Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Financial Times " Ο Βενιζέλος ο χειρότερος Υπουργός στην Ευρώπη"

  Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι Financial Times  με άρθρο τους κάνουν αξιολόγηση στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και στέλνουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στην τελευταία θέση!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η βρετανική εφημερίδα αποφάσισε να αξιολογήσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης. Και έδωσε την πρώτη θέση στον Σουηδό Άντερς Μποργκ και την τελευταία στον Έλληνα ομόλογό του!

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στη 19η θέση. Είναι τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος όσον αφορά στο πολιτικό κριτήριο, ξεπερνώντας μόνο τον Ούγγρο υπουργό.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Βενιζέλος είναι «ενεργητικός και φιλόδοξος, αλλά «δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, και ειδικά τα νούμερα».

«Οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη ......συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Υπό τον κ. Βενιζέλο, βγήκαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, να οδηγούν τη χώρα εκτός στόχου για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2% του ΑΕΠ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Καλύτερος όλων στην Ευρώπη είναι ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ. Οι Financial Times του έδωσαν τον... τίτλο γιατί είδε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών αλλά και γιατί συμβούλευσε τους ομολόγους τους να παραδειγματιστούν από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990.

Υπό τον Μποργκ, η οικονομία της Σουηδίας παρουσίασε εξαιρετική ανάπτυξη το 2011. Στη δεύτερη θέση του raking των Financial Times βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!



Είδηση – σοκ.Αποτυχία σε δημοπρασία ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ομολόγων - Γίνεται ανεξέλεγκτη η κρίση στην Ευρώπη

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


- Πρόκειται για τη χειρότερη δημοπρασία γερμανικών ομολόγων όλων των εποχών
- Το Γερμανικό Δημόσιο μάζεψε λιγότερα και από τα 2/3 του ποσού που στόχευε
- Έπεσε ακόμα και κάτω από το 1,34 η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου
- Βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια - Κατακόρυφη άνοδος στα ασφάλιστρα έναντι χρεοκοπίας Γαλλίας, Βελγίου, Ισπανίας
- Για απόλυτη καταστροφή κάνουν λόγο αναλυτές γιατί τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται τα ασφαλέστερα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Μόλις 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το ποσό που άντλησε το Γερμανικό Δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων ενώ αναζητούσαν 6 δις ευρώ.

Το επιτόκιο στη δημοπρασία ήταν της τάξης του 1,98%.




Η πρωτοφανής αυτή αποτυχία έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πως έγινε κάτι τέτοιο την ημέρα μάλιστα που πέφτουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια και συνεπώς γίνεται ακόμα πιο ελκυστική η επένδυση στα πλέον ασφαλή, όπως χαρακτηρίζονται τα γερμανικά ομόλογα.

Σε ανακοίνωση της η γερμανική υπηρεσία διαχείρισης χρέους κάνει λόγο για ''απογοητευτική εξέλιξη'' και την αποδίδει στο ''περιβάλλον μεγάλης νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές'', ενώ βιάζεται να καθησυχάσει πως δεν θα υπάρξει κανένα θέμα με την αναχρηματοδότηση του γερμανικού χρέους.

Βυθίζονται αγορές και ευρώ - Αναλυτές μιλούν για καταστροφή




Στην είδηση της ντροπιαστικής για τα γερμανικά δεδομένα δημοπρασίας το ευρώ βούτηξε σε χαμηλά σχεδόν 2 μηνών με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να κατρακυλάει στο 1,33870.
Το γεγονός αυτό γύρισε σε πτώση από ελαφρά άνοδο που σημείωνε το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης ενώ έριξε ακόμα περισσότερο τα ευρωπαικά Χρηματιστήρια.

''Είναι απόλυτη καταστροφή'' δηλώνουν διεθνείς αναλυτές και εξηγούν ''Εάν η Γερμανία δεν μπορεί να πετύχει κάλυψη που είναι leader της αγοράς φανταστείτε τι θα πρέπει να περιμένουν όλοι οι υπόλοιποι''.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας είναι πως αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων κατά 0,04% πιάνοντας έτσι απόδοση 1,96% ενώ τα 30ετή ανέβηκαν στο 2,68%, που είναι υψηλό ρεκόρ 2 εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης :

Από ...... Newsit

Η Αριστερά στην εξουσία; του Γιώργου Π. Μαλούχου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τον κίνδυνο της προοπτικής ανάληψης της εξουσίας από την Αριστερά αναλύει άρθρο του Γ.Π. Μαλούχου στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Το άρθρο που, εμμέσως πλην σαφώς, υιοθετεί τις διχαστικές απόψεις που εκφράζει όλο και πιο συχνά τελευταία ο Γ. Καρατζαφέρης από τα τηλεπαράθυρα, υπογραμμίζει το πόσο κοντά στην εξουσία βρίσκεται η Αριστερά και καλεί τους κυβερνώντες, 'Ελληνες και Ευρωπαίους, να κάνουν κάτι ώστε να αποφευχθεί το... μοιραίο.
Για κάποιο λόγο που ουδείς τον αντιλαμβάνεται, οι δανειστές μας έχουν αποφασίσει να φέρουν, με κάθε τρόπο, την Αριστερά στην εξουσία. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία περί αυτού: το μόνο ερώτημα είναι αν ψηφίζουν Αλέκα ή Αλέξη – αλλά, καθώς είναι και πολλοί, μπορεί και να ναι διχασμένοι. Και εξουσία δεν σημαίνει αναγκαστικά κυβέρνηση: και ο Ανδρέας έγινε κυβέρνηση το ’81, όμως εξουσία, είχε αρχίσει να γίνεται από το ’77, από την ώρα που η κοινωνία είχε πια πειστεί ότι εκεί πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες της…

Δεν είναι μόνον οι τρομερές πιέσεις που ασκούνται στο κοινωνικό σώμα από την πολιτική της «σωτηρίας» - ο θεός να την κάνει και πολιτική και σωτηρίας…
Είναι και οι ασφυκτικές, μαφιόζικου τύπου, πιέσεις που ασκούνται στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για μια υπογραφή που, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται σε τίποτα – κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Βερολίνο . Πιέσεις, που απειλούν πλέον αληθινά να οδηγήσουν σε μείζονα αναδιάταξη την πολιτική  έκφραση των κοινωνικών σχηματισμών στη χώρα.
Ισως σπεύσει να πει κάποιος ότι όλα αυτά, δεν τους ενδιαφέρουν, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να πάρουν τα λεφτά τους. Σωστά: αυτό είναι το κύριο – και όχι το μόνο - που τους ενδιαφέρει. Όμως, γι αυτό ακριβώς και ο παραλογισμός τους μεγαλώνει: διότι τότε είναι που δεν θα τα πάρουν…
Η ελληνική αριστερά, δεν είναι πια ούτε του γραφικού περιθωρίου, ούτε των «σαλονιών». Οποιος πιστεύει ότι ο αντιευρωπαικός και αντιδυτικός της λόγος είναι παπανδρεικού τύπου πριν τις εκλογές του ’81, πλανάται. Η αριστερά έχει ξεκάθαρη και γνήσια αντιευρωπαική ατζέντα και μάλιστα σε όλες τις κύριες εκφράσεις της. Και το κοινωνικό σώμα, την ακούει πλέον με τρόπο πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο βαθύς διχασμός της Αριστεράς θα καταστεί εμπόδιο στο πολιτικό της μέλλον. Πρόκειται για μέγιστη πλάνη.
Όχι μόνον θα ξεπεραστεί, αλλά το «χαλί» γι αυτό θα το έχουν στρώσει, ήδη το στρώνουν, οι ίδιοι οι δανειστές, τους οποίους, μόλις χθες, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε δυνάστες.
Η ελληνική αριστερά δεν παίζει. Εχει πίσω της μεγάλη ιστορία και βλέπει μπροστά της μια επίσης μεγάλη ιστορική ευκαιρία, η οποία θα κάνει κάθε άλλη διαφορά να υποχωρήσει.
Οι σχεδιαστές αυτής της ανόητης, αδιέξοδης και, όσον αφορά τη συμβολοποίηση των υπογραφών, βαθύτατα προσβλητικής πολιτικής για τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, πρέπει να σκεφτούν κάτι ακόμα: ότι έτσι που τα χουνε κάνει, με την όλο και πιο αυξανόμενη πίεση που σταδιακά ασκείται και σε άλλους ευρωπαικούς λαούς, δεν εργάζονται αποτελεσματικά μόνον για την ελληνική Αριστερά, αλλά δημιουργούν τις προυποθέσεις για ένα ευρύτερο κίνημα πέρα και από τα ελληνικά σύνορα.
Ισως, στις πατρίδες τους, να τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά. Όμως, με την πολιτική που ακολουθούν, σύντομα πια, μπορεί να τα βρουν μπροστά τους. Τίποτα δεν αποκλείει μια νέα «Διεθνής» να γεννηθεί και να γεννηθεί εδώ, στην Ελλάδα. Και όχι άδικα…

Από  ......  tvxs

Συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες σε σχέση με την 6η δόση, το κούρεμα του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στις 3 μετά το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου θα επισκεφθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.


Πηγή:Voria

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του τέως βασιλιά- Ποιούς κατηγορεί ότι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό!

