Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Θέμα αλλαγής της ονομασίας του Δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παπαναγιώτου Δ.


Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο  Πρόεδρος  της  Επιτροπής  Τουριστικής  Ανάπτυξης   και  Δημοτικός  Σύμβουλος  της  πλειοψηφίας  κ.  Παπαναγιώτου  Δ.  έβαλε  θέμα , με  επιστολή του  στο  χθεσινό  δημοτικό  συμβούλιο   που  έγινε,   να  συζητηθεί  το  θέμα  της  αλλαγής  του  ονόματος  του  διευρυμένου   Δήμου  Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου  στο  επόμενο  Δημοτικό  Συμβούλιο.

Επιστολή  κ.  Παπαναγιώτου Δ.

Μέσα  από  την  επιστολή του  αφήνει  σαφείς  αιχμές  προς  τον  Δήμαρχο  κ.  Τετριμίδα  και  τον  Αντιδήμαρχο Καμένων  Βούρλων  κ.  Μακρυνίτσα  που  προεδρεύουν  της  επιτροπής  διαβούλευσης  και  δεν  έχουν  φέρει το  θέμα  προς  συζήτηση    ακόμη  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  λέγοντας   ότι  
 << Μου  προκαλεί  απορία  τόσο  η  αναβολή  του  θέματος  όσο  και  ο  λαϊκισμός  επί  του  θέματος  τούτου. Το  θεωρώ  δε  και  ως   παράλογη  αμέλεια  με  πρόθεση  να  ξεχαστεί  με  τον  καιρό  σκόπιμα >>.

Πρότεινε  δε  μέσω  της  επιστολής  του  να  γίνει  δημοψήφισμα  για  την  ονομασία  του  Δήμου  μεταξύ  των  ονομάτων  :  1) Δήμος  Θερμοπυλών  και  2) Δήμος  Καμένων  Βούρλων.


Οι  κακές  γλώσσες λένε  ότι  υπέβαλε  σκόπιμα  αυτή  την  πρόταση  προς  το  Δημοτικό Συμβούλιο  ,  διότι  είναι  υποψήφιος  σύμβουλος  στις εκλογές  για  το  Εμποροβιομηχανικό  Επιμελητήριο  της  Φθιώτιδας  στις  25-26-27  Νοεμβρίου,  και  βλέποντας   ότι  τα  ποσοστά  του  δεν  πάνε  καθόλου  καλά  την  υπέβαλε  μήπως  και  μπορέσει  να  περισώσει  τίποτα.


Αναμένομε  τις  εξελίξεις …….

Έστειλε την επιστολή ο κωλοτούμπας Σαμαράς. Πέσανε οι μάσκες και μαζί και τα σώβρακα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Αδαμάντινος

Έστειλε ο άντρακλας o Samaras την επιστολή τελικά με την οποία συμφωνεί στα πάντα δηλαδή στη πολιτική « Πηδήξτε ΤΟΥΣ». Καμαρώστε την,

«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: »συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.»

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει »εργαλεία» που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.


Με εκτίμηση,


Αντώνης Κ. Σαμαράς


Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»
 
Από  ........ tsantiri.gr

Σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού με Μαρσέιγ ( Βίντεο )


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1 | MATCH HIGHLIGHTS by pklora7

Τεράστια εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού μέσα στη Μασσαλία επί της Μαρσέιγ με πανέμορφο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82' Αυτός ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να αποκλειστεί από τους 16 του Champions League... Αυτός ο Ολυμπιακός είναι για να έχεις χίλια μάτια να τον βλέπεις... Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ισοπεδωτικός και Ευρωπαίος...

Ο Ολυμπιακός έκανε τη Μαρσέιγ να δει... αστεράκια από το "χαστούκι" της νίκης και ο ίδιος βλέπει άλλα αστεράκια, αυτά του Champions League, αφού διατηρεί ζεστό το όνειρο της πρόκρισης στη φάση των "16" κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Το υπέροχο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82' με αριστερό μονοκόμματο σουτ, από την πανέξυπνη πάσα του Φραν Γέστε, έκαμψε την εμμονή του Μανταντά να σταματάει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των παικτών του Ολυμπιακού.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους έξι βαθμούς και πλέον θα παίξει τα... ρέστα του για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στο ματς με την Άρσεναλ στις 6/12.

Έτσι ξεκίνησαν


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας τις γνωστές απουσίες (Μα;κούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα) στον χώρο του κέντρου αποφάσισε να τοποθετήσει δίπλα στον Φρανσουά το Γιάννη μανιάτη. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την άμυνα αποτελούσαν – από τα αριστερά προς τα δεξιά - οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Σε ρόλο "ασπίδας" - όπως είπαμε – ήταν οι Μανιάτης και Μοδέστο. Ο Τζεμπούρ ήταν ο μοναδικός προωθημένος, ο οποίος είχε αριστερά του τον Χολέμπας, δεξιά του τον Μιραλάς και πίσω του τον Φουστέρ.

Από την πλευρά του, ο Ντιντιέ Ντεσάν, είχε τελικά στη διάθεσή του τον βασικό του τερματοφύλακα, Μανταντά. Στην άμυνα ξεκίνησε με τους – από τα αριστερά προς τα δεξιά – Τραορέ, Ν’ Κουλού, Ντιαβαρά και Καμπορέ. Μπροστά τους ήταν οι Ντιαρά και Σεϊρού, με τους Αγιού και Βαλμπουενά να είναι στο δεξί και αριστερό άκρι αντίστοιχα. Οι Ρεμι και Τζόρνταν Αγιού ήταν το επιθετικό δίδυμο.

