Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σπάνε κάθε ρεκόρ τα spreads - Ξεπέρασαν και τις 1.300 μονάδες βάσης

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν πάρει την πάνω βόλτα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί και να υποχωρήσουν.
Η ραγδαία άνοδος τους αποδίδεται στα συνεχή και καθημερινά σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τα οποία και δεν υποχωρούν παρά τις διαψεύσεις από την κυβέρνηση και την Κομισόν.
Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, εκτινάχτηκε πάνω από τις 1.300 μονάδες βάσης. Στις 15:18 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bunds διευρυνόταν στις 1.328,8 μονάδες βάσης.
Νωρίτερα οι αποδόσεις των ομολόγων μικρής διάρκειας κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο.
 Η απόδοση του διετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο 30 μονάδων βάσης στο 25,17% και του πενταετούς αύξηση κατά 53 μονάδες βάσης στο 22,47%. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξανόταν κατά 29 μονάδες βάσης στο 15,86%.
Πρόκειται για ιστορικό υψηλό από την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ.
"Οι αποδόσεις ομολόγων μικρής διάρκειας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση", σχολίασε trader στο Reuters. "Δεν υπάρχουν ενδείξεις για αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζες, έτσι δεν υπάρχει κάτι που να σταματήσει αυτή την κίνηση".
Το CDS του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διευρύνονταν κατά 37 μονάδες βάσης στις 1.375 μ.β.
Το spread των 2ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε κατά 43 μονάδες βάσης και έφθασε το 24,69%, μετά τη δημοσίευση άρθρου του κ. Μοχάμεντ Ελ - Εριάν, Διευθύνοντος Συμβούλου του μεγάλου επενδυτικού ταμείου Pimco, στη γερμανική εφημερίδα Χάντελσμπλατ (Handelsblatt), το οποίο αναφερόταν στον κίνδυνο μίας "χαμένης δεκαετίας" για την Ελλάδα.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι "η Λατινική Αμερική υπέφερε από μία 'χαμένη δεκαετία' όσον αφορά την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις" και ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα τον ίδιο κίνδυνο", καθώς "είναι πολύ μακριά" από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν έχει έρθει καθόλου πιο κοντά στην επιστροφή της στις αγορές.
Σε σχόλιο του πρακτορείου Reuters (IFR - Comment) αναφέρεται η προειδοποίηση από το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Γκονζάλες - Παράμο ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας μπορεί να έχει πιο καταστρεπτικές συνέπειες από τη χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, αλλά σημειώνεται ότι το πρόβλημα είναι ότι η προειδοποίηση αυτή αγνοείται από τους πολιτικούς. Η πεποίθηση σε πολιτικούς κύκλους της ΕΕ, σημειώνεται στο σχόλιο, είναι ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντέξει μία αναδιάρθρωση χρέους, εφόσον η ΕΚΤ προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια της.

http://www.newscode.gr

Στο πυρ το εξώτερο η απόκτηση πρώτης κατοικίας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspoot.com

