Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


 Επιστολή αναγνώστη

Πραγματι για να υπολογισεις με καποια σχετικη ακριβεια εσοδα,εξοδα ειναι δυσκολο μαλιστα οταν υπεσερχεται ο ασταθμητος παραγοντας του κινηματος ''Δεν πληρωνω....''

Επισης ως προς τα εξοδα υπαρχει το δεδομενο ''Ισοσκελισμος''και βεβαια η κατευθυνση μεσω του τεχνικου προγραματος,οπου εδω εχουμε υποκειμενισμο βαση πολιτικης επιλογης.
Τουτεστιν εναν προυπολογισμο αρκετα πλασματικο.Αυτο επικρατει παντου σε ολη την χωρα ως αναγκαια τυπικη διαδικασια.Συγχαρητηρια,και καλη εφαρμογη ''Επ'αγαθω της κοινωνιας...Βεβαιως,βεβαιως''

Οσον αφορα τις οποιες αντικειμενικες διαστασεις η ευημερια των αριθμων,δεν συνεπαγει αναλογια στην πραξη.Το ακραιο βιωματικο οικονομικο περιβαλλον,η ανεργεια,η συρηκνωση της ρευστοτητος,και η αδυναμια πληρωμης τελων, με κανει να ειμαι επιφυλακτικος[Σκελος εσοδων].Συμφωνα και με τον νεο Νομο για ειδικα τιμολογια προτεινω οριζοντια μειωση στα Δημοτικα τελη της ταξης του 15%-20%.Τωρα πως ειναι δυνατον να επιτευχθη αυτο,οταν εχεις χρεη,η τα ανελαστικα εξοδα σε εμποδιζουν.

Προσωπικη αποψη χωρις να ειμαι ειδημων [Ζωγραφος ρομαντικων τοπιων ειμαι]θεωρω οτι μπορει να γινη μονο μεσα απο την μειωση του προγραμματος εργων απο δημοτικους πορους και την περιστολη των δαπανων.Η ευεληξια και η στροφη 180'μοιρων σε σχεση με επικρατουσες παγιες αντιληψεις μικροπολιτικης,περι ισομοιρασματος πορων μη αναγκαιων,και ανταποδοτικων ειναι πλεον αναγκαια.

Σημερα ο Δημος Μωλου-Αγ.Κων\νου καλειται να ανακουφιση οικονομικα ολους απο επιχ\τιες εως αγροτες,και απο ξενοδοχεια εως νοικοκυρια και θα δειχνει κατανοηση,συμπλευση,ευαισθησια.

Φόρος στα εκτός σχεδίου και στα αγροτεμάχια από φέτος

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Φόρο και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, στα αγροτεμάχια και στα κτήματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία εξαιρούνταν ως τώρα από τους φόρους κατοχής  ακινήτων, εισηγούνται παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

 Σε τέτοια περίπτωση, για όσους κατέχουν οικόπεδο εκτός σχεδίου και άλλα ακίνητα, η αξία τους θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Έτσι ανάλογα με τους συντελεστές και τα αφορολόγητα όρια που θα ισχύσουν, θα φορολογηθούν πολλοί που ως τώρα δεν υποχρεούντο σε καταβολή φόρου.

Ειδικότερα, αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης πχ οικοπέδου 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου δεν θα απαλλάσσεται αυτόματα από τον φόρο, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα τον πιάνει δηλαδή το όριο των 200.000 ευρώ (όπως ισχύει σήμερα) ή θα αθροίζεται η αξία του ακινήτου αυτού με άλλα (πχ το σπίτι όπου διαμένει) ώστε τελικά να υπαχθούν περισσότεροι στο φόρο και να πληρώσουν περισσότερα, προκειμένου το δημόσιο να εισπράξει έως και 2 δισ. ευρώ επιπλέον από φόρους στα ακίνητα.

Για το σκοπό αυτό στο οικονομικό επιτελείο δηλώνουν πως το καλοκαίρι του 2012 θα είναι όλα έτοιμα για να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου, με βάση τις δηλώσεις Ε9 που τώρα υποβάλλονται. Επικαλούνται και λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς σήμερα μένουν στο απυρόβλητο ιδιοκτήτες μεγάλης «εκτός σχεδίου» ακίνητης περιουσίας, ενώ πληρώνουν τα βάρη  όσοι έχουν ένα διαμέρισμα εντός σχεδίου.