"Ερυθρόλευκο" ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να ζεστάνει από νωρίς τους περίπου 700 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις παγωμένες εξέδρες του "Βελοντρόμ". Η έξυπνη σκέψη του Φουστέρ να δώσει την μπάλα συστημένη στον Κέβιν Μιραλάς είχε ως αποτέλεσμα να βγει ο Βέλγος απέναντι από το Μανταντά, αλλό ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ, λανθασμένα. Στην επόμενη καλή στιγμή του Ολυμπιακού, ο Μέλμπεργκ τάραξε τα δίχτυα των Γάλλων, αλλά πάνω που πήγε να χαρεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ο Ριτσόλι δεν μέτρησε το γκολ, λόγω του ότι ο Σουηδός ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Η Μαρσέιγ, ως γηπεδούχος, αν και κατέβηκε με πιο επιθετικό σχήμα δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει τους "κωδικούς" που έχει δημιουργήσει ο Βαλβέρδε στην άμυνα. Τα σουτ έξω από την περιοχή των Ρεμί και Αντρέ Αγιού δεν απείλησαν τον Μέγιερι.

Εκεί που ο ρυθμός είχε πέσει, ο Μιραλάς απέναντι σε όλη τη γαλλική άμυνα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Μανταντά απέκρουσε.Η φάση όμως δεν τελείωσε εκεί, μιας και ο Χολέμπας με σουτ έξω από την περιοχή, είδε το χέρι του αντίπαλου τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Αργότερα, ο Μανιάτης ήταν αυτός που δοκίμασε εκ νέου σουτ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα ποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό να αναρωτιέται "τι έφταιξε και δεν σκόραρε" και τη Μαρσέιγ "πώς να πατήσουμε περιοχή;"

Ο Μανταντά δεν είπε "όχι" στο Φετφατζίδη

Στην επανάληψη, ο Νταβίντ Φουστέρ παραχώρησε νωρίς τη θέση του στον Φραν Γέστε, με τον Βαλβέρδε να θέλει να περάσει περισσότερο η μπάλα στους Μιραλάς – Τζιμπούρ. Αν και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η Μαρσέιγ δημιούργησε τρικυμία στην ελληνική άμυνα, ο Μιραλάς είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να μεταφέρει με ακόμη περισσότερο άγχος τους Γάλλους. Ο Βέλγος όμως δεν είχε το τελείωμα που και ο ίδιος θα ήθελε απέναντι από τον Μανταντά που μπλόκαρε με διπλή ενέργεια. Λίγο αργότερα, ο Τζιμπούρ έδωσε όμορφα και πάλι για τον Μιραλάς ο οποίος γυρνώντας το κορμί του δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μπροστά στην εστία της Μαρσέιγ.

Επόμενη κίνηση του Βαλβέρδε ήταν να περάσει στο ματς τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο 21χρονος Έλληνας μέσος, είδε τον Φραν Γέστε να του περνάει με το αριστερό μια εξαιρετική πάσα και εκείνος με αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του -πεισματάρη να δεχτεί γκολ- Μανταντά. Ο Ολυμπιακός στη Γαλλία είχε μια εξαιρετική εμφάνιση, όπως σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ, μόνο που αυτή τη φορά η τύχη δεν του γύρισε την πλάτη και κατά την επιστροφή του στην Αθήνα θα έχει συντροφιά τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ντιαβαρά, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61' Μπιά), Ρεμί, Βαλμπουενά (73' Γκονσάλες), Α. Αγιού, Τζ. Αγίου (61' Ζινιάκ).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοδέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Φουστέρ (54' Γέστε), Χολέμπας (75' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης).

Σκόρερ: 82' Φετφατζίδης
Κίτρινες κάρτες: 35' Ρεμί / 27' Τοροσίδης



Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός

Το σενάριο είναι απλό για το τι θέλει ο Ολυμπιακός προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με νίκη επί της Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 6 Δεκεμβρίου και συνάμα "άσο" στην Βεστφαλία και την αναμέτρηση Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ, ο Ολυμπιακός προκρίνεται στους "16" του Champions League.

Το 2009, η ομάδα του Πειραιά τέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ για την 6η και τελευταία αγωνιστική, ήθελε νίκη για να περάσει κόντρα σε έναν αδιάφορο αντίπαλο και τα κατάφερε με το γκολ του Λεονάρντο. Βέβαια, τώρα οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν και τη νίκη της Μπορούσια, που όμως έχει τα φόντα να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι σε αυτή τη Μαρσέιγ και να πάει εκείνη στο Europa League αντί των Γάλλων.

O Ολυμπιακός ανέβασε την Ελλάδα

Η επιτυχία του Ολυμπιακού, με την εκτός έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ, έφερε την Ελλάδα στη δέκατη θέση της κατάταξης των χωρών στην UEFA. Πλέον έχει 34.300 βαθμούς και είναι μπροστά από την Τουρκία που έχει 33.825.

Αυτό δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, μιας και ο πρωταθλητής περνάει στους ομίλους, ο δευτεραθλητής στα προκριματικά και οι επόμενες τρεις θέσεις οδηγούν στο Europa League.

Η κατάταξη μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης

1. Αγγλία 79.035 (8/8)
2. Ισπανία 71.757 (6/7)
3. Γερμανία 67.852 (5/6)
4. Ιταλία 54.838 (5/7)
5. Πορτογαλία 50.346 (4/6)
6. Γαλλία 50.344 (5/6)
7. Ρωσία 43.998 (4/6)
8. Ουκρανία 42.466 (4/6)
9. Ολλανδία 39.515 (4/5)
10. Ελλάδα 34.300 (3/5)
11. Τουρκία 33.825 (2/4)
12. Βέλγιο 29.400 (4/5)
13. Δανία 27.125 (2/5)
14. Αυστρία 24.825 (3/4)
15. Ελβετία 24.600 (2/5)
16. Κύπρος 22.999 (2/4)
17. Σκωτία 20.891 (1/4)
18. Ισραήλ 20.750 (3/4)
19. Τσεχία 19.850 (1/4)
20. Κροατία 18.874 (1/4)

