Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι δήμοι που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Όλο και περισσότεροι είναι οι δήμοι που εναντιώνονται στο μέτρο για το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία, ενώ έμμεσα και ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το μέτρο , λέγοντας ότι «υπάρχουν πράγματα που λέγονται…αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται… αλλά δεν λέγονται».

Οι δήμοι που έχουν ταχθεί ανοιχτά αντίθετοι στο μέτρο είναι ο Δήμος Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού. Οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.


Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, υπενθυμίζεται ότι έχει διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το θέμα βρέθηκε και στο επίκεντρο συνάντησης της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.

Πολλοί δήμαρχοι αναζήτησαν τρόπους κοινής αντίδρασης, ενώ εκφράστηκε και το δημαρχιακό κίνημα «δεν πληρώνω», που συνεχώς μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Νίκου Γκότση να δεσμευθεί για νομική κάλυψη όσων αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο, μετά την επιβολή από το υπουργείο Οικονομικών του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και επισήμανε ότι δεν μπορούν οι δήμοι να ταυτιστούν με το κίνημα «δεν πληρώνω».

Πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος, πληρούν όλα τα κοινωνικά κριτήρια και πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση των δήμων. Επίσης, τόνισε ότι «δεν πρέπει να ανοίξουμε κερκόπορτες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και με τα δημοτικά τέλη.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές που θέλουν τους δήμους να συμπαραστέκονται νομικά στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτές που θέλουν πιο δυναμικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που πρότεινε ο δήμαρχος
Θορικού Π.Ευθυμίου, δηλαδή όταν ένας πολίτης δεν έχει αποδεδειγμένα να πληρώσει, τότε συγκροτημένα ηλεκτρολόγοι του δήμου επανασυνδέουν το ρεύμα της οικίας του.

Ο κ. Ασκούνης δήλωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα και να δοθεί μία λύση ειδικά για τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών.

Τα …νεοφιλελεύθερα σταγονίδια της ΝΔ ξεσπαθώνουν !

Αναρτήθηκε από......   energoipoliteskv.blogspot.com



Όπως ήταν φυσικό η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου προκαλεί αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία.
Από την μία πλευρά ο Π. Καμμένος επιμένει να μην δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ακόμη και αν διαγραφεί. Εξηγώντας την απόφασή του, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία».
Από την άλλη πλευρά ορισμένοι άλλοι (Σωτήρης Χατζηγάκης κ.α.) νομίζουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλλουν μέχρι και αλλαγή πορείας στην ηγεσία του κόμματος και προωθώντας πολωτικές τακτικές ανακαλύπτουν … «ακροδεξιά σταγονίδια» στη ΝΔ!
«Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο»  είπε σήμερα ο κ. Χατζηγάκης προσερχόμενος στη Βουλή
Είναι προφανές ότι ορισμένοι επιθυμούν πρώτα να αλλοιώσουν πάλι την ιδεολογική φυσιογνωμία που απέκτησε η ΝΔ ύστερα από δεκαετίες “μεσαιοχωρίτικης” σύγχυσης και παράλληλα επιχειρούν να ξαναγεννηθούν οι τάσεις μέσα στο κόμμα, ώστε να διατηρήσουν τον ρόλο τους ως ο «φιλελεύθερος πόλος», εν όψει των διεργασιών που ξεκίνησαν για την συγκρότηση ενός τρίτου πόλου εξουσίας.
Εμείς έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως γι αυτά που γίνονται.  Γράφαμε για παράδειγμα στις 25 Σεπτεμβρίου κάτω από τον τίτλο “Εξαπτέρυγα της συγκυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία”:
Μια μικρή παρέα βουλευτών της ΝΔ πλησίασε τις προηγούμενες ημέρες γνωστό υπουργό του ΠΑΣΟΚ και του ζήτησαν να πείσει τον Γ. Παπανδρέου να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής ενότητας”, την συγκυβέρνηση δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Εις εξ αυτών μάλιστα έριξε τότε την ιδέα να στείλουν στον πρόεδρο της ΝΔ, επιστολή στην οποία θα του εξέθεταν τις διαφωνίες τους  για την “σκληρή” αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί και θα τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Στην όλη προσπάθεια ρόλο “συντονιστή” λεγόταν τότε ότι έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βοηθούς … τον μπαμπά του και τον Σωτήρη Χατζηγάκη

