Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός», σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στην μνήμη των συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. 

Η δέηση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό «Αγία Τριάδα» στην Καρυά, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 στις 4.30 το απόγευμα.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• 4.30 Επιμνημόσυνη δέηση
• Σύντομη ομιλία
• Προσκλητήριο νεκρών
• Κατάθεση στεφάνων
• Προσφορά καφέ από το Σύλλογο

«Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 Γ. Φλωρίδης: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει μόνη της αλλαγές

Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους, τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του πολιτικού ομίλου η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega», αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Βουλής, αλλά και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας ως αντιστάθμισμα σε ένα «σύστημα ενός ανδρός».

Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, τής καταλόγισε ότι αποδέχθηκε τη συνταγή του Μνημονίου επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια δική της συνταγή, ώστε να πείσει τους δανειστές της.

«Πήγαμε χωρίς το δικό μας εθνικό σχέδιο και αυτό βαρύνει την κυβέρνηση» υπογράμμισε, λέγοντας ότι ακόμα τώρα αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

Επίσης επανέλαβε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να κάνει πράξη τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα, μιλώντας για την ανάγκη ευρύτερων συμπράξεων.

Από .....  Newsbeast

Παρασκευή 28 Οκτώβρη ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Την Παρασκευή 28 Οκτώβρη ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Από τις 7μ.μ. μέχρι, τα ξημερώματα στις 7π.μ. της 29ης – 12 ώρες χωρίς ρεύμα-  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Το χαράτσι στα σπίτια μας δεν θα επιβληθεί εάν αρνηθούμε να το πληρώσουμε τώρα. Πέραν της αντισυνταγματικότητας, εκτός του ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, στην ουσία εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκαιο. Από εμάς περιμένουν να εισπράξουν και εάν το καταφέρουν θα μπορούν αν ισχυριστούν ότι...
νομιμοποιήσαμε τις επιλογές τους, είμαστε ανίσχυροι μπροστά τους, δεν καταφέραμε να εντάξουμε την ατομική μας αντίθεση στην συλλογική αντίσταση για να νικήσουμε.
Τι μας φοβίζει; Θα μας κόψουν το ρεύμα; Σκεφτήκαμε ποτέ ότι η ΔΕΗ μια επιχείρηση που περιμένει να εισπράξει δεν μπορεί να ξεμείνει από πελάτες;

Ένα εκατομμύριο μόνο λογαριασμοί εάν δεν πληρωθούν, η ΔΕΗ δεν μπορεί να αντέξει. Και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Θα στείλουν την οφειλή στα δημόσια ταμεία; Να τη στείλουν και να περιμένουν …

Εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και θα τους ανατρέψουμε.

www.denplirono.info

Αλ Τσαντίρι Νιουζ


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Όλα ανοιχτά – Θέλουν κούρεμα 60% και ... δεν αποκλείουν χρεοκοπία της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

- “Ούτε λέξη για το κούρεμα στο προσχέδιο της απόφασης” χάος μεταξύ των Ευρωπαίων
- Γερμανοί -ΔΝΤ θέλουν 60%, οι Γάλλοι και οι τραπεζίτες θέλουν 40%
- Μιλούν γενικά και αόριστα για “διάσωση” και η κυβέρνηση ... παρακολουθεί από κοντά
- Θα υπάρξει σήμερα περιγραφή του "κουρέματος" χωρίς όμως ποσοστό;
- “Πόκερ” με “μπλόφες” στην πλάτη της Ελλάδας

Ίσως το πλέον ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε ολόκληρη τη νύχτα και θα συνεχίσει να επικρατεί μέχρι και την ύστατη για την Ελλάδα ώρα είναι το δημοσίευμα των Financial Times που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως βράδυ Τρίτης, λιγότερο από ένα 24ωρο πριν τη Σύνοδο Κορυφής το προσχέδιο της απόφασης που πάντα κυκλοφορεί μια μέρα πριν και συνήθως κατά 90% είναι και η τελική απόφαση δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για “κουρεμα”

Αντιθέτως , σύμφωνα με τους F.T. γίνεται μόνο μια αόριστη αναφορά σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας που θα συμφωνηθεί (κάποτε) στο μέλλον.

Εδώ βέβαια να θυμηθούμε ότι οι FT είναι ένα βρετανικό μέσο και να θυμηθούμε επίσης ότι με αιχμή του δόρατος τη Βρετανία άλλες 10 χώρες εκτός ευρωζώνης δεν θέλουν να υπογράψουν μέτρα που δεν έχουν συναποφασίσει και δεν έχουν διαπραγματευτεί.

Παράλληλα όμως είναι ανοιχτό το υπόγειο μέτωπο μεταξύ IIF του οργανισμού που διαπραγματεύεται για λογαριασμό των τραπεζών και του Γερμανικού (και των πέριξ χωρών) άξονα που μαζί με το ΔΝΤ θέλουν ένα κούρεμα 60%.