Προεδρικά συγχαρητήρια

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης από την εμφάνιση της ομάδας του και τη νίκη με 0-1 στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να είναι εκεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να δει το ματς και να χαρεί με την ψυχή του τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο "Βελοντρόμ", επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ανθρώπους της αποστολής, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους για τη μεγάλη επιτυχία που έκαν υπερήφανο τον ίδιο και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Βαλβέρδε: "Σπουδαίο παιχνίδι όλοι τους"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του μετά το τέλος του αγώνα με τη Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ" και το ανεπανάληπτο 0-1 του Ολυμπιακού, που του δίνει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Ισπανός προπονητής των Πειραιωτών, σχολίασε αρχικά ότι "συνηθίζουμε να μιλάμε για τους απόντες, ενώ θα πρέπει να εστιάζουμε σε αυτούς που είναι εδώ και πρέπει να κάνουν τη δουλειά. Αυτοί που ήταν εδώ σήμερα, έκαναν σπουδαίο παιχνίδι" και πρόσθεσε: "Σταθήκαμε καλά και στα τρία παιχνίδια εκτός έδρας. Ίσως αξίζαμε κάτι περισσότερο στα προηγούμενα δύο. Όμως είναι ευχαριστημένοι και θέλουμε ο κόσμος να είναι περήφανος για την ομάδα του".

Όσο για την εικόνα του ματς, ανέφερε: "Αρχίσαμε πολύ καλά, σε αντίθεση με άλλα ματς που δεχτήκαμε νωρίς το γκολ. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι στην άμυνα, ειδικά στις στημένες φάσεις. Είχαμε πιστέψει στη νίκη κι όσο περνούσε η ώρα πιστεύαμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο γκολ. Τελικά το πετύχαμε και πήραμε τη νίκη".

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι παρά τις πουσίες που είχε η ομάδα του στάθηκε πολύ καλά στη Μασσαλία, ενώ παράλληλα είπε ότι και στα ματς με Ντόρτμουντ και Άρσεναλ εκτός έδρας ο Ολυμπαικός πήγε για τη νίκη. "Σίγουρα είναι μία πολύ σπουδαία νίκη για εμάς σήμερα. Ξέραμε ότι μας έκανε μόνο η νίκη. Προσπαθήσαμε πολύ για να τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι η Μαρσέιγ είναι επικίνδυνη στις στημένες και στις αντεπιθέσεις. Με τόσες απουσίες που είχαμε ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πετύχαμε. Η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στα πόδια της και μόνο καλά λόγια και μόνο να ευχαριστήσουμε τους παίκτες και τον κόσμο που ήρθε για να μας υποστηρίξει για αυτό που έγινε σήμερα", είπε αρχικά ο Βαλβέρδε ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Μία στο Λονδίνο, μία στο Ντόρτμουντ, πιστεύετε ότι σας χρωστούσε κάτι η τύχη;
"Ειλικρινά πσιτεύω ότι και στα τρία ματς πήγαμε για να τα κερδίσουμε. Σήμερα ξέραμε ότι ήταν πιο δύσκολο λόγω των πολλών απουσιών. Παρότι δεν είχαμε νικήσει σε αυτά τα ματς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είχαμε να αναγνωρίσουμε και πολύ δύσκολους αντιπάλους".

Πώς μπόρεσε ο Ολυμπιακός να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και πώς είδατε να λειτουργούν οι Μοντέστο και Μανιάτης που από ανάγκη χρησιμοποιήθηκαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής;

"Για τον ρυθμό έπρεπε να το κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε πολλές φορές να πλησιάσουμε την εστία. Στο δεύτερο όλο και περισσότερο βγαίναμε μπροστά. Για τον Μανιάτη και τον Μοντέστο είναι δύο παίκτες που είναι συνήθως αμυντικοί. Και ήταν οι μοναδικές εναλλακτικές λύσεις, όπως και ο Ποτουρίδης. Με αυτούς έπρεπε να πάμε και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη, τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και τώρα παίζει με την Άρσεναλ που κέρδισε την Ντόρτμουντ. Θεωρείτε ότι μπορείτε να κάνετε το τρία στα τρία, κερδίζοντας και τους τρεις αντιπάλους σας και να προκριθεί στην επόμενη φάση;

"Αυτή που έχει το πλεονέκτημα είναι η Μαρσέιγ που βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς. Εξαρτάται από τον εαυτό της. Αν κερδίσει την Ντόρτμουντ θα προκριθεί. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε την Άρσεναλ, γιατί μόνο αυτή την επιλογή έχουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως επαναλαμβάνω ότι το προβάδισμα το έχει η Μαρσέιγ".

Πιστεύετε ότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης στα εκτός έδρας ματς ή έχει φτάσει ταβάνι;
"Είμαστε φυσικά χαρούμενοι γιατί κάνουμε καλά παιχνίδια εκτός έδρας και αντιμετωπίζουμε πολύ καλές ομάδες όπως η Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Και σήμερα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα".

Για τον Φετφατζίδη πείτε μας δύο λόγια. Σε άλλα ματς ήταν εκτός αποστολής ή στον πάγκο και μπήκε σήμερα και έβαλε το γκολ.
"Ο Φετφατζίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά προσόντα και έχει τα φόντα για να είναι αποφασιστικός και καθοριστικός. Όμως δεν αρκεί να έχεις τα φόντα, αλλά πρέπει και να γίνεις. Πέρσι ο Φετφατζίδης ήταν βασικός σε πολλά ματς και αυτό συνέβη γιατί πιστεύουμε σε αυτόν. Όμως αυτά τα προσόντα όταν του δίνεται η ευκαιρία να το αποδεικνύει ότι τα έχει. Αυτό που έκανε σήμερα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα".

