Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ντ.Βρεττός: «Εκανε λάθος ο Παπανδρέου που πίεζε τον Καραμανλή να πάει σε εκλογές»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σκληρή κριτική στις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία άσκησε ο βουλευτής του κόμματος, Ντίνος Βρεττός, χωρίς να παραλείπει να κάνει και την αυτοκριτική του για τα ζητήματα.
«Ο Παπανδρέου δεν έπρεπε να επιμένει να γίνουν εκλογές, πριν 2 χρόνια. Έπρεπε να επιμένει, αν είχε λίγο μυαλό ο Καραμανλής, να πάρει μέτρα από τότε. Ήταν λάθος που πιέζαμε τον Καραμανλή να κάνει εκλογές.
Δημιουργήσαμε μια προεκλογική περίοδο και ...........
συνεπώς σπατάλες και έξοδα εις βάρος της Ελλάδας. Ήταν λάθος Παπανδρέου, δικό μας και δικό μου» τόνισε σε συνέντευξή του στον «ΑNT1 97, προσθέτοντας ότι άλλο ένα μεγάλο λάθος ήταν το «λεφτά υπάρχουν».

Το δείπνο Καραμανλή (χθες) με ηγουμένη στην Τήνο

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Το δείπνο του Καραμανλή με την ηγουμένη της Αγίας Πελαγίας 


Στην Τήνο για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο ξεκούρασης βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμα παιδιά τους.
Μαζί τους, στο ξενοδοχείο «Ακρογιάλι» όπου διαμένουν είναι και μερικοί καλοί φίλοι του ζεύγους.

Ο κ. Καραμανλής που παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στη χώρα επισκέπτεται συχνά την Τήνο (φωτογραφία αρχείου) όπου και βρίσκει καλή συντροφιά.

Χθες, μάλιστα, παρακάθησε σε γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του η ηγουμένη του γυναικείου Μοναστηριού της Αγίας Πελαγίας, σε ταβέρνα στην περιοχή Λιβάδι, δίπλα στο ξωκκλήσι του Αη Γιάννη. Ο Καραμανλής, επισκέπτεται, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο την Τήνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός έδειχνε ευδιάθετος, ενώ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Από .....parapolitika

Το πολιτικό τέλος του Βενιζέλου. Η τελευταία του ευκαιρία....

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο κ. Βενιζέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει, βιάστηκε το Ιούνιο, για δεύτερη φορά στην πολιτική του καριέρα (μετά από εκείνη την εμφάνιση στο Ζάππειο το 2007) και έπεσε στην πολιτική παγίδα του κ. Παπανδρέου. Εξάλλου, όπως διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα, «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το πόστο του υπουργού των οικονομικών με την προσδοκία της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, οπότε...
προφανώς διέβλεπε προβάδισμα στη διαδοχή.

Όμως ο κ. Παπανδρέου δεν φάνηκε και δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί και όσο η υπόθεση τραβάει σε μάκρος και τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται σκληραίνουν, τόσο και ο κ. Βενιζέλος θα φορτώνεται εξ ολοκλήρου μια κατάσταση που δεν του ανήκει.

Ήδη χθες έκανε την εμφάνισή της νέα ηγετική τρόϊκα στο ΠΑΣΟΚ, βάζοντας τις βάσεις για την μετά Παπανδρέου εποχή, η οποία προφανώς δεν θα αργήσει να έρθει. Μετά από αυτό ο κ. Βενιζέλος θα πεταχτεί στην πολιτική γωνία φορτωμένος τα λάθη των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αποτελώντας ταυτόχρονα το κόκκινο πανί και τον αποδιοπομπαίο πολιτικό «τράγο» για την οικονομική κρίση. Όλοι οι υπόλοιποι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζονται ως διαφωνούντες, ως αναμάρτητοι, ως η δήθεν ελπίδα του τόπου και παριστάνουν ότι σύρονται από τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου σε αντιλαϊκές αποφάσεις.

Μια και μοναδική ευκαιρία απομένει στον Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο, για να βγει νικητής από το αδιέξοδο και το έχουμε ξαναπεί. Η αναζήτηση ευρύτερης συναίνεσης και ευρύτερης νομιμοποίησης για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μεθαύριο. Δηλαδή η αξίωση να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο από 180 βουλευτές.

Αυτή είναι η μόνη κίνηση ματ, τόσο προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς τους φερέλπιδες ηγέτες, ακόμα και προς την αντιπολίτευση.
Φυσικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, αλλά με ευθύνη όμως άλλων και όχι δική του, ενώ ο ίδιος θα είναι απόλυτα συνεπής με τις παλαιότερες δημοκρατικές και συνταγματικές του διακηρύξεις για το θέμα των 180 βουλευτών.
Αν ο κ. Παπανδρέου, δεν εγκρίνει την πρότασή του για ευρύτερη νομιμοποίηση, τότε είναι μια καλή ευκαιρία για να παραιτηθεί.


