Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία θα είναι τα αντικείμενο της αυριανής σύσκεψης (Παρασκευή 12:30) των πολιτικών αρχηγών που συγκαλεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην ΕΕ και την πορεία της χώρας».

Στη σύσκεψη, εκτός του πρωθυπουργού, θα μετάσχουν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έχει σημάνει συναγερμός στα κομματικά επιτελεία. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί έκτακτη συνάντηση στη Βουλή με τους υπουργού Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών, Πολιτισμού, τον πρόεδρο της Βουλής και τους στενούς του συνεργάτες κα Βάρτζελη και κ. Αθανασάκη.

«Η ΝΔ δεν εκβιάζεται και κανείς δε θα δέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρμα του δικού του αδιεξόδου», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε λόγο για δηλώσεις πανικού και καλλιέργεια φόβου από την κυβέρνηση προκειμένου να ενδώσει η χώρα σε πιέσεις.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα προσέλθει στη σύσκεψη, «με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος». «Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας» προσθέτει. Παράλληλα, καλεί το λαό «να μη δώσει καμία συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα με λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να προστατευτεί ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα αποφασιστεί η στάση του κόμματος στην αυριανή σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ημέρες που διανύουμε, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, και ίσως, αν περισσέψει λογική και χρήσιμες.... Σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει».

Από ..... skai.gr

Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλεί  στις εκδηλώσεις του προσεχούς τριημέρου.
Την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο των Καμένων Βούρλων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των χορευτικών με το τέλος των μαθημάτων.
 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα παρουσιαστούν χοροί από όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. 
Ο Σύλλογος θα προσφέρει σε όλους τους παρευρισκόμενους δωρεάν κρασί.

Επίσης, την Κυριακή 29 Μαϊμού και ώρα 19:30, η χορωδία του Συλλόγου θα τραγουδήσει συμμετέχοντας στην εκδήλωση «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

 Σας περιμένουμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

 Με εκτίμηση,

 Το Δ.Σ.

«Συνολικά 280 δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, οι καταθέσεις των ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 280 δις ευρώ. Σημειώνεται ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αγγίζει τα 350 δις ευρώ.

Αν λοιπόν γίνει ο υπολογισμός, αυτό σημαίνει ότι το 120% του ΑΕΠ, βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες .
Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι μόνο στις δύο μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες υπάρχουν 20 δις ευρώ από καταθέσεις Ελλήνων.


Από .... marketbeast.gr

Γαλάζιες Σημαίες 2011 - Βράβευση των Καμένων Βούρλων με Γαλάζια Σημαία

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com



Γαλάζιες  Σημαίες  στη  ΦΘΙΩΤΙΔΑ [4]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα
Δήμος Μώλου
- Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Τραγάνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2011

Τριακόσιες ογδόντα επτά (387) ακτές και Εννέα (9) μαρίνες κέρδισαν φέτος το βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ”

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011. Με 387 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες - μέλη από όλες τις ηπείρους.

Στην Ελλάδα, Χειριστής του Προγράμματος από το 1992 είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε δράσεις προστασίας της φύσης, σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το ΥΠΕΚΑ, διά της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, υποστηρίζει έμπρακτα το Πρόγραμμα ”Γαλάζιες Σημαίες” μέσω της διαδικασίας ελέγχου της ποιότητας νερών κολύμβησης με το Κρατικό Πρόγραμμα “Παρακολούθηση Ποιότητας Νερών Ακτών Κολύμβησης”. Εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ συμμετέχουν εξάλλου στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων, στην οποία παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των δειγματοληψιών. Από το κρατικό αυτό Πρόγραμμα οι διαχειριστές των ακτών έχουν στη διάθεση τους τα αποτελέσματα των αναλύσεων για τις δικές τους ακτές. Επιπροσθέτως, ως μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων, συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων για βράβευση ακτών και μαρινών.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), η οποία υποστηρίζει τον θεσμό και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.

Εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων: Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, ΕΟΤ, ΚΕΔΚΕ, ΜΚΟ Αρχέλων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Εθελοντές επιθεωρητές ακτών και μαρινών συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων (Ε.Ε.Κ.), αξιολογούν τις υποψήφιες για βράβευση ακτές και μαρίνες. Η πρόταση της Ε.Ε.Κ. προωθείται στην Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων.

