Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Οι εκλογές, ο ανασχηματισμός και η χρεοκοπία δεν προαναγγέλλονται

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Οι εκλογές, ο ανασχηματισμός και η χρεοκοπία δεν προαναγγέλλονται. Αυτό το έχουμε ξαναπεί, και ο πρωθυπουργός δε θα μπορούσε αυτή την κρίσιμη στιγμή να αφήσει ανοικτά παράθυρα για κάποια από τα τρία θέματα.

Αν και τα τρία συνδέονται άμεσα και δεν αποκλείεται το ένα, για παράδειγμα, η χρεοκοπία να αποτελέσει το “καύσιμο” ώστε να γίνουν εκλογές. Όσο για τον ανασχηματισμό, μπορεί ο πρωθυπουργός να τον απέκλεισε προς το παρόν, ωστόσο, η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση είναι τόσο τραγική που δεν αποκλείεται μέσα στο Μάιο ο κ. Παπανδρέου να πάρει τσεκούρι σε μια προσπάθεια να περισώσει ότι μπορεί.

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τη ¨σεναριολογία¨ περί αναδιάρθρωσης, ανασχηματισμού και εκλογών“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, όμως, ποιος τον πιστεύει;
Κατ’ αρχάς ακόμη κι αν δεν έχει χρόνο η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την αναδιάρθρωση, ασχολούνται όλοι οι άλλοι μ’ αυτήν. Και κυρίως η κατάσταση της οικονομίας που είναι σε τέτοιο μαύρο χάλι και οι λύσεις έχουν στερέψει.
Αν από την άλλη, η χώρα οδηγηθεί σε αναδιάρθρωση, θα εξαρτηθεί ο τρόπος που θα γίνει και θα πόσο θα πλήξει τον κόσμο. Πολύ δύσκολα, όμως, θα μπορέσει να σταθεί η κυβέρνηση όταν θα κληθεί να δικαιολογήσει την αποτυχία της πολιτικής της. Οι χαμένες θυσίες του ελληνικού λαού θα μετρήσουν περισσότερο και τότε αναγκαστικά ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές.
Άλλωστε, όλα είναι στον αέρα και θα εξαρτηθούν κι από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αν υπάρξουν διαρροές, τότε πολύ δύσκολα θα αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες.
Όσο για τον ανασχηματισμό, προς το παρόν, χρησιμοποιείται ως απειλή στους “κοιμισμένους” υπουργούς που σαμποτάρουν την κυβέρνηση και ως “υπόσχεση” υπουργοποίησης σε όσους περιμένουν να καταλάβουν έναν θώκο.
Ωστόσο, είτε πριν την αξιολόγηση της τρόικας, είτε μετά, η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος είναι αποφασισμένη.

Προς το παρόν και για τις επόμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει την αίσθηση του νέου ξεκινήματος, της επανεκκίνησης. Με φθαρμένα και κουρασμένα υλικά, όμως, πολύ δύσκολα παίρνει μπρος η μηχανή.
Συμπερασματικά: Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έκλεισε την “πόρτα” σε εκλογές, αναδιάρθρωση και ανασχηματισμό, αλλά όλα είναι ορθάνοιχτα.

Από ......antinews

Μεϊμαράκης: να διερευνηθεί ο ρόλος Καρατζαφέρη


 Πρέπει να διερευνηθεί και η περίοδος Παπαντωνίου και η περίοδος Βενιζέλου και ο ρόλος Καρατζαφέρη, δήλωσε σήμερα στο Real FM ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης ΜεΪμαράκης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.  

Δεν γίνεται οι νονοί και τα λαμόγια να κυριαρχούν και οι έντιμοι να μη τους αντιμετωπίζουν, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην χθεσινή αποκάλυψη από τον ίδιο για τις πιέσεις που του ασκούντο να παραλάβει τα υποβρύχια που έγερναν.

