Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αυτή η χώρα έχει βουλή και δημοκρατία!!!


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

                                      Εύγε...!!!

Χτύπημα-μήνυμα από την S&P – Απαντάει σε Γαλλία-Γερμανία με απειλή για υποβάθμιση όλης της Ευρωζώνης

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Όλοι βλέπουν “μαύρη Τρίτη” στα χρηματιστήρια
- Στο στόχαστρο οι μεγάλοι Γερμανία-Αυστρία-Φινλανδία-Ολλανδία
- “Άνευ προηγουμένου” η κίνηση για επιτήρηση σε 15 κράτη-μέλη
- Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Η Γερμανία και η Γαλλία, οι ισχυρότερες οικονομίες της ευρωζώνης, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να υποβαθμιστούν και να χάσουν το ύψος της πιστοληπτικής τους ικανότητας, που βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή βαθμίδα (τριπλό Α), μετά από ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poors.

Ο οίκος λέει πως η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας θα μπορούσε να μειωθεί σε δύο στάδια, ενώ δεν μένουν στο απυρόβλητο όλοι οι υπόλοιποι “μεγάλοι” που έμειναν άφωνοι ακούγοντας αξιωματούχους της Standard & Poors να λένε ότι το AAA Γερμανίας, Αυστρίας, Φινλανδίας, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας μπορεί να αποτελέσει παρελθόν.

Η πρώτη αντίδραση ήταν μουδιασμένη. Ήρθε από τη Φινλανδία και έδειξε πως ακόμη και οι χώρες που αποτελούν την ατμομηχανή της ευρωζώνης νιώθουν τις οικονομίες τους να τρίζουν

Παρότι, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, οι ανησυχία του οίκου αξιολόγησης είναι κατανοητή και "μία παρατεταμένη οικονομική κρίση θα μπορούσε να περιπλέξει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των φιλανδικών τραπεζών και , κατά συνέπεια, να αυξηθεί η ανάγκη για κρατική παρέμβαση" , για την ώρα, δεν συντρέχει λόγος υποβάθμισης.

Το ίδιο μουδιασμένη και η αντίδραση της Γαλλίας, η Standard & Poor΄s δεν έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, σχολιάζοντας την κίνηση του οίκου.

Μετά τα προειδοποιητικά πυρά των αγορών ακόμη και εναντίον της Γερμανίας όπου μετά βίας καλύφθηκαν οι δανειακές της ανάγκες, έρχεται η ευθεία απειλή και μάλιστα την ώρα που ο Γαλλογερμανικός άξονας ανακοινώνει σχέδιο... σωτηρίας για να αποδείξει ίσως στους “δυνατούς” ότι τα λόγια δεν αρκούν.

Η απειλή αυτή και μάλιστα ο χρόνος κατά τον οποίο τοποθετείται πιθανή υποβάθμιση επηρεάζει και τη χώρα μας καθώς μέσα στο επόμενο τρίμηνο κρίνεται το “κούρεμα” αλλά και δύο ακόμη δόσης από το πρώτο Μνημόνιο.

Χρήματα που πρέπει να προέλθουν από τις χώρες που απειλούνται ανοιχτά πλέον με υποβάθμιση. Στο σύνολό της η ευρωζώνη βλέπει την απειλή να χτυπάει την πόρτα και το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν αρχίσουν να “τρίζουν” μετά την Ιταλία και οικονομίες όπως η Ισπανία και γιατί όχι η Γαλλία ποιο θα είναι το μέλλον και πως θα μπορέσει να αντιδράσει η Ένωση ως σύνολο για να προστατεύσει τις οικονομίες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Δεν είναι τυχαία η ώρα των ανακοινώσεων. Η S&P περίμενε πρώτα να κλείσει η Wallstreet για να μην υπάρξουν αναταράξεις και ύστερα απασφάλισε τη... χειροβομβίδα. Ήδη όμως από το πρωί τα χρηματιστήρια στην Ασία πήραν τον... κατήφορο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ουσιαστικά οι αγορές έστειλαν το μήνυμα στους πολιτικούς. Η τελευταία ευκαιρία μοιάζει να είναι η Σύνοδος Κορυφής στις 9 του μήνα όπου περιμένουν ουσιαστικές απαντήσεις στην κρίση χρέους, πέρα απ' τα ευχολόγια στα οποία έχουν συνηθίσει οι ηγέτες.Οι αγορές λένε οι αναλυτές κινούνται πιο γρήγορα από τους πολιτικούς. Αποφασίζουν πολύ λίγα, πολύ αργά οι πολιτικοί λέει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg.