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συνεχίζει να κάνει καθημερινά τα ίδια τραγικά λάθη με τις αλόγιστες αποφάσεις της.
Αποφάσεις που ζημιώνουν την χώρα και αντί να δημιουργούν όραμα και προϋποθέσεις ανάτασης της δεινής οικονομικής κατάστασης που διερχόμαστε από την ημέρα υπαγωγής της Ελλάδος στους όρους του επαχθούς μνημονίου, βυθίζει την Ελληνική κοινωνία στην άβυσσο των άθλιων επιλογών της.
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποθήκευσε το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών των Ελλήνων, υπογράφοντας την Διεθνή συνθήκη (μνημόνιο) της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων χωρίς καν να την διαβάσει. Διότι μετά ένα χρόνο έχουν καταστεί πλέον κατανοητοί από όλους μας οι επαχθείς όροι του. Οι οικονομικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών... από την ημέρα ψηφίσεως του μνημονίου είναι αποφάσεις τριτοκοσμικές και οδήγησαν μέσα σε ένα χρόνο από την εφαρμογή του, σε πλήρη μαρασμό και εξαθλίωση την μεσαία αστική τάξη που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας και τον αιμοδότη της οικονομίας μας, αφήνοντας ανέγγιχτους τους έχοντες και κατέχοντες.
Είναι ανήμποροι μετά από ένα χρόνο να τιθασεύσουν την φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή και το παραεμπόριο. Έτσι το δημόσιο μη μπορώντας να αυξήσει τα έσοδά του καταφεύγει σε σπασμωδικές φοροεισπρακτικές αποφάσεις, όπως οι τρείς διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ των καταναλωτικών αγαθών προκειμένου να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία.
Όμως και ο πιο αδαής πολίτης περί των οικονομικών γνωρίζει πως με τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ δεν αυξάνονται τα έσοδα, γιατί απλά περιορίζεται η κατανάλωση στα απαραιτήτως αναγκαία και ταυτόχρονα μεγαλώνει η φοροδιαφυγή.
Μέσα λοιπόν σε ένα πλαίσιο φοροεισπρακτικών μέσων, η Κυβέρνηση προς υποτιθέμενη αύξηση των εσόδων της και των δεσμεύσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, σκέπτεται να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές που προκύπτουν από τους τόκους των στεγαστικών δανείων.
Στην πατρίδα μας πρωτεύον μέλημά μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα «κεραμίδι» πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας προκειμένου να στεγάσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Γι’ αυτό η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στον τομέα της ιδιοκατοίκησης.
Αυτό το όνειρο σκέπτεται αυτή η κυβέρνηση να το αφαιρέσει από τον λαό της, παραγνωρίζοντας επιπρόσθετα, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα βυθίσει ακόμη περισσότερο την οικονομική δραστηριότητα, μέσω της οποίας ζουν πολλά επαγγέλματα που ήδη βρίσκονται στο ναδίρ των δραστηριοτήτων τους. Κατά αυτόν δε τον τρόπο θα αυξήσει και τα ποσοστά ανεργίας που ήδη έχουν εκτιναχτεί σε ποσοστό άνω του 15%.
Αντί λοιπόν να προσφέρει επιπλέον φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κυρίως νέων ζευγαριών, μέσω στεγαστικών δανείων, με ευμενείς όρους, σκέπτεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει πάθει πλήρη παράκρουση, γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τις χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ντίνου Ρόβλια, στην συνέλευση της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων που γεμάτος αισιοδοξία είπε: «εντός δωδεκαμήνου θα ανακάμψει η οικονομία».
Επειδή θεωρώ πως η Κυβέρνηση γνωρίζει, πως από το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» μέχρι της γενικευμένης πλέον πτώχευσης του λαού μας η απόσταση «απέχει παρασάγγας», προτρέπω τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου, να προσφέρουν την μεγαλύτερη υπηρεσία προς την πατρίδα και τον λαό της με την άμεση παραίτησή τους και την προσφυγή στις κάλπες από την στιγμή που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση για όσα πράττουν εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_6584.html

Η «ανέμελη» Τίνα και ο «αυθαίρετος» Γιώργος

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


του Ν.Γ.Δρόσου

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Η Τίνα Μπιρμπίλη προφανώς έχει δίκιο, όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να επικρατεί ισονομία και ότι δεν είναι δυνατόν όσοι έκτισαν νόμιμα, καταβάλλοντας φόρους, εισφορές και τέλη για να εξασφαλίσουν μία άδεια οικοδομής, να αντιμετωπίζονται κατά τον ίδιο τρόπο με όσους έκτισαν αυθαίρετα.