Οι τραπεζίτες αν και στην Ελλάδα φαίνεται να έχουν ανεβάσει το ποσοστό του κουρέματος που δέχονται στο 50% εμμένουν στο 40%, όπως και οι Γάλλοι για να προστατεύσουν τις τράπεζές τους.

Η απάντηση της άλλης πλευράς είναι πως δεν διαπραγματεύεται και έτσι μιλάμε για “μη απόφαση”.

Η Ελληνική πλευρά περιμένει τουλάχιστον περιγραφή του πως θα γίνει το κούρεμα, ίσως χωρίς ποσοστό.
Θα περιγράφεται δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πιστωτές μας κυρίως οι ιδιώτες που αντιδρούν.
Παρών στη σύνοδο κορυφής θα είναι και εκπρόσωπος των τραπεζών.

Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει από μόνο του ότι θα έχει πλήρη εξουσιοδότηση για ένα ναι ή ένα όχι και έτσι ίσως συμφωνηθεί μόνον ο τρόπος και το ύψος πάει στα ... προσεχώς.

Οι τραπεζίτες απειλούν πως ουσιαστικά χωρίς τη δική τους εθελοντική συμμετοχή σε κούρεμα 60% θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη της Ευρώπη και όχι μόνο και, ειδικά, το ΔΝΤ απαντά “να δεν αποκλείεται χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτως ή άλλως.

Αυτό βέβαια είναι μέσα στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης. Ώστε να έχουν περιθώρια υποχώρησης και οι δύο πλευρές, να μπορέσουν λένε κάποιοι να συμφωνήσουν στη μέση και το 50%, ωστόσο κάποιοι λένε ότι Γερμανοί και ΔΝΤ το εννοούν θεωρώντας μη βιώσιμη τη λύση του 50%.

Όλα αυτά μοιάζουν με ένα σκληρό παιχνίδι πόκερ. Η νύχτα θα είναι μεγάλη, η Ελλάδα θα είναι όπως όλα δείχνουν μετέωρη για ώρες.
Πρώτα θα συνεδριάσουν οι ηγέτες όλης της Ε.Ε. και στη συνέχεια το club της ευρωζώνης όπου θα αποφασιστεί και το όποιο κούρεμα. Η απόφαση ίσως έρθει ... χαράματα και κανείς δεν θέρει τι μας ξημερώνει αύριο.
Μόνο προβλέψει αλά... πυθία. Ο Ζ.Κ. Γιούγκερ δήλωσε πως συνολικά για την κρίση η απόφαση θα είναι "τελική και ριζοσπαστική απόφαση" και για την Ελλάδα πως "πρέπει με κάθε τρόπο να αποκλείσουμε ένα πιστωτικό γεγονός", αν και αυτό μάλλον δεν απασχολεί Γερμανούς και ΔΝΤ

Και μέσα σε όλα αυτά ανοιχτό παραμένει ένα ερώτημα. Ποια η θέση της Ελλάδας σε αυτό το “μπρα ντε φερ”;
Μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι ... απλά περιμένουμε τις ανακοινώσεις της διαπραγμάτευσης άλλων.

Από .......  Newsit

Έτοιμος για μεγάλη κίνηση ο Σαμαράς

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι επόμενες ώρες δεν είναι απλώς κρίσιμες αλλά καθοριστικές για το μέλλον του τόπου 



Οι επόμενες ώρες δεν είναι απλώς κρίσιμες αλλά καθοριστικές για το μέλλον του τόπου και σε περίπτωση που ο Παπανδρέου υπογράψει τη χρεοκοπία και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας , που κάτι τέτοιο θα συμβεί , ο Σαμαράς δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Τους το είπε στο ΕΛΚ το περασμένο Σάββατο και θα το κάνει πράξη. Μία από τις μορφές αντιδράσεων που εξετάζονται είναι η απόσυρση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τη Βουλή μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές.

Παράλληλα εξετάζεται παρέμβαση με περιεχόμενο ότι η ΝΔ δεν θα δεχτεί το κείμενο της συμφωνίας και μόλις γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως στη διαπραγμάτευση του.

 Από ......  parapolitika

Η Μέρκελ τινάζει στον αέρα την Σύνοδο Κορυφής

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Δολοφονική» επίθεση σε βάρος της ευρωπαϊκής συνοχής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση της Μέρκελ η οποία ουσιαστικά θέτει εν αμφιβόλω τη σημασία της αυριανής Συνόδου. Η απειλή του ναυαγίου είναι πιο πιθανή από ποτέ τινάζοντας στον αέρα και την ελληνική λύση και είναι σχεδόν απίθανο να ανακοινωθεί το ύψος του κουρέματος την Τετάρτη.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως δεν είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος του κουρέματος για τους κατόχους ελληνικού χρέους, το οποίο αναμένεται μεταξύ 50%-60%» ανέφεραν στο Reuters την Τρίτη αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες. Υπάρχουν σκέψεις να είναι διαφορετικό το ποσοστό για τις τράπεζες και διαφορετικό για τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές «είναι πολύ δύσκολες, και το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της συνόδου» ανέφερε στο Reuters άλλη πηγή.