Αυτά γράφαμε τότε. Τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα; Αντιγράφουμε από τις χθεσινές εφημερίδες για να μην λένε μερικοί ότι τα κατεβάζουμε εμείς από το μυαλό μας:
Καθημερινή:
Ο λόγος για τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Βαγγέλη Αντώναρο, Κωστή Χατζηδάκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ομάδα των «πέντε» που πρωταγωνίστησε όχι μόνον στην από κοινού με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωση αιτήματος εναντίον του δημοψηφίσματος και υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, (επιταχύνοντας έτσι και τη σχετική δημόσια παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά) αλλά και στη «γαλάζια» πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η στήριξη του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ως εντολοδόχου πρωθυπουργού.
Οι Κυρ. Μητσοτάκης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ευ. Αντώναρος ανέλαβαν, κατά κύριο λόγο, την επικοινωνιακή προβολή των θέσεων…Οι ίδιοι αρνούνται ότι λειτουργούν ως ομάδα, πολλώ δε μάλλον ως «φράξια», όπως τους καταγγέλλουν. Είναι ωστόσο προφανές ότι κινούμενοι οριακά ως προς τη γραμμή της ηγεσίας συνέβαλλαν στη μετακίνηση του κόμματος της Ν. Δ. σε πιο μετριοπαθείς θέσεις. Ή όπως το περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης, “τις τελευταίες 10 μέρες πραγματικά υπήρξαν ενδιαφέροντα σημάδια ότι οι βουλευτές ενεργούν πρωτίστως ως βουλευτές του έθνους και όχι ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους“!!!
ΒΗΜΑ:
Η Τετάρτη αποδείχτηκε η ηµέρα της κρίσεως. Από το µεσηµέρι, οπότε άρχισε να διαδίδεται το όνοµα του κ. Πετσάλνικου, το ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκε. Αλλά και στη ΝΔ βουλευτές «επαναστάτησαν» και διαµαρτυρήθηκαν στον Γραµµατέα της ΚΟ κ. Κ. Τασούλα , ενώ η οµάδα των «πέντε» ( Κυρ. Μητσοτάκης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη , Ευ. Αντώναρος ) άσκησε πίεση να συµµετάσχει το κόµµα µε κοινοβουλευτικά στελέχη. «Δεν χρειαζόµαστε µαριονέτα! Αν είναι να καταλήξουµε σε τέτοια λύση γιατί δεν στηρίζαµε τον Παπανδρέουέλεγαν….
Σχόλιο Antinews
Τις ημέρες που γινόντουσαν αυτά στελέχη της Συγγρού διαμήνυαν ότι οι «πέντε» έχουν ήδη κριθεί για τις ενέργειές τους και δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές που έρχονται. Αυτό όμως, εν όψει επαναλαμβάνουμε των διεργασιών που συντονίζει η διαπλοκή για την συγκρότηση τρίτου κόμματος εξουσίας αμιγώς “μνημονιακού”, δεν αρκεί πλέον.
Είναι ανεπίτρεπτο από κάθε άποψη μια ομάδα βουλευτών να λειτουργεί σε ώρα κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το κόμμα και την χώρα με δική της πλατφόρμα και ανεξάρτητα από τον αρχηγό του κόμματος ,ως …”ομάδα πίεσης”.
Μόνοι τους έθεσαν κατά την γνώμη μας εαυτόν εκτός κόμματος.
Και να πούμε και κάτι άλλο. Με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ξεκίνησαν οριστικά οι διαδικασίες για την ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού. Η ηγεσία της ΝΔ είχε μέχρι τώρα την πρωτοβουλία των κινήσεων και πρέπει να την διατηρήσει. Ας τους διευκολύνουν λοιπόν για να πάνε στον τρίτο πόλο που ετοιμάζει η διαπλοκή. Θα είναι καλύτερα και γι αυτούς και για τη ΝΔ.

