Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

"Αντεξαν" την υποβάθμιση οι τράπεζες

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com 


 Του Δημήτρη Ζάντζα

Πτωτική και η δεύτερη συνεδρίαση Ιουνίου στο Χ.Α., στον «απόηχο» της χθεσινής υποβάθμισης του ελληνικού χρέους από τη Moody’s και εν μέσω πτωτικών τάσεων στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.



 Στον FTSE20 μόλις πέντε τίτλοι ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν τα κέρδη των MIG, ΔΕΗ και ΕΤΕ, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε ο τίτλος του ΟΤΕ με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας.

Έντονη ήταν -εκ νέου- η διακύμανση του δείκτη των τραπεζών, που έκλεισε με μικρές απώλειες και με μοναδικό τίτλο σε θετικό έδαφος την ΕΤΕ.

«Ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας μεταβλητότητας για το Χ.Α, καθώς πριν το τέλος του θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος και τη μελλοντική του χρηματοδότηση» σχολίαζε σήμερα η Kyprou Securities.



 Αναλυτές σχολιάζουν ότι και το επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να αναμένεται αλλαγή στο συναλλακτικό μοτίβο του ελληνικού ταμπλό, καθώς αφενός η απόφαση της Moody’s για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας «γεννά» νέες αβεβαιότητες, αφετέρου κορυφώνονται οι διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το «ελληνικό ζήτημα».

Στο ταμπλό της Πέμπτης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,99% στις 1.277,23 μονάδες, μετά από εναλλαγές προσήμου σε εύρος διακύμανσης 28 περίπου μονάδων ή 2,18%.

Συνολικά διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 22,97 εκατ. τεμαχίων, αξίας 79,83 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 13,7 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές) ενώ συνολικά 77 μετοχές ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με απώλειες, 43 ενισχύθηκαν και 161 παρέμειναν αμετάβλητες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, μετά από διακύμανση 3,49%, οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 0,32% στις 952,22 μονάδες.

Αναλυτικά από τον FTSE20, ξεχώρισε η άνοδος 8,62% της MIG στα 0,63 ευρώ, ακολούθησε η ΔΕΗ με κέρδη 2,00% στα 9,69 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα έκλεισε ενισχυμένη 1,46% στα 4,87 ευρώ. Θετικό το κλείσιμο και για τους τίτλους των ΕΛΠΑ και Motor Oil στα 6,66 και 8,84 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αμετάβλητη στα 1,02 ευρώ ολοκλήρωσε η Τρ. Πειραιώς.

Στον αντίποδα, οι ΟΤΕ και Τρ. Κύπρου υποχώρησαν 3,90% και 3,69% στα 6,90 και 2,09 ευρώ, σε 3,03% και 2,08% διαμορφώθηκαν οι απώλειες των ΟΠΑΠ και Jumbo, ενώ πτωτικά σε ποσοστό 2,00% και 1,60% κινήθηκαν οι Coca-Cola 3E και Τιτάν. Οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Marfin Popular Bank υποχώρησαν 1,56% και 1,14%, ενώ με απώλειες μικρότερες του 1% ακολούθησαν οι Μυτιληναίος, Τ.Τ., Eurobank, Βιοχάλκο και Alpha Bank.

Από ....capital

«Πιθανή η υποθήκευση δημόσιας περιουσίας»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τι περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό σχέδιο

Αναφορά σε ενδεχόμενο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ε.Ε για πιθανή υποθήκευση δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας που θα χρησιμοποιηθεί για την έκδοση κρατικών ομολόγων που θα διατεθούν σε τράπεζες, κάνει με δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βοηθούσε την Ελλάδα στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει επιπρόσθετη βοήθεια από τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Η συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για να πειστούν οι εμπορικές τράπεζες να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν όταν λήξουν. «Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε εξετάζουν αυτή την επιλογή της μετακύλισης, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς θα πειστούν οι τράπεζες να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο», σχολιάζει το Reuters.

Με βάση αυτή την πρόταση, η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση δημόσια περιουσία που δεν μπορεί να πουλήσει εύκολα.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βέβαια, θα «φρέναρε» το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς ότι προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για νέα έκδοση ομολόγων δεν μπορεί να πωληθεί.

