Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ασμουσεν: Προϋπόθεση οι υπογραφές για την καταβολή της 6ης δόσης

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πηγή: Deutsche welle

Παναγιώτης Κουπαράνη /Βερολίνο - Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, είναι μια ενυπόγραφη επιστολή της κυβέρνησης και των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά δηλώνει ο γερμανός υφυπουργός οικονομικών 'Ασμουσεν σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle.

Για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο ο κ. Άσμουσεν εκφράζεται ανεπιφύλακτα θετικά: «Γνωρίζω τον Λουκά Παπαδήμο πολύ καλά από την πολυετή θητεία του στην ΕΚΤ. Είμαι πεπεισμένος ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει τώρα και ότι θα το κάνει.»

Ο Γερμανός υφυπουργός, και μελλοντικός επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, εκθειάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό τονίζοντας: «Είναι αποδεδειγμένα ειδικός σε δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα. Πρόκειται για μια ακέραια προσωπικότητα. Βέβαια δεν θα λύσει το πρόβλημα μόνος του, αλλά είναι ο επικεφαλής της νέας ελληνικής κυβέρνησης.»

Αυτό το ‘πριμ εμπιστοσύνης’ στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου εκφράζεται και στα άλλα ζητήματα που θέσαμε στον κ Άσμουσεν. π.χ. σε ότι αφορά το έλλειμμα του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, που όπως φαίνεται θα ξεπεράσει το 9%.

Αν και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών φαίνεται να γνωρίζει το πρόβλημα, στην απάντησή του αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την καθιερωμένη στα ευρωπαϊκά πλαίσια ‘τιμωριτική’ ρητορική: «Για το τρέχον έτος του προϋπολογισμού δεν μπορούν μάλλον να γίνουν προσαρμογές. Στις 6 βδομάδες που απομένουν είναι σχεδόν αδύνατο. Θα πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Εκεί θα πρέπει να συζητηθούν τα δημοσιονομικά μέτρα για τα επόμενα τρία χρόνια.» Δηλαδή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να αλλάξουν τον προσανατολισμό

Επειδή γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης όσον αφορά συγκεκριμένα μέτρα του δανειακού πακέτου, ρωτήσαμε τον κ. Άσμουσεν αν και τι είναι διαπραγματεύσιμο: «Είναι σωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα το 2ο πακέτο. Τα βασικά στοιχεία έχουν όμως ήδη αποφασιστεί. Θα συμβούλευα να μην τρέφει κανείς υπερβολικές ελπίδες, ότι π.χ. θα μπορέσει να χαλαρώσει τα βασικά χαρακτηριστικά, δηλαδή τον δημοσιονομικό προσανατολισμό της προσαρμογής. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσει να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους.»

Με άλλα λόγια: οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται στην κατάσταση της Ελλάδας δεν μπορούν εφαρμόσουν το μέτρο της νομισματικής υποτίμησης για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα εγχώρια προϊόντα, και να έχει έτσι φορολογικά έσοδα το κράτος για την εξυπηρέτηση του χρέους του. Ο μόνος δρόμος για την ανάκτηση της δανειακής βιωσιμότητας είναι κατά τον κ. Άσμουσεν η εφαρμογή νομισματικών μέτρων. Το κέντρο βάρους της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει λοιπόν να στοχεύει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Τώρα όσον αφορά τα συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα που θα πρέπει να δρομολογηθούν ο Γιορκ Άσμουσεν παραπέμπει στο παράδειγμα της Ιρλανδίας: και εκεί η τρόικα είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως π.χ. την αύξηση του φόρου επιχειρήσεων. Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν το δέχθηκε και πρότεινε άλλο μέτρο, το οποίο αποδέχθηκε η τρόικα, γιατί πείστηκε ότι θα επέφερε αντίστοιχα φορολογικά έσοδα.

Οι γραπτές διαβεβαιώσεις ζητήθηκαν από το Eurogroup

Τέλος στο ερώτημα εάν πρέπει να υπογράψουν το ευρωπακέτο εκτός από την ελληνική κυβέρνηση και οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν ο κ. Άσμουσεν απάντησε:

«Το Eurogroup δήλωσε στην τελευταία συνεδρίασή του (σε επίπεδο υπουργών), ότι προϋπόθεση για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης του τρέχοντος πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, είναι μια επιστολή της τότε κυβέρνησης με την υπογραφή και της αντιπολίτευσης, διασφαλίζοντας έτσι ότι το πακέτο θα στηριζόταν και μετά από πιθανές εκλογές σε μια πλατιά πλειοψηφία».

