Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Έτοιμο και το νέο κόμμα του μνημονίου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την πολιτική και ιδεολογική εκπροσώπηση του κόμματος του μνημονίου θα αναλάβει η νέα πολιτική κίνηση που ανακοινώνουν αύριο Τρίτη πρόσωπα ταυτισμένα με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο χώρο της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Το πολιτικό πρόσωπο που προβάλλεται από την κίνηση είναι ο παραιτηθείς τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. Ωστόσο (παρά τις σχετικές διαψεύσεις) πολλοί επιμένουν ότι από πίσω κρύβεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Οι ίδιες φήμες εμπλέκουν και τον Νίκο Μπίστη, που από πιστός Βενιζελικός του ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί σε σφοδρό επικριτή της κυβέρνησης αν και παραμένει στο ΠΑΣΟΚ…
Το κείμενο που μιλά για πλήρες πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο υπογράφουν, εκτός του Φλωρίδη, οι:

Θανάσης Βακάλης, αγρότης
Ξενοφών Γιαταγάνας, δικηγόρος
Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας
Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος
Γιάννης Ζηρίνης, στέλεχος επιχειρήσεων
Κατερίνα Καρύδη, εκδότης
Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πανεπιστημίου
Γιώργος Μομφερράτος, στέλεχος επιχειρήσεων
Μαργαρίτα Μυτιληναίου, παραγωγός ραδιοφώνου
Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος
Νίκη Συροπούλου, διευθύντρια του ΤEDx Academy
Ανδρέας Πανταζόπουλος, καθηγητής πανεπιστημίου
Πανουργιάς Πανουργιάς, αγρότης
Αλέξιος Παπασταύρου, δικηγόρος
Δημήτρης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος
Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α.

Το ενδιαφέρον είναι ότι «βγαίνει από την ντουλάπα» ο διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο συνέφαγε με τον Κ. Σημίτη. Υπενθυμίζεται ότι το ΙΟΒΕ έχει κατηγορηθεί πως «συνδράμει» τεχνικά την τρόικα με τους εμπειρογνώμονες που διαθέτει – λέγεται δε ότι εκείνο τους «πλάσαρε» την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας (άρθρο 37 στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου).

Θυμηθείτε τι γράφαμε:
Νέο κόμμα ετοιμάζουν Παπαδόπουλος – Φλωρίδης;
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος φημολογείται πως ετοιμάζει να τεθεί επικεφαλής πολιτικού χώρου, ο οποίος πιθανότατα να μετάσχει και στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Επίσης «φημολογείται» πως ο Γιώργος Φλωρίδης αποχώρησε αξιοπρεπώς (παραιτούμενος και παραδίδοντας την βουλευτική του έδρα) από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας εξασφαλίσει «θέση» δίπλα στον Α. Παπαδόπουλο. Και δεν είναι ο μόνος πρώην ή νυν Βουλευτής…
Στο ΠΑΣΟΚ είναι ανήσυχοι… Προσεγγίζουν παντοιοτρόπως τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή τους τάζοντας λαγούς και πετραχήλια προκειμένου να τον πείσουν να παραμείνει στο σύστημα…
Τι ήθελε όμως ο Γ. Καρατζαφέρης να ανακατευτεί στην ιστορία αυτή προτείνοντας δημοσίως από του βήματος της Βουλής τον Αλέκο Παπαδόπουλο…προκειμένου να δεχτεί (!) τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων;
Και μάλιστα να του απαντήσει αμέσως ο Ευ. Βενιζέλος (σαν να το ήξερε…, σαν να το περίμενε);  Και εδώ λαγός ο Καρατζαφέρης; Ή μήπως φοβάται πως βουλευτής του ή βουλευτές του ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να μετακομίσουν;
Όλες εκείνες οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται τώρα. Καθώς βουλευτές της Ντόρας, του ΛΑΟΣ και άλλα πολιτικά πρόσωπα προσκείμενα στον …Στ. Μάνο ετοιμάζονται για μετακομίσεις.

