Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Φέσια του Καποδίστρια μαζεύουν στον ΦΟΔΣΑ Λοκρίδας.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μπορεί να διαλύθηκε ο παλιός ΦΟΔΣΑ Λοκρίδας χωρίς να μπορέσει να υλοποιήσει ούτε καν την ανακύκλωση όχι τα σχέδια για ΧΥΤΑ, αλλά φαίνεται πως η νέα διοίκηση βρήκε μπροστά της πολλές εκρεμότητες.
 Δεν εξηγείται διαφορετικά η προχθεσινή συζήτηση για ορκωτούς λογιστές.
Κατά το μέλος της νέας διοίκησης και περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Καραΐσκο που μίλησε μετά την συνεδρίαση στον FΜ-1 υπάρχουν μεγάλες οικονομικές εκρεμότητες από τους πρώην δήμους . Πρωταθλητές στα χρέη ο Καποδιστριακός Δήμος Αταλάντης και αυτός των ΚΑμ. Βούρλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δυό τους φέρονται να χρωστούν στον φορέα 63 χιλιάδες ευρώ .

Ο ΦΟΔΣΑ πέραν των εκκρεμοτήτων, εγκατέλειψε την ιδέα ΧΥΤΑ στην Λοκρίδα και αποφάσισε να προχωρήσει σε μελέτες με μικρό κόστος για την μεταφορά των απορριμμάτων στη Λαμία και τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης σε ενδιάμεση απόσταση .

Από ...lamiafm1

Τα «χειρότερα» είναι μπροστά μας;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι Financial Times έγραψαν, πριν λίγες ώρες σε σχετικό με την Ελλάδα μας άρθρο, ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης ΔΕΝ εξαντλείται στο εάν θα γίνει, αλλά πώς και σε τί ποσοστό, και καταλήγουν ότι:


«….Η διαρκώς διευρυνόμενη συναίνεση είναι ότι μια εθελοντική αναδιάρθρωση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιου είδους παράτασης των προθεσμιών λήξης των ομολόγων, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση, ακόμη και φέτος, και να ακολουθήσει μια πλήρους κλίμακας αδυναμία πληρωμών (πτώχευση) το επόμενο έτος ή το 2013.
Μια εθελοντική αναδιάρθρωση, βέβαια, προϋποθέτει ότι οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν…»


Με αφορμή το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ κομμάτι της συνέντευξης του Dr Ντομινίκ Στρος-Καν που ΔΕΝ είχε δείξει ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι και έδειξε ο κ Λαζόπουλος στο Αλ-Τσαντίρι Νιους της Τρίτης, 3 Μαΐου, σοκάροντας την ελληνική κοινή γνώμη για «τις πολύμηνες μυστικές διεργασίες» δεν είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς (χωρίς πολιτική εμπάθεια): «μήπως αυτό που αναφέρουν σήμερα οι Financial Times είναι το αναπόφευκτο πλάνο της τελικής πτώχευσής μας;»
Από......activistis

ΠΡΟΒΟμάστορες : 7/5/2011 Ορεινή ποδηλασία στο Καλλιδρόμο. 7/5/2011 Ορεινή Πεζοπορία στο Καλλίδρομο με τον ΕΟΣ Αθηνών

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


7/5/2011 Ορεινή ποδηλασία στο Καλλιδρόμο.
Σάββατο : Συνάντηση στο Ελευθεροχώρι στις 10:00π.μ.

Θα ποδηλατήσουμε σε ανηφορικό δασικό δρόμο  έως τη Λίμνη Καλλιδρόμου όπου θα κάνουμε στάση για να απολαύσουμε το ιδιαίτερο αυτό αλπικό τοπίο. Συνεχίζουμε ανηφορικά σε δασικό δρόμο που κινείται σε ελατόδασος. Στρίβουμε δεξιά προς τη κοιλάδα του Κηφισού και κατηφορίζουμε στο χωριό Δρυμαία. Ακολουθούμε πλέον ασφαλτόδρομο και από τη Π.Ε.Ο. Αθήνας-Λαμίας μεταβαίνουμε στο χωριό Μπράλος και στη συνέχεια  στο χωριό Σκαμνός. Συνεχίζουμε να κινούμαστε στη  Π.Ε.Ο. Μπράλου – Λαμίας, απολαμβάνοντας τη μεγάλη κατωφέρεια του Μπράλλου. Από Ηράκλεια - Δαμάστα φτάνουμε στις Ιαματικές πηγές Κουτσέκι ή Δαμάστας όπου τελειώνει η διαδρομή μας. Απολαμβάνουμε το χαλαρωτικό μπάνιο και προαιρετικά καταλήγουμε σε ταβέρνα της περιοχής.
Αρκετά δύσκολη διαδρομή  ενδείκνυται για ποδηλάτες με πολύ καλή φυσική κατάσταση.  Β.Δ.2-Ω.Π.8 -Υ.Δ.1.200μ.- Μήκος 60χλμ.
Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 6/5/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Νάσος Σωτηρίου             τηλ. 6936717053
2). Κωστής Πετρόπουλος     τηλ. 6974507311
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr


7/5/2011 Ορεινή Πεζοπορία στο Καλλίδρομο  με τον ΕΟΣ Αθηνών
Σάββατο : Συνάντηση στο Ελευθεροχώρι στις 10:00π.μ.

Από εκεί θα περπατήσουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι τη Λίμνη Καλλιδρόμου, όπου θα συναντήσουμε πηγή. Μετά από σύντομη στάση θα συνεχίσουμε την ανάβαση από δρόμο και μονοπάτι έως τη ψηλότερη κορυφή του βουνού Γκιόζα ή Σταυρός 1.419μ. Στη συνέχεια από μονοπάτι κατεβαίνουμε στη λίμνη Παλιοσουβάλα και θα κατηφορίσουμε από δασικούς δρόμους και μονοπάτι προς το χωριό Μενδενίτσα όπου τελειώνει η διαδρομή μας.
Με τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούμε για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Δαμάστας-Κουτσέκι και θα καταλήξουμε σε Ταβέρνα της περιοχής για γεύμα.
Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1-Ω.Π.8-Υ.Δ.800μ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις  6/5/2010
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Μίμης Συκιώτης       τηλ. 6977238328
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com