Μπορεί οι... μερκοζί να προσπάθησαν να απαντήσουν λέγοντας και πάλι πως πρόκειται “να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την σταθερότητα στην ευρωζώνη”, ωστόσο ήδη από τις αγορές που ήταν “ανοιχτές” τα μηνύματα είναι “μαύρα”.

“Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο” λένε οι αναλυτές στο Τόκιο “καθώς υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από το γαλλογερμανικό σύμφωνο και τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες για επίλυση της κρίσης χρέους το κλίμα των αγορών, που ανέκαμψαν την προηγούμενη εβδομάδα, θα αναστραφεί οριστικά και αμετάκλητα”.

Προσοχή στις λεπτομέρειες “υπήρχαν προσδοκίες” οι οποίες προφανώς διαψεύστηκαν. Πάγωσαν οι πάντες με την κίνηση της S&P.

Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠα, Τίμοθι Γκάιτνερ στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Βόλφγκανκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, γίνεται σε ένα κλίμα πλήρους αβεβαιότητας.


Από ..... Newsit


Δημοσιονομικό κρεματόριο η νέα ΕΕ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Αποφασίζουν και διατάσουν Γερμανία και Γαλλία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα υπόλοιπα 25 μέλη της ΕΕ! 

Αυτό είναι το συμπέρασμα της διμερούς συνάντησης στο Παρίσι που είχαν οι ηγέτες των δύο κρατών το μεσημέρι της Δευτέρας. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε Μέρκελ και Σαρκοζύ έδωσαν το περίγραμμα της απόφασης η οποία θα επιβληθεί με πραξικοπηματικό τρόπο στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου και η οποία συνιστά μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό.

