Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φοβούνται την… εξέδρα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Θανάση Νικολαΐδη

(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

Η Πατρίδα κινδυνεύει και το πάρτι συνεχίζεται. Το ξεκίνησαν σε καιρούς παχέων αγελάδων. Σε χώρους που «σήκωνε», με ανθρώπους αδίστακτους και με τους…
γλεντζέδες να χρεώνουν το λογαριασμό στο Κράτος. Και, βέβαια, δεν είχε υποστηρικτή το Κράτος και συνήγορο, δεν υπήρξε κάποιος να το νοιαστεί και να ορθώσει το ανάστημα στα σαρκοφάγα που ορμούσαν για να το κατασπαράξουν. Μέθυσαν, λοιπόν, χωρίς να ξεμεθύσουν και οι λίγοι που «συνήλθαν», δεν το’ καναν από πατριωτισμό και αγάπη στην πατρίδα. Ούτε γιατί άλλαξαν νοοτροπία. Απλά, τρόμαξαν, προσωρινά και περιμένουν ευκαιρία.

ΣΕ καιρούς λιτότητας και κρίσης που περικόπηκαν συντάξεις και μισθοί, κάποιοι δημόσια τρεφόμενοι δεν αλλάζουν συνήθειες, επιμένουν και το πάρτι συνεχίζεται. Με 327.000 ευρώ λογαριασμό μόνο για τα τηλεφωνήματα τριών μηνών σε κάποιο Υπουργείο (tsantiri.gr) και το λογαριασμό στο Κράτος. Με γιατρούς του ΕΣΥ να συνταγογραφούν με πάθος γιατί… δεν ξέρουν από κομπιούτερ και τους προμηθευτές να λανσάρουν τα προϊόντα τους κλείνοντας το μάτι στο γιατρό. Με δημοσιογράφους που τους περιμέναμε στο τσιγκέλι (από ποιον;) για τις αργομισθίες και δίπλα την υπογραφή του εργοδότη τους. Και οι «παραγγελίες» στα σχολεία; Ποιος το’ πε πως διαλύθηκαν κυκλώματα διακίνησης άχρηστου και αχρησιμοποίητου εργαστηριακού υλικού και πως μας έλειψαν οι τύποι που εκβίαζαν για ν’ αγοράσει το σχολείο τα βιβλία τους, είτε διευθυντές που αναρτούν στις αίθουσες αφίσες διαφημίζοντας ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους;
ΑΦΗΣΑΜΕ τελευταίους τους πολιτικούς με τα απείραχτα προνόμια. Ούτε ένας τους παραιτήθηκε, καμία σκέψη για λυτρωμό και… χαρακίρι. Διόρισαν στη βουλή αέργους και παραπανίσιους, άρπαξαν τα κόμματα τη χορηγία τους και, βέβαια, κανένας τους της μίζας και της αρπαχτής δεν πήγε φυλακή.
ΟΙ υπεύθυνοι και διοργανωτές του πάρτι ντρέπονται (διάβαζε φοβούνται) να βρεθούν στην εξέδρα της παρέλασης (κάποτε στολίζονταν και στήνονταν πρώτοι, καμαρωτοί και αγέρωχοι). Και, βέβαια, όποιος διστάζει και φοβάται, κάνει το απλό και αυτονόητο. Τα… μουντζώνει, παραιτείται, πάει σπίτι του και βλέπει την παρέλαση απ’ την τηλεόραση.
ΤΟ πάρτι ακόμα να τελειώσει και ο λογαριασμός βαραίνει το ταμείο. Κοινό, κενό και χωρίς καμιά προοπτική να… ξεχειλίσει. Κι αν οψέποτε περισσέψει ένα ευρώ, να δεις που δεν θα το… δεις. Θα σου το’ χουν από πριν εξαφανίσει.

Από .....activistis

Πρόσληψη 20 εργατών στο Δήμο Μώλου - Άγ. Κωνσταντίνου για 2 μήνες

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα "Ημέρα"

Συνεχίζεται η κατάληψη...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Συνεχίζεται η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας από συμβασιούχους του Δήμου που μένουν χωρίς δουλειά.

Από ....press-gr

Ενταση και συλλήψεις στη μαθητική παρέλαση. Δείτε το βίντεο

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Ένταση μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και διαδηλωτών – καθηγητών, επικράτησε λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε τέσσερις προσαγωγές.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν η αστυνομία απομάκρυνε βίαια μία ομάδα ωρομίσθιων καθηγητών οι οποίοι, κρατώντας κούκλες στις οποίες είχαν φορέσει σακούλες, ετοιμάζονταν να κατευθυνθούν προς το χώρο των επισήμων.