Την ίδια ώρα όμως, δεν μας λέει και ποιές είναι οι προθέσεις της έναντι όσων, για οποιονδήποτε λόγο, παρανόμησαν και έκτισαν τα περίπου 1 με 1,2 εκ. αυθαίρετα οικήματα ανά την επικράτεια, τα τελευταία 20 χρόνια.

Η αυθαίρετη δόμηση, πηγή πολλών κακών για τη χώρα μας, αποτελεί μια πραγματικότητα.

Αποτελεί, για την ακρίβεια, ακόμη μια γλαφυρή αποτύπωση του ελλειμματικού τρόπου με τον οποίο το.......
ελληνικό κράτος λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, είτε εξωθώντας μεγάλο αριθμό πολιτών στην παρανομία, εξαιτίας των πολύχρονων καθυστερήσεων στη θέσπιση των απαραίτητων πολεοδομικών διατάξεων και δασικών χαρτών, είτε ανεχόμενο τις κατάφορες παρανομίες που γίνονταν μπροστά στα «μάτια» του.

Πρόκειται για ακριβώς τον ίδιο ελλειμματικό τρόπο, με τον οποίο προσέγγισε χθες η κα. Μπιρμπίλη το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης, αρνούμενη ορθώς να «καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική», όπως αυτή που φέρεται να προωθεί ο συνάδελφός της κ. Παπακωνσταντίνου για την τακτοποίηση των «αυθαίρετων», αλλά μη δίδοντας, ταυτόχρονα, και την απαραίτητη «λύση» στο πρόβλημα.
Αντίθετα, υπήρξε σαφής ότι ούτε πάνω στο γραφείο της, ούτε καν στα συρτάρια του γραφείου αυτού, υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος.

Αν και είναι σύμφωνη, όπως είπε χθες σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον «Βήμα FM», με την «κόκκινη γραμμή» που έβαλε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα των αυθαιρέτων, ως αρμόδια υπουργός για το Περιβάλλον εμφανίζεται να σηκώνει τα «χέρια» ψηλά, λέγοντας ότι ουδέν μελετά είτε για τα αυθαίρετα, είτε για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Εμ, έτσι, δεν πάμε πουθενά.

Δεν πάμε πουθενά ούτε με όσους καίνε κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά δάση, ούτε με όσους μάχονται τη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους για να αποδείξουν ότι μία έκταση αμιγώς αστική, όπως δεκάδες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά της Αθήνας, στο Χαλάνδρι, το Μαρούσι ή αλλού, όφειλαν να έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια στο σχέδιο πόλης.
Αντίστοιχα, δεν πάμε πουθενά και με τις συνθήκες παρανομίας στις οποίες εξωθούνται οι εργαζόμενοι στο χώρο της οικοδομής, στερούμενοι ασφαλιστικών εισφορών ή της τήρησης της λοιπής εργατικής νομοθεσίας, όταν καλούνται να εργαστούν για την ανέγερση αυθαιρέτων κτισμάτων.

Τέλος, δεν πάμε πουθενά, για να μην ξεχνιόμαστε, και με το ζήτημα των δημοσίων εσόδων, για τα οποία η υπόθεση των αυθαιρέτων αποτελεί μια διαρκή πληγή που αιμορραγεί, που κατά τρόπο μάλλον άκομψο –φέρεται- να επιχειρεί να επουλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από....kafeneio

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση;

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Κώστα Ροδινού

Οι ανακοινώσεις της Eurostat , για όσους γνωρίζουν, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η αναμενόμενη εξέλιξη.

  Σήμερα επιβεβαιώθηκε η συνολική αποτυχία της πολιτικής Παπανδρέου και η πλήρης κατάρρευση του μνημονίου. Βέβαια, δεν χρειαζόταν Νόμπελ οικονομίας για να αντιληφθεί κάποιος ότι τα νούμερα του μνημονίου δεν έβγαιναν.

Το ήξερε και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών.

Έγκλημα εκ προμελέτης.

