Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς ο B.Τετριμίδας. (video)

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμίδας εκλέχτηκε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, με 11 ψήφους έναντι 10 του δημάρχου Χαλκίδας Θανάση Ζεμπίλη. 

Στο αποτέλεσμα αυτό οδήγησε η συνεργασία των δύο ανεξάρτητων παρατάξεων με την παράταξη που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. 



Μετά το αποτέλεσμα αυτό αποχώρησε η παράταξη των δημάρχων της πλειοψηφούσας παράταξης (Κοτρωνιάς, Τάτσης, Φουσέκης, Ζεμπίλης κ.λ.π.) και τα υπόλοιπα αξιώματα μοιράστηκαν οι παρατάξεις που παρέμειναν...

Δείτε το video

Από ......  lamiastar.gr


Συνεχίζονται οι παρανομίες του Δημάρχου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου κ. Τετριμίδα με την έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης << Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου και επέκτασης Ε.Ε.Λ Καμένων Βούρλων >>.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστες 


Παρόλο  που  υπάρχει   ένσταση  της  σύμπραξης  γραφείων  μελετών '' ΔΕΛΤΑ  ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε. – ΔΑΛΑΒΑΓΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  ΣΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ -  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ – STAD  A.E. –ΔΕΛΤΑ  ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε – ΠΑΪΔΟΥΣΗ  ΜΗΝΑ '' με  αρ.  πρωτ.  16227/9-9-2011  προς  την  επιτροπή του  διαγωνισμού  της  Μελέτης,  με  βάση  του  άρθρου  18.4  της  διακήρυξης  του  διαγωνισμού  της  μελέτης  όπου  αναφέρεται : 


``  Κάθε  φυσικό  ή  νομικό  πρόσωπο  δικαιούται  να  συμμετέχει  σε  ένα  και  μόνο  διαγωνιζόμενο  σχήμα  είτε  μεμονωμένα,  είτε  ως  μέλος  της  σύμπραξης  ή  κοινοπραξίας.  Σε  αντίθετη  περίπτωση  αποκλείονται  από  τη  διαδικασία  όλοι  οι  Διαγωνιζόμενοι,  στη  σύνθεση  των  οποίων  συμμετέχει  το  πρόσωπο `` 

Δείτε  το  πρακτικό  της  απόφασης 




 Η  επιτροπή  οικονομικών  με  πρόεδρο  τον  κ.  Τετριμίδα  απορρίπτει  την  ένσταση της  '' ΔΕΛΤΑ  ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ….... ''  χωρίς  να  αναφέρει στην απόφαση   κανένα  δικαιολογητικό  ή  έστω  να  προφασιστεί  κάτι !!!!!   


Ο  μόνος  που  μειοψήφησε  και  δεν  ενέκρινε το  Πρακτικό  της  Επιτροπής  Διαγωνισμού  της  Μελέτης  ήταν  ο  κ.  Τρίγκας  Γεώργιος.  


Τα  υπόλοιπα  μέλη  κ.  Παντράς Χ. , Αναστασίου Γ. , Ζαχαρόπουλος  Δ. ,  Μανταζαβίνος  Κ.  το  ψήφισαν.

ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Από  εφημερίδα ....  " Αυριανή  "

Ένας Βαγγέλης και 10 εκατομμύρια βλάκες...

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Χρήστου Δημήτρης

Ξενύχτισα από επαγγελματική υποχρέωση για να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στον κ. Πρετεντέρη. Περίμενα να μάθω τα τελευταία νέα σχετικά με τις οικονομικές επιβαρύνσεις για το 2012, ύψους 6 δισ. ευρώ. Κάθε μέρα, ή μέρα παρά μέρα, ή αρκετές φορές, και δυο φορές την ημέρα, αναγγέλλονται χαράτσια δισεκατομμυρίων!

ΤΖΑΜΠΑ κόπος. Ο Βενιζέλος, που και γι' αυτόν το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 2004, έλεγε σε παραλλαγές το γνωστό ποιηματάκι υπέρ πατρίδος και ο ντεφορμέ Πρετεντέρης ρωτούσε, χωρίς να παίρνει απαντήσεις, αλλά πήγαινε ευχαρίστως παρακάτω! Τελικά ο γκρίζος είναι παίκτης για σόλο σάτιρα που στα δύσκολα και σύνθετα δεν έχει ούτε γνώσεις ούτε ρεφλέξ. Πλην, όμως, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, δεν κυβερνάω εγώ, ο Βενιζέλος κυβερνάει. Έτσι νομίζει, διότι όπως προέκυπτε από τις απαντήσεις ο Βενιζέλος απλώς ανακοινώνει τα μέτρα που αποφασίζουν οι κατακτητές της χώρας.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ κάποια στιγμή να βγάλει είδηση, αν δηλαδή θα καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το όριο του κατώτατου μισθού. Το εφεύρημα Βενιζέλου για να ξεφύγει, επιβεβαιώνοντας πως θα υπακούσουμε και σε αυτή την εντολή ίσως αργότερα, αν το επιτρέψει η τρόικα, ήταν συγκλονιστικό: Γιατί να έχουν διαπραγματευτική εκπροσώπηση όσοι εργάζονται και να μην έχουν οι 800.000 άνεργοι; Είναι δίκαιο; Για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα έχει κανείς διαπραγματευτική εκπροσώπηση! Τρομερός.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, αν δεν το ξέρατε, ως παιδί του λαού που δούλευε από πιτσιρικάς και ξέρει τι θα πει βιοπάλη, πονάει και υποφέρει από τα μέτρα που εφαρμόζει. Και πιστεύει ότι κόψε – κόψε μισθούς και βάλε - βάλε φόρους πού θα πάει, κάποια στιγμή θα ισοσκελίσει έξοδα και δαπάνες. Είναι τόσο κουτός; Κουτός ασφαλώς δεν είναι, αλλά ο αμοράλ οπορτουνισμός του δεν του επιτρέπει να θυμάται τι έλεγε πριν από μία ώρα, ούτε τι θα γίνει μεθαύριο. Πριν, ο Σαμαράς ήταν ένα καθίκι που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα για να γίνει πρωθυπουργός, και λίγο μετά ένας ευγενέστατος και συμπαθητικός συνάδελφος που ασφαλώς θα βοηθήσει στο εθνικό έργο.