Από.... kafeneio


Αποδοκιμάστηκε ο Γερουλάνος στις Βρυξέλλες (video)

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com
Από ότι δείχνουν τα πράγματα ο Σύριζα στις επόμενες εκλογές θα είναι το πρώτο κόμμα,αφού έχει καταφέρει να έχει οπαδούς από τα Καλύβια μέχρι της Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένταση δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση επ’ ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα, της οποίας διοργανώτρια ήταν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα.Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αποδοκιμάστε έντονα από πλήθος διαδηλωτών οι οποίοι εισέβαλαν στον χώρο της εκδήλωσης και σήκωσαν πανό εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΔΝΤ...
δείτε το video...


Από.... citypress

Πολιτική κρίση στην Πορτογαλία

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες που υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα μετά την ομόφωνη απόρριψη του προγράμματος λιτότητα της κυβέρνησή του από το κοινοβούλιο και προειδοποίησε ότι η πολιτική κρίση θα έχει "σοβαρότατες συνέπειες" για τη χώρα.

"Αυτή η πολιτική κρίση , αυτή τη στιγμή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την εμιστοσύνη που έχει ανάγκη η Πορτογαλία έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αγορών", δήλωσε ο κ. Σόκρατες η παραίτηση του οποίου έγινε μία ημέρα πριν την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο για το ευρώ.

"Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα που στόχευαν στο να αποφευχθεί η προσφυγή της Πορτογαλίας σε ένα πρόγραμμα εξωτερικής οικονομικής βοήθειας" ανέφερε ο κ. Σόκρατες σε ανακοίνωσή του προς το εθνος.

"Η αντιπολίτευση αφαίρεσε από την κυβέρνηση όλες τις προϋποθέσεις να κυβερνά. Ως εκ τούτου, επέδωσα την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας", κατέληξε.
Από .....skai.gr

Αποδοκίμασαν την Λούκα Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη

Aναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εργαζόμενοι εισέβαλαν στον χώρο που γινόταν η συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες και αποδοκίμασαν τόσο την υπουργό Εργασίας όσο και τον κ. Ψωμιάδη.
Έντονα αποδοκίμασαν την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι ....
σε εταιρεία πλακιδίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στον χώρο που γινόταν η συνάντηση της υπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες και αποδοκίμασαν τόσο την υπουργό Εργασίας όσο και τον κ. Ψωμιάδη.

Ωστόσο, η κ. Κατσέλη κατά την συνάντησή της με τον κ. Ψωμιάδη ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εργασίας θα διαθέσει το ποσό των 52 εκ. ευρώ για την εφαρμογή δύο προγραμμάτων στον αγώνα κατά της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, τα 30 εκατομμύρια θα διατεθούν για την απορρόφηση 9,5 χιλιάδων ανέργων σε έργα κοινωνικής εργασίας και τα 22 εκ. για τη χρηματοδότηση τοπικών προγραμμάτων στήριξης της ανάπτυξης.


Από ......  Ant1

Επιτέλους κάποιοι άνθρωποι του πνεύματος ξεσηκώνονται...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας είναι και το ότι την έχει εγκαταλείψει η πνευματική της ηγεσία. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι αν η πνευματική της ηγεσία έχει συμμαχήσει με το καθεστώς εναντίον της κοινωνίας. Δυστυχώς η δική μας πνευματική ηγεσία ακολουθώντας το παράδειγμα της πολιτικοοικονομικής ηγεσίας, εγκατέλειψε την πνευματική και κοινωνική της αποστολή και επιδόθηκε στον ηδονισμό της....
καλοπέρασης. Επιδόθηκε και αυτή στον κρατικοδίαιτο παρασιτισμό και στύλωσε τα πόδια σε κάθε αλλαγή που θα έθιγε τα συμφέροντά της.

Ότι παρατηρείται και στην πολιτικοοικονομική ηγεσία, παρατηρείται και στην πνευματική. Οικογενειοκρατία, πολυθεσία, κρατικοδίαιτος παρασιτισμός και διασπάθιση τόσο των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων με μηδενικά αποτελέσματα επιστημονικού έργου.