Άρα αυτό που συνετελέσθη ήταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης. Με πλήρη συναίσθηση μας οδήγησαν εδώ. Που βρισκόμαστε, μετά από ένα χρόνο μνημονίου;
• Τα spreads ξεπέρασαν τις 1200 μονάδες!
• Το έλλειμμα έφτασε στο 10,5 %, όσο περίπου το υπολόγιζε ο κ. Προβόπουλος τον Αύγουστο του 2009, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα!
• Η οικονομία μας βρίσκεται σε βαθιά ύφεση
• Η ανεργία ξεπέρασε το 15%
• Παρά τα 17 φορολογικά νομοσχέδια, τα έσοδα είναι εκτός στόχων
• Οι δαπάνες έχουν εκτροχιαστεί
• Το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2010 έφτασε τα 328,5 δις ευρώ έναντι 298.7 δις ευρώ το 2009! Δηλαδή, αυξήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 30 δισ ευρώ.
Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα!
Μετά απ’ όλα αυτά, υπάρχει στ’ αλήθεια κάποιος που πιστεύει ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση;

Η οδός του μαρτυρίου

Με τα κοράκια να ακονίζουν τα νύχια τους, έτοιμα να στήσουν χορό, οι εταίροι μας, εν τη μεγαλοθυμία τους, μας κάνουν την τιμή να διαλέξουμε το τέλος μας: ένα διαρκές μνημόνιο που θα μας εξευτελίζει καθημερινά, ή μια πτώχευση που θα μας οδηγήσει δεκαετίες πίσω !
Οι λύσεις που μας προτείνουν στηρίζονται στην περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας μας και στο ξεπουλήσουμε και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες της περιουσίας του δημοσίου.
Καμιά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Πρώτον γιατί η κοινωνία βρίσκεται ήδη στα έσχατα όρια της αντοχής της και δεύτερον γιατί με τις σημερινές τιμές το προσδοκώμενο τίμημα από την περιουσία του δημοσίου δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα! Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι αγοραστές!
Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: Η Ελλάδα σταδιακά μετατρέπεται σε χώρα περιορισμένης ευθύνης. Ξένοι προτείνουν, αποφασίζουν, ελέγχουν. Μόνο την υλοποίηση ανέλαβε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και εκεί απέτυχε!
Ποιο είναι το πολιτικό συμπέρασμα από τα προαναφερθέντα; Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο. Δέσμια των ιδεοληψιών, των εσωτερικών αντιθέσεων και της προφανούς ανικανότητά της βρίσκεται στα όρια της πολιτικής παράλυσης. Ανέλαβε την υποχρέωση να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία το φέρνει σε ευθεία ρήξη με τον σκληρό πυρήνα της εκλογικής της πελατείας. Αυτό σημαίνει πλήρες αδιέξοδο! Ο κ. Παπανδρέου βουλιάζει στην ατολμία και την αναποτελεσματικότητά του.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας θύελλας να πορεύεται χωρίς σχέδιο.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση;

Με δεδομένη την παταγώδη αποτυχία του κ. Παπανδρέου, είναι οξύμωρο για τη χώρα να προσδοκά λύση από τον ίδιο.
Άρα η λύση πρέπει να έρθει από κάπου αλλού.
Η Ν.Δ. έχει υποχρέωση να απαντήσει σύντομα, στα ερωτήματα που απασχολούν το μέσο πολίτη:

Πρώτον: υπάρχει άλλη πολιτική εξόδου της χώρας από την κρίση, ή έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου που επιμένει ότι το μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο;

Δεύτερον, η Ν.Δ. έχει το πρόγραμμα, την τόλμη, τα στελέχη και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική;

Αν η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι καταφατική, τότε ο κ. Σαμαράς μετά το πολυαναμενόμενο «Ζάππειο ΙI», οφείλει να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και να ζητήσει εκλογές. Βέβαια τις εκλογές τις αποφασίζει η Κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν τρόποι για να εξαναγκασθεί μια κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.
Η Ελλάδα πρέπει να σηκωθεί όρθια και να διεκδικήσει. Να αρνηθεί να υποκύψει σε πολιτικές που εξυπηρετούν μια χούφτα κερδοσκόπους.