http://www.antinews.gr/2011/11/14/133442/#comment-851443

Χατζηγάκης:"Η ΝΔ του Σαμαρά κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολ.Αν"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με μια πολύ σκληρή δήλωση, απάντησε ο Σωτήρης Χατζηγάκης στην διαγραφή του από την ΝΔ!

«Η ΝΔ του Σαμαρά από μεγάλο πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμα τους.

Λυπάμαι που μια τέτοια παράταξη κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού

Από ........  parapolitika

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων


Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο τριμερής αρχικωλοτούμπας...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Λάβρος κατά της «Τριμερούς Επιτροπής» -αυτό το πέραν του καλού και του κακού των θεσμών- σκοτεινό Διευθυντήριο, μέλος του οποίου είναι και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, υπήρξε σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Καρατζαφέρης:  
«Η οικονομία του κόσμου είναι τρεις άνθρωποι, τους οποίους θα βρείτε πίσω από εκείνο το χωνευτήρι των αποφάσεων, την περίφημη Τριμερή, την προστάτιδα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, Ρότσιλντ, Μόργκαν και Ροκφέλερ», έλεγε τότε ο αρχικωλοτούμπας και συμπλήρωνε (ακολουθεί video): .....




«Παραδίδουμε δηλαδή σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στις διαθέσεις της Τριμερούς με ό,τι σημαίνει αυτό». Αυτά στις 29/8/2011 (όπως μας υπενθυμίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία»). Τώρα, μόλις δυόμισι μήνες μετά, ο ίδιος άνθρωπος ανερυθρίαστα υποστηρίζει ό,τι καταδίκαζε χθες, παραδίδοντας (ή προδίδοντας) στην Τριμερή και τον εκλεκτό της κ. Παπαδήμο όχι μόνον το «ελληνικό τραπεζικό σύστημα» αλλά την ίδια τη χώρα. Οι σαλτιμπαγκισμοί του κ. Καρατζαφέρη έχουν από καιρό ξεπεράσει τα όρια του πολιτικού τσαρλατανισμού - πόσο χειρότερος μπορεί να γίνει;...

*απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του Στάθη

Από ...... Citypress-gr

Πέντε σενάρια καταστροφής της κυβέρνησης Παπαδήμου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ξαναβλέποντας τη σύνθεση τη νέας κυβέρνησης μας δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες για το πώς θα δοθούν λύσεις σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα και μάλιστα σύντομα. Παραθέτουμε ορισμένα σενάρια… τρόμου, μερικές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να διαλύσουν το ήρεμο κυβερνητικό σχήμα.