Όμως κάποιοι πνευματικοί άνθρωποι, δεν άντεξαν άλλο αυτή την κατάντια και αυτή την κατρακύλα, μεταξύ αυτών και ο εικονιζόμενος καθηγητής της πολιτικής δικονομίας και μεγάλος δάσκαλός μας Κώστας Μπέης και αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στις 12 Απριλίου στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις 10 πμ μέχρι τις 10 μμ, σε μια ολοήμερη συζήτηση και προβληματισμό για το που πάει ο τόπος, καθώς και για το ποιες αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Εμείς, είμαστε μαζί τους και θα βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/03/blog-post_967.html

Οι αντιφάσεις Παπανδρέου – Δρούτσα για το Ίδρυμα Καντάφι και ένα σημαντικό στοιχείο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Δεκέμβριος 2010, ο κ. Παπανδρέου απουσιάζει από συνεδρίαση του Ιδρύματος στο Λονδίνο λόγω υποχρεώσεών του στην Αθήνα ως πρωθυπουργού. Πως το ήξεραν στο Ίδρυμα; Η Αθήνα τους το είπε; Αφού δεν ήξερε, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ήταν μέλος. Από το μυαλό του το έβγαλε ο γιος του Καντάφι που προήδρευε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ή όχι εμπλοκή του Πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Καντάφι; Έχει η ΝΔ στοιχεία για να αποδείξει την εμπλοκή Παπανδρέου, διότι χθες ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας πω. Από τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός χθες, αλλά και από τα όσα απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις στις 3 Μαρτίου- αν δε απατώμαι- στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, για το συγκεκριμένο θέμα, προκύπτουν αρκετές και σοβαρές αντιφάσεις. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Ο κ. Δρούτσας, στις 3 Μαρτίου, αν δεν απατώμαι, στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όταν ρωτήθηκε από τους συναδέλφους τον κ. Αντώναρο και τον κ. Βαρβιτσιώτη για το συγκεκριμένο θέμα, είπε -παρουσία μου, ήμουνα κι εγώ εκεί- ότι ο κ. Παπανδρέου....
παραιτήθηκε από αυτή τη θέση, από τη θέση στο Συμβούλιο του Ιδρύματος Καντάφι, μετά την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη. Χτες, στη Βουλή ο Πρωθυπουργός -τον ακούσαμε όλοι να λέει- ότι αυτό έγινε εν αγνοία του. Δηλαδή τοποθετήθηκε εκεί εν αγνοία του κι ότι εν πάση περιπτώσει δεν είχε σχέση με αυτή την υπόθεση. Αυτό κατάλαβα, αυτό άκουσα να λέει, κι αυτό είδα και στα πρακτικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα να καταλάβω ότι δεν σας πείθουν…
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι οι αντιφάσεις είναι προφανείς μεταξύ των όσων είπαν ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. Δρούτσας. Και πρέπει η ίδια η κυβέρνηση που δημιουργεί τις αντιφάσεις αυτές σε σχέση με τη συμμετοχή ή μη συμμετοχή του κ. Πρωθυπουργού, η ίδια η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αλήθεια και να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτόπουλε, για να το κλείσουμε αυτό το θέμα. Δεν σας πείθουν οι απαντήσεις του Πρωθυπουργού, από ό,τι καταλαβαίνω, αλλά δεν έχετε και στοιχεία για κάτι διαφορετικό.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα λεπτό. Οι απαντήσεις που έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός δεν πείθουν τον κ. Δρούτσα, κατ’ αρχήν. Διότι ο κ. Δρούτσας, όπως σας είπα, δήλωσε άλλα πράγματα. Λοιπόν, πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει ποια είναι η θέση της στην συγκεκριμένη υπόθεση….
Περιμένουμε λοιπόν, από την κυβέρνηση να αρθεί αυτή η αντίφαση και να μάθουμε, επιτέλους, ποια είναι η αλήθεια. Και σας είπα, ότι η ΝΔ θέτει το θέμα παρεμπιπτόντως. Αλλά είναι ένα θέμα το οποίο προέκυψε και το θέτει με αίσθημα ευθύνης και ανταποκρινόμενη στο δημοκρατικό καθήκον, που της ανέθεσε ο Ελληνικός λαός, να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο, πολιτικό έλεγχο της κυβέρνησης και να ασκεί αντιπολίτευση με υπευθυνότητα, χωρίς ακρότητες και χωρίς υπερβολές. Αντιπολίτευση, όμως, ουσίας.
Νεότερα στοιχεία υποδεικνύουν την αλήθεια
Για όποιον αμφιβάλλει στοιχεία για το έγγραφο της εικόνας θα βρει εδώ
http://www.gicdf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=403:resolutions-of-the-board-of-trustees-of-the-gaddafi-international-charity-and-development-foundation-annual-meeting-london-uk-14-15-december-2010&catid=3:thenews&Itemid=55

