Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

 Άστραψε και βρόντηξε μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real Fm ο Νίκος Χατζηνικολάου για τους 117 πρώην βουλευτές – οι 113 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- που ζητούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ!
Ο δημοσιογράφος και εκδότης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του και ανέφερε:
«Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε καραγκιοζάκια; Κωμικοί τύποι. Δεν αισχύνεστε; Την ίδια περίοδο που συζητιέται ότι θα κοπεί και ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια περίοδο που συζητάμε για υποσιτισμό μαθητών και οι καθηγητές κινητοποιούνται για να βρουν τρόπο να τρώνε τα παιδιά, που συζητιέται στο Υπουργείο Παιδείας αν θα υπάρξουν κουπόνια των δύο και των τριών ευρώ -θαρρείς και είμαστε σε κατοχική περίοδο- για να παίρνουν κάτι τα παιδιά δωρεάν από τα κυλικεία των σχολείων για να φάνε.
Δεν ντρέπεστε ρε καγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε ρε θεομπαίχτες να ζητάτε από 240.000 ευρώ ο καθένας εν μέσω κρίσης, αντί να προσφέρεστε οικειοθελώς να μειώσετε αυτά που παίρνετε για να συμβάλλετε στην έξοδο της χώρας από την κρίση; Εσείς που την οδηγήσατε εκεί που βρίσκεται σήμερα».

Ακούστε το απόσπασμα:


Από .......  tsantiri

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε συζήτηση που είχε χθες με πολύ στενούς συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έριξε μια βόμβα (εσωκομματικών) μεγατόνων.

Σε ερώτηση, αν θα έβγαινε στο μπαλκόνι μαζί με τον διάδοχό του στην αρχηγία της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, απάντησε με νόημα: "Δεν βγαίνω στο μπαλκόνι με κανένα Σαμαρά".

Όσοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του Καραμανλή, διαπίστωσαν ότι το εννοεί. "Δεν πρόκειται μέχρι τις εκλογές να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση" αναφέρουν.

Πράγματι, ο πρώην πρωθυπουργός, έχει αποφασίσει να αφήσει τον Μεσσήνιο πολιτικό να δώσει μόνο του, την μάχη των επόμενων εκλογών.

Και αυτό γιατί πιστεύει ότι στην περίπτωση που θα εμπλακεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να του χρεωθούν πράγματα για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη.

Άλλωστε, όπως, ξεκαθαρίζουν στελέχη της Καραμανλικής φρουράς στις επόμενες εκλογές πρέπει να κριθεί ο Σαμαράς και ο όχι ο Καραμανλής....

Από ......  apospasma

ΔΝΤ: Σε 10 χρόνια θα καλύψει η Ελλάδα το χαμένο έδαφος

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα διαπιστώνει η έκθεση που συνέταξε ο επικεφαλής του επιτελείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, μετά την πέμπτη αναθεώρηση της οικονομίας. Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τη μεγάλη δημοσιονομική σύγκλιση που απαιτείται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. «Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία 10ετία για να καλύψει η Ελλάδα το χαμένο έδαφος ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Το Ταμείο προβλέπει ακόμη ότι η ανεργία θα φτάσει το 19% το 2012 και το 19,5% το 2013, ενώ το εργατικό κόστος ανά μονάδα εργασίας θα μειώνεται διαρκώς μέχρι το 2014 και εν συνεχεία θα παραμείνει παγωμένο.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, εκτιμάται πως τα σχέδια προχωρούν αλλά όχι και οι πωλήσεις, λόγω και των δύσκολων συνθηκών στις αγορές, με τις αποτιμήσεις πολλών εισηγμένων ΔΕΚΟ να εμφανίζουν πτώση άνω του 50% από τις αρχές του β’ τριμήνου.

Ωστόσο, σημειώνει το Ταμείο, ο στόχος για έσοδα 35 δισ. ευρώ έως τα μέσα του 2014 έχει διατηρηθεί «προς το παρόν, λόγω της σχετικής επιθυμίας των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών». Ο στόχος των 50 δισ. έχει διατηρηθεί, αν και πλέον προβλέπεται να επιτευχθεί δυο χρόνια αργότερα, έως το 2017.

