Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Από ....... http://tv.alfavita.gr/?id=oEibjDl_v9g

Στρατιές δούλων – Ελεύθερες απολύσεις και μειώσεις 20%

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Την ενεργοποίηση όλων των νόμων που οδηγούν σε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και που πέρασαν με τις απειλές της τρόικας για την πρώτη, την δεύτερη ... και όλες τις άλλες δόσεις ζητούν οι βιομήχανοι.

Οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και τώρα ο ΣΕΒ με την παλιά και αποτυχημένη συνταγή ότι για την ύφεση φταίνε οι μισθοί των υπαλλήλων που πρέπει να μειωθούν για να γίνουν οι εταιρείες πιο ανταγωνιστικές ζητά να ενεργοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένοι νόμοι.
Πρώτα απ' όλα να μην υπάρχει πλαφόν ή πάγωμα απολύσεων στις εταιρείες που προσλαμβάνουν ανέργους.
Τι σημαίνει αυτό;
Άνετα οι επιχειρήσεις να μπορούν να απολύουν τους υπαλλήλους που έχουν, όσους θέλουν, και να προσλαμβάνουν επιδοτούμενους από το κράτος ανέργους.
Εργαζόμενους δηλαδή για τους οποίους θα πληρώνουν από ελάχιστες ως καθόλου εισφορές.
Θέλουν όμως και το... σκύλο χορτάτο. Δεν φτάνει που δεν θα επιβαρύνονται με εισφορές τώρα η πρόταση του ΣΕΒ είναι να μπορουν οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν τους ανέργους (αυτό βαφτίζεται απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας) με μειωμένο μισθό κατά 20%.
Τι επιχειρείται δηλαδή. Ομαδικές απολύσεις υπαλλήλων και αντικατάστασή τους με στρατιές νέων με ελάχιστο μισθό για τον οποίο ο εργοδότης δεν θα πληρώνει καν εισφορά!

Από  .....  Newsit

Ποιοι χάνουν και πόσα σε κάθε ΔΕΚΟ – ως και 4.000 ευρώ το χρόνο η μείωση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


- Όριο τα 1.900 ευρώ σε Τ.Τ. και ΑΤΕ
- 17% και 18% οι νέες μειώσεις σε ΔΕΗ και ΕΛΤΑ
- 50.000 υπάλληλοι θα δουν το μισθό τους να μειώνεται
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΑ ΔΕΚΟ

Το... μαχαίρι στο λαιμό των διοικήσεων βάζει η νέα εγκύκλιος καθώς εάν οι περικοπές στους μισθούς δεν γίνουν άμεσα τότε θα υποπέσουν σε “αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου”. Έτσι οι νέες μειώσεις στις εισηγμένες ΔΕΚΟ έρχονται άμεσα και οι υπάλληλοι θα βρεθούν άμεσα να έχουν χάσει το 1/3ο του μισθού τους μέσα στα τελευταία δύο χρόνια ακόμη και στις ΔΕΚΟ που είναι κερδοφόρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ποιοι χάνουν πόσα ανά ΔΕΚΟ
Στα ΕΛΤΑ οι υπάλληλοι θα βρεθούν με μια νέα μείωση ως και 17%. Η προηγούμενη μείωση ήταν στο 20% και έτσι οι υπάλληλοι θα βρεθούν μέσα στα τελευταία δύο χρόνια να έχουν χάσει σχεδόν το μισό μισθό τους.
Μαζί με δώρα κλπ οι ταχυδρομικοί υπολογίζουν ότι έχουν χάσει τουλάχιστον τέσσερις μισθούς το χρόνο.
8.800 υπάλληλοι απασχολούνται στα ΕΛΤΑ και η μείωση υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 4.000 ευρώ το χρόνο για τον καθένα.