Αναρτήθηκε από........ energoipoliteskv.blogspot.com


«Πρέπει να μπει τέλος στον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και των δημοκρατικών θεσμών» δήλωσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με φόντο πάντα το οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Κωνσταντίνος μετά από πολύ καιρό που διατηρεί ασφαλείς αποστάσεις από το ελληνικό πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο, κάνει βαρυσήμαντη παρέμβαση, καθώς αναφέρεται στο σημερινό πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του.

Η αναφορά του Κωνσταντίνου, έγινε μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε σχετικά με το παρασκήνιο των πολιτικών διαβουλεύσεων που αφορούσε τις συνεχείς αναβολές των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών, λίγες ημέρες πριν η χώρα οδηγηθεί στη μεταβατική κυβέρνηση.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τέως βασιλιάς αναμένεται στο επόμενο διάστημα να κάνει πιο έντονη παρέμβαση και κριτική μέσω του Τύπου, ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα προγραμματίζει επίσκεψη στη χώρα μας, με προγραμματισμένα ραντεβού.

Στ.Νοβ.

Από ........   http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/21900/Default.aspx

Ο Σαμαράς βρήκε λύση και πάει στον Παπαδήμο!

Θα συντάξει δική του υπογεγραμμένη επιστολή και θα την στείλει στο Eurogroup



Νέα επιστολή με αποδέκτη το Eurogroup, την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης και την Τρόικα συντάσσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις δηλώσεις των κ.κ. Γιούνκερ και Μπαρόζο.
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν ότι “δεν θα συνυπογράψουμε κανένα κείμενο” αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κοινό κείμενο δεσμεύσεων με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς όπως αρχικά είχε ζητηθεί. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Η βάση του νέου κειμένου είναι η επιστολή που έχει ήδη αποστείλει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Ερώτημα είναι η διατύπωση που αφορά την δέσμευση στην πολιτική που θα συνοδεύσει την δανειακή σύμβαση.
Οι όποιες κινήσεις πάντως του κ. Σαμαρά θα γίνουν μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχει από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε στην Ευρωπαική Ένωση.

Από .......  parapolitika

Ο Νάιτζελ Φάρατζ “ξετινάζει” την ηγεσία της Ε.Ε.!


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, “κακό παιδί” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ενώπιον της ηγεσίας της Ε.Ε. τα πράγματα με το… όνομά τους, κάνοντας λόγο για μη εκλεγμένους ηγέτες που ρυθμίζουν τις τύχες των Ευρωπαίων, για “κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία” και για Ευρώπη που διοικείται από τη Γερμανία!

Ο “εκρηκτικός” πρόεδρος του βρετανικού κόμματος UKIP (UK Independence Party) και αντιπρόεδρος του ΕFD στην Ευρώπη, μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν και του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τονίζοντας ότι δεν μπορούν άμεσα να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την δεδομένη αποτυχία του ευρώ αφού δεν είναι εκλεγμένοι και δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για τον ρόλο τους απέναντι στην κρίση.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής τόνισε ότι σε αυτό το κενό ηγεσίας “μολονότι απροθύμως, προχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ” επισημαίνοντας ότι “τώρα ζούμε σε μια Ευρώπη, γερμανικής κυριαρχίας”. “Δε θέλω να ζω σε μια τέτοια Ευρώπη, ούτε οι Ευρωπαίοι το θέλουν” πρόσθεσε.

“Αλλά εσείς κύριοι παίξατε έναν ρόλο. Όταν ο κύριος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τη λέξη ‘δημοψήφισμα, ο κ. Ρεν το χαρακτήρισε ως ‘ρήγμα εμπιστοσύνης’ και οι φίλοι σας εδώ μαζεύτηκαν σαν αγέλη από ύαινες, περικυκλώνοντας τον Παπανδρεόυ, κατεβάζοντάς τον και αντικαθιστώντας τον με μια κυβέρνηση-μαριονέτα” είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε να φύγει και οΜπερλουσκόνι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι “αρχιτέκτονα αυτής της ευρω-καταστροφής”.

Ο κ. Φάρατζ, συνεχίζοντας τον “βομβαρδισμό” του είπε ότι η όλη κατάσταση μοιάζει με “μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, όπου προσπαθούμε να προβλέψουμε ποιος είναι ο επόμενος που θα χτυπηθεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αχρείοι”!
Απευθυνόμενος ξανά προς τη ηγεσία της Ε.Ε. είπε ότι “θα πρέπει να είστε υπόλογοι για όσα έχετε κάνει. Θα πρέπει όλοι σας να απολυθείτε”.

