Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Φτου σου!

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

<<Θα σε ξανάφτυνα μωρέ αλλά μου χρειάζεται το σάλιο, έχω να πάω και σε άλλο βουλευτή >>

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος εκτός από καλός είναι και… διαχρονικός. Απολαύστε ένα διάλογο από την ταινία «Στουρνάρα 288» ή «Φτώχεια και αριστοκρατία» που θα μπορούσε να είχε ειπωθεί… σήμερα, με διαφορετικά πρόσωπα αλλά με τις ίδιες κουβέντες…

Οι ατάκες που ακολουθούν γράφτηκαν και γυρίστηκαν το 1959, δηλαδή πριν 52 χρόνια!



Από ....Newsbeast

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βαξεβάνης «τσάκισε» τον Βενιζέλο και το αλαζονικό υφάκι του…

 Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Δείτε τι έγινε εχθές στο ALTER. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για να «μαλώσει» τον Κώστα Βαξεβάνη. Μόνο που ο δημοσιογράφος του το γύρισε μπούμερανγκ… Δεν σας γράφουμε περισσότερα, δείτε την εκπομπή:


Από .....tsantiri

Παραλύει η χώρα!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Συνεχίζονται την Τρίτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη...
 
με την 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείο Οικονομικών.

Την Τρίτη, ημέρα 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, συνεχίζονται απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει η ΠΝΟ, οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι υπάλληλοι της ΑΤΕ και οι γιατροί του ΙΚΑ.


Απεργία ξεκινούν οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης και οι μηχανικοί του Δημοσίου.


Από την Τρίτη έως την Πέμπτη η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και Προαστιακό λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.


Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, ταξί, τρόλεϊ, τραμ, ο Ηλεκτρικός και το Μετρό (εκτός του τμήματος Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο) αναμένεται να κινηθούν κανονικά.


Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι δημοσιογράφοι.


Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κλειστά θα είναι -μεταξύ άλλων- τα βενζινάδικα, οι τράπεζες, τα εμπορικά καταστήματα και τα αρτοποιία.

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 19 & 20 Οκτωβρίου κάλεσε τελικά η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) όλους τους πανεπιστημιακούς της χώρας. Και τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη.



Τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη και Πέμπτη



Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.


Το μετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά.


Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.


Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.


Τα τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Στα λεωφορεία οι αποφάσεις πρόκειται να οριστικοποιηθούν την Τρίτη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

Από......  epikaira

Παζάρι για να...φύγει ο Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Τί θα ζητήσει ο Παπανδρέου από τον Σαμαρά;

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

«Το δις εξαμαρτείν …» χρεώνουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό που σήμερα συναντάται με τον Αντώνη Σαμαρά

Διχασμένη εμφανίζεται για άλλη μια φορά η Κ.Ο. σχετικά με το σημερινό ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει από την πλευρά του ότι δεν θα δεχτεί καμία άλλη πρόταση πέρα από τις εκλογές, καθώς στο θέμα της συγκυβέρνησης είναι κατηγορηματικός.

Από την πλευρά του Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr διαρρέεται ότι δεν θα ζητήσει συγκυβέρνηση ο Πρωθυπουργός από τον Σαμαρά, αλλά να υπάρξει εθνικό μέτωπο απέναντι στη σύνοδο κορυφής και οι όποιες πολιτικές εξελίξεις θα συζητηθούν μετά τη σύνοδο σε νέα συνάντησή τους!

Μια ακόμη άρνηση συνεργασίας σε οποιοδήποτε επίπεδο από τον Σαμαρά, θα σημαίνει νέα ήττα από τον Γιώργο Παπανδρέου, ίσως να προδιαγράφει και νέες υποχωρήσεις του πρωθυπουργού με απρόσμενες εξελίξεις για τον τόπο.

Αυτή η άποψη επικρατεί σε μεγάλη μερίδα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν πως για δεύτερη φορά ο Πρωθυπουργός θα … παρακαλέσει για συναίνεση, και θα βρει κλειστή την πόρτα της Ν.Δ., κάτι που θα έχει όμως και το ανάλογο πολιτικό κόστος για τον Παπανδρέου.