Περίπου 18% θα είναι η μείωση για όλους τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που με βάση τα σημερινά μισθολόγια θα βρεθούν να έχουν απώλειες ως και πάνω από 600 ευρώ το μήνα.
Ένας υπάλληλος με 15 έτη θητείας από τα 1.903 ευρώ που παίρνει σήμερα θα βρεθεί με μισθό 1.561 ευρώ, ενώ για έναν υπάλληλο που υπηρετεί 20 χρόνια στη ΔΕΗ ο μισθός θα πέσει από τα 2.444 στα 2.000 ευρώ.
Ένας εναερίτης της ΔΕΗ με 15 χρόνια και 2 παιδιά θα βρεθεί στα 1.850 και αντίστοιχα ένας εναερίτης με 2 παιδιά και 20 χρόνια υπηρεσίας θα δεί το μισθό του στα 2.420 ευρώ

Στην ΕΥΔΑΠ οι μισθοί με το νέο καθεστώς θα έχουν μέσο όρο τα 2.100 ευρώ, θα μειωθούν δηλαδή κατά 400 ευρώ αφού ο σημερινός μέσος όρος είναι στα 2.500 ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια και τη θέση δηλαδή και εδώ οι μειώσεις αναμένεται να είναι μεταξύ 15% και 18%

Μεγάλες θα είναι οι μειώσεις και στην ΑΤΕ όπου οι υπάλληλοι είδαν πέρυσι τους μισθούς του να μειώνονται 10%, ενώ με το νέο καθεστώς θα δουν μείωση ως και 17%.
Στόχος είναι ο μέσος όρος να πέσει στα 1.900 ευρώ από τα 2.250 που είναι αυτή τη στιγμή.

Αντίστοιχες μειώσεις θα γίνουν και στο ΤΤ και για τους περίπου 2.500 εργαζόμενους. Πλέον οι μισθοί (μιλάμε πάντα για μεικτά) ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ για τους Δ.Ε. και στα 1.257 για τους ΠΕ, ο στόχος είναι οι περισσότεροι που υπηρετούν αυτή τη στιγμή να μην ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ το μήνα.

Από  ........  Newsit

Nigel Farage:Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαικής αποτυχίας...(βίντεο).


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Nigel Farage έδωσε χθες συνέντευξη στο ΚΟΝΤΡΑ και στον Τέρενς Κουίκ. (Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου)
Πραγματικός καταπέλτης...
Μίλησε για όλους και για όλα..
Για την Γερμανία, το "4ο Ράϊχ" και την ελληνική κρίση.
Αναφέρθηκε στην έλλειψη ηγετών και στην ελπίδα του ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα..
Είπε με έμφαση : οι άνθρωποι σε μια ελεύθερη χώρα αξίζει να έχουν δημοκρατία...
Η Ελλάδα χρειάζεται καλούς, δυνατούς και γενναίους πολιτικούς που ο κόσμος θα μπορεί να βασισθεί .
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον κ. Παπαδήμο για τον οποίο είπε:
"Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαικής αποτυχίας..... πως λοιπόν αυτός θα βελτιώσει την κατάσταση ;;"

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/nigel-farage.html

Ευρωπαϊκό χαστούκι στον Βενιζέλο για το χαράτσι στα ακίνητα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Χαστούκι στον Ευ. Βενιζέλο που σκαρφίστηκε το χαράτσι στα ακίνητα, αποτελεί η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα ενέργειας. Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Ν. Χουντή ο Γερμανός Επίτροπος G.Oettinger λέει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα στους καταναλωτές καθώς αυτό δε συνδέεται με την πληρωμή ή όχι φόρων και τη γενικότερη φορολογική πολιτική.

«Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».
Αυτή κι αν είναι σφαλιάρα αφού ποιος θα πάει τώρα να πληρώσει αν ξέρει ότι η Κομισιόν απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος;

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν
«τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3)…
Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.»  και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»
Δικαστικά στοπ στο χαράτσι
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), με δύο νέες προσωρινές διαταγές του, απαγόρευσε σε εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιού έως τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (28-2-2012).
Ο λόγος; Διότι στο λογαριασμό του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος είχε συμπεριληφθεί, όλως αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως, κατά πρόδηλη και ευθεία παράβαση της κείμενης νομοθεσίας το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών σε βιομηχανική επιχείρηση, παρόλο που ο νόμος ρητά προβλέπει την επιβολή αυτού στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση δομημένες επιφάνειες των ακινήτων, εξαιρουμένων των ακινήτων που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.