Κάντε μας ένα σχόλιο για τον Γέστε που έδωσε την πάσα στον Φετφατζίδη. Πόσο θα ανεβάσει ποιοτικά τον Ολυμπιακό, μιας και τον ξέρετε πολύ καλά;
"Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι ο Γέστε είναι μαζί μας και ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ο Γέστε βοηθάει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και γενικότερα τους συμπαίκτες του με την ικανότητά του στην ανάπτυξη".

Φετφατζίδης: "Είμαι πολύ ευτυχισμένος"

O άνθρωπος που χάρισε το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στη Μασσαλία επί της Μαρσέιγ, ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο νεαρός άσος των Πειραιωτών, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας πως είναι ευτυχισμένος για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

"Μετά από αρκετή ώρα το συνειδητοποίησα τι έγινε και είμαι πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό. Το έψαχνα καιρό αυτό το γκολ. Είχα κατηγορηθεί γι’ αυτό, αλλά το πέτυχα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν μένω σε αυτό, βέβαια, υπάρχει και συνέχεια", δήλωσε ο νεαρός μέσος.

Για το πού υπερείχε ο Ολυμπιακός έναντι της γαλλικής ομάδας, τόνισε: "Είχαμε μεγάλη θέληση, περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε νωρίς, αλλά τα καταφέραμε στα τελευταία λεπτά και… τέλος καλό, όλα καλά. Είμαστε από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που προσπαθεί να παίζει πάντα το παιχνίδι της".

Εν συνεχεία, είπε πως "μάθαμε μέσα από τα λάθη μας, δουλέψαμε στην προπόνηση και πήραμε τη νίκη σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι", ενώ αναφέρθηκε και στο ματς με την Άρσεναλ: "Έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απέναντι στην Άρσεναλ και είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτό το παιχνίδι".

Μιραλάς: "Περήφανος για την ομάδα μου"

Ο Κέβιν Μιραλάς εμφανίστηκε περήφανος και ικανοποιημένος για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Ο Βέλγος επιθετικός αναφέρθηκε στην εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του αλλά και στο τραπέζι που θα κάνει ο Γιάννης Φετφατζίδης στον ίδιο.

"Είπαμε πως θα έρθουμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας και το κάναμε με την καρδιά μας. Σήμερα πήραμε αυτό που μας άξιζε. Αν συνεχίσουμε έτσι και έχουμε πάθος θα πάμε καλά και απέναντι στην Άρσεναλ. Τώρα κοιτάμε να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας για το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου", σχολίασε αρχικά και μετά έκανε την... αποκάλυψη: "Να πω και συγχαρητήρια στον μικρό "Φέτφα" για το γκολ που πέτυχε. Έχω να πω στην κοπέλα του ότι θα πληρώσει ακριβά αυτό το γεύμα".

Τζιμπούρ: "Αυτή είναι η εικόνα του Ολυμπιακού"

Aπόλυτα ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στη Μασσαλία έμεινε ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Ο Αλγερινός φορ, σχολίασε μετά το ματς: "Από πλευρά τακτικής ήμασταν καλοί. Προσπαθήσαμε να κάνουμε παιχνίδι, σε αντίθεση με το πως παίξαμε στο Ντόρτμουντ. Νομίζω ότι αυτή είναι η εικόνα του Ολυμπιακού. Θέλουμε να κάνουμε παραγωγικό παιχνίδι. Στο σημερινό ματς ήθελαν και οι δύο ομάδες να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ομάδα που θα έπαιρνε τον έλεγχο θα έπαιρνε και την νίκη. Εμείς το κάναμε αυτό μετά το 15' και γι' αυτό πήραμε τη νίκη".

Μοδέστο: "Θα είναι δύσκολα με Άρσεναλ"

Ο Φρανσουά Μοδέστο περιμένει να δει τι θα γίνει στο ματς με την Άρσεναλ για να δει αν η ομάδα του θα συνεχίσει στο Champions League. Ο άσος του Ολυμπιακού, πέρα από την χαρά του που η επιστροφή του στη Γαλλία συνδυάστηκε με νίκη για τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι το ματς με την Αρσεναλ θα είναι δύσκολο.

Για το ματς με τη Μαρσέιγ ο Μοδέστο είπε: "Είναι σημαντικό για εμένα που επέστρεψα εδώ και πήραμε αυτή τη νίκη. Είμαι χαρούμενος, όπως και όλη η ομάδα. Τώρα πάμε να παίξουμε με την Άρσεναλ και μετά από αυτό το παιχνίδι θα δούμε πού θα βρισκόμαστε".

Για το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Άρσεναλ, οσχολίασε: "Σημασία δεν έχει με τι θα έρθει να παίξει η Άρσεναλ. Θα είναι δύσκολο για εμάς να την κερδίσουμε. Είναι μία ομάδα της Premier League και όπως και να έρθει δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς".

Μέλμπεργκ: "Πήραμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε"

Ο Σουηδός αμυντικός των "ερυθρολεύκων", Όλοφ Μέλμπεργκ, τόνισε μετά τον αγώνα: "Επιτέλους πήραμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε. Είχαμε κάνει και άλλα καλά ματς σήμερα και δεν τα είχαμε καταφέρει. Σήμερα ήμασταν πιο τυχεροί από τις άλλες φορές και κερδίσαμε".

Για το γεγονός ότιο Ολυμπιακός έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των παιχνιδιών στο Champions League απ' ό,τι στην Ελλάδα, είπε: "Η αλήθεια είναι ότι στο Champions League ήμασταν πιο διστακτικοί στα παιχνίδια που είχαμε δώσει, σήμερα όμως μπήκαμε πολύ καλά και πήραμε την νίκη".

Μέγιερι: "Αισθάνομαι και πιο δυνατός"


Μεγάλο ματς έκανε και ο Ούγγρος γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ότι σε κάθε ματς αποκτάει όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

"Κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση και πήραμε μία σπουδαία νίκη. Μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει από τότε. Σημασία, όμως έχει ότι πήραμε αυτή τη νίκη", είπε αρχικά και συνέχισε για τη δική του απόδοση: "Δεν έχω να πω κάτι για τη εμφάνισή μου, είναι μία νίκη που την πήρε όλη η ομάδα. Κάθε ματς που περνάει αισθάνομαι και πιο δυνατός και γεμίζω αυτοπεποίθηση".