«Δεν υπάρχουν καλές επιλογές. Όλες οι επιλογές είναι δύσκολες ή το λιγότερο προβληματικές», ανέφερε πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Το μόνο σαφές είναι ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη».
Από ...Newsbeast

Σαμαράς: δεν γύρισα για να υποχωρήσω, γύρισα για να παλέψω

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αποσπάσματα από την σημερινή ομιλία Σαμαρά στο Ηράκλειο:
Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν χώροι με μεγάλο ιστορικά βάρος. Παντού στην Ελληνική γη υπάρχουν σύμβολα που μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Αλλά εδώ στην Κρήτη έχει διασωθεί ακέραιη και μια μακραίωνη παράδοση λεβεντιάς και φιλότιμου. Εδώ ακόμα, το να μη κάνεις πίσω όταν το απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας, είναι ζωντανό πρόσταγμα μέσα στα κύτταρα των ανθρώπων.
Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…
Ξέρω πως περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι ξαφνικά εκεί που οικογένειες είχαν δύο μισθούς Τώρα έχουν μισό. Ή κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι ίδιες και τρέχουν. Ξέρω τι σημαίνει να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την Αξιοπρέπειά τους. Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος!
Πέρσι με εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπα όχι. Σήμερα πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι! Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο»… Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος. Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό είμαι αντίθετος στην Πολιτική που σκοτώνει την Ελληνική Οικονομία και διαλύει την Ελλάδα. ..
Σήμερα δεν απαξιώνουν τις προτάσεις μας… Ζητούν να τις ενσωματώσουν! Γιατί ζητούν να τις ενσωματώσουν; Γιατί οι δικές τους δεν δούλεψαν! Αν δούλευε η δική τους Πολιτική, αν δούλευε το Μνημόνιο, δεν θα ασχολούνταν μαζί μας. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προχωρούσε, αν μπορούσε, χωρίς εμάς. Αλλά ξέρει ότι η πολιτική της δεν δουλεύει. Και χρειάζεται να τη στηρίξουμε κι εμείς. Όμως τους το είπα από την αρχή, τους το είπα και στο Ζάππειο, τους το είπα και την περασμένη Παρασκευή, τους το είπα και στη Βουλή προχθές, τους το λέω και σήμερα από ’δω, από το Ηράκλειο της Κρήτης: Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω…
Στέκουμε όρθιοι, κοιτάμε μπροστά, Και λέμε όλες τις απαγορευμένες για ορισμένους λέξεις:

Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι. Και αδιόρθωτοι…Και δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές.
Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν.
Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; – μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!
Εμείς πάντως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα: Αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες!
Να το ξέρουν, όμως: εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους: Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος;
Ας γνωρίζουν ότι εμείς Επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές.
Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, Επανεκκίνηση της Οικονομίας, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Και απ’ αυτά δεν υποχωρούμε χιλιοστό. Άλλωστε, και οι εταίροι μας κάποια στιγμή θα καταλάβουν, Η συνέχιση ενός λάθους οδηγεί σε μεγαλύτερο αδιέξοδο κι ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον οι ίδιοι να βυθίζεται η Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο…
Γι’ αυτό δεν έχουμε αντίπαλο. Δεν έχουμε απέναντί μας κανένα! Ακόμα και στελέχη άλλων κομμάτων, ακόμα και οπαδοί και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, εύχονται και προσεύχονται να κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος. Ε λοιπόν, αυτό θα κάνουμε.
Θα κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος! Εκφράζουμε όλους τους Έλληνες που καταλαβαίνουν πια ότι η πολιτική αυτή διαλύει και ισοπεδώνει τα πάντα. Δεν σώζει τη χώρα… Αυτή η Πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτή τη μάχη δίνουμε. Όρθιοι και ανυποχώρητοι. Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, Όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!
Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους – λίγους – τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας… Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!
Εμείς παλεύουμε όλοι, για να αλλάξει η Πολιτική του Μνημονίου, Για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Για να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα. Πιστεύουμε στους στόχους μας. Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε δυνατοί. Η Κρήτη ξέρει από αγώνες. Η Κρήτη ξέρει να νικάει. Από εδώ από την Κρήτη, στέλνω μήνυμα Νίκης και Αισιοδοξίας. Σε όλη την Ελλάδα. Με τη βοήθεια του Θεού, Καλή δύναμη, καλό αγώνα, σε όλους μας…

