Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Οι εκλογές αποτελούν πλέον μονόδρομο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά την προχθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και τις εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, οι εκλογές αποτελούν μονόδρομο.

Και αποτελούν μονόδρομο γιατί ο ελληνικός λαός διαφωνεί με την πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση, απορρίπτει την πολιτική της και διεκδικεί το αυτονόητο: να εκφράσει την  άποψή του.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν  την πολιτική, κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να δεσμεύσουν  τη χώρα μέχρι το 2014.

Και είναι λυπηρό,  γιατί ο  κ. Παπανδρέου, αντί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το λαϊκό αίτημα να επιχειρεί  απροκάλυπτα  να μετατρέψει το προσωπικό του αδιέξοδο, σε αδιέξοδο της χώρας.

Να μας …απειλεί με χρεοκοπία προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και  να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία νομοτελειακά, οδηγεί στη χρεοκοπία.

Δανείζεται από τις γενιές που ¨εκκολάπτονται ακόμα» για να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία και τη ακόρεστη επιθυμία του για εξουσία.

Στο δίλλημα που θέτει, «εκλογές ή χρεοκοπία»,  η απάντηση είναι απλή:  Σε χρεοκοπία μας οδηγεί το Μνημόνιο και η πολιτική του κ. Παπανδρέου.

Οι εκλογές δεν θα φέρουν τη χρεοκοπία, αλλά τη λύτρωση.

Η Ιρλανδία πριν μερικούς μήνες και η Πορτογαλία προχθές,  μας έδειξαν ότι και εκλογές μπορούν να γίνουν και κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει, χωρίς να καταστραφεί η χώρα.

Είναι αδιανόητο οι εκλογές, που αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας, να  θεωρούνται καταστροφική επιλογή και προάγγελος αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων.

Όσοι πρεσβεύουν τέτοιες απόψεις, υπονομεύουν τη δημοκρατία και υποτιμούν βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας.

Εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιατί από την κυβέρνηση ξέρουμε τι να περιμένουμε και το έχουμε ήδη απορρίψει..

Η Ν.Δ.  πρέπει να αφουγκραστεί την κοινωνία και τις αγωνίες της.

Γιατί αν δεν το κάνει, τότε διατρέχει το κίνδυνο να ξεπεραστεί  και από την κοινωνία και από τις εξελίξεις.

Αν η Ν.Δ. αισθάνεται έτοιμη και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τότε έχει την υποχρέωση να ζητήσει εκλογές.

Προφανώς και είναι εκβιαστικό το κυβερνητικό δίλλημα «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», αλλά δεν αρκεί η καταγγελία.

Αν το Μεσοπρόθεσμο είναι μια συνταγή καταστροφής, τότε η Ν.Δ. πρέπει να ζητήσει την εντολή του λαού για να εμποδίσει την εφαρμογή του.

Αυτό το ποτάμι της οργής που κατακλύζει τις πλατείες δεν ανακόπτεται με υποσχέσεις, δεν ηρεμεί με ημίμετρα, δεν αντιμετωπίζεται με μεθόδους καταστολής.

Μόνο η δύναμη της αλήθειας και της ελπίδας  για μια νέα αρχή, μπορεί να το σταματήσει προσωρινά. Γιατί θα βρίσκεται σε εγρήγορση.

Η χώρα χρειάζεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Σ’ αυτό το αίτημα του ελληνικού λαού οφείλουν να ανταποκριθούν τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Δεν μπορούν να το περιφρονήσουν, ούτε  να το αγνοήσουν.

Αυτό το αίτημα του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν να το σεβαστούν και οι … εταίροι μας γιατί γνωρίζουν ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει με την κοινωνία απέναντι.

Κώστας Ροδινός

Το νέο Μνημόνιο είναι προσβολή προς την Δημοκρατία μας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Και το νέο Μνημόνιο  θα αποβεί καταστροφικό για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί ακολουθεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Με μια οικονομία σε ύφεση δεν αυξάνεις τη φορολογία, δεν μειώνεις τα εισοδήματα, δεν περιορίζεις την κατανάλωση. Τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο θα επιδεινώσουν την ελληνική οικονομία. Ένα είναι βέβαιο: το Φθινόπωρο θα μας ζητάνε  πρόσθετα μέτρα, για να κλείσουν την τρύπα που θα δημιουργήσουν αυτά  που λαμβάνονται τώρα.

Δεύτερον, γιατί  ουσιαστικά στραγγαλίζει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα. Ειλικρινά το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να ζήσει με 500 ευρώ το μήνα; Εκτός και αν θέλουν,  με μια δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου,  να μας οδηγήσουν εκεί. Αλλιώς ποια λογική εξυπηρετεί η  φημολογούμενη μείωση του αφορολογήτου στις 6,000 ευρώ;

Τρίτον γιατί, υπό τον μανδύα της «τεχνικής υποστήριξης», η διακυβέρνηση της χώρας ουσιαστικά εκχωρείται σε κάποιους γραφειοκράτες αγνώστου εθνικότητας. Οι υπουργοί θα συναποφασίζουν υπό το άγρυπνο μάτι και κατόπιν εγκρίσεως κάποιου χαμηλόβαθμου …Τόμσεν. Αλήθεια, θα υπάρξουν υπουργοί που θα δεχθούν αυτό το πρωτοφανές….καπέλωμα; Τέτοιο κόλλημα πια με την καρέκλα;

Τέταρτον, γιατί δρομολογείται πλέον η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θα δοθούν φιλέτα του ελληνικού δημοσίου, υπό συνθήκες πίεσης, έναντι ευτελούς τιμήματος.

Πέμπτον, γιατί οι μεθοδεύσεις (ως προς την  ψηφοφορία),  οι «φιλικές υποδείξεις» για συναίνεση, τα εκβιαστικά διλήμματα,  η εσκεμμένη ασάφεια για την τελική μορφή πολλών ρυθμίσεων, ουσιαστικά συνιστούν προσβολή προς τη  δημοκρατία μας. Εδώ πλέον τίθεται θέμα ενεργοποίησης του ακροτελεύτιου  άρθρου του Συντάγματος.

Κ.Ρ.

Από ......antinews

Ο Μπερλουσκόνι δικαίωσε το Δίστομο, προκαλώντας αντιδράσεις στην Γερμανία!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Σίλβιο που οι εδώ δημοσιοχαχόλοι τον παρουσιάζουν ως τσοντόβιο (τα τραβεστί που προτιμούν οι “σοσιαλιστές” είναι πιο ιν προφανώς) καθάρισε για τους Έλληνες απογόνους των θυμάτων του ναζισμού. Όλους μας δηλαδή.
Η Ιταλία αποφάνθηκε παρά τις Γερμανικές πιέσεις: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.
Αφιερωμένη η απόφαση στον ΔΟΛ, στο MEGA, στον Μπόμπολα κλπ κλπ κλπ.
Δείξτε μας τώρα πάλι το πουλί του Μπερλουσκόνι γελοίοι.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com