Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μ.Tρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με το ΚΑΝΑΛΙ 5 της FYROM

Απρίλιος 8, 2011.

Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον..
Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ. ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)

Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας και γλώσσας εκτός της ‘μακεδονικής’) ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του , των Πρασίνων, όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Πρόκειται , σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε, μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι, τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας , στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.

Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
--
Τίτλος: «Интервју со Тремопулос»
Канал 5 Телевизија, 8 Απρ. 11, 14:51

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=73601

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Θα προλάβουν να φτάσουν στις εκλογές;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Χάρις στην απεργία των δημοσιογράφων (οι οποίοι απολαμβάνουν τα κορμιά των αδυνατισμένων από την πείνα Ελληνίδων στις παραλίες) συνεχίζεται αμείωτη η φημολογία για το πως προτίθεται να αντιδράσει στη ανταρσία των βουλευτών του και στην επιδείνωση της Οικονομίας ο Πρωθυπουργός (ναι, έχουμε ακόμα) Γ. Παπανδρέου.

“Θα κάνει συσκέψεις, “έκανε συσκέψεις”, “θα δει αυτόν”, “μίλησε με τον άλλον”, “τους μάζεψε στο Μαξίμου”, “θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα την Τετάρτη”, “θα κάνει εκλογές”, “θα κάνει ανασχηματισμό” κλπ κλπ.

Στην πραγματικότητα όλες οι πληροφορίες και διαρροές δεν μπορούν να κρύψουν το αυτονόητο: Ο κ. Παπανδρέου δεν ξέρει πλέον τι να κάνει ενώπιον της τετραπλής δαμόκλειας σπάθης που επικρέμαται άνωθέν του: Αποτυχία της οικονομικής πολιτικής – η κοινωνία δεν μπορεί να αφομοιώσει άλλα μέτρα – κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός αδυνατούν να υλοποιήσουν τα ληφθέντα μέτρα - για το ίδιο του το κόμμα ο ίδιος είναι πλέον παρελθόν.
Παράδειγμα: ως σανίδα σωτηρίας προβάλλεται τις τελευταίες ώρες απο φιλοκυβερνητικά μέσα η “ύπαρξη σχεδίου ”ήπιας διευθέτησης” χωρίς κούρεμα του χρέους το οποίο εκτιμάται ότι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τρόικα”.
 Ποιό είναι το σχέδιο; Το αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ της σταθερής εμμονής στην συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά: ”Το επικρατέστερο αυτή την στιγμή σχέδιο αναφέρει για συνολική επιμήκυνση του χρέους της χώρας με καλύτερους όρους αποπληρωμής κάτι που περιέγραψε ο Τζόρτζ Σόρος και στη συνάντηση του με το Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του…”
Όμως και στο καφενείο του τελευταίου χωριού προς την Τουρκία γνωρίζουν πλέον ότι μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (θα αφορά και το χρέος σε ιδιώτες;) και μια μείωση (το πολύ κατά μισή μονάδα) του επιτοκίου δεν θα λύσει το πρόβλημα. Και ότι στην πραγματικότητα και τον χρόνο υποταγής στο Μνημόνιο θα επιμηκύνει και αφορμή για νέα μέτρα θα αποτελέσει.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, άλλη πολιτική, άλλες ιδέες και άλλη ορμή. Πράγματα και καταστάσεις δηλαδή που ούτε μπορεί να βρεί , ούτε έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ο κ. Παπανδρέου.

Γι αυτό εκτίμησή μας είναι ότι παράλληλα με την καταστροφολογία θα ενταθούν από αύριο τα σενάρια εμπλοκής του Σαμαρά σε συγκυβέρνηση – επειδή δεν έχουν και δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.
Όπως όμως επισημαίνει και ο ΣΚΑΙ σε πολλούς έχει αποτυπωθεί η φράση του υπουργού υγείας «δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να φτάσουμε στις εκλογές».

