Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση σταθμός για τα blogs

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com 
 
 
Μια πολύ σημαντική απόφαση, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, εξέδωσε ελληνικό δικαστήριο και αφορά το διαδίκτυο και την ελευθεροτυπία στο χώρο των blogs.
 
Όλα ξεκίνησαν από τη μήνυση του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως στην Ηλεία Σπύρου Μπιλιώνη για συκοφαντική δυσφήμιση στο δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και την επιλογή του να δημοσιεύσει τις εκκρεμότητες που είχε με την δικαιοσύνη ο κος Μπηλιώνης που δεν του έδιναν τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δημαρχειακό θώκο.
 
Ο δημοσιογράφος είχε τελικά δίκιο με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μπιλιώνης να κυρηχθεί έκπτωτος σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοππονήσου. Η απόφαση των δικαστών ασχολείται εκτενώς με την ελευθερία της έκφρασης στο πέλαγος του διαδικτύου και ιδιαίτερα στα ανώνυμα και επώνυμα ημερολόγια-ιστολόγια (blogs).

Η απόφαση αναφέρει :«Το ιστολόγιο είναι ένα διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου» αναγνωρίζοντας την αμφίδρομη φύση που κυριαρχεί στα προσωπικά ή συλλογικά ιστολόγια και τα διαφοροποιεί από την «κλασική» εφημερίδα αλλά και τα ιστολόγια που διατηρούν τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, «στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής, συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Νόμος 1178/1981 για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

Ολόκληρο το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης είναι πολύ πιο κοντά στη σύχρονη φύση του διαδικτύου σε σχέση με παλιότερες αποφάσεις που έπαιρναν υπόψιν τη φύση των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης για να κρίνουν τα blogs. «Το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».

Οι συγκεκριμένοι δικαστές φαίνεται να είναι αρκετά εξοικιωμένοι με το διαδίκτυο και να παρακολουθούν τις εξελίξεις σε αυτό. Η συζήτηση στην Ελλάδα για την διαδραστικότητα, το σχολιασμό και την ελευθεροτυπία στα ιστολόγια έχει ξεκινήσει και η συγκεκριμένη απόφαση δίνει «πόντους» σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι το διαδίκτυο ανοίγει νέους δρόμους στην έκφραση και τη δημιουργικότητα.

Στην G20 καλούν για εξηγήσεις τον Γ. Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ...
και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στις Κάννες, στη σύνοδο της G20, για να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην καγκελάριο ότι το δημοψήφισμα γίνεται ώστε η απόφαση για τη δανειακή σύμβαση να γίνει κτήμα του λαού, ώστε να συμβάλει στην προώθηση των αλλαγών που απαιτούνται για την ισχυροποίηση της Ελλάδος και της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την κατανόησή της για τις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός εκλήθη στη σύνοδο από τη γαλλική προεδρία, δεδομένου ότι εκεί θα συζητηθούν και οι εξελίξεις γύρω από το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Λόγω αυτών των εξελίξεων, ο Γ. Παπανδρέου και οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν στη Βουλή την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει αύριο.

Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, πρόκειται να έχουν συνάντηση αύριο Τετάρτη στις Κάννες με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, καθώς επίσης και με Έλληνες αξιωματούχους.

Πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να επισπεύσει, κατά μερικές ώρες, την μετάβασή της στη νότια Γαλλία, όπου αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη γίνεται η σύνοδος κορυφής της G20, την ώρα που η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώθησε ξανά σε κρίση τη 17μελή ευρωζώνη.



Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό είχαν και οι Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Προσθέτουν δε πως «υπογραμμίζουμε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συμφωνία (της 27ης Οκτωβρίου) είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έλαβε απέναντι στην ευρωζώνη και στη διεθνή κοινότητα».


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι εάν οι Έλληνες πολίτες απορρίψουν τη νέα δανειακή σύμβαση σε δημοψήφισμα, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή υπουργών-κλειδιά, όπως του υπουργού Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.


«Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ για την υιοθέτηση της θαρραλέας συμφωνίας, καταδικάζω αυτή την απόφαση η οποία μοιάζει εντελώς ανεύθυνη από μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού», δήλωσε το μέλος της βουλής Κριστιάν Εστροσί μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο France Info.


Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν --η οποία υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη-- είπε ότι εγκρίνει την διοργάνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Εναπόκειται στους λαούς να αποφασίζουν το μέλλον τους, όχι σε μερικούς τεχνοκράτες», είπε.

