Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

2000 υπογραφές για την αλλαγή του ονόματος του Δήμου Μακρακώμης

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com





Τις υπογραφές 2000 κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Μακρακώμης έλαβε σήμερα σε επιστολή με αίτημα την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ Μακρακώμης, ο πρόεδρος του οργάνου.


Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, από την ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης ζητούν μια άλλη ονομασία, όπως Δήμος Σπερχειού ή Δυτικής Φθιώτιδας που θα ενώνει τους δημότες, θα τους εκφράζει και θα απεικονίζει τα ιστορικά και γεωγραφικά δεδομένα του δήμου, που επεκτείνεται στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Φθιώτιδας και στην κοιλάδα του Σπερχειού. 

Είναι κοινή πεποίθηση αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι μια τυπική συννένωση που δεν στηρίζεται σε γερές βάσεις και κοινές πεποιθήσεις, αναγκαστικά οδηγεί σε διχόνοια, αντιπαλότητες, κοιωνικό και εμπορικό μαρασμό και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των κατοίκων του Δήμου. 

Από ...... lamiastar.gr

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ (ΧΑΡΑΤΣΙ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η κυβέρνηση μετράει μέρες. Η Τρόϊκα(Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) προσπαθεί να αρπάξει όσα μπορεί για λογαριασμό της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας
Το νέο τέλος για τα ακίνητα αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο και καταχρηστικό μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία.
Ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Έτσι θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν.
 Πληρώσαμε αρκετά, δεν πληρώνουμε άλλαΤα μικρά τα ψάρια θα φάνε τα μεγάλα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Καθημερινά επιβάλλονται νέοι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και τα μεροκάματα, περικόπτονται συντάξεις, καταργούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
Εκατοντάδες χιλιάδες θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην ανεργία 
Μαζί ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής όλη η δημόσια περιουσία.Η κυβέρνηση μαζί με τους πολιτικούς της συμμάχους επιδιώκει να μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.
 Μπορούμε να ακυρώσουμε όλα τα μέτρα τους, αρκεί να ακυρώσουμε ένα. Να αρνηθούμε συλλογικά την καταβολή του τέλους για τα ακίνητα. Μας αφορά όλους.
Υπογράφουμε και συντασσόμαστε με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Τώρα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά…

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν νομίζω να περίμενε ο ελληνικός λαός τις χθεσινές ανακοινώσεις, της πανικόβλητης και κρυπτόμενης κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, για να πειστεί ό,τι με την ακολουθούμενη πολιτική η χώρα οδηγείται «ντογρού στην κατηφόρα της μεγάλη». Και μάλιστα ανεξέλεγκτα…

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού, εδώ και καιρό, έχει πειστεί (και αυτό το επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις) ό,τι  ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν πλέον. «Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα».

Ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μπορεί φοβισμένοι και εκβιαζόμενοι να ψηφίζουν τα νομοσχέδια, αλλά μεταξύ τους το ερώτημα της καθημερινότητας είναι: «θα προλάβουμε να φύγουμε
Τούτων δοθέντων, η λογική απορία είναι «υπάρχει άλλη λύση ή έχουμε  έστω και μια πιθανότητα να μας σώσει ο Γιώργος; »

Η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, μεθοδικά εδώ και μήνες, προσπαθεί να μας πείσει (και δυστυχώς ως ένα βαθμό το έχει καταφέρει) ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα είναι μονόδρομος. Επίπονος, ταπεινωτικός, αλλά αυτός είναι. Και όπως χαρακτηριστικά  μου έλεγε κάποιος από τους εναπομείναντες φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ (μην έχετε ψευδαισθήσεις υπάρχουν αρκετοί ακόμα) «της Αναστάσεως προϋπήρξε ο Γολγοθάς και η σταύρωση»!