Θυμηθείτε επίσης αυτό το δημοσίευμα:

“Κυβέρνηση Σωτηρίας του Μνημονίου”, με στήριξη Μητσοτάκη – Σημίτη – εκδοτών

Από ......  Antinews

Ο Βενιζέλος προανήγγειλε... εκλογές!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Μια δήλωση του υπουργού Οικονομικών για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης με ευρεία πλειοψηφία τινάζει το πολιτικό σκηνικό στον άερα 


Παράθυρο για πρόωρες εκλογές ανοίγει πλέον και επισήμως η κυβέρνηση, με αφορμή την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Η εξέλιξη αυτή προαναγγέλθηκε αοπ τον Ευάγγελο Βενιζέλο με μία δήλωσή του απο τις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους με αυξημένη πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής:

«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει απαντήσει ξεκάθαρα ότι ακόμα και αν τεθεί ζήτημα ευρείας πλειοψηφίας για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης η ΝΔ θα πεί όχι! Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εγκριθεί απο τη Βουλή η ευρωπαϊκή συμφωνία με συνέπεια να οδηθεί η χώρα σε εκλογές!

Από  .....  parapolitika

Οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο και στις ιδιωτικοποιήσεις

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Γερμανική διοίκηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις αποκρατικοποιήσεις. Βρετανική στους θεσμούς και στην οργάνωση της διοίκησης, αμερικανική στη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια. Η μοιρασιά έγινε μεταξύ των donors, χωρών που διαθέτουν την τεχνογνωσία για το χειρισμό "προβληματικών περιπτώσεων". Την ώρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις ελέγχου του κράτους, οι κόντρες μεταξύ των donors είναι μεγάλες, και το παζάρι για τις σφαίρες επιρροής ισχυρότατο.
Σε στενή κηδεμονία της χώρας, με τη μεταφορά μέρους της εκτελεστικής εξουσίας από την Αθήνα στις Βρυξέλλες καθώς και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οδηγεί η εφαρμογή του σχεδίου για την εγκατάσταση της κοινοτικής Τask force. Το σχέδιο που πήρε την οριστική του μορφή στην τελευταία ολοήμερη συνεδρίαση της ομάδας, στις 13 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, κι αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος της Κυριακής", αναφέρει ρητώς ότι τη χώρα θα συνδράμει ένα τριπλό σχήμα που περιλαμβάνει την Ομάδα Εποπτείας, το Συντονιστικό Οργανο που θα βρίσκεται στο πλάι του Ελληνα πρωθυπουργού, καθώς και τις ομάδες των τεχνοκρατών που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία.
Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου της εξουσίας θα έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της task force εργάζονται ήδη στην Αθήνα). Επικεφαλής της Ομάδας Επιτροπείας θα είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας. Σε αυτή θα μετέχουν όλες οι δανείστριες χώρες με εκπροσώπους τους καθώς και η Ελλάδα σε επίπεδο υφυπουργού και εμπειρογνωμόνων αλλά με περιορισμένη εκπροσώπηση. Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Επιτροπείας έχουν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των: ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Τράπεζας Επενδύσεων, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ολι Ρεν), υψηλών αξιωματούχων όλων των χωρών που προσφέρουν τεχνική βοήθεια, καθώς και της ελληνικής αντιπροσωπείας (2-3 άτομα), της οποίας ηγείται ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετέχει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Γληνός.
Οι αποφάσεις της task force προβλέπουν την παρουσία στα υπουργεία τοποτηρητών των κρατών που παρέχουν τεχνική στήριξη στην Ελλάδα. Τα κράτη που δίνουν το "know how" ονομάζονται "δωρητές". Το καθεστώς των δωρητών λειτουργεί διασυμμαχικά μέσα στην Ε.Ε. Οι μεγάλοι δωρητές, οι donors όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται, είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία. Στο σχήμα των donors συμμετέχουν και μικρότερες αλλά πλούσιες χώρες της ΕΕ (Δανία, Σουηδία), καθώς και η Νορβηγία, που διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε διαφόρους τομείς.
Το όργανο
"Βεντούζα" στην κυβέρνηση τοποθετείται μια 10μελής ομάδα που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Πρόκειται για ένα πολιτικό όργανο, που θα έχει απευθείας αναφορά στον πρωθυπουργό (θα κάνει reporting στον πρωθυπουργό).
Οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο & στις ιδιωτικοποιήσεις
Τοποτηρητές στα υπουργεία ή ομάδες "contact point", όπως τις ονομάζει κομψά το σχέδιο, θα αναλάβουν ξένοι. Μέλη αυτών των ομάδων (80 άτομα) δουλεύουν ήδη στο ισόγειο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τομείς ενδιαφέροντος των "donors" έχουν σε γενικές γραμμές οριστικοποιηθεί, φυσικά ύστερα από σκληρό παζάρι των δωρητών:
Η Βρετανία θα αναλάβει την Οργάνωση του κράτους και τους Θεσμούς (κεντρικό κράτος, δικαιοσύνη, υπουργεία).
Η Γερμανία θα έχει την ηγεσία της όλης προσπάθειας και θα ελέγχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τις Αποκρατικοποιήσεις και τις πάσης φύσεως επενδύσεις.