Μανιάτης: "Είναι ένας τελικός"


Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε πολύ μεγάλο ματς στο χώρο του κέντρου και συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Μαρσέιγ στη Μασσαλία με 0-1. Ο αμυντικός των "ερυθρολεύκων", τόνισε: "Παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε ευκαιρίες και παρά το γεγονός ότι στο τέλος δεχθήκαμε πίεση, φτάσαμε στην νίκη. Είχαμε και τον Μέγιερι σε πολύ καλή μέρα".

Ερωτηθείς για αυτά που είπε στους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο ημίχρονο, απάντησε: "Μας είπε ότι μπορούμε και ότι πάμε μόνο για την νίκη. Το πιστέψαμε πολύ και τα καταφέραμε".

Όσο για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Άρσεναλ, επισήμανε: "Είναι ένας τελικός. Θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου μας, όπως την είχαμε και σήμερα. Πρέπει να έχουμε το πάθος και τα τρεξίματα που είχαμε σήμερα και μας έδωσαν την νίκη. Έτσι μπορούμε να νικήσουμε την Άρσεναλ".

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια με Άρσεναλ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του αγώνα με την Άρσεναλ στο Φάληρο στις 6 Δεκεμβρίου

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ


"Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα με την Αρσεναλ

Από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται καθημερινά η διάθεση εισιτηρίων, για τον αγώνα απέναντι στην ?ρσεναλ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο “Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ” την Τρίτη 6/12/2011 και ώρα 21:45.

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από το ταμείο της Διαχείρισης Εισιτηρίων στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" (είσοδος VIP), με ώρες διάθεσης 10:00-17:00, έως την εξάντλησή τους.

Επιπλέον, οι φίλαθλοι από την περιφέρεια και το εξωτερικό που επιθυμούν εισιτήρια, μπορούν να επικοινωνήσουν από το σταθερό τους τηλέφωνο, με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φιλάθλων Περιφέρειας και Εξωτερικού του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στο τηλ. 210 4800909, καθημερινά με ώρες επικοινωνίας 10:00 – 17:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 90€, 100€, 125 € & 250 € (VIP)

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, την ημέρα του αγώνα και μετά το άνοιγμα των θυρών του Γηπέδου, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού".

Ντεσάμπ: "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι"

Απογοητευμένος από την ήττα ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, που τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε σαν σύνολο. Ο τεχνικός της Μαρσέιγ, στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του γνώριζαν για το γεγονός ότι η Αρσεναλ ήταν μπροστά στο σκορ, ενώ νομίζει ότι το γκολ του Φετφατζίδη είναι οφσάιντ.

Το μέλλον σας τώρα πώς το βλέπετε;
"Το 0-1 είναι δύσκολο. Το παιχνίδι ήταν γενικότερα δύσκολο και είμαστε πολύ απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα".

Οι παίκτες ήξεραν ότι κέρδιζε η Άρσεναλ;
"Αυτό μας έκανε πολύ κακό. Έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Δεν παίξαμε καθόλου καλά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε".

Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο πολύ στην άμυνα, αλλά στην επίθεση. Συμφωνείτε;
"Νομίζω ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Επιθετικά ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Το γήπεδο ήταν δύσκολο και σκληρό. Δεν παίξαμε καλά μαζί. Άλλαξα το 4-4-2 με τον Αντρέ Αγιού, αλλά και πάλι δεν μας βγήκε".

Τους παίκτες πώς τους βλέπετε τώρα;
"Δεν έπαιξαν καλά μαζί και τα αποτελέσματα τα είδαμε. Χάσαμε στο τέλος".

Ο Ολυμπιακός δεν είναι η Ρεάλ. Πώς αισθάνεσαι με την ήττα;
"Δεν παίξαμε όλοι μαζί άλλη μία φορά. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και παίξαμε χάνοντας συνέχεια την μπάλα. Δεν είχαμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας".

Χάσατε με την Μονπελιέ και απόψε. Τι συμβαίνει;
"Για εμάς ήταν κακή εβδομάδ.α Είμαι πολύ απογοητευμένος. Εύχομαι το ματς που θα έρθει με την Παρί Σ.Ζ. Έχω πολύ άγχος όταν χάνουμε, δεν θέλω να λέω πιο πολλά".

Από την πλευρά του ο Σουλεϊμάν Ντιαβαρά δήλωσε: "Κάναμε τη ζωή μας πιο δύσκολη στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να παίζαμε πιο ήρεμα και πιο απλά. Έκαναν αυτό που είχαν σχεδιάσει, μας περίμεναν και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να μας απειλήσουν. Στο δεύτερο μέρος δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε".

Έξω φρενών ο πρόεδρος της Μαρσέιγ


Έξω φρενών ήταν ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Βενσάν Λεμπρούν, με την ομάδα του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Αποχωρώντας από το γήπεδο εκνευρισμένος, αρκέστηκε να σταθεί και να κάνει λόγο για "κακή επαγγελματική συμπεριφορά" από την ομάδα της Μασσαλίας.

Τζ. Αγιού: "Δύσκολα τα πράγματα για μας"


Ο Τζόρνταν Αγιού, ήταν απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στο "Βελοντρόμ" με 0-1.

"Πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα για μας. Ο Ολυμπιακός έχει 6 βαθμούς και βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Εμείς θα πρέπει να νικήσουμε τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Σήμερα χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτή την ήττα. Είμαστε απογοητευμένοι με την απόδοσή μας", δήλωσε ο επιθετικός της γαλλικής ομάδας και πρόσθεσε: "Πρέπει να δουλέψουμε εν όψει του ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν την Κυριακή. Θα δώσουμε το 200% και αν δώσουμε τα πάντα, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα δούμε τι θα μας πει και ο προπονητής μας αύριο".

