίθεση από μια νεαρή συμβασιούχο, η οποία τους έριξε αλεύρι.


Η αστυνομία συνέλαβε τη νεαρή και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.


Από .......  zeidoron

Γιούχαραν (πάλι) την Ντόρα

 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Νέες αποδοκιμασίες για την πρόεδρο της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"



Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Δήμο Θερμαϊκού.Φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να αφήσουν σε ησυχία την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς για ακόμη μια φορά αποδοκιμάστηκε από πολίτες και συγκεκριμένα από μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, που κατά την είσοδο της πολιτικού στο δημαρχιακό Μέγαρο στην περιοχή, φώναζαν: "Να φύγετε, δεν σας θέλουμε εδώ. Εσείς και η οικογένειά σας καταστρέψατε τη χώρα μας".

Η επεισοδιακή επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αργότερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας μπήκαν στο Δημαρχείο με αποτέλεσμα οι αποδοκιμασίες να κορυφωθούν. Η Ντόρα Μπακογιάννη αντιμετώπισε την φραστική επίθεση με ιδιαίτερη αμηχανία.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού υλοποιώντας απόφαση της πολυάριθμης Γενικής της Συνέλευσης, κατέστησε σαφές στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που ευθύνεται για την υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων, ότι οι εκπρόσωποί του είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Θερμαϊκού.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της η Πρωτοβουλία οργάνωσε αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος, γιουχάροντας τη Ντόρα Μπακογιάννη που δουλεύοντας ήδη για τις επόμενες εκλογές φιλοξενήθηκε από δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού που την ξενάγησαν στο ΚΥ της Μηχανιώνας.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου και έφαγε κράξιμο από μέλη της πρωτοβουλίας. Αργότερα δε, και ενώ αρνήθηκε αρχικά την είσοδο στην αίθουσα του ΔΣ πολιτών μελών της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων και διαμαρτυριών η Ντόρα και οι οικοδεσπότες της στο Θερμαϊκό, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες για όλους. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αποδοκιμασίες.

Και φυσικά στο τέλος, η Πρωτοβουλία αποχώρησε για να αφήσει τους διαπλεκόμενους της κεντρικής και της τοπικής πολιτικής σκηνής (όποιους ελάχιστους παρέστησαν) να συνδιαλλαγούν ελευθέρως και εποικοδομητικώς".

 Από ........ parapolitika

εποικοδομητικώς".

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com