Οι διαδικασίες του Προγράμματος

Η ακτή που επιθυμεί να λάβει το βραβείο “Γαλάζια Σημαία”, πρέπει να πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια. Για τις ακτές υπάρχουν 32 αυστηρά κριτήρια και για τις μαρίνες 22 κριτήρια. Οι επιθεωρητές της ΕΕΠΦ και του FEE ελέγχουν στο διάστημα του καλοκαιριού τη συμμόρφωση με τα κριτήρια του Προγράμματος, επισημαίνοντας προβλήματα και παραλείψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή ή και οριστική υποστολή της “Γαλάζιας Σημαίας” και απόσυρση της ακτής ή μαρίνας από τη διεθνή και την ελληνική ιστοσελίδα του Προγράμματος. Οι αξιολογήσεις των επιθεωρητών λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων, όταν αυτή, μετά το τέλος της θερινής περιόδου, εξετάζει και αξιολογεί τις υποψηφιότητες ακτών και μαρινών για τον επόμενο χρόνο. Η Εθνική Επιτροπή προωθεί στη συνέχεια, στην αντίστοιχη Διεθνή Επιτροπή, τις υποψηφιότητες οι οποίες είχαν πλήρη συμμόρφωση με τα Κριτήρια του Προγράμματος ”Γαλάζιες Σημαίες”.

Την τελική απόφαση λαμβάνει η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστών (ILSE), της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Ακτών (ΕUCC) και του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE.

Η ακτή ή μαρίνα που είχε βραβευθεί με το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” το προηγούμενο καλοκαίρι για τη συμμόρφωσή της με τα Κριτήρια του Προγράμματος, έχει δυνατότητες να είναι υποψήφια για βράβευση την επόμενη χρονιά, εφόσον αποδείξει στις Επιτροπές Κρίσεων ότι πράγματι συνεχίζει να το αξίζει. Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερεις κατηγορίες:

Καθαριότητα θάλασσας και ακτής

  • Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://www.e-per.gr του ΥΠΕΚΑ
  • Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
  • Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα.
  • Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.

Οργάνωση ακτής

  • Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
  • Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
  • Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
  • Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
  • Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.

Ασφάλεια επισκεπτών

  • Εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
  • Προσφορά υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση


  • Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
  • Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να επιβεβαιώνουν και υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δαρεία - Νεφέλη Βουρδουμπά, Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”

Θοδωρής Κακαρνιάς, Γραμματεία Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”:

Τηλ.: 210 325 5341, 331 4563 Fax: 210 322 5285

Από .......eepf.gr

Σκληρό παζάρι και διορία 10 ημερών

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο

«Άγριο» παζάρι με την τρόικα ξεκίνησε χθες για τα πρόσθετα και επί του παρόντος... αδιευκρίνιστα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το ύψος των οποίων φτάνει τα 10,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων με τους δανειστές μας να ζητούν ταχύτερες διαδικασίες, η ίδρυση ανεξάρτητης εταιρείας και, ει δυνατόν, υψηλότερα έσοδα από τον στόχο των 50 δισ. ευρώ, αλλά και το θέμα της συναίνεσης που κρίνεται ως αναγκαία προϋπόθεση από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη με τους επικεφαλής της τρόικας ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», στην ελληνική πλευρά δόθηκε... διορία 10 ημερών για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες έως τις 3 Ιουνίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δέσμη παρεμβάσεων που παρουσίασε τη Δευτέρα η κυβέρνηση και κατά τις ίδιες πληροφορίες από τους επιτελείς της τρόικας εκφράστηκε η άποψη πως αποτελεί μία καλή βάση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις έπειτα από πολυήμερη καθυστέρηση.

Παράλληλα, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καθορίσει τις λεπτομέρειες του Μεσοπρόθεσμου, ώστε η τρόικα να υποβάλει την τριμηνιαία αξιολόγησή της. Εφόσον η αξιολόγηση είναι θετική, θα εγκριθεί η δόση των 12 δισ. ευρώ και θα ξεκινήσει η συζήτηση για πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας άνω των 60 δισ. ευρώ ώστε να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του 2012 και του 2013.
Από .....Newsbeas

Δόσεις-φωτιά λόγω Euribor - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Ετήσιο «καπέλο» που ξεπερνά τα 700 ευρώ για ένα μέσο στεγαστικό δάνειο πληρώνουν σε διάστημα 12 μηνών όσοι έχουν χρέη με κυμαινόμενο επιτόκιο που βασίζονται στο Euribor. Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και σήμερα, το Euribor έχει διπλασιαστεί, φτάνοντας από το 0,7% στο 1,435%, τινάζοντας στον αέρα τον προϋπολογισμό αλλά και τις δόσεις των δανειοληπτών.