Η ύφεση στην Ελλάδα στο τέλος του 2011 θα φθάσει το 6% και για το 2012 αναμένεται μία ύφεση του 3%. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία 10ετία για να καλύψει η Ελλάδα το χαμένο έδαφος ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της.
Το νέο πρόγραμμα του PSI θα καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο, αν και το ρίσκο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει υψηλό. H oλοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI) αναμένεται μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2012. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος της τρόικας για την Ελλάδα, προβλέπεται ο καθορισμός των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών μετά τις ζημιές που θα προκύψουν από το «κούρεμα» και από τους ελέγχους της Blackrock στα χαρτοφυλάκιά τους, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Αναφορικά με το έλλειμμα, οι στόχοι επιμένουν ότι χρειάζονται μέτρα που θα αντιστοιχούν στο 8% του AΕΠ για το διάστημα 2011-2012 και ένα επιπλέον πακέτο μέτρων που θα αντιστοιχεί στο 6% του ΑΕΠ για το 2013-2014 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος 5% μέχρι το 2014. Έμφαση στο σκέλος της φορολογίας και της φοροδιαφυγής.
Η τρόικα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα επεξεργαστούν από κοινού μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο των δαπανών και των εσόδων που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Ειδικότερα: Μείωση 150.000 του μισθολογικού κόστους του δημοσίου κατά 150.000 δημοσίους υπαλλήλους από το 2010 μέχρι το 2015, που αντιστοιχεί στο 22% της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα. Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και αλλαγές στη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και των αναπηρικών συντάξεων. Μείζων ζήτημα η περικοπές στις δαπάνες υγείας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτη του 2012.
Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής την απαιτούμενη μεγαλύτερη ευελιξία που χρειάζεται για να αμβλυνθεί η αύξηση των δεικτών ανεργίας.
Οι ελληνικές αρχές πρέπει να επικεντρωθούν στην άρση της δυσκαμψίας που υπάρχει στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι πρέπει να διασφαλίζεται η ύπαρξη ενός κατώτατου μισθού στη χώρα ωστόσο το ύψος του υπάρχοντος κατώτατου μισθού πρέπει να αναθεωρηθεί.
Κατά το ΔΝΤ, η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί όταν η Ελλάδα καταφέρει να έχει τρία συνεχόμενα χρόνια ανάπτυξης και ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος που θα βρίσκεται σίγουρα κάτω από το 150% του ΑΕΠ, κάτι για το οποίο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι το 2021.
Τόμσεν: Δεν αντέχετε άλλους φόρους, μειώστε τις δαπάνες

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από την Αθήνα, όπου βρίσκεται με τα υπόλοιπα στελέχη της τρόικας, ο Πολ Τόμσεν επισήαμνε πως το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας «έχει βασιστεί, κατά την άποψή μας, παρά πολύ στους φόρους και πιστεύω πως ένα από τα πράγματα που είδαμε το 2011 είναι ότι έχουμε φτάσει στο όριο του». Παράλληλα, χαρακτήρισε «κλειδί» για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, άρα και της επιτυχίας του προγράμματος, τη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδουν το Ταμείο και οι Ευρωπαίοι στη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και τη δέσμευσή για τους στόχους και τις κύριες πολιτικές του προγράμματος. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΔΝΤ, οι αποκλίσεις στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων πιθανότατα οφείλονταν και στην απουσία συναίνεσης.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι έγιναν και λάθη από την πλευρά του Ταμείου αναφερόμενος στην μεγάλη έμφαση που έδωσαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη φορολόγηση, ενώ πρόσθεσε ότι το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον δημιουργεί δυσκολίες και επηρεάζει την Ελλάδα. Ο κ. Τόμσεν πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται και από την ανάπτυξη (που δεν υπάρχει).

Απέφυγε επίσης να μιλήσει για την ανάγκη νέων μέτρων το 2012, αλλά ομολόγησε πως είναι δύσκολη η επίτευξη των στόχων που τέθηκαν για τη φετινή χρονιά. Αναφέρθηκε σε ύφεση 6% φέτος και 3% του χρόνου, ενώ ζήτησε την επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δραστική μείωση των δαπανών, αναγνωρίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια των Ελλήνων φορολογουμένων.

Από  .... TVXS

Κρατήσεις- τιμωρία σε "παρολίγον" εφέδρους

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με μία εγκύκλιο-τιμωρία απαντά το υπουργείο Οικονομικών στους δημόσιους υπαλλήλους που αντί να υπαχθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία), αν και εφόσον πληρούν τα κριτήρια, αυτοί για οποιοδήποτε λόγο δεν μπαίνουν. 