Για τον ρόλο του κ. Καρατζαφέρη είπε: Σε ερώτηση που μου κατέθεσε ο ΛΑΟΣ, όταν ήμουν Υπουργός λέει ότι «όπως λέει η Γερμανική πλευρά τα υποβρύχια εξετάστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα κρίθηκαν αξιόπλοα. Πότε θα προχωρήσετε στην παραλαβή;» Αυτό και μόνο δείχνει ότι μεταφέρουν τη γερμανική άποψη την οποία ξέρουν εκ των προτέρων. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Δεν μπορεί πρόεδρος κόμματος τόσο μικρού ποσοστού να έχει αυτή τη δυσανάλογη μεταχείριση, να λέει ότι θέλει και μετά να χαζογελάμε. Τελείωσε αυτό, είπε ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: Συμβάλλει στη διερεύνηση της αλήθειας η αποχώρηση του κ. Καρατζαφέρη; Πότε έχει δίκιο ο κ. Καρατζαφέρης, όταν έκανε κριτική στη Ν.Δ., γιατί αποχώρησε ή τώρα που υποκριτικά ό ίδιος αποχωρεί; Το κάνει γιατί έχει υιοθετήσει πλήρως την άποψη των Γερμανών και γιατί όπως ψήφισε το Μνημόνιο ψήφισε και τη σύμβαση παραλαβής. Ο άνθρωπος προσπαθεί να ψαρέψει πολιτικά σε θολά νερά, ανήθικα και χωρίς επιχειρήματα.

Το ΠΑΣΟΚ παράγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε

Ούτε παρήγγειλα, ούτε παρέλαβα. Όταν αρνήθηκα να παραλάβω, δημιουργήθηκε μείζον θέμα. Για πρώτη φορά αρνήθηκε μια μικρή χώρα απέναντι στην παντοδύναμη Γερμανία και της τρίβει τα υποβρύχια στα μούτρα. Αν έγινε το θέμα γνωστό, έγινε γιατί αρνηθήκαμε να παραλάβουμε, είπε ο κ. Μεϊμαράκης

Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε.
Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθεση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρωταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως Υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατασκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη, αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ και τονίζουν:
Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια. Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πίκρα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ ολίγον να τον εκλέξει πρωθυπουργό το 1996, σήμερα τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με αδικήματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξηΌσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως  γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια;
Γιατί πίεζε;
Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια – επειδή δηλαδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο-  και τώρα να έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο;

Από .......antinews

Επιστολή 7 αρχηγών ΓΕΝ προς τον Γ.Α.Π. για “Υπονόμευση εθνικής ασφάλειας”

 
 Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com
 
 
 Την αγωνία για το χαμηλό επίπεδο αμυντικής ισχύος της χώρας λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί αντιλαμβάνονται την εθνική ασφάλεια και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Έλληνα πρωθυπουργό, επτά πρώην Αρχηγοί του ΓΕΝ και Αρχηγοί Στολου.
 