Όπως αποκάλυψε, πάντως, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ, το σχέδιο απόφασης της Συνόδου θα περιλαμβάνει κούρεμα του ελληνικού χρέους στο 60%. Ο Βέλγος ευρωβουλευτής επικαλείται έγγραφο που κυκλοφορεί στη γερμανική Βουλή.

«Η συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους εστιάζεται σε “κούρεμα” 50% έως 60%», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στη Ζυρίχη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία που όμως είναι άγνωστο πότε θα ανακοινωθεί.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η δήλωση του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Π. Κοέλιου: «Χωρίς αυτή τη λύση δεν θα έχουμε χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη και χώρες όπως η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες προκειμένου να επιτύχουν την οικονομική ανάκαμψη, καθώς θα ενταθεί η ανασφάλεια. Παίζουμε το πεπρωμένο μας σε πολλά μέτωπα [...] Μπορεί να τα κάνουμε όλα σωστά στην Πορτογαλία και αυτό να μην αρκεί».
Βασικό σημείο σύγκρουσης με τη Γερμανία είναι η δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, κυρίως για να στηριχθούν Ισπανία και Ιταλία αλλά φυσικά και η Ελλάδα. Ένα σχέδιο που βγήκε το μεσημέρι και είχε τη στήριξη της Γαλλίας προέβλεπε την αγορά ομολόγων, αλλά μόλις το έμαθε το Βερολίνο έγινε χαμός και ζήτησε την απόσυρση τέτοιας πρότασης. «Αυτή η πρόταση, ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται τώρα, δεν είναι αποδεκτός από την Γερμανία», δήλωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι.
Δυστυχώς για την Ευρώπη φαίνεται να υπάρχει συμφωνία των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση της Μέρκελ που θα ζητά εγκατάλειψη του προγράμματος της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων.
Αλλά, όπως γράφουμε προηγουμένως, δεν είναι μόνο το ελληνικό κούρεμα η αιτία της αναποφασιστικότητας. Είναι και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα που θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και την ευρωπαϊκή συνοχή. Ως αποτέλεσμα αυτών να βρίσκεται στον αέρα η Ελλάδα καθώς κινδυνεύει να χρεοκοπήσει προτού ακόμη προλάβουν να δώσουν λύση οι ξένοι.
Οι δραματικές εξελίξεις στην Ιταλία είναι ένα θέμα που καλούνται να λύσουν οι Ευρωπαίοι αν γίνει ποτέ η Σύνοδος, και αυτές ίσως ήταν και η αιτία αναβολής του Εκοφίν. Η ιταλική κυβέρνηση παραπαίει και μπορεί ακόμη και σήμερα να πέσει ο Μπερλουσκόνι, την ίδια ώρα που η οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κοντά σε Μνημόνιο.
Στη Βρετανία δεκάδες Συντηρητικοί βουλευτές πήγαν κόντρα στο κόμμα τους και αποδοκίμασαν τον Ντ. Κάμερον, ενώ σχεδόν το 50% των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, θέλει να βγει η χώρα από την ΕΕ.
Όλα αυτά μετατρέπουν σε θρίλερ ακόμη και την υλοποίηση της Συνόδου που υποτίθεται ότι θα έδινε οριστική λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Τα πάντα είναι λοιπόν στον αέρα, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα και σε περίπτωση που παραταθεί η αβεβαιότητα στην Ευρώπη ή διαλυθούν τα πάντα, τότε είναι πιο κοντά σε πιστωτικό γεγονός, σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία δηλαδή.

Από ...... Antinews

Η ΣΚΥΛΛΑ ΞΕΨΥΧΑ, Η ΧΑΡΥΒΔΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Το ένοχο καθεστώς πολιτικό σύστημα, καταρρέει κάτω από το ασήκωτο βάρος του μεγάλου εγκλήματός του και των ασήκωτων ψευδών του.

Αυτό είναι το καλό νέο.

Το κακό, είναι πως μαζί του παρασέρνει ολόκληρο το οικοδόμημα της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας.
Έχει γαντζώσει τα γαμψά του νύχια στο κορμί της Ελλάδας και τα βρωμερά χνώτα του δεν αφήνουν την κοινωνία ν' ανασάνει και να λευτερωθεί.