Και ο υφυπουργός Οικονομικών κατέληξε: «Δεν είναι στο χέρι μου και ούτε θα το κάνω, να πάρω πίσω τον όρο που έθεσε η ομάδα των υπουργών. Υπ’ αυτή την έννοια, ο όρος εξακολουθεί να ισχύει.»

Από  .......  skai.gr

Τι αποφάσισε το υπουργείο για το χαράτσι ακινήτων - Όλες οι διευκρινίσεις για τις δόσεις και τα λάθη στους λογαριασμούς


Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσουν εκ νέου το χαράτσι για τις ευπαθείς ομάδες
- Στη δεύτερη δόση του 2011 που θα έρθει στις αρχές του 2012 δεν θα υπάρξει σπάσιμο σε περισσότερες δόσεις
- Σε όσους λογαριασμούς υπάρχουν λάθη αυτοί θα πληρωθούν κανονικά και θα συμψηφιστούν στις επόμενες δόσεις
- Θα ασκηθούν πειθαρχικές ευθύνες σε δημάρχους που καλούν τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που ξεκαθαρίζει ότι όπου έχουν εντοπιστεί λάθη και έχουν προκύψει τυχόν επιπλέον χρεώσεις, αυτές θα συμψηφιστούν σε επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επιπλέον, επισπεύδονται οι διαδικασίες ώστε να συμπληρωθεί υπουργική απόφαση που θα λύνει με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες

Συγκεκριμένα, μετά από ευρεία σύσκεψη στον υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να ετοιμαστεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Για την σωρεία λαθών που παρατηρήθηκαν στον υπολογισμό του τέλους, δόθηκε εντολή στην ΔΕΗ να στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και τα εξής:

- Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Επισημάνθηκε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ είναι στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων και αποφασίστηκε όλο αυτό το σύστημα να επεκταθεί και στα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.

Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση που να ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν ήδη επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος θα κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε μεμονωμένες περιπτώσεις δημάρχων που θέλουν να εμφανίζονται ως «ηγέτες» ενός κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Από  .......  Newsit

ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ «ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΝΔ»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τις απόψεις του κατέθεσε στην πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤ ο Φαήλος Κρανιδιώτης. 

Την επομένη της διαγραφής Καμμένου ο συνομιλητής του κ. Σαμαρά υπεραμύνθηκε της στάσης του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, ενώ έριξε και τα βέλη του στους "φιλελεύθερους" της παράταξης.

"Πρόκειται για μειοψηφία μέσα στο κόμμα" σημείωσε με νόημα...

Από ....  apospasma

ΧΑΓΗ: ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik), η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές.

 Η ΠΓΔΜ...κατέθεσε στις 13 Νοεμβρίου 2008, προσφυγή κατά της Ελλάδας, επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ (1995), λόγω των ελληνικών αντιρρήσεων στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.

Από .......  fimotro

ΛΑΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Αφόρητες πιέσεις από όλη την Ελλάδα να κάνει κόμμα μετά το ξεπούλημα ΝΔ και ΛΑΟΣ! Η Μόσχα καλεί τον πρώην γαλάζιο βουλευτή!

Από  .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα πιέζουν τον Πάνο Καμμένο να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος «τώρα που ξεπουλήθηκαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ»!

Οργισμένοι  νεοδημοκράτες αλλά και οπαδοί του κωλοτούμπα Καρατζαφέρη ορκίζονται πίστη στον πρώην γαλάζιο βουλευτή και ζητούν πρωτοβουλίες εδώ και τώρα.

Στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε αργά χθες βράδι πρόσκληση από κορυφαίους Ρώσους παράγοντες  να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Το πολιτικό παιγνίδι στην Ελλάδα έχει ανοίξει και ξεφεύγει από τον έλεγχο των εγχώριων νταβατζήδων…