Μάλιστα, τραπεζίτες και αναλυτές εκτιμούν ότι έπεται και συνέχεια, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει τις αυξήσεις, ανεβάζοντας μέσα στο καλοκαίρι το βασικό επιτόκιο του Ευρώ από το 1,25% σήμερα στο 1,50%. Ουσιαστικά, με το σημερινό ύψος του Euribor, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τη νέα άνοδο στο βασικό επιτόκιο του ευρώ ενώ δεν αποκλείεται η άνοδος να συνεχιστεί, όσο αυξάνονται τα μηνύματα για νέες αυξήσεις στα ευρω-επιτόκια. Ενδεικτικό είναι ότι οι διεθνείς αναλυτές εκτιµούν πως µέχρι το τέλος του έτους το βασικό επιτόκιο του ευρώ θα διαµορφωθεί στο 1,75% από 1,25% σήµερα, συμπαρασύροντας όπως είναι φυσικό και το Euribor και επιβαρύνοντας σηµαντικά τους δανειολήπτες.
Σε απόλυτους αριθμούς σε ένα δάνειο 150.000 ευρώ διάρκειας 20 ετών, η δόση από τα 885 ευρώ (µε επιτόκιο 3,70% - περιθώριο τράπεζας 3% πλέον Euribor 0,70%) έχει ανέβει στα 945 ευρώ (µε επιτόκιο 4,435% -περιθώριο τράπεζας 3% πλέον Euribor 1,435%), δηλαδή ο δανειολήπτης πληρώνει 60 ευρώ παραπάνω τον µήνα ή 720 ευρώ επιπλέον τον χρόνο. Μάλιστα, όσο µεγαλώνει το ύψος του δανείου, αλλά και το χρονικό διάστηµα της αποπληρωµής τόσο περισσότερους τόκους πληρώνει ο δανειολήπτης και τόσο περισσότερο ανεβαίνει η δόση του. .
Πέρα όμως από τα στεγαστικά δάνεια –στα οποία γίνεται η μεγάλη «σφαγή»- Χαµένοι βγαίνουν και όσοι έχουν χρέη σε καταναλωτικά δάνεια αλλά και πιστωτικές κάρτες, στα τα οποία τα επιτόκια υπολογίζονται επίσης με βάση το Euribor.
Επίσης, στο απυρόβλητο δεν πρόκειται να µείνουν ούτε τα νέα δάνεια µε σταθερό επιτόκιο. Και αυτό γιατί ήδη οι τράπεζες έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστηµα σε σιωπηρές αυξήσεις έως και µιας µονάδας σε καταναλωτικά και κάρτες και έως 0,5% στα στεγαστικά, ενώ έπεται και συνέχεια, όσο η ΕΚΤ συνεχίζει τον δρόµο της ανόδου.
Στον αντίποδα πάντως, υπάρχει και μια μερίδα του κοινού που βγαίνει κερδισμένη από την άνοδο των επιτοκίων. Πρόκειται για τους καταθέτες, καθώς τα επιτόκια στις προθεσµιακές κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ, αγγίζοντας ακόµη και το 5% και µάλιστα για ποσά από 3.000
Αντίστοιχα, υπάρχουν κλιµακωτές καταθέσεις οι οποίες επιβραβεύουν όσους δεσµεύουν τα χρήµατά τους για µεγάλο χρονικό διάστηµα µε επιτόκια που φτάνουν ακόµη και το 10% για συγκεκριµένους µήνες.
Η εξέλιξη αυτή βέβαια επηρεάζει με τη σειρά της τις τράπεζες, οι οποίες αναγκάζονται να αντλούν ρευστότητα µε µεγάλο κόστος, και όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2011, βλέπουν το καθαρό περιθώριο κέρδους τους να συρρικνώνεται, τα κέρδη τους να µειώνονται και τους ισολογισµούς τους να χειροτερεύουν. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει επανειληµµένως από τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα να µειώσουν τα επιτόκια, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι βιώσιµη.
Εντούτοις, όσο οι πόρτεςτων διεθνών αγορών παραµένουν κλειστές, οι τράπεζες θα συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τη ρευστότητά τους, είτε αυτή προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr

Κοίτα να δείς που κατήντησαν οι σοσιαλιστές, Μαρία Δαμανάκη !

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


«ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, ή επιστρέφουμε στη δραχμή». δήλωσε η σοσιαλίστρια, αγωνίστρια του Πολυτεχνείου και νυν επίτροπος στις Βρυξέλλες, Μαρία Δαμανάκη (ολόκληρη η δήλωση εδώ)

Από το "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", στο "να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών".
Ε, ξεκίνα πρώτη τις θυσίες σοσιαλίστριά μου !
Κόψε το επίδομα στον γιό σου που ...
σπουδάζει στο York και στην κόρη σου που σπουδάζει στο Leicester συντρόφισσα ! Ας γραφτούν στο ΤΕΙ Αθήνας, να γλιτώσεις και τα ενοίκια !
φωτο: η συντρόφισσα Μαρία Δαμανάκη με την κόρη της.

