Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Επίσημη σύνταξη του ΚΚΕ με το Δε χρωστάμε - δεν πληρώνουμε - δεν πουλάμε των αγανακτισμένων ;;;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Καλά το είχαμε αντιληφθεί ότι η Λιάνα Κανέλλη δεν είναι δυνατόν να αυτοσχεδιάζει.


Γράφαμε προχθές : " Προπομπός σε υιοθέτηση αντίστοιχης θέσης του ΚΚΕ μπαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ με την άποψη που εξέφρασε στο δελτίο των 8, προχθές το βράδυ", στην ανάρτηση του σχετικού βίντεο ( Κανέλλη: Να αρνηθούμε την πληρωμή του χρέους (βίντεο) )

Όπως δήλωσε και πάλι στο "Ράδιο 9" η βουλευτής του ΚΚΕ η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτε, αντιθέτως της χρωστάνε. "Εάν μας έδιναν ό,τι μας χρωστάνε, η Ελλάδα και ο λαός της θα ήταν πάμπλουτοι".

Έτσι μετά τον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίθετο στην αποπληρωμή μπάινει και το ΚΚΕ, τασσόμενο με την εκφρασθείσα θέση των αγανακτισμένων: "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"

Βέβαια απομένει να διαβάσουμε και την επίσημη κομματική θέση των οργάνων του κόμματος.

Γεγονός πάντως είναι πως οι εκφραστές πλέον της τρόικας είναι τα δύο δεξιά κόμματα και η παραφυάδα του ΠΑΣΟΚ με εκφραστές τους συγκυβερνήτες ΓΑΠ και Μπέννυ.

Και φυσικά απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ παίζουν το παιχνίδι των τοκογλύφων, που αν και έλαβαν ήδη πάνω από 350 δισεκατομμύρια σε πανωτόκια συνεχίζουν να εκβιάζουν αναίσχυντα απαιτώντας την προσυπογραφή από τις υποτακτικές κοινοβουλευτικές ομάδες του μεσοπρόθεσμου (μνημόνιου 2) που θα φέρει τον όλεφρο και την ανέχεια σε όλους (πλην διαπλεκομένων και λαμογιών) τους Έλληνες.
 
Από ..... activistis

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔHMOY ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Γιατί μήπως δεν είναι παράνομα τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης που εισπράτει με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περεστρόϊκα του ΠΑΣΟΚ ο Δήμος Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου ... ?????

Κανείς δημότης των Καμένων Βούρλων να μην πάει να πληρώσει τέλη Ύδρευσης Αποχέτευσης μέχρις ότου αποκατασταθεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στο Δήμο από τη Περεστρόϊκα !!!!


Στον «αέρα» βρίσκεται τόσο ο φετινός όσο και οι προϋπολογισμοί προηγούμενων ετών του Δήμου Αμαρουσίου καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) έκρινε ότι τα δημοτικά τέλη που επιβάλει η παρούσα δημοτική αρχή είναι παράνομα. Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του ΣτΠ προς το γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χριστάκη γίνεται λόγος για υπέρβαση του νόμου στο θέμα των συντελεστών για τις κατοικίες, σύμφωνα με τον οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως εξάλλου και κάθε άλλος, μπορεί να επιβάλλει 2 και όχι 6.


«Ο κλιμακούμενος συντελεστής τελών καθαριότητας και φωτισμού και η αναπροσαρμογή των συντελεστών για το έτος 2009 μόνο για επιφάνειες ακινήτων που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες άνω των 180 τ.μ., όπως έχει αποφασίσει σχετικά ο Δήμος Αμαρουσίου, αντίκειται σε όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, και ιδίως στις πρόνοιες του άρθρου 1, παρ. 4, Ν. 25/1975 "περί υπολογισμού και τρόπου εισπράξεως δημοτικών και κοινοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού"», επισημαίνει στο έγγραφό του ο ΣτΠ, και δικαιολογεί:

«Αφ' ενός, αποφασίστηκαν έξι (6) συντελεστές για τις κατοικίες, καθ' υπέρβαση της ως άνω διάταξης που προβλέπει μέχρι δύο (2). Αφ' ετέρου, δε, οι περισσότεροι αυτοί συντελεστές δεν κατανέμονται κατά κατηγορία υποχρέου αναλόγως των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, αλλά με κριτήριο το εμβαδόν του ακινήτου. Επιπροσθέτως, η αναπροσαρμογή των συντελεστών μόνο για τις επιφάνειες άνω των 180 τ.μ., που αποφασίστηκε με την υπ. Αριθμ. 563/2008 απόφαση, «δεν προκύπτει πως συνδυάζεται με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των τελών αυτών».

Οι κίνδυνοι για το Δήμο Αμαρουσίου

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΠ, μετά απο καταγγελία πολίτη, ενώ ήδη έχει γίνει προσφυγή στην αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας και στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για ακύρωση των αποφάσεων του Γιώργου Πατούλη.

Στην περίπτωση που κριθούν παράνομοι οι συντελεστές, ο υπερχρεωμένος Δήμος Αμαρουσίου κινδυνεύει τόσο να μην εισπράττει τέλη-έσοδα και να πέσει έξω στους όποιους προϋπολογισμούς έκανε με βάση αυτό το σχέδιο όσο να πρέπει να επιστρέψει πίσω ό,τι παράνομα τέλη έχει εισπράξει από την εφαρμογή της παράνομης απόφασής του.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr δεν είναι η πρώτη παρανομία του Δήμου Αμαρουσίου και του νυν δημάρχου του Γιώργου Πατούλη. Έχουν προηγηθεί μεταξύ άλλων η υπόθεση με τις ακάλυπτες επιταγές αλλά και το σκάνδαλο με την αυθημερόν ανάθεση της κατασκευής δύο πεζογεφυρών κόστους 2,7 εκ. ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Από ....aftodioikisi

100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. ‘’ Όνειρο στο κύμα’’

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη ‘’ Όνειρο στο κύμα’’


2011 ΕΤΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ


100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,


Την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 9:30μμ. στο Φεστιβάλ Οίτης 2011


διεύθυνση: ΧΩΡΑ, Λελέικα Υπάτης 36100 ΤΗΛ. 2231051075, κιν.6936994980 – 6936995142

Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δημήτρης Δακτυλάς

Τραγούδι : Εύα Θεοχαράκη

Χορεύει: η Μαρία Πράντζου

Mία βραδιά σαν όνειρο πλάι στο κύμα.

Με αφορμή το Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Τραγουδάμε τον Έρωτα

σε μια διαφορετική μουσική παράσταση.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Οίτης 2011.

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά και ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, ξετυλίγεται η παράστασή μας, όπου η μουσική, τα τραγούδια από Έλληνες συνθέτες, αλλά και μουσικές απ’ όλο τον κόσμο με θέμα κυρίως τον έρωτα, συναντιούνται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου.

Η δουλειά μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μια άλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου.

Πρόκειται για μία «διαφορετική» παράσταση, ένα πρωτότυπο θέαμα και ακρόαμα, όπου η τέχνη της αφήγησης συναντάται με τη μουσική, και το χορό..

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς όπου εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη . τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά η Εύα Θεοχαράκη , χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα στοFACEBOOK – Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Όνειρο Στο Κύμα" (Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς)

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com