Από ...... kourdistoportokali

Στα 60 δις ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι σύμφωνα με τον Ράιχενμπαχ...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Έμφαση στην άμεση είσπραξη 6-8 δισ. από τα συνολικά 60 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενων φόρων θα δόσει η task force. Ο επικεφαλής της, Χορστ Ράιχενμπαχ, παρουσιάζοντας την Πέμπτη την πρώτη τριμηνιαία έκθεση στις Βρυξέλλες, ανέδειξε την πάταξη της φοροδιαφυγής ως βασική προτεραιότητα της Ομάδας Δράσης. Επεσήμανε επίσης ότι η task force θα προσπαθήσει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Ελβετία για το ζήτημα αυτό. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί για...
δυο ή τρία χρόνια την τεχνική υποστήριξη της task force προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα στην έκθεση τονίζεται πως οι εμπειρογνώμονες της Ομάδας είναι σε θέση να συμβάλουν στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων από καταθέσεις στο εξωτερικό ελληνικών υπεράκτιων εταιρειών αλλά και να βοηθήσουν την Ελλάδα να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει τη συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση καταθέσεων. 

Όπως επισημαίνεται ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 δισ. ευρώ από τις φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εισπραχθεί. Εν τω μεταξύ, περίπου τα 30 από τα 60 δισ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης, η διάρκεια του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 10 χρόνια.
Εκτός από την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων η task force επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης 100 έργων από το ΕΣΠΑ ύψους 11 δισ. ευρώ, με έμφαση στα έργα εκμετάλλευσης αυτοκινητόδρομων, στη διαχείριση αποβλήτων, στις επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στην ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μετά το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ορισμένα σημαντικά πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή τους τελευταίους 18 μήνες.
Ωστόσο, ο Ράιχενμπαχ σημείωσε ότι η κρατική μηχανή θα χρειαστεί δύο με τρία χρόνια την τεχνική στήριξη της ομάδας δράσης της Κομισιόν, προκειμένου ο ελληνικός δημόσιος τομέας να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας.

Όπως ανέφερε, κατά την παρουσίαση της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης της task force, οι βασικοί τομείς στους οποίους εντοπίστηκαν αδυναμίες είναι στη φορολογική διοίκηση (φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, ενίσχυση φορολογικών ελέγχων κλπ), στον έλεγχο των δημόσιων δαπανών , στη μεταρρύθμιση του δημόσιου διοικητικού τομέα, στη δικαστική μεταρρύθμιση, στις δημόσιες συμβάσεις, στον ανταγωνισμό και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας για την Ελλάδα, έχει υποβάλει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση επί των δραστηριοτήτων της στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και στην ελληνική κυβέρνηση. Η έκθεση αυτή θα τεθεί επίσης στη διάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος τώρα είναι η οριστικοποίηση, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ενός εκτενούς χάρτη πορείας για την παροχή τεχνικής βοήθειας.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν, ο οποίος επιβλέπει το έργο της Ειδικής Ομάδας για την Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη έκθεση, τονίζοντας ότι «η Ειδική Ομάδα αποτελεί εργαλείο που βρίσκεται στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Η επιτυχία της εξαρτάται από το αν οι ελληνικές αρχές είναι αποφασισμένες να την χρησιμοποιήσουν για τη στήριξη του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε από την πλευρά του: «Η δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να συμβαδίζει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να μετασχηματίσει το δυναμικό ανάπτυξης της Ελλάδας, και να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που ο λαός της τόσο επειγόντως χρειάζεται. Θέλουμε πάλι να τονίσουμε ότι τα Ευρωπαϊκά Όργανα θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα».

Από ....  press-gr

Αυτοί που ο Παπανδρέου έκανε Υπουργούς, προκαλούν την ημέρα του Πολυτεχνείου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα κατάλοιπα της χούντας των Συνταγματαρχών, τα οποία αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου να συνομιλήσει και να φέρει στην κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», προκαλούν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου! 
Σε ανακοίνωση τους με τίτλο «Όχι στον μύθο του Πολυτεχνείου» κάνουν λόγο για γιορτή – προπαγάνδα της Αριστεράς και τονίζουν πως ποτέ δεν υπήρξαν νεκροί εκείνη την εποχή! Η ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης του ΛΑΟΣ, έχει ως εξής:


«17 Νοεμβρίου 1973. Στον χώρο του Πολυτεχνείου Αθηνών οι φοιτητές ξεκινούν την εξέγερση που έμελε να αποτελέσει την αρχή για την ανατροπή της δικτατορίας των συνταγματαρχών με .......αποτέλεσμα το θάνατο πολλών φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής της χούντας.