Από .....  antinews.gr

Εconomist: «Λίγες εβδομάδες ζωή έχει το ευρώ εκτός εάν…»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει. «Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας». 

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, το Economist εκτιμά πως η ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη απο αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, λουκέτα τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο ενώ θα απειλήσει ακόμα και την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα», επισημαίνει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό.
«Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση. Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας. Αν δεν δοθούν λύσεις, το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες».
«Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να παράσχει μία λύση που θα ανακουφίσει άμεσα το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ο πιστωτής έσχατης ανάγκης ή –αν δεν συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις για αυτό– να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα κυρίως της περιφέρειας, να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να εγκαινιάσει πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης όπως έπραξε η Fed».
Αναγκαίο είναι ακόμη να καθιερώσει ένα είδος ευρωομολόγου όπως αυτό που πρότεινε η Κομισιόν. Η άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί και αυτήν την πρόταση, χωρίς αλλαγή στάσης εκ μέρους της, εκτιμά το περιοδικό, θα φέρει σύντομα την καγκελάριο Μέρκελ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4675584

Ο Βενιζέλος απαγορεύει και τα ... Χριστούγεννα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η γέννηση του Χριστού φέτος αναβάλλεται καθώς:

-"Ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση,


-η Φάτνη να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος , 


-η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού , 


-οι άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας και 


-οι 3 μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες."


Από  ......   metrogreece.gr

"Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, παραχωρώντας συνέντευξη στο Spiegel χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα" εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως αν έκανε κάτι τέτοιο τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους
δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.
Όσον αφορά την Ελλάδα , ο καθηγητής είπε πως "είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων".

Τόνισε δε πως "οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".
"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας".

www.news247.gr

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ" ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com




 ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
Η πολιτική ξεφτίλα Σαμαρά ολοκληρώθηκε με την επιστολή υποταγής στους εκβιασμούς της τρόϊκας και του Eurogroup!
"Αρνούμενος" να υπογράψει, προτίμησε να στείλει δική του επιστολή με την οποία δηλώνει την πλήρη υποταγή του σε ό,τι ζητούν οι εκβιαστές τοκογλύφοι-δανειστές μας!

Ως υπόδουλοι νενέκοι στους οποίους εφαρμόζεται το ...σκληρό οθωμανικό δίκαιο, δεν απέμεινε τίποτε άλλο να κάνουμε για να ξεφτιλιστούμε ως έθνος!
Αυτό κατάφερε ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας όλων!
Αυτόν σίγουρα τον θέλει η τρόϊκα για να συνεχίσει την ίδια πολιτική της μετά την Παπανδρέου εποχή! 
Υπάρχει όμως η περίπτωση ο Σαμαράς να παίζει πολιτικό παιχνίδι. Να γνωρίζει ότι επέρχεται πιστωτικό γεγονός με στάση πληρωμών  και να σκάσει βόμβα στα χέρια των πιστωτών οπότε έστειλε την επιστολή για να εξασφαλίσει το καλύτερο για την Ελλάδα!
Λέτε να είναι έτσι; Δεν αποκλείεται με δεδομένο ότι τα spreads έχουν φτάσει στο 29% και τα ασφάλιστρα κινδύνου στο 97,5% (cds), τότε είναι πολύ πιθανό να σκάσει...βόμβα μέσα στο Σαββατοκύριακο!
Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή-προσκύνημα του Σαμαρά στους εκβιαστές τοκογλύφους:

«Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Οριστικό: Στις 5 Δεκεμβρίου η απόφαση του Δ.Δ.Χάγης

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την προσφυγή της FYROM, για παραβίαση από την Ελλάδα, του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας εισόδου της χώρας αυτής με την προσωρινή ονομασία "THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA", που..

υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, μεταξύ.. Ελλάδας και FYROM.
24.11.2011/taxalia.blogspot.com
The Hague-based International Court of Justice (ICJ) on December 5 will deliver its judgement in FYROM's case against Greece for breaching the 1995 Bilateral Interim Accord by blocking country's accession to NATO at a summit in Bucharest in 2008. The court has an established practice to notify the two parties in a dispute that a final decision has been reached two weeks prior to its delivery. FYROM has sought the court to order Greece to abide by its obligations stemming from the Interim Accord and not to block FYROM's membership into international organisations, the country's legal representatives in the Hague proceedings have said. 
Greece founded its defence claiming that there was no veto at the Bucharest summit, but a consensus reached between NATO member countries to delay FYROM's accession until a solution to the name dispute was found. Greece asked the ICJ to declare that the case didn't fall within its jurisdiction. 
 Judgements reached by the Hague court are final and legally binding and the UN Security Council is in charge of their implementation.
Από ..... taxalia

Άνοιξε το θέμα αλλαγής ονόματος στο Δήμο Μώλου-Αγ.Κωννου!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με θετικά σχόλια παράγοντες της τοπικής κοινωνίας της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων δέχτηκαν την πρόταση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου Δημήτρη Παπαναγιώτου για αλλαγή ονομασίας του Δήμου .

Ο κ. Παπαναγιώτου στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , πρότεινε το θέμα της αλλαγής του ονόματος του Δήμου να συζητηθεί άμεσα ακομη και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και πρότεινε μάλιστα η νεα ονομασία να είναι Δήμος Θερμοπυλών και αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε Δήμος καμένων Βούρλων.
«Ο σημερινός δήμαρχος όταν ήταν Δήμαρχος Μώλου είχε αγωνιστεί προς την κατεύθυνση αυτή δηλαδή της ονομασίας Δήμου Θερμοπυλών ,νομίζω ότι είναι ώριμο το αίτημα αυτό, τωρα στον Καλλικρατικό Δήμο» είπε στο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ. Παπαναγιώτου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Καμένων Βούρλων στρατηγός Γεώργιος Μακρινίτσας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Παπαναγιώτου και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του ονόματος ώστε να αναδειχθεί η τουριστική οντότητα της λουτρόπολης γεγονός που θα ωφελήσει το σύνολο των δημοτών του νέου δήμου.
 «Ο συνάδελφος μου στο στρατό κ. Τετριμίδας που ξέρω ότι σέβεται το λόγο και τις δεσμεύσεις του μας έχει δυο φορές δεσμευτεί ότι το θέμα αλλαγής του ονόματος πρέπει να το συζητήσουμε αλλα ο χρόνος περνάει και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πρόθυμος να το κάνει, αυτό το όνομα που έχει ο Δήμος σήμερα χωρις την ονομασία των Καμένων Βούρλων μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει…» είπε ο κ. Μακρινίτσας.

ΕΒΕ Φθιώτιδας : Μάχη σώμα με σώμα για την προεδρία!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σήμερα το πρωί αρχίζει η τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Φθιωτιδας.Οι τρείς μονομάχοι-υποψήφιοι πρόεδροι μίλησαν -για δεύτερη φορά και οι τρείς-στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 και ανέπτυξαν τις απόψεις τους και τις προτασεις τους για το Επιμελητήριο της επόμενης ημέρας των εκλογών.
Η κάλπη σήμερα Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αταλάντη και αύριο και την Κυριακή στη Λαμία.
Ο κ.Αλέκος Διαμαντάρας χαρακτήρισε συντομη μεν αλλα πετυχημένη την περίοδο της δικής του θητείας. "Αποτέλεσμα αυτης της διαπιστωσης είναι ότι το 80% πρίπου των συμβουλων απο ολους τους ως τώρα συνδυασμούς ειναι στο δικό του ψηφοδέλτιο και αυτο εχει την αποδεικτικη του αξία..."
Ο κ. Γιάννης Μπερδος άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του κ.Διαμαντάρα και τονισε ότι το Επιμελητήριο έχει δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν επ΄ ωφελεία των μελών του.
Ο κ. Θανάσης ΝτίνοςΝτίνος τέλος χαρακτήρισε κυβερνητικούς μηχανισμούς τις διοικήσεις των επιμελητηρίων και κάλεσε τα μέλη να στηρίξουν το συνδυασμό του ώστε το ΕΒΕ να διαδραματίσει έναν δυναμικό ρόλο στη υπεράσπιση των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών ενώ επανέλαβε ότι θα καταθέσει πρόταση για την απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς όσων δεν το επιθυμούν.