Και ιδού μια ακόμα επιβεβαίωση: Όπως επίσης αναφέρεται στο site το Ιδρύματος Καντάφι, ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου εκλήθη να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Ιδρύματος Καντάφι αλλά όμως δεν παρέστη πάλι λόγω των καθηκόντων του στην Αθήνα. Πως το ήξεραν όμως στο Ίδρυμα ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις; Τους ενημέρωσε η Αθήνα; Αφού δεν ήξερε ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν μέλος του Ιδρύματος. Μόνος του τα έγραφε ο Καντάφι; Τα έβγαζαν από το μυαλό τους;
Τι λέει το έγγραφο
SAIF AL-ISLAM GADDAFI ATTENDS THE FIRST MEETING OF THE BOARD OF TRUSTEES’ MEMBERS
Tuesday, 15 December 2009
The first meeting of the members of the Board of Trustees of the Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF) was held on Monday, 14 of December, in Tripoli, in the presence of Saif al-Islam Gaddafi, and the members of the Board, which includes a number of prominent international experts specialized in various humanitarian fields, such as American thinker, Benjamin Barber and Richard Roberts, a 1993 Nobel laureate in Medicine and Physiology, the Chairman of the Board of Scientific Advisors at NCBI Foundation, Libyan thinker and writer Dr. Sallabi, Korean peace activist Chung Hwan Kwak, José de Vinci, ex-spokesperson of the Philippine House of Representatives, Peruvian economist, Hernando de Soto, who currently chairs the Institute for Liberty and Democracy in Peru, the Executive Director of GICDF, and the trustees and executive directors of the associations affiliated to it.
It should be noted that the meeting convened in the absence of Giulio Andreotti, former Italian Prime Minister, for health reasons, and George Papandreou, Leader of the Greek PASOK party due to the current concerns of the Greek government.
During the meeting, the attendees reviewed the annual report, the Foundation’s financial audit’s report, and the reports of affiliated associations, and especially the Human Rights Society, the Libyan National Society for Anti-drugs Mental Stimulants, The De-mining Society, and the Brothers of the South Society. During the opening session, an overview was given of the work of the Foundation and associations, and its activities in various fields.
It should be noted that this meeting takes place during the period December 14-15, 2009.
http://www.gicdf.org/

Antinews.gr

Πρόταση του δημοτικού συμβούλου Παν. Στασινού (Π.Ε.Π.ΛΑ.) για ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λαμία

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Ανακοίνωση

Είναι προφανές πως στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και στη μικρή μας κοινωνία με την πρωτοφανή για τη χώρα μας οικονομική κρίση (απολύσεις, ανεργία, φτώχεια) όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας οδηγούνται σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και αδυναμίας να επιβιώσουν

Η Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση και να βοηθήσει να σταθεί «όρθιο» το κοινωνικό κράτος της πρόνοιας. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και κοινωνικά προγράμματα που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά και τη δηλωμένη από όλες τις παρατάξεις ανάγκη να αναβαθμίσει ο Δήμος τον κοινωνικό του ρόλο, προτείνουμε να συσταθεί ένα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» με πρωτοβουλία του Δήμου.

Ο θεσμός του κοινωνικού παντοπωλείου άρχισε να λειτουργεί στη Γαλλία κατά την δεκαετία του 1990 ως ένα μέσο προστασίας εκείνων των πολιτών, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής. Στην Ελλάδα ο θεσμός ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια (με την συμβολή κυρίως του ιδιωτικού τομέα) στην Αθήνα, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αυτήν την στιγμή λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία σε πάνω από δεκαπέντε δήμους

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να προσφέρει σε πολύ φτωχές οικογένειες ένα ελάχιστο καλάθι τροφίμων κάθε μήνα. Το καλάθι θα έχει είδη βασικής διατροφής και αυξημένης θρεπτικής αξίας. Η επιλογή των πολιτών που θα έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, που θα καθοριστούν εξαρχής και θα ελέγχονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Από μία πρόχειρη έρευνα που κάναμε στα κοινωνικά παντοπωλεία της χώρας υπάρχουν διάφορα μοντέλα λειτουργίας:
1. Το κόστος αρχικής εγκατάστασης και λειτουργίας του παντοπωλείου καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον δήμο και οι προμηθευτές των προϊόντων επιλέγονται μετά από διαγωνισμό.