Οι τέσσερις που έγιναν τρεις!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

"Θα μπορούσε την επιστολή τους να συνυπογράψει και μία ακόμη πρώην Υπουργός. Η κα Μπακογιάννη είναι ηλίου φαεινότερο ότι συμφωνεί με τα γραφόμενα όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον ξέχασαν να τους ειδοποιήσουν! "

Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου

Στις εξετάσεις για την επιλογή των εκπροσώπων της Τρόικα στην Ελλάδα, οι τρεις Υπουργοί με τη χθεσινή τους παρέμβαση παίρνουν άριστα!

Η προσχηματική αγωνία των τριών δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια τους να ηγηθούν της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ, με επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα.
Γιατί πίσω από την επίθεση κατά των «συντεχνιών», κρύβεται η επίθεση κατά του συνδικαλισμού και των διεκδικήσεων των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία, στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Συγκοινωνίες. Εκεί δηλαδή που η πολιτική ανεπάρκεια των τριών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Προκαλεί εντύπωση η δημόσια κριτική κατά των συναδέλφων τους Υπουργών αλλά και κατά...
του πολιτικού συστήματος. Ξεχνούν προφανώς και οι τρεις ότι είναι προϊόντα αυτού του συστήματος και ιδιαίτερα «ευνοημένοι» από τις σχέσεις τους με τα Πρωθυπουργικά περιβάλλοντα.
Είτε με το διορισμό τους σε Κυβερνητικές θέσεις από μικρή ηλικία, είτε με την ανάληψη θέσεων ευθύνης από το πουθενά, είτε με την άνετη εκλογή τους με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

Θα μπορούσε την επιστολή τους να συνυπογράψει και μία ακόμη πρώην Υπουργός. Η κα Μπακογιάννη είναι ηλίου φαεινότερο ότι συμφωνεί με τα γραφόμενα όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον ξέχασαν να τους ειδοποιήσουν!

Στις εξετάσεις της Τρόικα πήρανε άριστα, στη στάση τους απέναντι στο Λαό μένουν μετεξεταστέοι.
Η μόνη λύση για το ΠΑΣΟΚ είναι η ανατροπή των νεοσυντηρητικών, αντιλαϊκών και αντικοινωνικών λογικών που αναπτύσσονται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας από ένα ιδιότυπο καθεστώς.

Οι τρεις Υπουργοί με την επιστολή τους αυτή στοχεύουν στη προσωπική σωτηρία και ανέλιξή τους και αγωνίζονται για αυτή.

Και σε αυτό τον αγώνα ο πρώτος λόγος ανήκει στα στελέχη του Κινήματος και στον Ελληνικό Λαό ενώ ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί αμήχανα τις πρώτες κινήσεις της οργανωμένης προσπάθειας αμφισβήτησης της ηγεσίας του.

Από ...... citypress-gr

Αντίστροφη μέτρηση για τον Γιώργο Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μπορεί ένα άρθρο να ρίξει μία κυβέρνηση; Μπορεί ένα άρθρο να επιβάλλει την «κυβέρνηση του μνημονίου»; Ως φαίνεται στην συνάντηση με τον Παπούλια ο Παπανδρέου θα υλοποιήσει την φράση του ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει όλα, τα σενάρια.
Αν και στις συναντήσεις του με τους υπουργούς ο ΓΑΠ είχε αποκλείσει και τις πρόωρες εκλογές και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, το κυρίαρχο σενάριο είναι η «απόσυρση» του Γιώργου και η τοποθέτηση ενός άλλου προσώπου πιθανότατα εξωκοινοβουλευτικού.
Το πρόσωπο πιθανότατα θα είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος (ακούγονται και άλλοι όπως ο Παπαδήμος που έχει αρνηθεί), που θα ηγηθεί μίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού: την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου παντί τρόπω. Η θητεία της κυβέρνησης θα είναι ορισμένη, ίσως να εξαγγελθεί πως θα είναι ως το 2013 που εκπνέει η θητεία της παρούσης Βουλής.
Την κυβέρνηση θα στηρίξουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης . Ωστόσο ο βασικός πυλώνας στήριξης θα είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στην πλειονότητά τους θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές γιατί θα χάσουν την έδρα τους – αυτό είναι και το ισχυρότερο επιχείρημα που περνάν οι Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου. Βεβαίως και στο ΠΑΣΟΚ αυτή η προσπάθεια δεν θα είναι αναίμακτη, αλλά το ότι αποφεύγουν την εκλογές είναι ισχυρό ατού.
Οι χαμένοι της υπόθεσης θα είναι ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος και το «λαϊκό» ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Χρυσοχοϊδης, Κατσέλη κ.α.), που θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει αλλιώς θα μείνει έξω από το γκουβέρνο και θα αντικατασταθεί από την Ντόρα και το ΛΑΟΣ.
Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και μάλιστα με ορίζοντα δεκαετίας. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης με την εκ των άνω εγκατάσταση διακυβέρνησης: ο λαός δεν έχει ψηφίσει ούτε την πολιτική του μνημονίου, αλλά πλέον ούτε και αυτή την κυβέρνηση.