 Στο αντεπιχείρημα πως τα ακίνητα αυτά είναι εν πολλοίς απρόσοδα για τους ιδιοκτήτες τους, αρμόδιοι παράγοντες επικαλούνται …. την εμπειρία της Μεγάλης Βρετανίας όπου οι φόροι στα ακίνητα είναι -όπως λένε- υψηλοί, αλλά οι ιδιοκτήτες μεγάλων κτημάτων έχουν αποδεχθεί ότι αντί να «κάθονται» τα κτήματα που κατέχουν, θα τα παραχωρούν σε άλλους ιδιώτες «με ενοίκιο μία λίρα», ώστε ο εκμεταλλευτής του ακινήτου να το αξιοποιήσει και να πληρώνει και τους φόρους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, το κράτος θα υποχρεώνει δια των φόρων τους ιδιοκτήτες να επιζητούν «συμφωνίες» για να εκμισθώσουν ή να πουλήσουν ακίνητα σε όσους έχουν τον τρόπο να τα … κινήσουν, αντί να παραμένουν χέρσα και αντιπαραγωγικά.

Τι θα πληρώσουμε


 Στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να ενοποιήσουν όλους τους φόρους ακινήτων, καταργώντας ενδεχομένως τον ΦΑΠ και άλλα επιμέρους τέλη όπως τα γνωρίζαμε, αλλά επιβάλλοντας ένα ενιαίο φόρο που θα τους συγχωνεύει όλους, για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογουμένου.

 Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, ο ιδιοκτήτης ενός  διαμερίσματος αξίας 120.000 ευρώ δεν θα πληρώνει ΦΑΠ, έστω και αν κατέχει ολόκληρα στρέμματα εκτός σχεδίου. Αν με το νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, τα αγροτεμάχια αποτιμώνται σε αξία πχ  100.000ευρώ, τότε θα κληθεί να πληρώσει 400 ευρώ φόρο.

Αν πάλι ισχύσει φόρος στη λογική της ειδικής εισφοράς ακινήτων που εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών ρεύματος, θα επιβάλλεται από το πρώτο τετραγωνικό, χωρίς αφορολόγητο (πχ 200.000 ευρώ σήμερα). Το πιθανότερο είναι όμως ότι και τότε να ισχύσει ένα ανάλογο σύστημα με κλιμάκια και συντελεστές, ανάλογα με την τιμή ζώνης της εφορίας (αντικειμενικός προσδιορισμός), διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσει εξωφρενικά ποσά της τάξεως των 4.400 ευρώ ετησίως για την ακίνητη περιουσία του.

 Από  ......  protothema

Συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , o γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Επιπλέον σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ-ΕΣΠΑ: ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Με τέσσερις ταχύτητες, ισάριθμες αλλά όχι και ταυτόσημες με τις περιφέρειές τους, «έτρεξαν» οι αιρετοί περιφερειάρχες στην κούρσα του ΕΣΠΑ το τελευταίο εξάμηνο (από τότε, δηλαδή, που ανέλαβαν επίσημα τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα-ΠΕΠ). Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών που έκανε η aftodioikisi.gr για τα 13 ΠΕΠ της χώρας ως συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ αναφορικά με τη θέση των 13 περιφερειών στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ (2007-2013).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύγκριση των στοιχείων της 30.6.2011 και της 31.12.2011 που έχει στη διάθεση της η aftodioikisi.gr και μετά τη σχετική επεξεργασία προκύπτει ότι το τελευταίο εξάμηνο οι αιρετοί περιφερειάρχες - «μικροί πρωθυπουργοί» μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες σε σχέση με την απορρόφηση των  κονδυλίων του ΕΣΠΑ το β΄ εξάμηνο του 2011, οπότε και ανέλαβαν επίσημα τα 13 ΠΕΠ:

Οι «οδηγοί»
Α. Την κούρσα του ΕΣΠΑ το τελευταίο εξάμηνο οδηγούν τέσσερις περιφερειάρχες, εκ των οποίων δύο είναι «πρωταθλητές» και στη συνολική απορρόφηση (Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα), του τρίτου η περιφέρεια είναι στις «διεκδικήτριες» (Ήπειρος), ενώ του τέταρτου, που αποτελεί και την ευχάριστη έκπληξη, αν και η περιφέρεια είναι «μέτρια» στη συνολική απορρόφηση (από «ουραγός» με βάση τα στοιχεία της 30ης Νοεμβρίου), η ταχύτητα του στο εξάμηνο ήταν «υπερηχητική» (Δυτική Ελλάδα). Αναλυτικά:
1.    Πρώτη στην κούρσα του εξαμήνου (αλλά και στο σύνολο της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων την 31.12.2011) είναι μακράν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης αύξησε τις δαπάνες/αποπληρωμές έργων κατά 36,4% (από 37,8  στις 30.6.2011 σε 74,2% στις 31.12.2011) και τις συμβασιοποιήσεις κατά 49,9% (από 98,6 σε 148,5%).
2.    Στη δεύτερη θέση στην κούρσα του εξαμήνου (τρίτη στο σύνολο της απορροφητικότητας) είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς ο περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης αύξησε τις δαπάνες  /αποπληρωμές έργων κατά 24,1% (από 28,2  σε 52,3 %) και τις συμβασιοποιήσεις κατά 31,3% (από 62,9 σε 94,2%).
3.    Στην τρίτη θέση (δεύτερη στο σύνολο της απορρόφησης) βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο περιφερειάρχης Κλ. Περγαντάς στο εξάμηνο που ανέλαβε κατάφερε να «τρέξει» το ΕΣΠΑ με 21,5% (από 41,9 σε 63,4 %) αναφορικά με τις δαπάνες και με 35,3% (από 76,5 σε 111,8%) αναφορικά με τις υπογραφές συμβάσεων.
4.    Στην τέταρτη θέση  (η έκπληξη!) βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (έβδομη στη συνολική απορροφητικότητα), με τον Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα να «τρέχει» την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων το τελευταίο εξάμηνο το 2011, οπότε και το ανέλαβε, με 18% (από 16 σε 34%) στο σκέλος των δαπανών/αποπληρωμών και με 21,2% (από 34,5 σε 55,7%) στο σκέλος των συμβασιοποιήσεων.    


Οι «μεσαίοι»
Β. Πρόκειται για τέσσερις περιφέρειες (βρίσκονται στις θέσεις 5 έως 8) των οποίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, η αύξηση της απορροφητικότητας στο τελευταίο εξάμηνο του 2011 αναφορικά με τις δαπάνες/αποπληρωμές κινήθηκε κοντά στο 10%. Πρόκειται για τις περιφέρειες:
1.    Κεντρικής Μακεδονίας (4η στο σύνολο της απορροφητικότητας την τετραετία 2007-2011 εντάσσεται στις «διεκδικήτριες» περιφέρειες), που με τον Α/περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη αύξησε τις δαπάνες/αποπληρωμές κατά 10% (από 27,4 στις 30.6.2012 σε 37,4% στις 31.12.2012) και τις συμβασιοποίησεις κατά 15,6% (από 63,9 σε 79,5%).
2.    Θεσσαλίας (5η στο σύνολο εντάσσεται επίσης στις «διεκδικήτριες») που με περιφερειάρχη τον Κ. Αγοραστό «έτρεξε» το β' εξάμηνο του 2011 την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ αναφορικά με τις δαπάνες με 8,7% (από 24,2 σε 32,9%) και αναφορικά με τις συμβασιοποιήσεις με 18,9% (από 55,1 σε 74%)
3.    Κρήτης (10η στο σύνολο της απορροφητικότητα εντάσσεται στις «μέτριες») που με περιφερειάρχη τον Στ. Αρναουτάκη αύξησε τις δαπάνες του ΕΣΠΑ κατά 8,3% (από 18,7 σε 27%) και τις συμβασιοποιήσεις κατά 10,8% (από 44,6 σε 55,4%).
4.    Βορείου Αιγαίου (13η -τελευταία- στο σύνολο της απορροφητικότητας ανήκει στην κατηγορία των «ουραγών» που με περιφερειάρχη τον Ν. Γιακαλή «έτρεξε» το ΕΣΠΑ με 8,4% (από 15,6 στις 30.6.2012 σε 24 στις 31.12.2012) στο σκέλος των δαπανών/αποπληρωμών και με μόλις 5,4% (από 40,6 σε 46%) στο σκέλος των συμβασιοποιήσεων. 