Να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα: δεν ζητάμε από κανένα να μας χαρίσει ό,τι δικαιούται, αλλά ούτε πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν ό,τι μας ανήκει.
Και κάτι τελευταίο: μια πολιτική που εξαθλιώνει τους ανθρώπους δεν είναι μόνο πολιτικά απαράδεκτη.

Είναι προδήλως ανήθικη, ενώ έρχεται και σε ευθεία αντίθεσή με το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 25 ορίζει: «τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους της κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους

Διαφορετικά ο δρόμος θα είναι μακρύς και επώδυνος. Πολύ φοβούμαι και ταπεινωτικός…

Από..... antinews

Ο Γ. Καρατζαφέρης θα είναι εσαεί συνυπεύθυνος

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική: Θλιβερή» και «τραγική» χαρακτήρισε την «επικρατούσα κατάσταση» στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υποστηρίζοντας ότι οι υπουργοί έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους.«Αν ο κ. Παπανδρέου βρει τρεις υπουργούς του που να μιλούν μεταξύ τους, τότε διατηρεί κάποια ελπίδα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «δυστυχώς δεν μιλά κανένας με κανέναν». Για τις εξελίξεις συγκεκριμένα στην οικονομία, ο ΛΑΟΣ διά του εκπροσώπου του Κωστή Αϊβαλιώτη υποστήριξε ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική της τρόικας «οδηγεί στον όλεθρο».

Λαγός και του ανασχηματισμού ο Γιώργος Καρατζαφέρης; Το πρόβλημα της Κυβέρνησης είναι η αποξένωση; Πιθανόν να είναι και η αλλοτρίωση αλλά δεν μας αφορά. Επειδή το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι Λέσχη Φιλίας. Η Κυβέρνηση απέτυχε γιατί δεν έπιασε κανένα στόχο παρά το αδυσώπητο τσουνάμι μέτρων που εξαπέλυσε. Και τώρα θα λάβει κι άλλα. Και σε δύο μήνες περισσότερα. Κάθε αποτυχία της θα μεταφράζεται σε μέτρα, τα οποία και βυθίζουν όλο και περισσότερο τα εισοδήματα, την οικονομική ζωή, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Όσο για το επιχείρημα ότι «η κυβερνητική οικονομική πολιτική της τρόικας οδηγεί στον όλεθρο», αφού το παραδέχονται πλέον, καλό θα ήταν το ΛΑΟΣ να κάνει την αυτοκριτική του. Όταν άνοιγε την πόρτα στην τρόικα, όταν έδινε ψήφο σε ένα Μνημόνιο που «δεν είχε διαβάσει», όταν πρόσφερε επίφαση διευρυμένης αποδοχής στην πολιτική της Κυβέρνησης, δεν είχε προβλέψει ότι κάτι μπορεί να μην πήγαινε καλά; Στην πορεία επιστράτευσαν το πλέον χυδαίο επιχείρημα: «ψηφίσαμε το Μνημόνιο για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις» ενώ είναι γνωστό ότι τα χρήματα αυτά πάνε στην αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν και δεν φτάνουν κιόλας.
Απομένει να μας ενημερώσει ο κ. Καρατζαφέρης αν αισθάνεται κι αυτός δικαιωμένος με το Μνημόνιο. Οι “φυσικοί” σύμμαχοι της κυβερνητικής πολιτικής τρέμουν την ώρα της κάλπης και προσπαθούν να περιπλέξουν με δηλώσεις τη θέση τους, να παραπλανήσουν για ακόμη μία φορά το εκλογικό σώμα.

