Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκόπησαν οι συνομιλίες με την Τρόϊκα – ραγδαίες πλέον οι εξελίξεις

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


(Ανανεωμένο) Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ο τρίτος γύρος των συνομιλιών της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.
Ως αιτία της αποτυχίας των συνομιλιών αναφέρεται η άρνηση της ελληνικής πλευράς να συμφωνήσει στα νέα μέτρα που ζητούσε η Τροϊκα, ύψους τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ Προηγήθηκε τηλεφώνημα του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συμφώνησε να διακοπούν οι συνομιλίες. Τα στελέχη της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα και ότι πλέον η απόφαση περνάει σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της ΕΕ.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις θα είναι πλέον ραγδαίες, ενώ η μόνη διέξοδος φαίνεται να είναι οι σε εκλογές
Η κυβέρνηση διαρρέει ότι η βασική διαφωνία αφορούσε την απόκλιση από το έλλειμμα και τα νέα μέτρα ύψους 1,1 εκ, ευρώ που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί. Η τρόικα εκτιμά ότι το έλλειμμα διαμορφώνεται περίπου σε 8,6% έως 8,7% του ΑΕΠ και αποδίδει την απόκλιση από τους στόχους σε κυβερνητικά λάθη και αστοχίες. Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι το έλλειμμα θα κλείσει σε 8,1%-8,2% έναντι στόχου 7,6% και εκτιμά ότι γι αυτό δεν ευθύνεται η κυβερνητική ανικανότητα, αλλά η ύφεση.
Εξάλλου Τρόικα ζητούσε πιστή εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων προκειμένου να δώσουν τα 8 δις της 6ης δόσης. Δηλαδή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και εργασιακή εφεδρεία, περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, μείωση των επικουρικών συντάξεων, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, πλήρες «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων», κ.λπ.
Έβαζαν επίσης στο τραπέζι το περίστροφο των νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν άμεσα οι στόχοι, ειδικά ως προς το έλλειμμα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5% του ΑΕΠ, ή ελαφρώς υψηλότερα (έναντι αρχικού στόχου 7,6% του ΑΕΠ). Αυτόματα, λοιπόν, μπαίνει θέμα πώς θα κλείσει αυτή η τρύπα του 1% και η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα.
Διαρροές αναφέρουν ότι υπήρξε διάσταση απόψεων και για τις αποκρατικοποιήσεις. Η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει έσοδα που θα ξεπερνούν το 1 δισ. μέσα στο Σεπτέμβριο, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο ζήτησε παράταση χρόνου, δεδομένου ότι η χρηματιστηριακή αξία των ΔΕΚΟ βρίσκεται στο ναδίρ.
Παράλληλα, στο τραπέζι του παζαριού είχε πέσει και μια έκτακτη χρηματοδότηση έως 1 δις στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις.
Προηγούμενο

ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


O Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεανικός Παλμός» εγκαινιάζει με το έργο αυτό τη θεατρική του ομάδα, φιλοδοξώντας αφενός να δίνει βήμα έκφρασης σε όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, αλλά και να ψυχαγωγεί τους συμπολίτες του, δημιουργώντας παράλληλα ένα σημείο αναφοράς και ενδιαφέροντος για την περιοχή μας.
Στεγαστικό πρόβλημα, ανεργία, σεξουαλική παρενόχληση: Το νιόπαντρο ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει τη δική του στέγη αλλά δεν έχει τα χρήματα και σκέφτεται να δανειστεί. Η γυναίκα που θέλει να δουλέψει αλλά ο άνδρας της δεν της το επιτρέπει (ναι, ισχύει ακόμη και σήμερα) από φόβο μη «ξεμυαλιστεί». Η πρόσληψη κατά προτίμηση ανύπανδρων γυναικών από τις επιχειρήσεις. Οι σπουδές που δεν διασφαλίζουν πάντα ένα αντίστοιχο επαγγελματικό μέλλον.