Πρόκειται για την “ιστορική ηγεσία” του Πολεμικού Ναυτικου, για ανώτατους αξιωματικούς που υπηρέτησαν επι διαφόρων κυβερνήσεων και τα όσα αναφέρουν είναι πραγματικά ιδιαίτερης σημασίας. Πρόκειται για τους:
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Iδού ολόκληρη η επιστολή  
Αθήνα 14 Απριλίου 2011
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Αφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.
Εν πρώτοις έχουμε πλήρη συναίσθηση του ότι συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών, αντιμετωπίζουμε σήμερον πολλαπλά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με προεξάρχον εκείνο της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι εδώ που φτάσαμε επιβάλλονται, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, οικονομίες και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Τα προβλήματα αυτά θέλουμε να ελπίζουμε ότι αφού, έστω και αργά, τα συνειδητοποιήσαμε, θα μπορέσουμε με τα κατάλληλα μέτρα από την ηγεσία του τόπου και τις ανάλογες θυσίες, στις οποίες δυστυχώς εκ των πραγμάτων υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, να τα ξεπεράσουμε και σε κάποιο χρόνο η ζωή να επονεύρει την ηρεμία της.
Όμως, κύριε Πρόεδρε, παράλληλα με την κατάσταση αυτή, η οποία εξ αντικειμένου αποτελεί εθνική αδυναμία, αντιμετωπίζουμε και χρόνιες σοβαρές εξωτερικές απειλές σχετικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σε τελική ανάλυση με αυτήν ταύτη την εθνική ακεραιότητα της πατρίδος μας.
Η αντιμετώπιση των απειλών αυτών, κατά τον κοινόν νουν, αυτονόητα επιβάλλει την διατήρηση καταλλήλου Αμυντικής Ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών, της απαραίτητης για τους χειρισμούς μας αξιόπιστης αποτροπής και τέλος, εάν παραστεί ανάγκη, της αποτελεσματικής άμυνας. Eπ’ αυτού μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παράγοντες της κοινωνίας μας, ακόμη και πολιτικοί, μέσα στο βαρύ κλίμα της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, ο καθείς με τον δικό του τρόπο και για τους δικούς του λόγους, λειτουργούν κατά τρόπο απαξιωτικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι παράγοντες αυτοί κυρίως δημαγωγούν σχετικά με τις απαιτούμενες δαπάνες για τις επιχειρησιακές ανάγκες και την ανάπτυξη των Ε.Δ. και παράλληλα αμφισβητούν το παραγωγικό έργο των Ε.Δ., το οποίο επιπολαίως αξιολογούν με μόνο κριτήριο το οικονομικό στοιχείο, παραβλέποντες εκείνα της ασφαλείας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδος μας, η εξασφάλιση των οποίων αποτελεί για τους γνωρίζοντες το κύριο παραγωγικό έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες το επιτελούν με αυτοθυσία.
Υποσκάπτουν έτσι οι «κύριοι» αυτοί μεταξύ άλλων και το ηθικό του στρατεύματος, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος. Στο προκείμενο απαιτείται όλως ιδιαιτέρα προσοχή. Εάν αφήσουμε την οικονομικοκοινωνική κρίση, την δημαγωγία και τους επιπόλαιους να μας παρασύρουν στο να χαλαρώσουμε σε ότι αφορά την αμυντική μας ικανότητα και συνεπεία αυτού σε δεδομένη στιγμή υποστούμε απώλειες στα εθνικά μας θέματα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αποκαθίστανται, όπως ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί με την οικονομία και την κοινωνική μας ευταξία.
Φρονούμε κατόπιν αυτών ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος από κάθε άποψη.
Οι όποιες αποφάσεις περιστολής δαπανών περί την Άμυνα θα πρέπει να έχουν βασανισθεί με σύνεση και εις βάθος σχετικά με το τι αυτές συνεπάγονται. Προχειρότης περί το ζήτημα αυτό δεν συγχωρείται, δεδομένου του μεγέθους των συνεπεία αυτής αρνητικών επιπτώσεων για το μέλλον του Έθνους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο ισχυρός πράττει κατά την ισχύ του και ο ανίσχυρος ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του.
Ο ελληνικός λαός διαχρονικά, χωρίς να είναι πλούσιος, προσέφερε πάντα για την πατρίδα αγόγγυστα το υστέρημα του και χωρίς δισταγμούς ακόμη και τη ζωή του, όπου θεωρούσε ότι επιβάλλεται. Δεν νομίζουμε συνεπώς ότι στην παρούσα συγκυρία θα δυστροπήσει να προσφέρει οικονομικά αυτά που χρειάζονται για την Εθνική Άμυνα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται και προσβλέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις του.
Κύριε Πρόεδρε.
Σεις γνωρίζετε, καλύτερον παντός άλλου, τα δεδομένα των εξωτερικών απειλών, που μας απασχολούν και ιδιαίτερα της απειλής εξ ανατολών, που αποτελεί την κυρία τοιαύτη και εκ των πραγμάτων φαίνεται να έχει μακρύ χρόνο αβεβαιότητος και επικινδύνων ενδεχομένων. Εάν η απειλή αυτή αμφισβητήσει κάποια στιγμή, βάσει στοιχείων, το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η σύγκρουσης θα καταστεί αναπόφευκτος και τότε για το κόστος, που θα κληθούμε να πληρώσουμε, ούτε καν σκέψη δεν θα μπορεί να γίνεται για σύγκριση με ότι σήμερον μας κοστίζει το να διατηρήσουμε την αποτρεπτική Εθνική Άμυνα, που απαιτείται.
Με ιδιαίτερη τιμή
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr μέσω  http://netakias.wordpress.com/
Bookmark and Share

Aπαραίτητο το Π Κ Αγ. Κων/νου σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Διαβεβαιώσεις πως η εισήγηση της Υπηρεσίας θα είανι αρνητική στο ενδεχόμενο κατάργησης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αγ. Κων/νου έδωσε σήμερα μέσα από τον LAMIA FM-1 ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας νίκος Λαθύρης.

Υπεραμύνθηκε της αναδιάρθρωσης της Πυροσβεστικής όπως εξήγησε όμως τα Πυροσβεστικά κλιμάκια της Φθιώτιδας ενός νομού με πολλές φωτιές είναι ίσως και λιγότερα από όσα απαιτούνται.

Οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια αυτή την στιγμή να συζητηθεί κατάργηση ή υποβάθμισή τους και μετατροπή τους σε εποχικά.Δεν ήταν κάθετος όμως στις δηλώσεις του για το τί θα γίνει από το Φθινόπωρο.

Την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου και την μετατροπή του σε εποχικό ώστε να λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες έχει ήδη εκφράσει και  η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικών υπηρεσιών της Στερεάς.
Έγκλημα χαρακτηρίζει μια τέτοια ενέργειαμιλώντας στον LAMIA FM-1 ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχαήλ Μιχαήλ αφού όπως τονίζει θα μείνει ακάλυπτη εκτός της ευρύτερης δασικής περιοχής και η ΠΑΘΕ.

Το όλο θέμα ανακινείται με την συμπλήρωση 12 χρόνων  από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε τρεις πυροσβέστες και δύο πολίτες

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η εκδήλωση που οργανώνουν για τιμή και μνήμη στους συναδέλφους τους τα μέλη της Ένωσης Στερεάς.

Από .... lamiafm1

Κυβέρνηση σωτηρίας για τη χώρα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει  ο Κων/νος Μαργαρίτης
Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για πειράματα και ερασιτεχνισμούς. Ο πρωθυπουργός απέδειξε οτι δε μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα. Οι υπουργοί διαφωνούν μεταξύ τους, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα και ο ελληνικός λαός περιμένει την πτώχευσή του! Η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μπορέσει να γλιτώσει τη χρεωκοπία.

   Προτείνω ο πρωθυπουργός να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Να αποφασιστεί ομόφωνα απ' όλα τα κόμματα να γίνει μια .........κυβέρνηση με μόνο 10 υπουργούς, χωρίς τη συμμετοχή κανενός από τους 300 βουλευτές! Να επιλεγούν οι καλύτεροι από την Ελλάδα και τους απόδημους και ανάλογα με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κάθε κόμματος στη Βουλή, να προταθούν οι αντίστοιχοι. Η νέα αυτή κυβέρνηση να πάρει δύσκολες και επίπονες αποφάσεις για να σωθεί η χώρα μας.

   ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Από ......kafeneio

Ανταλλάσσουν "τορπίλες" για τα υποβρύχια Μεϊμαράκης και Καρατζαφέρης...

  Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com
Σκληρές εκφράσεις για "νονούς", "λαμόγια", "βρωμιές", "παλιανθρωπιές" και ..."προστάντζες"
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ για την υπόθεση των υποβρυχίων με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο Γ. Καρατζαφέρης στα δύο μεγάλα κόμματα και όσα υποστήριξε κατά του ΛΑ.Ο.Σ. ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης.

Η άγρια κόντρα των κ.κ. Μεϊμαράκη και Καρατζαφέρη ξέσπασε μετά τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τον πίεζε να παραλάβει τα γερμανικά υποβρύχια, με τη ΝΔ να επικαλείται μάλιστα ερωτήσεις του ΛΑ.Ο.Σ. με τις οποίες εγκαλούσε τον κ. Μεϊμαράκη επειδή δεν τα παραλάμβανε .

Αμεση ήταν απάντηση από το ΛΑ.Ο.Σ. που χαρακτήρισε «πολιτικό ατόπημα» όσα ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης στη Βουλή κατηγορώντας τον πρώην υπουργό ότι μετέφερε «πρακτικές του υποκόσμου στο κοινοβούλιο». «Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι...
του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008. Κατά τα λοιπά, παραπέμπουμε στα όσα είπε στη Δικαιοσύνη ο Γενικός Διευθυντής προμηθειών επί υπουργίας του, κ. Βασιλάκος. Ευτυχώς όλοι οι υπεύθυνοι εξοπλισμών δεν είναι άλαλοι», ανέφερε με νόημα ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
Σε νέα ανακοίνωσή του, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη κατηγορεί την ΝΔ ότι συμβιβάστηκε με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη ο οποίος -όπως σημειώνεται- ζητεί αφενός τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για την υπόθεση των υποβρυχίων εκτός του κ. Τσοχατζόπουλου και για τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δηλαδή, του Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Β. Παπανδρέου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Ευαγγ. Βενιζέλου, Κ. Λαλιώτη κλπ, και αφετέρου τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών όλων των υπουργών που επόπτευσαν στη συνέχεια τη σχετική διαδικασία, δηλαδή των κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου και Ευαγγ. Μεϊμαράκη.