Τέλος η δωρεάν περίθαλψη για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και στην Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Θα πληρώνουν την επίσκεψη στους ιατρούς οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου απο 1ης Δεκεμβρίου, μετά από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στα συλλογικά τους όργανα.


Με ανακοίνωσή τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ενημερώνουν ότι εις εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6 Νοεμβρίου 2011, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί προχωρούν σε επίσχεση των συμβάσεων τους έναντι του Οργανισμού, από 1 Δεκεμβρίου 2011.


Η απόφαση αυτή λήφθηκε διότι:

1. Ο ΟΠΑΔ με την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους συμβεβλημένους Ιατρούς πέραν του έτους, έχει ήδη αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις έναντι των Ιατρών.

2. Ο ΟΠΑΔ από 1 Νοεμβρίου 2011 έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί το περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας του και οι συμβεβλημένοι ιατροί βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα, ως προς την σχέση τους με τον νέο Οργανισμό.


Από 1 Δεκεμβρίου 2011 οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους αμειβόμενοι, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας.

Από .......... http://pepla.blogspot.com/2011/11/blog-post_3641.html

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΔΥΟ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ «STOP» ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), με δύο νέες προσωρινές διαταγές του, απαγόρευσε σε εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιού έως τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (28-2-2012).
Ο λόγος; Διότι στο λογαριασμό του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος είχε συμπεριληφθεί, όλως αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως, κατά πρόδηλη και ευθεία παράβαση της κείμενης νομοθεσίας το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών σε βιομηχανική επιχείρηση, παρόλο που ο νόμος ρητά προβλέπει την επιβολή αυτού στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση δομημένες επιφάνειες των ακινήτων, εξαιρουμένων των ακινήτων που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε για την πρώτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που προκάλεσε τη μήνι του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από .... aftodioikisi

Καταρρέει το «χαράτσι»: Τι απαντά η Ε.Ε, τι ζητά η Συνήγορος του Πολίτη, ελεύθεροι οι συνδικαλιστές!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ραγδαίες οι εξελίξεις για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, λέει σε γραπτή απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή ! Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που παραπέμφθηκαν διότι είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο έκδοσης λογαριασμών . Η εκδίκαση της υπόθεσης τους αναβλήθηκε, διότι δεν μπόρεσαν να βρεθούν μάρτυρες υπεράσπισης υπέρ της ΔΕΗ! Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με  την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, ζήτησε η Συνήγορος του Πολίτη   με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών χαρακτηρίζοντας επαχθές μέτρο τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας!

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ενέργειας ενάντια στο «χαράτσι»
Αναλυτικότερα:
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).» Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»
Ο Ν. Χουντής κάλεσε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή» .

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ


Ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ασκήθηκε σε βάρος των 15 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ που συνελήφθησαν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ. Έξω από το εισαγγελικό γραφείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης ενώ σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις διώξεις. Το θέμα της δίωξής τους κατήγγειλαν και τα κόμματα της αριστεράς, στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Πάντως, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου, καθώς το Αυτόφωρο δεν κατάφερε να εντοπίσει τους μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση και έτσι, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι  επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή που θα τους επιβληθεί.