Η εγκληματική ολιγαρχία που μας κυβερνά, ταμπουρώνεται πίσω από τις οθόνες της τηλεόρασης και τις σελίδες των εφημερίδων της, στις επάλξεις της προπαγάνδας της και αντιστέκεται με όλα τα τεχνάσματα που διαθέτει η επιστήμη της ανθρώπινης χειραγώγησης, ελπίζοντας στη σωτηρία της.

Δεν τους νοιάζει για τη δυστυχία και τον όλεθρο που φέρνει στην κοινωνία η επιμονή τους στο γάντζωμα της Εξουσίας. Το μόνο που θέλουν και ζητούν, είναι να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο.
Η  προπαγάνδα, όμως, όσο μεγάλη, οργανωμένη και έντονη κι αν είναι, δεν μπορεί πείσει αυτόν που του παίρνουν από τα χέρια το βιός του, ότι ακόμα το έχει.
Ξεγελά μόνο, για λίγο ακόμη καιρό, αυτόν που ακόμα δεν έχει νοιώσει στη ζωή του τα σιδερένια νύχια της απελπισίας να χώνονται στο στομάχι του.
Και λέω “για λίγο ακόμη καιρό”, γιατί αυτός είναι που θα δεχτεί πιό δυνατά ακόμη χτυπήματα από τον σήμερα απελπισμένο γείτονά του, που δεν θα ανεχτεί για πολύ ακόμη τον απέναντί του να καλοπερνά. “Θα του φάει το λαρύγγι” για ένα κομμάτι ψωμί και για ένα πακέτο μακαρόνια. Και μάλιστα χωρίς καμία τύψη  της συνείδησής του.
Αυτός, λοιπόν, που ακόμη δεν έχει νοιώσει την απειλή του εξευτελισμού της ανέχειας, αυτός που “έχει ακόμα λίπος”, θα είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης “πτώχευση” και της ελεεινής κοινωνικής  φτώχειας, που πάντοτε την ακολουθεί, διότι θα πληρώσει πολύ πιό ακριβά από τον άλλον, τον απελπισμένο της φτώχειας, το έγκλημα που δεν έκανε...

Αυτό το κτηνώδες περιβάλλον, που πλανάται πάνω από την Ελληνική Πολιτεία και ήδη μορφοποιείται, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό και καμία αναβολή στην ανάληψη δράσης για την αποφυγή της εγκατάστασης του νόμου της ζούγκλας στη κοινωνία μας. Ούτε από τους ήδη απελπισμένους, ούτε από τα αυριανά θύματα αυτής της απελπισίας, που σήμερα, ακόμη, “τη βγάζουνε” (αν δεν ευημερούν).

Η απειλή της βίας, αυτή που επεσήμανε με τη σημερινή βαρειά  δημόσια δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης, (που την κάνει βαρύτερη η τεράστια πείρα ενός αυτόπτη μάρτυρα και λαβωμένου / πολυτραυματία πρωταγωνιστή τής έκρηξής της) κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας.

Όμως, αυτή η κτηνώδης απειλή που βρίσκεται στον “πάτο του βαρελιού” της κατάντιας μας, είναι και η μεγάλη ευκαιρία για την αναγέννηση της κοινωνίας μας.
Κι αυτό συμβαίνει διότι, αυτή η κατάντια έχει αποκαλύψει τα μεγάλα (τα τεράστια) ψέμματα επάνω στα οποία ήταν χτισμένη η “ευημερία” μας.


Αυτή η μεγάλη εθνική ευκαιρία, για την ανάσχεση της ολοκλήρωσης της οικονομικής (και όχι μόνο) καταστροφής, αλλά και την ανασύνταξη της Δημοκρατίας μας, επάνω σε ένα νέο Σύνταγμα, (καθαρά Αμεσο-Δημοκρατικό) θα πάει χαμένη, αν  δοθεί ο χρόνος, στο καταρρέον σύστημα, να συνέλθει από τη βαρειά ενοχή του και να  ανασυνταχθεί.

Ήδη, ενώ το ένα κεφάλι του τέρατος, η Σκύλλα / ΠαΣοΚ, σπαρταρά τσακισμένο κάτω από τα πρωτοφανή ψέμματά του και τις ανήκουστες εθνικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις του, το άλλο κεφάλι, η Χάρυβδις/ΝΔ,  άρχισε να σαλεύει και να σηκώνεται, εκεί που ήταν εντελώς ψόφιο κάτω από τα δικά του θανάσιμα αμαρτήματα.

Το σύστημα χρειάζεται, λοιπόν, χρόνο, καθώς είναι σοφά  “κουρντισμένο” ώστε, ο θάνατος τού ενός κεφαλιού να δίνει ζωή στο άλλο, το μέχρι πρό τινος ψόφιο.