ΠΗΓΗ: www.woop.gr

Επέμβαση των ΜΑΤ και λήξη της κατάληψης στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ - Από μια λωρίδα η κυκλοφορία στην άνοδο της Μεσογείων

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και άλλα 12 άτομα

- Δεν μπαίνουμε να δουλέψουμε αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί μας
- 48ωρη απεργία απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι - Κυνηγητό με τα ΜΑΤ στη μέση της Μεσογείων
- Καλούμε άνεργους και συνταξιούχους να έρθουν να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές  

Μόνο από μια λωρίδα γίνεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην άνοδο της Λεωφόρου Μεσογείων από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που κρατούνται μετά την επέμβαση των ΜΑΤ για την λήξη της κατάληψης στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος.



Κόσμος πάνω στον δρόμο διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές
Κόσμος πάνω στον δρόμο διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ

Και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων
Και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων

ΩΡΑ 09.45 Κόσμος συγκεντρωμένος στην Μεσογείων
ΩΡΑ 09.45 Κόσμος συγκεντρωμένος στην Μεσογείων

Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 13 συνάδελφοί τους που προσήχθησαν από την αστυνομία.

'Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ".



Μετά το κάλεσμα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ να συγκεντρωθεί κόσμος στον Χολαργό μαζεύονται πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

Οκτώ και μισή έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του Κέντρου Διαχείρισης Ρευματος της ΔΕΗ στο Χολαργό.
Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν αμέσως μπροστά στην πόρτα του κέντρου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν παρά 30 με 40 άτομα από τη ΓΕΝΟΠ στο σημείο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ... ανακαταλάβουν την είσοδο.


Οι συνδικαλιστές πέρασαν μια αλυσίδα στην πόρτα, όμως μετά από αρκετή ώρα αψιμαχιών οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν από το σημείο.
Οι συνδικαλιστές πέρασαν μια αλυσίδα στην πόρτα, όμως μετά από αρκετή ώρα αψιμαχιών οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν από το σημείο.

Ωστόσο μέσα στο κτίριο βρίσκονται δεκάδες άτομα από τη ΓΕΝΟΠ που δεν επιτρέπουν την είσοδο. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρίσουν.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ. Μερικοί από τους συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της της ΓΕΝΟΠ επέμειναν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση, αυτή τη φορά στη μέση της λεωφόρου Μεσογείων, ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα πέντε άτομα να προσαχθούν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ.
Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα πέντε άτομα να προσαχθούν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ.
Οι εντολές των αστυνομικών ήταν σαφείς. “Βίαιη προσαγωγή όποιου επιχειρήσει να πλησιάσει στο κτίριο σε απόσταση 30 μέτρων”.

Αυτή την ώρα εντός του κτιρίου δεν υπάρχουν άτομα που μετείχαν στην κατάληψη.
Αυτή την ώρα εντός του κτιρίου δεν υπάρχουν άτομα που μετείχαν στην κατάληψη.



Λίγο πριν της εννιά στο κτίριο έφτασε και διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Από .....  Newsit

Ποιοι βγαίνουν απ' τα βαρέα - ανθυγιεινά


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Από ..... Newsit

Ανοίγει ο δρόμος για την 6η δόση

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στο τέλος του οδεύει το θρίλερ με την εκταμίευση της 6ης δόσης, καθώς το Βερολίνο φαίνεται ότι αποδέχεται την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την τρόικα ως «έγγραφη δέσμευση» για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

Πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίηση του Βερολίνου για το περιεχόμενο της επιστολής του προέδρου της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης στο Eurogroup της προσεχούς Τρίτης.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, η επιστολή εκλαμβάνεται ως έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Σύνοδο Κορυφής.

Θετικά αντέδρασε και το Παρίσι, με γάλλο αξιωματούχο να δηλώνει «η επιστολή Σαμαρά θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δέσμευση». Ωστόσο ο επικεφαλής του Eurogroup. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του

Από .......  parapolitika

ΚΕΔΕ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Αναρτήθηκε από....... energoipoliyeskv.blogspot.com


Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη βιωσιμότητα των δήμων της χώρας λόγω των μειωμένων κονδυλίων-πόρων από τον Προϋπολογισμό του 2012. Μάλιστα -όπως υπογραμμίζει- ο κωδικός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με το 2010 είναι μειωμένος κατά 2/3, με αποτέλεσμα οι δήμοι να κινδυνεύουν άμεσα να κατεβάσουν «ρολά».


Για το λόγο αυτό, η ΚΕΔΕ θα έχει κρίσιμη συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, στο γραφείο του (ΓΛΚ, Πανεπιστημίου 37 3ος όροφος), με μοναδικό θέμα συζήτησης τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για τις μεγάλες μειώσεις στις αποδόσεις στους δήμους της χώρας για το 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της ΚΕΔΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας την πλειονότητα έχουν οι «πράσινοι» δήμαρχοι, «με το κατατεθέν σχέδιο Προϋπολογισμού προβλέπονται μειώσεις στην επιχορήγηση των δήμων της τάξης του 32% σε σχέση με φέτος, που επίσης είναι μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το 2010.
»Ειδικότερα, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), από 3,5 δισ. φέτος, μειώνονται στα 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης των 1,1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών πριν από λίγους μήνες είχε υπολογίσει ότι το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων ανέρχεται στα 3,8 δισ. ευρώ.