Τέλος ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ιβ Λετέρμ είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «φέρει βαριά ευθύνη» για την αβεβαιότητα που προκαλεί με την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Εκφράζει την έκπληξή του για την ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε μιλήσει σχετικά ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά τη Σύνοδο Κορυφής. «Δημιουργήθηκε ξανά ανασφάλεια την ώρα που όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από ασφάλεια και εμπιστοσύνη» δηλώνει ο Λετέρμ.

«Ο Παπανδρέου φέρει βαριά ευθύνη. Οι αγορές έχουν ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας» δήλωσε την Τρίτη ο Ιβ Λετέρμ στα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Από ....... Epikaira

Θα τον ρίξουν οι βουλευτές του; - Την Παρασκευή η κρίσιμη ψηφοφορία

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

149 τα ως τώρα τα “ναι”:147 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συν τη Λούκα και την Έλσα
-Οι πέντε που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας λένε πως δεν στηρίξουν. Θα επιμείνουν ως το τέλος η θα μεταπεισθούν;
-Ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι τους υποκινούν τραπεζικά συμφέροντα

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι πλέον δεν υπάρχει το “όλον ΠΑΣΟΚ”. Το κόμμα που έχει την ικανότητα να συσπειρώνεται από την εξουσία, πάντα σε κρίσιμες στιγμές έχει και την “ικανότητα” να ανασύρει τις εσωκομματικές του έριδες.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν ξανά, όσο ποτέ πριν τον τελευταίο καιρό, στην επιφάνεια και πάλι οι πτέρυγες των “Παπανδρεϊκών”, των “Βενιζελικών”, οι εκσυγχρονιστές, οι παλιοί και οι νέοι “λοχαγοί”. Πολλοί λένε με νόημα ότι το “κάστρο πέφτει από μέσα” και τονίζουν ότι αυτό ξεκινάει από τη στιγμή που πλέον υπάρχει ευθύτατη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αρχηγού.

Για πολλούς ο Γ. Παπανδρέου είναι πλέον “εκτός κάδρου”. Το δείχνει πλέον ξεκάθαρα η κίνηση όσων ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα δεν απαιτούν να έχει εκείνος τα ηνία της. Ταυτόχρονα λένε με νόημα ότι οι κινήσεις βουλευτών που δεν θα περίμενε κάποιος να “βγουν μπροστά” λένε πολλά για κέντρα αποφάσεων που στέλνουν μηνύματα.

Η Μιλένα Αποστολάκη το ξεκαθάρισε, διαχώρισε τη θέση της και ανεξαρτητοποιήθηκε ρίχνοντας τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο των 153 που είχε θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

“Θα κρίνω από όλα τα δεδομένα” έλεγε αργά χθες τη νύχτα η Εύα Καϊλή αφήνοντας πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ παρόμοια στάση κρατούν Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή.

Με όλα τα παραπάνω ο αριθμός των βουλευτών που είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν πέφτει στους 147.

Ωστόσο πρέπει να θυμηθούμε ότι η κ. Κατσέλη έχει πει ότι διαχώρησε τη θέση της την προηγούμενη φορά και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η Έλσα Παπαδημητρίου δηλώνει πως ίσως στηρίξει με τη δική της ψήφο. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
Και πάλι όμως ο αριθμός δεν ξεπερνάει τους 149.

Εδώ κάποιοι όμως τονίζουν ότι δεν χρειάζονται 151 ψήφοι. Απλά μια παραπάνω ψήφος από τον μισό αριθμό επί των παρόντων βουλευτών στη ψηφοφορία, το γνωστό 50% +ένας δηλαδή.

Άλλοι πάλι με νόημα τονίζουν ότι μπορεί να μην έρθει καν... η Παρασκευή και τολμούν να προβλέψουν ακόμη και την ώρα... Αν γίνει κίνηση πριν την Παρασκευή, λένε, θα γίνει πριν τη συνάντηση στις Κάννες, πριν τις έξι το απόγευμα σήμερα.


Αριθμός που οδηγεί σε άμεσες εξελίξεις. Ειδικά από τη στιγμή που ορισμένοι προσθέτουν στα ονόματα των κυριών και τέσσερα ακόμη ονόματα, αυτά των κυρίων Ανδρουλάκη, Σαλαγιάννη, Λιντζέρη και Βαρβαρίγου.

Ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ισορροπίες που θα παίξουν την κρίσιμη στιγμή ρόλο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ένα κόμμα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καταγγέλλει συμφέροντα και υποκινητές.(Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και την απόφαση του Υπουργικού)

Ο Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε “τι άλλαξε” και πρόσθεσε “γιατί λύσσαξαν” τα άλλα κόμματα και τα περισσότερα ΜΜΕ.

Ο ίδιος φωτογράφησε το ποιος και το τι λέγοντας: “κάποιοι τραπεζίτες ανησυχούν, κάποια ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ενώ παράλληλα προχωράει η έρευνα των καταθέσεων στην Ελβετία. Όσοι έπαιξαν στη χρεοκοπία της χώρας, κατανόησαν ότι έχασαν τα χρήματά τους, το ίδιο και όσοι πόνταραν στην επιστροφή στη δραχμή”

Αυτά εκτός κόμματος ή μήπως και εντός. Τα βέλη δεν στράφηκαν μόνο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και οι ευθεία κατηγορία για υπόγεια συμφέροντα ίσως ωθήσει τα πράγματα ακόμη περισσότερο στα άκρα.

Από ..... Newsit

Στο τέλος ο Παπανδρέου δικαίωσε τον Σαμαρά

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων μας έχει ξεφύγει κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που εδώ και πολλούς μήνες επισημαίνουμε: την επαναδιαπραγμάτευση στην οποία επιμένει τόσον καιρό ο Αντώνης Σαμαράς .
Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να πάει σε δημοψήφισμα κρίθηκε από τις αγορές ως ένα ακόμη βήμα για χρεοκοπία της Ελλάδας. Το ευρώ διαλύθηκε, τα χρηματιστήρια κατέρρευσαν και ξαφνικά το… τίναγμα των φτερών της πεταλούδας συντάραξε τις αγορές όλου του κόσμου. Οι Αμερικανοί έκαναν παρέμβαση, ο Σαρκοζί που είδε το γαλλικό χρηματιστήριο να βουτάει, έκανε οργισμένες δηλώσεις, η Fitch μίλησε ανοικτά για χρεοκοπία που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ απειλεί ότι δε θα δώσει την 6η δόση, τα ασιατικά χρηματιστήρια έπαθαν… ελληνική ίωση.
Μέσα σε μια ημέρα δηλαδή οι αγορές κατέρρευσαν απλά γιατί ο πρωθυπουργός μίλησε για δημοψήφισμα που κάποιοι εξέλαβαν ως προθάλαμο χρεοκοπίας.
Αν δηλαδή εδώ και τόσο καιρό η Ελλάδα έπαιζε το σημαντικό αυτό χαρτί της χρεοκοπίας της και ζητούσε επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορούσε να πετύχει πολλά.
Είναι φανερό μετά τα όσα έγιναν χθες ότι οι αγορές και οι ξένοι ηγέτες τρέμουν στην ιδέα της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Όχι γιατί θα έχουν απώλειες αποκλειστικά από τη σχέση τους με την ελληνική οικονομία αλλά γιατί η πτώχευση χώρας μέλους της ΕΕ θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Το ντόμινο φοβούνται οι ξένοι διότι οι περισσότερες οικονομίες, όπως της Ιταλίας αλλά και της Γαλλίας είναι εύθραυστες, και η Ελλάδα μπορεί να τις οδηγήσει σε κατάρρευση. Αυτό ακριβώς αποδείχθηκε σήμερα. Ότι η Ελλάδα είχε και έχει ακόμη στα χέρια της ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού για να πετύχει κάτι καλύτερο. Απλά η κυβέρνηση κοιμόταν τόσο καιρό.
Το περίφημο πιστόλι στο τραπέζι, ή το μπαζούκα, θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει η Ελλάδα σε βάρος των τρομαγμένων χωρών και αγορών, αλλά που να το καταλάβει η κυβέρνηση.
Όλα όσα ζούμε μοιάζουν με καλοστημένο θεατρικό έργο που αδυνατούμε να καταλάβουμε όλοι εμείς που είμαστε έξω από το πολιτικό παιχνίδι. Τελικά ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι τόσο άσχετος όσο πιστεύουμε. Δείχνει να είναι πολύ καλός μαθητής στο ρόλο που του ανατέθηκε. Στο παιχνίδι αυτό δεν παίζει μόνος του, υπάρχουν κι άλλοι ηθοποιοί, κομπάρσοι και υποβολείς.
Δεν μπορεί να πήγε δηλαδή μόνος του και να ζήτησε δημοψήφισμα τινάζοντας τα πάντα στον αέρα. Έχει τη στήριξη των ξένων όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για την οργή τους. Εδώ ο πρωθυπουργός δεν πήγαινε στην… τουαλέτα χωρίς να ειδοποιήσει Μέρκελ και Σαρκοζί ή τα φιλαράκια του στην Ουάσιγκτον, θα προχωρούσε σε ένα τέτοιο απονενοημένο διάβημα;
Το γεγονός ότι με πρόσκληση της Γαλλίας πάει ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο G-20 είναι επίσης ενδεικτικό του τρόμου των ξένων μπροστά στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. Και δείχνει το κακοστημένο θέατρο ότι δε γνώριζαν  για τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Απλά τώρα φοβούνται ότι ένα «όχι» στο δημοψήφισμα δε θα ήταν απίθανο και θα οδηγούσε σε χρεοκοπία.
Μην απορήσει, λοιπόν, κανείς αν αύριο επιστρέψει ο Γ. Παπανδρέου και μας πει ότι πέτυχε κάτι καλύτερο από τη συμφωνία που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες. Μην απορήσετε αν οι Ευρωπαίοι του δώσουν λίγο… τυράκι για να πάρει πίσω το δημοψήφισμα.
Και δε θα είναι καμιά κατάκτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Θα είναι ένα μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει, ένα κομμάτι του παιχνιδιού που έχει στηθεί χωρίς εμείς να πάρουμε χαμπάρι.
Φυσικά, το ίδιο κακοστημένη είναι και η διαρροή από το υπουργικό συμβούλιο ότι είπε ο Παπανδρέου ότι τον πολεμούν τα τραπεζικά κι άλλα συμφέροντα. Δηλαδή ο Ταμβακάκης, ο Ράπανος, ο Σάλλας και ο Κωστόπουλος αποφάσισαν να το ρίξουν; Αστεία πράγματα.
Πρόκειται για ένα παζλ με μικρά κομματάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε ένα έχει τη σημασία του κι όλα φτιάχνουν την εικόνα μιας χώρας φτωχής, υποταγμένης και χωρίς πλήρη εθνική κυριαρχία.
Προσέξτε μόνο το εξής: Ενώ η Ελλάδα υποτίθεται ότι πάει για δημοψήφισμα τον Ιανουάριο και το πολιτικό σκηνικό συνταράσσεται ο ΟΗΕ ανακοινώνει τριμερή για την επίλυση του Κυπριακού. Είναι να μην είμαστε καχύποπτοι;

