Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αντιδρούν οι γονείς Καινούργιου - Ρεγγινίου . Υποχρεώνουν τους μαθητές να πάνε στον Μώλο.

 Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ένα έγγραφο των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κατανομή των μαθητών στα σχολεία του καλλικρατικού Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου άναψε φωτιές στην περιοχή.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως οι μαθητές που αποφοίτησαν από τα δημοτικά σχολεία του Καινούργιου κια του Ρεγκινίου θα γραφούν υποχρεωτικά στο Γυμνάσιο Μώλου.

Οι γονείς των παιδιών που ετοιμάζονταν να γραφτούν στα Καμ. Βούρλα όπως γινόταν μέχρι σήμερα ζήτησαν εξηγήσεις για την αλλαγή αυτή και τους λόγους που την επιβάλλουν ενώ προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να τους εφησυχάσει η διαβεβαίωση πως όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να κάνει αλλαγή σχολείου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από ....lamiafm1

Πετάξτε τις ασπίδες και ενωθείτε με τον Λαό

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πέριξ της Βουλής για να βροντοφωνάξουμε ΌΧΙ στο μεσοπρόθεσμο και όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το δίκιο του εργαζόμενου, να πάει σπίτι του. Όμως η αυριανή προσπάθεια θα πρέπει να έχει πανεθνικό χαρακτήρα. Όλοι να βγούμε στους δρόμους και να κάνουμε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο καθεστώς που μας κυβερνά χωρίς να έχει τη λαϊκή ετυμηγορία.
Θα ήθελα όμως να δω και τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στην καθολική αυτή προσπάθεια. Όχι, διαδηλώνοντας, αλλά να πετάξουν τις ασπίδες τους και να ενωθούν με το λαό ενώνοντας μαζί του και τη δική τους φωνή. Από 12% έως 49% θα είναι οι περικοπές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Δεν μπορεί λοιπόν να βρίσκονται απέναντι από τους άλλους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους.
ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. Αυτό θα είναι το ηχηρότερο μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Αντικοινοβουλευτικός

Από  ......antinews

H N.Δ. εγκλωβίζει τον Γιώργο με πρόταση μομφής στον "τσάρο"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στη Συγγρού με τη συμμετοχή όλων των στενών συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ., θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά στην πολιτική σκακιέρα. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες κερδίζει έδαφος το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες. «Ήρθε η ώρα να τις ζητήσουμε», αναφέρουν στελέχη της Ν.Δ. Ο Σαμαράς, όμως, δεν δείχνει να βιάζεται. Άλλωστε, είναι της άποψης ότι από τη στιγμή που δεν μπορείς να επιβάλλεις κάτι, δεν το ζητάς. Γι’ αυτό και τις τελευταίως ώρες, λέγεται ότι, αρχίζει να κερδίζει έδαφος η πρόταση μομφής.
Ήδη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κάνει επ’ αυτού μια πρώτη συζήτηση με τους στενούς συνεργάτες του. Κάποιοι, μάλιστα, δεν αποκλείουν να υπάρξει και αιφνιδιασμός. Στην περίπτωση που θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας, θα στραφεί εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Με την κίνηση αυτή, στη Συγγρού θεωρούν ότι θα επιτύχουν τον απόλυτο πολιτικό εγκλωβισμό του Γιώργου Παπανδρέου. «Θα τον αναγκάσουμε να στηρίξει έναν υπουργό, τον οποίο αμφισβητούν οι μισοί βουλευτές» αναφέρουν στελέχη της Ν.Δ.
ΑΞΙΖΕΙ: Στη Συγγρού δεν αποκλείουν να υπάρξει ακόμη και κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, από τη στιγμή που οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα κληθούν να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 Από .....parapolitika

Αντίρροπες δυνάμεις στο Χ.Α.


Του Δημήτρη Ζάντζα 

Με χαμηλό τζίρο και στον «απόηχο» μίας ακόμα υποβάθμισης της ελληνικής πιστοληπτικής αξιολόγησης, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. παραμένει σε «επαφή» με νέα χαμηλά.



Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα, μεταξύ άλλων, η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ, αλλά και η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.


Απώλειες έως 1,8% σημείωνε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών. Στον FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη των Βιοχάλκο και Eurobank, η ΕΤΕ εναλλάσσει πρόσημο μεταξύ των 4,62 και 4,77 ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και ΑΤΕ.


«Εν μέσω αντίρροπων ειδήσεων με αρκετά ισχυρή επιρροή σε δεικτοβαρείς τίτλους, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με αρκετές αναταράξεις και νευρικές διακυμάνσεις» σχολιάζει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.




 «Αφενός η σύνοδος κορυφής και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους αφετέρου η νέα υποβάθμιση από την S&P θα λειτουργήσουν ως παράμετροι αναφοράς για τις διακυμάνσεις των κυριοτέρων μετοχών» σημειώνει η χρηματιστηριακή.


Και προσθέτει ότι «από αυτό το ζεύγος γεγονότων θα κρατούσαμε ωστόσο την προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών και της ΕΚΤ για να αποφευχθεί ένα «πιστωτικό γεγονός» και λιγότερο την υποβάθμιση της S&P, η οποία ούτως ή άλλως ήταν εντός προγράμματος».


Υπό αυτό το πρίσμα μια έντονη υποχώρηση σε τραπεζικούς τίτλους χωρίς ιδιαίτερο τζίρο που θα ξαναέβλεπε τα χαμηλά έτους θα έχριζε κάποιας προσοχής σε επίπεδο τοποθετήσεων.


Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.255,95 μονάδες με μικρά κέρδη 0,29%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα σε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό έτους στις 1.238,19 μονάδες (-1,13%).


Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 8 εκατ. τεμαχίων αξίας 29,2 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 13,3 εκατ. ευρώ αφορούν «πακέτο» στη Jumbo), ενώ συνολικά 46 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 23 ενισχύονται και 25 διατηρούνται αμετάβλητες.

Από ..... capital

Τελικά δουλεύουν για μας ή μας…δουλεύουν;

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Πολιτικοί, είναι εκείνοι οι άνδρες και οι γυναίκες που επιλέγονται από Κόμματα και, ως μέλη κάποιου Κομματικού συνδυασμού βάζουν υποψηφιότητα και εκλέγονται μέσα από νόμιμες διαδικασίες, σε κάθε δημοκρατική χώρα του πλανήτη, για να εκφράσουν τις επιθυμίες ημών των…ψηφοφόρων ως μέλη κάποιας Εθνικής Βουλής ή Γερουσίας.