Από.....antinews

Κίνηση βουλευτών αναστατώνει το ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Όπως διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό Τύπο επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ετοιμάζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με βασικό αίτημα να συζητηθεί αναλυτικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στα συλλογικά όργανα.
Από το πρωί υπήρχε προσπάθεια συλλογής υπογραφών ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός προκειμένου να ζητήσουν να μην κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του ενός άρθρου αλλά περισσότερων ώστε να μπορούν να εκφράσουν τις πιθανές αντιρρήσεις και ενστάσεις που έχει ο καθένας και να ψηφίσουν κατά κρίση.
O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες
Ποιοι βουλευτές αντιδρούν; Διαβάστε σχετικές αναρτήσεις μας των προηγούμενων ημερών:
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο
Περισσότεροι από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν διαμηνύσει, εδώ και δύο εβδομάδες, σε συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι είχαν πρόβλημα να ψηφίσουν τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου που αφορούν τις δικές τους κόκκινες γραμμές. Οι ενστάσεις των περισσότερων αφορούσαν την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, ενώ κάποιοι έβαλαν περισσότερα ζητήματα.
Το επιτελείο του πρωθυπουργού είχε ανησυχήσει πάρα πολύ, γι’ αυτό και κάποια στιγμή φάνηκε να καταλήγουν ότι θα φέρουν προς ψήφιση το μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο, προκειμένου να μην έχουν τη δυνατότητα οι «διαμαρτυρόμενοι» να καταψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις. Το plan Β, συμπεριελάμβανε τη Ν.Δ. Δηλαδή, όπου θα καταψηφίζονταν άρθρα από το ΠΑΣΟΚ, να υπερψηφίζονταν από τη Ν.Δ, αλλά αυτό τους φάνηκε πιο περίπλοκο και με μεγαλύτερο βαθμό ρίσκου.
Οι δέκα που είχαν στείλει το μήνυμα και αρκετοί ακόμα, είχαν σκοπό να μιλήσουν στον ΚΤΕ (κοινοβουλευτικός τομέας ελέγχου) του ΠΑΣΟΚ, βγάζοντας τη δική τους κραυγή αγωνίας. Επειδή το Μαξίμου είχε πολύ έγκυρες πληροφορίες για το τι θα ακουγόταν στον ΚΤΕ, το ανέβαλε, προκειμένου να ζυμωθούν κάποιοι και να χαμηλώσουν τους τόνους τους
Οι εκσυγχρονιστές ξανάρχονται
Παρά την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ τελευταία, υπάρχει μία ομάδα που συγκροτείται αργά και σταθερά εδώ κι ένα χρόνο. Πρόκειται για τους «νεοεκσυγχρονιστές» που τελευταία έχουν πυκνώσει τις συναντήσεις και τα δείπνα. Φυσικός ηγέτης της άτυπης ομάδας, μέχρι στιγμής, είναι ο Γιώργος Φλωρίδης που παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες κι έχει μία πιο οργανωμένη παρουσία στα ΜΜΕ. Μαζί του ο Νάσος Αλευράς, ο Κώστας Καρτάλης, ο Πάρης Κουκουλόπουλος και άλλοι.
Οι «νεοεκσυγχρονιστές» ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά όχι αντίστοιχη με αυτήν της κοινωνίας, δηλαδή σε αντιμνημονιακή βάση. Η κριτική τους αφορά κυρίως στην καθυστέρηση υλοποίησης των μέτρων που προτείνει η τρόικα και γενικά συμφωνούν σε πολλά ακόμα και με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι διατηρούν επαφή κι επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη.
Λέγεται ότι επεξεργάζονται ήδη πολύ συγκεκριμένα σχέδια και ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για σαφή διαφοροποίηση ως τάση ή με άλλον τρόπο, όταν ο καιρός το επιτρέψει.
Κύκλοι προσκείμενοι στην εκσυγχρονιστική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα, αλλά ότι υπάρχουν συνομιλίες με βουλευτές της Ν.Δ, φωτογραφίζοντας αυτούς που ο Φαήλος Κρανιδιώτης αποκαλεί ντιντήδες.

Από......antinews

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Αναρτήθηκε από........ energoipoliteskv.blogspot.com

Ισπανία και Τουρκία φαίνεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της φετινής σεζόν καθώς απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος όσων επρόκειτο να ταξιδέψουν προς τις χώρες της βορείου Αφρικής. Θετικό όμως το κλίμα και για την Ελλάδα

 

 

 

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη όσον αφορά την πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα εμφανίζεται η γερμανική TUI. Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle η εκπρόσωπος του ομίλου Ραμόνα Φετ:

 

«Στην TUI είμαστε ικανοποιημένοι με τις κρατήσεις για το 2011. Ήδη καταγράφουμε αύξηση σε διψήφιο ποσοστό σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η Ελλάδα ανακάμπτει και φυσικά επωφελείται από την υψηλή καταναλωτική διάθεση και την γενικότερα αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών την τρέχουσα χρονιά».

Η Ελλάδα επωφελείται και από τις εξελίξεις στις χώρες της βορείου Αφρικής ωστόσο η αύξηση που καταγράφεται στις κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς αποδίδεται περισσότερο σε άλλους παράγοντες, υποστηρίζει ο Ματίας Μπράντες, εκπρόσωπος της Thomas Cook: «Η Ελλάδα επωφελείται και από τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική αλλά η Ελλάδα πάει γενικότερα καλά αυτή τη χρονιά. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των κρατήσεων. Γενικά η Ελλάδα έχει φέτος καλές τιμές ενώ από την άλλη είναι ούτως ή άλλως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών».