Αρωγοί  στην προσπάθεια αυτή στέκονται  όλα τα μέλη της τρόϊκας, δηλαδή Ε.Ε, Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν  διαφορετικά άλλωστε! Τα δικά τους φωτεινά μυαλά συνέλαβαν το σχέδιο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα! Δεν είναι εύκολο να ομολογήσουν την αποτυχία τους. Δεν ξέρω κάν, αν αυτό που συμβαίνει στη Ελλάδα το θεωρούν αποτυχία! Μπορεί  να στόχευαν εδώ εξ υπαρχής! Δεν μας είχε προειδοποιήσει, από νωρίς, ο Ντομινίκ Στρός Κάν, ότι οι «Έλληνες είναι in deep shit»; Και ότι η μόνη λύση ήταν μια μεγάλη εσωτερική υποτίμηση; Ε, δεν γίνεται αυτό;

Αναμφίβολα, έως λίαν προσφάτως, η Κυβέρνηση είχε μαζί της και τον ισχυρό μηχανισμό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Ποιος ξεχνάει εκείνα τα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα κάθε φορά που ο Γιώργος μας έσωζε! Και δεν μας …έσωσε μόνο μια φορά!!!
Το μεγαλύτερο επίτευγμα, αυτού του πανίσχυρου μηχανισμού του μονοδρόμου, είναι ότι έχουν καταφέρει να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι αν δεν αποδεχθεί μια, ακόμα και δραματική, μείωση μισθών και συντάξεων, μπορεί την επομένη ημέρα  να μην έχει ούτε μισθό, ούτε σύνταξη! Ό,τι αυτή η ανελέητη  αφαίμαξη που υφίσταται καθημερινά είναι, όπως το τοποθέτησε ο κ. Βενιζέλος, «το ασφάλιστρο για το μέλλον»! Με άλλα λόγια ο κόσμος έχει πειστεί ότι μας …κλέβουν μεν, αλλά είμαστε τουλάχιστον «ακόμα ζωντανοί»!

Γιατί, αν ο ελληνικός λαός είχε πειστεί ότι υπάρχει μια άλλη εναλλακτική πρόταση, θα είχε σχηματίσει ένα ποτάμι οργής και ελπίδας και θα οδηγούσε τον Σαμαρά στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου για να ορκιστεί Πρωθυπουργός. Το έχει ξανακάνει αυτό και τρέχει μες το αίμα του.

Όμως, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή κερδίζει ο φόβος! Ο Έλληνας είναι δέσμιος της  αγωνίας για το μισθό, έστω αυτόν τον κουτσουρεμένο, του άγχους για τη σύνταξη, έστω αυτή την πενιχρή. Αυτή η ξεδιάντροπη δήλωση του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας για «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια» ξέρετε πόσο …καλά ακούγεται σε μια οικογένεια που δεν έχει κανέναν εργαζόμενο;

Μπορεί εμείς να γράφουμε τα ..ηρωικά για ξεσηκωμούς και ανατροπές, αλλά ο άλλος έχει ως πρώτο μέλημά του τα έξοδα που τρέχουν. Και δυστυχώς,  έχει πεισθεί, πώς και αν ακόμα κατέβει στους δρόμους, τίποτα δεν θ΄ αλλάξει.  Έτσι,  «λουφάζει στη μιζέρια του και την απελπισιά του». Εκεί τον οδήγησαν! Γιατί διαφορετικά δεν θα είχε καμιά πιθανότητα επιτυχίας αυτό το ανάλγητο σχέδιο σ’ έναν ατίθασο λαό.
Με όλα αυτά, ουδόλως ισχυρίζομαι πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Τουναντίον!

Με ρώτησε το πρωί ένας φίλος.  «Εντάξει να ψηφίσω και εγώ να φύγει ο Βενιζέλος. Και  ποιος θα αναλάβει την Οικονομία; Ο …Σταϊκούρας;»  Το ερώτημα είναι πονηρό και  άνευ αντικειμένου! Δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου χρειαζόταν  τον Βενιζέλο, εκείνα τα δήθεν  αστέρια , τους διάσημους ξένους συμβούλους, τους νομπελίστες οικονομολόγους, για να φέρει τη χώρα στην καταστροφή;
Σε στιγμής κρίσης, οι λαοί στρέφουν το βλέμμα τους και αναζητούν τον ηγέτη στον οποίο και θα εμπιστευθούν τις τύχες τους.
Σ’ αυτές τις στιγμές το στοίχημα είναι προσωπικό. Όπως και το κάλεσμα.
«Ναι εμείς οι Έλληνες μπορούμε»!
Γιατί κανένας δεν είχε διαβεβαιώσει τον Μιλτιάδη και τους στρατιώτες του ότι θα κέρδιζαν στο Μαραθώνα!
Τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά.