«Ο κόσμος έχει καταλάβει. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Κατά τα άλλα, παραπέμπουμε την ηγεσία της Ν.Δ στις ομιλίες των βουλευτών της, όπως του κ. Καμμένου, του κ. Τζηκαλάγια κλπ., αλλά και στις αποκαλύψεις του κ. Βασιλάκου, Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών επί κυβερνήσεων ΝΔ στην ανακρίτρια κ. Π. Παπανδρέου. Οι κλέφτες και οι ψεύτες έχουν κοντά ποδάρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. που καταλήγει με την επισήμανση ότι η προσπάθεια της ΝΔ να συκοφαντήσει τον ΛΑ.Ο.Σ. τράβηξε τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας από το ΠΑΣΟΚ.

Νέα επίθεση στο ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γ. Καρατζαφέρη για τη στάση τους στην υπόθεση των υποβρυχίων εξαπέλυσε την Παρασκευή ο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, σημείωσε μεταξύ άλλων πως στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για την υπόθεση, δεν υπάρχουν υπόνοιες για τους κ.κ Σπηλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη.

«Κάποιοι στην Ελλάδα έχουν σταδιοδρομήσει και εξακολουθούν να σταδιοδρομούν με την ιδιότητα του καταγγέλλοντος. Όλα αναθεωρούνται – και ήταν καιρός να αναθεωρηθούν τα πάντα και κρινόμαστε όλοι, και η Βουλή και το πολιτικό σύστημα και περνάμε όλοι από εξετάσεις. Εννοώ τον κ. Καρατζαφέρη και η έννοια της κατηγορίας που συνεχώς εκπέμπει, ότι "φταίμε και οι δύο" ή "τα κάνουμε πλακάκια και οι δύο", αυτό μπορεί να του επιτρέπει επιφανειακά να ψαρεύει σε θολά νερά, διότι πράγματι το πολιτικό σύστημα δεν είναι στα πάνω του αυτή τη στιγμή και υπάρχει ακροατήριο για τέτοιου είδους γενικεύσεις και κατηγορίες», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Τασούλας, απαντώντας στις χθεσινές βολές του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.
«Όμως, πολλές φορές και οι καταγγέλλοντες είναι πιο ελεγκτέοι από τους καταγγελλόμενους... Ο κ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του, αρχές και τέλη του 2008 και αρχές του 2009, υπέβαλαν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση και το ΥΕΘΑ, εγκαλώντας τον τότε υπουργό γιατί δεν παραλαμβάνει τα υποβρύχια», παρατήρησε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ενώ υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων -κυρίως το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.- ψήφισαν νόμο με τον οποίο η σύμβαση των υποβρυχίων συνεχίζεται μέχρι το 2018 «και θα έχουμε καταβολές ύψους 1,5 δις ευρώ ακόμη».
Όσο για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τη σύμβαση των υποβρυχίων, ο κ. Τασούλας εκτίμησε πως οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν ακυρωνόταν η σύμβαση, ξεκαθαρίζοντας: «Η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια ούτε ακύρωσε τη σύμβαση, γιατί ίσχυε και η ΝΔ πήρε γνώμες και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και από καθηγητές του εμπορικού Δικαίου και αυτές οι γνώμες θα δημοσιευτούν κάποια στιγμή και θα δείτε γιατί αυτή η σύμβαση ήταν ισχυρή και γιατί αυτή η σύμβαση δέσμευε υπέρμετρα το ελληνικό Δημόσιο από τις αρχές του 2000. Θα είχαμε απίστευτες επιπτώσεις εάν την ακυρώναμε».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. πως δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι αυτό, είπε, φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει.
Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες, όπως υποστήριξε, ήθελαν να ενημερωθούν για ποιούς λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους. Έκανε μάλιστα λόγο για «έμμεση πίεση» για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων δερωτώμενος: «Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια; Γιατί πίεζε; Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια, επειδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο και τώρα έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο; Και επιτέλους ως που θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μια προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;».

Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη περί «νονού που εκτελεί συμβόλαια», ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρώην υπουργός Αμυνας
Σημειώνεται ότι σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για «νονούς και λαμόγια που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή», ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους της αντιπαράθεσής του με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ και επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Καρατζαφέρης ήταν αυτός που ψήφισε την παραλαβή των υποβρυχίων.

«Έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου οι περιθωριακές δυνάμεις, οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες έχουν δυσανάλογη βαρύτητα στο λόγο τους, στην παρέμβασή τους στη δημόσια, στις εξελίξεις συμβάσεων και συμφερόντων κι ενώ τελικά προτείνουν με μια ευκολία κάποια πράγματα, με την ίδια ευκολία την άλλη μέρα προτείνουν διαφορετικά. Για να υπάρξει κάθαρση στο σάπιο πολιτικό σύστημα, πρέπει αυτά να ξεσκεπαστούν και για να ξεσκεπαστούν πρέπει να απαντήσουμε με τους δικούς τους όρους διαλόγου διότι αλλιώς, οι νονοί και τα λαμόγια θα παίζουν με τους δικούς τους όρους και οι συνεπείς, σοβαροί, υπεύθυνοι κι έντιμοι δεν θα τους αντιμετωπίζουν», υποστήριξε ο πρώην υπουργός. «Δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο», συμπλήρωσε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να παραπέμψουν το θέμα στη Δικαιοσύνη: «Ας μου κάνει αγωγή ή μήνυση ή να του κάνω, να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας κι εγώ της δικιάς μου και να πάμε στη Δικαιοσύνη που είναι ο φυσικός μας δικαστής να εξεταστούμε».
«Εγώ», ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊμαράκης, ούτε παρήγγειλα, ούτε παρέλαβα (υποβρύχια), ενώ και «για τα αντισταθμιστικά δεν πληρώθηκε δραχμή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης επανήλθε την Παρασκευή με νέες κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Μεϊμαράκη και της ΝΔ. Σε συνέντευξή του στον Radio 9, μίλησε για «παλιανθρωπιές ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», «ανοησίες» και «κόλπα» του κ. Μεϊμαράκη. «Τα ίδια κόλπα, οι ίδιες βρωμιές» και τώρα, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας πως υπάρχει «σειρά ερωτήσεων που ήμασταν εναντίον» και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης «προσπαθεί να μας πείσει ότι ήμασταν υπέρ». «Προκαλώ όποιον θέλει να βγάλει τις ερωτήσεις των βουλευτών μου. Πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια, άξια του ανδρός. Εφόσον ήμουν πάντα εναντίον όλων των γερμανικών προμηθειών πως να είμαι υπέρ για τα υποβρύχια;», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Πάρτε την κατάθεση των στενών συνεργατών του, όπως του κ. Βασιλάκου (σ.σ. πρώην γ.γ. εξοπλισμών) για το πως χειρίστηκε την υπόθεση τότε ο κ. Μεϊμαράκης, τότε που είχαμε εμείς το "πάνω χέρι". Τα αντισταθμιστικά, που πληρώσαμε 700 εκατ. ύστερα. Τα λέγαμε "πλωτά φέρετρα" και την περίοδο της ΝΔ πληρώσαμε 700 εκατ. στους Γερμανούς. Επειδή τους κυνηγάει η αλήθεια και κάποια μέρα θα καθίσουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, προσπαθούν να "πετάνε πέτρες" παντού. Ατύχησε όμως ο κ. Μεϊμαράκης, γιατί εγώ ήμουν πάντα ενάντια σ' αυτή την κατάσταση. Και εγώ δεν έχω ψευδώνυμα. Γιατί στην πιάτσα τον λένε "προστάντζα"; Επειδή προτρέχει; Μάλλον γι΄ αυτό τον λένε έτσι.
Αυτό απέδειξε άλλωστε και με τις χθεσινές του δηλώσεις», υπογράμμισε στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι η ΝΔ φοβάται την περίοδο Σπηλιωτόπουλου - Μεϊμαράκη και γι αυτό τηρεί αυτή τη στάση - κάτι για το οποίο όπως είπε, πρέπει να απολογηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ναι "επί της αρχής" στις αποκρατικοποιήσεις, λέει η ΝΔ...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Θετική επί της αρχής στις αποκρατικοποιήσεις είναι η ΝΔ, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του ξεπουλήματος.


