Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ολονύχτιο θρίλερ στο Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ - Επεισόδιο Παπανδρέου-Παναγιωτακόπουλου


 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ τέθηκε ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών. Ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού και στελεχών του κόμματος


Μέχρι τις 3 το πρωί κράτησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία άρχισε με σχετική καθυστέρηση, καθώς ο εκ των βασικών ομιλητών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε από την αρχή στη συνεδρίαση και αποχώρησε τελευταίος, περί τις 3.30, από τα γραφεία της Ιπποκράτους, χωρίς να πει οτιδήποτε στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την είδηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε έντονη συζήτηση, ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως για παράδειγμα από τον Παντελή Οικονόμου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά, η κριτική δεν στράφηκε μόνο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στο κάδρο τοποθετήθηκαν και άλλοι υπουργοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου και του κ. Παπανδρέου, όταν ο πρώτος έθεσε θέμα ξένης επικυριαρχίας και μείωσης της εθνικής ανεξαρτησίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος τού ζήτησε να ανακαλέσει.
«Είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας και απαιτώ να ανακαλέσεις αμέσως αυτά που είπες και που με προσβάλουν» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου και διευκρίνισε πως η όποια βοήθεια έχει ζητηθεί είναι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και αφορά τη λειτουργία του κράτους.
Από ορισμένα μέλη του Συμβουλίου που έχουν χαρακτηριστεί «βενιζελικά», τέθηκε ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών. Το θέμα έθεσε η Τόνια Αντωνίου, με έμμεσο τρόπο, ζητώντας ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές, αλλιώς, προκειμένου να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση, να προκηρυχθούν εκλογές.
Ο βουλευτής Καρδίτσας, Νίκος Σαλαγιάννης, ανέφερε ότι χρειάζεται αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης αλλά και του κυβερνητικού σχήματος, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος πρότεινε και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος προκειμένου να συζητηθούν και εκεί, όσα συζητούνται το τελευταίο τετραήμερο στην κυβέρνηση (άτυπο υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα και κανονικό σήμερα) και στο κόμμα (συνεδρίαση Κ.Ο. την Τρίτη και Π.Σ την Τετάρτη). Την πρόταση αυτή, που απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Eρχονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Από 10% έως και 40% αναμένεται να περικοπούν οι αποδοχές των Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τα επιδόματα τους, με την σταδιακή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που θα επιφέρει σύγκλιση των μισθών στους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Η σύγκλιση δεν θα γίνει σε μηνιαία βάση, αλλά στο σύνολο των ετήσιων αποδοχών, δηλαδή υπολογίζοντας και τον 13ο και 14ο μισθό που λαμβάνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα γίνουν περικοπές έως και 40% στους υψηλόμισθους του Δημοσίου.

Δεδομένη θεωρείται, επίσης, η επιβολή φόρου υπέρ ανεργίας κατά 3%, επί του συνόλου των Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η περικοπή κατά 50% του επιδόματος του κινήτρου απόδοσης και πάγωμα ων μισθών με την εφαρμογή της πενταετίας στην απόδοση της ωρίμανσης και όχι της διετίας που ισχύει σήμερα.

Από ....inews



Σόϊμπλε: το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς !!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου εντός του 2012, όπως προέβλεπε το υφιστάμενο πρόγραμμα, φαίνεται κάτι παραπάνω από ανέφικτη. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του ισχύοντος προγράμματος δεν επαρκεί για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ενόσω διαρκεί το πρόγραμμα”.
Δεν το λέει ο Αντώνης Σαμαράς αυτό. Δεν το λέει ούτε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Και κυρίως δεν το λέει κανένας “εχθρός” της κυβέρνησης.
Πρόκειται για απόσπασμα από την επιστολή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε (εκτενής ανάρτηση υπάρχει στο antinews). Αντιλαμβάνεστε τι λέει αυτό το κομμάτι, διότι όλοι έστρεψαν τα φώτα τους στο σχέδιο διάσωσης. Λέει ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα, δηλαδή το Μνημόνιο που υπογράψαμε πριν ένα χρόνο έχει αποτύχει παταγωδώς.
Υπογραμμίζει ότι έχει γίνει κουρελόχαρτο και καλύτερα να το πάμε στα σκουπίδια.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που μας πίεζε να κάνουμε θυσίες, να υπογράψουμε το Μνημόνιο και να το τηρήσουμε πιστά. Αλλά εδώ δεν μας ενδιαφέρει η αλαζονεία του κ. Σόϊμπλε, ούτε η αναξιοπιστία του και τα πισωγυρίσματά του. Μας ενδιαφέρει ότι ένας κορυφαίος πρωταγωνιστής του δράματος της Ελλάδας παραδέχεται αυτό που ακόμη και σήμερα δεν παραδέχεται ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι το Μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα; Με αλαζονικό ύφος η υπουργός Παιδείας πριν από λίγο στο Mega προσπαθούσε να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα αλλά βουβάθηκε όταν την ρώτησαν τι θα γίνει αν μετά από λίγο καιρό ξαναπέσει έξω ο προϋπολογισμός άλλα 6,5 δισ.
Ο Σόϊμπλε παραδέχθηκε ότι το Μνημόνιο προκάλεσε δραματική ύφεση και αδυναμία της χώρας να βγει στις αγορές. Βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι ο Γερμανός γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί. Τα χαρτιά ήταν σημαδεμένα και οι αριθμοί έδειχναν ότι πάμε στον γκρεμό, αλλά όλο αυτό το σχέδιο ήταν ένα πείραμα.
Αυτή η ρημάδα η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, δεν το κατάλαβε ή ήταν κι αυτή στο κόλπο;
Α.Ψ.
Από .....parembasis