Οι «προτελευταίοι»
Πρόκειται  για τρεις περιφέρειες (βρίσκονται στις θέσεις 9 έως 11), των οποίων η αύξηση της απορροφητικότητας στις δαπάνες/αποπληρωμές κατά τη διάρκεια του β΄ εξαμήνου του 2011  κινήθηκε λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 7%. Πρόκειται για τις περιφέρειες (όλες «μέτριες» στο σύνολο της απορροφητικότητας την τετραετία):
1.    Δυτικής Μακεδονίας (7η στο σύνολο της απορροφητικότητας στην τετραετία) που με περιφερειάρχη τον Γ. Δακή αύξησε την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στο σκέλος των δαπανών/αποπληρωμών  κατά 7,4% (από 27,3 σε 34,7%) και στο σκέλος των συμβασιοποιήσεων κατά 11,4% (από 43,7 σε 55,1%)
2.    Ιονίων Νήσων (6η στο  σύνολο την περίοδο 2007-2011) που με περιφερειάρχη τον Σπ. Σπύρου «έτρεξε» την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ το β΄ εξάμηνο του 2012 κατά 7,3% (από 27,7 σε 35%) στις δαπάνες και κατά μόλις 5,9% (από 52,7 σε 58,6%) στις συμβάσεις.
3.    Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (9η στο σύνολο) που με περιφερειάρχη τον Α. Γιαννακίδη αύξησε την απορροφητικότητα των  ευρωπαϊκών κονδυλίων το β΄εξάμηνο του 2012 κατά 6,6% (από 22,6 σε 29%) αναφορικά με τις δαπάνες/αποπληρωμές και 15,8% (από 44,7 σε 60,5%) αναφορικά με τις συμβασιοποιήσεις.


Οι «ουραγοί»
Στην τελευταία κατηγορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, βρίσκονται δύο περιφέρειες που έχουν ως επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) Γ. Σγουρό και το διεκδικητή της προεδρίας Π. Τατούλη, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται πολύ χαμηλά στους ρυθμούς αύξησης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ τόσο στις δαπάνες όσο και στις συμβασιοποιήσεις. Πρόκειται για τις περιφέρειες:
1.    Αττικής (στην 11η θέση και επίσης στην κατηγορία «ουραγοί» αναφορικά με το σύνολο της απορροφητικότητα την τετραετία 2007-2011), που με περιφερειάρχη τον Γ. Σγουρό «έτρεξε» την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων από 30.6.2011 έως 31.12.2011 με μόλις 5,3% (από 22,2 σε 27,5%) στο σκέλος των δαπανών/αποπληρωμών και 7% (από 42,5 σε 49,5%) στο σκέλος των συμβάσεων.
2.    Πελοποννήσου (στην 12η θέση και επίσης στην κατηγορία «ουραγοί» αναφορικά με το σύνολο της απορροφητικότητα την τετραετία 2007-2011) που με περιφερειάρχη τον Π. Τατούλη αύξησε την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ το β΄ εξάμηνο του 2011 με μόλις 4,2% (από 22 σε 26,2%) αναφορικά με τις δαπάνες/αποπληρωμές και 5% (από 41,7 σε 46,7%) αναφορικά με τις συμβασιοποίησεις.-

Από  .....  aftodioikisi

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com 

ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ   ΓΙΑΠΗΔΕΣ   ΚΑΙ   ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.

Πως σήμερα το πολιτικό σύστημα ζητά εκλογές και το εσωτερικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, οι δελφίνοι δεν σταματούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και ζητούν εσωκομματικές διαδικασίες για την ανατροπή του προέδρου τους, όπως πέτυχαν και την ανατροπή του από την πρωθυπουργία.