Κώστας Ροδινός

Από..... antinews

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ 30 ΧΙΛ. ΜΟΝΟ ΤΟ '11

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Την απόφαση να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι από όλο το Δημόσιο (στενό* και ευρύτερο Δημόσιο τομέα) μέχρι το τέλος του έτους αλλά και να αναδιαρθρωθούν φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, πήρε η κυβερνητική επιτροπή. Αυτό φαίνεται ότι είναι το «πρώτο πακέτο» για το Δημόσιο, καθώς θα ακολουθήσει το δεύτερο για το 2012, για το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος είπε ότι θα υπάρξει μεγάλη περικοπή δημοσίων δαπανών.
Μάλιστα, η κυβέρνηση, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, φαίνεται να γλίτωσε στο παρά πέντε τις απολύσεις για το 2011, καθώς η τρόικα ζητούσε μετ' επιτάσεως να απολυθούν εργαζόμενοι από το Δημόσιο με αιχμή αυτούς που προσλήφθηκαν τη διετία 10-11. Πάντως, η εργασιακή εφεδρεία θα επεκταθεί και στο στενό Δημόσιο Τομέα (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 10.000 από τους 30.000) μέσω των καταργήσεων οργανικών θέσεων.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα μέσω γραπτής ανακοίνωσης και όχι δηλώσεων του («μετρ της επικοινωνίας») Β. Βενιζέλου.
Αναδιαρθρώσεις φορεών Δημοσίου και νέο μισθολόγιο
Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σε ότι αφορά το Δημόσιο:
1) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.  Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
2) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
3) Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.
Από πού θα προέλθουν οι 30.000 έφεδροι
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα προκύψουν 30.000 έφεδροι υπάλληλοι ανά φορέα ως εξής:
  • 4.200 πλεονάζοντες από τις 151 ΔΕΚΟ (42.000 υπάλληλοι)
  • 700 έφεδροι από τους 11 μεγάλους φορείς (7.000 υπάλληλοι)
  • 4.500 έφεδροι από τις εισηγμένες ΔΕΚΟ (45.000 υπάλληλοι)
  • 1.200 από τους 12.000 εργαζομένους των δημοτικών επιχειρήσεων
  • 10.000 επιπλέον πλεονάζοντες από τα υπόλοιπα ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ που απασχολούν 100.000 προσωπικό
  • 5.400 πλεονάζοντες αορίστου χρόνου από ΝΠΔΔ, δήμους και υπουργεία (54.000 υπάλληλοι)
  • 5.000 μόνιμοι από καταργήσεις οργανικών θέσεων.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΟΣΙΑΛΟΥ

Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.
Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν - όπως ανακοινώθηκε χθες - μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.
Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα - μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:
Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.
Β) Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.
Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος.
Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.  Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν  την κοινωνική και αναπτυξιακή  συνοχή της χώρας.


* ΕΔΩ

ΠΡΟΒΟμάστορες : Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


    H εβδομάδα που διανύουμε έχει χαρακτηριστεί πανευρωπαϊκά ως «Εβδομάδα Μετακίνησης», με αποκορύφωμα την Πέμπτη 22.9.2011 η οποία έχει οριστεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο». Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Προβομάστορες, στις 22 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν ποδηλατοπορεία και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα αλλά και τα πόδια τους. Στη χώρα μας από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες.
    Oι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στη προσπάθεια του Συλλόγου μας για την προώθηση της Εναλλακτικής Κινητικότητας μέσω της χρήσης ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών μέσων - έναντι των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης - ως καθημερινού τρόπου μεταφοράς των πολιτών στην πόλη μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ένα πρώτο βήμα για να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία, ότι η μετακίνηση πεζών, ποδηλατών και  μέσων μαζικής συγκοινωνίας πρέπει να αποτελούν – ιδιαίτερα στον Δήμο μας - πρώτη προτεραιότητα αλλά και εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο ζωής».

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com