Η σύνταξη των παραπάνω θα είναι "ψαλιδισμένη", καθώς θα κοπούν τα ποσά που εισέπραξε ο υπάλληλος κατά τη διάρκεια της περιόδου που κανονικά θα έπρεπε να τελεί σε εφεδρεία. 

Σε εγκύκλιο που δημοσίευσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, κατέστη σαφές ότι, ανεξάρτητα από το εάν το καθεστώς εφεδρείας δεν εφαρμόστηκε, είτε με υπαιτιότητα του υπαλλήλου είτε του δημοσίου, ένα ποσό θα παρακρατείται κάθε μήνα από τη σύνταξή του.

Σημειώνεται, πως το παρακρατούμενο ποσό κάθε μήνα δεν θα μπορεί να υπερβεί το 1/4 της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Αναλυτικότερα, όπως ορίζει η εγκύκλιος:

- Σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σ΄ αυτά. 

Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Συντάξεων ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για το ποσό που καταβλήθηκε επιπλέον. 

- Εάν ένας υπάλληλος, παρότι πληροί τις προϋποθέσεις δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά την συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών τηςΥπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

- Ως "πραγματική συντάξιμη δημόσια υπηρεσία" νοείται:

α) η υπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ (α' και β' βαθμού) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και η υπηρεσία που αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια)

β) η υπηρεσία που έχει διανυθεί στον ιδιωτικό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και είναι συντάξιμη (μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που έχει διανυθεί με ασφάλιση σε χώρα μέλος της ΕΕ, με την εφαρμογή των Κοινοτικών Κανονισμών).

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης με τον υπουργόΔιοικητικής Μεταρρύθμισης, Μ. Ρέππα, ζητήθηκε η αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, με την πρώτη "φουρνιά" των 30.000 να πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίστηκε μεταξύ άλλων, πως ο υπουργός ενημέρωσε τα στελέχη της Τρόικας για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου στο Δημόσιο, την αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων και την τομή της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο, καθώς και τη συνεργασία με την task force βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διοίκηση.

Κορυφαίο! Μια καλημέρα διαφορετική από τις άλλες

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Μορφωτικός -Ψυχαγωγικός Σύλλογος " Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ " σας προσκαλεί στις 26-12-2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου

                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η αλήθεια για το μέλλον του Πανεπιστημίου Στερεάς! Και θέμα ΤΕΙ...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Χρειάστηκαν 6 μήνες για να κλειστεί ένα ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Απίστευτο και όμως αληθινό, τόσο ίσως θα χρειάζονταν οποιοσδήποτε πολίτης να δει στο Λευκό Οίκο τον  Μπαράκ Ομπάμα.
Κι όταν ο χρονος τρέχει αρνητικά το αποτέλεσμα θα είναι λογικά ευθέως ανάλογο!
Αυτά είναι τα μηνύματα απο την χτεσινή σχεδόν αιφνιδιαστική συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχου Περγαντα, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλιου Θανάση Χειμαρα και του εκπροσώπου της πρωτοβουλίας πολιτών για το Πανεπιστήμιο Γιώργου Σμοκοβίτη. Μαζί τους και η  πρώην  αντινομάρχης για θέματα Παιδείας Ελένη Μακρή Θεοδώρου ενώ μετείχε και  αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου.

