Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Λάβαμε και φιλοξενούμε κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ. Προτιθέμεθα να φιλοξενήσουμε καθε αντίστοιχο κείμενο ή σχετική με το θέμα άποψη και πρωτοβουλία.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ   στον  Ακτιβιστή  με Email

Από  ..........  activistis

«Παγκόσμιο πείραμα για το νερό»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Χημείας 2011, το οποίο είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της UNESCO και της IUPAC, πραγματοποιείται το «Παγκόσμιο πείραμα για το νερό» με τη συμμετοχή μαθητών απ’ όλο τον κόσμο. Τα σχολεία του νομού που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να κατεβάσουν τα πειράματα από την ιστοσελίδα. Περισσότερες πληροφορίες στο κείμενο που επισυνάπτεται.


MARINA PAPAGEORGIOY – ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΥΠΑΤΗΣ
ENVIRONMENTAL EDUCATION CENTER OF STILIDA
35300 STILIDA - 35300 ΣΤΥΛΙΔΑ
ΤΗΛ:-TEL: 22380 23211 - 22380 22169 - 2238023121
FAX: 2238023137
E-mails: kpestyl@sch.gr - kpestypa@otenet.gr - kpestylidas@gmail.com
BLOGS: http://kpe-stylidas.blogspot.com/ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
http://climatikesallages.blogspot.com/ ΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ-ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://geomyth.blogspot.com/ ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ-ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
http://hft-georgest.blogspot.com/ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.kpestylidas.gr
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: http://geomythologia.blogspot.com/
































Ο Σόρος και άλλοι 96 ζητούν λύση....... με 50% "κούρεμα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με ανοιχτή τους επιστολή, 97 ευρωπαίοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες απευθύνουν...
 έκκληση στους ηγέτες της ευρωζώνης να προχωρήσουν άμεσα σε «ευρωπαϊκή λύση» της κρίσης του ευρώ.

Προτείνουν την άμεση επιστράτευση του EFSF και της ΕΚΤ για την παροχή εγγυήσεων στο τραπεζικό σύστημα και την αναχρηματοδότηση του χρέους των αδύναμων χωρών. Μεσοπρόθεσμα ζητούν μία νέα συνθήκη που θα θεσμοθετεί κοινό ταμείο για την Ευρωζώνη, θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις καταθέσεις και θα υιοθετεί στρατηγική για την ανάπτυξη.

Την επιστολή δημοσιεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα η εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας Τζoρτζ Σόρος, σημειώνει ότι είναι εφικτή μια «συντεταγμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός της ευρωζώνης».

Ο κ. Σόρος εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και αντιμετωπίζει την χρεοκοπία. Τονίζει μάλιστα, ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αναδιαρθρωθεί γιατί είναι μεγάλο. Μάλιστα, λέει ότι πρέπει να μειωθεί κατά 50%.

Από την Ελλάδα υπογράφουν ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης και ο επενδύτης Στυλιανός Ζαββός.

Από ......  epikaira

Bόμβα Παναγιώτη Ψωμιάδη...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Συγκλονιστική αποκάλυψη Παναγιώτη Ψωμιάδη, πριν λίγο στο ΑΛΤΕΡ στον Γιώργο Αυτιά.
Μια αποκάλυψη που θα μας απασχολήσει..
Ο κ. Ψωμιάδης είπε:

Κ. Αυτιά ψάξτε το. Στελέχη της τρόικας το καλοκαίρι του 2009 έκαναν διακοπές στην Ελλάδα με δυο υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης...
Μάλιστα το επανέλαβε και στο τέλος των δηλώσεών του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σύνδεσή του με το ΑΛΤΕΡ
Ήταν προμελετημένη-προσχεδιασμένη η έλευση της τρόικας στην Ελλάδα.