Θέματα απολύτως σύγχρονα. Και όμως πριν από 36 χρόνια με αυτά τα συστατικά ο Ασημάκης Γιαλαμάς και ο Κώστας Πρετεντέρης έγραψαν την κωμωδία «Μιας πεντάρας νιάτα», που γνώρισε εξαρχής μεγάλη επιτυχία στο θέατρο, ενώ σύντομα πέρασε και στη μεγάλη οθόνη. Ηρωες ο Γιώργος και η Ειρήνη, η Μαρίκα, ο Αντρέας, ο Δημήτρης. Άνθρωποι καθημερινοί, συνηθισμένοι, της διπλανής πόρτας. Ανθρωποι του '60, αλλά και του 2011.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γώννης Γιώργος
Σκηνογραφία:Γώννης Γιώργος
Σκηνικά: Πολιτιστικός Σύλλογος Καμ. Βούρλων «Νεανικός Παλμός»
Μουσική επιμέλεια: Μάκρου Κώστας
Μακιγιάζ : Κωνσταντίνα Μπασάνου
Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Καμμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός»

Διανομή
Βούλα Παπανδρέου:Μαρίκα Κωνσταντίνου
Γιάννης Γαλανός:Ανδρέας Αλαφούζος
Θοδωρής Καραμανώλης:Γιώργος Στρατάκης
Κατερίνα Μεμένιου:Ειρήνη Τένγκουλα-Στρατάκη
Νίκος Σβολάκης:Τσεβάς Τένγκουλας
Νίκος Μπαρούδας:Πασχάλης Αβραμίδης
Πάνος Αθανασίου:Σάββας
Παναγιώτα Καλτσή:Πολυξένη Βαλάσκου
Χαρά Καλτσή:Σόφη, Ρίκα
Κώστας Μάκρου:Δημήτρης Βαλάσκος
Σωτήρης Σελτσιώτης:εργολάβος
Χρήστος Αναστασίου:γιατρός

Ευγενική στήριξη από:
Δήμο Καμένων Βούρλων
«Επιπλοδομή» Αντρέας Μανιάς
Μακιγιάζ Κωνσταντίνα Μπασάνου

Η πορεία του έργου Το «Μιας πεντάρας νιάτα» πρωτανέβηκε το το καλοκαίρι του 1965 στο θέατρο Μινώα από την «Ελληνική Λαϊκή Σκηνή» της Χριστίνας Σύλβα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νικολαΐδη. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του συνεχίστηκε και τον επόμενο χειμώνα. Ακολούθησε την αμέσως επόμενη χρονιά το ανέβασμα στο θέατρο Αμιράλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου. Συγχρόνως παρουσιάστηκε και στην Κύπρο, με πρωταγωνιστές τους Ζωή Λάσκαρη, Ανδρέα Ντούζο, Δέσπω Διαμαντίδου, Κίμωνα Ρηγόπουλο, Βασίλη Ανδρεόπουλο και Δημήτρη Μπισλάνη.
Το 1967 το θεατρικό έργο διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία, σε σενάριο των δύο συγγραφέων και σκηνοθεσία του Ντίμη Δαδήρα, η διανομή βασίστηκε σε εκείνη του πρώτου θεατρικού ανεβάσματος. Τη Χριστίνα Σύλβα αντικατέστησε η Ελλη Φωτίου.
Θεατρικά τη σκυτάλη πήραν το 1970 οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Ρουσσέα, Νικηφόρος Νανέρης, Ιλυα Λιβυκού, Λαυρέντης Διανέλλος, Τάκης Μηλιάδης και Ανδρέας Φιλιππίδης, που το σκηνοθέτησε κιόλας στο θέατρο Μινώα. Τη δεκαετία του '80 ο Δημήτρης Νικολαΐδης το ανέβασε εκ νέου, αυτή τη φορά στο Μετροπόλιταν. Η Ράια Μουζενίδου το σκηνοθέτησε για τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το 1984-85.

  Από ......ΒΗΜΑPREMIUM

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικό

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.

Παρά τις άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, δια των οποίων ενημερώνονται οι βουλευτές ότι η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για άλλη μια φορά με σειρά δευτερευόντων θεμάτων που, σε έκτακτες συνθήκες όπως οι σημερινές, έπρεπε «να προχωρούν μόνα τους».