1ο σενάριο: Τις επόμενες ημέρες έχουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου: Κουκουλοφόροι καίνε το βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη στα Εξάρχεια, για πολλοστή φορά. Τι θα κάνει ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης; Θα τα χώσει στον συνάδελφό τους στο υπουργικό κ. Παπουτσή για κακό σχεδιασμό; Διότι μέχρι πριν λίγες ημέρες ανίκανο τον ανέβαζε, αποτυχημένο τον κατέβαζε και ζητούσε την παραίτησή του.
2ο σενάριο : Ο Βορίδης συναντάται με τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες και τους λέει ότι η τρόικα τον πιέζει για την απελευθέρωση και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Τι θα κάνει ο αρχηγός Καρατζαφέρης που ενώ ψήφιζε το Μνημόνιο μετά αγκάλιαζε τον Λυμπερόπουλο;
3ο σενάριο : Έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή με πολύ σκληρά μέτρα, όπως προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και οι της ΝΔ δευτερευόντως που στήριξαν την ύπαρξή τους στην αντίθεση της ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνηση Παπανδρέου;
4ο σενάριο: Αποφασίζει ο κ. Βενιζέλος να ξεπουλήσει ακίνητη περιουσία. Πώς θα συμφωνήσει ο Ι. Μουρμούρας σε κάτι τέτοιο και πώς θα αντιμετωπίσει ο κ. Παπαδήμος το πολεμικό κλίμα εντός του υπουργείο Οικονομικών;
5ο σενάριο: Πάει η Σεγκολέν του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου, να κλείσει σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και ορθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος εκφράζει την αντίθεσή του. Τι θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας;
Αυτά κι άλλα πολλά ίσως και σοβαρότερα θα προκύψουν οσονούπω. Για παράδειγμα τι θα γίνει στη Βουλή με το φορολογικό νομοσχέδιο, τον προϋπολογισμό με τους εφαρμοστικούς νόμους, την εργασιακή εφεδρεία και άλλα πολλά καυτά θέματα.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τότε πόσα απίδια έχει ο σάκος της κυβέρνησης αυτής.

Από  ..... Antinews

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.Πως θα βγούμε από το αδιέξοδο;

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης επανέφεραν, με δραματικό αλήθεια τρόπο, το θέμα της βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε την εποχή που η Ανώτατη Εκπαίδευση αντιμετωπίζονταν από τους πολιτικούς αλλά και από τη εκάστοτε τοπική κοινωνία ως μοναδικός, πολλές φορές, μοχλός ανάπτυξης και έτσι από το 1985 έως το 2009 πολλές τοπικές οικονομίες δεκάδων πόλεων μετατράπηκαν από παραγωγικές σε εξαρτώμενες από την κατανάλωση των σπουδαστών.

Στην δική μας περίπτωση λειτουργούν δύο τμήματα, ένα στην Λαμία (Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική) και ένα στην Λειβαδιά (Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης).
Αυτά τα τμήματα δημιουργήθηκαν όμως χωρίς καμία μελέτη ή έρευνα ενώ δεν υπήρξε κανένας στοιχειώδης σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την χρηματοδότησή τους. Παράλληλα εξέλειπαν ακόμη οι βασικές εκείνες υποδομές που είναι αναγκαίες για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία του (Βιβλιοθήκη, Φοιτητική Εστία, Γυμναστήρια, internet, το ανεκπλήρωτο όραμα ίδρυσης Πανεπιστημιούπολης).
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η σημερινή κατάσταση που διαμορφώνεται και καθιστά αβέβαιο το μέλλον του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα μέσα στην οικονομική δίνη που σήμερα βιώνει η Ελλάδα αφού το κόστος εξοπλισμού, λειτουργίας και διοικητικής υποστήριξης ανά σπουδαστή είναι δυσβάστακτα.

Στις τελευταίες συσκέψεις σε επίπεδο Περιφέρειας, Δημοτικών Παρατάξεων, Διοικούσας Επιτροπής και φορέων της περιοχής τονίστηκε η επιθυμία όλων να παραμείνει Πανεπιστήμιο στην Στερεά Ελλάδα και μάλιστα προτάθηκαν προς τούτο και διάφοροι τρόποι διεκδίκησης.

Όμως για τι είδους Πανεπιστήμιο συζητάμε, διεκδικούμε και πολεμάμε;

Στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θεωρούμε πως για να είναι βιώσιμο, αυτοτελές και αυτοδύναμο ένα Πανεπιστήμιο θα πρέπει να εξασφαλίζονται ορισμένες προϋποθέσεις:

• Το γνωστικό του αντικείμενο να είναι ενταγμένο στον εκπαιδευτικό εθνικό σχεδιασμό
• Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η χωροθέτηση του Πανεπιστημίου και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές 
• Το επιστημονικό προσωπικό να έχει άμεση σχέση με την τοπική κοινωνία και την φοιτητική κοινότητα και να μην επισκέπτεται την Λαμία μόνο για τις παραδόσεις των μαθημάτων
• Στην Διοικούσα Επιτροπή να συμμετέχουν θεσμικοί παράγοντες της περιοχής μας
• Να συμμετέχει ενεργά στην πνευματική ανάπτυξη της πόλης

Πρόσφατα επαναπροβλήθηκε το χρόνιο αίτημα των επιστημονικών και εμπορικών φορέων της περιοχής μας για μετακίνηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Στερεά Ελλάδα και για την ίδρυση Σχολής Ελληνικού Πολιτισμού, με αναφορά που διαβιβάστηκε από τον Δήμαρχο Λαμίας στους αρμόδιους Υπουργούς.
Να σημειωθεί πως παρόμοια ερώτηση έγινε τον Ιούνιο στην Βουλή από την βουλευτή Κα Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη για να εισπράξει, από τον τότε Υφυπουργό Κο Πανάρετο, διφορούμενη απάντηση για συνέχιση της λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων τμημάτων, λόγω δυσαναλογίας εκπαιδευτικού έργου και επένδυσης δημόσιου χρήματος.
(Δείτε εδώ )

Καλό θα είναι λοιπόν πλέον, πέρα από ευχολόγια και επικοινωνιακές σκοπιμότητες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επεξεργαστεί άμεσα τεκμηριωμένες προτάσεις που θα απαντούν στις προϋποθέσεις λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ώστε να πειστεί το Υπουργείο πως και απαραίτητο και βιώσιμο είναι ένα Πανεπιστήμιο στην Στερεά Ελλάδα.
Να γνωρίζει επίσης πως η Ελλάδα έχει περισσότερες από 500 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ και είναι η πρώτη στην Ευρώπη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά κάτοικο.Ρεαλιστικό είναι αντί να ζητάμε την λειτουργία νέων σχολών να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

Η αδράνεια, ο εφησυχασμός και οι λανθασμένοι χειρισμοί του παρελθόντος που οδήγησαν στην πλήρη έως τώρα απαξίωση του ιδρύματος δεν δικαιολογούνται πλέον.

Παναγιώτης Στασινός
Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ''ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ''

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ



Η μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου Μώλου στάθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους κατοίκους που συνέρρευσαν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις για τα χαράτσια της ΔΕΗ και όχι μόνο. Έγινε μια πλούσια συζήτηση όπου , αφού προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση, πάρθηκαν, ομόφωνα, ορισμένες σημαντικές αποφάσεις:

1. Τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα σε οποιονδήποτε πολίτη, έλληνα ή μετανάστη, θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα στον Δήμο Μώλου.

2.Η επιτροπή αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.gr)πλαισιωμένη από πολλά άτομα που έδωσαν τα τηλέφωνα τους, θα είναι σε επιφυλακή και στην παραμικρή ειδοποίηση ότι κάποιο συνεργείο εμφανίστηκε να κόψει ρεύμα θα παρεμβαίνει συλλογικά και αποτρεπτικά

3. Στα ήδη κομμένα ρεύματα θα γίνεται επανασύνδεση

4.Θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα χωριά του δήμου Μώλου

5. Θα γινει παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πάρουν θέση, πρακτικά και οι δημοτικές αρχές ενάντια στα χαράτσια

6. Σε συνεργασία με ανάλογες επιτροπές πολιτών , θα γίνει παρέμβαση στην ΔΕΗ της Λαμίας
Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε απο τον Εμπορικό σύλλογο Μώλου και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι και από αλλες επιτροπές του κινήματος καθώς και απο τον Εμπορικό σύλλογο Στυλίδας.Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε άνοιγμα των διοδίων του Μώλου.
Δείτε σχετικά: Οδηγίες απο την ομάδα νομικής βοήθειας του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τα χαράτσια

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.youtube.com/watch?v=ztR66-5VF64&feature=player_detailpage

www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com