Αυτό είναι το κεντρικό νόημα όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμη ηλικία στις σχολικές γιορτές για το Πολυτεχνείο. Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα φρόντισε γι’ αυτό θεσπίζοντας την γιορτή και μάλιστα τιμώντας την τουλάχιστον ισάξια με τις δύο άλλες εθνικές μας γιορτές. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι διαφορετική: 

ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμία Χούντα. Παραιτήθηκε ο Παπαδόπουλος και εγκαθιδρύθηκε ως δικτάτορας ο Ιωαννίδης, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο με τα γεγονότα της Κύπρου.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ: “Νεκροί του Πολυτεχνείου”.

Τιμούμε κάθε χρόνο γενικά και αόριστα τους δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου χωρίς ονόματα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν. Τόσο η έρευνα του εισαγγελέα Τσεβά, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 και κατέληξε ότι δεν υπήρξε νεκρός εντός του Πολυτεχνείου - όσο και η επίσημη αναφορά του σοσιαλιστή αστυνομικού διευθυντή Γιώργου Σαμπάνη το 1981 τον οποίο είχε αποτάξει η Χούντα και είχε κάθε λόγο να ψευδολογήσει εις βάρος της Χούντας - αναφέρει ότι δεν υπήρξε κανείς νεκρός στον χώρο του Πολυτεχνείου και αναφέρει 12 νεκρούς για το τριήμερο των ταραχών σε όλη την Αθήνα και χωρίς να σχετίζονται με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Η προπαγάνδα όμως της Αριστεράς με την σύμφωνη γνώμη του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν αυτήν την ψεύτικη γιορτή για να αναδειχθούν πολιτικά στελέχη ως γενιά του Πολυτεχνείου και να φέρουν την χώρα εδώ που την έφεραν. Στην απόλυτη καταστροφή».

Μετά απ’ αυτή την ανακοίνωση ένα έχουμε να πούμε: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

Τέντες: Αντισυνταγματικό το διάταγμα Παυλόπουλου

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Θέμα αντισυνταγματικότητας μεταβατικής διάταξης του "Διατάγματος Παυλόπουλου" (Π.Δ. 164/2004) που επέτρεπε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων... 

έθεσε σήμερα αιφνιδιαστικά ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, παρ' ότι η επίμαχη διάταξη έχει κριθεί συνταγματική από τις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου (αποφάσεις 19 και 20/2007) και του Συμβουλίου της Επικρατείας (σ.σ: Το τελευταίο (ΣτΕ) τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης διάταξης με γνωμοδότησή του κατά την επεξεργασία του επίμαχου διατάγματος το έτος 2004).
   
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι το άρθρο 11 του Π.Δ. 164/2004 που προβλέπει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου είναι αντισυνταγματικό.

Το άρθρο 11 του "Διατάγματος Παυλόπουλου" αναφέρει:"Διαδοχικές συμβάσεις οι οποίες έχουν συναφθεί πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος (σ.σ. 19.7.2004) και είναι ενεργές έως την έναρξη ισχύος αυτού, συνιστούν εφεξής σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: Συνολική χρονική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων τουλάχιστον 24 μηνών έως την έναρξη ισχύος του διατάγματος, ανεξαρτήτως αριθμού ανανεώσεων συμβάσεων ή τρεις τουλάχιστον ανανεώσεις πέραν της αρχικής συμβάσεως με συνολικό ελάχιστο χρόνο απασχολήσεως 18 μηνών μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα 24 μηνών από την αρχική σύμβαση".

Ο κ. Τέντες τόνισε ότι το άρθρο 11 του Π.Δ. είναι αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, επισήμανε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι "το άρθρο 11 κινείται στην αποκρουόμενη από το Σύνταγμα λογική της πρακτικής του παρελθόντος των "τακτοποιήσεων" και των "μετατροπών"". 

 Εξ άλλου, ο κ. Τέντες ανέφερε ότι η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου "δεν επιβάλλεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της 28.6.1999".

Παρ' όλα αυτά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφώνησε με τη δικαίωση από το Εφετείο συμβασιούχου εργαζομένης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Λαμίας.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από το Β2 Εργατικό Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου, λόγω διαφοράς μίας ψήφου.
Ο κ. Τέντες, πάντως, (ανεξάρτητα από την ένστασή του για αντισυνταγματικότητα του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004) τάχθηκε με την άποψη της μειοψηφίας του Β2 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που έκρινε ότι η συμβασιούχος προσελήφθη προς κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας συνολικής διάρκειας 24 μηνών. 
Δηλαδή η μειοψηφία του Εργατικού Τμήματος, τάχθηκε υπέρ της δικαίωσης της συμβασιούχου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.
Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την σχετική απόφασή της.