Από .......taxalia

Φοβούνται τους Αγανακτισμένους

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Η απρόσμενα μαζική συγκέντρωση των αγανακτισμένων Ελλήνων τους έχει τρομάξει όλους. Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό που φοβάται το σύστημα: Το αυθόρμητο, μη ελεγχόμενο ξέσπασμα του κόσμου, την αυτοοργάνωση του ελληνικού λαού μακριά από κόμματα, εργατοπατέρες και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον χειμώνα που μας πέρασε κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι «όσο έχουμε το ΚΚΕ, τον Συνασπισμό, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δε φοβόμαστε τίποτα». Κι αυτό γιατί όλοι οι παραπάνω τόσο καιρό προσπαθούν να «μαντρώσουν» και να καθοδηγήσουν αυτή την αγανάκτηση μέσα στα δικά τους καλούπια, κάτι που φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου το σύστημα γιατί είναι πάντα εντός των ελεγχόμενων ορίων.

Τι έκαναν κάθε φορά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ; Ότι και τώρα. Μετά από κάθε κυβερνητική απόφαση για μέτρα που πίνουν το αίμα του λαού εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, για καμιά δεκαπενταριά μέρες αργότερα, να έχει ξεθυμάνει και η οργή του κόσμου, να μην είναι εν θερμώ, και τους πάνε μία βόλτα από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα και πριν καλά καλά φτάσουν έξω από τη βουλή, τους ζητάνε να διαλυθούν ησύχως και να πάνε στα σπίτια τους.

 Τα ίδια κάνει και ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ. Η Αλέκα έσπευσε κιόλας χθες να κάνει το άσπρο μαύρο λέγοντας ότι, τάχα, το σύστημα δε φοβάται από τέτοιες συγκεντρώσεις. Αλήθεια; και με τι τρομάζει κυρία Παπαρήγα το σύστημα ; Με τη νεκρανάσταση του υπαρκτού σοσιαλισμού; Μάλλον αυτή φοβάται ο Γιώργος Παπανδρέου κι έχει χάσει τον ύπνο του. Μην τυχόν και το ΚΚΕ κηρύξει την επανάσταση. Μόνο που δεν το βλέπουμε πολύ πρόθυμο, τελευταία, ούτε γι’ αυτό.
Τέλος πάντων, αυτό που η συστημική αριστερά έχει κρυφό καμάρι, ο κόσμος πλέον το χει τούμπανο. Τους έχει καταλάβει και τους έχει σιχαθεί όλους ο κόσμος.

Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλο το πολιτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς. Στέλεχος του Συνασπισμού (από τα σκληροπυρηνικά) υποστήριζε εχθές ότι «στο Σύνταγμα κατουράνε στον τάφο της Αριστεράς και η Αριστερά νομίζει ότι βρέχει».

 Παρ’ όλα αυτά ο Συνασπισμός κρατάει τουλάχιστον πιο φιλική στάση από το ΚΚΕ και δεν καταδικάζει τις συγκεντρώσεις για τις οποίες το ΚΚΕ σε λίγο θα μας πει ότι …διοργάνωσαν πράκτορες του ιμπεριαλισμού. Τα έχει ξανακάνει όμως αυτά. Τον περσινό Μάιο όταν αγανακτισμένοι απλοί πολίτες επιχείρησαν να μπουκάρουν στη Βουλή, το ΚΚΕ ήταν αυτό που τους απέτρεψε προστατεύοντας το κοινοβούλιο. Την επομένη μάλιστα μίλησε για ακροδεξιούς.

Αλλά και παλιά, το 1973 στο Πολυτεχνείο τα ίδια έκανε. Το ΚΚΕ όταν άναψε η σπίθα ήταν αρνητικό. Μόνο όταν είδε τη σπίθα να γίνεται φωτιά μπήκε μέσα και προσπάθησε να το ελέγξει.
Η χώρα έχει ανάγκη από το καινούργιο. Και αυτό μπορεί να γεννηθεί μόνο από την ανεξέλεγκτη ιερή αγανάκτηση των Ελλήνων, όταν από ιδιώτες αποφασίσουν να γίνουν ξανά πολίτες.

Αριστερόχειρ

Από ......Antinews

Η Πλατεία ήταν γεμάτη

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com