Τέλος πραγματοποίησε επίθεση κατά του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ρωτώντας τον με “ποιον δικαίωμα, ένας μη εκλεγμένος λέει στον ιταλικό λαό ότι δεν είναι ώρα για εκλογές”!

http://www.nooz.gr/


Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι σημερινές προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη προστέθηκαν σε εκείνες που είχαν κατατεθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσφυγή για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί από το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και την Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital» και ακολούθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, οι δικηγόροι Αντώνης Αργυρός και Σπύρος Φραντζής, ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τετραγωνικών μέτρων με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ (ετήσιο 4.332 ευρώ), ο οποίος καλείται να πληρώσει χαράτσι 350 ευρώ, όπως και άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν οι προσφυγές αυτές στις 2 Δεκεμβρίου 2011, με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το "χαράτσι" δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου, που είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ προς θεμελίωση του έννομου συμφέροντός της από το οποίο πηγάζει το δικαίωμα να στραφεί κατά της επίμαχης απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζει ότι ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς της είναι η προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων των μελών της. Ακόμη, επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών της είναι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία τα απέκτησαν ως πρώτη κατοικία, μέσω δανείων, οι δόσεις των οποίων παρακρατούνται απ' το μισθό τους. Η καταβολή του νέου φόρου, προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, θα επιφέρει "ολέθρια αποτελέσματα" στους δημόσιους υπαλλήλους, κατά "βάναυση παραβίαση" των συνταγματικών τους δικαιωμάτων, την προάσπιση των οποίων έχει δεσμευτικά αναλάβει εκείνη.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006) έχει την αρμοδιότητα της προάσπισης της περιουσίας των κατοίκων του Δήμου. Τέλος, ο Δήμος υπογραμμίζει ότι η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους αποτελεί ανεπίτρεπτο περιορισμό της ιδιοκτησίας των κατοίκων της Πυλαίας και του Χορτιάτη και ότι την προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την κατέθεσαν για την προάσπιση της περιουσίας των δημοτών.

Από ..... tvxs

Σοκ από ξένο δημοσίευμα που ανατρέπει τα πάντα για την "υπογραφή Σαμαρά" !

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe που υποστηρίζει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ, η οποία συνδέεται άμεσα με τα «δάνεια» που μας δίνουν η Γερμανία και η Γαλλία καθώς και με την επιμονή τους να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς… 
 Στο διαδίκτυο, τα σχόλια για το θέμα αυτό, «σέρνονται» εδώ και πολύ καιρό και προηγούνται πολύ του δημοσιεύματος. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ...
οι πωλήσεις που ενδιαφέρουν Γερμανούς και Γάλλους έχουν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες και ήταν μάλιστα και ένας από τους όρους για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του χρέους και την χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 110 δις ευρώ (σ.σ. μόνο που το νέο δάνειο είναι 130 δις ευρώ και το περσινό ήταν 110 δις ευρώ).
 Ωστόσο το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά αν υπάρχουν όντως πιέσεις ή ακόμα και ακριβές παραγγελίες γαλλικών και γερμανικών όπλων όπως έχει καταγγελθεί παλαιότερα, που θα εξοφληθούν με επαχθή νέα δάνεια, παρά την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αν τα δάνεια δίνονται εκβιαστικά, εφόσον η Ελλάδα δέχεται να «εξοπλιστεί» από τους δανειστές τους. 
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο ετών στην εξουσία του είχε τη δυνατότητα να συμφωνήσει. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει και την πρόσφατη ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Τώρα υποστηρίζει το δημοσίευμα, η συμφωνία που είχε γίνει με τον Παπανδρέου είναι στον αέρα και οι δανειστές μας, Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα την τηρούσε. 
Υποστηρίζει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να δικαιολογήσει την αγορά νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων την ώρα που η λιτότητα πλήττει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών. Η εμμονή Βερολίνου και Παρισιού να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την καταβολή της 6ης δόσης εξασφαλίζουν σε Μέρκελ-Σαρκοζί ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις Παπανδρέου και στο θέμα των αμυντικών εξοπλισμών, υπογραμμίζει το άρθρο. 
 Το άρθρο το βρίσκεται εδώ 

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν.Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com





ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                        Λαμία   22 – 11 - 2011
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                            Αρ. Πρωτ.  2
Πλατεία Διάκου 1  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807                       ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr                            ΜΜΕ
Email : elmelami@otenet.gr   & elmefth@gmail.com                    
             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η νέα σύνθεση του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν.Φθιώτιδας είναι η παρακάτω:
 

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Προύσαλης Δημήτριος

6945330649

             ΑΝΤ/ΔΡΟΣ
Γώγουλος Πέτρος

6945382372

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κανινής Ιωάννης

6977012233

ΤΑΜΙΑΣ
Χονδραλής Ηλίας

6975852169

      ΟΡΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλεξόπουλος Βασίλειος

6978411793

ΜΕΛΗ
Αρμυριώτης  Αναστάσιος         

6985603359


Παλέτσος Ευθύμιος

6977450371


   

Για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδας


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Προύσαλης Δημήτρης                      Κανινής Ιωάννη

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com