Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Κατοχής

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τρελό χώσιμο της Σεμίνας στον κατοχικό πρωθυπουργό του Μνημονίου...

Της Σεμίνας Διγενή

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.

Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…
Να σας πω…

Τώρα που τα ξαναγράφω αυτά, σκέφτομαι πως μάλλον δεν έχετε γνώση της αρχαίας Ιστορίας. Μάλλον διαθέτετε επιλεκτική ιστορική μνήμη κι ίσως ο αγαπημένος σας συγγραφέας να ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ κι όλες εκείνες οι συναρπαστικές μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού… ίσως κρυβόσασταν πολύ καλά πίσω από τα παντελόνια του πατέρας σας, όταν αγανακτούσε με την κρυφή πλευρά του ιδιότυπου αυτισμού σας…
Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας.
Ο δίκαιος αρχαίος νομοθέτης λοιπόν, προτού κληθεί να νομοθετήσει ΔΙΚΑΙΑ ήταν ένας ποιητής «γνωμικών» ελεγειών (δηλαδή έγραφε πολιτική φιλοσοφική ποίηση – συμβούλευε τους Αθηναίους δηλαδή πως να πολιτεύονται (να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες δηλαδή).

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά;
Εδώ και δυο χρόνια, ένα ολόκληρο εκκεντρικά αμοιβόμενο πολιτικό lobby 300 Ελλήνων, έχει εκχωρήσει όλες τις νομοθετικές εξουσίες και έχει υποθηκεύσει όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων σε μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών τους οποίους δεν είχατε την αμερικάνικη καλοσύνη που σας χαρακτηρίζει να μας τους συστήσετε διαδικτυακά...
Ένα βιογραφικό τους.
Ένα ποίημα τους, κάτι τι... 
Ποιοί είναι όλοι αυτοί; 
Από που έρχονται;
Γιατί να μην ξέρουμε σε ποιόν χρωστάμε, ποιόν πληρώνουμε και για πόσο θα τον πληρώνουμε...
Ξέρω, εσείς εδώ και 18 μήνες έχετε βάλει τον αυτόματο, περιφέρετε το σαρκίο του εαυτού σας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παίρνοντας πόζες σε χειραψίες φιλίας με ομοτίτλους σας...

Ο αρχαίος ποιητής νομοθέτης Σόλων, (μια καλή ΤΡΟΙΚΑ σας να λέμε δηλαδή) για να επιστρέψω στο θέμα μας, για να αποφύγει μεταβολές της νομοθεσίας του και για να μην αναμειχθεί στην εφαρμογή της, αυτοεξορίστηκε για δέκα χρόνια.
Πάνω σε αυτή τη νομοθεσία οικοδομήθηκε η αθηναϊκή δημοκρατία, αυτή την Ελλάδα θαυμάζουν και εποφθαλμιούν οι “εταίροι” σας, για αυτή την Ελλάδα πολέμησε και καταδικάστηκε σε θάνατο ο Κολοκοτρώνης.
Σας αρέσουν περισσότερο όμως οι ιστορίες με Ινδιάνους…ε;
Σας αρέσουν γενικότερα ιστορίες καννιβαλισμού, ε;

Σας αρέσει γενικότερα η βία…ε;

Θαυμάζετε ας πούμε τα έργα της βίας… όπως ας πούμε τα έργα της κρατικής βίας, στην άδεια από ανθρώπους πλατεία Συντάγματος, στις άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων, στους διαδρόμους των νοσοκομείων του “5 ευρω ο,τι πάρετε”, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μου διανυκτερεύουν στις εφημερίες των ψυχιατρικών τμημάτων με κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας…
Αυτή η Ελλάδα σας αρέσει… το βλέπω στο βλέμμα σας… το ακούω στις ομιλίες που διαβάζετε… αντιγράφουν ολόκληρες παραγράφους από τη “Βίβλο” του Εθνικοσοσιαλισμού…για αυτό αγαπάτε και το μουστάκι σας… είναι το σήμα κατατεθέν…

Ο αρχαίος ποιητής Σόλων μπορεί να σας είναι όμως γνωστός, από την περίφημη φράση που διατύπωσε όταν επισκέφθηκε τον ζάμπλουτο ηγεμόνα εξ Ανατολής, Κροίσο…

“Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.

Γιώργο, δεν ξέρεις τι σας περιμένει… και τους 300!


Υ.Γ. 15 Οκτωβρίου από τη Wall Street μέχρι την άλλη άκρη της γης, πολίτες του κόσμου μας καλούν να βγούμε στους δρόμους και να συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του χρηματοπιστωτικού εκφοβισμού και της κρατικής βίας...