ΓΥΡΙΣΑΜΕ στο 2004, είπε κ. Βαγγέλης και οι Έλληνες με γουρλωμένα από την απορία μάτια, κοιτούσαν τον διπλανό τους για να τσεκάρουν μήπως ο άλλος έχει ακόμα τα ίδια έσοδα όπως τότε, επί ισχυρής Ελλάδας, και η απελπισία του παρόντος αφορά μόνον αυτούς. Προχθές, στο κρεοπωλείο της γειτονιάς μου, μπήκε ένας δημόσιος υπάλληλος και έδειξε στον κρεοπώλη το εκκαθαριστικό τού μηνός Σεπτεμβρίου όπου έλαβε 180 ευρώ αφού τα υπόλοιπα 1.120 του είχαν κατακρατηθεί για αναδρομικές κρατήσεις φόρους και χαράτσια. Το έδειξε για να βεβαιώσει τον κρεοπώλη πως λέει αλήθεια όταν ζητάει να αγοράσει κρέας βερεσέ!

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειονότητα των νοικοκυριών να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις ανελαστικές υποχρεώσεις σε φόρους, χαράτσια και δάνεια, η άγρια χρεωκοπία της κοινωνίας είναι εξασφαλισμένη. Πολυκατοικίες χωρίς κεντρική θέρμανση, ασθενείς που δεν έχουν τα χρήματα για τα φάρμακα που τους κρατούν στη ζωή, εκτίναξη του AIDS κατά 50% επειδή -κυρίως- οι χρήστες ναρκωτικών, αυτά τα δύστυχα πλάσματα, δεν μπορούν να βρουν πλέον ούτε μια καθαρή σύριγγα και θα πεθαίνουν σαν τα κουνούπια. Ψυχικά νοσούντες που πετιούνται στον δρόμο, κάδοι σκουπιδιών που σαρώνονται για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην σε χιλιάδες ανθρώπους, ένας εφιάλτης που πλησιάζει, αλλά δεν συγκινεί τους κατά συρροή ψεύτες και κλέφτες της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
d.xristou@avgi.gr

Ο συμπολίτης μας που μήνυσε για εσχάτη προδοσία τους Έλληνες πολιτικούς, καλεσμένος του Δημάρχου Κορινθίας. Θα είμαστε όλοι εκεί-αντίσταση παντού!

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com 



Ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, ένας εξαίρετος συμπολίτης μας, ο οποίος έκανε μήνυση για εσχάτη προδοσία σε βάρος των Ελλήνων βουλευτών που υπέγραψαν την κατοχική δανειακή σύμβαση μιλάει το Σάββατο σε μεγάλη εκδήλωση στο Κιάτο Κορινθίας (Δημαρχείο).

Σημειώνουμε ότι ο κ. Αντωνίου είδε την μήνυσή του να πηγαίνει στη Βουλή κι όπως όλα δείχνουν δεν είναι μακριά η στιγμή που θα δικαιωθεί.

Θα είμαστε όλοι εκεί!


Από.......  kourdistoportocali

Αυτοί θα διαλέξουν μόνο το πώς θα φύγουν...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Την ίδια ώρα που εκατομμύρια Ινδοί πανηγυρίζουν στον Γάγγη για το γεγονός ότι η Ινδία δεν θα γίνει Ελλάδα, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Ινδία, ο κ. Παπανδρέου αναζητά σε σενάρια εκλογών διέξοδο στα αδιέξοδα της κυβέρνησής του.

Θα είναι η τελευταία κακή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η οικογένεια Παπανδρέου στην χώρα. Οι εκλογές δεν είναι λύση, είναι αυτοκτονία.

Η κυβέρνηση αυτή απέτυχε οικτρά. Πιστέψαμε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεώτερου. Σφάλαμε! Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο.....


Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει και τα πιο απλά προβλήματα της χώρας, πόσο μάλλον να πείσει ότι μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Το χειρότερο, όμως, που μπορεί να συμβεί είναι να εγκαταλείψουν άτακτα την εξουσία και να οδηγήσουν την χώρα σε αναρχία.

Οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών είναι ένας κακός προάγγελος αυτών που μπορούν να συμβούν. Οι επαγγελματίες σαματατζήδες της αριστεράς τρίβουν τα χέρια τους για το λαμπρό πεδίο δόξας που τους ανοίγεται. Μπορούν να καταλαμβάνουν  ατιμώρητοι το υπουργείο Εργασίας και την ίδια ώρα οι κομματικές τους επιχειρήσεις να επικαλούνται την... κρίση και να συμπεριφέρονται με ανάρμοστο τρόπο στους εργαζόμενούς τους. 

Την κρισιμότητα αυτή των στιγμών δεν  μπορεί καν να την αντιληφθεί ο κυβερνητικός θίασος που υποδύεται τον ρόλο μιας δήθεν υπεύθυνης κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από τον ρόλο τους, έχουν πιστέψει ότι ο πλανήτης γη εξαρτάται από τις δικές τους επιλογές. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν τους χρειάζεται και τους έχει ήδη ξεγράψει. 

Το πώς θα φύγουν, όμως, έχει σχέση με το πώς θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν. 

Σαν πατριώτες, παραδίδοντας την εξουσία σε όσους τίμιους Έλληνες έχουν ακόμη την διάθεση να κρατήσουν το πλοίο στην καταιγίδα ή σαν κυνηγημένοι κλέφτες, αναζητώντας καταφύγιο στην κολυμπήθρα των εκλογών;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Από .......  Citypress-gr

Κασιμάτης: Αντισταθείτε. Μην πληρώνετε τα χαράτσια.

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Σύνθημα αντίστασης έστειλε σήμερα το πρωϊ ο «πατριάρχης» του Συνταγματικού Δικαίου και παλιότερα σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γιώργος Κασιμάτης.
Συγκεκριμένα, από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο κ. Κασιμάτης κάλεσε το λαό σε παλαϊκή αντίσταση με κάθε τρόπο, ενάντια στην αντισυνταγματική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση, σε εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος.

Μεταξύ των πράξεων λαϊκής αντίστασης είπε ότι είναι και η....
μη πληρωμή των αντισυνταγματικών χαρατσιών που επιβάλει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόϊκας. 

Με τον τρόπο αυτό που προτείνει ο κ. Κασιμάτης, δηλαδή στην ουσία παθητική αντίσταση, ο Έλληνας έχει την ευκαιρία, χωρίς καν να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο, να γκρεμίσει ένα καθεστώς, απλά μην κάνοντας αυτό που επιτάσσει το καθεστώς.  


Υπενθυμίζουμε ότι τις προάλλες η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσαν το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα. Η δε κ. Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση είπε πως αν δεν πληρώσει μεγάλο μέρος του λαού «εσείς θα πάτε φυλακή».

Ελπίζουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί αν μεγάλο μέρος του λαού δεν πληρώσει τα διάφορα αντισυνταγματικά χαράτσια, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Άμεση κατάρρευση του καθεστώτος. 
Από ........  hassapis

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Είναι πολύ πιθανόν και αυτό το ταξίδι του Παπανδρέου στην Αμερική , όπως συνέβη πριν από ένα μήνα , να μην πραγματοποιηθεί λόγω των σοβαρών εξελίξεων που θα προκύψουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Από σήμερα και για δέκα μέρες η χώρα μπαίνει σε απεργιακό κλοιό διαρκείας ενώ μετά τις νέες τροπολογίες Βενιζέλου για επιπλέον χαράτσια και την παρακράτηση τους από μισθούς και συντάξεις , αναμένονται αποφάσεις για απεργίες και από όσους ελάχιστους μέχρι σήμερα δεν είχαν κινητοποιηθεί

Χθες το βράδυ κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε. μιλώντας με μεγάλο εκδότη εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αντέξει και θα παραιτηθεί. «Πέφτουν την επόμενη εβδομάδα…» ανέφερε χαρακτηριστικά στον συνομιλητή του.

Από ........  apospasma

«Ούζα στην παραλία, έχεις χρόνο για να πίνεις ρε…»!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ξέφυγε η κατάσταση σήμερα στην εκπομπή του Αυτιά στο Alter όπου ο Θύμιος Λυμπερόπουλος βγήκε απέναντι στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον ανάγκασε να φύγει από το πλατό ντροπιασμένος.

Αιτία αποτέλεσε η απόφαση του ΙΚΑ να εισπράξει ετσιθελικά την εισφορά από τους ταξιτζήδες την περίοδο που έκαναν απεργίες.

«Ένα μήνα έψαχνα να σε βρω και οι γραμματικοί σου λέγανε ότι είσαι σε ραντεβού.

Για να πίνεις ούζα στην παραλία έχεις χρόνο αλλά για να μας δεις δεν έχεις» του είπε ο Θύμιος κάνοντας τον Σπυρόπουλο να χάσει το χρώμα του.

Φυσικά δεν κώλωσε να το τραβήξει και παραπέρα λέγοντας του :

«Είσαι φασισταριό ρε.

Να σηκωθείτε να φύγετε μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος». 

Από  .......  parapolitika

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



ΟΧΙ  ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Παγκόσμιος ξεσηκωμός στις 15 Οκτώβρη

«Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε.

Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν»

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία».

Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή.
Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι “υπηρετούν” να αποφασίζουν για το μέλλον μας;

Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.
Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε.

Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε.
Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε.
Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

15october.net

Νέο φορολογικό σύστημα ανάπτυξης προτείνει η ΝΔ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Σε μια στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση δεν υπάρχει, η οικονομία βυθίζεται περιμένοντας  τις αποφάσεις των δανειστών, και ο κ. Βενιζέλος  βάζει σε ρυθμό πολυβόλου νέους φόρους, η ΝΔ παρουσίασε σήμερα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρόταση επανεκκίνησης της οικονομίας με ένα φορολογικό σύστημα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας και όχι στην τιμωρία των νοικοκυραίων και του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Μεταξύ άλλων επισημαίνουμε:
- Καταργείται το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ
- Παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες
- Ενιαίος Φορολογικός Συντελεστής 15% σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα (flat tax).
- Μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 19% από 23%, του μεσαίου στο 9% από 13% και του χαμηλού συντελεστή στο 5%.
- Υπαγωγή στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όλων των υπηρεσιών τουριστικού πακέτου και όχι μόνο της διαμονής.
- Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
- Κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 23% στα είδη εστίασης και επαναφορά του στο 9%.
- Κατάργηση σε μόνιμη βάση των έκτακτων εισφορών, που στην πραγματικότητα αυξάνουν τους συντελεστές φορολόγησης.
- Μείωση των κλιμακίων και χαμηλότερη φορολογία, με αφορολόγητο στις 12.000 €, μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% στο 40% και σταδιακά μέσα σε τρία χρόνια στο 30%.
Η νέα πρόταση της ΝΔ αποτελεί συνέχεια του Ζαππείου 2 και επιβεβαιώνει – σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας – ότι ο Σαμαράς και έχει πρόγραμμα και ξέρει τι θα κάνει.
Ακολουθεί η παρουσίαση του νέου φορολογικού συστήματος που έκανε σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, Γιάννης Βρούτσης:
Γενικές Παρατηρήσεις
Το φορολογικό μας σύστημα, ενσωματώνει διαχρονικές παθογένειες και αδυναμίες που συντηρούν αδικίες, δημιουργούν στρεβλώσεις και το καθιστούν αναποτελεσματικό. Παρά τα απανωτά κύματα φορολογικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, η κατάσταση, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά  αντίθετα επιδεινώθηκε.
Έτσι, στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία, αποτελεί όρο «εκ των ουκ άνευ», να υπάρξει αλλαγή αυτού του αναποτελεσματικού και εξοντωτικού φορολογικού μοντέλου της κυβέρνησης, με μια εκ βάθρων ανατρεπτική, σε δομές και λειτουργίες παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα. Δηλαδή, μια πραγματική Φορολογική Μεταρρύθμιση. Η ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή και  πειθαρχία της χώρας μας και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο οικονομική συγκυρία, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.
Υφιστάμενη Κατάσταση
Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στη δίνη μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς επιδεινώνεται. Όλοι οι βασικοί δημοσιονομικοί δείκτες, όχι μόνο έχουν εκτροχιαστεί.
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου». Έχει τεράστιες ευθύνες για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς, όπως πλέον αποδεικνύεται, και δεν αμφισβητείται από κανέναν- όλο αυτό το διάστημα κινήθηκε με ολιγωρία, απίστευτη προχειρότητα, ανακολουθίες, αντιφάσεις και φοβικά σύνδρομα, που εμπόδισαν τη λήψη σωστών και αποτελεσματικών αποφάσεων. Σύνδρομα, που απορρέουν από αναχρονιστικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις.
Αυτό, ακριβώς, συνέβη  και στο πλαίσιο της φορολογικής πολιτικής. Αντί, η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δίκαιο, απλό, σταθερό και αναπτυξιακό φορολογικό περιβάλλον που θα δημιουργούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει αναπτυξιακές δυνατότητες στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, να αναχαιτίσει το κύμα φυγής επιχειρήσεων και να δημιουργήσει κλίμα δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης στην κοινωνία, κινήθηκε αντίθετα.
Ψηφίζοντας μέχρι σήμερα 14 φορολογικούς- οικονομικούς νόμους και με τη λογική του «ράβε- ξήλωνε», μετέτρεψε  την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, δημιούργησε ένα σύγχρονο φορολογικό λαβύρινθο που αντιμετωπίζει συνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους και πολύτεκνους με πρωτοφανή φορολογική σκληρότητα. Διέλυσε τη μεσαία τάξη, έδιωξε χιλιάδες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και παράλληλα απέτρεψε άλλες να επενδύσουν στη χώρα μας.
Σήμερα, οι Έλληνες και οι ελληνικές επιχειρήσεις βιώνουν την πιο επαχθή και πιο σκληρή φορολογική επίθεση που έγινε ποτέ. Με συνεχείς και άτακτες «φορολογικές επιδρομές», που έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική δυνατότητα πολιτών και επιχειρήσεων, η κυβέρνηση καταστρατηγεί συστηματικά το άρθρο 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «οι Έλληνες» πρέπει να συνεισφέρουν αδιακρίτως στα δημόσια βάρη, σύμφωνα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα».
Ταυτόχρονα και παρά του αντιθέτου εξαγγελίες, δεν κατάφερε να περιορίσει τη φοροδιαφυγή που αποτελεί τον πρώτο στόχο κάθε προσπάθειας για δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας.
Σήμερα, όσα έσοδα δεν μπορούν να φορολογήσουν οι αρχές, μεταφέρονται στους ώμους των απλών πολιτών. Έτσι, φορολογούνται όλο και περισσότερο αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο. Η παρέμβαση της Ν.Δ. Αυτό ακριβώς αποτρέπει και το αντιστρέφει.
Φοροδιαφυγή