Με την δικαιολογία ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για να μην επαναληφθεί στο μέλλον η τρέχουσα οικονομική κρίση, όπως εξήγησε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζύ, προανήγγειλαν: 
Πρώτο, την αυτόματη επιβολή προστίμων σε όποια κράτη μέλη παραβιάζουν το όριο του 3% για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος που περιγράφεται από τη συνθήκη του Μάαστριχτ. (Η παράλειψη του άλλου στόχου, το ορίου του 60% του ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς το παραβιάζει πλέον ακόμη κι η Γερμανία…) Δεύτερο, την ενεργοποίηση και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για όποια κράτη δεν τηρούν αυτόν τον κανόνα. Τρίτο, αυστηρότερους ελέγχους στα οικονομικά των κρατών μελών και τέταρτο, μηνιαίες σύνοδοι κορυφής όσο διαρκεί η κρίση.
Εξ ίσου στρατηγικές είναι οι αλλαγές που επέρχονται και στο πολιτικό επίπεδο καθώς πλέον καταργείται η αρχή της ομοφωνίας. Οι νέες αρχές που θα παραδοθούν στον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι, την Τετάρτη, δεν πρόκειται να τεθούν στην κρίση των λαών της Ευρώπης (παρότι η σημασία τους είναι θεμελιακή) γιατί θα απορρίπτονταν με την μία. Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι καλό θα είναι να υιοθετηθούν και από τα 27 μέλη της ΕΕ, αν όχι από τα 17 μέλη της ευρωζώνης, ενώ έθεσε ως χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο του 2012.
Οι επιπτώσεις από την γαλλογερμανική συμφωνία θα είναι κατακλυσμιαίες. Πρώτα και κύρια η ΕΕ μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο κρεματόριο λιτότητας, ανεργίας, φτώχειας και πείνας. Η απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας σημαίνει ότι στο εξής κάθε ευρώ που θα υπερβαίνει τα (διαρκώς μειούμενα λόγω ύφεσης και λιτότητας) δημόσια έσοδα θα κόβεται, πάραυτα και ανεξαρτήτως των συνεπειών.
Αυτό σημαίνει ότι σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, μόνο και μόνο για να υλοποιηθεί ο στόχος του 3% και κατόπιν απόφασης του Ευρωδικαστηρίου! 
Τέτοιο θεσμοθετημένο εξανδραποδισμό των ευρωπαϊκών λαών ούτε ο Χίτλερ δεν είχε καταφέρει να εφαρμόσει. Το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» ως συνέπεια παύει να ταυτίζεται με την βελτίωση των όρων ζωής της κοινωνίας και στο εξής με μόνιμο και απαραβίαστο τρόπο θα ταυτίζεται με την κοινωνική παρακμή και υποβάθμιση.
Δραματικές θα είναι οι συνέπειες και στο επίπεδο των θεσμών, στον βαθμό που η αρχή της ομοφωνίας πέρασε πια στην ιστορία. 
Οι προτάσεις των δύο ηγετών, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται το παραμικρό για έκδοση ευρωομολόγου (ή έστω «ομολόγου σταθερότητας» όπως το χαρακτηρίζουν στις Βρυξέλλες), θα εφαρμοστούν με την αρχή της πλειοψηφίας ανοίγοντας τον δρόμο για την δημιουργία μιας ΕΕ δύο ταχυτήτων.
Στο τέλος δε αυτής της διαδρομής δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει δημιουργηθεί μια ευρωζώνη μικρότερη της σημερινής, η διάσπαση δηλαδή της ευρωζώνης θα είναι θέμα χρόνου κι αυτό με απόφαση και ευθύνη της Γερμανίας. Ακόμη και να υπογράψουν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης ότι αποδέχονται τον εκβιασμό των Μέρκελ – Σαρκοζύ η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στην πράξη είναι αδύνατη. 
Θα επιβεβαιωθεί δηλαδή αργά ή γρήγορα ότι τα ελλείμματα του νότου δεν τα προκαλεί το υποτιθέμενο γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας αλλά τα πλεονάσματα του βορρά. Μέχρι τότε όμως τα ποσοστά ανεργίας θα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και η φτώχεια στο ζενίθ, όσο φυσικά θα θεωρείται μονόδρομος η παραμονή στην ευρωζώνη…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πέρυσι μας έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα.
Φέτος ολόκληρη η Ευρωζώνη βουτάει στην κρίση χρέους.
Κανείς δεν μίλησε για τις κοινωνίεςαλλά μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών.
Τώρα όμως μιλάμε εμείς.
Οι άτεγκτες πολιτικές των κυρίαρχων της ΕΕ, αφού βύθισαν την Ελλάδα στη σοβαρότερη οικονομική ύφεση της Μεταπολεμικής Περιόδου, αντιμετωπίζουν πλέον κατάματα το ενδεχόμενο της διάλυσης της Ευρωζώνης. 
Η Γερμανία -και από κοντά η Γαλλία- για τη διάσωση των συμφερόντων τους,επισπεύδουν την αλλαγή των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας. 
Με άλλα λόγια, ένα «επικαιροποιημένο» Σύμφωνο Σταθερότητας που θα επιβάλει στις ευρωπαϊκές χώρες μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που σημαίνει ακόμα πιο ασφυκτική δημοσιονομική πειθαρχία,  ποινές, πανευρωπαϊκή λιτότητα, περισσότερα βάρη και μεγαλύτερη φτώχεια.Tαυτόχρονα, προωθούνται τα σχέδια για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων και χρεοκοπία των χωρών της περιφέρειας με όρους που θα επιβάλουν οι δανειστές.
Στην Ελλάδα, η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για κούρεμα 50% των ομολόγων των ιδιωτικών τραπεζών με «αντιπαροχή» ενισχύσεις 60 δις ¤,  ληστρικό επιτόκιο 8% και δεσμεύσεις στη δημόσια περιουσία και ταυτόχρονα νέο δανεισμό, σπρώχνει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση με την ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού κράτους, το «φαστ-τρακ» ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσίας, τη δραματική συρρίκνωση μισθών-συντάξεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανεξέλεγκτη ανεργία, καθώς και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Όμως η κοινωνία βράζει. Αντιδρά και πολεμάει τα προκλητικά μέτρα που σώζουν τράπεζες και καταστρέφουν ζωές. Ο αγώνας κατά του Χρέους μέσα από τα κινήματα, τους εργασιακούς χώρους, τα συνδικάτα, τους δρόμους αλλάζει το σκηνικό.
Όλοι μαζί μπορούμε κι έχουμε διέξοδο από την κρίση. Βασικό στοιχείο της εξόδου από την κρίση είναι ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος του δημόσιου χρέους με στόχο την άμεση διαγραφή του.
Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 μμ. στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, με θέμα:
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
Γιώργος Κατρούγκαλος νομικός/συνταγματολόγος
Σπύρος Μαρκέτος, ιστορικός
Γιώργος Μητραλιάς ακτιβιστής κατά του χρέους
Γιώργος Παπαλεξίου, εργαζόμενος στο Δημόσιο
Βούλα Τάκη, Γυναίκες κατά του Χρέους
Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών
Περισσότερες πληροφορίες και νέα για την ΕΛΕ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.elegr.gr