Βάζω στοίχημα -κι εύχομαι- πως ο γιός σου, Γιώργο, δεν θα χτυπηθεί ποτέ από τους σιδερολοστούς οργάνων της φασιστικής Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε θα χάσει κάποια από τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις...

Από .........  citypress-gr

Ο ηγέτης που περιμένουμε...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πριν λίγες μέρες σε ένα προηγούμενο μου άρθρο είχα αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρξει ένας ηγέτης ο οποίος θα εμπνεύσει αλλά κυρίως θα συντονίσει την αντίσταση μας εναντίων όλων αυτών των ξεπουλημένων που απαρτίζουν το σημερινό πολιτικό σύστημα.

Αν θέλαμε να ψάξουμε αυτό τον ηγέτη υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να τον αναζητήσουμε στην υπάρχουσα πολιτική κοινότητα. Όμως ποιος από όλους αυτούς τους προδότες, τις κότες και τους ξενέρωτους θα μπορούσε να μας εμπνεύσει; Κανείς! Ναι, θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι "φαφλαδάτες" έχουν καεί στην συνείδηση μας μια και προώθησαν ή ... ανέχτηκαν την πορεία μας προς το σημερινό τραγικό μας γίγνεσθαι!

Αν απευθυνθούμε στον επιχειρηματικό κόσμο προς αναζήτηση αυτού του ηγέτη θα δούμε ότι οι “ναυαρχίδες” του, διεύρυναν τα πλούτη τους μέσα από τον κρατικό κορβανά εκβιάζοντας ή λαδώνοντας αυτούς που έπαιρναν τις αποφάσεις!

Στο πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο ποιους να βρεις και που να ψάξεις αφού εδώ και χρόνια επικρατεί “άκρα του τάφου σιωπή” μια και αυτοί "μολύνθηκαν" μέσω των Ζαχοπουλαίων και των υπολοίπων με παράνομες επιχορηγήσεις και άλλες διευκολύνσεις που τους καθιστούν “άλαλους” ποντικούς που τρώνε σιγά σιγά στην φωλιά τους το τυράκι που τους πέταξαν!

Δυστυχώς για εμάς οι “Χαρβάτοι” οι “Κληρονόμοι” και οι “Οικογενειοκρατίες” που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια αποδείχτηκαν ανίκανοι, ψεύτες και κλέφτες που ήταν στολισμένοι με ψεύτικα φτιασίδια και φυσικά ποτέ δεν βίωσαν την δική μας πραγματικότητα. Τα έργα και οι πράξεις τους δεν ήταν προς όφελος μας αλλά ήταν πάντα προς όφελος των αφεντικών και των μεντόρων τους!

Φίλες/οι ο ηγέτης που περιμένουμε δεν θα έρθει μόνος του αλλά πρέπει να τον αναδείξουμε εμείς από τα σπλάχνα μας.

Θα είναι ένας σαν κι εμάς δηλ. θα έχει δουλέψει σκληρά, θα έχει κυκλοφορήσει ανάμεσα μας και θα έχει βιώσει την καθημερινότητα μας, θα έχει διασκεδάσει μαζί μας και τέλος θα έχει την επιθυμία να υλοποιήσει την βούληση μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, τους εαυτούς μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιόςe-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Στους δρόμους δάσκαλοι - καθηγητές για τους μισθούς των 8.500 ευρώ το χρόνο

 Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Ακόμη και το 40% έφτασε το “κούρεμα” του μισθού των καθηγητών που είδαν να εξανεμίζονται σχεδόν όλα τους τα επιδόματα

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει στα μέλη της πως ότι κατακτήθηκε με τις 2μηνες απεργίες και τις κινητοποιήσεις 1997 και 2006 εξανεμίστηκε με τα νέα μέτρα και καλεί όλους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις:

Στο συλλαλητήριο (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) την Τρίτη 11/10/11 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/10/11 στις 1 μμ στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.
.Στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/11/11, στις 11 πμ, στο Σύνταγμα


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δάσκαλοι με τη ΔΟΕ να κηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί.
 Από ...... newsit

Καραμανλής και Σημίτης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σύγκληση πολιτικών αρχηγών με την παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξετάζουν διάφορα σενάρια για να δώσουν διέξοδο στο θολό πολιτικό τοπίο ζητώντας μεταξύ άλλων τη σύγκληση πολιτικών αρχηγών με την παρουσία και των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα των βουλευτών ετοιμάζεται να στείλει και σχετική επιστολή στο Μαξίμου παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους, καθώς το καθεστώς πίεσης τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης να ψηφίσουν τα μέτρα, όσο και από τους ψηφοφόρους τους δεν μπορεί πια να αντιμετωπιστεί από τους ίδιους.