Από........  exomatiakaivlepo

Πάρτι κερδοσκόπων για λίγες ώρες απεργίας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Λίγες ώρες κράτησε τελικά η απεργία στα ΕΛΠΕ, αλλά ήταν αρκετές για να πανικοβληθούν οι πολίτες και να επωφεληθούν οι κερδοσκόποι. Το απόγευμα της Τρίτης, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, που άρχισε τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, από το...
πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο, εξαιρούνται τα ΕΛΠΕ.

"H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ", αναφέρει το Σωματείο.

"Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας".

Πανικόβλητοι στα πρατήρια

Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν και μεταδόθηκε η είδηση της απεργίας, πανικόβλητοι οδηγοί έσπευσαν στα πρατήρια για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να παρατηρηθούν ελλείψεις στα βενζινάδικα από το πρωί της Τρίτης, αφετέρου να υπάρξουν φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Αρκετοί καταναλωτές πλήρωσαν τη βενζίνη έως και 35 λεπτά ακριβότερα το λίτρο καθώς πολλά πρατήρια ξέμειναν από απλή αμόλυβδη και διέθεταν στους οδηγούς μόνο βενζίνη 100 οκτανίων η τιμή της οποίας κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός των πρατηρίων γινόταν κανονικά από τις εγκαταστάσεις των περισσότερων εταιριών εμπορίας και ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα στην αγορά, ωστόσο ο φόβος της έλλειψης και οι μνήμες από παλαιότερες απεργίες, οδήγησαν σε σκηνές απείρου κάλλους με οδηγούς να διαπληκτίζονται για λίγη βενζίνη.

Πάντως ότι η τροφοδοσία με καύσιμα, τόσο από τα εγχώρια διυλιστήρια όσο και από εισαγωγές θα διακοπεί εφόσον πραγματοποιηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινώσει οι τελωνειακοί υπάλληλοι για την ερχόμενη εβδομάδα.

Από ..... enimerwsi

Να ποιοι έχουν τα λεφτά! (video)

Ανααρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com





Αν όχι από το υστέρημα του λαού αλλά από το πλεόνασμα των τραπεζιτών με τα 700 δις, των πολυεθνικών με τα 500 δις...
των off shore με τα 500 δις και των καταθέσεων στην Ελβετία με τα 600 δις, γινόταν μια έκτακτη εισφορά της τάξης του 10%, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα είχε εξαφανιστεί.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος ταράζει τα νερά με το νέο του βιβλίο «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε», δίνοντας μια άλλη διάσταση τόσο στις ευθύνες που οδήγησαν στην κρίση όσο και στις επιλογές που θα οδηγήσουν σε λύσεις που εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον.

Σε πρόσφατη εκπομπή-συζήτηση στη ΕΤ-3 ο Νίκος Μπογιόπουλος αναλύει τις απόψεις του για την μεγάλη κρίση χρέους και την παγκόσμια ύφεση όπως αυτές παρουσιάζονται και στο βιβλίο του:



Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είναι γνωστός για την αιχμηρή και πάντα τεκμηριωμένη πένα του, τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας.


Το τελευταίο του βιβλίο μάλιστα «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε» αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να κατανοήσουμε «τι» συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και «γιατί» συμβαίνει.

Το βιβλίο, αφενός θέτει τα κρίσιμα ερωτήματα, αφετέρου δίνει στέρεες απαντήσεις:

Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος;

Πώς γίνεται την τριετία 2008-2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί;

Ποιοι, πώς και γιατί δημιουργούν τα χρέη και τα ελλείμματα;

Ποια τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τον κόσμο;

Ποιος ο ρόλος της ΕΕ, του ΔΝΤ, του εγχώριου πολιτικού συστήματος;

Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας είναι μια διαρκής ιστορία χρεών, ελλειμμάτων και Μνημονίων από το 1821;

Πού μας οδηγούν τα Μνημόνια και πώς φτάσαμε ωε εδώ;

Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι;

Ποιοί και πώς κερδίζουν από την κρίση;

Ποιά είναι η «διέξοδος» από την κρίση και πώς επιτυγχάνεται;