Η Ανασύνταξη του συστήματος, μεθοδεύεται να γίνει μέσα από τη διαδικασία κέρδους χρόνου, που θα του δώσει η “Εθνική Σωτηρία” της συγκυβέρνησης Πα.Σο.Κ και ΝΔ (ίσως και με “άλλες δυνάμεις”, πρόθυμες να συντηρήσουν το καθεστώς της ένοχης κομματοκρατίας).
Η συγκυβέρνηση αυτή, θα γίνει:
                     είτε χωρίς εκλογές, τώρα αμέσως, με τη συγκρότηση  “Κυβέρνησης Σωτηρίας” (του συστήματος, όχι της Ελλάδας) ώστε να μη χάνεται χρόνος για την ολοκλήρωση των υπογραφών  (που πέφτουν μέσα στη Βουλή με τις ψηφοφορίες των σχετικών Νόμων) που θέλουν οι δανειστές μας, που ταυτόχρονα είναι προστάτες/πάτρωνες του συστήματος αυτού
                     είτε μετά από εκλογές, ώστε να σωθεί (για τα μάτια του κόσμου) η αληθοφάνεια της κομματικής διαφοροποίησης, η οποία συντηρεί σε ζωή το δικέφαλο τέρας/σύστημα, αλλά τελικά, με την πρόταξη του  “εθνικού συμφέροντος”, καθώς “η Δημοκρατία δεν εχει αδιέξοδα”, να σερβιρισθεί η συγκυβέρνηση ως η μόνη (υποχρεωτική) λύση.

Το ότι τίποτε απολύτως δεν θα αλλάξει επί της ουσίας για τον λαό, (είτε κυβερνήσει η ΝΔ είτε η συγκυβέρνηση), είναι ήδη αποδεδειγμένο από την εγκληματική στάση των κομμάτων, που έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως.

Ατράνταχτη απόδειξη, αποτελεί η στάση όλων τους: Κανένας δεν κατηγορεί την κυβέρνηση για την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας, γιατί όλοι τους είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σ' αυτό το έγκλημα.
Όλοι τους μιλούν περιφερειακά, για το “μίγμα” της οικονομικής πολιτικής, για “τα εργατικά δικαιώματα” που θίγονται, για το “άνοιγμα” ή “κλείσιμο” των επαγγελμάτων, για το ένα και για το άλλο, που αποτελούν πταίσματα μπροστά στο μέγα διπλό έγκλημα διαρκείας, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας και της διολίσθησης της Δημοκρατίας μας σε Ολιγαρχία, για τα οποία δεν γίνεται κανένας λόγος !!! και τα οποία είναι οι γεννήτορες όλων των άλλων προβλημάτων, ήσσονος σημασίας.

Αυτή η μεγάλη εθνική ευκαιρία (για την ανάσχεση της ολοκλήρωσης της οικονομικής (και όχι μόνο) καταστροφής, αλλά και την ανασύνταξη της Δημοκρατίας μας, επάνω σε ένα νέο Σύνταγμα (αμεσο-Δημοκρατικό) θα πάει χαμένη, αν δεν φανεί η λύση που περιμένει η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από το ψευδοδίλημμα (“το μή χείρον, βέλτιστον εστί”,  ή μεθερμηνευόμενο, “υποστηρίζω τον λιγότερο κακό”) που συντηρεί, εδώ και χρόνια, το καθεστώς σύστημα, καθώς ρίχνει επαναληπτικά την κοινωνία από το στόμα της Σκύλλας στα δόντια της Χάρυβδης.

Η Ελληνική κοινωνία, μέσα στην τρέχουσα συγκυρία, περιμένει λύση που πρέπει να είναι και σύντομη (πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή) και ολοκληρωτικά αναζωογονητική.

Αυτή η λύση, για να πραγματοποιηθεί, το μόνο συστατικό που χρειάζεται να έχει,  είναι η απόκτηση της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ της κοινωνίας σ' αυτήν.
Αυτή η εμπιστοσύνη, αποκτάται από αυτόν που διαθέτει:
                     Ψυχή και πνεύμα πατριωτικό
                     Ικανά, πόδια, χέρια  και μυαλό
                     Ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης, βασισμένη στην Αλήθεια και μόνο σε αυτήν.

Η ψυχή και το πατριωτικό πνεύμα, προσωποποιούνται κατά τον ιδανικό τρόπο στο πρόσωπο του μεγάλου Έλληνα και μεγαλύτερου πατριώτη, ΜίκηΘεοδωράκη.
Υπάρχει, λοιπόν, ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει κάποιος.

Ικανά, πόδια, χέρια  και μυαλό, δηλαδή την ηγετική ομάδα που θα σχεδιάσει και θα εκτελέσει την αναστήλωση της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προσδοκίες που θα έχει υιοθετήσει η κοινωνία, πρέπει να τη βρούμε.