Ο τελευταίος εκβιασμός του Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Του Κώστα Ροδινού

Χθές είχαμε το ….μνημόσυνο του Μνημονίου Ι.

-Όπως ανακοινώθηκε η καταγεγραμμένη ανεργία βρίσκεται στο 16,2%. Πρόκειται για …ρεκόρ! Πάνω από τις 800 χιλιάδες οι άνεργοι με πιθανό το εφιαλτικό σενάριο μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουν στο 1.00.000! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τα ασφαλιστικά ταμεία.
-Η ύφεση και για το 2011 θα υπερβεί το 4% (3.8% εκτιμά η τρόικα, αλλά πότε έπεσαν μέσα;), εξέλιξη που καθιστά σχεδόν βέβαιη την αποτυχία όλων των δημοσιονομικών στόχων του προϋπολογισμού.
-Όσον αφορά στο έλλειμμα: «Στον προϋπολογισμό του 2011 η κυβέρνηση έθεσε ένα και μοναδικό στόχο: να μειώσει το έλλειμμα κατά τρεις μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 6,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ωστόσο έχει ανακοινώσει επισήμως πως θέλει να επιβάλει πρόσθετα μέτρα για να συγκεντρώσει 6,4 δισ. ευρώ. Απόκλιση δηλαδή από τον στόχο κατά 100%. Η αποτυχία είναι καθολική». Αυτά τα είπε χθές στη Βουλή ο κ. Φλωρίδης!
Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο:
-Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασαν τόσο έντονα τον κ. Παπακωνσταντίνου, που ισοδυναμεί με άρση της εμπιστοσύνης. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, θα είχε ήδη παραιτηθεί! Ουσιαστικά η κυβέρνηση δεν έχει υπουργό οικονομικών. Όμως, η …δουλειά έγινε! Οι βουλευτές τα είπαν, η κατάσταση ..εκτονώθηκε προσωρινά. Η ψήφιση του προγράμματος μετατέθηκε, για να στηθεί καλύτερα η παγίδα.
-Ο κ. Σόϊμπλε, ενημέρωσε, εγγράφως, τους ομολόγους του, αλλά και την ΕΚΤ, πως, αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μιας «μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας».
-Στον κ. Σαμαρά ασκήθηκαν πρωτοφανείς πιέσεις και του έγιναν άκομψες υποδείξεις να φανεί ….«συνεργάσιμος»!
-Η τρόϊκα, με την πολυαναμενόμενη έκθεση της, διαπίστωσε «μεταρρυθμιστική κόπωση από το τέλος του 2010»! Δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2011 πάει χαμένο!
-Στην ίδια έκθεση μας …απειλεί ότι η 5η δόση βρίσκεται στον αέρα, εκτός εάν…(υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο κ. Παπακωσταντίνου μας διαβεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει θέμα με την 5η δόση!»
Μετά από όλα αυτά, στο τέλος της ημέρας, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε στερεότυπα ότι λύση είναι η «αυστηρή εφαρμογή του μνημονίου και η συναίνεση»! Τους θέλουν όλους συνυπεύθυνους για να μην υπάρχει αντίδραση!
Το σκηνικό του εκβιασμού
Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου, σε συνεργασία με την τρόικα, στήνουν ένα πρωτοφανές σκηνικό εκβιασμού του πολιτικού κόσμου της χώρας και εκφοβισμού της κοινής γνώμης.
Θέλουν να περάσει, πάση θυσία, το Μεσοπρόθεσμό! Και για να το πετύχουν δεν υπολογίζουν τίποτα. Απειλούν, εκβιάζουν, νουθετούν, απαιτούν.