Η πρόσφατη επίθεση στον κ. Καστανίδη είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί και της τρομοκρατίας που υπάρχει πια στα βουλευτικά γραφεία.

«Είναι καιρός να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, τόσο ο Καραμανλής, όσο και ο Σημίτης, γιατί όπως και να το κάνουμε έχουν ευθύνη», αναφέρει στα parapolitika μέλος της ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να δοθεί άμεσα λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς: Αυτοί που ευθύνονται … θα λάβουν και πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας;

Στ.Νοβ.

Από ....... parapolitika

Περιμένοντας τα νέα από την Εσπερία…

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Σαν αντήχηση με καθυστέρηση σημαντικά μεγαλύτερη του ενός έτους έρχονται τα λόγια ξένων παραγόντων να συναντήσουν τα δικά μας: «Το θέμα δεν είναι αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει, το μόνο ερώτημα είναι το πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί το αναπόφευκτο κούρεμα, καθώς και πώς θα περιοριστούν οι παράπλευρες επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη», δηλώνει τώρα με τη σειρά του ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, που προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος με τη σημαία του SPD. Αυτή η δήλωση συνοδευόμενη από την εκτίμηση του ιδίου ότι θα απαιτηθεί καμιά δεκαετία για να βγει πλήρως η Ελλάδα στη χρηματαγορά, συμπίπτει ασφαλώς με αυτά που γράφαμε πριν η κυβέρνηση και οι «ρεαλιστές» διαπλεκόμενοι σύμμαχοί της καταφύγουν στον μονόδρομο της τρόικας, τον οποίο οι ίδιοι εκβιαστικά κατασκεύασαν.



Αν οι καθεστωτικοί «ρεαλιστές» διακατέχονταν από πραγματικό ρεαλισμό και όχι από αθεράπευτο καιροσκοπισμό και απληστία,  θα προσέθετα, θα φρόντιζαν να αντιμετωπίσουν την απειλή της πιστωτικής κρίσης με ένα καλοδομημένο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης  του δημόσιου χρέους και αναδιάρθρωσης - με αντίστοιχη προσαρμογή  - του ιδιωτικού. Οι Γερμανοί τους το πρότειναν αργότερα όταν διεξάγονταν  συζητήσεις  με κυβερνητικούς αξιωματούχους για τον «μηχανισμό στήριξης», διασφαλίζοντας μάλιστα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, υπό τους ίδιους όρους που το επιχειρούν και σήμερα. 

Ο κ. Παπανδρέου, επίσης, γνώριζε πολύ καλά την «θεωρία» του πράγματος, καθώς δήλωνε στον ιταλικό τύπο ότι «την αναδιάρθρωση ή την κάνεις στην αρχή ή καθόλου».  Όλοι ξέρανε τί έπρεπε να πράξουν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά επέλεξαν να υπηρετήσουν αποκλειστικά το συγκυριακό δικό τους συμφέρον: να βγάλουν και το υπόλοιπο των «αρπαχτών τους» στο εξωτερικό, να διαμορφώσουν ένα μοναδικό παιχνίδι κερδοσκοπίας με τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, να προκαλέσουν θεσμική αποσταθεροποίηση, να επιφέρουν τεράστια κοινωνική αναστάτωση, να τροφοδοτήσουν συμπλέγματα και το μίσος μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων του πληθυσμού, αλλά και στο εσωτερικό αυτών των ομάδων,  να εξευτελίσουν απολύτως την πολιτική και διοικητική δυναμική της χώρας, να υπερτονίσουν την διάσταση της διαφθοράς – την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν -  να τα κάνουν γενικότερα όλα μπάχαλο και ρημαδιό, για να διασωθεί η ήδη εξευτελισμένη και ανυπόληπτη πολιτικομεγαλοεπιχειρηματική τάξη της χώρας μας.