Η ξεκάθαρη πολιτική πρόταση που θα απαντά  και θα δίνει λύση στα φλέγοντα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, θα πρέπει να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο πρώτος που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι σε σύσσωμο το ένοχο εγκληματικό καθεστώς πολιτικό σύστημα, είναι σήμερα η μόνη δύναμη  που μπορεί να παρουσιάσει στο λαό την αξιόπιστη πρόταση που αυτός περιμένει εναγωνίως, κρεμασμένος στο πουθενά, χωρίς κάποιο στήριγμα (διότι και οι πέτρες στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι, σε όλη την περιπετειώδη διαδρομή τού Μίκη, πάνω απ' όλα ήταν, πάντοτε, η πατρίδα).

Δεν έχουμε το δικαίωμα, σαν πολίτες, να απεκδυθούμε αυτής της ευθύνης και να αφήσουμε το δικέφαλο τέρας, τη Σκύλλα / Χάρυβδη της εγκληματικής κομματοκρατίας, να συνεχίσει να κατασπαράζει βασανιστικά, συντροφιά με τους πάτρωνές της της “Διεθνούς του Χρήματος”, το κορμί της Ελληνικής κοινωνίας, (μέρος του οποίου είναι κι ο καθ ένας μας) τυλιγμένο στο πακέτο του “Μνημονίου”.

Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές του δράματος της δικής μας ζωής.
Η μάχη για τη σωτηρία της μάνας Ελλάδας, έχει, ήδη, αρχίσει....

Οι δυνάμεις της αντίστασης πρέπει να συνταχθούν τάχιστα, κάτω από την ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ του, που εμπνέει ο Μίκης Θεοδωράκης.  

Όλοι οι πολίτες/οπλίτες “παρουσιαζόμαστε” και παίρνουμε θέση στις επάλξεις του αγώνα.

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής.
Από .....  Activistis

Βερναρδάκης: Αν δεν δηλώσει παρούσα η Αριστερά, θα το κάνει κάποιος άλλος

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Από παλιό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
(Γιατί δεν) «κερδίζουν» τα αριστερά κόμματα από την κρίση; Επωφελούνται με την έννοια της σημαντικά ανοδικής τάσης των εκλογικών τους ποσοστών, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να μετουσιώσουν μία πολιτική - κυβερνητική λύση για τη διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση, απαντά ο αναλυτής, επιστημονικός σύμβουλος της Vprc, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Κύρια αιτία, κατά τη γνώμη του, είναι ο πολυκερματισμός της Αριστεράς και κατ’ επέκταση το γεγονός ότι οι δυνάμεις που τη συγκροτούν δεν δηλώνουν στην πράξη παρούσες να αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων.


 
Εκλογικά ναι, καθώς όπως εξελίσσονται οι μετρήσεις κοινής γνώμης αποδεικνύουν ότι αθροιστικά τα κόμματα της Αριστεράς, αν «κατέβαιναν» στη λογική ενός κοινού εκλογικού μετώπου βάσει κάποιου μίνιμουμ προγράμματος, σήμερα θα ξεπερνούσαν και τη ΝΔ, θα αναδεικνύονταν σε πρώτο κόμμα. Δηλαδή, υπάρχουν πλέον συνθήκες ανατροπής του υφιστάμενου κομματικού συστήματος, αφού θα προκύψουν σίγουρα τουλάχιστον 7-8 κόμματα στην επόμενη Βουλή και μάλιστα δεν είναι ακόμη γνωστή η δεύτερη κομματική δύναμη μετά τη ΝΔ. Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής μείωσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, δεν θα παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις τα ποσοστά των 4 κομμάτων που θα ακολουθούν το πρώτο.

Ωστόσο, αυτό που λείπει από τις δυνάμεις της Αριστεράς είναι μια σαφής λύση κυβερνητικής και πολιτικής διεξόδου. Και αυτό γιατί απουσιάζει μια λογική ενότητας. Η πολιτική δύναμη η οποία θα προβεί -όχι θεωρητικά αλλά εμπράκτως- στις περισσότερες ενωτικές κινήσεις θα είναι εκείνη η οποία θα βγει και πιο κερδισμένη στο τέλος. Στην ελληνική Αριστερά υπάρχει μια παράδοση πολυκερματισμού, μια προτεραιότητα της ιδεολογίας πάνω στην πολιτική, σε αντίθεση με αυτό που έλεγε ο Μάο... ότι η πολιτική είναι στο πηδάλιο. Ακόμη και στα κοινωνικά κινήματα υπάρχει μια παράδοση κατακερματισμού, γεγονός το οποίο αποτελεί ένα εγγενές πρόβλημα για την ελληνική Αριστερά -πολύ περισσότερο απ’ ότι ισχύει σε άλλες χώρες.