Από .....Antinews

Το κόλπο των εκλογών δίχως κολπάκια…

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Είναι πλέον εμφανές ότι κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις εκλογές. Είναι βέβαιο ότι το καθεστώς στην Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο, μέρος του οποίου είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου. Η κυβέρνηση βαθιά λαβωμένη από την έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης σε ότι αφορά στην διαχείριση της κρίσης, δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Ο κύκλος της έκλεισε σύντομα, καθώς η ίδια φρόντισε να εγκλωβιστεί στο αδιέξοδο του προσωρινού μηχανισμού και στη συνέχεια απέτυχε να διαπραγματευτεί οποιοδήποτε σχέδιο βιώσιμης προσαρμογής της απορρύθμισης, που επέφερε η εφαρμογή του «μνημονίου», στο πλαίσιο κάποιας στρατηγικής ανάπτυξης. Η τρόικα απορυθμίζοντας την οικονομία, απορύθμισε τελικά την κυβέρνηση και ασφαλώς την διοίκηση. Φυσιολογικά και αναμενόμενα πράγματα για όσους γνωρίζουν την λειτουργία της πολιτικής και της διοίκησης στη φάση της θεσμικής και οικονομικής μεταρρύθμισης ενός πελατειακού καθεστώτος, που τελεί υπό χρεοστάσιο. Η κυβέρνηση αυτοκαταστράφηκε, αφού υιοθέτησε, με ιδιαίτερο μάλιστα σφρίγος, το καταστροφικό σενάριο της τρόικας. Η χώρα δεν ήταν επιχείρηση – τα γράψαμε εγκαίρως τα......... εξηγήσαμε, αλλά ο πρωθυπουργός είχε χαράξει ήδη τον δρόμο του. Δεν επρόκειτο ακριβώς για τον τέταρτο δρόμο, αλλά για έναν μονόδρομο που κατέληγε σε πολιτικό ναυάγιο.

Τώρα πλέον η απορρύθμιση φαίνεται ικανή να απορυθμίσει απολύτως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και να καταστρέψει ανεπανόρθωτα την δυνατότητα του καθεστώτος της μεταπολίτευσης να αναμορφωθεί «από πάνω» και «από μέσα». Για να μην χαθεί, λοιπόν, ο έλεγχος εντελώς η πολιτικο-οικονομική τάξη της χώρας επιλέγει με βαριά καρδιά τις εκλογές και λύνει τα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου να τις μεθοδεύσει. Αυτό είναι το κόλπο των εκλογών, το οποίο συνδέεται με τα άλλα κόλπα τα οποία θα καταλήξουν στον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Οι γενικές εκλογές είναι η διαδικασία συντήρησης και ανάπτυξης των (αστικών) δημοκρατιών. Οι πρόωρες εκλογές δίνουν λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο, ενώ είναι ο μηχανισμός που μετατρέπει συνήθως οικονομικές κρίσεις σε πολιτικές διενέξεις, παρότι στην πραγματικότητα οι πρώτες καταμαρτυρούν σοβαρό προϋπάρχον πολιτικό πρόβλημα. Οι οικονομικές κρίσεις συνδέονται απολύτως με τις πολιτικές κρίσεις, ενώ για να επιτευχθεί οποιαδήποτε λύση στο οικονομικό αδιέξοδο πρέπει να υπάρξει πολιτικός μετασχηματισμός, ο οποίος να συμβαδίζει και να αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Αυτά πάντα στις δημοκρατίες κοινοβουλευτικού τύπου.

Άρα, αν εμφανιστούμε σήμερα «καταγγέλλοντας» το κόλπο των εκλογών, λαμβάνοντας απερίφραστα αρνητική στάση προς αυτές, ουσιαστικά θα πρέπει να αναφερθούμε με επαναστατικούς όρους και διαδικασίες στην λύση που προτείνουμε για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό που θα επιλύει την οικονομική κρίση. Ή θα ακολουθήσουμε την γλώσσα και την πρακτική της «επιστήμης της επανάστασης», ή εκείνη της «επιστήμης της πολιτικής». Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και όχι ρεντίκολα με την πολιτική έννοια, δεν έχουμε άλλη επιλογή, ούτε μπορούμε να αρνούμαστε τις εκλογές, δίχως να προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο επαναστατικό μοντέλο για τον ελληνικό λαό. Η αριστερίστικη φιλολογία ότι οι εκλογές είναι το σωσίβιο του καθεστώτος και ότι αυτού του είδους η πολιτική συμμετοχή είναι σε κάθε περίπτωση αρνητική για τον λαό, είναι παιδαριώδης. Τον ρόλο των εκλογών στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, όπως και άλλες μορφές πολιτικής συμμετοχής, τον έχουν διεξοδικά αναλύσει διάφοροι κλάδοι της πολιτικής επιστήμης κυρίως μετά το 1970 και ελάχιστες απορίες έχουν μείνει πλέον για την πολιτική λειτουργία του μηχανισμού των εκλογών. Κανείς δεν διαφωνεί στο ότι οι πρόωρες εκλογές αποσκοπούν κυρίως στην αναζωογόνηση της κατεστημένης δομής. Αυτό όμως σχολιάζει το κίνητρο των εκλογών και όχι το αποτέλεσμά τους. Εκείνοι οι οποίοι ισοπεδωτικά επιχειρούν να συνδέσουν το κίνητρο με το πιθανό αποτέλεσμα προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την εκπόνηση οποιασδήποτε προοδευτικής στρατηγικής στο πλαίσιο της πλουραλιστικής δημοκρατίας. Δογματικά αρνούνται την πλουραλιστική δημοκρατία και κάπου εκεί τελειώνει η συζήτηση.

