Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΚΙΛΚΙΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

 Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και για το πρώτο της δημοψήφισμα* μέσα στους επόμενους μήνες, ένας από τους 325 καλλικράτειους δήμους έχει ήδη στήσει... κάλπες προκειμένου να καταρτίσει το επιχειρησιακό του πρόγραμμα. Πρόκειται για το Δήμο Κιλκίς, ο οποίος με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευάγγελου Μπαλάσκα εγκαινιάζει και υλοποιεί μια πρωτοπόρα καμπάνια με τίτλο «Η γνώμη σου μετράει».
«Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά όλοι οι πολίτες, αλλά και οι τοπικοί φορείς (δημόσιοι και ιδιωτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί) ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση και καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να τεθούν μετέπειτα από πλευράς του Δήμου Κιλκίς και οι ανάλογοι αναπτυξιακοί στόχοι και σχεδιασμοί», είπε μιλώντας στην aftodioikisi.gr o δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Ειδικότερα, μέσα από τέσσερα ειδικά ερωτηματολόγια δίνεται η δυνατότητα σε όλους να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον τόπο τους και να συμβάλλουν έτσι στη διαμόρφωση και στον σχεδιασμό μιας νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης για το Δήμο Κιλκίς.
Όπως είπε ο δήμαρχος Κιλκίς στην aftodioikisi.gr, το «δημοψήφισμα» είναι σε εξέλιξη «και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου· μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει η καταγραφή του αποτελέσματος και των στοιχείων, τα οποία και θα συζητηθούν για τα περαιτέρω στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Σεπτεμβρίου».
Ερωτηματολόγιο για δημότες
Στο ερωτηματολόγιο για τους δημότες, το οποίο μάλιστα μπορεί να συμπληρωθεί και ηλεκτρονικά, μεταξύ άλλων, οι «ψηφίσαντες» καλούνται να χαρακτηρίσουν ως «πολύ κακή», «κακή», «μέτρια», «καλή» ή «πολύ καλή» την κατάσταση του δήμου σε διάφορους τομείς, όπως, για παράδειγμα, η καθαριότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι υποδομές για ΑμεΑ, και να βάλουν «βαθμό» στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Επίσης, καλούνται να απαντήσουν ποια νέα έργα, υπηρεσίες ή δραστηριότητες προτείνουν να αναπτύξει ο Δήμος Κιλκίς.
Ερωτηματολόγιο για δημοτικούς συμβούλους και τοπικά συμβούλια
Ανάλογο είναι το ερωτηματολόγιο και για τους δημοτικούς συμβούλους και τις τοπικές κοινότητες, που καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει έμφαση ο Δήμος Κιλκίς, ποια είναι τα 5 πλεονεκτήματα και ποια τα 5 μειονεκτήματα του δήμου, αλλά και σε ποιους τομείς θα πρέπει να δώσει έμφαση, π.χ., ύδρευση, καθαριότητα, υγεία, παιδεία, αγροτική ανάπτυξη, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όσον αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014.
Ερωτηματολόγιο για επιχειρήσεις-φορείς
Στο ερωτηματολόγιο για τους επιχειρηματίες-φορείς, πέραν των κοινών στοιχείων με τα υπόλοιπα υποδείγματα, η δημοτική Αρχή Κιλκίς ζητεί να απαντήσουν σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει έμφαση ο δήμος, δρώντας αυτόνομα ή σε συνεργασία με τον φορέα που εκπροσωπούν, όπως, για παράδειγμα, ενίσχυση τοπικής επιχειρηματικότητας/προσέλκυση επενδύσεων, αγροτική ανάπτυξη-υποστήριξη αγροτών, παροχή νέων υπηρεσιών στους δημότες, πράσινη οικονομία και ενέργεια, διαχείριση υδάτινου και ενεργειακού δυναμικού, ορθολογική διαχείριση αποβλήτων/απορριμμάτων, αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών, Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα κ.λπ.
Ερωτηματολόγιο και στους βουλευτές του νομού
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη διαδικασία κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει ζητηθεί και η συνδρομή των βουλευτών του νομού, καθώς και των επτά πρώην δημάρχων των καποδιστριακών δήμων που απαρτίζουν σήμερα τον καλλικράτειο Δήμο Κιλκίς, ενώ έχουν αποσταλεί ειδικά ερωτηματολόγια σε πάνω από 20 κοινωνικούς εταίρους (επιστημονικούς φορείς, ΜΚΟ, κ.ά.) που δραστηριοποιούνται στο δήμο, αλλά και στο νομό.
Οι «κάλπες»
Ήδη, η ομάδα που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου έχει τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς σταντ-κάλπες, όπου οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό αυτό ερωτηματολόγιο. Τα σημεία αυτά είναι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Εφορία, ΕΑΣ Κιλκίς, ΔΕΗ, κτήριο περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.
Κάλπες όπου μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγιά τους, έχουν τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Κιλκίς, στο ΚΕΠ, καθώς και στις έδρες των πρώην δήμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2012-2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr ή στην σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook «Η γνώμη σου μετράει».
*εδώ.

Από..... aftodioikisi
Bookmark and Share

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com