Από........ epikaira

«Έφυγε» ο Κώστας Μπαλάφας

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 50 ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ
 ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ;
ΣΠΑΝΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΠΟΣΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ




Σε ηλικία 91 ετών «έφυγε» ο μεγάλος ηπειρώτης φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας ο οποίος έγινε γνωστός από τις φωτογραφίες του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης.
Σήμερα που ο λαός και ο τόπος μας βρίσκονται μπρος σε νέους, δύσκολους αγώνες, η απώλεια του Κώστα Μπαλάφα βαραίνει περισσότερο.
 Η προσφορά και το έργο του, όμως, η μεγάλη επιλογή της ζωής του - να σταθεί αντάρτης φωτογράφος μέσα στη μάχη και να κάνει το φακό του όπλο στη μάχη της απελευθέρωσης - μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, στους αδιάκοπους αγώνες του Ηπειρώτικου λαού.
Ο ίδιος, σαν παλιός αντάρτης, ήταν σίγουρος για το μέλλον:
"Σ' αυτούς που σημέδεψαν την ιστορία με αίμα και πυρωμένο σίδερο ας πούμε σήμερα σα σε μνημόσυνο: Αδέρφια κοιμηθείτε ήσυχα αυτού που δεν υπάρχουν μίση, πόνος ή στεναγμός. Οι αγώνες σας, όπως όλοι οι τίμιοι αγώνες των λαών, δεν χάνονται".
ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 

http://romiazirou.blogspot.com/

Νέα απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς Πέμπτη και Παρασκευή

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις υπουργείων και υπηρεσιών του Δημοσίου συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι κατά των κυβερνητικών πολιτικών «της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο τόπος», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις επόμενες ημέρες, ενώ για τις 19 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανεργατική απεργία. Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισαν τελικά οι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αποδεχόμενοι την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.


Την Τετάρτη και την Πέμπτη κλειστοί θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας ενώ την Πέμπτη προγραμματίζουν συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάση εργασίας αύριο, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11:00 και δύο 24ωρες απεργίες, η μια στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και η άλλη στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι αναμένεται αύριο, επίσης, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στα γραφεία διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας διότι θεωρούν ότι η ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ οδηγεί στην απαξίωση των λιμανιών και την παράδοσή τους σε επίδοξους αγοραστές.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι οι οποίοι αποφάσισαν πολυήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στο διάστημα 13-19 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε 2ωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.),με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή προγραμματίζουν για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), επισημαίνεται ότι μαζί τους συστρατεύονται 22 ομοσπονδίες εργαζομένων στο χώρο του Δημοσίου.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί, καθώς μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την τριήμερη απεργία που θα πραγματοποιήσουν στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, στις 19 Οκτωβρίου. Η σχετική εισήγηση - πρόταση θα υποβληθεί στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.
Επίσης, η ΔΑΚΕ προτείνει διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας, στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ, των φοιτητών, των μαθητών, των γονέων και του συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας.