Το μερίδιο της ευθύνης για την οικονομική υποδούλωση της χώρας θα τους ανήκει εσαεί. Ας λένε ότι θέλουν λοιπόν…

Μ.Ο.

Από ....antinews

Χάνεται για την κυβέρνηση η μάχη της Κερατέας;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Μπιρμπίλη άρχισε να διαρρέει ότι εξετάζει άλλη περιοχή , εκτός Κερατέας, για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ       

Νέα εστία σοβαρής ενδοκυβερνητικής κρίσης αναμένεται να ξεσπάσει τις επόμενες ώρες μεταξύ Ραγκούση και Μπιρμπίλη καθώς η υπουργός Περιβάλλοντος άρχισε να διαρρέει ότι εξετάζει άλλη περιοχή , εκτός Κερατέας, για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ.

Κι ενώ οι προθεσμίες που έχει θέσει η Ε.Ε. έχουν παρέλθει και η Ελλάδα θα κληθεί πολύ σύντομα να πληρώσει βαρύτατα πρόστιμα, οι κάτοικοι και οι φορείς της Κερατέας είναι αμετακίνητοι στο ενδεχόμενο κατασκευής ΧΥΤΑ στον Οβριόκαμπο κι αυτό θα τονίσουν στην επικείμενη συνάντηση τους με την Μπιρμπίλη.

«Μόνο τα δικά μας σκουπίδια και μόνο σε χώρο εντός της βιομηχανικής μας περιοχής και όχι στον Οβριόκαμπο» θα πουν.

Ο Ραγκούσης επιμένει χωρίς ωστόσο να δέχεται να συναντηθεί μαζί τους, ενώ χθες ξεκαθάρισε στη Μπιρμπίλη ότι δεν θα δεχτεί καμία απόκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό. Καλά ξεμπερδέματα…

Δ.Γ.

Προφήτης ο Τσοβόλας ή ήξερε κάτι; Διαβάστε τι είχε πει ο άνθρωπος για τον Γιώργο Παπανδρέου!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



03/01/2004
O κ. Δημ. Tσοβόλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣKAΪ 100,3, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, μίλησε και   «κατασκευασμένους ηγέτες και πολιτικούς που γίνονται ηγέτες, παρέχοντας προκαταβολικά ως αντάλλαγμα στα αφεντικά τους την εκχώρηση εθνικού πλούτου».

«Γεννήθηκα με Kαραμανλή – Παπανδρέου – Mητσοτάκη και τα παιδιά μου, τα παιδιά όλων, οι μηχανισμοί θέλουν να τα κάνουν και αυτά να ζήσουν με τα ίδια ονόματα λες και δεν υπάρχουν άλλοι στην Eλλάδα, οι οποίοι επιτέλους...
έχουν δώσει και δείγματα γραφής» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΔHKKI, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι μια γενική παρατήρηση -«δεν μιλάω για κάποιους συγκεκριμένους». Aκολούθως ο κ. Tσοβόλας επεχείρησε εκ νέου μια γενική απαξία του δικομματικού συστήματος και κυρίως των σχέσεων που παγίως καταγγέλλει ότι έχει το ΠAΣOK και η N.Δ με το εκδοτικό κατεστημένο.

«Tα προβλήματα», είπε, «είναι ότι πολιτικές ηγεσίες έχουν μετατραπεί σε διαχειριστές συμφερόντων κάποων μεγαλο-οικονομικών παραγόντων που λειτουργούν και έχουν συμφέροντα αντίθετα προ εκείνα των λαϊκών στρωμάτων. Aρα για να αλλάξει το σκηνικό θα πρέπει να χτυπήσουμε και να αλλαξουμε την καρδιά αυτού του συστήματος, τα πραγματικά αίτια που προκάλεσαν αυτήν την παρακμή του πολιτισμού, των αρχών και των απλών ανθρώπων»!! (από το αρχείο της Καθημερινής)

Ολυμπία