Δείτε τώρα τι σχεδιάζουν. Με το πρόσχημα ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου μετατίθεται για το τέλος του μηνός. Εν τω μεταξύ:
-Στις 20 Ιουνίου συνεδριάζει το Εurogroup για να αποφασίσει το νέο πακέτο δανεισμού, το οποίο θα καλύπτει την τριετία 2012-2014.
-Στις 23-24 Ιουνίου συνέρχεται η Σύνοδος Κορυφής, όπου αναμένεται να εγκριθεί το νέο πακέτο.΄
Αυτό θα συμβεί υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο που αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή στις 28 Ιουνίου!
Εν τω μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα, θα συντηρούνται τα σενάρια καταστροφής. Θα ασκείται φοβερή ψυχολογική πίεση και στους βουλευτές και στο λαό. Το Μεσοπρόθεσμο θα μοιάζει με ένα πρόγραμμα σωτηρίας που θα μας …γλυτώσει από την καταστροφή!
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Παπανδρέου θα επιστρέψει στην Ελλάδα ….νικητής και τροπαιούχος και ευθέως θα θέσει το δίλλημα: “εγώ σας …έσωσα, αλλά πρέπει και εσείς να κάνετε κάτι: Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, τότε δεν εκταμιεύεται η 5η δόση, ούτε εγκρίνεται το νέο πακέτο δανεισμού για την περίοδο 2012-2014!”
«Ψηφίζετε το Μεσοπρόθεσμο ή πτωχεύουμε!’
Ποιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος θα αναλάβει το βάρος να μην το ψηφίσει;
Είναι να απορείς..
Ειλικρινά, είναι να απορεί κανείς με την επιμονή τους! Εξακολουθούν να επιμένουν σε μια συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή. Γιατί;
Μήπως, έχει δίκιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, που χθές είπε, επί λέξει, στην εκπομπή του Αντένα «Καλημέρα Ελλάδα» : ”Έχουν συμφωνήσει να γίνει χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια“ μεταφέροντας το χρέος σε θεσμικούς επενδυτές;» «Η μεταφορά του χρέους», είναι η φράση κλειδί. Ουδείς τον διέψευσε.
Μήπως έχει δίκιο η Wall Street Journal, που έγραφε τη Δευτέρα ότι η «Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει»; Γιατί αν κρίνουμε από το ότι η DT απέκτησε το 10% του ΟΤΕ, αντί μόλις 400 εκατομμυρίων ευρώ (η κυβέρνηση Καραμανλή είχε πωλήσει το 30% αντί 4 δις ευρώ), ενώ μεθοδεύεται εντός του 2011 και η πώληση του ΟΠΑΠ, τότε βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας έναντι ευτελούς τιμήματος.
Μήπως τελικά έχει δίκιο Στίγκλιτς, που σημείωνε χθές με άρθρο του στην Project Syndicate. «Η ΕΚΤ θα έπρεπε να προτάσσει το γενικό συμφέρον έναντι του κέρδους των τραπεζιτών και των επενδυτών. Οι άνθρωποι θα πρέπει να τίθενται σε προτεραιότητα και όχι οι μέτοχοι των τραπεζών και οι επενδυτές»; Μήπως τελικά όλα γίνονται για να σωθούν οι τράπεζες;
Συμπέρασμα: Αν το Μνημόνιο Ι ήταν καταστροφικό, το Μνημόνιο ΙΙ θα είναι τραγωδία. Τα αποτελέσματά του θα είναι δραματικά για την κοινωνία , την οικονομία, αλλά και την εθνική μας υπόσταση. Θα το επιτρέψουμε;