Θυμάστε το τραγουδάκι: «Τώρα κλαις γιατί κλαις, συ δεν είσαι που γέλαγες χτες, μόνη σου έχεις γκρεμίσει όσα εγώ είχα χτίσει, τώρα τάχα γιατί κλαις…». Ως υπόκρουση της πολύ καθυστερημένης αντήχησης των λόγων του γράφοντος μοιάζει αυτό το στιχάκι!  Μπα, δεν κλαίνε, εσύ και εγώ κλαίμε φίλε αναγνώστη, οι διαπλεκόμενοι μπορεί να είναι αγχωμένοι, αλλά ξέρουν ότι δίχως λαό ενωμένο και αποφασισμένο να πάρει την τύχη (του) στα χέρια του, μονά- ζυγά θα είναι δικά τους. Για αυτό κάνουν ότι μπορούν, ώστε να προκαλέσουν διχόνοια, μνησικακία, φθόνο μεταξύ των ιδιαίτερων ομάδων των δύο-τρίτων της κοινωνίας. Το τρομερό μάλιστα είναι ότι η αριστερά δεν κάνει απολύτως τίποτα ώστε στρατηγικά να περιορίσει αυτό το κακό, αυτόν τον δαίμονα. Μοιάζει σαν και αυτοί να έχουν συμμαχήσει μυστικά μαζί του ή να είναι απολύτως χαμένοι στον μικρόκοσμό τους, ανίκανοι να καταλάβουν την πρόκληση των καιρών.

Τώρα, η «μηχανή» που στήθηκε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας αρχίζει να αποκαλύπτεται ακόμη και στα μάτια των θεόστραβων πελατών του καθεστώτος.  Τώρα που το καπάκι ανοίγει αναγκαστικά  από τους απέξω, θα καταλάβετε πόσο δίκιο είχαμε σε όλα: και ως προς τις εκτιμήσεις και ως προς τις προτάσεις. Μόνον που τώρα αμφιβάλω αν θα μπορούσαμε να σώσουμε οτιδήποτε παραμένοντας στην ευρωζώνη. Πόσο μάλλον αν αυτό συνδυαστεί  με την συγκυριακή υιοθέτηση ενός διπλού νομισματικού συστήματος! Τώρα δεν υπάρχει ζωή με ευρώ στην Ελλάδα, φίλοι. Ξεχάστε το! Δεν γίνεται πλέον με αυτό δυναμικό αναπτυξιακό παιχνίδι.  Όλοι το ξέρουν, αλλά δεν συμφέρει να το ομολογήσουν, φυσικά! Είμαι μάλιστα απολύτως βέβαιος ότι η επιστροφή σε ένα εθνικό νομισματικό σύστημα, εί δυνατόν συνδεδεμένο με το ευρώ, ήταν η επιθυμία της ελληνικής ελίτ από την αρχή της πιστωτικής κρίσης. Και αυτό όχι με τον «Constructivism» που αποτελεί την πιο συνηθισμένη  μεθοδολογία πολιτικής κριτικής που χρησιμοποιώ, αλλά με τον «νεορεαλισμό», που είναι η δική τους πολιτική λογική δομή προσέγγισης των πραγμάτων .

Οι διαπλεκόμενοι συνειδητά μπήκαν στο παιχνίδι που κατέληξε στην πιστωτική κρίση για να την διαχειριστούν επ' ωφελεία τους, μετατρέποντάς την σε εθνική κρίση. Το κύριο χαρακτηριστικό της «εθνικοποίησης» της κρίσης είναι η εκτίναξη της ανεργίας. Αυτός είναι ο μηχανισμός καταστροφικής καθυπόταξης των λαών. Όσοι προκαλούν εθνική κρίση, αποφεύγοντας παράλληλα την επαναστατικοποίηση της κοινωνίας και την πολιτική δόμηση μιας στρατηγικής ηγεμονίας των προοδευτικών-λαϊκών δυνάμεων, βγαίνουν μακροπρόθεσμα πολλαπλά κερδισμένοι. Αντί η αλήθεια να τους κυκλώσει, να τους σφίξει και να τους πνίξει, κυκλώνουν αυτοί την αλήθεια και την μετατρέπουν σε φάρσα.

Την αρχή αυτής της φάρσας ζούμε τούτες τις μέρες ολοκλήρωσης του διεθνούς παιγνίου, που αφορά στο μέλλον της χώρας μας. Το κακό είναι ότι σε μεγάλο βαθμό η ελληνική κοινωνία υπήρξε εντελώς απούσα σε αυτό το παιχνίδι οιονεί διαπραγμάτευσης της τύχης μας. Και συνεχίζει να απέχει περιμένοντας τα νέα από την Εσπερία!