Το ερώτημα είναι γιατι καθυστέρησε τόσο  αυτό το ραντεβού και   εφόσον ορίστηκε εν τέλει που ήταν οι άλλοι θεσμικοί παράγοντες,οι βουλευτές και  οι δυο Δήμαρχοι στις πόλεις των οποίων φιλοξενούνται  τα δυο τμήματα του πανεπιστήμιο.
Ο Δήμαρχος Λαμιεων Γιωργος Κοτρωνιάς και ο Δήμαρχος Λεβαδαίων Νίκος Παπαγγελής καθώς βέβαια και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου;
Ο κ. Κοτρωνιας που ρωτήθηκε απο τον FM-1 είπε ότι δεν κλήθηκε!
Οι βουλευτές το ιδιο, ενώ μια μάλλον φαιδρή δικαιολογία από  μέλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας ότι  δεν κλήθηκαν άλλοι και κυρίως οι βουλευτές γιατι η επίσκεψη αυτή ήταν με πρωτοβουλία του περιφερειακού Συμβουλιου όχι μονο  κρίνεται ως  αστεία αλλα και επικίνδυνη γιατι κανείς δεν μπορεί να δεχτεί πως  υπάρχουν  παράλληλοι η αντίπαλοι θύλακοι εξουσίας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και  όποιος προλάβει καρπώνεται τον κότινο της δόξης των επιλογών του;
Κι όμως η αλήθεια δεν απέχει και πολύ από μια τέτοια ακατανόητη βέβαια συλλογιστική.
Η τρικομματικη κυβέρνηση, οι επικείμενες εκλογές διαμορφώνουν δυστυχώς και τέτοιες αντιλήψεις.
Ετερόκλητες συμμαχίες ,αμφίσημες αντιπαλότητες και λογικές ετεροπροσδιορισμού μελλοντικών πολιτικών ρόλων οδηγούν και σε τέτοιες πρακτικές έστω και αν το Πανεπιστήμιο Στερεάς ψυχορραγεί, έστω και αν  ομάδα διδασκόντων κρούει τον κώδωνα της απειλής λουκέτου στο Πανεπιστήμιο αρχικά, ενδεχομένως και του ΤΕΙ μελλοντικά και όχι μονο στη Λαμια αλλα και στη Χαλκίδα και στο Καρπενήσι και στην Άμφισσα…
Ουσιαστικα χτες πήγαν στην Αθήνα στην  υπουργό Διαμαντοπούλου 5 άνθρωποι με 5 διαφορετικές απόψεις γύρω απο το πανεπιστήμιο και  πέντε  πολιτικές προσεγγίσεις του θέματος που επρόκειτο να διαπραγματευθούν με την Υπουργό Παιδείας. Ετσι  διατυπώθηκαν  συμπερασματικά και πέντε διαφορετικές εκτιμήσεις.
Κλείνει το Πανεπιστήμιο, δεν κλείνει το Πανεπιστήμιο ,φάει  η περιφέρεια., φάει η Διοικούσα Επιτροπή ,φταίει η  προχτεσινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φταίει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,φταίει ο….Χατζηπετρής.
΄Όλοι φταίνε και όλοι βλέπουν τις εξελίξεις, αρνητικές η θετικές μέσα απο την μικροπολιτική τους οπτική γωνία οσον αφορά στα αμιγώς πολιτικά προσωπα...
Συμπερασματικά το Πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει αλλά δεν θα είναι ακριβώς Πανεπιστήμιο....
Το εαρινό εξάμηνο δεν θα δίδονται  πτυχία αν δεν προσληφθεί  διδακτικό προσωπικό λένε οι διδάσκοντες.
Μην περιμένετε προσλήψεις λέει η Διαμαντόπουλου και οι εκπρόσωποι  μας στα θεσμικά όργανα  ενδιαφέρονται πρωτίστως να μην κλείσει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές το Πανεπιστήμιο, μετά έχει ο Θεός!
΄Οσο για το ότι   κάποιοι νέοι που περιμένουν πτυχίο;
΄Η όσοι θα πάρουν πτυχίο αλλα δεν θα έχουν καμία επαγγελματική κατοχύρωση στον τομέα της βιοΐατρικής ουδόλως απασχολεί τους ταγούς μας.
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Ακούστε τις δηλώσεις για το θέμα αυτό στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1  του πρώην Νομάρχη Φθιωτιδας Θανάση Χειμάρα,

του πρώην αντινομάρχη Περικλή Καραίσκου

και του προεδρου του περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Τιμπλαλέξη.
Στο Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, σε συνάντηση με την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χειμάρας και η υπεύθυνη του συνδυασμού για θέματα εκπαίδευσης κ. Μακρή, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών για το Πανεπιστήμιο κ. Σμοκοβίτης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου αρμόδια για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο που έγινε στις 16 Ιουνίου 2011, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Πρόεδρο της ΔΕ του Πανεπιστημίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα :
  • Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
  • Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.
  • Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση, επαγγελματική προοπτική.
  • Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους χώρους.
  • Να γίνει συνάντηση του Περιφερειάρχη και των επικεφαλής των παρατάξεων, με την Υπουργό Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας, υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενό της και στην ενδυνάμωση τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και των ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας, Λαμίας και Χαλκίδας.
Η Υπουργός παρουσιάζοντας το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να προταθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, που ήδη διαμορφώνεται από τη ΔΕ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών.
Είναι προφανές ότι, η ΔΕ του Πανεπιστημίου, μαζί με τα ΤΕΙ, θα πρέπει συνθετικά να καταλήξουν σε προτάσεις εφικτές και αποδοτικές και κυρίως να διαμορφώσουν το πλαίσιο ενός Τριτοβάθμιου Ιδρύματος σε διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και ικανού να παράξει ποιοτικές και ανταγωνιστικές σπουδές.
Επομένως τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το Υπουργείο Παιδείας, και σε εναρμόνιση με το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόπιστες και ελκυστικές προτάσεις, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει μια βιώσιμη και σύγχρονη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «Μια συνεργασία, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας για Ειδική Συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο και με βάση την ομόφωνη απόφαση του σώματος. Στη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε πως τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που διαμορφώνει ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας και να συνεργαστούν δημιουργικά για να είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα σταθερή, παραγωγική και αξιόπιστη.»
Από  ........  lamiafm1

