Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

..και η Λαϊκή Συσπείρωση κατά της αναβάθμισης του ΒΙΟΚΑ των Καμένων;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, εκφράζει την συμφωνία της με  την απόφαση για κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στον Άγιο Κωνσταντίνο, που λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της περιοχής.
Εκφράζει, όμως την διαφωνία της με την μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων. Θεωρούμε σκοπιμότερο και συμφερότερο να κατασκευαστεί άλλος βιολογικός καθαρισμός νοτιότερα του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η διαφωνία μας στηρίζεται :
α) στο ότι θα χρειασθεί, λόγω μεγάλης επιβάρυνσης, σημαντική επέκταση η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού των Καμένων Βούρλων, που ήταν ήδη ανεπαρκής και για την κάλυψη του βορείου τμήματος της πόλης, που σίγουρα θα επεκταθεί.
β) στο γεγονός ότι δημιουργείται και λειτουργεί τέτοιου είδους μεγάλη εγκατάσταση πολύ κοντά στις ιαματικές πηγές της περιοχής, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθούν παραπέρα. Αντίθετη άλλωστε είναι και η σχετική νομοθεσία (4844/30 και 4086/60)
Ταυτόχρονα θέλουμε να σας θυμίσουμε :
1.Στον βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων, αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων δεν είναι απόλυτα συμβατός και λειτουργεί προσωρινά.
2.Η όλη εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς άδεια και σύγχρονη περιβαλλοντική μελέτη από τις 30/4/2009
 
Σε αυτή την βάση απευθυνόμαστε στον την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζητάμε να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το θέμα.
 
                                              ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 
                                                     ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                     ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                     ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Από  ........  lamiafm1

Παραιτείται ο Παπανδρέου, μετά την δήλωση Σαμαρά;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης ΓΑΠ θα πραγματοποιηθεί στις 4 το μεσημέρι. Μετά την ρητή και κατηγορηματική δήλωση του Σαμαρά ότι «εφόσον παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου όλα θα πάρουν το δρόμο τους», το υπουργικό θα έχει τυπική μορφή.
Όλοι – δηλαδή και ο ΓΑΠ – θα δηλώσουν την παραίτησή τους και θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Όλα θα γίνουν σύντομα. Θα επικρατήσουν οι “συναισθηματικές στιγμές” για να μην διαταραχθεί το προφίλ του “ηγέτη”, αλλά οι εξελίξεις θα είναι αμείλικτες.
Τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται αυτήν την στιγμή είναι:
-Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
-Η ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εκφράζει την νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, και όχι την ισορροπία που υπάρχει σήμερα στη Βουλή. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα έχει δεύτερο ρόλο, παρά το ότι κυρίως αυτό θα στηρίζει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση.
-Το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα περπατήσει μία κυβέρνηση που το «αληθινό» ΠΑΣΟΚ θα την υπονομεύει.
-Ο Σαμαράς επιμένει, και σωστά, ότι πρώτα πρέπει να παραιτηθεί ο ΓΑΠ. Αφενός γιατί η συζήτηση πρέπει να γίνει σε καθαρό τοπίο. Και αφετέρου διότι ο ΓΑΠ είναι προβληματικό στοιχείο σε κάθε εξέλιξη. Από το εξωτερικό δεν τον θέλουν. Δεν μπορεί ένας «τελειωμένος» να ορίζει το μέλλον της χώρας, να προβάλλει απαιτήσεις, να ζητά, να προτείνει, να παίζει με τις φιλοδοξίες και τις εσωκομματικές του ισορροπίες.
-Ο Σαμαράς επιμένει και σωστά σε εκλογές. Το είπε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν του μίλησε για «εμπιστοσύνη και ομαλότητα προς τα μέσα». Ο χρόνος των εκλογών είναι ανοικτός.
-Ο Βενιζέλος βλέπει το τρένο για άλλη μία φορά να έρχεται και να μην σταματά στην στάση του. Μόνο αν δεν συναινέσει ο Σαμαράς μπορεί να παίξει για πρωθυπουργός. Διότι το μόνο σενάριο που τον βάζει στο Μαξίμου.
-Το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στους μεγάλους. Είναι βέβαιο ότι ορισμένοι θα επιχειρήσουν να «καπηλευτούν» την ενδεχόμενη συμφωνία. Για παράδειγμα ο Καρατζαφέρης που συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως «λαγός» του ΓΑΠ. Το πρωί του Σαββάτου προανήγγειλε ότι ο ΓΑΠ δεν θα είναι ο άμεσος διαπραγματευτής. Και το μεσημέρι ο ΓΑΠ αποδέχθηκε η όποια συζήτηση να γίνεται μέσω του Παπούλια, κάτι που τον εξυπηρετεί λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Τώρα μιλά για παρέμβαση Καραμανλή. Απλώς δεν έχει καταλάβει ότι με τον Σαμαρά δεν θα παίζει ρόλο.

Από .......  Antinews

Να παραιτηθεί τώρα ο Παπανδρέου


Αναρτήθηκε από........   energoipoliteskv.blogspot.com

Συντονιστής του ΕΛΚ: «Ανεύθυνος ο Σαμαράς έναντι της χώρας του»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη», δήλωσε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει ευθύνες. Αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρόσθεσε ο συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία.

Ο Έλμαρ Μπροκ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει πλήρως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών που συμφωνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει τίποτε προς αναδιαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπροκ, «δεν είναι τώρα η ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις».

Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να διακηρύξει μέχρι τη Δευτέρα την υποστήριξή του σε μια μεταβατική κυβέρνηση ή σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών: «Η ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει πλήρη υπευθυνότητα», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Από .......  tanea






Κρατούν μυστικούς από τον Ελληνικό λαό τους όρους των δανειακών συμβάσεων (βίντεο)

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ένας επιστήμονας «υπεράνω πάσης υποψίας», ο Συνταγματολόγος, Γ. Κασσιμάτης –για χρόνια υπεύθυνος του νομικού γραφείου του Αντρέα Παπανδρέου- έστω και «στρογγυλεμένα» είπε ότι ξεπεράσαμε το καθεστώς της αστικής δικτατορίας και έχουμε περάσει σε χουντική διακυβέρνηση.

Μπορεί να έδωσε βαρύτητα, ο Γ. Κασσιμάτης ότι σήμερα έχουμε «oυσιαστικό εξευτελισμό του πολιτεύματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει περίγελος, το ίδιο και η βουλή το ίδιο και η Ελλάδα απέναντι στον κόσμο», αλλά αυτό δεν είναι το βασικό.


Πάντα Σύνταγμα και νόμοι γινόταν κουρελόχαρτο όταν έπρεπε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα για τα οποία ενδιαφέρεται το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Οσο για τον ρόλο των εθνοπατέρων και της βουλής έχουμε γράψει πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.

Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε στα λεγόμενα του Γ. Κασσιμάτη είναι ότι το αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας τις όποιες δεσμεύσεις παίρνουν απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους –που συνεργάζονται αρμονικότητα με την ντόπια αστική τάξη- τις κρατούν μυστικές από τον ελληνικό λαό, αφήνοντας τον σε άγνοια για τις αποφάσεις που παίρνονται μακριά απ’ αυτόν και ενάντια σ’ αυτόν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνταγματολόγος αναφέρεται στους όρους των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει πέρσι και φέτος η ελληνική κυβέρνηση με τους τοκογλύφους που δανείζουν το ελληνικό κράτος.

Από ...... Citypress-gr



Μπροστά η Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση,σε ελεύθερη πτώση το ΠαΣοΚ...

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μπροστά η Ν.Δ και σε νέα δημοσκόπηση της  που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής" συγκεκριμένα:
Η ΝΔ προηγείται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, ο Αντώνης Σαμαράς στην καταλληλότητα πρωθυπουργού βρίσκεται «μπροστά» με δώδεκα μονάδες διαφορά ενώ η απάντηση της κοινής γνώμης απέναντι στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα είναι καταλυτική: ....
«είναι εις βάρος της χώρας» απαντά η συντριπτική πλειοψηφία (57%) αλλά και το 42% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠαΣοΚ παίρνει ποσοστό 13,5% ενώ η ΝΔ βρίσκεται σταθερή στο 21,5%.
Η επόμενη Βουλή, κατά την ίδια δημοσκόπηση, θα είναι εξακομματική αφού ανάβει το πράσινο φως για τη «Δημοκρατική Αριστερά» που «καβατζάρει» το όριο και φτάνει το 4%. Ο ΛΑΟΣ είναι σε σταθερά ποσοστά (5,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει άνοδο 2,5% ενώ οι Οικολόγοι πράσινοι χάνουν μισή μονάδα όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη. Αντίθετα 0,5% κερδίζει το Άρμα Πολιτών και η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται γύρω στο 34%.

Από ........  Citypress-gr

Ποιον προτείνει ο Καρατζαφέρης για μεταβατικό πρωθυπουργό.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Για να μην βιαστεί να ξηλώσει την ..Καλλιρόης, του λέμε εξ αρχής ότι το μάθαμε από… Λονδίνο μεριά.
Εξ εγκυροτάτης πηγής ενημερωθήκαμε,πως ο ….άνθρωπος των άγγλων Καρατζαφέρης, σκοπεύει να ….προτείνει , «γιατί η απόφαση έχει παρθεί από ..άλλους », τον…. άνθρωπο των άγγλων, Βασίλειο Μαρκεζίνη, για την θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού.
Δεν πέσαμε από τα σύννεφα ούτε μας ξάφνιασε το γεγονός, αφού είναι γνωστές οι λονδρέζικες …εξαρτήσεις του. Είχαμε έναν ενδοιασμό για το εάν πρέπει να κάψουμε το χαρτί του, αλλά είμαστε της γνώμης, πως οι πολίτες πρέπει να τα γνωρίζουν ΟΛΑ.
Με μια δεύτερη ματιά εάν αυτό ευδοκιμήσει, ίσως να είναι και η τιμωρία του Σαρκοζι για το… «αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας», που είπε στον Κάμερον, κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ την προπερασμένη Κυριακή.
Το παιχνίδι που παίζεται πλέον, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Ο τίτλος του «Σερ» που απένειμε η Βασίλισσα της Αγγλίας στον Μαρκεζίνη ,είναι ένας μόνο από τους πολλούς, εξαιρετικά τιμητικούς τίτλους που του απονεμήθηκαν, και θα χρειαζόμασταν ολόκληρη τη σελίδα για να τους αναφέρουμε, κατά τη διάρκεια μιας μακράς ακαδημαϊκής πορείας που τον οδήγησε σε μια επίλεκτη θέση στην αφρόκρεμα της διεθνούς νομικής επιστήμης.
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του έχει εδώ
και εδώ

Από  ........ taxalia