Πέρα από τον πολυκερματισμό των δυνάμεων, φαίνεται να πείθει η Αριστερά την κοινή γνώμη ότι κατέχει μία ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση;

Το πρόβλημα της Αριστεράς δεν είναι οι ιδέες και οι προτάσεις αλλά το γεγονός ότι δεν έχει το εργαλείο να τις εφαρμόσει. Ένα ενωτικό -έστω εκλογικό- μέτωπο, ένα πρόγραμμα 5-10 σημείων, θα αποτελούσε ένα εργαλείο. Ας υποθέσουμε ότι στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές σημειωνόταν μια ενωτική καταγραφή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι βέβαιο ότι τα αριστερά κόμματα θα είχαν κερδίσει τουλάχιστον το 1/3 των δήμων και τουλάχιστον 3-4 περιφέρειες. Άρα, θα είχαν ένα εργαλείο για να εφαρμόσουν στην πράξη μια εφικτή πολιτική υπεράσπισης του λαϊκού εισοδήματος, της δημόσιας περιουσίας, των ελεύθερων χώρων κλπ. Θα ήταν κάτι που θα ανέτρεπε πολλά δεδομένα. Προφανώς, θα αντιμετώπιζε πολλά πρακτικά προβλήματα, αλλά εν πάση περιπτώσει θα διαμόρφωνε μια διαφορετική πραγματικότητα. Απέναντι σε μια οριοθετημένη σταθερότητα η οποία υποθετικά υπάρχει σήμερα, θα μπορούσε για παράδειγμα να εγγυηθεί ότι τα φτωχά νοικοκυριά θα είχαν ένα πιάτο φαγητό, ότι δεν θα υπήρχαν δεσμεύσεις ακίνητης περιουσίας των μικρών από τις τράπεζες, ότι θα λειτουργούσαν τα ολοήμερα σχολεία που σήμερα απαξιώνονται και κλείνουν, ότι θα διέθετε τα όποια διαθέσιμα χρήματα στη δημιουργία μιας κοινωνικής προστασίας στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας, κ.ο.κ.

Τη δεκαετία του ‘70, η διαφορά του Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν το πρόγραμμα, για τη διαμόρφωση του οποίου άλλωστε περιέλαβε σε ένα βαθμό τις προτάσεις της Αριστεράς. Η διαφορά ήταν πως αποφάσισε να κινηθεί με άλλον τρόπο, δήλωσε: «εγώ είμαι εδώ και αναλαμβάνω». Κάτι που όσο δεν κάνει σήμερα η Αριστερά, είναι σαν να δηλώνει ότι είναι άχρηστη, ανύπαρκτη ως ιστορική αποστολή. Και είναι προφανές ότι αν δεν το εγγυηθεί αυτό η Αριστερά, τότε θα το εγγυηθεί κάποιος άλλος. Και είναι βέβαιο ότι σε αυτό το κενό το οποίο παράγεται σήμερα από τη διάλυση των μεγάλων κομμάτων και του πολιτικού συστήματος αλλά και από την αδυναμία της Αριστεράς να πάρει την ευθύνη πάνω της, θα παραχθεί μια τρίτη λύση, η οποία πιθανόν να είναι η αυταρχική λύση ή ένας τύπος αυταρχικής λύσης, τη μορφή της οποία ακόμη δεν γνωρίζουμε: ίσως να ειναι μια σκληρή ακροδεξιά ή ένα πρόσωπο με «βοναπαρτικές» τάσεις το οποίο θα ξεπηδήσει ή κάτι άλλο. Στην πολιτική, αν δεν δώσεις λύση, θα το κάνει κάποιος άλλος.

Ποιος είναι ο σημερινός ρόλος του Λ.Α.Ο.Σ σε αυτό το επίπεδο;

Ο Καρατζαφέρης έχει προσπαθήσει να παίξει το ρόλο ενός συστημικού πολιτικού χώρου, λαμβάνοντας τα χαρακτηριστικά, ας πούμε, ενός ακροδεξιού – μεσαίου χώρου. Εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες όλων των υπόλοιπων, προσπαθεί εντός των συστημικών πολιτικών να παρουσιάζει ως αυτονόητο τις πιο ακροδεξιές επιλογές. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή, στη διαιρετική τομή: Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο η οποία παράγεται στην ελληνική κοινωνία για να διαμορφώσει την πολιτική ζωή της χώρας για όλες τις επόμενες 10ετίες, ο ίδιος τάσσεται με την πλευρά του Μνημονίου. Αυτό δημιουργεί το έδαφος για να υπερκεραστεί από τα δεξιά, με την έννοια ότι, ας πούμε, η υπεύθυνη αυταρχική λύση η οποία ενδέχεται να προκύψει δεν θα είναι λύση από εκείνον. Θα εκφραστεί είτε από μία πιο συστηματική αυταρχική στροφή της ΝΔ, είτε από μορφώματα στο χώρο της άκρας και φασιστικής δεξιάς τα οποία θα προκύψουν και που ήδη φαίνεται να εμφιλοχωρούν.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, εκλογικό αλλά όχι «ηγεμονικό» το όφελος της Αριστεράς από την κρίση.