Από .......tvxs

Η χώρα σε κώμα και η κυβέρνηση στο… χώμα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το γεγονός ότι είμαστε σε δεινή οικονομική θέση, το ξέρουμε όλοι.
Το ζούμε καθημερινά, μας το λένε οι αριθμοί που διαβάζουμε για την ύφεση, το έλλειμμα, το χρέος, τον πληθωρισμό κ.λπ.
Άλλο, όμως, αυτό, κι άλλο να βρίσκεται μια χώρα σε απόλυτο μπάχαλο, ένα κράτος να μη λειτουργεί, να μην υπάρχει κυβέρνηση ή θεσμικά όργανα να μπουν μπροστά και να τερματίσουν αυτό τον κατήφορο.
Φυσικά οι κοινωνικές αντιδράσεις δημιουργούνται από την άθλια οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν πληγεί καίρια και ζητούν αν μη τι άλλο δικαιοσύνη στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται.
Υπάρχουν βεβαίως και οι συντεχνίες που ξεβολεύονται, τα «αγαπημένα» παιδιά κυρίως του ΠΑΣΟΚ, που χάνουν κεκτημένα. Όμως, όπως και να έχει η κατάσταση, δε μπορεί αυτή η χώρα να εμφανίζει μια εικόνα πλήρους διάλυσης των πάντων. Δεν είναι δυνατό να βλέπουν οι πολίτες ένα κράτος που απλά παρακολουθεί και δεν αντιδρά σε ότι κι αν γίνεται.
Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων κάνουν καταλήψεις στις χωματερές και η Αθήνα και άλλες πόλεις έχουν πνιγεί στα σκουπίδια. Χιλιάδες παιδιά έξω από τα σχολεία και χιλιάδες άρρωστοι μέσα στα νοσοκομεία κρατούν την αναπνοή τους ενώ με την πρώτη βροχή πνίγηκε η Αθήνα αφού γέμισαν με σκουπίδια τα φρεάτια. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά τους κόβει τους μισθούς, τους λέει να πάνε να δουλέψουν και δεν κάνει διάλογο μαζί τους. Ουσιαστικά τους αφήνει στο έλεος της τρόικας.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν λευκή απεργία και στα αεροδρόμια επικρατεί μπάχαλο. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση τους κόβει ένα επίδομα που δεν το δίνει η πολιτεία, αλλά επιβαρύνει τις αεροπορικές εταιρείες.
Αναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και στα διυλιστήρια απεργία διαρκείας και γίνεται του… κουτρούλη ο γάμος στους δρόμους από χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ λες και πάμε σε πόλεμο. Η απόλυτη υπερβολή που όχι μόνο διέλυσε σήμερα την Αθήνα αλλά πλούτισε και τους βενζινάδες που ανέβασαν την τιμή 3 και 4 λεπτά. Υπήρξε κανένας έλεγχος; Φυσικά όχι.
Μόλις η κυβέρνηση έκανε κωλοτούμπα και εξαίρεσε τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΗ από το ενιαίο μισθολόγιο, τέλειωσαν και οι κινητοποιήσεις. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή η υπόθεση.
Κατά τα λοιπά, μπαίνουμε σε νέο γύρο κινητοποιήσεων παντού. Νοσοκομεία, σχολεία, ταμεία, εφορίες, τελωνεία, υπουργεία όλα κλειστά ενώ και τα μέσα μεταφοράς τραβάνε χειρόφρενο. Μοναδικός χαμένος στην υπόθεση αυτή ο πολίτης. Που θέλει να πάει στη δουλειά του (ότι απέμεινε από αυτή), που θέλει να πάει τα παιδιά του σχολείο, να πάει στο νοσοκομείο ή να κάνει συναλλαγή με το κράτος.
Τι κάνει η κυβέρνηση για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες; Απολύτως τίποτε. Υπουργοί απόντες από κρίσιμες στιγμές το μόνο που κάνουν είναι απολογισμό, όπως την Τρίτη ο Λοβέρδος που μας είπε ότι εξοικονόμησε 2 δισ σε 2 χρόνια. Και που πήγαν αυτά τα λεφτά κ. Λοβέρδε;
Η κατάσταση της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι αυτό είναι πιο ανησυχητικό ακόμη κι από τη χρεοκοπία.
Κάποιος, όμως, θα πρέπει να απαντήσει στον κόσμο που πιέζεται ψυχολογικά, χάνει τα εισοδήματά του και ταλαιπωρείται απίστευτα στη ζωή του.

Από .......Antinews

Η πρεμιέρα Λαζόπουλου Αλ Τσαντίρι (videos)



Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Αποσπάσματα από την πρεμιέρα του Λάκη...




Η Εθνική Ελλάδος πάει Euro !!! Μετά το Γεωργία - Ελλάδα 1 -2

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com