Η έκρηξη που έρχεται θα διαλύσει τους δήθεν σωτήρες του Έθνους

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Υψηλή δημοφιλία εμφανίζει ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με κάποιες «σφυγμομετρήσεις» που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.

Ο κόσμος, σύμφωνα με τα γκάλοπ, αποδέχεται τον τεχνοκράτη που ήρθε να βάλει τάξη στα οικονομικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο προκειμένου να κάνει την Ελλάδα ότι δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του, δηλαδή Δανία του Νότου.

Αυτά τα υπέροχα ζούμε στη χώρα λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Όμορφα λαμπιόνια στολίζουν τους δρόμους, η ατμόσφαιρα εορταστική, τα εμπορικά κέντρα γεμάτα (άσχετα αν δεν … ψωνίζει ο κόσμος), τα παιδάκια που γελάνε και κάνουν φασαρία παντού γιατί δεν μπορούν να ξέρουν τι κακό συμβαίνει στους γονείς τους και στη χώρα τους, ούτε για το μέλλον που τους περιμένει.

Αυτή φυσικά είναι η βιτρίνα της Ελλάδας, διότι από πίσω κρύβονται χιλιάδες άστεγοι που πηγαίνουν στα συσσίτια, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που περιμένουν το επίδομα του ΟΑΕΔ και εκατομμύρια άλλοι που είτε φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους είτε μήπως τους περικοπεί ακόμη περισσότερο ο μισθός.

Πίσω από την εορταστική ανακωχή έρχεται πολύ δύσκολες καταστάσεις, νέοι φόροι, κι άλλα χαράτσια, λογαριασμοί στο σπίτι και την επιχείρηση.

Ο κ. Παπαδήμος πιστεύει ότι αυτή η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, το μορατόριουμ ενόψει των γιορτών, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Λάθος, τον ανέχονται μέχρι να σκάσει η φούσκα. Και αμέσως με την έναρξη της νέας χρονιάς ο καθένας από εμάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολα γεγονότα.
Η τρόικα έρχεται για να συζητήσει τα νέα μέτρα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης. Μέτρα που με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να κλείσουν τρύπες πάνω από 7 δισ ευρώ την επόμενη τριετία.

Τα χαράτσια θα συνεχίσουν να έρχονται καθώς τις επόμενες εβδομάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009, ΦΑΠ του 2010, έκτακτη εισφορά ακινήτων για το 2011 σε δύο δόσεις, έκτακτη εισφορά ακινήτων 2012 σε έξι δόσεις.

Από την αρχή του χρόνου εκατομμύρια μισθωτοί θα δουν στην τράπεζα να μπαίνουν πολύ λιγότερα χρήματα καθώς θα γίνεται παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς εισοδημάτων 2012 καθώς και περισσότερος φόρος εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ.

Η εφεδρεία, ουσιαστικά μετά τις γιορτές θα γίνει πραγματικότητα και οι 30.000 εργαζόμενοι που θα φύγουν θα είναι η αρχή. Το 2012 εκτιμάται από όλους ότι θα είναι δραματικό, ίσως το χειρότερο από όλα τα χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση.

Τα προηγούμενα επιβεβαιώνονται  και στη δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega
Τέσσερις στους πέντε πολίτες (79,3%) θεωρούν ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι ποσοστού 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε, ενώ ακόμη 9,9% δηλώνει ότι μάλλον απέτυχε.
Από αυτούς, το 51,4% αποδίδει την αποτυχία στο περιεχόμενο της συμφωνίας, 37,2% στην αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να την υλοποιήσει και 7,3% στις κοινωνικές και κομματικές αντιδράσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (88,8%) δηλώνει απερίφραστα ότι τα εισοδήματά του μειώθηκαν το 2011, ενώ 9,5% ότι παρέμειναν ίδια και μόλις 1,7% ότι αυξήθηκαν.

