Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : 31 5 2011 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com






















Ευφρόσυνο φάλτσο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η νεότης αλληλογραφεί με το απρόβλεπτο. Αυτό είναι που δεν κατάλαβαν όσοι βλέπουν με έκπληξη τη νεολαία να μην ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά να συνωστίζεται στις καλόκαρδες πλατείες του (μεσογειακού) κόσμου και να δίνει οξυγόνο στην ημιθανή έννοια του πολιτικώς μετέχειν...


Λένε πολλά οι αμήχανοι, διαπιστώνοντας ότι σ' αυτό το ευφρόσυνο φάλτσο συμμετέχουν αγανακτισμένοι κάθε λογής και ηλικίας... Λένε ότι είναι ετερόκλητο σύνολο. Ε, και; Ποια στιλβωμένη καθαρότης αποκλείει τη μάχιμη συνύπαρξη συντηρητικών - προοδευτικών; Ποια βλογιοκομμένη λογική θέτει όρους και προϋποθέσεις εκδίδοντας πιστοποιητικό «ενεργού πολίτη»; Λένε πως έτσι δεν γίνεται πολιτική. Με ανεμομαζώματα του Facebook. Σοβαρά; Πολιτική γίνεται ακόμη και με σήματα καπνού ή φρυκτωρίες. Αρκεί το σήμα να ανάβει προβολείς στο γόνιμο. Να ενεργοποιεί τον κόσμο και να τον κατεβάζει στον δρόμο... Λένε πως δεν έχουν στόχο οι «αγανακτισμένοι», επειδή δεν υπάρχει πίσω τους πολιτικός φορέας με ευκρινές πολιτικό πρόσημο και συγκεκριμένη στόχευση. Τι λέτε; Και τόσα χρόνια, με κόσμο στους δρόμους, εγκιβωτισμένο στην «αγωνιστική λογική» προοδευτικών σχημάτων και κομμάτων, τι έγινε; Τα κόμματα της Αριστεράς θυμίζουν μπονσάι στις γωνιές του πολιτικού λειμώνα, και οι δραστικές αλλαγές -από το '81 και δώθε- είτε εξαερώθηκαν είτε μπήκαν σκονισμένες στο ράφι της ιστορίας... Λένε, επίσης, ότι ετούτοι οι ανέλεγκτοι το 'χουν παρακάνει. Οτι βρίζουν συλλήβδην τους πολιτικούς και τους φωνάζουν «κλέφτες». Οτι μουντζώνουν το Κοινοβούλιο και παίζουν το παιχνίδι σκοτεινών κύκλων που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Σοβαρά; Και λίγα λένε. Για την αβελτερία και την ανικανότητα, τη διαφθορά και τον λαϊκισμό τους, τη διαπλοκή (με τα μήντια) και την εύκαμπτη μέση τους μπροστά στον ξένο παράγοντα. Με δυο λόγια, σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Και πάντως δεν βρίζουν συλλήβδην τους πολιτικούς, αλλά κυρίως εκείνους που κυβέρνησαν εκ περιτροπής τον τόπο και τον έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση... Ακούστηκε ακόμη ότι η Αστυνομία παραείναι αβρή απέναντι στους «αγανακτισμένους». Οτι τα αστικά μήντια αποθεώνουν τις πλατείες της οργής. Οτι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν δυσανασχετούν, παρ' ότι το νεοπαγές κίνημα τα βρίζει και τα εγκαλεί. Οποίες ενστάσεις! Η γαλαζοπράσινη ομάδα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία· τα μήντια, ακόμη και να θέλουν, δεν μπορούν να αγνοήσουν το φουσκωμένο ποτάμι· όσο για τους οξειδωτικούς υπαινιγμούς περί αβρής Αστυνομίας, τι να πει κανείς; Η αμηχανία πνίγεται στις ρηχές επινοήσεις της ****Ακόμη και να σβήσουν αύριο οι πυρακτωμένες πλατείες, θα αφήσουν πίσω τους κάτι πολύτιμο. Διότι, από τέφρα γίνονται οι ανατολές...

Ποιος είπε ότι δεν θέλουμε τον κοινοβουλευτισμό; Την κυβέρνηση δεν θέλουμε!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



της effie B.

Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα από την «πρεμιέρα» των αγανακτισμένων. Και αυτοί, εκεί. Δυναμικά, κάθε μέρα και πιο πολλοί.
Χθες ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τα Προπύλαια και το Σύνταγμα.
Ένα το χελιδόνι, και η άνοιξη ακριβή. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή! Κάλεσμα στο θυμικό του λαού από ένα κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας. Τον Μίκη Θεοδωράκη.
Όλοι διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο νούμερο Χ, όλοι αγανακτισμένοι για την αναλγησία της κυβέρνησης.
Φόροι, φόροι, και ξανά φόροι. Ευτελισμός, φτώχεια, ανέχεια παντού.
Ένας λαός χωρίς μέλλον!
Και οι κυβερνώντες αυτάρεσκα κλεισμένοι στο «ναό» της Δημοκρατίας, εκεί όπου ΕΜΕΙΣ τους στείλαμε, να προασπίσουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμφέροντα, αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς!
Οι Αγανακτισμένοι χθες απέκλεισαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ τις εισόδους της Βουλής! Ίσως θα έμεναν μόνο στο να φωνάζουν συνθήματα όπως τις προηγούμενες μέρες, αν κάποιοι «εκτός κλίματος» βουλευτές δεν επέλεγαν να οδηγήσουν τα υπερπολυτελή βουλευτικά αυτοκίνητα, παρόντων οδηγών φυσικά, μέσα από το αγανακτισμένο πλήθος. Οι «ευφυείς» φυγαδευτήκαν στο σκοτάδι του κήπου, γλυτώνοντας για την ώρα τους προπηλακισμούς.
Το κίνημα των αγανακτισμένων δεν έχει χρώμα. Η μάλλον, καλύτερα, έχει πολύ χρώμα. ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Γαλάζιο. Του ουρανού μας και της θάλασσας μας, που κάποιοι «Εφιάλτες» σχεδιάζουν να πουλήσουν.
Το κίνημα των αγανακτισμένων δεν ανήκει σε κανέναν.
Το κίνημα των αγανακτισμένων δεν έχει αρχηγό.
Το κίνημα των αγανακτισμένων είμαστε όλοι εμείς. Μικροί και μεγάλοι, Έλληνες, ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ μιας ράτσας που είναι έτοιμη για μια ακόμη φορά, κόντρα σε όλους και όλα, να σηκωθεί και να σταθεί στα ΔΙΚΑ της πόδια.
Το κίνημα των αγανακτισμένων είμαστε όλοι εμείς. Αξιοπρεπείς και Εθνικά Υπερήφανοι. Μικροί και μεγάλοι, με σεβασμό στην Δημοκρατία, τους θεσμούς της, και πολύ-πολύ αγάπη για την Ελλάδα.
Ποιος σας είπε λοιπόν κύριοι ότι δεν θέλουμε τον κοινοβουλευτισμό;
Εσάς δεν θέλουμε κύριοι της κυβέρνησης!!!

Από ....antinews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com