Η φοροδιαφυγή αναιρεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους, καθώς στρεβλώνει τον ανταγωνισμό σε βάρος της υγιούς επιχειρηματικότητας, δημιουργεί φαινόμενα άνισης μεταχείρισης των πολιτών και αμβλύνει τη φορολογική συνείδηση των ειλικρινών φορολογούμενων, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο τα υπάρχοντα προβλήματα.
Την ίδια στιγμή, στερεί από το κράτος τους αναγκαίους πόρους για την εκπλήρωση της αποστολής του στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Εθνικής Άμυνας κ.λπ. Εμποδίζει την αναδιανομή του εθνικού πλούτου και αποδυναμώνει την άσκηση πολιτικής για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία έργων υποδομής και την εν γένει οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Εντείνει το δημοσιονομικό πρόβλημα, συντελεί στη μη υλοποίηση του κρατικού Προϋπολογισμού και, τελικά, υποθηκεύει το μέλλον των νεότερων γενεών.
Υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, η φοροδιαφυγή αποτελεί μάστιγα που υπονομεύει την φερεγγυότητά, τα συμφέροντα και την οικονομική υπόσταση της χώρας μας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση, για δυο ολόκληρα χρόνια αρκέστηκε σε ρητορικές εξαγγελίες καλών προθέσεων και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την καταπολεμήσει. Ακόμη και όταν κατέθεσε θετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τις οποίες και η Ν.Δ. στήριξε, τελικά δεν τις υλοοίησε. Συνεπώς, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί επιτακτική και επείγουσα εθνική ανάγκη, για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της χώρας και των πολιτών της.
Οι βασικοί άξονες μιας στρατηγικής κατά της φοροδιαφυγής είναι τρεις:
  • Να μειωθούν τα κίνητρα φοροδιαφυγής.
  • Να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα – δηλαδή αυστηρές ποινές και απρόσωπο σύστημα να τις επιβάλλει – για όσους φοροδιαφεύγουν.
  • Να μειωθούν τα περιθώρια φοροδιαφυγής με έναν εισπρακτικό μηχανισμό, που θα ελαχιστοποιεί την επαφή φορολογούμενου με τις φορολογικές αρχές και θα μεγιστοποιεί τη συμμετοχή της σύγχρονης τεχνολογίας και του κυβερνοχώρου, στην καταγραφή και παρακολούθηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Αυτά, πρέπει να γίνουν όλα μαζί. Να μειωθούν τα κίνητρα της φοροδιαφυγής, να αυξηθούν τα αντικίνητρα και να περιοριστούν ασφυκτικά τα περιθώρια της.
Μέχρι τώρα, τέτοια συνολική προσπάθεια δεν έγινε ποτέ.
Εμείς την κάνουμε: Μειώνουμε τα κίνητρα της φοροδιαφυγής με ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών παντού. Αυξάνουμε τα αντικίνητρα και επιβάλλουμε ποινές. Αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα, ώστε να μειωθούν δραστικά τα περιθώρια φοροδιαφυγής, εφαρμόζοντας ενα σύστημα απρόσωπο σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.
Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να δοθεί με νέα, συμπληρωματικά, αλλά κυρίως σύγχρονα εργαλεία. Αυτό επιτυγχάνεται, με ενα άλλο φορολογικό σύστημα το οποίο:
  • Να είναι απλό, σταθερό και δίκαιο.
  • Να λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στη ροπή προς τη φοροδιαφυγή, με βασικό κίνητρο τη χαμηλή φορολόγηση εταιρειών και φυσικών προσώπων.
  • Να προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές στους κατά συνείδηση και κατά σύστημα φοροφυγάδες.
  • Να λειτουργεί με κυρίαρχο πυλώνα την πληροφορική και τα συστήματα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.
  • Να αποτρέπει τη φοροδιαφυγή, λόγω και της μεγάλης πιθανότητας ή σχεδόν βεβαιότητας εντοπισμού της.
  • Να καλλιεργεί τη φορολογική συνείδηση.
 Στρατηγικό Σχέδιο Αναμόρφωσης του Φορολογικού Συστήματος
Στον αντίποδα της τραγικής οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε, αλλά και της αποτυχημένης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, η ΝΔ δημόσια και υπεύθυνα τοποθετείται με εξειδικευμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που απαντούν στις εθνικές προκλήσεις.
Τόσο στο “Ζάππειο Ι” όσο και στο “Ζάππειο ΙΙ”, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, έδωσε το περίγραμμα για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, καθώς και το πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού μας συστήματος. Σήμερα, ενόψει της εξαγγελίας της κυβέρνησης για την κατάθεση ενός ακόμη Φορολογικού Νομοσχεδίου, η Ν.Δ. παρουσιάζει αναλυτικά τις θέσεις της για τη διαμόρφωση ενός Δίκαιου, Σταθερού, Αποτελεσματικού, Αναπτυξιακού και Ανατρεπτικού φορολογικού συστήματος. Με την πρόταση μας, γυρίζουμε οριστικά σελίδα, αφήνοντας πίσω ένα γκρίζο παρελθόν. Παράλληλα, δίνουμε την ευκαιρία σε όλους για μια Νέα Αρχή. Απαντούμε, στο ερώτημα για το αν μπορούμε ως χώρα να αναχαιτίσουμε τη φοροδιαφυγή και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον που θα εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους και θα δίνει ξανά, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, τη χαμένη ελπίδα και αισιοδοξία.
Η Φορολογική Πολιτική ως Εργαλείο Ανάπτυξης σε περιβάλλον Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Τρεις είναι οι κυρίαρχοι πυλώνες που στηρίζουν τη φιλοσοφία και λειτουργία της πρότασης για την Επανεκκίνηση του Φορολογικού Συστήματος της Ν.Δ..
Ο πρώτος πυλώνας, αφορά στην αναγκαία αναπτυξιακή διάσταση για ένα φορολογικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του φορολογικού ανταγωνισμού. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δραστική μείωση των άμεσων και έμμεσων φορολογικών συντελεστών, καθώς και με την ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών για την εκ προθέσεως και κατά σύστημα εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά στην ανατροπή του υφιστάμενου μοντέλου λειτουργίας του φορολογικού μας συστήματος με την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα πεδία δράσης του υπουργείου Οικονομικών.
Ο τρίτος πυλώνας, αφορά στη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος, τον πολίτη και την επιχείρηση, που θα οικοδομηθεί μέσα από ένα σταθερό, δίκαιο και απλό φορολογικό περιβάλλον, χωρίς αιφνιδιασμούς που θα ανατρέπουν τον οικογενειακό και επιχειρηματικό προϋπολογισμό. Για το λόγο αυτό προτείνεται ένα μόνο φορολογικό νομοσχέδιο σε ετήσια βάση και ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον 10ετους διάρκειας για τους επενδυτές του εξωτερικού.