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μώλου-Αγ.Κων/νου, καλεί τα Μέλη της σε συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7μμ. στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ηερομηνία:13 Δεκεμβρίου 2011

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μώλου-Αγ.Κων/νου, καλεί τα Μέλη της σε συνάντηση, με τα εξής θέματα:


1. Προϋπολογισμός 2012, θα συζητηθούν κωδικοί που θα αφορούν στην προβολή, διαφήμιση, εκθέσεις, αδελφοποιήσεις, κλπ

2. Επιχειρησιακό πρόγραμμα, θα συζητηθεί η εμπορική κατεύθυνση του 2012, αναλογικά με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των επιχειρηματιών του τόπου μας.
3. Θεματικές Ομάδες Δράσεις, θα προταθεί η δημιουργία ομάδων απαρτιζόμενων από τα Μέλη μας, που θα συντονίσουν και θα φέρουν εις πέρας την θεματολογία του προγράμματος δράσης της Επιτροπής μας για το 2012.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Καμένα Βούρλα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξεν/χειου ΓΑΛΗΝΗ, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7μμ.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

5ο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός» σας προσκαλεί στο 5ο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Ωκεανία» στην παραλία των Καμμένων Βούρλων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011.

Το παζάρι θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Από τις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει μια όμορφη μουσική βραδιά δωρεάν.


Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για μας και θ’ αποτελέσει σημαντικό στήριγμα στην πραγματοποίηση του φιλανθρωπικού σκοπού.


Σας ευχαριστούμε κι ευχόμαστε καλές γιορτές .

ΠΡΟΒΟμάστορες : Σάββατο : Συνάντηση στη Πλατεία της Ανθήλης στις 9:30π.μ. Κυριακή : Συνάντηση στον Επτάλοφο Φωκίδας στις 9:30π.μ.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σάββατο : Συνάντηση στη Πλατεία της Ανθήλης στις 9:30π.μ. 

Ποδηλατούμε σε αγροτικούς δρόμους στη περιοχή του Δέλτα ανάμεσα σε ριζοχώραφα, καλαμιώνες και κανάλια. Καταλήγουμε στις ακτές του Μαλιακού κόλπου και παρατηρούμε υδρόβια και αρπακτικά πουλιά που ζουν και φωλιάζουν στη περιοχή. Επιστροφή στην Ανθήλη. Η διαδρομή είναι κυκλική.  Προαιρετικά χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Δαμάστας.
Εύκολη διαδρομή - κατάλληλη για αρχαρίους.
Β.Δ.1 -Ω.Π.3 -Υ.Δ.50μ.- Μήκος 25χλμ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 16/12/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Νίκος Αναστασίου          τηλ. 6974964428
2). Λένα Συκιώτη                 τηλ. 6974507311
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr


18/12/2011 Ορειβασία στο Κεντρικό Παρνασσό (Γεροντόβραχος 2.334μ.-Τουμπόραχη)

Κυριακή : Συνάντηση στον Επτάλοφο Φωκίδας στις 9:30π.μ. 

Θα μετακινηθούμε με αυτοκίνητα έως το καταφύγιο Μιχαήλ Δέφνερ. Ανάβαση σε χιονισμένο πεδίο έως τη ψηλότερη κορυφή του κεντρικού Παρνασσού το Γεροντόβραχο. Συνεχίζουμε στη κορυφογραμμή και κατάβαση στη βάση της Τουμπόραχης. Κυκλώνουμε το Γεροντόβραχο και βγαίνουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Κατάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια και επιστροφή  στο καταφύγιο Μιχαήλ Δέφνερ. Προαιρετικά χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Δαμάστας.
Μέτρια διαδρομή για ορειβάτες. Β.Δ.5- Ω.Π.7-Υ.Δ.900μ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις   17/12/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κώστας Γκέκας            τηλ.  6978479090
2). Κωστής Πετρόπουλος  τηλ.  6974507311
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com