 Από ...... epikaira

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ολοκληρώθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία με μικροεπεισόδια έξω από το Πολεμικό Μουσείο...

και την πλατεία Μαβίλη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 5.30, έξω από το Πολεμικό Μουσείου με ανταλλαγή μολότοφ και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.


Το σώμα της πορείας διασπάστηκε σε δύο κομμάτια για λίγα λεπτά και ενώ η κεφαλή με τη σημαία του Πολυτεχνείου ήταν ήδη στην αμερικανική πρεσβεία.

Γύρω στις 6μ.μ. ξεκίνησαν επεισόδια στην πλατεία Μαβίλη και την οδό Σούτσου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη 1 μ.μ. και στις 2 μ.μ. ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη του ιδρύματος. 

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία η οποία και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7μ.μ.

 Προσυγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία Ομόνοιας, στις 5.30 το απόγευμα. Επικεφαλής του μπλοκ του κομμουνιστικού κόμματος είναι η Αλέκα Παπαρήγα.

To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επιστρατεύσει, από χθες, περίπου 7.000 αστυνομικούς, ενώ σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. 


Με εντολή της αστυνομίας στις 12 το μεσημέρι  έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», στη 1 ο σταθμός «Σύνταγμα» και στις 3 μετά το μεσημέρι οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής». Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή και κοντά σε πρεσβείες και πανεπιστήμια.


Σύμφωνα με την αστυνομία, από νωρίς το απόγευμα, έχουν γίνει 60 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Μεγάλη πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία, με κατάληξη το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ στις 5 το απόγευμα η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται εκπρόσωποι συλλόγων φοιτητών και φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974, εργατικών συνδικάτων, κ.α. φορέων, ενώ ακολουθούν χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. 

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε, από την πλατεία Σιντριβανίου, και η δεύτερη πορεία, στην οποία συμμετέχουν άτομα που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν παραταχθεί περιμετρικά γύρω από τα πανεπιστήμια, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι στιγμής τα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται ομαλά, χωρίς εντάσεις και επεισόδια. 

Στο μεταξύ, άρχισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΘ η καθιερωμένη - επετειακή συνεδρίαση της Συγκλήτου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου, με θέμα: «Οικονομική κρίση και δημόσιο πανεπιστήμιο.


    Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γιώργος Δουράκης, ο μουσικός Θάνος Μικρούτσικος, και ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο καθηγητής Φιλοσοφίας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Γεράσιμος Βώκος.


    Οι εκδηλώσεις στο ΑΠΘ θα ολοκληρωθούν με τη συναυλία: «Μουσική πράξη για 6», με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Άννα Λινάρδου, και τους Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά) και Θοδωρή Οικονόμου 

Από  ..... epikaira

«Φρένο» στο χαράτσι για τα ακίνητα από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στη ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε οικογένεια. Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή τους στο γεγονός ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και ήταν διογκωμένο.
Η οικογένεια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Εντούτοις, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλλει 2.235,60 ευρώ για «το εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων».

Το Πρωτοδικείο, με την προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη λήψη απόφασης επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων.
«Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δήμων
Εν τω μεταξύ, οι αντιδράσεις των δήμων επί του τέλους ακινήτων συνεχίζεται.
Σε κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, αναμένεται να προχωρήσει την προσεχή Δευτέρα ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης.
Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης για το τέλος μέσω της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.
Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμος Νίκαιας Ρέντη, ενώ πάρα πολλοί είναι πλέον οι Δήμοι που παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε όσους δημότες αποφασίζουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το τέλος Ακινήτων.

Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα κατά οριζόντιας εφαρμογής του Τέλους Ακινήτων
Την αντίθεσή του στην οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της επιβολής ειδικού τέλους ακινήτων, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το δημοτικό συμβούλιο αντιδρά επίσης στον τρόπο εφαρμογής του (τη διακοπή δηλαδή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που δεν καταβληθεί), ενώ ο δήμος εξετάζει το ζήτημα της νομικής στήριξης πολιτών καθώς και της προσφυγής στα δικαστήρια.
Όσον αφορά το θέμα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, ο δήμος δεν δίνει τέτοια εντολή στην υπηρεσία ηλεκτρολογικού, αλλά ηλεκτρολόγοι του δήμου μπορούν εθελοντικά και εκτός ωραρίου να κάνουν επανασυνδέσεις σε περιπτώσεις που κόβεται το ρεύμα λόγω μη καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, δεν ικανοποίησε τους πολίτες (Πρωτοβουλίες Κατοίκων, Πρωτοβουλία Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μέλη του συνδικάτου οικοδόμων, αγανακτισμένοι κ.ά.) που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ υπήρξε και φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ κατέθεσε άλλο σχέδιο ψηφίσματος.
Κατά την ομιλία του ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως δεν μπορεί ο δήμος να παροτρύνει τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος, διότι δεν είναι δυνατό να υιοθετεί συμπεριφορές που εκφεύγουν της νομιμότητας. Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι είναι απαράδεκτο να διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το τέλος.

