Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Γιαούρτωμα από φοιτητές στον Καστανίδη


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

"Πόλεμος" στην Αριστερά για την...αποκατάσταση του ΄Αρη!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η αμφιλεγόμενη  αποκατάσταση του αρχηγού του ΕΛΑΣ ΄Αρη Βελουχιώτη απο την ηγεσία του ΚΚΕ αλλα όχι και η κομματική δικαίωσή του, εχουν προκαλεσει σΩρεία αντιδράσεων κυρίως στο χώρο της Αριστεράς και ειδικότερα στις ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις, περαν του ΚΚΕ.

Ο συναγωνιστής του Αρη Βελουχιώτη με το αγωνιστικό  προσωνύμιο "Καπετάν Ερμής" Βασίλης Πριόβολος,σήμερα που είναι  σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λαμία  παρουσία και της Γ.Γ.του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα δημοσιοποιει τις απόψεις του για το θέμα αυτό...
Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, για αποφάσεις που προτίθεται να πάρει η ηγεσία του ΚΚΕ, με Γ.Γ. την κυρία Αλέκα Παπαρήγα, για τους Νίκο Ζαχαριάδη και τον Άρη Βελουχιώτη, εκφράζουμε απερίφραστα την αγανάκτησή μας και την οργή μας, θύτης και θύμα αναγνωρίζονται με αλλοπρόσαλλα κριτήρια από την ηγεσία του ΚΚΕ.
Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ καταπατάει με χαρακτηριστική ασέβεια ιστορικές αλήθειες, που έχουν καταχωρηθεί με ανεξίτηλα γράμματα στην νεοελληνική ιστορία, για τους Νίκο Ζαχαριάδη και τον Λαϊκό Ηγέτη, πελώριου αναστήματος Άρη Βελουχιωτη

Κατά τον τρόπο αυτό που συμπεριφέρεται σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ, επωμίζεται εξ ολοκλήρου όλα τα εγκληματικά σφάλματα που διέπραξαν οι ηγεσίες του ΚΚΕ, κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα στα πέτρινα-μαύρα εκείνα χρόνια στην περίοδο του αδελφοκτόνου εμφύλιου πολέμου. Εγκλήματα και σφάλματα καταστροφικά για την Πατρίδα μας και τον Λαό μας, αρχικά από την κλίκα Σιάντου, Ιωαννίδη, Ρούσου, Μπαρτσιώτα κ.α. και κατόπιν από την κλίκα του Ζαχαριάδη, του Γούσια, Βλαντά, Μπαρτσιώτα κ.α..
Και τι να πούμε για τις κατάπτυστες εκείνες συμφωνίες του Λιβάνου, της Γκαζέρτας, της Πλάκας, με αποκορύφωμα εκείνη της Βάρκιζας και την αποχή του Ζαχαριάδη από τις Βουλευτικές εκλογές του Μάρτη του 1946. Όταν πλέον ο Νίκος Ζαχαριάδης έβαλε ταφόπετρα στο ρωμαλέο εκείνο Κίνημα του ΕΑΜ, του ένδοξου ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων Οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης.
Όλες αυτές τις ιστορικές αλήθειες δεν θα της ξεχάσει ποτέ ο Ελληνικός Λαός! Και μόνο η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, ασυνείδητα προσπαθεί να τις στρεβλώσει. Μάταια όμως, και αν δεν σπεύσει να ανακαλέσει τις τέτοιου είδους προθέσεις και αποφάσεις, τον λόγο έχει ο Λαός και οι Αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των ΕΑΜογενών οργανώσεων της Εθνικής αντίστασης.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης για τα βαρύτατα εγκληματικά σφάλματα που διέπραξε σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας μας, της Ελλάδας, αλλά και του ΚΚΕ, ισχυριζόταν :<<Εγώ είμαι μέλος του ΚΚ της ΕΣΣΔ και πιστός στην γραμμή που χαράζει ο μεγάλος ηγέτης, ο Στάλιν και δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογούμαι στο ΚΚΕ >>.
Και τί να πούμε για τη θέση του Νίκου Ζαχαριάδη για την <<Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας του Αιγαίου>>, όταν τα μαύρα εκείνα χρόνια μετά την Βάρκιζα, συναγωνιστές μας δήλωναν ότι συμφωνούν με αυτή την θέση του Νίκου Ζαχαριάδη, αμέσως οδηγούνταν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Για την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τους συνεργάτες της είναι αδύνατο να απαντήσουν στις αποστομωτικές καταγγελίες που τους προσάπτω στο παραπάνω κείμενο. Η ιστορία θα τους καταδικάσει, όπως και τους προκατόχους τους, του ΚΚΕ.
Εκείνος που θα μεσουρανεί στην συνείδηση του Λαού μας θα είναι για πάντα ο Γίγαντας ο Λαϊκός Ηγέτης
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ. 

Βασίλης Πριόβολος-Ερμής 

Από ......  lamiafm1