»Ωστόσο από την αναλυτική και ανά κωδικό του Προϋπολογισμού 2012 επεξεργασία προκύπτει μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ.
»Αν, λοιπόν, κατά την αυριανή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών δε βρεθεί λύση -με δεδομένη πάντοτε την οικονομική κατάσταση της χώρας- η ΚΕΔΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, διότι αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, ήταν ρητός και κατηγορηματικός: «Ο προϋπολογισμός έτσι όπως είναι δε βγαίνει. Πρέπει να υπάρξει ριζική αναθεώρηση. Ριζική... Και αυτό θα τεθεί άμεσα στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη».

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, το μέλος του δ.σ. της Ένωσης και δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου (ΣΥΝ) σημείωσε πως τα μειωμένα κονδύλια από τον προϋπολογισμό, σε σχέση με τη μείωση των ιδίων πόρων (οφειλόμενα από δημοτικά τέλη, χαράτσι κτλ.) αλλά και τον ίδιο τον «Καλλικράτη», «βάζουν ταφόπλακα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Για το τι δήλωσε σχετικά με το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, πατήστε εδώ.

Η κραυγή του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες 2500 χρόνια αργότερα

 Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Την Κυριακή το πρωί η Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Λαμίας (ΠΕΠΛΑ) ακολουθώντας το πρόγραμμα «καθαρή πόλη» έφτασε στις Θερμοπύλες για να καθαρίσει όσο μπορούσε καλύτερα την περιοχή . Αλλά κανένας από εμάς δεν φαντάζονταν το τι θα αντικρίζαμε .

Όλος ο ιερός χώρος των Θερμοπυλών ήταν γεμάτος από πλαστικά μπουκάλια ,σακούλες, γυαλιά , μπουκάλια από ποτά ,κουτάκια από μπίρες ,πάμπερς , ελενίτ , πεταμένες τηλεοράσεις ,πιάτα, ποτήρια , πιρούνια ,παπούτσια καλώδια, ελαστικά αυτοκίνητων ,περιττώματα και εκατοντάδες προφυλακτικά ( λες και η αβγουλίλα που εκπέμπουν οι πηγές των Θερμοπυλών επηρεάζει το λίμπιντο των νεοελλήνων). Και δεν ήταν μόνο αυτό: κάποιοι είχαν πετάξει τα σκουπίδια μέσα στους θάμνους για να μην φαίνονται με τέτοιον τρόπο που ήταν αδύνατον να περισυλλεγούν χωρίς να κοπούν οι θάμνοι .

Στον χώρο των Θερμοπυλών δόθηκε μια από τις σημαντικότερες μάχες της παγκόσμιας ιστορίας . Δεν υπάρχει σχολείο, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο, η στρατιωτική σχολή σε όλο τον κόσμο που να μην έχει αναφερθεί σε αυτή .
Η αυταπάρνηση των Ελλήνων ενέπνευσε ανάλογα χιλιάδες ποιητές, συγγραφείς, στρατιωτικούς, πολίτες και πολιτικούς σε όλον τον κόσμο . Εδώ ο Λεωνίδας οι άντρες του και χίλιοι Θεσπιείς έπεσαν στην μάχη αγωνιζόμενοι για τα ιδανικά της πατρίδος τους απέναντι σε χιλιάδες βαρβάρους . Και πολύ σωστά αναφέρει ο βασιλεύς Αρχίδαμος δεν νικήθηκαν, δεν πέθαναν αλλά έμειναν εκεί που είχαν ταχτεί να μείνουν από τους νόμους της πατρίδος τους .

Ο χώρος των Θερμοπυλών είναι ιερός όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και θα έπρεπε να δέχεται την ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία από την ελληνική πολιτεία . Την δέχεται όμως ; Και αναρωτιέμαι εγώ σαν Έλληνας ; Τιμούμε τον ιερό χώρο όπως θα έπρεπε ; Όλοι μας; Πολιτεία και πολίτες ; Είμαστε αντάξιοι της ιστορίας μας; Σεβόμαστε τους ήρωες μας ; Σεβόμαστε αυτούς που δημιούργησαν το ελληνικό μεγαλείο; Τους έχουμε σαν υπόδειγμα ειδικά σήμερα που η μικρή πατρίδα μας είναι πάλι αντιμέτωπη με τους σύγχρονους βαρβάρους;

Η απάντηση δυστυχώς βρίσκεται στην τραγική πραγματικότητα του χώρου των Θερμοπυλών.
Εδώ που οι «πρόγονοι» μας συνέτριψαν τα στίφη των βαρβάρων .
Και δεν το έκαναν επειδή ήταν μόνο καλοί πολεμιστές . Αλλά το έκαναν επειδή είχαν ιδανικά που τους έκαναν καλούς πολεμιστές . Πίστευαν στα ελληνικά ιδεώδη και για αυτά αγωνίστηκαν . Αν δεν είχαν αγάπη για την πατρίδα τους και τα ιδανικά τους δεν θα πολεμούσαν .

Εκεί δυστυχώς είναι το πρόβλημα στην σημερινή κοινωνία Είμαστε ένα λαός που δεν σκέφτεται τα ιδανικά του, δεν σκέφτεται την ιστορία του άρα δεν λογαριάζει το μέλλον του . Ο χώρος των Θερμοπυλών το απέδειξε περίτρανα .
Εδώ φαίνεται η παιδεία των Ελλήνων ! Και αυτή η παιδεία ξεκινά από τον ίδιο μας το εαυτό . Όταν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας ,δεν μπορούμε να σεβαστούμε τους άλλους ,δεν μπορούμε να σεβαστούμε την κληρονομιά μας, την ιστορία μας , την κουλτούρα μας και την παράδοση μας . Όταν δεν έχουμε παιδεία οι Θερμοπύλες ο Παρθενώνας η Αλαμάνα δεν μας συγκινούν και δεν μας νοιάζει αν θα τους βρομίσουμε σαν χώρους , αν θα τον καταστρέψουμε η αν θα πουλήσουμε τον κόπο , τον ιδρώτα και τα έργα των «προγόνων» μας στου ξένους .

