Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η δημοσκόπηση της VPRC για τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Διευρύνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερέχει  του κυβερνώντος κόμματος κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει συνεχώς έδαφος και για πρώτη φορά φαίνεται να αναπτύσσει δυναμική υπέρβασης του ποσοστού που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2009. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει για πρώτη φορά ποσοστά που στην 37χρονη πορεία του θυμίζουν τη νηπιακή του πολιτική ηλικία, πριν ακόμη, δηλαδή, γίνει κόμμα εξουσίας.

Οι αυξομειώσεις στη δύναμη των υπόλοιπων εντός Βουλής κομμάτων (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ), σε σύγκριση με την προ διμήνου εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δεν παρουσιάζουν μεταβολές. Δυναμική εισόδου στη Βουλή καταγράφουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ακολουθούμενοι από τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη εμφανίζεται εξασθενημένη.


Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η εκ νέου αύξηση του ποσοστού της αποχής κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, που αγγίζει το ήμισυ του εκλογικού σώματος (48,8%). Εάν δε προστεθούν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (14,6%) και των αρνούμενων να δώσουν απάντηση (7,3%), εκλογική προτίμηση δηλώνει μόνο το 29,4% του εκλογικού σώματος.

Πολυκομματική Βουλή φαίνεται ότι θα προέκυπτε αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές! Έξι κόμματα σίγουρα θα αποκτούσαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ενώ υψηλές είναι οι πιθανότητες εισόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς ως έβδομου κοινοβουλευτικού κόμματος. Επί του παρόντος, οι Οικολόγοι Πράσινοι φαίνεται ότι «κλειδώνουν» ποσοστό άνω του 3% και εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο εκλογικός νόμος για είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα, όμως, με τις παραμέτρους της έρευνας, δύσκολα κάποιο κόμμα θα φτάσει στην πολυπόθητη αυτοδυναμία.


Πάντως, ακόμα κι αν συνυπολογιστούν στην ανάλυση της έρευνας και τα περιθώρια στατιστικού λάθους, η διευρυνόμενη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρωτιά, καθώς τα χαμηλότερα ποσοστά της ισοψηφούν με τα υψηλότερα του κυβερνώντος κόμματος.

Τα δεδομένα που αφορούν στο οικονομικό κλίμα είναι χαρακτηριστικά. Το 84% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις το 3% πιστεύει ότι βελτιώθηκε. Η προσωπική οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε για το 78% των πολιτών, ενώ μόλις για το 2% υπάρχει η αίσθηση της βελτίωσης. Καταγράφεται, δηλαδή, εκ του αποτελέσματος η πλήρης σχεδόν αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Η κυρίαρχη αίσθηση της κοινής γνώμης είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο (74%), ενώ το 66% προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση των ήδη επιβαρημένων προσωπικών οικονομικών του. Σταθερά τους τελευταίους μήνες το 91% της κοινής γνώμης αποδοκιμάζει την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Όλη δημοσκόπηση της VPRC με περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία και τις αναλύσεις του καθηγητή Χριστόφορου Βεναρδάκη και των δημοσιογράφων Δημήτρη Στάμου και Πάτροκλου Γεωργιάδη στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Από .....epikaira

SOS: Σε Μώλο και Καμένα Βούρλα πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου!

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Ενα πολύ σοβαρό θέμα για την υγεία των κατοίκων των Καμένων Βούρλων αλλα και του Μώλου αναδείχτηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οπως  παραδέχτηκαν μιλωντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 τοσο ο σημερινος Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας όσο και ο πρωην Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου δυστυχώς τα δίκτυα ύδρευσης αποτελούνται από  σωλήνες αμιαντου που  εχουν και επίσημα ενοχοποιηθεί για τις επιβλαβείς συνέπειες τους.
Οπως ανέφερε ο κ.Τετριμίδας το πρόβλημα εστιάζεται κυριως στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων γιατί όπως επισήμανε για το  Μώλο το δίκτυο αυτό ειναι ολιγων εκατοντάδων μετρων ενω στα Καμένα αρκετών χιλιομέτρων. 
Β.ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ
Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
   
  
Έχει αποδειχτεί από διάφορες μελέτες που έγιναν στη Μ.Βρετανία, Αμερική, Ελλάδα και Σουηδία, ότι ίνες αμιάντου είχαν εντοπιστεί σε διάφορα όργανα ανθρώπων προκαλώντας τους καρκίνο, όπως στο συκώτι, το πάγκρεας, τα νεφρά, γεγονός που κατέρριψε την παλαιότερη θεωρία ότι ο καταπινόμενος αμίαντος δεν εισβάλει στο γαστρεντερικό σύστημα.

