Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Έφτασε η ώρα για το κόμμα των Αγανακτισμένων

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

 

H αηδία και η απόγνωση για τους πολιτικούς όλων των κομμάτων διαπερνά  σαν ρίγος το ανθρώπινο κορμί της πατρίδας μας.
Όσες στημένες δημοσκοπήσεις κι αν παρουσιάσουν οι εργολάβοι της διαστρέβλωσης η σιχασιά του μέσου πολίτη για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και τη πρόσφατη κυβέρνηση Παπαδήμου, ξεχειλίζει.
Όλο και πιο πολλοί συμπολίτες μας ανακαλύπτουν πως η κυβέρνηση Παπαδήμου και όλα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι παρά ένα βίαιο πείραμα στο οποίο συμμετέχουμε χωρίς τη θέλησή μας.
Η μόνη πράξη  λαικής αντίστασης  σ αυτό το κατακρεούργημα της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειάς μας,  ήταν το πλήθος των Αγανακτισμένων που για μήνες έδωσαν το βροντερό παρόν στο Σύνταγμα.
Όλοι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την αυθόρμητη ελεγεία της Δημοκρατίας  έχουν πλέον ευθύνη απέναντι στην  ιστορική συνέχεια της πατρίδας μας να «επιστρέψουν» αποφασισμένοι να κερδίσουν την χαμένη Ελλάδα.
Και δεν εννοούμε την επιστροφή στην πλατεία Συντάγματος. Αλλά μια άλλου είδους επιστροφή μια αποφασισμένη πιο δημιουργική  και σίγουρα πιο απειλητική για το σαθρό πολιτικό σύστημα.
Οι Αγανακτισμένοι, όλοι μας, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Δείτε τι συνέβη από τότε που άδειασε το Σύνταγμα από την οργή των πολιτών: ακόμη και το ΛΑΟΣ έγινε κυβέρνηση.
Εσύ λοιπόν Αγανακτισμένε πολίτη, που σηκώνεσαι το πρωί και κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, ρώτησέ τον αν ντρέπεται για τους υπουργούς που τον κυβερνάνε, εάν νιώθει οργή για τους 300 της Βουλής που συνεχίζουν ακάθεκτοι τη βουτιά στο μέλι των προνομίων με τους παχυλούς μισθούς και τα απαράδεκτα προνόμιά τους.
Την απάντηση τη γνωρίζεις. ΟΧΙ δεν μας αξίζουν.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει άμεσα είναι το Κίνημα των Αγανακτισμένων να εκλέξει τους ηγέτες του η μια Επιτροπή η οποία θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία του Κόμματος των Αγανακτισμένων.
Είναι η ώρα οι Αγανακτισμένοι Πολίτες να στήσουν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα και να εκλέξουν αντιπροσώπους από κάθε περιφέρεια της χώρας οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκλέξουν την ΚΕ του κόμματος των Αγανακτισμένων Ελλήνων.
Οτιδήποτε άλλο είναι ήττα που δεν αξίζει στο Κίνημα των Αγανακτισμένων. Όσο οι Αγανακτισμένοι αρνούνται να προχωρήσουν στη δημουργία  πολιτικού φορέα τόσο θα τρώνε στη μάπα Παπαδήμους, Βορίδηδες και  Αννούλες Διαμαντοπούλου.
Αλήθεια πόσα στρέμματα είναι το γραφείο της υπουργού Παιδείας; Το είδαμε στην εκπομπή του Θεοδωράκη και μας θύμισε το Καραισκάκη, γαμώ την λιτότητά μου…
Εμπρός λοιπόν Αγανακτισμένοι. Αρκετά κλειστήκατε στο κλουβί σας.
Είναι η ώρα να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας, γιατί διαφορετικά θα αναλάβει να ξεπετάξει τον κανακάρη σας ο Μέρλος, ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Γιάννης Λάτσιος, ο Αλέξης Κωστάλας και να τον οδηγήσει στο τρίτο δρόμο, τον «παθητικό», τον χωρίς αντίσταση,  για να μπορεί η Παγκόσμια Εξουσία των Τραπεζών να κυριεύει τον πλανήτη δίχως αντίσταση…

Από  ......  kourdistoportokali

Συνεχίζεται το σήριαλ... των υπογραφών

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Για μία ακόμα ημέρα συνεχίζεται το παιχνίδι των δηλώσεων μεταξύ ΕΕ και ΝΔ σχετικά με τις ενυπόγραφες...   δεσμεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, τόνισε εκ νέου ότι η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ελληνικές αρχές θα παράσχουν τις απαιτούμενες δεσμεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Αμαντέου Αλταφάζ, εκπροσώπου του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επανέλαβε πως η ευρωζώνη εξακολουθεί να αναμένει έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σχετικά με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε ότι ο«πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει καμία υπογραφή,… είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα των Βρυξελλών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο υπουργικό συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Σύνταγμα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως «ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά στην προειδοποίηση διαγραφών που απηύθυνε το πρωί ο κ. Σαμαράς στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκέστηκε να πει πως η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον «επόμενο που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στο κόμμα.