Για το 2012 οι προσδοκίες είναι επίσης σε συντριπτική πλειοψηφία αρνητικές (80,7%), με μία μικρή μειοψηφία να δηλώνει ότι θα μείνει στα ίδια επίπεδα (13%).

Συμπέρασμα: αν ο κ. Παπαδήμος και οι κολλητοί του πιστεύουν ότι η νιρβάνα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου δείχνει ότι οι Έλληνες είναι κορόιδα και έχουν ξεχάσει τι πέρασαν και τι θυσίες θα κάνουν, είναι γελασμένοι.

Με όσα έχουν γίνει, οι πολίτες ούτε κοντή μνήμη έχουν ούτε βλάκες είναι. Τα πάντα μοιάζουν με βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Και η έκρηξη θα διαλύσει τους δήθεν σωτήρες του έθνους.

Από .....  Antinews

Tι έδειξε η δημοσκόπηση της GPO για την "Ανατροπή"


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com 

 Ελαφρά πτώση της Ν.Δ. (αλλά πτώση σε μία εποχή που θα έπρεπε να είχε εκτοξευθεί) που εξακολουθεί να προηγείται όμως με 6,2% του ΠΑΣΟΚ, στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε η εκπομπή «Ανατροπή» στο MEGA.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα με.. 21,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3% (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων). 
 
Τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους της Ν.Δ. απορρίπτει την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και επίσης το ίδιο περίπου ποσοστό, ελαφρά αυξημένο απορρίπτει την απόφαση να στείλει την επιστολή στην Ε.Ε. για την δανειακή σύμβαση.

 
Τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά καθώς συγκεντρώνουν μόλις το 36,8% των ψηφοφόρων, ενώ η Αριστερά συγκεντρώνει ιστορικό υψηλό με 26% περίπου (χωρίς τους αναποφάσιστους).
Το ΚΚΕ παίρνει 10%, ο ΛΑΟΣ 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2,3%.


Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς προηγείται με 29,2% έναντι 16% του  Γ.Παπανδρέου. Ωστόσο το 53,8% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας από τους δύο.


Συντριπτική είναι η απάντηση όσον αφορά την πολιτική του μνημονίου καθώς το 79,3% θεωρεί ότι απέτυχε. Επίσης το 51,4% εκτιμά ότι η οικονομική πολιτική του μνημονίου ήταν λάθος από την αρχή.


Το 88,8% δήλωσε ότι το 2011 μειώθηκαν τα έσοδά του. Παράλληλα το 80,7% εκτιμά ότι το 2012 η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει.

Το 76,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ενώ αύξηση παρουσίασε το ποσοστό αυτών που δε θεωρούν ότι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ στο 20,8%.


















Από  .....  taxalia

Διαδηλώσεις για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, καθώς συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι στα Προπύλαια οι φοιτητές. Στις 18:00 το απόγευμα συγκεντρώνονται οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων σε γειτονιές αναμένονται από μαθητές διάφορων σχολείων.

Από ..... tvxs

Τέλος ο αμίαντος για τα Καμένα Βούρλα;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καμένων Βούρλων» με προϋπολογισμό 2.600.000 €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.
Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την περιοχή, που αναβαθμίζει το δίκτυο ύδρευσης (αντικατάσταση παλαιού εσωτερικού δικτύου αμιαντοσωλήνων με νέο αγωγών πολυαιθυλενίου), αναβαθμίζοντας παράλληλα τις συνθήκες ποιότητας ζωής και δημόσιας υγείας των κατοίκων. 
Παράλληλα με το έργο προβλέπεται και η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου, που παρουσιάζει προβλήματα ρηγμάτωσης και διαρροών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών νερού, προς όφελος της προστασίας των υδάτινων πόρων και της διατήρησης του περιβάλλοντος.
Το συνολικό μήκος του δικτύου που θα παραδοθεί μετά την υλοποίηση του έργου, ανέρχεται σε περίπου 18,5 χιλιόμετρα.
Μακάρι να ενταχθεί και  κυρίως να εξασφαλισθούν οι  πόροι για την  εκτέλεση του έργου αφού όπως είχε δηλώσει στον FM-1 ο Δήμαρχος Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμίδας «είναι το μεγαλύτερο δίκτυο με σωλήνες αμιάντου σε όλο το Δήμο».
Από ......  lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com