Ίνες αμιάντου έχουν εντοπιστεί σε πολλά συστήματα ύδρευσης ανά τον κόσμο και αυτό οφείλεται είτε στη χρήση αμιαντοσωλήνων είτε στο γεγονός ότι τα νερά είχαν περάσει προηγουμένως από κοιτάσματα ή αποθέματα αποβλήτων αμιάντου.

Από...... Lamia  Fm1

ΝΔ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΕΔΕ, ΠΕΔ

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Με στόχο να κάνει μια καλή καταγραφή ως μειοψηφία στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και να κερδίσει 4 με 5 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας) η ΝΔ έχει ήδη αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να στηρίξει για πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. το δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη*. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ) η Συγγρού πρόκειται να στηρίξει τους:

- Αττική: Το δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη ή τον πρώην πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και πρώην δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο.

- Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.

- Κεντρική Μακεδονία: Το δήμαρχο Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου.

- Δυτική Μακεδονία: Το δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη ή το δήμαρχο Καστοριάς
Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.

- Ήπειρο: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς και δεν έχει δήμαρχο σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις

- Θεσσαλία: Το δήμαρχο Καρδίτσας Κώστα Παπαλό ή το δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό.

- Στερεά Ελλάδα: Πιθανότατα το δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά και με λιγότερες πιθανότητες το δήμαρχο Χαλκιδεών Θανάση Ζεμπίλη.

- Δυτική Ελλάδα: Το δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό.

- Ιονίων Νήσων: Πιθανότατα το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, ενώ «παίζει» με λιγότερες πιθανότητες και ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

- Πελοπόννησο: Πρόκειται για περιοχή που η ΝΔ υπολογίζει να κερδίσει γι' αυτό και οι υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί είναι τρεις και ισχυρές: ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης -που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες-, Άργους Δημήτρης Καμπόσος και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

- Κρήτη: Τον τέως δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη.

- Βόρειο Αιγαίο: Τον πρώην δήμαρχο Μυτιλήνης Αριστείδη Χατζηκομνηνό.

- Νότιο Αιγαίο: Το δήμαρχο Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη ή το δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο.

* ΕΔΩ

Για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κάντε κλικ εδώ (ΚΕΔΕ) και εδώ (ΠΕΔ)

Απεργιακό κύμα φέρνουν τα μέτρα της τρόικας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε νέο απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμεραη χώρα με τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα της τρόικας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σήμερα ,επίσης,συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό, έπειτα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση σήμερα.

Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν κηρύξει 48ωρη πανιατρική απεργία αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, καθώς και το «μαχαίρι» στις προσλήψεις γιατρών.
Εικοσιτετράωρη απεργία γιά τις 22 Σεπτεμβρίου,έχουν ανακοινώσει οι δάσκαλοι. Οι καθηγητές θα συντονίσουν τις κινήσεις τους με τους δασκάλους μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.
Σε λευκή απεργία προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο.
Παράλληλα, 48ωρη απεργία, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.
Διχασμένοι οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ
Σε κλίμα έντασης επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Στη διάρκεια της συνέλευσης εκτοξεύθηκαν κατηγορίες από τους εργαζόμενους για την εκπροσώπηση που έχουν από τους συνδικαλιστές, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με φραστικούς και όχι μόνο, διαπληκτισμούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και να διακοπεί η Συνέλευση.
Στο διάστημα αυτό, ακούστηκαν διαμετρικά αντίθετες προτάσεις από τους εργαζόμενους που ξεκινούσαν από απεργία διαρκείας μέχρι να μην γίνει καμία κινητοποίηση. Η Συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Από ....Antinews