Μάλιστα, κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι μέχρι τις 7 το απόγευμα πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αφού αναμένεται να είναι κι άλλοι οι βουλευτές που θα ακολουθήσουν το δρόμο της Λούκας Κατσέλη, δηλώνοντας στην καλύτερη περίπτωση προβληματισμό για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Από ..... parapolitika

Επιστολή προς εθνοσωτήρες

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com



Την επιστολή την έστειλε στους ούννους τους βάρβαρους η αγαπημένη μου φίλη/συναγωνίστρια Μάρω που ο άντρας της αυτοκτόνησε.
Σ.Λ.

Ε, ρε πατριώτες!

Τι άλλο θα μηχανευτείτε για να σώσετε την χώρα. Μεγάλοι εθνοσωτήρες!!!!! Άγαλμα θα σας στήσουμε!!!


Θα απαξιούσα να σας απευθύνω τον λόγο αν η ασυγκράτητη επιθυμία μου να δηλώσω ότι το ΧΡΕΟΣ βαραίνει στη ζυγαριά περισσότερο από τον φόβο, δεν μου κατσικωνόταν και δεν μ’ άφηνε να ησυχάσω!!

Μπήκατε λοιπόν στο χωραφάκι μου και σας πρέπει μια ΔΗΛΩΣΗ.
Ναι! Είμαι δημόσιος υπάλληλος.
Ναι. Απ’ αυτούς τους τεμπέληδες κλπ που χρεοκόπησαν τη χώρα.
Δεν σας χρωστώ τίποτα, γι’ αυτό και σας δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν με αγγίζει τίποτα απ’ όσα λέτε ή κάνετε.
Δήλωση είναι: Δεν μ’ έχετε στο χέρι. Δεν θα υποχωρήσουν ποτέ οι ιδέες μου μπροστά στο φόβο που θέλετε να σκορπίσετε γύρω σας.
Η χώρα μου θα σωθεί. Όχι επειδή το επιβάλετε εσείς. Δεν θα σας επιτρέψω να την ξεπουλήσετε ή να την διασύρετε.
Το χώμα που πατάτε δεν σας αξίζει. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι ποτισμένη με αίμα. Αίμα για την ελευθερία.
Ο Έλληνας για την ελευθερία του έχει δώσει τη ζωή του. Δεν λογάριασε ποτέ τις συνέπειες, σε συνθήκες χειρότερες από αυτές που ζούμε σήμερα.
Ναι συμφωνώ ότι έχουμε πόλεμο. Διαφωνώ ως προς το θέμα του εχθρού. Και θύματα έχουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο. Και σήμερα χύνεται αίμα. Αίμα δικό μας, που βάφει τα δικά σας χέρια. Κι όσο κι αν αποστρέφετε το βλέμμα είναι γεγονός. Και είναι άδικο.
Δολοφονήσατε τον σύντροφο της ζωής μου και πατέρα του παιδιού μου. Τον πήρατε από κοντά μας με βίαιο τρόπο.
Σας δηλώνω λοιπόν ότι δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω (τι πιο πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή). Έχω δίκιο κι είστε άδικοι. Δεν θα γίνει το δικό σας. Ο εμπαιγμός είναι που θα σας διαλύσει. Τέλειωσε η εποχή σας, που το άδικο ήταν σωστό και επικρατούσε. Πάρτε το χαμπάρι. Τέλος εποχής.
Κι επειδή μου έχει κατσικωθεί κλείνω με Καζαντζάκη..
«δεν ελπίζω τίποτα
δεν φοβάμαι τίποτα
είμαι ελεύθερος».

Αλιφραγκή Μαρία του Νικολάου
Δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
Αρ.Ταυτ.:
Διευθ.:
Τηλ.:

 Από ......  activistis

Συνάντηση Τσίπρα - Σακοράφα για δημιουργία αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου

Aναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από το Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα, τον  βουλευτή, Θοδωρή Δρίτσα, τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας, Κώστα Αθανασίου και της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

Κοινός τόπος στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός αντιμνημονιακού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, με κορμό τις αριστερές και σοσιαλιστικές δυνάμεις και με στόχο  την ανατροπή των δυνάμεων του μνημονίου.
Η Σοφία Σακοράφα, τονίζοντας την αναγκαιότητα συγκρότησης αυτού του μετώπου, υπογράμμισε: ΄΄  Για να αντιμετωπιστεί ο σημερινός όλεθρος είναι αναγκαίο ένα ισχυρό μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις, ώστε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για έναν ριζοσπαστικό κοινωνικό μετασχηματισμό με σοσιαλιστικό περιεχόμενο΄΄

Από .....  activistis

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com