Η Συνήγορος του Πολίτη

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών χαρακτηρίζει επαχθές μέτρο τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Υπογραμμίζει ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο τέλος συνιστά στέρηση βασικών βιοτικών αγαθών αναγκαίων για τη θέρμανση, τη σίτιση και την καθαριότητα των ίδιων και της οικογένειάς τους.Η κ. Σπανού προτείνει:
-Να προβλεφθεί διαδικασία διόρθωσης των σφαλμάτων στον υπολογισμό του τέλους (στην περίπτωση που ο υπολογισμός έγινε με βάση εσφαλμένη τιμή ζώνης και πλασματικά τετραγωνικά),
-Να επανεξεταστεί η επιβολή του τέλους σε εργοταξιακές παροχές, εφόσον δεν πρόκειται για δομημένες επιφάνειες,
-Να επεκταθεί η απαλλαγή από το τέλος σε άτομα που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος με βάση το προσωπικό τους εισόδημα,
-Να επεκταθεί η επιβολή του τέλους με μειωμένο συντελεστή, υπό προϋποθέσεις, σε άτομα με κάθε είδους βαριά αναπηρία.
Η ανεξάρτητη αρχή ήδη διαμεσολάβησε προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να μη διακοπεί η παροχή του ρεύματος σε πολίτη, ο οποίος πάσχει από βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα, βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του εφ όρου ζωής και αδυνατεί να καταβάλει το τέλος.

Από .......  eklogika.gr

ΠΡΟΒΟμάστορες : 26/11/2011 Ποδηλασία στην Ανατολική Λοκρίδα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 9:00π.μ. 

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα έως τις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Στη συνέχεια με τα ποδήλατα θα κινηθούμε σε ασφάλτινο ανηφορικό δρόμο έως το χωριό Γουλέμι. Μετά  κινούμαστε σε χωμάτινο πεδίο πάνω σε μακριά ράχη έως το χωριό Καλαπόδι. Κατάβαση από ασφάλτινο επαρχιακό δρόμο στην Αταλάντη και στη συνέχεια επίσκεψη στο Κτήμα και το οινοποιείο Χατζημιχάλη. Επιστροφή στις Λιβανάτες και με τα αυτοκίνητα θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στα Καλλυντικά ή Πηγές της Αφροδίτης στα Καμένα Βούρλα.
Μέτρια διαδρομή - για ποδηλάτες Β.Δ.2-Ω.Π.5 -Υ.Δ.500μ.- Μήκος 50χλμ

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 25/11/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος      τηλ. 6974507311
2). Νίκος Ρίζος                       τηλ. 6977984569
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr


27/11/2011 Ορεινή πεζοπορία, ορειβασία στη Κνημίδα κορυφή Αέρας 865μ.
Συνεργασία με  τον ΕΟΣ Λαμίας

Κυριακή : Συνάντηση στη Κεντρική πλατεία Αγίου Κων/νου στις 8:30π.μ.

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα έως την Αγία Παρασκευή. Ανάβαση σε  μονοπάτι , έως τη Τσαμαδόραχη 850μ. με όμορφη θέα στο Μαλιακό και την Ανατολική Φθιώτιδα. Στη συνέχεια θα κινηθούμε στη καρδιά του ορεινού όγκου, σε μικτό δάσος, δρυός, μαύρης πεύκης και ελάτου στη περιοχή της Κλεφτόβρυσης έως το εκκλησάκι του Αγίου Νέστορα. Η 1η ομάδα προσεγγίζει τη κορυφή Αέρας 865μ. από τη ΒΔ απότομη πλαγιά (σκράμπλινκ και μικρό αναρριχητικό πέρασμα) ενώ η 2η ομάδα προσεγγίζει τη κορυφή από τη Νότια, ομαλή πλαγιά. Απολαμβάνουμε τη θέα στη Βόρεια Εύβοια και επιστρέφουμε στην Αγία Παρασκευή μέσω του φαραγγιού Μέγα Ρέματος. Προαιρετικά θα πάμε με τα αυτοκίνητα, για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα.
Μέτρια διαδρομή  - για ορειβάτες Β.Δ.2+ -Ω.Π.8 -Υ.Δ.1.050μ.
Μέτρια διαδρομή  - για πεζοπόρους Β.Δ.2+ -Ω.Π.8 -Υ.Δ.1.050μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 26/11/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος   τηλ. 6974507311
2). Μίμης Συκιώτης             τηλ. 6977238328
3). Τάκης Παπαθανασίου
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com