Οι ΗΠΑ έχουν την Οικονομική-Δημοσιονομική πολιτική, καθώς και τον έλεγχο της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Γαλλία αναλαμβάνει την Περιφερειακή Διοίκηση και οι σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία), ενδιαφέρονται για την Ενέργεια, τον Τουρισμό και την Παιδεία.
Για την εφαρμογή αυτού του συστήματος θα απαιτηθεί να αλλάξει ο νόμος 1599/86.
Σύμφωνα με το "σχέδιο Ράιχενμπαχ", στην κυβέρνηση θα τοποθετηθούν τέσσερις ή πέντε αντιπρόεδροι οι οποίοι μαζί με τον πρόεδρο της κυβέρνησης θα συνεργάζονται με τις Βρυξέλλες και το συντονιστικό τους όργανο στην Αθήνα.
Ο πανίσχυρος "διασώστης"
Αν και η εμπειρία του είναι μεγάλη, το φορτίο που επωμίζεται για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα βαρύ, ακόμη και για τον διασώστη της ΕΕ (the disaster assistant of the EU), όπως συνηθίζουν να τον χαρακτηρίζουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.
Κι αυτό γιατί η Ελλάδα δεν είναι ούτε Κόσοβο, ούτε Λιθουανία.
Παρ' όλα αυτά, ο 66χρονος Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής σήμερα της "ομάδας διάσωσης της Ελλάδας", αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεχίζει, έπειτα από 36 χρόνια δουλειάς στην "ΕΜΑΚ... της ΕΕ", να δηλώνει ως χόμπι του... την επίλυση των προβλημάτων των χωρών.
Γνωρίζει όσο κανένας άλλος την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις διεργασίες της κι έχει αλλάξει 12 πόστα στο σύνολο της πορείας του, ανεβαίνοντας πάντα τα σκαλιά από πόστο σε πόστο.
Η ομάδα του Γερμανού αξιωματούχου, που περιγράφεται από πολλούς ως ένας σκληρός τεχνοκράτης, έχει εγκατασταθεί στο ισόγειο των γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Το δικό του γραφείο είναι ήδη έτοιμο και τον περιμένει στη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό θα είναι το δεύτερο γραφείο του, καθώς το πρώτο βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο κεντρικό κομμάτι της task force.
Η αποστολή
Ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ότι δεν βλέπει τον εαυτό του "ως συντονιστή της χρεοκοπίας της Ελλάδας", λέγοντας: "Ηρθα στη χώρα για να συμβάλω στην επιτυχία του εγχειρήματος διάσωσης και όχι για να την οδηγήσω σε αδυναμία εξόφλησης των χρεών της".
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παλαιότερες δηλώσεις του:
"Είμαι πολύ χαρούμενος που σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει πολιτική θέληση να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και να έχουμε ένα καλό μέλλον γι' αυτή μέσα στην Ευρώπη".
Την Ελλάδα, πάντως, είναι βέβαιον ότι θα την αγαπήσει, καθώς είναι λάτρης των κόκκινων κρασιών και η χώρα μας, ως γνωστόν, διαθέτει καλύτερα κι από τα δημοφιλή στην ΕΕ γαλλικά, κόκκινα κρασιά.
Ο Χόρστ Ράιχενμπαχ είναι παντρεμένος, με τρία παιδιά.
Τα 100 πρώτα projects
Η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους με συγχωνεύσεις και καταργήσεις ακόμη και υπουργείων, οι αποκρατικοποιήσεις, ο αυστηρός έλεγχος της δημοσιονομικής πολιτικής, η ενέργεια και η διαχείριση των αποβλήτων βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της ομάδας Ράιχενμπαχ.
Η ομάδα δράσης για την Ελλάδα άρχισε τις εργασίες της την 01.09.11. Εκτοτε, εργάζεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, για να εντοπίσει τις ανάγκες τους, καθώς και με τα κράτη-μέλη και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν τεχνική βοήθεια. Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση της task force προβλέπεται για τις αρχές Νοεμβρίου και θα εδραιώσει τα αποτελέσματα και τις μεθόδους εργασίας του όλου σχήματος. Η έκθεση θα δοθεί στα κράτη-μέλη και στους λοιπούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας.
Σε αυτή θα αναφέρονται οι 100 πρώτοι τομείς, στους οποίους θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για την έναρξη 100 έργων υψηλής προτεραιότητας, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων, που θα επιτρέψουν τη βέλτιστη χρησιμοποίηση των υπόλοιπων 15 δισ. ευρώ από τους προοριζόμενους για την Ελλάδα πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής της περιόδου 2007-2013.
Η τεχνική βοήθεια θα επικεντρωθεί στα εξής:
1. Αλλαγή της νομοθεσίας για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και για τη δημιουργία βελτιωμένου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
2. Τομεακά μέτρα για την ενέργεια, τον τουρισμό, τον γεωργικό τομέα και τη διαχείριση των αποβλήτων.
3. Αλλαγές στο σύστημα φορολογίας, στο σύστημα ελέγχου των δαπανών, δημοσιονομικής διοίκησης, κατάθεσης προϋπολογισμών.
4. Ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και συνεκμεταλλεύσεις με ιδιώτες.
5. Οριζόντιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την υγεία και τη δικαιοσύνη.
6. Μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση (συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπουργείων, Γενικών Διευθύνσεων και τμημάτων, με περικοπές δομών που θα φτάνουν και το 70%, ανάλογα με τον Οργανισμό).
πηγή, το είδαμε ΕΔΩ