«Η αποκρατικοποίηση είναι ένα στοιχείο για το οποίο εμείς είμαστε θετικοί. Και μάλιστα έχουμε ελέγξει την κυβέρνηση επανειλημμένως για ατολμία, παλινωδίες και έλλειψη βούλησης και σχεδίου», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ  ανέφερε πως «οι αποκρατικοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τη λογική του ξεπουλήματος. Πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.
Αυτό ισχύει και για τη ΔΕΗ, όπου εκτός των άλλων πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ενεργειακό μείγμα της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

35 εκατ. ευρώ είναι το χρέος της Περιφέρειας Στερεάς, το κράτος χορήγησε 7,5 εκατ. και αναζητούνται τα υπόλοιπα!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώνει την απόσταση του από τα προβλήματα και τις ανησυχίες του λαού, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας.

Ο λαός που ζει δύσκολα, πληρώνοντας πανάκριβα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο.
Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά

Βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η διαμόρφωση των οικονομικών προγραμμάτων, που αποτελούν την βάση λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης.
Το περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα σχολικής στέγης, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από τους τόκους του 2011, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από Κεντρικούς Αυτοτελείς και το πρόγραμμα επενδύσεων από ίδιους πόρους.
Κύριο χαρακτηριστικό των συζητήσεων η πολύ φτωχή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δημόσιες επενδύσεις.

Οι μέχρι σήμερα πιστώσεις φτάνουν μόνο για την εξόφληση κάποιων απλήρωτων έργων που άφησαν οι νομαρχίες, και για κάποια συνεχιζόμενα έργα. Ενώ δεν φαίνεται καμιά δυνατότητα για νέα έργα και για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον λαό.
Είναι χαρακτηριστικό, πως, οι πρώην νομαρχίες υπέγραψαν συμβάσεις, το 2010, για έργα, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις.
Αυτό οδήγησε σε ένα μεγάλο χρέος για την περιφέρεια μας ( περίπου 35.000.000 Ευρώ). Μας χορηγήθηκαν 7.500.000 και φυσικά αναζητούνται τα υπόλοιπα.

Σε αυτές τις συνθήκες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ ψήφισαν τις εισηγήσεις που διαχειρίζονται την μιζέρια και την φτώχεια μας στο επίπεδο της περιφερειακής διοίκησης.

Αποστασιοποιημένοι από αυτή την λογική, αλλά με διαφωνίες σε διαδικαστικά κυρίως ζητήματα φάνηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τις εισηγήσεις, μίλησε για την άμεση ανάγκη ενημέρωσης του λαού και την σημασία της κινητοποίησης του για να διεκδικήσει όσα δικαιούται και του ανήκουν. Μίλησε για την ανάγκη ουσιαστικής αμφισβήτησης των πολιτικών που υπηρετούν το κεφάλαιο και υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζομένων. Υπογράμμισε πως θέλουν να στρέψουν τους δήμους και τις Περιφέρειες στην αναζήτηση πόρων από την φορολόγηση του λαού.

Στην ίδια συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με ορισμένα διαχειριστικά ζητήματα.
Σημαντικό εκτιμάμε πως ήταν το θέμα που δημιουργήθηκε με την συζήτηση για την κατασκευή έργου προστασίας ενός τμήματος του δρόμου προς την Κύμη από κατολισθήσεις και από την φθορά της Θάλασσας.
Ενώ υπήρχε κάποια μελέτη από το Πανεπιστήμιο προτείνοταν και άλλη από ιδιώτες, σαν απαραίτητη.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αναγνωρίζοντας την σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του έργου είχε κάνει ερώτηση ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του. Στην σημερινή συνεδρίαση, όμως, απείχε της ψηφοφορίας ζητώντας άμεσα να αποσαφηνιστεί η κατάσταση με τρόπο που θα διασφαλίσει την καλύτερη εκτέλεση του έργου και φυσικά το χαμηλότερο κόστος.