Όσοι, λοιπόν, είναι πολιτικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή αστικής δημοκρατίας, ας μην μπαίνουν στον κόπο να διαλέγονται επί των εκλογών. Αυτός ο μηχανισμός είναι άσχετος με την επανάσταση. Αν, μάλιστα, θεωρούν ότι υπάρχει επαναστατική προοπτική στην Ελλάδα, ή οι ίδιοι έχουν επεξεργαστεί κάποια συγκεκριμένη μορφή επαναστατικής διαδικασίας και όχι απλώς «γυμναστικής» με στόχους, οργάνωση, οικονομικό μοντέλο, συμμαχίες και μορφή διακυβέρνησης, ας μας το πουν για να τους ακολουθήσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι αντικαθεστωτικοί, μη επαναστάτες. Θα μας ενώσει η διάθεσή μας για ανατροπή του καθεστώτος. Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, τότε οι αριστεριστές, αλλά και οι ελάχιστοι, ευτυχώς, νεοναζιστές και νεοφασίστες στην χώρα μας – που ασφαλώς δεν έχουν καμία σχέση με τους πρώτους πολιτικά ή ιδεολογικά – ας μην αναλώνουν τις δυνάμεις τους σε «αστικές χυδαιότητες» τύπου εκλογών. Ας ακολουθήσουν την δική τους οδό.

Οι εκλογές είναι ένα σοβαρό ζήτημα και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα κρίσιμο, όπως σήμερα στην Ελλάδα, για την εξέλιξη του δημοκρατικού φαινομένου σε συνθήκες πλουραλισμού. Αυτού που συνηθίσαμε να αποκαλούμε δημοκρατία με φιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Περί αυτού πρόκειται σήμερα και αυτό είναι που στρεβλώθηκε τόσα χρόνια κατά την μεταπολίτευση και τούτο είναι που εκχυδαΐστηκε από την πολιτική τακτική και τα σκάνδαλα του δικομματισμού, τα οποία και τα δυο είναι αρμονικά ενταγμένα στο πελατειακό κράτος. Οι τελευταίες μάλιστα επιλογές με την κυβέρνηση Παπανδρέου, ενόψει της σοβαρής οικονομικής και θεσμικής δυσλειτουργίας της χώρας, οδήγησαν σε μία πραξικοπηματική μορφή ανατροπής της λαϊκής κυριαρχίας, με κοινοβουλευτικό μανδύα, έτσι όπως αυτή, έστω και περιορισμένα, «διασφαλίζεται» μέσω του συντάγματος και του τρέχοντος ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Εάν το δίλημμα δεν είναι εκλογές ή επανάσταση, ας συμφωνήσουμε ότι αφορά στην ανατροπή των κατεστημένων σχέσεων στην χώρα. Σε αυτήν την περίπτωση το ερώτημα αφορά στον τρόπο που οι αντικαθεστωτικοί θα μπορούσαν να παρέμβουν συλλογικά και οργανωμένα, εκμεταλλευόμενοι την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη για να αναδείξουν μία κυβέρνηση προοδευτικού και κοινωνικού προσανατολισμού, που θα σπάσει το απόστημα του κράτους πατρωνίας και θα απαντήσει στην φτωχοποίηση υπερασπιζόμενη τα δύο τρίτα της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα της πολιτικο-επιχειρηματικής τάξης και του κύκλου της. Σε άλλη περίπτωση μάλλον σημαίνει ότι έχουμε απολέσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας. Εάν, μάλιστα, ενόψει μιας μελλοντικής επανάστασης, καταγγείλουμε την συμμετοχή στις εκλογές, τότε θα ακολουθήσουμε την οδό διαφόρων ομάδων ή φορέων λενινιστικών εκδοχών του παρελθόντος σε ολόκληρη την υφήλιο, που κατέληξε σε διάφορες μορφές πολιτικών εκτρωμάτων, ή απλώς ενίσχυσε την στρατηγική των τοπικών καθεστώτων και των πατρώνων τους από το εξωτερικό.