Άραγε λοιπόν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία συζητούν με την κοινωνία  την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο σύμφωνο σταθερότητας, τα σάπια Ελληνικά μανιτάρια της Ελληνικής οικονομίας και οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι που εμφανιζόντουσαν σαν <μαϊντανοί> στις τηλεοράσεις, αλλά με μαραμένες ιδέες, που είναι σήμερα να μας πουν τις προτάσεις τους και να μας πουν πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο; 

Τελικά γιατί οι οικονομολόγοι μας λένε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανάγκη και αυτό έχει γίνει και εθνικό <σλόγκαν>.    
Γιατί σήμερα δεν προβλέπουν ότι είμαστε σε μια συμφωνία γύρω στο 66%-70% κούρεμα με σκληρή διαπραγμάτευση όσο αναφορά το επιτόκιο και αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και πάμε σε κούρεμα 80% θα έχουμε πιστοληπτικό γεγονός και θα υπάρξει ντόμινο ή Σπιναλόγκα.

Ας ξυπνήσει λοιπόν η αριστερά, ας ξυπνήσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στις δημοκρατίες και ας μάθουν να ενεργοποιούν πάντα τα δημοψήφισμα, γιατί σε δύσκολους καιρούς είναι οι πιο ισχυρές φωνές σε όλα τα οικονομικά συστήματα.

Το πολιτικό σύστημα λοιπόν, με τις προτάσεις του για εκλογές, για εσωκομματικές διαδικασίες τι επιδιώκει; Ή τελικά δεν ήταν προτάσεις δικές του, αλλά ήταν της διαπλοκής, η οποία στο τέλος θα πνιγεί με σκοινί. Το λυσσασμένο σύστημα της διαπλοκής χρησιμοποιώντας ακόμα και κομμάτια της δικαιοσύνης προσπαθεί να κατασπαράξει τον Παπανδρέου.

Ε όχι κύριοι δεν σας φταίει η δημοκρατία του  Παπανδρέου, σας φταίει η ανικανότητα σας και οι κακοί σας εργοδότες που έχουν κάνει το κράτος λάφυρο τους. Το πρόβλημα δεν είναι ο Παπανδρέου που με τις προτάσεις του έσωσε την Ευρώπη.

Την χώρα μπορούμε να την σώσουμε και να την οχυρώσουμε θεσμικά με δημοκρατικά δημοψηφίσματα, που στην αρχαιότητα αυτό λεγόταν άμεση δημοκρατία.


Από τον Αλέξανδρο Κασναφέρη
Καθηγητή του Mit

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ ΦΙΝΟΣ" Πρόσκληση σε κοπή πίτας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αντ. Σαμαράς: "Ολοκλήρωση του PSI έως τις 5 Μαρτίου – Εκλογές στις 8 Απριλίου"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες το αργότερο μέχρις τις 8 Απριλίου, ενώ εκτίμησε πως η συμφωνία με τους πιστωτές για την ανταλλαγή ομολόγων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου: «Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο δάνειο και το ελληνικό χρέος θεωρηθεί και πάλι βιώσιμο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές. Η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου, μπορούμε να πάμε σε εκλογές στις 8 Απριλίου. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή».

Επιπλέον, σχολίασε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 5ό συνεχόμενο χρόνο βαθιάς ύφεσης, μία κατάσταση «άνευ προηγουμένου» για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη, τονίζοντας: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο, δεν θα βγούμε από την κρίση».

Παράλληλα, ανέφερε πως τα οικονομικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, αφού οι δραστικές περικοπές των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δυσκολεύουν την μείωση του ελλείμματος σε επίπεδο κάτω του 10% του ΑΕΠ.

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό φάρμακο αλλά αυτό που δόθηκε ήταν λάθος αφού δεν υπήρξε καμία ανάκαμψη», ενώ επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές ούτως ώστε να επιταχυνθεί ο περιορισμός του ελλείμματος και η ανάκαμψη.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου να συνάψει νέα δανειακή συμφωνία και να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των προσπαθειών για καταπολέμηση της χρόνιας φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας.