Το βασικό, λοιπόν, συστατικό στοιχείο για την επιτυχία της πρότασής μας, είναι οι ισχυρές συνέργειες που υπάρχουν ανάμεσα στις επιμέρους προτάσεις μας: Η ταυτόχρονη και ισορροπημένη λειτουργία και των τριών πυλώνων. Κανένας πυλώνας από μόνος του, δεν μπορεί να αποδώσει τα προσδοκώμενα. Και οι τρεις συνυπάρχουν και λειτουργούν παράλληλα. Ο ένας πυλώνας, δίνει οξυγόνο στον άλλο και οι τρεις μαζί σε ολόκληρο το σύστημα.
Ο Πυρήνας του νέου συστήματος, θα είναι μια νέα αρχή για όλους μέσω της υποχρεωτικής Ηλεκτρονικής Εθνικής Καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη διαδικασία αυτή, θα δίνεται η ευκαιρία σε όλους να δηλώσουν κάθε μορφής περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, καθώς και για την εμφάνιση μη δηλωθέντων μέχρι σήμερα χρηματικών ποσών που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών και θα συμβάλουν στην Εθνική Προσπάθεια για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας.
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα δομή λειτουργίας του Υπουργείου Οικονομικών, θα κατέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ,Π.Σ.). Με τη δημιουργία βάσης δεδομένων, μέσα στην οποία θα καταχωρείται το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογούμενου, ενώ ταυτόχρονα θα προσδιορίζονται, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, οι πραγματικές δαπάνες (π.χ. ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ενοίκια, Ι.Χ., ιδιωτικά σχολεία κλπ) για τον καθένα. Οι δαπάνες αυτές, δεν θα αποτελούν αφαιρετικό στοιχείο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αλλά για τον ακριβή προσδιορισμό του ετήσιου καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Κατά την πρώτη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου, θα καταγραφούν τα πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στη βάση αυτή, καταθέσεις και επενδύσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα θα επιβαρύνονται με φόρο 5%, με εξαίρεση εκείνες που προέρχονται από «ξέπλυμα χρήματος, εγκληματικές ενέργειες και όσες ανήκουν σε πολιτικούς. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί για τα κεφάλαια του εξωτερικού με τους νόμους 3842/2010 και 3943/2011 στη βάση της εθελουσίας συμμόρφωσης. Με τη διαδικασία αυτή, αποδίδεται αμνηστία σε ό,τι δηλωθεί για πρώτη φορά, δημιουργώντας μια Νέα Αρχή για όλους. Στο σύστημα, θα καταχωρείται η ετήσια ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, η οποία θα περιέχει τις όποιες αλλαγές της περιουσιακής κατάστασης, τα ετήσια εισοδήματα του φορολογούμενου και τις πραγματικές δαπάνες, όπως αυτά θα διαμορφώνονται κάθε χρόνο.
  • Υποχρέωση Τραπεζών στην υποβολή στοιχείων (δανείων, πιστωτικών, καρτών, καταθέσεων, φυσικών προσώπων) στη Γ.Γ.Π.Σ. (Προσδιορισμός Πραγματικής Δαπάνης).
  • Υποχρέωση των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΦΑ) στην υποβολή στοιχείων στη Γ.Γ.Π.Σ. (Προσδιορισμός Πραγματικής Δαπάνης).
  • Κατάργηση των μέχρι σήμερα τεκμηρίων διαβίωσης, που θεσπίστηκαν λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης και οδήγησαν σε φορολογικές αυθαιρεσίες και καταστρατηγήσεις. Η αντικατάστασή τους, θα γίνει από τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης.
  • Αναβάθμιση του TAXIS και λειτουργία παράλληλα με το ELENXIS.
  • Ολοκλήρωση, αξιοποίηση και ενεργοποίηση του ELENXIS, ώστε να μετατραπεί σε κύριο εργαλείο ελεγκτικής διαδικασίας.
  • On line σύνδεση των Ταμειακών Μηχανών των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, με τη βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε κάθε συναλλαγή (έκδοση απόδειξης) να καταγράφεται και να μην είναι δυνατό να αλλοιωθεί.
  • Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων (e-invoicing), με καταγραφή, όχι μόνο της έκδοσης, αλλά και της πληρωμής του τιμολογίου. Αντίστοιχη on line σύνδεση με το Γ.Γ.Π.Σ. Μέτρο, που καταπολεμά οριστικά τα πλαστά τιμολόγια.
  • Υποχρέωση των Συμβολαιογράφων (ως απαραίτητη προϋπόθεση που θα παράγει έννομο αποτέλεσμα), για on line ενημέρωση της Γ.Γ.Π.Σ.  για τις συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν αγοροπωλησίες ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές.
  • Δημιουργία Ηλεκτρονικού Προγράμματος, που θα εντοπίζει αυτόματα και θα επισημαίνει τις περιπτώσεις εκείνες, όπου απαιτείται φορολογικός έλεγχος.
  • Υποχρεωτική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά.
Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων
  • Σύνταξη νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έχει διάρκεια και θα στοχεύει στην απλοποίηση των σχετικών διατάξεων.
  • Σύσταση Μόνιμης και Διαρκούς Επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για την υπαγωγή στις διατάξεις του συνταγματικά κατοχυρωμένου Ν.2687/1953 (άρθρο 107), που προβλέπει σταθερό φορολογικό περιβάλλον διάρκειας 10 ετών για τα κεφάλαια του εξωτερικού που επενδύονται στην Ελλάδα.
  • Για τη διατήρηση της σταθερότητας του συστήματος, να προβλέπεται ότι η ενδεχόμενη κατάθεση φορολογικού νομοσχεδίου, που θα περιλαμβάνει τυχόν διατάξεις που επηρεάζουν τη φορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, να πραγματοποιείται αμέσως μετά την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού του κράτους και άπαξ του έτους, εκτός εξαιρετικών και εκτάκτων περιπτώσεων.
  • Ενιαίος Φορολογικός Συντελεστής 15% σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα (flat tax). Στην Ελλάδα, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν φορολογούνται τα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά η νομική μορφή τους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται στρεβλώσεις και αδικίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και αθέμιτος ανταγωνισμός.
  • Μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 19% από 23%, του μεσαίου στο 9% από 13% και του χαμηλού συντελεστή στο 5%.