Και εγώ αναρωτιέμαι από τις Θερμοπύλες δεν πέρασαν οι ντόπιοι άρχοντες ; Δεν πέρασε ποτέ ο «δήμαρχος» της Λαμίας ; Έπειτα από δώδεκα χρόνια που «διοικεί» τον τόπο ; Δεν πέρασαν αντιδήμαρχοι ,νομάρχες αντινομάρχες και λοιποί «υπεύθυνοι» . Δεν πέρασαν οι κοινοτάρχες και κάτοικοι από τα όμορα χωριά ; Δεν πέρασαν διευθυντές σχολείων ,λυκείων κλπ κλπ κλπ . Κανένας δεν είδε τίποτα ; Κανένας δεν νοιάστηκε; Κανένας δεν είπε να κάνει μια αναφορά ; Δυστυχώς όλοι οι παραπάνω πέρασαν . Όλοι είδαν την κατάντια του ιερού χώρου αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε επειδή πια έχουμε άλλες έννοιες (που δεν αξίζει να τις αναφέρουμε)!
Αν είναι έτσι οι σύγχρονοι Έλληνες εγώ δεν θέλω πια να λέγομαι Έλληνας .Δεν μου το επιτρέπει η συνείδηση μου . Για μένα Έλληνας είναι αυτός που φέρει την ελληνική παιδεία. 
Αυτός που σέβεται και έχει ασπαστεί τα ελληνικά ιδανικά, αυτά που έκαναν την πατρίδα μου γνωστή σε όλο τον κόσμο .
Και κάποιοι έχουν την απαίτηση να αξιοποιήσουν τον χώρο τουριστικά .
Μα πως θα αξιοποιηθεί ο ιερός χώρος την στιγμή που εμείς οι Έλληνες δεν τον σεβόμαστε . Έχει αναρωτηθεί ο «δήμαρχος» της Λαμίας οι «αντιδήμαρχοι» «νομάρχης» «αντινομάρχες» και κάθε εκλεγμένος αργόσχολος πόσοι ξένοι περνούν κάθε ήμερα από τις Θερμοπύλες ; Έχουν αναρωτηθεί τι αντικρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ; Έχουν αναλογιστεί την λαχτάρα των ξένων αλλά και Ελλήνων να δουν και να απολαύσουν τον ιερό χώρο; Και τι αντικρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ; Τις πλαστικές σακούλες ,τα περιττώματα ,τα καλώδια ,τα προφυλακτικά και κάθε λογής σκουπίδια . Και φυσικά απογοητευμένοι θα αναφέρουν την θλιβερή πραγματικότητα όταν επιστρέψουν στον τόπο τους .

Φαντάζομαι πως αν ο βασιλιάς Λεωνίδας μπορούσε από τον τάφο του να μας πει πέντε κουβέντες θα έλεγε τα παρακάτω .

Ω ξένε που περνάς από εδώ θα ήθελα να μεταφέρεις στον τόπο σου τα παρακάτω Οι κάτοικοι που ζουν πια σε αυτόν τον τόπο που εγώ αγωνίστηκα και πέθανα για τα ιδανικά μου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά . Οι σύγχρονοι άρχοντες είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά στο ψέμα και στις απολαύσεις . Μαζί τους έχουν παρασύρει και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας για να καλύπτουν τις παρανομίες τους . Έχει χαθεί ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια από πολίτη προς τον πολίτη, από πολίτη προς άρχοντα και από άρχοντα σε πολίτη .
Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, δεν τους ενδιαφέρει ο ελληνικός πολιτισμός που εμείς αγωνιστήκαμε και δημιουργήσαμε. Πολλοί λίγοι από αυτούς πια θα αγωνιστούν μέχρι θανάτου για τα ελληνικά ιδανικά . Διότι τους είναι πια άγνωστα η θαμμένα κάπου στο βάθος του μυαλού τους καταπλακωμένα από την μυρωδιά του χρήματος και την διαφθορά .

Αυτά να πεις στον τόπο σου όταν θα πας.

Κύριε δήμαρχε της Λαμίας είστε ο βασικός υπεύθυνος για την κατάντια του ιερού χώρου των Θερμοπυλών . Έπειτα από δώδεκα χρόνια εμπειρίας που υποτίθεται ότι διαθέτετε θα έπρεπε οι ιστορικοί χώροι τουλάχιστον να λάμπουν (μιας και αναφερόμαστε στις Θερμοπύλες) .
Όμως δείξατε ασέβεια , ανευθυνότητα και απρέπεια προς την τοπική ιστορία που υποτίθεται ότι οφείλατε να προστατεύσετε .
Θα μπορούσατε κύριε δήμαρχε να διαφυλάξετε τον ιερό χώρο των Θερμοπυλών από τον οποιανδήποτε διερχόμενο .
Θα μπορούσατε σε αυτά τα δώδεκα χρόνια που είστε «δήμαρχος» να δείξετε τον απαραίτητο σεβασμό στο μεγαλείο και την ιστορικότητα του χώρου και να τον αξιοποιήσετε όπως θα έπρεπε . Αλλά δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως . Αυτό που κάνει τους άντρες να ξεχωρίζουν κύριε δήμαρχε είναι τα έργα τους .Ο Λεωνίδας με την αυταπάρνηση του και τον αγώνα που έδωσε για ελληνικά ιδεώδη έμεινε στην ιστορία .Αντίθετα εσείς ακριβώς στον ίδιο χώρο με την αδράνεια σας την αδιαφορία σας και την έλλειψη σεβασμού ,δείξατε πόσο μικρός είστε και ότι δεν είστε άξιος να συνεχίσετε τον τίτλο που σας έδωσε η τοπική κοινωνία .
Αν θέλετε να λέγεστε Έλληνας και έχετε λίγο φιλότιμο είναι καιρός να παραιτηθείτε για να πάει επιτέλους ο τόπος μπροστά .

Γιώργος Καλλιώρας
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com