Το πολιτικό μυστήριο της Μεγάλης Τέταρτης (26/10ου)

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου * 

Την Μεγάλη Τετάρτη (26/10/2011) για την ελληνική κοινωνία, με αγωνία περιμένουμε όλοι να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Μέγα Ευχέλαιο. Εκεί οι Έλληνες προβοκάτορες του Ευρώ θα γονατίσουν μπροστά στους Ιερείς της ΕΕ, έτσι ώστε οι τελευταίοι να καταστούν ικανοί να τους χρίσουν με το Άγιο Λάδι, ώστε να κατασκευαστεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα «συγχώρησης» τους από τον ελληνικό λαό. Κι άλλο λάδι, ίσως αναφωνήσεις ταραγμένος! Μα, από το πολύ λάδωμα δεν φτάσαμε στην πτώχευση;

Κουτέ, το λάδι της  Βρυξελλιώτικης Μ. Τετάρτης, είναι διαφορετικό και δεν έχει να κάνει με τις διακομματικές και δικομματικές μίζες. Αποτελεί το λάδι που σε βγάζει διαπαντός «λάδι» από όλα τα προηγούμενα λαδώματα! Και κυρίως από τη σχέση αμαρτίας του Μεγάλου μεταπολιτευτικού λαδώματος, την οποία κάποιοι αποκαλούμε διαπλεκόμενες σχέσεις εξουσίας που ορίζουν την πραγματική ηγεμονία στον τόπο.  