Πολύ περισσότερο που η νεοσυσταθείσα αυτή υπηρεσία παρακολούθησης της πορείας του προϋπολογισμού, δηλώνει ξεκάθαρα πως το εκτός ελέγχου χρέος αντισταθμίζει τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνει το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του.

Υποστηρίζει δηλαδή η επιτροπή ότι ακόμη και αυτές οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που περιλάμβαναν και τον όρο των εγγυήσεων) είναι δώρον άδωρον όταν το δημόσιο χρέος της χώρας ακολουθεί μια ξέφρενη και ανεξέλεγκτη πορεία.

Η επικίνδυνη αυτή τροπή, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη πρόβλεψη ότι η ύφεση θα βαθύνει έτι περαιτέρω και η αύξηση του ΦΠΑ θα απονεκρώσει την αγορά και θα εκτοξεύσει την ανεργία, το υπουργικό συμβούλιο για άλλη μια φορά ασχολήθηκε με την… αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την … διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας δια δημοψηφισμάτων, την… αντιμετώπιση τις βίας στα γήπεδα και το ντόπινγκ, αλλά και… ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις και άλλα σχετικά θέματα και την ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας.

Και όχι μόνο αυτό: Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της «κοντόφθαλμη, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή» πολιτική και χαρακτηρίζοντας αποπροσανατολιστική την συζήτηση περί συγκυβέρνησης (που όμως στην επιφάνεια έφεραν κυβερνητικά στελέχη).

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις επετειακές εκδηλώσεις της 3ης Σεπτεμβρίου και την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββάτου, ενώ, αν και οι συνθήκες είναι έκτακτες, ο πρωθυπουργός πρότεινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο… περισσότερη διαβούλευση.

Με αυτόν τον τρόπο – αν και λέγεται πως ιδιαιτέρως χρησιμοποιήθηκαν σκληρότερα μηνύματα – προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Παπανδρέου τις δημόσιες κόντρες των υπουργών, που συνεχίζουν να ξιφουλκούν οι μεν εναντίον των δε, με επεισόδιο διαρκείας αυτό μεταξύ των υπουργών κ.κ. Ρέππα και Ραγκούση για το θέμα των ταξί.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε να διεξαχθεί μια άτυπη συζήτηση μεταξύ των υπουργών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του κόμματος, «για να δούμε και από την εμπειρία που είχαμε δυο χρόνια τώρα, πώς θα λειτουργήσουμε καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, με όλα τα θετικά που πετύχαμε, αλλά και για να βελτιωθούμε περαιτέρω». Και πρόσθεσε:

«Άρα, λοιπόν, με τους ΚΤΕ, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με το κόμμα, με την κοινωνία, μέσα από το διαδίκτυο, πρέπει να επιδιώκουμε συνεχώς το διάλογο και τη διαβούλευση».

Το γεγονός ότι το χρέος ακολουθεί μια ξέφρενη και εκτός ελέγχου πορεία, όμως, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί ναν αντιμετωπιστεί με διάλογο, διαβούλευση και δημοψηφίσματα…

Από ...... ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΖΩΝΗ

Όχι άλλες εν λευκώ επιταγές στους εθνικούς εργολάβους : Ερώτηση για την ιδιωτική βιομηχανική περιοχή στη Β. Εύβοια

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη, κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση :

«Στην επόμενη Επιτροπή Περιβάλλοντος την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, συζητείται ένα πολύ σοβαρό θέμα: η ίδρυση ιδιωτικής ΒΙΠΕ της ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι Ευβοίας. Όπως δηλώνεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η ΒΙΠΕ δημιουργείται για να φιλοξενήσει αρχικά ένα ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1150 ΜW με φυσικό αέριο, το μεγαλύτερο στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Με αυτή και μόνο την εγκατάσταση το Μαντούδι θα γίνει το δεύτερο μετά την Πτολεμαΐδα ενεργειακό κέντρο της χώρας, αν και χωρίς τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας, αφού τα εργοστάσια αυτού του τύπου είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και απομονωμένα από τις περιοχές εγκατάστασης. Ωστόσο ολόκληρη η περιοχή θα δεχθεί τις συνέπειες, αφού η ΒΙΠΕ είναι σε άμεση γειτονία με χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.