  • Υπαγωγή στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όλων των υπηρεσιών τουριστικού πακέτου και όχι μόνο της διαμονής.
  • Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
  • Κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 23% στα είδη εστίασης και επαναφορά του στο 9%.
  • Παρακράτηση 15% στα διανεμόμενα κέρδη και εξάντληση της φορολόγησης των μετόχων ή εταίρων.
  • Κατάργηση σε μόνιμη βάση των έκτακτων εισφορών, που στην πραγματικότητα αυξάνουν τους συντελεστές φορολόγησης.
  • Επέκταση και βελτίωση του Συστήματος του Φορολογικού Πιστοποιητικού, για τις υποχρεωτικά ελεγχόμενες από ορκωτούς ελεγκτές εταιρείες και σε όποιες επιπλέον επιχειρήσεις επιθυμούν προαιρετικά να ενταχθούν, με ταυτόχρονη ένταξη στη διαδικασία των λογιστών που πιστοποιεί το Οικονομικό Επιμελητήριο.
  • Θέσπιση αυστηρών ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε όσους εκδίδουν το Φορολογικό Πιστοποιητικό.
  • Καθιέρωση παράλληλου αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος και δυνατότητα αμφισβήτησης και υπαγωγής σε λογιστικό προσδιορισμό με πιστοποίηση της φορολογικής υποχρέωσης από πιστοποιημένο λογιστή ή ορκωτό ελεγκτή για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έσοδα μέχρι ενός χαμηλού ορίου.
  • Επανεξέταση του συστήματος καταβολής του ΦΠΑ, έτσι ώστε ο φόρος να αποδίδεται στο Δημόσιο στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής (real time VAT).
  • Αυτοματοποίηση στην επιστροφή ΦΠΑ ή άλλων φόρων που έχουν προκαταβληθεί. Πρόκειται για ένα ήπιο κίνητρο για επενδύσεις και εξαγωγές, που έχει ακυρωθεί στην πράξη από τα διαδικαστικά. Αντί επιστροφής, θα μπορούσε επίσης να γίνεται συμψηφισμός με άλλους φόρους της επιχείρησης ή του ομίλου στον οποίο αυτή ενδεχομένως ανήκει.
  • Υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά, χωρίς παρατάσεις και καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού στο δημόσιο ταμείο την επόμενη μέρα (με τη σχετική έκπτωση). Ή καταβολή σε δόσεις, όπου η πρώτη θα είναι ποσοστό του οφειλόμενου ποσού, ενώ το υπόλοιπο θα καταβάλλεται με προσαύξηση συμβατικού τόκου της Τραπέζης της Ελλάδος.
  • Οι επιστροφές των φόρων από το δημόσιο που δεν γίνονται εμπρόθεσμα, θα επιβαρύνονται με τον συμβατικό τόκο της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς το κράτος για να είναι αυστηρό θα πρέπει να είναι και δίκαιο.
 Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
  • Σύνταξη νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, που θα έχει διάρκεια και θα στοχεύει στην απλοποίηση των σχετικών διατάξεων.
  • Μείωση των κλιμακίων και χαμηλότερη φορολογία, με αφορολόγητο στις 12.000 €, μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% στο 40% και σταδιακά μέσα σε τρία χρόνια στο 30%.
  • Υπαγωγή στη φορολογία εισοδήματος όλων των κερδών που φορολογούνται αυτοτελώς με εξαίρεση τους τόκους, τα μερίσματα και τα έσοδα της Ναυτιλίας. Επίσης, η υπεραξία από πώληση ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη, εταιρικών μεριδίων, καθώς και η υπεραξία από ασφαλιστικά συμβόλαια και από πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων φορολογούνται αυτοτελώς με ποσοστό 20%.
  • Επανεξέταση της έννοιας της φορολογικής κατοικίας και των σχετικών διατάξεων που θεσπίστηκαν με το Ν.3943/2011, δεδομένου ότι οδηγούν σε αδικίες. Θέσπιση κινήτρων για την φορολογική κατοικία με σκοπό αφενός την ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα και αφετέρου την προσέλκυση επιχειρηματιών και στελεχών για να εγκατασταθούν στη χώρα μας.
  • Θέσπιση φοροαπαλλαγών με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια
  • Επανεξέταση της διαδικασίας συλλογής των αποδείξεων -με βάση το εισόδημα και διαμέσου της φοροκάρτας-, ως μέτρου που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της φορολογικής συνείδησης.
  • Υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά μέχρι 30 Απριλίου, χωρίς παρατάσεις και καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού στο δημόσιο ταμείο την επόμενη μέρα (με τη σχετική έκπτωση). Ή καταβολή σε δόσεις, όπου η πρώτη θα είναι ποσοστό του οφειλόμενου ποσού, ενώ το υπόλοιπο θα καταβάλλεται με προσαύξηση συμβατικού τόκου της Τραπέζης της Ελλάδος.
  • Οι επιστροφές των φόρων από το δημόσιο που δεν γίνονται εμπρόθεσμα, θα επιβαρύνονται με τον συμβατικό τόκο της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς το κράτος για να είναι αυστηρό θα πρέπει να είναι και δίκαιο.
 Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας
  • Πάγωμα των Αντικειμενικών Αξιών για 5 έτη.
    • Αναπροσαρμογή του κόστους εκκίνησης (ΚΕ) και του ελάχιστου κόστους οικοδομής (ΕΚΚΟ) στις πραγματικές τιμές και επέκταση του ΕΚΚΟ σε όλες τις οικοδομικές άδειες (νέες κατασκευές και ανακατασκευές) και στις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.
    • Αναπροσαρμογή των εργοδοτικών εισφορών.
    • Μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19 %.
    • Διατήρηση της αναστολής του Πόθεν Έσχες – για οποιαδήποτε κατοικία -  για 3 χρόνια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αρθ. 28, Ν. 3986/2011).
    • Κατάργηση του επαχθούς τέλους φορολόγησης ακινήτων που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και αντικατάστασή του από το ΕΤΑΚ (που δεν εισπράττεται σήμερα), τα έσοδα από την αύξηση του ΕΚΚΟ στα ακίνητα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
    • Υπαγωγή σε αυτοτελή φορολογία 20% του ποσού της αποπληθωρισμένης υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων για ποσά άνω κάποιου ορίου.
    • Κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, μετατροπή του σε ΕΤΑΚ και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του.
    • Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Χωρών.
    • Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όπου αυτές δεν υφίστανται.
Κυρώσεις και Μέτρα κατά της Φοροδιαφυγής
Στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προτείνουμε τα ακόλουθα μέτρα καταπολέμησης, καθώς και ορισμένες τροποποιήσεις υφισταμένων μέτρων που δεν αρμόζουν σε ένα Κράτος Δικαίου. Πιο συγκεκριμένα:
  1. Σε περιπτώσεις εκ προθέσεως φοροδιαφυγής για ποσά πάνω από ένα όριο, ο φορολογικός συμβιβασμός και η πληρωμή των φόρων δεν θα καταργούν τον αξιόποινο χαρακτήρα της φοροδιαφυγής και  η τιμωρία της παράνομης συμπεριφοράς από ποινικής πλευράς θα ανήκει στην αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης (κατάργηση πρώτου εδαφίου, δεύτερης παραγράφου άρθρου 24 Ν.2523/1997). Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι θα αντιληφθούν ότι η φοροδιαφυγή είναι ένα άκρως επικίνδυνο και οικονομικά ασύμφορο εγχείρημα εφόσον η φορολογική συμμόρφωση με χαμηλούς συντελεστές δεν θα οδηγεί σε υπερβολική επιβάρυνση.
  2. Για όποιον δεν συμμορφωθεί και δεν δηλώσει την περιουσία του, εκτός από τις χρηματικές ποινές, θα προβλεφθεί και αυστηρή ποινή μέσω θέσπισης ποινικού αδικήματος.  Η αμνηστία δεν θα αφορά τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από ξέπλυμα χρήματος, από εγκληματική δραστηριότητα και τους πολιτικούς.
  3. Αλλαγή του συστήματος των προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους με θέσπιση προστίμου ως ποσοστό επί του κυρίου φόρου που δεν θα μειώνεται σε περίπτωση συμβιβασμού και την επιβολή τόκου υπερημερίας στον οφειλόμενο φόρο. Δηλαδή αν δεν πληρώθηκε κάποιος φόρος και η Πολιτεία το εντοπίσει θα επιβάλλεται ο φόρος, τόκος υπερημερίας επί του βεβαιωθέντος φόρου με βάση την ημερομηνία που έπρεπε να πληρωθεί και πρόστιμο υπολογιζόμενο σε ποσοστό του φόρου (προτείνεται 10%) το οποίο δεν θα μειώνεται αν υπάρξει συμβιβασμός.  Σε περίπτωση οικειοθελούς εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου από τον φορολογούμενο ο τόκος υπερημερίας θα οφείλεται κανονικά όμως το πρόστιμο θα μειώνεται ανάλογα με τη χρονική απόσταση από την ημερομηνία που έπρεπε να καταβληθεί ο φόρος.  Εξαίρεση από τον κανόνα προστίμων οι περιπτώσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
  4. Θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες εταιρείες (Controlled Foreign Corporation Legislation-CFC), που θα περιέχει τεκμήρια για την ανίχνευση ελεγχόμενων εταιρειών που έχουν συσταθεί μόνο για φορολογικούς σκοπούς, όπως αυτό της πραγματικής διοίκησης της επιχείρησης, για να αποκαλυφθούν και να φορολογηθούν στην Ελλάδα οι εξωχώριες εταιρείες.
  5. Θέσπιση γενικής αλλά πλήρους διάταξης για την φοροαποφυγή όπως διαθέτουν οι προηγμένες φορολογικά χώρες, ώστε να μπορούν να ακυρωθούν φορολογικά συναλλαγές οι οποίες γίνονται με αποκλειστικό σκοπό την αποφυγή φόρου χωρίς πραγματικό οικονομικό αντικείμενο.
  6. Δημιουργία νέου μηχανισμού φορολογικών ελέγχων, μέσω της εφαρμογής του elenxis (το οποίο δεν έχει λειτουργήσει) και της σύνδεσής του με ένα αναβαθμισμένο λογισμικό taxis που θα είναι σε θέση, με  τη δημιουργία ηλεκτρονικού προφίλ φορολογουμένων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και ηλεκτρονική παρακολούθηση και επεξεργασία των οικονομικών δεδομένων τους από ειδικά εκπαιδευμένους ελεγκτές, να ανιχνεύει υποθέσεις προς έλεγχο.
  7. Κατάργηση αδικήματος μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από  τη μη πληρωμή φόρων, διότι αφενός για τη φοροδιαφυγή υπάρχει ξεχωριστή ποινική τιμωρία και αφετέρου επιβάλλεται με έναν άλλο τρόπο η καταργηθείσα προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο ποινικοποιώντας μονομερώς το χρέος (δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα για ληξιπρόθεσμο χρέος του Δημοσίου προς το φορολογούμενο) πράγμα που αντίκειται στην ισότιμη σχέση Πολιτείας και φορολογούμενου. Η Πολιτεία οφείλει να εισπράττει τα ληξιπρόθεσμα χρέη και όχι να νιώθει ικανοποιημένη από την ποινικοποίησή τους που δεν είναι μέτρο που απαντάται σε προοδευμένες χώρες.
  8. Ενοποίηση της νομοθεσίας, περί ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing) σε ένα νομοθέτημα  (κατάργηση άρθ. 26 Ν.3728/2008 και ενσωμάτωση μερικών προβλέψεων του στα άρθρα 39 και 39Α του Ν.2238/1994), με πρόβλεψη για αποκλειστική αρμοδιότητα ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών και με ειδική εκπαίδευση στελεχών του ή με αξιοποίηση στελεχών άλλων υπουργείων, που ήδη έχουν εκπαιδευτεί.
 Δέσμη Ειδικών Προτάσεων
  • Δημιουργία ιστοσελίδας στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα περιλαμβάνει την περίληψη των διατάξεων του φορολογικού μας συστήματος –ανά κλάδο-, με στόχο την πληρέστερη πληροφόρηση και διευκόλυνση των ξένων επενδυτών.
  • Κατάργηση του Κ.Β.Σ. και ενσωμάτωση των αναγκαίων διατάξεων σε αντίστοιχες φορολογίες.
  • Εξοπλισμός των τελωνείων -συνοριακών και εισαγωγής- με σταθερές και κινητές μονάδες ελέγχου (x-ray).
  • Εξίσωση Πετρελαίου Θέρμανσης με Κίνησης για πάταξη λαθρεμπορίου και διαφευγόντων φορολογικών εσόδων, με ταυτόχρονη επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.
  • Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό του Φοροεισπρακτικού Μηχανισμού Προληπτικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ). Στοχευμένοι και οργανωμένοι έλεγχοι στη διακίνηση των προϊόντων, για τον έλεγχο και την είσπραξη του ενδοκοινοτικού ΦΠΑ.
  • Ταχεία εκδίκαση των 165.000 εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που «λιμνάζουν» στα Διοικητικά Δικαστήρια.
  • Κατάργηση των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και υπαγωγή των υποθέσεων προς συμβιβασμό στο θεσμό της Διαιτησίας.
  • Καθιέρωση επιβολής ετήσιου Τέλους σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα ανεξαρτήτως μορφής, που βρίσκονται σε αδράνεια.
  • Θέσπιση Φορολογικού Μηχανισμού για τη φορολόγηση του Διαδικτυακού Στοιχήματος
  • Επιβολή Τέλους Διαφήμισης και στις διαφημίσεις στο διαδίκτυο.
  • Δημοσίευση στο διαδίκτυο των ατομικών λύσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Δημοσίευση στο διαδίκτυο των Αποφάσεων της Επιτροπής Διαιτησίας.
  • Κατάργηση Φόρων Υπέρ Τρίτων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την αποτροπή στρεβλώσεων στην αγορά.
  • Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων – μεταβολών – δικαιολογητικών.