Σαν ειδική συνεδρίαση θεωρήθηκε η συζήτηση για την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων, των απαιτήσεων, των υποχρεώσεων και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων της περιφέρειας.
Ουσιαστικός και χαρακτηριστικός είναι ο συγκεντρωτικός πίνακας που υποβλήθηκε.
Ο πίνακας αυτός απεικονίζει την διαφορετική διαχειριστική κατάσταση, που υπάρχει σε κάθε νομό και για την οποία άμεση και συγκεκριμένη ευθύνη έχουν οι ασκήσαντες την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Οι εκφραστές της πολιτικής τους στα όργανα της τοπικής διοίκησης.
Ο τρόπος και η διαδικασία που κατανέμουν πιστώσεις, χρηματοδοτούν, προγραμματίζουν και υλοποιούν τα έργα.
Και φυσικά το θεσμικό πλαίσιο της κεντρικής εξουσίας που διαμόρφωνε τους όρους της συγκεκριμένης διαχείρισης.
Θέλουμε να σχολιάσουμε τα δάνεια ( 35.276.000 ) που χρεώνεται η Περιφέρεια και φυσικά να ζητήσουμε εξηγήσεις για τον λόγο που έγιναν. Γιατί δεν επιδιώχθηκε κρατική χρηματοδότηση ; Σε τι συγκεκριμένα έργα αντιστοιχούν ; Πως θα αποπληρωθούν;

Θέλουμε να αποσαφηνιστεί για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αξίας 237.487.941. Τι ποσά χρηματοδότησης έχουμε εξασφαλίσει ; Τι θα κάνουμε γι’ αυτά που λείπουν ; Πως αισθάνονται όσοι δημοπρατούσαν έργα χωρίς πιστώσεις για την δημιουργία εντυπώσεων ;

Γιατί δεν προχωράει η διαδικασία των έργων που έχουν ενταχθεί, αξίας 72.382.879 ; Τι εμποδίζει ;

Πως εξηγείτε την μη είσπραξη βεβαιωμένων απαιτήσεων προς τρίτους, ύψους 1.250.000, όπου η Βοιωτία είναι πρωταθλητής.

Τι απέδωσε η συμμετοχή στις δεκάδες επιχειρήσεις που συμμετείχαν οι τέσσερες Νομαρχίες ; Πόσες απ’ αυτές ελεγχθήκαν ; Πότε και με ποια διαδικασία;

Παράλληλα ζητάμε την συγκεκριμένη καταγραφή και της κινητής περιουσίας που υπάρχει και φυσικά το πώς αυτή αξιοποιείται.
Ζητάμε αναλυτική καταγραφή των κτιρίων που ενοικιάζουμε αλλά και των υπηρεσιών που αναθέτουμε σε εργολάβους. Αναλυτική περιγραφή των διατιθέμενων ποσών.


Σε αυτή την λογική και εν αναμονή των σχετικών απαντήσεων…..Επειδή το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και σχετίζεται με όσα επιδιώκει η κεντρική εξουσία αναπτύσσοντας τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, σε αντίθεση με τις ανάγκες και τα θέλω του λαού…..


Καταψηφίσαμε την απογραφή.

Χρονάς Τάσος
Γκικόπουλος Γιώργος.
Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)


Από ....lamianews

Οι "παπατζήδες" της Βουλής έστειλαν τον Άκη και τα υποβρύχια σε .... διερεύνηση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 Με κραυγές και πολεμικές αντιπαραθέσεις με τις οποίες προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το κομματικό σκηνικό που έχει προ πολλού καταρρεύσει (σύμφωνα και με τις κατ' ανάθεση δημοσκοπήσεις) εκμεταλλευόμενοι (όλοι) την παραπομπή σε εξεταστική του ζητήματος των υποβρυχίων και του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος προέβη σε σχόλιο για την αντιπαράθεση γύρω από το σκάνδαλο των υποβρυχίων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης παριστάνουν τις "αθώες περιστερές".
Την ώρα που ο λαός πληρώνει χρυσάφι για υποβρύχια που γέρνουν, δισεκατομμύρια ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να συρρικνώσουν την ναυπηγική βιομηχανία ξένοι και Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, οι συνένοχοι γι' αυτή την κατάσταση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης παριστάνουν τις αθώες περιστερές και τους κυνηγούς μιζών! 
Ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορεί να γλιτώσει τις μίζες και τον προσωπικό χρηματισμό όσο τα κόμματα της πλουτοκρατίας θα καθορίζουν την τύχη του.
Από την άλλη ο Μεϊμαράκης ανέλαβε εργολαβικά - εν ονόματι της ΝΔ - να "καθαρίσει" τον ακροδεξιό πόλο της το ΛΑΟΣ χτυπώντας με αναφορές για τον ύποπτο ρόλο του Προέδρου του κ. Καρατζαφέρη.
Από ....... activistis

Ο ολίγιστος πολιτικός...

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Χρήστος Γιανναράς : Δέν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα !

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com