Oι κινητοποιήσεις των κατοίκων ακύρωσαν την προηγούμενη απόπειρα της ΤΕΡΝΑ για  μονάδα λιθάνθρακα.

Στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν περιγράφεται καμία επίπτωση από τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου, αν και η κατανάλωση καθαρού νερού, οι αέριοι ρύποι και τα υγρά απόβλητα στο θαλάσσιο περιβάλλον αφορούν τεράστια μεγέθη. Αντίθετα στη μελέτη προβλέπεται η εγκατάσταση και οποιασδήποτε άλλης μονάδας υψηλής όχλησης χωρίς να εξαιρείται καμιά απολύτως κατηγορία. Στην πραγματικότητα ζητείται η εν λευκώ εγκατάσταση μιας ΒΙΠΕ, σε αντίθεση και με τα 4 ισχύοντα χωροταξικά (Εθνικό, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Περιφερειακό) και μάλιστα χωρίς να περιγράφονται βασικές υποδομές αντιρρύπανσης και ελέγχου που αποτελούν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα χώρο ως ΒΙΠΕ. Ήδη η υπόθεση ξεσήκωσε αντιδράσεις στην περιοχή και στον Αθηναϊκό Τύπο, όπως φαίνεται από το προχθεσινό άρθρο του Γ. Βότση στην Ελευθεροτυπία με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Νέο Σοβέζο απειλεί τη Βόρεια Εύβοια».

Επειδή πρόκειται για απαράδεκτα ελλιπή μελέτη, ζητάμε από τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος να επιστραφεί για να συμπληρωθεί από τους αιτούντες επενδυτές, ώστε να μπορεί να κριθεί η πρόταση. Επιπλέον θεωρούμε ότι επειδή πρόκειται για θέμα τεράστιας σημασίας που θα μεταβάλει τη φυσιογνωμία της περιοχής και σε σχέση με τον χωροταξικό σχεδιασμό πρέπει να κριθεί από το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο και ρωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη αν προτίθεται να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο, όπως δεσμεύτηκε όταν συστήθηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος.»

Ο περιφερειάρχης απάντησε ότι επειδή το θέμα είναι σοβαρό δεν έχει αντίρρηση, εφόσον το αποφασίσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος να συζητηθεί στο Συμβούλιο.
Από την πλευρά μας, θα διεκδικήσουμε να ενημερωθεί πλήρως η τοπική κοινωνία και θα στηρίξουμε τις κινήσεις και τους πολίτες που διεκδικούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Από .....  Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ 
                                                       