Αυτή την Μ. Τετάρτη του μεταπολιτευτικού δικομματισμού, λοιπόν, θα βιώσουμε την αναπαράσταση: (α) του γεγονότος της αλείψεως του Καθεστώτος με μύρο από μια πόρνη ευρωπαϊκή ηγεσία, (β) της πονηρά – και προκλητικά θα πρόσθετα -  σκηνοθετημένης σύγκλισης του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου, που αυθαίρετα και καιροσκοπικά λειτουργεί με την μορφή Συνόδου Κορυφής, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως εις βάρος Αυτών που σύμφωνα με την ηγεσία τους τα «τρώγανε όλοι μαζί» ως απωλολότα πρόβατα, (γ) των αποτελεσμάτων της στρατηγικής του Ιούδα, τα οποία καταλήγουν αντικειμενικά στην προδοσία του λαού του, παρότι κωμικώς ο τελευταίος θα εμφανιστεί ότι σώζεται από τα βάρη που οι εκλεκτοί του κυβερνήτες τον φόρτωσαν.

Σύντομα δεν θέλετε να τα σημειώνω; Αυτό κάνω, και πάψτε να με πιέζετε άλλο για οικιοθελές τσεκούρωμα. Κανείς επενδυτής δεν τσεκουρώνεται οικιοθελώς, εκτός αν έχει προηγουμένως πτωχεύσει αντικειμενικώς. Μα, τότε δεν θα έπρεπε να μιλάμε για τσεκούρωμα, αλλά μάλλον για ευλογημένο λάδωμα μιας άπληστης χρηματοπιστωτικής δομής, στην υπηρεσία διαπλεκομένων δαιμόνων, ίσως σκεφτείς! Τι καλά, το χρηματοπιστωτικό πρόβλημα μεταβάλλεται σε δημοσιονομικό και δια του πιστωτικού συμβάντος, το οποίο πασχίζουμε να προβάλλουμε ως μη-γεγονός, καταλήγουμε να διαχειριζόμαστε τελικά την κρίση ως εντόπιο πολιτικό προβληματάκι! Το οποίο προβληματάκι επιλύεται στις «δημοκρατίες» μεταμοντέρνου αποικιακού τύπου δια της μεθόδου συστολής της λαϊκής κυριαρχίας. Πρέπει δηλαδή , όπως θαυμάσια το εξέφρασε άλλωστε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και συμφώνησε με ανακούφιση το καθεστώς και οι πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου με την Τρόικα, «η δημοκρατία μας να κάνει ένα βήμα πίσω, ώστε να ενδυναμωθούμε οικονομικώς και μετά να κάνουμε ένα πολιτικό άλμα μπροστά», υπερπηδώντας την άβυσσο που βρίσκεται μπροστά μας - ή καλύτερα μέσα μας θα πρόσθετα, εγώ ο «ποιητής»!

Με αυτή την έννοια η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού! Άκου ταμπού η πτώχευση ενός κράτους! Θεέ μου, με αυτή την οπισθοδρομική προσέγγιση ορισμένων!! Ταμπού είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ΕΥΡΩ, πάει και τελείωσε…Άρα, ρεαλιστικώς, δια ενός νέου μηχανισμού λαδώματος το πρώην ταμπού (χρεοκοπία) θα μπορούσε να συμβάλει στην ενδυνάμωση του ταμπού Ευρώ, αρκεί το λαδάκι μαζί με τις αμαρτωλές τράπεζες να εξαγνίζει και το λαδωμένο πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Αυτό είναι το ζήτημα που θα επιχειρηθεί  να αντιμετωπισθεί σε μια αξιόπιστη βάση, μέσω του πολιτικού μυστηρίου της Μεγάλης Τέταρτης.