Από    ........  newsplus

Νέος εκβιασμός: θέλουν να δεσμευθεί και η … επόμενη κυβέρνηση!!!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέο γύρο εκβιασμών και προσπάθειας να τεθεί σε ομηρεία και η επόμενη κυβέρνηση, πραγματοποίησαν οι ισχυροί της Ευρώπης στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας ζητούν να υπογράψουμε εδώ και τώρα τη νέα δανειακή σύμβαση και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτή.
Δηλαδή ξεκαθαρίζουν ότι χωρίς το νέο Μνημόνιο δάνειο 130 δις ευρώ δεν υπάρχει.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση (δηλαδή ο κ. Βενιζέλος) «καθοριστικές είναι από την άποψη αυτή οι σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση, όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για την περίοδο μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της μετεκλογικής Κυβέρνησης».

Όπως γράψαμε και προηγουμένως το Eurogroup αποφάσισε η επίσημη προσφορά για το PSI να γίνει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2012. Δηλαδή συνδέουν το κούρεμα με το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (ύψους 130 δισ. ευρώ που προστίθενται στα 110 δισ. ευρώ του αρχικού προγράμματος), το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με την πορεία εφαρμογής και την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και τις δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα.

Αυτά σημαίνουν ότι και εκλογές να γίνουν στην Ελλάδα, και άλλους να ψηφίσουν οι Έλληνες, δε θα αλλάξει τίποτε. Ότι αποφασίσει ο Παπαδήμος αυτό θα πρέπει να δεχθούμε για πολλά χρόνια.
Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και στη δημοκρατική εκλογική διαδικασία διότι ουσιαστικά τα κόμματα θα πάνε έτσι σε μια αναμέτρηση με σημαδεμένη τράπουλα.
Επιχειρεί ο κ. Παπαδήμος και η παρέα του να υπογράψει ένα χαρτί που θα δεσμεύσει την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Μα τότε τι νόημα έχει να ψηφίσουμε; Αφού η τρόικα έχει αποφασίσει ότι η ζωή μας τα επόμενα χρόνια θα είναι αυτή που κανονίζεται στις Βρυξέλλες γιατί να κάνουμε τον κόπο;
Πώς λοιπόν ο κ. Παπαδήμος συζητά με τους ξένους και τι διαπραγμάτευση κάνει; Και είναι σύμφωνος με το να τεθεί η χώρα σε ομηρεία χωρίς να ερωτηθεί;

Από ......  Antinews

Αγροτικές κινητοποιήσεις για τα «χαράτσια»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη και Χανιά, πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
Ωστόσο διαφαίνεται ότι η κορύφωσή τους πιθανά να μην είναι το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν αποκλείεται κλιμάκωσή τους, με τους Θεσσαλούς αγρότες να κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Χαρίλαος Αρχοντής, «πλέον διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να βγουν τα τρακτέρ των Ενωτικών Ομοσπονδιών στη Θεσσαλία, στους δρόμους, το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με αιχμή τα «χαράτσια» και δη αυτό του ΕΛΓΑ».
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ, για τον οποίο μάλιστα ζητούν να αποτελέσει κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση, ο οποίος θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Εν τω μεταξύ για μεθαύριο, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, σε όλες τις πόλεις της χώρας, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας).

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Στην ορεινή Γορτυνία ο Κώστας Καραμανλής με την οικογένειά του


Αναρτήθηκε από........   energoipoliteskv.blogspot.com

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΟ1 ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ BLOG ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
Στα δύσβατα αλλά γραφικά μονοπάτια της ορεινής Γορτυνίας περπάτησε το τριήμερο που μας πέρασε ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσα.
Όλες τις ημέρες, έμεινε σε ξενώνα της Ζάτουνας και ήταν φιλοξενούμενος του γιατρού Λάκη Μπιτούνη.Την Παρασκευή πήγε με τη σύζυγό του και άλλα άτομα που ήταν στην παρέα τους, στο Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο που είναι στο δρόμο προς το πάρκινγκ της Δημητσάνας.