Από ......tvxs

Μείζον θέμα με Παπαδήμο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Καλές οι κυβερνήσεις συνεργασίας, καλοί και οι περιβόητοι τεχνοκράτες, αλλά αν ο άνθρωπος δε σκαμπάζει από πολιτική, δύσκολα στέκεται στα ‘’μεγάλα σαλόνια’’.  Δυστυχώς το χθεσινό ατόπημα του εντολοδόχου πρωθυπουργού μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας (διαβάζοντας μάλλον) αργά και σταθερά, στη δευτερολογία του, θέλησε ατυχώς να απαντήσει σε αυτούς που δεν θεωρούν κακή μια λύση που περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ. Γενικότερα βέβαια η δευτερολογία του πρωθυπουργού, αλλά και όλη η (φτωχή) επιχειρηματολογία του, ουσιαστικά εστιάστηκε στην αποδοχή του γνωστού εκβιασμού, περί αποδοχής του τελεσιγράφου ή εξόδου από το ευρώ.

Για να ωραιοποιήσει λοιπόν την προαποφασισθείσα αποδοχή του τελεσιγράφου, ο πρωθυπουργός θέλησε να περιγράψει με μελανά χρώματα τις ενδεχόμενες εξελίξεις έπειτα από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ.  Αφού πρώτα μίλησε για υποτίμηση και πληθωρισμό που υποτίθεται ότι θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος το οποίο ‘’θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’, όπως είπε επί λέξει.
υγκεκριμένα είπε ότι η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου εθνικού νομίσματος θα οδηγούσε στην αύξηση πληθωρισμού που θα έπληττε τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Παράλληλα, πρόσθεσε, θα καθιστούσε δυσχερέστερη την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους που είναι εκπεφρασμένο με ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία τόσου του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αποκτηθούν σε πολύ χαμηλές τιμές από όσους διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια σε ευρώ ή άλλα ισχυρά νομίσματα)

Είναι όμως γνωστό σε όλους τους σοβαρούς νομικούς οίκους του πλανήτη ότι το ελληνικό χρέος είναι εκπεφρασμένο σε εθνικό νόμισμα και διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Συνεπώς οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή θα μετατρέψει τις αξίες των ομολόγων στο νέο εθνικό νόμισμα, όποιο και αν είναι αυτό.  Εκτός αν μια “ελληνική” κυβέρνηση σπεύσει να ανταλλάξει τα παλαιά ομόλογα με νέα, για τα οποία όχι μόνο θα υπάρχουν εγγυήσεις δημόσιας περιουσίας, αλλά και όρος με τον οποίο οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή δεν θα αγγίξει τα συγκεκριμένα ομόλογα.
Αυτή η αποστροφή του κ. Παπαδήμου αποτελεί την πρώτη μεγαλειώδη γκάφα της νέας κυβέρνησης πριν καλά – καλά αναλάβει καθήκοντα.  Γιατί δύναται μελλοντικά οι πιστωτές σε κάποιο αγγλικό δικαστήριο να προβάλλουν το σχετικό βίντεο και να ισχυριστούν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύτηκε επίσημα να μην χρησιμοποιήσει την κρατική ασυλία που δικαιούται ή το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να ορίζει με νόμο τη νομισματική των αξιογράφων που εκδίδονται στην επικράτειά της και υπ’ ευθύνη της.