«Τώρα, το ερώτημα είναι πόσο μεγάλη θα είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας και γι' αυτό οι ηγέτες πασχίζουν να ανοίξουν διόδους ενίσχυσης των υπολοίπων κρατών», σημειώνει η Wall Street Journal, αν και γνωρίζει ότι αυτό το ερώτημα δεν είναι αντικείμενο Συνόδων Κορυφής. Τι να κάνουν και αυτοί, αγωνίζονται να ψευδοπολιτικοποιήσουν μια κρίση την οποία διαπραγματεύονται οικονομικά για να ξεγελάσουν το κοινό που είναι έτοιμο να κατανοήσει τον Ιούδα ( τον κάθε Ιούδα) μέσω της discourse του ελευθέριου καπιταλισμού. Ο Ιούδας δεν είναι προδότης, είναι σωτήρας, στο βαθμό που δίνει λυτρωτική διέξοδο στο πολιτικό δράμα ενός κυβερνητικού αδιεξόδου, το οποίο ασφαλώς υπερβαίνει κατά πολύ την φύση και τις αρμοδιότητες μιας κυβέρνησης – έστω και αν αυτή υποδύεται τον ρόλο της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Την Μ. Τετάρτη, για την οποία (σας) μιλώ, γίνεται η τελετή μιας οργανωμένης πλέον προσπάθειας να περισωθεί το καθεστώς στη χώρα μας, μέσω ενός νέου συστήματος πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με την ΕΕ, που θα θέτει τα θεμέλια συντεταγμένης αναδιοργάνωσης του κυβερνητικού μοντέλου της Ελλάδας.

Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται θεωρητικά και ο ρόλος του Γιώργου. Το πραγματικό ερώτημα που απασχολούσε πάντοτε την διαπλοκή ήταν: ποια μορφή χρεοκοπίας θα επέτρεπε την ανανέωση του καθεστώτος, δίχως οι παράγοντες (εσωτερικοί και εξωτερικοί) να βγουν από το παιχνίδι ηγεμονίας; Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το ερώτημα είναι μια υπόθεση συγκρουσιακής μορφής στο επίπεδο άρθρωσης των δυνάμεων εξουσίας. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσουν οι Ιερείς των Βρυξελλών, και θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει την συνέχιση του «power sharing» των διαπλεκομένων. Σε άλλη περίπτωση η απόφαση της Μ. Τετάρτης δεν θα είχε έννοια, για την σταθεροποίηση ενός ήδη πολλαπλά απορυθμισμένου καθεστώτος.

Άρα, η μορφή της ελληνικής χρεοκοπίας θα σηματοδοτήσει και την αναδιάρθρωση της διαπλοκής στον τόπο μας, με κανόνα το «power sharing», όπως αυτό έχει εμπειρικά θεωρητικοποιηθεί σε κοινωνίες υπό νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό και σε εκείνες που βίωσαν μετά το 1990 εμφυλίους πολέμους - ή κάτι σαν αυτούς. Στη χώρα μας το νέο, ευρωπαϊκά συντεταγμένο «power sharing» των διαπλεκομένων βασίζεται στα αποτελέσματα ενός εικονικού πολέμου. Ορίστε το μεταμοντέρνο του πράγματος! Η Ελληνική κυβέρνηση πολέμησε δήθεν με τη χρηματαγορά, δήθεν με τους Γερμανούς, δήθεν με τις συντεχνίες, δήθεν με τον δαίμονα της κοινωνικής παθογένειας, την οποία μέσω του πελατειακού συστήματος παραδόξως συστήνει η ίδια οργανικά. Ναι, η κυβέρνηση Παπανδρέου τα κάνει όλα αυτά, αλλά εγώ σε αυτό το σημείωμα, με τον «ποιητικό λόγο», αναφέρομαι ευρύτερα στο κυβερνητικό μοντέλο της χώρας μας, μέρος του οποίου είναι και αυτή η κυβέρνηση.

Αν συνεννοηθήκαμε, ας ψάλουμε όλοι μαζί οι πιστοί χριστιανοί όλων των δογμάτων, οι πιστοί Έλληνες άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών, οι δωδεκαθεισταί και ημείς οι αθεϊστές μαζί με τους υπόλοιπους « πρ τν Πόρνην γαθ νομησας, δακρύων μβρους οδαμς σο προσήξα, λλ σιγ δεόμενος προσπίπτω σοί, πόθω σπαζόμενος, τος χράντους σου πόδας, πως μο τν φεσιν, ς Δεσπότης παράσχης, τν φλημάτων κράζοντι Σωτήρ. κ το βορβόρου τν ργων μου ῥύσαί με».

Εάν το ευχαριστηθήκατε…βοήθεια μας! Ημείς, δεν το ευχαριστηθήκαμε, για να είμαστε ειλικρινείς…


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.  


Από ..... activistis

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com