Με απλά λόγια εκλέγονται για να δουλέψουν για…ΜΑΣ!
Και με πιο θεσμικά λόγια, όπως προβλέπει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, σε κάθε δημόσια φανερή ή σε κάθε μυστική ψηφοφορία λειτουργούν «κατά συνείδηση» ως ελεύθερα, υπεύθυνα, σκεπτόμενα άτομα οπότε σε κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις ΟΦΕΙΛΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίζουν και ΕΝΑΝΤΙΑ στις επιταγές του Κόμματος με το οποίο εκλέχτηκαν!
Λογικά και απλά πράγματα κατανοητά όχι για κάθε 18ρη ή 18ρα που περνούν το όριο της ηλικίας και δικαιούνται να εκφράσουν τις δικές τους προτιμήσεις επιλέγοντας και ψηφίζοντας το Κόμμα που τους εκφράζει ιδεολογικά και τα πρόσωπα μέσα στο Κόμμα που τους αλλά ακόμη και 14χρονα αγόρια και κορίτσια που διαθέτουν ικανότητες κοινής λογικής!
Πού υπάρχει πρόβλημα;
Σε εκείνο ακριβώς το σημείο όπου ο εκλεγμένος βουλευτής ως άτομο που εκπροσωπεί ένα κομμάτι του Λαού αντιμετωπίζει το πολύ κρίσιμο δίλημμα που εκφράζει η πικρή επιλογή:
Λειτουργώ ως ελεύθερο, υπεύθυνο, λογικά σκεπτόμενο και ΗΘΙΚΟ άτομο ή αφήνοντα ΟΛΑ αυτά στην άκρη λειτουργώ ως τυφλό και κουφό φερέφωνο της «Κομματικής πειθαρχίας»;
Δημαράς, Οικονόμου, Σακοράφα είπαν ΟΧΙ στην εντολή να ψηφίσουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ (1) και …ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ από το ΠΑΣΟΚ!...Στο παρελθόν διαγράφηκαν και άλλοι από Πρωθυπουργούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!!!
ΔΥΣΚΟΛΟ, αλλά ωραίο πολιτικό σύστημα η Δημοκρατία όταν την πιστεύουμε και την εφαρμόζουμε όχι όμως όταν απλά την…επικαλούμεθα κατά το δοκούν και την ερμηνεύουμε κατά περίπτωση…
Μέσα και έξω από τη Βουλή των Ελλήνων αυτή την εποχή λέγονται, γράφονται και συζητιούνται πάρα πολλά καθώς η Ελλάδα, η ΠΑΤΡΙΔΑ και μαζί ο Ελληνικός Λαός βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά και πρωτόγνωρα οικονομικά φαινόμενα που ίσως μας οδηγήσουν και σε καθολική καταστροφή που λέγεται ΠΤΩΧΕΥΣΗ και απαξίωση των πάντων!
Πέρα, όμως, από τον κάθε μεμονωμένο Βουλευτή υπάρχουν και τα 5 Κόμματα της Βουλής και φυσικά οι ΠΕΝΤΕ Αρχηγοί τους…
Σταχυολογώ μερικές σημαντικές θέσεις που καταγράφουν τα ΜΜΕ ξεκινώντας από τον κ Πρωθυπουργό:
«Δεν πιστεύω ότι ο κ Σαμαράς βάζει το προσωπικό και Κομματικό του συμφέρον πάνω από την «σωτηρία της πατρίδας» και θα προτιμήσει να δει την Ελλάδα να πτωχεύει παρά να ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ» είναι περίπου η κύρια θέση του Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής…
Συνεχίζω με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σας υπενθυμίζω ότι οι δύο άνδρες στις πανεπιστημιακές τους σπουδές εκεί στο Amherst College, Massachusetts υπήρξαν και συγκάτοικοι…
«Δεν δέχομαι να γίνω συνένοχος και συνυπεύθυνος σε ένα οικονομικό πρόγραμμα που απέτυχε και μας οδηγεί σε μεγαλύτερη αποτυχία» επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους λέει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ Σαμαράς…
Η κυρία Παπαρήγα επιτίθεται:
«στα Τοκογλυφικά συμφέρονται του διεθνούς και ντόπιου Τραπεζικού Συστήματος που τσακίζει τους εργαζομένους ρουφώντας τους το αίμα με φορομπηχτικές τακτικές που δεν οδηγούν παρά στην μείωση μισθών και αποδοχών και στην τελική εξαθλίωση...»
Ο κ Τσίπρας ήταν ακόμη πιο παραστατικός με την ένστασή του το πρωί της Παρασκευής στην Βουλή λέγοντας στον κ Παπανδρέου, περίπου:
«Σταματήστε πια να μας σώζετε, αρκετά μας σώσατε ΔΕΝ θέλουμε άλλη σωτηρία, προχωρήστε σε εκλογές ΔΕΝ έχετε πλέον την λαϊκή υποστήριξη που απαιτείται για να συνεχίσετε να κυβερνάτε!»
Και στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ πάλι στο Σύνταγμα και τον Λευκό Πύργο ο κ Αϊβαλιώτης ως εκπρόσωπος του Κόμματος του ΛΑΟΣ διαπίστωσε, περίπου, ότι:
«οι κκ Παπανδρέου και Σαμαράς δεν θέλουν να Κυβερνήσουν ούτε επιθυμούν εκλογές επιλέγοντας αδιέξοδη στασιμότητα…»
Αναρωτιέται κανείς, τελικά ποιοι δουλεύουν για εμάς και ποιοι μας…δουλεύουν;

Από ..... activistis