Όσοι ορίζουν τους εαυτούς τους ως φύσει ή θέσει αντικαθεστωτικούς, δεν έχουν παρά να συμμετέχουν στις εκλογές, δομώντας έναν ευρύ συνασπισμό αντικαθεστωτικών δυνάμεων που θα προτείνει ένα μεταβατικό πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα μπλοκ αντικαθεστωτικού φρονήματος που θα αποσκοπεί στην ανάδειξη μίας κυβέρνησης που θα διαπραγματευθεί έναν φιλολαϊκό πτωχευτικό μηχανισμό με την ΕΕ και αν δεν πετύχει αυτό, θα οδηγήσει την χώρα στην απαλλαγή από το βάρος του χρέους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας με εθνικό νόμισμα και ριζικές θεσμικές αλλαγές, που θα προνοούν υπέρ της ισότητας και της δημοκρατικής αναδιάρθρωσης της πολιτείας. Σ’ αυτό έχω αναφερθεί διεξοδικά σε προηγούμενα διαδικτυακά σημειώματα. Μόνον μία τέτοια στρατηγική θα μπορούσε, παίζοντας με τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας, να αμφισβητήσει τις υφιστάμενες καθεστωτικές σχέσεις, προσφέροντας μία προοδευτική προοπτική διεξόδου από την κρίση. Αλλιώς μιλάμε για μία επαναστατική προοπτική, που όσοι την επικαλούνται οφείλουν να την δικαιολογήσουν με τον επαναστατικό λόγο και όχι με την γνωστή τακτική της σπέκουλας. Τα καθεστωτικά κίνητρα για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές δεν διασφαλίζουν εκ προοιμίου και ένα αποτέλεσμα που θα εξυπηρετεί την πολιτικο-επιχειρηματική τάξη. Αυτό θα το διασφαλίσει η αδράνεια και η μη-στρατηγική παρέμβαση των αντικαθεστωτικών στην εκλογική διαδικασία.

Αν θέλετε, λοιπόν, να μιλήσουμε για επανάσταση, ας το κάνουμε, αλλά ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε σαμποτάροντας απλώς τις εκλογές, στο πλαίσιο μιας αριστεριστικής επαναστατικής γυμναστικής. Όσοι δημοκρατικοί πολίτες δεν πράξουμε τίποτε για την οργάνωση ενός σοβαρού και αξιόπιστου αντικαθεστωτικού μπλοκ στις εκλογές, που θα μπορεί να αναδείξει και να στηρίξει ανιδιοτελώς μια προοδευτική κυβέρνηση πατριωτών, η οποία να υπηρετεί τα συμφέροντα των δύο-τρίτων της κοινωνίας μέσα στην κρίση, θα πρέπει να δεχθούμε ότι υποκινούμεθα από ιδιοτελή συμφέροντα, ή ότι δεν μας ενδιαφέρει πλέον ο πολιτικός αγώνας εντός του καπιταλιστικού συστήματος. Η πολυτέλεια της επαναστατικής γυμναστικής δεν υφίσταται στην σημερινή συγκυρία: ή θα υπάρξει (κανονική) επανάσταση, ή προοδευτική μεταρρύθμιση με αυτοκυβέρνηση, αυτο-οργάνωση και μια λαϊκή στρατηγική 20ετούς ανάπτυξης, με αντίστοιχη προσαρμογή του κοινωνικού μοντέλου της χώρας. Τα υπόλοιπα είναι κολπάκια μικροσυμφερόντων και όχι κόλπα με οποιαδήποτε πολιτική σημασία.