Τραγικό «λάθος» κάνουμε. Μόνον που δεν πρόκειται ακριβώς για λάθος. Είναι το αποτέλεσμα του νεοελληνικού πολιτισμού, κυρίως έτσι όπως διαμορφώθηκε από τα μέσα του 1990. Ποτέ μια επαρχιώτικη, συμπλεγματική κουλτούρα, μπολιασμένη με το «αμερικανικό όνειρο» και την μικροαστική αποκοτιά, δεν θα μπορούσε να συμβάλει στην πολιτικοποίηση με όρους αυτοκυβέρνησης και δημοκρατικής εξέλιξης. Όταν «ακούω» τα παιδιά του νεοφιλελευθερισμού να αγανακτούν, πολύ το διασκεδάζω αλλά στο τέλος τρομάζω. Λέγοντας «θέλουμε τεχνοκράτες, κάτω οι πολιτικοί», αντιλαμβάνομαι ότι στη πραγματικότητα  αναζητούν μια ολιγαρχική, αυταρχική δομή για να τους διοικήσει. Όλο και περισσότεροι αγανακτισμένοι αναζητούν μια μορφή χούντας.  Η παραμονή στο ευρώ υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την πατρίδα μας, θα νομιμοποιήσει αυτή την τάση. Η μερική έξοδος μας από την ΕΕ, από την άλλη, δεν είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει μια αντιδημοκρατική εξέλιξη. Όλα εξαρτώνται από τις στρατηγικές κινήσεις της ευρύτερης αριστεράς στην σκακιέρα της εσωτερικής πολιτικής, αλλά και από την αμερικανική πλευρά που καθοδηγεί ένα κρίσιμο πολιτικά μέγεθος της δεξιάς, το οποίο παραπλανητικά ή ασυνείδητα, μετά την κατάρρευση του διπολισμού, εμφανίζεται ρωσόφιλο.

Το παιχνίδι είναι ακόμη ανοιχτό, δίχως όμως «στρατηγούς» από τη βάση δεν υπάρχει καμία πιθανότατα  θετικής έκβασης για τον ελληνικό λαό.  Το κρίσιμο πολιτικά ερώτημα δεν είναι πλέον ασφαλώς αν  η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ή ακόμη πώς και πότε, αλλά ποιά θα μπορούσε να είναι η ενωτική απάντηση του ελληνικού λαού στην εθνική κρίση με αντικυβερνητικά και δημοκρατικά κριτήρια. Δεν ωφελεί να δοκιμάσω ξανά να απαντήσω προσωπικά στο ερώτημα. Αυτό είναι κατασκευασμένο να απαντηθεί από την πολιτική, ενωτική δράση όσων ισχυρίζονται ότι διακατέχονται από προοδευτικό πατριωτισμό. Δυστυχώς, αν όλοι ετούτοι δεν απασχοληθούν σοβαρά αυτό το σαββατοκύριακο με το παραπάνω ερώτημα, οδηγούμενοι από Δευτέρα σε εντελώς διαφορετική πολιτική δράση με αλτρουισμό και δίχως ιδιοτέλεια, το «δυστυχώς επτωχεύσαμε κρατικώς» θα πρέπει να ερμηνευθεί ως «δυστυχώς μπατιρίσαμε γενικώς και κυρίως πολιτικώς και πολιτισμικώς». 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Από .....  activistis

Δικαίωση μεν του ΄Αρη, αλλά η γραμμή,γραμμή.....

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

“Η διαφωνία του Άρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας. 
Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».
Ετσι αιτιολόγησε  το μέλος του Πολιτικού γραφείου της κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς στην ομιλία του σήμερα το πρωί κάτω από τον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη την άρνηση του ΚΚΕ να μην αποκαταστήσει κομματικά τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ.
Σήμερα υλοποιώντας σχετική απόφαση του πολιτικού Γραφείου το ΚΚΕ αποκατέστησε πολικά τον αρχηγό του ΕΛΑΣ.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Δημουλά που είχε εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει στη σημερινή τελετή στην Πλ.Λαού της Λαμίας.
«Θεωρούμε τώρα ότι είχε δίκιο τότε, ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας».
Στην εκδήλωσε συμμετείχε και η Γενικη γραμματέαςε της Κεντρικης Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που περιορίστηκε σε πολιτικές δηλώσεις για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
«Το κούρεμα είναι κάτι που είχε προδιαγραφεί εδώ και δύο χρόνια. Για μας ήταν πασίγνωστο. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να τους κουρέψει ο λαός το πολιτικό μπόι, να τους αφαιρέσει την πολιτική δύναμη.
Αν δε γίνει αυτό η επόμενη δεκαετία θα είναι τραγική» είπε στους δημοσιογράφους ενώ για τις εκλογές ανέφερε: «το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο για τις εκλογές έστω και  εάν κάποιοι επιδιώκουν μέσα από τις εκλογές να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση συναίνεσης ενάντια στο λαό. Εμείς με τις εκλογές επιδιώκουμε ο λαός να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα.
Και πρέπει να σας πω πως η πάλη κατά του κουρέματος και των συνεπειών, χωρίς συμπόρευση, συμπαράταξη με το ΚΚΕ δεν γίνεται».
Από ....lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com