Από  .... Antinews

Βούλιαξε το ΧΑ υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης "βύθισαν" το ΧΑ και τις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τραπεζικές μετοχές υπό το φόβο μίας πτώχευσης της χώρας σχεδόν "κατέρρευσαν".

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 752,65 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 6,92%. Η αξία των
συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75,72 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 8,14%. Με απώλειες έκλεισαν όλες οι μετοχές του. Τις μεγαλύτερες κατέγραψαν οι μετοχές του Τ.Τ (-16,11%), της Εθνικής (-14,53%), της Eurobank (-11,76%) και της Alpha Bank (-11,11%).

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 7,12% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 5,40%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+1,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-11,30%), των ταξιδιών (-11,13%) και της Υγείας (-10,03%).

Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 119 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +30,00%, MIG Real Estate +29,50%, Γ.Ε. Δημητρίου +26,51% και Ακρίτας +20,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Spider -29,93%, Imperio -26,53%, Αφοί Κορδέλλου -23,40% και Μοχλός -21,15%.

isotimia.gr

Διώξεις και πάλι διώξεις .......

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Δείτε ποια στελέχη του ΛΑΟΣ συμφωνούσαν απο πριν για το δημοψήφισμα του Γιώργο Παπανδρέου!



Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΠΡΟΒΟμάστορες : 5/11/2011 Ορεινή Ποδηλασία στην Οίτη.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στο χωριό Θερμοπύλες στις 9:00π.μ.
 