Από ..... antinews

Κυρ. Μητσοτάκης«Προτείνω την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Δέσμη ουσιαστικών προτάσεων για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και την ηθική αποκατάσταση του κοινοβουλίου στα μάτια της κοινής γνώμης καταθέτει με αποκλειστική του συνέντευξη στη «metro» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, προτείνει τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, την αμετάκλητη διακοπή της βουλευτικής σύνταξης και όλων των προνομίων, καθώς και την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων.

Ο κ. Μητσοτάκης, τις προτάσεις του αυτές, τις γνωστοποίησε χθες με επιστολή προς όλους τους συναδέλφους του βουλευτές, αναζητώντας την ευρύτερη δυνατή υιοθέτησή τους.

Συνέντευξη στο Γιώργο Κατσίγιαννη
Κύριε Μητσοτάκη, στείλατε μια επιστολή σε όλους τους βουλευτές με προτάσεις για αλλαγές στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας σας;
Είναι πλέον προφανές ότι στα μάτια της πλειοψηφίας των πολιτών το πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο και κατώτερο των περιστάσεων.
Όλοι πλέον βιώνουμε μέρες πρωτόγνωρης οργής, που στρέφεται πρωτίστως κατά του Κοινοβουλίου.
Οι πολίτες δεν προσάπτουν στους πολιτικούς μόνο ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο που έχει φτάσει η χώρα. Τους κατηγορούν επίσης ότι ενδιαφέρονται κυρίως για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για το καλό των πολιτών τους οποίους εκπροσωπούν.
Κι ενώ για την οικονομική κρίση δεν υπάρχουν εύκολες ή γρήγορες λύσεις, πιστεύω ότι η απαξίωση της Βουλής μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα με μια σειρά από πρωτοβουλίες.
Γι’ αυτό έστειλα μια ανοιχτή επιστολή σε όλους τους συναδέλφους βουλευτές, προτείνοντας επτά συγκεκριμένα μέτρα, που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε πίσω έστω ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας μας.
Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Πρόσφατα προτείνατε μείωση του αριθμού των βουλευτών κατά ένα τρίτο. Εμμένετε σε αυτήν την πρόταση;
Ναι. Πιστεύω ότι ο αριθμός των βουλευτών πρέπει να μειωθεί από 300 σε 200. Σε σχέση με άλλες χώρες παρεμφερούς μεγέθους, η Ελλάδα έχει πολλούς βουλευτές.
Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 επιτρέπεται από το Σύνταγμα και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, στο πλαίσιο μιας αλλαγής του εκλογικού νόμου, που θα ανακατανέμει τις εκλογικές περιφέρειες, με κεντρικό άξονα τη δημιουργία μικρότερων εκλογικών περιφερειών.
Με μια τέτοια κίνηση, όχι μόνο εξοικονομούμε χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αλλά το βασικότερο είναι ο πολιτικός συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης, που είναι πολύ πιο σημαντικός από την εξοικονόμηση των 11 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό που αυτή συνεπάγεται.
Διαβάζουμε όμως ότι αναφέρεστε και στην κατάργηση προνομίων των βουλευτών, όπως τα βουλευτικά αυτοκίνητα και η βουλευτική σύνταξη.
Τα βουλευτικά αυτοκίνητα πρέπει να καταργηθούν. Είναι τουλάχιστον προκλητικό σήμερα, όταν μια μέση ελληνική οικογένεια έχει τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, να παρέχει η Βουλή στους βουλευτές μεταφορικό μέσο, το οποίο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 5,4 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Και η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί. Ο βουλευτής θα δικαιούται σύνταξη μόνο από έναν ασφαλιστικό φορέα - αυτόν στον οποίο ανήκε ως εργαζόμενος πριν γίνει βουλευτής -, ενώ για όσο διάστημα διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα θα καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές του από τη Βουλή. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να αμείβονται οι βουλευτές με περισσότερα χρήματα για να συμμετέχουν σε επιτροπές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς τους.
Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ άλλα 6 εκατ. μπορούν επίσης να εξοικονομηθούν με το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, που έτσι κι αλλιώς δεν το παρακολουθεί κανένας Έλληνας πολίτης.
Κύριε Μητσοτάκη, φτάνουν όμως αυτά; Πώς απαντάτε στην οργή των πολιτών για την ατιμωρησία και τις υπόνοιες για πλουτισμό πολλών πολιτικών;
Και για αυτά υπάρχουν προτάσεις. Στην επιστολή μου προτείνω την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί άμεσα με την κοινή βούληση όλων των κομμάτων η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας να εισηγείται πάντα και για όλες τις υποθέσεις υπέρ της άρσης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επίσης έχω ξαναπεί και επιμένω στην ανάγκη ανάρτησης του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο Διαδίκτυο.
Τα «πόθεν έσχες» πρέπει να είναι προσβάσιμα από τους πολίτες, όχι μόνο για τον τελευταίο χρόνο, αλλά από το έτος που εισήλθαν για πρώτη φορά στη Βουλή.
Δεν είναι κακό να μπαίνει κανείς πλούσιος στην πολιτική, αλλά να μπαίνει φτωχός και να βγαίνει πλούσιος. Είναι ανάγκη ο κάθε Έλληνας πολίτης να μπορεί να έχει συγκριτική εικόνα για τα οικονομικά των βουλευτών, ώστε να μη χαρακτηρίζονται ισοπεδωτικά όλοι «κλέφτες».
Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσουν οι συνάδελφοί σας σε αυτές τις προτάσεις; Πιστεύετε ότι πραγματικά μπορεί να υπάρξει η βούληση να γίνουν τέτοιες αλλαγές;
Κοιτάξτε, τα λόγια σήμερα δεν έχουν πλέον καμία αξία. Οι πράξεις μας είναι αυτές που θα μας κρίνουν.
Ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν, όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» οι ίδιοι.
Πάντως, η αμηχανία είναι ανεπίτρεπτη και η αδράνεια μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η προσαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας στις απαιτήσεις των καιρών αποτελεί δική μας ευθύνη.

Πηγή: www.metrogreece.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com