Η άποψη πώς οι εκλογές πρέπει να καθυστερήσουν, καθότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι οι επαναστάτες, μάλλον δεν αντέχει στην βάσανο της λογικής. Οι εκλογές αυτές θα είναι τυπικά μόνον πρόωρες, ουσιαστικά θα είναι ειρωνικά «όψιμες», καθώς θα έπρεπε να διεξαχθούν πριν η πολιτικο-οικονομική τάξη τοποθετήσει την χώρα στο κρεβάτι του Προκρούστη της τρόικας. Στο κάτω-κάτω, όπως έχει τώρα κίνητρα το καθεστώς να οδηγήσει σε εκλογές, με την ίδια λογική θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η πολιτικο-επιχειρηματική τάξη θα είχε ακόμη πονηρότερα κίνητρα για να τις μεταθέσει για λίγο αργότερα!


180 ψήφοι για τα νέα μέτρα - κι αν όχι, εκλογές...

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Το σενάριο που συζητείται μετ' επιτάσεως από χθες το βράδυ λέει ότι η κυβέρνηση εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να ζητήσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, με τα νέα μέτρα, από διερυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή.

Κι αν η αντιπολίτευση και κυρίως η αξιωματική αρνηθεί να το ψηφίσει, τότε ο πρωθυπουργός να ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών χρεώνοντας την ευθύνη στη ΝΔ και... προσφεύγοντας στη λαϊκή ετυμηγορία.

Από .... press-gr

Είναι το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερο; Όχι, αλλά μην το λέτε, θα ξυπνήσετε τη ΝΔ!!!

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

Ποιος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για νεοφιλελευθερισμό; Ποιος νομίζετε;; Μα η ίδια η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Ο στόχος είναι απλός. Να περάσουν τα πιο σκληρά φορολογικά και εργασιακά μέτρα, όχι με τον μανδύα μιας σοασιαλιστικής κυβέρνησης, αλλά με το μανδύα μιας εξαναγκασμένης από την τρόϊκα νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την οποία δήθεν δεν έχει καμία ιδεολογική συγγένεια το ΠΑΣΟΚ. Η σκέψη είναι απλή και....
σατανική. Θέλει το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά, λερώνοντας όχι τη δική του ιδεολογία, αλλά την ιδεολογία του αντιπάλου. Καθόσον εύκολα αύριοο καταραμένος νεοφιλελευθερισμός θα γίνει καταραμένος φιλελευθερισμός. Ποιος θα καθίσει άραγε να συγκρίνει τις διαφορές ή ποιος απλός ψηφοφόρος γνωρίζει τις διαφορές;;
Έτσι λοιπόν και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, έχουμε πέσει όλοι στην προπαγανδιστική παγίδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά και η ίδια η ιδεολογικά φοβισμένη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει υποκύψει στην τέλεια προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και το κατηγορεί και η ίδια (στο Θεό σας) για νεοφιλελευθερισμό. Αν είναι δυνατόν;; Εκεί φτάσαμε. Δεν αντιλαμβάνονται τα σαϊνια της Νέας Δημοκρατίας ότι κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ, όχι για το ολοκληρωτικό σοσιαλιστικό του πρόσωπο, αλλά για τον δήθεν νεοφιλελευθερισμό του, έχουν πέσει στην παγίδα της ολοσχερούς εξαφάνισης της φιλελεύθερης ιδεολογίας από τη χώρα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι πριονίζουν τα πόδια τους. Επομένως εκείνο το 60-40 που θέλει να ανατρέψει ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να το δει να χειροτερεύει σε 80-20 σε βάρος της ΝΔ. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε εκεί στη Νέα Δημοκρατία γιατί συρρικνώνεται το κόμμα τους, παρότι απέτυχε παταγωδώς ο δανεικός κρατισμός του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ;;

Η Αριστερά, από το άλλο μέρος, που είναι πανέξυπνη σε θέματα προπαγάνδας, παίζει πάνω σ’ αυτήν ακριβώς την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, γιατί την ενδιαφέρει ο ολοκληρωτικός τρόπος διακυβέρνησης και όχι ο δημοκρατικός. Δεν νοιάζεται η Αριστερά για την ΝΔ, αντίθετα και περιέργως η ΝΔ δείχνει να νοιάζεται για την Αριστερά, προσπαθώντας να αποσπάσει έναν δάνειο καλό λόγο από τους ειδικούς του ολοκληρωτισμού. Μιλάμε για τέτοια σαϊνια παιδιά!!!

Ποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι νεοφιλελεύθερο; Λάθος. Απομεινάρι της παλιάς σοβιετίας είναι. Θιασώτες του κάθε Μουμπάρακ, του κάθε Μπεν Άλι και του κάθε Καντάφι είναι. Ναι μεν οι νεοφιλελεύθεροι είναι άγριοι σε ότι αφορά την εξαρτημένη εργασία, αλλά είναι εντελώς αντίθετοι σε ότι αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Είδατε εσείς νεοφιλελεύθερους να εξοντώνουν φορολογικά τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες;; Αυτό το κάνουν τα βαθιά κρατικοδίαιτα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, ως ένα βαθιά κρατικοδίαιτο κόμμα, δεν σκέφτεται νεοφιλελεύθερα, ούτε καν φιλελεύθερα. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό παλαιοσοβιετικού τύπου κόμμα, που πιστεύει ακράδαντα στον κεντρικό οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό και στην δημιουργία μόνιμης πολιτικής νομενκλατούρας. Εξάλλου είναι ιδιοκτησία μιας οικογένειας, μην το ξεχνάτε.

Είδε κανείς σας το ΠΑΣΟΚ να θέλει να μειώσει τη φορολογία, για να αναπτυχθεί ο ίδιωτικός τομέας;; Απεναντίας, από τη στιγμή που ανέλαβε έχει αυξήσει τόσο τους αμέσους όσο και τους εμμέσους φόρους. Αυτό είναι ή δεν είναι χαρακτηριστικό των πιο σκληρών ολοκληρωτικών κρατικοδίαιτων κομμάτων;;

Μπορεί άραγε κανείς να φανταστεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν επενδύσεις για οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με τόσο βαριά φορολογία;; ή να υπάρξει υγιές σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τόσο εξοντωτικά ασφάλιστρα, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγή;; Όχι βέβαια.

Αντίθετα, οι παλιές τριτοκοσμικές ιδεοληψίες του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στο να διατηρήσουν, μέσα από το καθεστώς του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στο οποίο έχει υπαγάγει τη χώρα μας, ένα τεράστιο σπάταλο, σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο καθεστώς, με τους νταβατζήδες του και τα παράσιτά του, οι οποίοι και κρατούν τις στόφιγγες της χρηματοδότησης της οικονομίας, εξοντώνοντας φορολογικά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δηλαδή εξοντώνουν τον τομέα εκείνο από τον οποίο λογικά περιμένεις την ανάπτυξη.

Να μην λέει λοιπόν ψέματα το ΠΑΣΟΚ. Δεν του επιβάλει η τρόϊκα να αυξάνει τους φόρους. Η τρόϊκα του λέει να πατάξει τη φοροδιαφυγή για να εισρεύσουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και ταυτόχρονα να μειώσει τη σπατάλη στο Δημόσιο. Η τρόϊκα του λέει να απελευθερώσει τα επαγγέλματα για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός.

Είδατε μήπως εσείς να συγκινείται το ΠΑΣΟΚ;;

Επεισoδιο με βουλευτη του ΠΑΣΟΚ στα διοδια της Αγιας Τριαδας ( ΒΙΝΤΕΟ )

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Περάστε ελεύθερα», έλεγαν τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» σε βουλευτή που περνούσε από τα διόδια της Αγίας Τριάδας. Ωστόσο εκείνος επέμενε να πληρώσει και ήρθαν στα χέρια.

Το περιστατικό συνέβη αργά χθες βράδυ στα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά είχαν καταλάβει το σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού έβρισκαν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πλήρωναν.

Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια έφτασε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει. Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.

Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.

Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως: «Δεν τα φάγαμε μαζί...οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή» κι άλλα παρόμοια.

Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε. έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο.

«Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε ο βουλευτής.

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.





ΠΗΓΗ: newsbeast.gr






Όπως τελικά ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου για το 2011 από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πλην του κ. Τσαπάρα Γ.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Διαβάστε  δημοσίευμα  του  Blog  για  τον  προϋπολογισμό στις  2 - 4 - 2011

κάνοντας  κλίκ  εδώ :  http://energoipoliteskv.blogspot.com/2011/04/blog-post_02.html