Θα κινηθούμε με αυτοκίνητα έως το χωριό Σκαμνό. Ανάβαση με κίνηση σε ασφάλτινο δρόμο ακολουθώντας τη διαδρομή Σκαμνός-Οίτη- Κάτω Παύλιανη. Στη συνέχεια κατάβαση με κίνηση σε δασικό χωμάτινο δρόμο προς το βράχο Κούβελο και μετά προς το χωριό Δέλφινο. Ακολουθώντας κατηφορικό χωματόδρομο φτάνουμε στη γέφυρα του Ασωπού και μέσω των χωριών Ηράκλειας και Δαμάστας καταλήγουμε στις Θερμοπύλες.
Προαιρετικά θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στις ιαματικές πηγές Δαμάστας ή Θερμοπυλών.
Μέτρια διαδρομή  ενδείκνυται για ποδηλάτες με καλή φυσική κατάσταση.
Β.Δ.2 - Ω.Π.5 -Υ.Δ.500μ.- Μήκος 50χλμ περίπου.
Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις  4/11/2011
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Νίκος Αναστασίου  τηλ.  6974964428
2). Νίκος Ρίζος             τηλ.  6977984569
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr


6/11/2011 Ορεινή πεζοπορία στο Καλλίδρομο – Λίμνη Ελευθεροχωρίου

Συνεργασία με τον ΕΠΟΣ Φυλής και τον ΕΟΣ Λαμίας

Κυριακή : Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 9:00π.μ. ή ΙΜ Δαμάστας στις 9:30π.μ.
Η πεζοπορία αρχίζει από τη ΙΜ Δαμάστας σε δασικό δρόμο αρχικά και μονοπάτι στη συνέχεια. έως την Αλπική Λίμνη του Ελευθεροχωρίου 1.000μ. υψόμετρο. Ω.Π.3. Στη συνέχεια ακολουθούμε το κεντρικό δασικό δρόμο του Καλλιδρόμου και  μονοπάτι έως το χωριό Ελευθεροχώρι. Κατάβαση από μονοπάτι που τραβερσάρει τη ΒΔ πλαγιά του βουνού και επιστροφή στην ΙΜ Δαμάστας. Ω.Π.3

Εύκολη διαδρομή για πεζοπόρους - κατάλληλη για αρχαρίους Β.Δ.1-Ω.Π.6-Υ.Δ.500μ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 14/10/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος    τηλ. 6974507311
2). Μίμης Συκιώτης             τηλ. 6977238328
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί η Τόνια….

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να έχουν και χρονικό ορίζοντα  ωρών μετά την παραίτηση της βουλευτή Μιλένας Αποστολάκη ,την δήλωση του κ. Βαρβαρίγου περί  δημοψηφίσματος τυχοδιωκτισμού, την κα Β. Παπανδρέου να ζητά άμεσα εκλογές και πριν λιγο την επιστολή της κας Καϊλή που εμέσως ζητά παραίτηση Παπανδρέου απο την πρωθυπουργία.....
Όλα πλέον είναι ρευστά ακομη και η μη καταβολή της 6ης δόσης ενώ η χτεσινή αναγγελία  περί δημοψηφίσματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προϊδεάζουν για παγκόσμια  οικονομική κρίση!
Όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα της Φθιωτιδας  φήμες φέρουν  μεταξυ των  προτιθέμενων να υποβάλουν παραίτηση απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την βουλευτή Φθιωτιδας Τονια Αντωνίου.
Ο FM-1 είχε επικοινωνία  με την  κα Αντωνίου η οποία δήλωσε ότι ιδιαίτερα ανήσυχη  απο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά διέψευσε  φήμες περί παραίτησης της αλλά και άλλων βουλευτών του λεγόμενου βενιζελικού μπλοκ.
Όμως κατά την ίδια κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν πως  δεν   είναι διατεθειμένοι να υφίστανται  τον καθημερινό εξευτελισμό τους κατά τις δημόσιες  παρουσίες τους με  κορύφωση τα όσα συνέβησαν  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Όσον αφορά στους άλλους δυο βουλευτές του Νομού την κα Μπατζελη και τον κ. Τσωνη η μεν κ. Μπατζελη είναι κάθετα αντίθετη σε πρακτικές παραιτήσεων με άμεσο αποτέλεσμα την  απώλεια της δεδηλωμένης άρα την πτώση της κυβέρνησης παρότι οπως ανεφερε στον FM-1 ειναι αντιθετη με το δημοψηφιασμα που  δεν προκειται να προσφέρει  διεξοδο στο πολιτικο προβλημα αλλά ειναι αντίθετη και στις πρόωρες εκλογές και εκτιμα ομως οτι  αν δεν βρεθει  ο κοινος τοπος πολιτικής συναινεσης  κρινεται αναποφευκτη μια τετοια εξελιξη.  
Αδιευκρίνιστες και άγνωστες παραμένουν οι  προθέσεις του Νικ. Τσωνη που εδώ και αρκετό  καιρο παραμένει «αθέατος» στο σκηνικό των πολιτικών εξελίξεων.
Από  ..... lamiafm1