2. Το δεύτερο μοντέλο στηρίζεται στην προσφορά ιδιωτών. Επιχειρήσεις καταστήματα κ.α προσφέρουν προϊόντα. Η διαχείριση (προσωπικό, στέγη κ.α) παραμένει στο δήμο, ενώ σημαντική μπορεί να είναι η συμβολή εθελοντικών ομάδων.

3. Μεικτό σύστημα, όπου έναν ελάχιστο αριθμό προϊόντων καλύπτει ο δήμος με δική του δαπάνη και ένα άλλο κομμάτι από προσφορές ιδιωτών. Και εδώ μπορεί να είναι σημαντική η συμβολή εθελοντικών ομάδων, ενώ η δαπάνη προσωπικού βαρύνει το δήμο.

4. Κυρίως ιδιωτικό σύστημα, όπου τα super markets διαθέτουν σε μια «κοινωνική γωνία» ορισμένα τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες που υποδεικνύει ο δήμος.

5. Το παντοπωλείο έχει μορφή «κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης». Σχετικό νομοσχέδιο που περιγράφει τους όρους και τα κίνητρα για τη σύσταση τέτοιων επιχειρήσεων (ή αλλιώς «Φορέων κοινωνικής οικονομίας») επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Το μοντέλο αυτό ίσως είναι πιο βιώσιμο αν συμμετάσχει και ο Δήμος στο συνεταιριστικό σχήμα Θα λειτουργεί ως σύμπραξη δυο-τριών ανέργων νέων (που θα υποστηριχτούν από το πρόγραμμα ως μικρομέτοχοι) και του Δήμου που θα συμμετάσχει στο αρχικό κεφάλαιο και στη διοίκηση.

Καλό είναι, πριν ξεκινήσουμε μια τέτοια προσπάθεια, να επισκεφθούμε «Κοινωνικά Παντοπωλεία» σε κοντινές πόλεις, όπως η Λάρισα ή ο Βόλος και να δούμε τον τρόπο που λειτουργούν παίρνοντας και τη δική τους εμπειρία

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Δήμος με τη μεγάλη οικονομική στενότητα, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε πρόταση που επιβαρύνει με νέα έξοδα θέλει ιδιαίτερη τεκμηρίωση και μελέτη. Από την άλλη η οξεία οικονομική κρίση, η οποία προβλέπεται να έχει μεγάλη διάρκεια, μας αναγκάζει να επανα-ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας ρίχνοντας περισσότερο βάρος στον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε λοιπόν πως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» πρέπει να είναι μέσα στις άμεσες πρωτοβουλίες για τον Δήμο Λαμίας. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να ενεργοποιήσει κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής, να πολλαπλασιάσει τις προσφορές τροφίμων αλλά και λοιπών ειδών από τους πολίτες, ενισχύοντας έτσι την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Εμείς είμαστε διαθέσιμοι να συμβάλουμε σ’ αυτό αν και εφόσον αποφασιστεί μέσα από μια διαπαραταξιακή επιτροπή εθελοντών

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Πέρασε στην ιστορία ο 39ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΦ...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Kαι η κούπα πάει........στο Λιανοκλάδι!


Τα πέναλτυ έγραψαν σήμερα ιστορία στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΦ στο ΔΑΚ Λαμίας μεταξύ των Καμ. Βούρλων και του Αγρότη Λιανοκλαδίου που έληξε 2-1 υπερ του Αγρότη.

Δύο πέναλτυ δόθηκαν στα Καμ. Βούρλα, το ένα μετατράπηκε σε τέρμα, ένα πέναλτυ στον Αγρότη Λιανοκλαδίου που ο Μιχάλης Καλύβας το έκανε γκολ και χάρισε το κύπελλο στην ομάδα του που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ισόπαλη με τα Καμ. Βούρλα.

Οι νικητές πανηγύρισαν αρκούντως την κατάκτηση του κυπέλλου. Είνια η πρώτη φορά που κερδίζει το κύπελλο η ομάδα του Λιανοκλαδίου . Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ο αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας έδωσε συγχαρητήρια στους κυπελλούχους και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο περιφερειακό πρωτάθλημα όπου σταθερά ο Αγρότης κρατά την τρίτη βαθμολογική θέση.

Από.... lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com