Έτσι, λοιπόν, από τη μία πλευρά εκλογικά η Αριστερά «κερδίζει» -χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το παράδειγμα του ΚΚΕ, ένα κόμμα με εκλογικίστικο μηχανισμό το οποίο από το 4,5% του ’93 ανέρχεται σήμερα στο 14%, παρόλη την αντίθετη πορεία του κομουνισμού διεθνώς. Θα αυξηθούν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (για πρώτη φορά θα φτάσει το 1 με 1,5%). Από την άλλη πλευρά, αν εξετάσει κανείς το θέμα με γνώμονα την ανάγκη να αποτελέσει η Αριστερά μια ηγεμονική πολιτική δύναμη στην ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνοντας υπό την ευθύνη της τα λαϊκά προβλήματα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Και εφόσον σε αυτή την ιστορική ευκαιρία δεν κάνει η Αριστερά την αναγκαία υπέρβαση (ασφαλώς διατηρώντας η εκάστοτε δύναμη την αυτονομία της) τότε η λύση θα αναζητηθεί από άλλους πολιτικούς χώρους.

Από ....TVXS

Αποδοκιμάζονται οι μεθοδεύσεις για την εκχώρηση της Βόρειας Εύβοιας στην ΤΕΡΝΑ, αλλά η Περιφέρεια κωφεύει

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δικαίωση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και ταυτόχρονα αποδοκιμασία των χειρισμών της Περιφέρειας και των Υπουργείων στην υπόθεση της ΒΙΠΕ της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Στο σημαντικό αυτό ντοκουμέντο αναλύονται οι κίνδυνοι, οι ασάφειες και τα προβλήματα γύρω από την επιχειρούμενη ΒΙΠΕ της ΤΕΡΝΑ, ενώ επισημαίνεται ότι ο φάκελος της εταιρίας είναι «απολύτως ελλιπής», κακώς διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια «κακώς έσπευσε να γνωμοδοτήσει».

Επιβεβαιώνεται η σπουδή των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των περιφερειακών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να παραδώσουν άνευ όρων σε εθνικούς εργολάβους την τύχη της Β. Εύβοιας.

Το θέμα επανέφερε στην χθεσινή Επιτροπή Περιβάλλοντος η Δέσποινα Σπανούδη, ρωτώντας αν η επιτροπή προτίθεται να επανεξετάσει την στάση της και να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο. 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, επιχειρήθηκε να κλείσει το θέμα με την επίκληση της τυπικής διαδικασίας.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα σχέδια τους θα βρουν ισχυρή αντίσταση, όσο οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το μέλλον τους από την αυθαιρεσία και τον τόπο τους από την υποβάθμιση.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο:

Eφεδρεία και γερμανική κατοχή στο Δ/Σ Λαμιέων

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Επίκαιρη όσο ποτέ ήταν η θεματολογία της συζήτησης που έγινε στο στάδιο των ανακοινώσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων .

Η εργασιακή εφεδρεία που αποδυναμώνει τις δημοτικές υπηρεσίες, η περικοπή πόρων αλλά και η ανάγκη ενεργοποίησης δομών κοινωνικής αλληλεγγύης απασχόλησαν την συνεδρίαση αφού όπως εξήγησε ο δήμαρχος έρχεται λαίλαπα και είναι περισσότερο από ποτέ τώρα αναγκαίο να πάρουμε τα μέτρα μας.

Ειδικά για τα θέματα της εφεδρείας αλλά και της πείσμονος άρνησης του υπ. Εθνικής Άμυνας να συζητήσει με την δημοτική αρχή για την τύχη του ΚΕΥΠ , συστάθηκαν επιτροπές που θα διαμορφώσουν σχετικά ψηφίσματα.

Για το ψήφισμα που αφορά το στρατόπεδο εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τις παρατάξεις τις ελάσσονος μειοψηφίας.
Σκληρός στην τοποθέτηση του ο δ/σ της Παρέμβασης Πολιτών για την Λαμία Βασίλης Κυριακάκης αναρωτήθηκε πως και πήρε ο πόνος τις καφετέριες τώρα που φεύγει το στρατόπεδο αφού οι ίδιες επιχειρήσεις μέχρι τώρα δεν ήθελαν τους φαντάρους για πελάτες .

Ο δ/σ της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός ζήτησε ετοιμότητα του Δ/Σ για τα  όσα θα ακολουθήσουν την ύφεση προτείνοντας οργάνωση δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο κος Κυριακάκης ζήτησε να μην μετέχει ο δήμος στις εκδηλώσεις για την εποποιία του αλβανικού πολέμου του 1940 και να οργανωθεί ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο για να πάρει την απάντηση από τον δήμαρχο πως άλλο θέμα είναι η σημερινή κρίση και άλλο η απόδοση τιμής στους θυσιασθέντες για την ελευθερία προγόνους μας.

Από .....  lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com