Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βατερλώ της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕΔ, βγήκε πρόεδρος ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η αβελτηρία, ο εφησυχασμός και η ερασιτεχνική αντιμετώπιση ενός  μείζονος πολιτικής σημασίας θέματος από πλευράς αυτοδιοικητικών της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε  μια βέβαιη ,όπως οι ίδιοι υποστήριζαν, εκλογική νίκη σε  κομματικό Βατερλώ!
Ειδικότερα στη σημερινή διαδικασία εκλογής προεδρείου στην Περιφερικοί Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδος ενώ  ο  υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης ήταν σχεδόν βέβαιος πρόεδρος λόγω της υπεροχής έστω και κατά δύο ψήφους του ψηφοδελτίου του έναντι  αυτού της ΝΔ υπό τον Δήμαρχο Λιβαδειάς Νίκο Παπαγγελή ήρθε τελικά δεύτερος. 
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ με μια ….κυκλωτική κίνηση εξέλεξε πρόεδρο –έκπληξη τον Δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλη Τετριμίδα ανατρέποντας τις προγνώσεις και τον βερμπαλισμό των προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία Αυτοδιοικητικών.
Ασφαλώς το κλίμα για την ΝΔ διαγράφονταν εδώ και ημέρες ως αμφίρροπο και αυτό  διαφάνηκε  απο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Λαμιέων εμπειρότατος αυτοδιοικητικός αλλα και ευφυής πολιτικά απέφυγε να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ γιατι  προφανώς είχε την αίσθηση πως με την οριακή υπεροχή του συνδυασμού του, την παρασκηνιακή διαφαινόμενη άρνηση του ανεξάρτητου Δημάρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά να υπερψηφίσει τον Δήμαρχο Χαλκίδας λόγω προηγούμενης πολιτικής τους διαφοράς, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το αναμενόμενο.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ η επιστολή που  κοινοποίησε πριν τρεις ημέρες ο κ. Παπαγγελής μιλώντας για  αντιπροσωπευτικό η αναλογικό  προεδρείο παρερμηνεύτηκε απο τους
ανυποψίαστους….νεοδημοκράτες και την ερμήνευσαν ως «αίτημα» παραχώρησης στο ΠΑΣΟΚ της αντιπροεδρίας!
Αποτέλεσμα
Ζεμπίλης 10  ψήφοι
Τετριμμίδας 8 (πασοκικά) και 3  ανεξάρτητα!
Μετά από αποχώρησαν  οι της Ν.Δ. αφήνοντας όλες τις θέσεις στους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το αποτέλεσμα ο Δήμαρχος λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 έκανε λόγω για παρασκηνιακή συναλλαγή του ΠΑΣΟΚ και αθέτηση της δημόσιας δέσμευσης του κ.Παπαγγελή για αναλογικό προεδρείο. 

Από  .......  lamiafm1