Από ...... antinews

“Μανιφέστο” Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου – Ραγκούση

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Διορία και στήριξη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου δίνει στον ΓΑΠ η τρόικα των νέων εκσυγχρονιστών Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου.

Η φράση στο κείμενο που υπογράφουν και οι τρείς είναι σαφής: «Σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ». Άρα από τις 23 και μετά θα έχουμε εξελίξεις.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΓΑΠ, που είδε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και τους τρεις υπουργούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους είχε ζητήσει να μην υπάρξουν πρωτοβουλίες που προκαλούν εσωστρέφεια. Αλλά αυτοί, θέλοντας να προλάβουν συμμαχίες του Βενιζέλου με τους παπανδρεϊκούς και τους άλλους δελφίνους (π.χ. Χρυσοχοϊδη) αποφάσισαν να επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Ο ΓΑΠ συνεχίζει να έχει επικοινωνία με τους επιτελείς του (κυρίως τον Μόσιαλο που έχει πέσει στα βαθιά), ενώ ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Σκανδαλίδης, Ρέππας, Καστανίδης, Κατσέλη).
Σημείωση 1: Πλέον η ψηφοφορία της Πέμπτης αποκτά άλλα χαρακτηριστικά
Σημείωση 2: Όλα αρχίζουν να θυμίζουν την περίοδο της απομάκρυνσης του Αντρέα…
Όσον αφορά τις αντιδράσεις, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες επισημαίνουν την απουσία από το κείμενο των … υπογραφών των Μ. Χρυσοχοίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου , “ενώ το άρθρο σήκωσε κύματα οργής από την πλευρά άλλων υπουργών“, οι οποίοι φανταζόμαστε ότι θα είναι οι κ. Βενιζέλος, Ρέππας, Σκανδαλίδης, Καστανίδης και Παπουτσής.

Δυσαρέσκεια εκφράζεται από μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι έλεγαν πως δεν μπορεί υπουργοί που υπηρέτησαν επί χρόνια τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ να εμφανίζονται τώρα ως «επαναστάτες» και ότι αν το ίδιο κείμενο υπέγραφαν βουλευτές και όχι υπουργοί θα προκαλούσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

Κατά τα άλλα, οι μνηστήρες της ….ΙΘάκης βγήκαν παγανιά και μάλιστα απροκάλυπτα. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης με το κοινό άρθρο τους ουσιαστικά βάζουν υποψηφιότητα για τη μετά – Παπανδρέου εποχή και δηλώνουν παρών στις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται ραγδαίες. Η χρεοκοπία της χώρας, όπως κι αν αυτή ονομαστεί, είναι δεδομένη, το τέλος του πρωθυπουργού σίγουρο, γι’ αυτό και τα τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν μπροστά ως δήθεν σωτήρες της πατρίδας.

Δεν είναι τυχαίοι υπουργοί. Η Αννα Διαμαντοπούλου στήριξε, αλλά πολύ διακριτικά τον Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές μάχες με τον Β. Βενιζέλο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν το alter ego του Β. Βενιζέλου αλλά εσχάτως τα έχουν σπάσει και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν μιλιούνται πλέον.

Ο δε Γιάννης Ραγκούσης, δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου, φέρεται απογοητευμένος και πικραμένος για την υποβάθμισή τους στον τελευταίο ανασχηματισμό και την… εξορία του στο Μεταφορών για να συνομιλεί με τους ταξιτζήδες.

Και οι τρεις βλέπουν το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου, βλέπουν ότι ο Β. Βενιζέλος είναι τόσο καμένος με τα οικονομικά μέτρα που παίρνει που δε θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Προσπαθούν λοιπόν να δώσουν στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μια εναλλακτική λύση. Πόσο εναλλακτική είναι όμως μια λύση από αυτούς που στήριξαν τα τόσο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος.

Από ....... Antinews