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Υπάρχει ελπίδα;
Συνάδελφοι
            Από το 2010 τέθηκε σε εφαρμογή με επιθετικό τρόπο από κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ, το σχέδιο καταλήστευσης των εργαζομένων (μισθοί – συντάξεις – ακρίβεια) και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, υποτιμώντας έτσι, το επίπεδο ζωής τους ενώ τράπεζες και πολυεθνικές διατηρούν άθικτα τα κέρδη τους. Στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας», εφαρμόζουν μια πολιτική που χαρίζει νέα κέρδη στο κεφάλαιο και μεγαλύτερη ανεργία και φτώχια στους εργαζόμενους. Μια πολιτική που προσπαθούν να επιβάλλουν τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, απαιτώντας κοινωνική ανοχή και συναίνεση, προβάλλοντας τη θεωρία του μονόδρομου, στηριζόμενοι από ξεπουλημένες ηγεσίες συνδικάτων και το πλύσιμο εγκεφάλου από τα παπαγαλάκια τους.
            Στο χώρο της Παιδείας ότι αλλαγές γίνονται είναι προς την κατεύθυνση κτυπήματος της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Αλλάζουν δραματικά τον εκπαιδευτικό χάρτη ιδιωτικοποιώντας βασικές λειτουργίες της δημόσιας εκπαίδευσης, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη γενική μόρφωση. Χτίζουν σταδιακά το νέο φτηνό σχολείο – πανεπιστήμιο της αγοράς διαλύοντας εργασιακές σχέσεις και μισθούς εκπαιδευτικών και το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία της νεολαίας. Πρόσφατα ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ η ταφόπλακα της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και το εναλλακτικό σενάριο συγκυβέρνησης.
            Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς δείχνει να είναι το χειρότερο της μεταπολίτευσης. Τα βιβλία αναμένονται προς τα τέλη του 2011 να έρθουν στα σχολεία, οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για πρώτη φορά γίνονται το Σεπτέμβρη και είναι δεδομένο ότι οι ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία θα είναι έντονες. Επιπλέον στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αντιμετωπίσουμε:
Ø  Μειωμένη χρηματοδότηση των σχολείων  με συνέπεια σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Ø  Ελάχιστες προσλήψεις καθηγητών, λιγότερες μεταθέσεις – βελτιώσεις –αποσπάσεις, περισσότεροι συνάδελφοι σε περισσότερα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου.
Ø  Συμπτύξεις τμημάτων – συγχωνεύσεις σχολείων.
Ø  Ολοκλήρωση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης (νέα δομή λυκείου – νέο εξεταστικό –αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού με σύνδεσή της με τις εργασιακές σχέσεις καθώς και τη χρηματοδότηση των σχολείων).
Ø  Νέα μείωση μισθών μέσω ενιαίου μισθολογίου και έκτακτων εισφορών.
Ø  Μείωση επικουρικών συντάξεων.
Ø  Παραπέρα υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων των καθηγητών (κτύπημα οργανικότητας , μονιμότητα νέων εκπαιδευτικών, μετακινήσεις από νομό σε νομό, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου κλπ).

Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων:   Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
            Οι κρίσεις των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων έγιναν (τρόπος του λέγειν......κρίσεις), εν μέσω θέρους, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εκδίδει διαρκώς εγκυκλίους διευκρινιστικές και αλληλοαναιρούμενες για να ικανοποιήσει όσους έχουν πρόσβαση σ΄ αυτήν.
            Κι ενώ η κυβέρνηση παίρνει όλο και πιο αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα, η ανεργία και η εξαθλίωση κυριαρχούν, οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα διαλύονται κ.ο.κ., οι «υπεύθυνοι» του υπουργείου Παιδείας έψαχναν κατακαλόκαιρο στα αποκαΐδια της πολιτικής τους να βρουν τους «πρόθυμους».
            Η κυβέρνηση αποποιείται από την υποχρέωση παροχής κάθε κοινωνικού αγαθού στην παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, κατεδαφίζει το δημόσιο  σχολείο, επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, την υποταγή του σχολείου στις ανάγκες του «νέου σχολείου της αγοράς» αλλά παράλληλα θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις για να στηρίξει το μεσαίωνα και στην Παιδεία.
            Στον manager θα επιβάλλουν να λειτουργεί το σχολείο με όρους ιδιωτικής επιχείρησης. Να αναζητά χορηγούς, να υλοποιεί την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, να αξιολογεί τους εκπαιδευτικούς. Ο σύλλογος διδασκόντων από αποφασιστικό όργανο στη διοίκηση του σχολείου  γίνεται πλέον διακοσμητική λέσχη συζητήσεων χωρίς καμιά ουσιαστική αρμοδιότητα.
            Παρατηρώντας τη βαθμολόγηση των υποψήφιων διευθυντών βλέπουμε καθαρά τη βαθμολόγηση με άριστα των παλαιών διευθυντών, όχι όμως όλων. Κατά την εκτίμηση των μηχανισμών εξουσίας και των κομματικών κύκλων κάποιοι υποψήφιοι κυριολεκτικά καρατομήθηκαν. Αλλού παρατηρούμε την πριμοδότηση υποψηφίων είτε με τη συναίνεσή τους, είτε στο βωμό της σκοπιμότητας για να πεταχτούν έξω από κάποια σχολεία υποψήφιοι που δηλωμένα τα επιθυμούσαν. Επίσης υποψήφιοι με λίγα χρόνια υπηρεσίας (και ακόμα λιγότερα πραγματικής) και χωρίς καμιά διοικητική εμπειρία βαθμολογήθηκαν αρκετά «καλά». Το λυπηρό όμως για το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι κάποιοι υποψήφιοι «εξαργύρωσαν» τα συνδικαλιστικά τους ένσημα χρησιμοποιώντας μόρια που απέκτησαν λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης (αιρετοί, ΟΤΑ, οργανισμοί κτλ).
            Δικαίως λοιπόν εμείς ως ανεξάρτητοι καθηγητές έγκαιρα διαχωρίσαμε τη θέση μας θεωρώντας ότι η αξιολόγηση με τον τρόπο που γίνεται στην ουσία είναι υποκειμενική, εκτός φυσικά των περιπτώσεων που τα μετρήσιμα μόρια είναι πάρα πολλά.
            Όσο για τη κριτική που μας κάνει η ΔΑΚΕ για τη μη συμμετοχή μας στη βαθμολόγηση, να τους θυμίσουμε απλά τις κρίσεις το 2007 (προβαθμολογημένες λίστες κτλ) που συμμετείχαν με τον αιρετό εκπρόσωπό τους. Αξέχαστες θα μείνουν σε όλους τους συναδέλφους του νομού Φθιώτιδας και όχι μόνο.
            Να επαναλάβουμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία των κρίσεων απουσιάζει η άποψη των συλλόγων διδασκόντων (ούτε καν για όσους υποψήφιους έχουν ήδη ασκήσει διευθυντικά καθήκοντα). Οι σύλλογοι διδασκόντων, για εμάς είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει μέσα από μια διαδικασία ανοικτή και δημοκρατική, ποιος είναι ικανότερος σε κάθε σχολική μονάδα, επειδή πιστεύουμε ότι η ανάδειξη στελεχών εκπαίδευσης πρέπει να γίνεται με μια διαφορετική και πιο ουσιώδη διαδικασία.
            Ας ευχηθούμε οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν τις διευθυντικές θέσεις  να συνεχίσουν να σκέφτονται και να ενεργούν ως συνάδελφοι, αντιδρώντας στην επιβολή της αυταρχικής διοίκησης που προκρίνει η πολιτική ηγεσία.
Συνάδελφοι
Επειδή η κρίση συστημάτων και αξιών επηρεάζει όλους, και στη συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος συναδέλφων και το συνδικάτο των εκπαιδευτικών είναι  μέρος του προβλήματος, δεν μπορούμε πλέον να σφυρίζουμε αδιάφορα. Η ανασυγκρότηση, ανανέωση και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι μονόδρομος.
Η ελπίδα μας είναι πλέον ότι ο αγώνας για αντίσταση, για τη ζωή μας αλλά και την εκπαίδευση, θα γίνει υπόθεση όλων μας.
                                                     Καλή σχολική χρονιά σε όλους

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ιστοσελίδα : www.anexartiti.wordpress.com             email : anexartiti@yahoo.gr

Ράλλυ Σπριντ Καμένα Βούρλα: Χάρτες-Προσβάσεις

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας ανακοίνωσε τις προσβάσεις της ειδικής για τους θεατές καθώς
και εκείνες του τεχνικού ελέγχου. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα και τους χάρτες της ειδικής διαδρομής. Η Α.Λ.Α.Λ. διοργανώνει το Ράλλυ Σπριντ Καμένων Βούρλων στις 10-11 Σεπτεμβρίου στη γνωστή διαδρομή ανάμεσα στο Ρεγκίνι και τις Καρυές. Ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Χώματος και περιλαμβάνει τρία σκέλη με το πρώτο από αυτά να ξεκινά στις 09:00 της Κυριακής.
Περισσότερα στα αρχεία που επισυνάπτονται.


Συνημμένα

  •   Προσβάσεις θεατών
  •   Προσβάσεις τεχνικού ελέγχου
  •   Συμπληρωματικός κανονισμός

Από ....... Εθνική Επιτροπή Αγώνων

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com