Από .... Antinews

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΛΥΣΗ ΥΠΕΣ ΜΕΣΩ ΜΑΤ, Π. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δώσει λύση η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση* του Χάρη Καστανίδη με την οποία άναβε «πράσινο» φως για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ο οποίος βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την απόφαση   «με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναλάβει  πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο 10ημερο σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ». 

Από ευαίσθητους χώρους η αποκομιδή
»Συγκεκριμένα:
Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία, να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε εταιρείες που διαθέτουν το κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής.
Η αποκομιδή θα ξεκινήσει από ευαίσθητους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ) και θα επεκταθεί όπου κριθεί απαραίτητο και επείγον σε όλους τους δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».
Να σημειωθεί ότι το θέμα των σκουπιδιών έθεσαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής οι Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης με τον περιφερειάρχη Αττικής σαν έτοιμο από καιρό να διαβάζει σχετική εισήγηση για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Μπουτάρης: Ανοίξτε τη Μαυροράχη κι εγώ μαζεύω τα σκουπίδια
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών ελλείψει συνεννόησης με του αδελφούς Ψωμιάδη στην περιφέρεια  έχει αναθέσει τη λύση του προβλήματος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (ούτως ή άλλως το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια εμφανίζεται στα όρια του κεντρικού δήμου).
Ο κ. Μπουτάρης επικοινώνησε την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που ανοίξει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα μπορέσει να μαζέψει τα σκουπίδια. Άλλωστε, ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Τα ΜΑΤ ανοίγουν Φυλή και Μαυροράχη.
Βεβαίως για να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει πρώτα να «πέσουν» τα δύο προπύργια της ΠΟΕ-ΟΤΑ: οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης. Και αυτό είναι έργο της ΕΛ.ΑΣ. που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προχωρήσει άμεσα σε σχετικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου, βεβαίως, είναι σαφές ότι θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση.

* ΕΔΩ

Από .....  aftodioikisi

ΠΡΟΒΟμάστορες : 16/10/2011 Ορεινή πεζοπορία στο Καλλίδρομο – Λίμνη Ελευθεροχωρίου

 Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com 



Συνεργασία με τον ΕΟΣ Αθηνών (Υπεύθυνος Αντώνης Μαθιουδάκης)

Κυριακή : Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 9:00π.μ. ή ΙΜ Δαμάστας στις 9:30π.μ. 

Η πεζοπορία αρχίζει από τη ΙΜ Δαμάστας σε δασικό δρόμο αρχικά και μονοπάτι στη συνέχεια. έως την Αλπική Λίμνη του Ελευθεροχωρίου 1.000μ. υψόμετρο. Ω.Π.3 Στην συνέχεια ακολουθούμε το κεντρικό χωματόδρομο και  μονοπάτι προς το χωριό Ελευθεροχώρι. Συνεχίζουμε σε μονοπάτι που τραβερσάρει τη ΒΔ πλαγιά του βουνού και επιστρέφουμε στην ΙΜ Δαμάστας. Ω.Π.3
Εύκολη διαδρομή για πεζοπόρους κατάλληλη για αρχαρίους. Β.Δ.1- Ω.Π.6-Υ.Δ.500μ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 14/10/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος    τηλ. 6974507311
2). Μίμης Συκιώτης             τηλ. 6977238328
3). Αντώνης Μαθιουδάκης

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com