Αυτή η σούπερ γκάφα έρχεται να συνδυαστεί με το δημοσίευμα των FT σύμφωνα με το οποίο ο κ. Νταλλάρα έρχεται να διαπραγματευθεί με αποικιοκρατικές προτάσεις που περιγράφονται λεπτομερώς σε προηγούμενη ανάρτηση του antinews (βλ “Μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου για το κούρεμα”).  Ο επίσημος διαπραγματευτής της τοκογλυφικής διεθνούς προτείνει τρόπους ανταλλαγής με καταστροφικά επιτόκια και εμπράγματες εξασφαλίσεις, που αν γίνουν τελικά δεκτοί από την ελληνική πλευρά, η άτακτη χρεοκοπία θα επέλθει μαθηματικά εντός ολίγων μηνών, παρά την όποια ευρωπαϊκή στήριξη.
Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις πρωτοφανείς εξελίξεις καθώς είναι φυσικό η κοινή γνώμη να μη γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες και να αδυνατεί να παρακολουθήσει την τεχνοκρατική φρασεολογία του τραπεζίτη – πρωθυπουργού.

Αν όμως, έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε μια δανειακή σύμβαση και σε ένα κούρεμα ομολόγων τα οποία θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, να μας το πουν. Διότι να το συγκεκριμένο δίκαιο προβλέπει ότι ακόμη και αν η Ελλάδα πάει σε άλλο νόμισμα οι δανειστές μας θα τα πάρουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω, ίσως και με δημόσια περιουσία, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Κακοφωνίξ

Από ........ Antinews

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί
στο Κλειστό Γυμναστήριο των Καμένων Βούρλων,
οι κάτοικοι Αγ. Κων/νου, Καμένων Βούρλων και Μώλου,
 θα συγκεντρωθούμε προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεση μας απέναντι στα δυσβάστακτα και βάρβαρα μέτρα που ήρθαν (χαράτσια) και σε αυτά που ακολουθούν.
Η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία!

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, το πρωί, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό της περιοχής των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138



Λαμία, 16/11/2011

Αυτή τη φορά καθαρίζουμε τα σκουπίδια
στις Ιαματικές Πηγές Θερμοπυλών

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, το πρωί, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό της περιοχής των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών.

Οι Πηγές Θερμοπυλών δέχονται καθημερινά πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και ξένους, διερχόμενους και μη, που κάνουν χρήση των ιαματικών νερών. Είναι γεγονός επίσης ότι έχουμε γίνει πολλές φορές δέκτες διαμαρτυριών συμπολιτών μας για την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια στον ευρύτερο χώρο.

Η προσπάθεια της Πρωτοβουλίας είναι μια ακόμα συμβολική πράξη ευαισθητοποίησης όλων των παραγόντων, και ιδιαίτερα των ίδιων των συμπολιτών μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε ένα καθαρότερο περιβάλλον. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα του ενεργού πολίτη, του εθελοντή, σε όλους, κυρίως στα νέα παιδιά. Τονίζουμε ότι δρούμε συμπληρωματικά με τις υπεύθυνες υπηρεσίες και τον Δήμο, τις οποίες ψέγουμε για την αδράνεια και τη μη τήρηση του αυτονόητου

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας και τους ευαίσθητους φορείς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα ή στο e-mail της Πρωτοβουλίας.

Η συνάντηση θα γίνει μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα
στις Θερμοπύλες, στις 10 το πρωί της Κυριακής.


Η Επιτροπή Τύπου

-----------------------------------------------------
Πληροφορίες: Γιάννης Κούτσικος τηλ 6937378138

339.745 ευρώ κόστισε το site του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας!!

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Στην λίστα με τα «χρυσά» sites!, και μάλιστα στην ''τιμητική'' 9η θέση, φιγουράρει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας όπως φαίνεται από τα στοιχεία που προέκυψαν μετά από ερωτήσεις βουλευτών για το κόστος των ιστοσελίδων των δημοσίων υπηρεσιών.

Τα «χρυσά» sites ! Δείτε τι πληρώνει ο φορολογούμενος...

Τελικά λεφτά υπάρχουν. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις ιστοσελίδες διαφόρων Δημοσιών Υπηρεσιών και ακριβώς δίπλα το χρηματικό πόσο που κόστισαν για να δημιουργηθούν και σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Με μια πρώτη ματιά θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα site είναι τουλάχιστον φτιαγμένα από χρυσό ή από χέρια που όταν τα έφτιαξαν γέμισαν με …χρυσό.
Πατήστε στην φωτογραφία στην ανάρτηση για να δείτε το κόστος των sites

Nα σημειωθεί ότι τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αιβαλιώτη στις δημόσιες υπηρεσίες για το κόστος των ιστοσελίδων.
 Από  .......  pepla

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com