Από ......  Epikaira

Παπαρήγα στο κέντρο διακοπής ηλεκτροδότησης: “Το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί”

 Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Εμείς ζητάμε να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους γιατί δεν έχει κανείς δικαίωμα απέναντι σ’ ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το ρεύμα να του το κόβει γιατί δεν πληρώνει κάποιος ένα χαράτσι».
Επίσης η κυρία Παπαρήγα ανέφερε: «Δεν μπορεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που δεν μπορούν, δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που με θυσίες θα πληρώσουν το χαράτσι, είναι παράνομο. Πρέπει να καταργηθεί», ενώ επισήμανε: «Μαζί με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ πρέπει να υψώσουμε την ίδια σιδερένια γροθιά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο, η αλληλεγγύη πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Με όποιο τίμημα κι αν υπάρχει. Αυτό το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί».

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ – υποψήφιος αρχηγός δηλώνει ο Χρυσοχοίδης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους μνηστήρες για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου, να βγαίνουν σιγά – σιγά στο προσκήνιο.
Έτσι, ο πρώτος που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Είμαι ένας πολιτικός, ένα στέλεχος της παράταξής μας που έχω μια μακρά θητεία. Νομίζω είμαι χρήσιμος για την πολιτική και τον τόπο σήμερα. Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω και εγώ με την σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όλοι με σεβασμό τις διαδικασίες“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου πνέει τα λοίσθια στην πολιτική και αυτονόητα κάποιοι θα διεκδικήσουν τη θέση του. Αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από κάποιον από την περίφημη τρόικα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο. Είναι επίσης σίγουρο ότι ο Ευ. Βενιζέλος δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Η μάχη της διαδοχής ανάβει για τα καλά όμως στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αντιληφθεί ότι το πρόβλημά τους δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημά τους είναι η αποκοπή τους από την κοινωνία, τα ψέματα που είπαν, οι προσδοκίες που γέννησαν και η αποτυχία που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό. Αυτό το αίσθημα της αξιοπιστίας είναι πολύ δύσκολο να επανακτήσουν.
Δημοσκόπηση – κόλαφος
Χθες, στο «ΠΑΡΟΝ» δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 71,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και μόλις το 22,9% θεωρεί ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος.
Στην ερώτηση «Ποιος θα θέλατε να γίνει νέος αρχηγός;», ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 30,9% επιλέγει τον Ευ. Βενιζέλο, το 23,8% τον Α. Λοβέρδο, το 11,6% τον Μ. Χρυσοχοΐδη, το 6,1% τη Λούκα Κατσέλη και το 4,5% την Α. Διαμαντοπούλου. Στην ίδια ερώτηση το σύνολο των ψηφοφόρων απαντά:
Ευ. Βενιζέλος 23,9%, Α. Λοβέρδος 19,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 12,5%, Λούκα Κατσέλη 7,2% και Α. Διαμαντοπούλου 5,1%.

Από ...... Antinews

Ταυρωπός – Α.Ο.Καμένα Βούρλα 1-2 – Το πρώτο τρίποντο (εκτός έδρας) για τον «Α.Ο.Κ.Β.»

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον και δυνατό αλλά εντός αθλητικών πλαισίων παιχνίδι, στα πλαίσια των αγώνων του πρωταθλήματος της Δ΄Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος), η ομάδα των Καμένων Βούρλων πήρε τους πρώτους 3 βαθμούς και μάλιστα εκτός έδρας με τον «Ταυρωπό«  (το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο των Καμινάδων Καρδίτσας).
Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, μια και ο  «Α.Ο.Κ.Β.» έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και φάνηκε πιο ουσιαστικός από τον αντίπαλό του»Ταυρωπό» που έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο.
Η ομάδα των Καμένων Βούρλων προηγήθηκε αρκετά νωρίς στο σκορ (15΄περίπου), όταν ο καταπληκτικός σήμερα Γουργιώτης διέσχισε όλη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου και την κατάλληλη στιγμή έκανε σέντρα στον Βαργιανίτη που με ωραίο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.
Στο 32΄ αδράνεια της άμυνας του Α.Ο.Κ.Β και ο «Ταυρωπός» με δυνατό σουτ του Σάββα, ισοφαρίζει 1-1.
Στο 44΄ και πάλι ο Γουργιώτης αναστατώνει την άμυνα του Ταυρωπού, βαθειά μπαλιά – σέντρα για τον Βαργιανίτη, ο οποίος μόλις γίνεται κάτοχος της μπάλας, ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα του Ταυρωπού και το πέναλτι που δίνεται, εκτελεί ο Αντωνιάδης και  ……. 1-2.
Για την ιστορία, με την ομάδα των Καμένων Βούρλων αγωνίστηκαν οι:
Λιόλιος Μάρ., Γουργιώτης Ορ., Τσίντζας Γεώργ., Χουλιάρας Κ., Τόλιας Ιωάν, Καλύβας Ηλ., Θανασιάς Απ (Κυριλής Σερ.), Λέσσης Μάρ. (Θεοδοσόπουλος Π), Αντωνιάδης Χρ., Βαργιανίτης Μάριος, Παπαευθυμίου Ιωάν. (Σπύρου Ιωάν.)
Εκτός από τον Γουργιώτη, πολύ καλή απόδοση είχαν οι Λιόλιος  και  Βαργιανίτης, ενώ αρκετά καλοί ήταν και οι Τσίντζας και Καλύβας, χωρίς να υπάρχει κάποιος που υστέρησε.

Από .....  thronio.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com