Την ίδια ημέρα, πέρασε από τη Στεμνίτσα, ενώ το Σάββατο κατέβηκε στο φαράγγι του Λόυσιου και μετά πήγε στο Βλαχοράφτη, όπου συναντήθηκε και συνέφαγε με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο που έτυχε να είναι στη γενέτειρά του.




Την Κυριακή, περπάτησε από τη Ζάτουνα μέχρι τον Βλόγγο. Τελευταία στάση τους ήταν το μεσημέρι στην Παναγιά για φαγητό και μετά αναχώρησαν για Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα,ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στο χωριό Παναγιά, της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας το μεσημέρι της Κυριακής, με την οικογένειά του και γευμάτισε στην ταβέρνα "Ζέρζοβα" με παρέα 15 ατόμων.




Πηγή

Τώρα αρνούνται αυτό που ψήφισαν! - Δηλώσεις που προκαλούν οργή από κορυφαίους υπουργούς

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com




Χρυσοχοϊδης: "Δεν διάβασα το Μνημόνιο"
- Κατσέλη: "Εγώ προσωπικά το διάβασα για 3 ώρες ένα Σάββατο πρωί"
- Δηλαδή τα πιο σκληρά μέτρα των τελευταίων χρόνων ψηφίστηκαν από ανθρώπους που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν;
- Πρώτο στην λίστα του twitter στα Worldwide trends το: #den_diabasa_to_mnimonio_giati

Από όπου και να το κοιτάξει κανείς μένει άναυδος.

Δυο από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ομολογούν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο, χωρίς να γνωρίζουν επι της ουσίας τι περιείχε! Το Μνημόνιο, αυτό που έχει βυθίσει στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες. Το Μνημόνιο εξαιτίας του οποίου παρέλυσε για εβδομάδες η χώρα από τις απεργίες και από τον κόσμο που είχε βγεί στους δρόμους.

Τώρα, 2 από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δυο μέλη του κινήματος που έχουν δηλώσει ότι θα είναι και υποψήφιοι για την Προεδρία, αποκηρύσσουν το Μνημόνιο, κάτι που οι ίδιοι ψήφισαν στην Βουλή, εκπροσωπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους τους. Και το αποκηρύσσουν εκ των υστέρων! Πρώτα το ψήφισαν και μετά το μελέτησαν! Αλήθεια το μελέτησαν;

Ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ευθέως ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο!

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, λέγοντας μάλιστα ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Η κα Κατσέλη από την άλλη μιλώντας σε εκπομπή στο Mega, ομολόγησε ότι είχε πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή της για να το διαβάσει.

"Εγώ προσωπικά το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες", είπε και πρόσθεσε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα για να το μελετήσουν πριν το ψηφίσουν στη Βουλή είχαν στη διάθεσή τους και άλλοι υπουργοί, κατά τη δική της εμπειρία.

Η δήλωση Χρυσοχοϊδη έχει κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση και στα social media.
Στο Twitter, στα Worldwide trends είναι πρώτο το: #den_diabasa_to_mnimonio_giati

Από  ......Newsit

Αποδοκιμασίες Σημίτη στη Γερμανία. Βίντεο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Aπρόσμενη τροπή πήρε η χτεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σε εκδήλωση των Γερμανών Πρασίνων στο Βερολίνο, όταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου ανήρτησαν πλακάτ με τη λέξη «Siemens» και τον αποκάλεσαν συνυπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση της χώρας

Συγκεκριμένα, μία εκπρόσωπός της ομάδας πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα», αφού, όπως είπε, «έχει ένα .......
μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, καθώς κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και στον πρώην υπουργό Αμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, για τον οποίο όπως είπε η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει  πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που «θυσίασε τον ελληνικό λαό» και είναι «ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει» να «αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί», όπως είπε χειροκροτούμενη από μέρος του κοινού.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σημίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση. O πρώην πρωθυπουργός τόνισε για άλλη μία φορά ότι «ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα πέτυχε την είσοδο στην ΟΝΕ χωρίς να έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»







Από ...... Kafeneio

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 8 - ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ) ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ : 18.00μμ 

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

1. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


2. ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com