«Η Ελλάδα πρέπει να συγκρίνεται με την Ισπανία»
Η Ελλάδα, σημειώνει ο Ματίας Μπράντες, συγκαταλεγόταν πάντα στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών, παρότι, όπως λέει, δεν ανήκει στους πλέον φθηνούς προορισμούς σε σύγκριση για παράδειγμα με την Τουρκία. Γι΄ αυτό άλλωστε η σύγκριση με τη γείτονα στο πεδίο αυτό είναι δύσκολη: τουρίστες που επρόκειτο να περάσουν τις διακοπές τους σε χώρα της βορείου Αφρικής, όπως την Αίγυπτο ή την Τυνησία, και αποφασίζουν να αλλάξουν τις κρατήσεις τους λόγω των εξελίξεων, επιλέγουν συνήθως την Τουρκία που προσφέρει παρόμοια πακέτα και κυρίως πακέτα all inclusive. H Ελλάδα, σημειώνει ο ίδιος, προσελκύει διαφορετικό κόσμο που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περισσότερα και ως εκ τούτου έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Γι΄ αυτό στο πεδίο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να συγκρίνεται περισσότερο με την Ισπανία ή και τις Καναρίους Νήσους.
Η εκπρόσωπος της TUI προσθέτει: «Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι διαφορετικοί από εκείνους που επιλέγουν την Τουρκία. Η τελευταία έχει μια πλούσια προσφορά σε πακέτα all inclusive ενώ τα ελληνικά είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στις προσωπικές επιθυμίες των τουριστών».
Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κρήτη, σύμφωνα με την κυρία Φετ. Σημαντική είναι η ζήτηση στο μεταξύ και για μικρότερα ελληνικά νησιά, όπως την Κέρκυρα και την Κω, για τα οποία η TUI προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα, για παράδειγμα μόνον για ζευγάρια ή οικογένειες.
Κρήτη, Ρόδο, Κω και Μύκονο προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες της Thomas Cook, όπως μας είπε ο εκπρόσωπος του ομίλου Ματίας Μπράντες.
Τέλος, αυξημένη ζήτηση στα αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα καταγράφει μέχρι στιγμής και η Germanwings. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Ανγκέλικα Σβαφ, είναι η Κρήτη, η Αθήνα και η Κέρκυρα.
Ρεπορτάζ: Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου

Χθες πήγε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο Δημαρχείο των Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteslv.blogspot.com




Έκπληκτοι  έμειναν  οι  υπάλληλοι  του  Δήμου όταν  η  ΔΕΗ  πήγε  να  τους  κόψει  το  ρεύμα την  ώρα  που  εργαζόντουσαν.

Ο  Δήμος  Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου  οφείλει  στη  ΔΕΗ  ένα  χρέος  περίπου   300.000  ευρώ.
  Αυτό  το  χρέος  άρχισε  να  αυξάνεται  από  την  προηγούμενη  Δημοτική  αρχή  η οποία   δεν  πλήρωνε  τις  υποχρεώσεις  της  προς  τη  ΔΕΗ. 

Όποτε  πήγαινε  η  ΔΕΗ  στο  Δήμο  για  να  κόψει  το  ρεύμα  έδινε  ο  Δήμος  κάποια  χρήματα  στη  ΔΕΗ  και  έτσι  δεν  γινότανε  η  διακοπή  του  ρεύματος.

Το  ίδιο  έγινε  και  χθες  όταν  πήγε  η  ΔΕΗ  να  κόψει  το  ρεύμα  στο  Δημαρχείο  μεσολάβησε  ο  Δήμαρχος  και  είπε  ότι  θα  σας  δώσω έναντι  κάποια  χρήματα  αποφεύγοντας  έτσι  να  γίνει  η  διακοπή  του  ρεύματος.

Δεν  μπορεί  όμως  ένας  Δήμος  να λειτουργεί   κάθε  μέρα  με  τον  φόβο  της  διακοπής  του  ρεύματος.  Δεν  πρέπει  να  ξεχνάμε  ότι  στο  Δήμο λειτουργούν  αντλιοστάσια  για  το  Βιολογικό  τα  οποία  αν  ξαφνικά  σταματήσουν  να  λειτουργούν  θα  έχουν  σοβαρές  επιπτώσεις  στη  λειτουργία  του  Βιολογικού  και  κατ`  επέκταση  στην  υγεία  των  δημοτών.

Πιστεύουμε  ότι  η  σημερινή  Δημοτική  αρχή  πρέπει  να  προχωρήσει  σε  ένα  διακανονισμό  του  χρέους  της  με  τη  ΔΕΗ αποπληρώνοντας  το   με  δόσεις  για  να  μην  ξαναβρεθεί  πάλι  στην  ίδια  θέση  μετά  από  ένα  ή  δυο  μήνες.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com