Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Όταν κλείνει ένα σχολείο. Ανοίγει μια φυλακή.
 
Να μην κλείσει κανένα σχολειό πουθενά να γίνουν σχολειά και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Σχολειά υπήρχαν επί Τουρκοκρατίας επί Γερμανικής κατοχής επί χούντας και τώρα κλείνουν επί <<σοσιαλιστικής>>  κυβερνήσεως εάν είναι δυνατών.

Όλοι μαζί να μην αλλάξει τίποτα στο χώρο της παιδείας , 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία τώρα και όχι το ελεεινό 2,7%, λεφτά υπάρχουν είναι στης τσέπες λίγων  που έχουν καταχραστεί εδώ και τόσες δεκαετίες η αιώνες καλλίτερα.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές της λίγες οικογένειες πλουσίων, με τα τσιράκια τους της οικογένειες πολιτικών, να απολαμβάνουν όλα μα όλα τα κέρδη από το δικό μας ιδρώτα;

Γιατί τους δίνουμε το δικαίωμα να ...........κλείνουν τα δικά μας σχολειά;

Ως πότε θα τους αφήνουμε να μας δανείζουν τα δικά μας λεφτά;

Ως πότε θα τους αφήνουμε να εναλλάσσονται και να λένε ότι πάντα φταίει ο προηγούμενος αφού προηγούμενοι είναι οι ίδιοι;
Γιατί δεν έχει η Ελλάδα μόνο μια φυλακή, αφού τους χωράει δεν είναι πολλοί;
Αφού τα φάγαμε μαζί γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτα;
Αφού τα φάγαμε μαζί γιατί έχουν μόνο  οι λίγοι;
Αφού τα φάγαμε μαζί γιατί πληρώνει μόνο ο φτωχός;
Γιατί είμαστε ευχαριστημένοι με το λιγότερο κακό;
Τι έφαγα εγώ που δεν έχω να φάω;
Τι φοβάμαι αφού δεν έχω να χάσω τίποτε;
Πότε θα δουλέψω οκτάωρο πενθήμερο με απολαβές ικανές για μια αξιοπρεπή ζωή;
Πότε έζησα πραγματικά χωρίς κρίση για να περιμένω να φύγει αυτή;
Γιατί δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που δανείζουν το κράτος και που τα βρήκαν;
Πως θα βγει αυτό το κράτος από την κρίση όταν τα μόνα έσοδα του είναι ο φόρος και ο  τζόγος (οπαπ, καζίνο);
Όταν όλα τα κράτη χρωστάνε ποιος έχει να παίρνει;
Αν εκραγούν όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Γης από που θα πάρουμε δανεικά;

Αυτοί μας κλείνουν τα σχολειά εμείς γιατί δεν τους <<κλείνουμε>> τα σπίτια;

Τέλος πότε θα βγούμε στο δρόμο και σαν τσουνάμι να παρασύρουμε τους λίγους και να μοιραστούμε τα πάντα απ την αρχή;ΕΕΕΕ;
Πότε αν όχι τώρα;
Ποτέ;
 

Τεστ αντοχής στις πυρηνικές μονάδες της Ευρώπης...

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com
«Τεστ αντοχής» στις πυρηνικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της θα διεξαγάγει η Ευρώπη, για να ελεγχθεί εάν τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας, μετά από τον ισχυρό σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία.
Αυτό ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της ΕΕ που...
 συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι κλείνουν άμεσα και για τρεις μήνες και οι επτά πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980.
Η κ. Μέρκελ δεν διευκρίνισε πότε θα κλείσουν οι απαρχαιωμένοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας. Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια).
Από.... press-gr

Ξεπουλάμε τα ασημικά για μια ... επιμήκυνση

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

 Ο ΓΑΠ σαν να ψάχνει τις τσέπες του, για να
 δώσει και κάτι παραπάνω
 
Δεν πιστεύουμε ότι οι θριαμβολογίες του ΓΑΠ έχουν σχέση και συνάφεια  με την κατήφεια και απογοήτευση που επικρατεί στους υπηκόους της δύσμοιρης Ελλάδας.
Κι αυτό γιατί πήραμε μια παράταση της εκτέλεσής μας - με την αύξηση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους κατά 7,5 χρόνια και μια ισχνή μείωση επιτοκίου κατά μια μονάδα - αλλά ο ΓΑΠ δεσμεύτηκε να

Δεν πιστεύουμε ότι οι θριαμβολογίες του ΓΑΠ έχουν σχέση και συνάφεια  με την κατήφεια και απογοήτευση που επικρατεί στους υπηκόους της δύσμοιρης Ελλάδας.
Κι αυτό γιατί πήραμε μια παράταση της εκτέλεσής μας - με την αύξηση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους κατά 7,5 χρόνια και μια ισχνή μείωση επιτοκίου κατά μια μονάδα - αλλά ο ΓΑΠ δεσμεύτηκε να "αξιοποιήσει" (βλέπε ξεπουλήσει) δημόσια περιουσία ύψους 50 δις.
Πρόκειται για την περιουσία που την εκποίησή της ανήγγειλαν οι υπάλληλοι της Τρόικας και δέχτηκαν τις μεταμεσονύχτιες επιπλήξεις της κυβέρνησης αλλά και την κατοπινή δέσμευση (μανία με τις δεσμεύσεις που έχει αυτό το παιδί...) του ΓΑΠ ότι δεν θα εκποιηθεί δημόσια περιουσία.
Άλλο αξιοποίηση, άλλο εκποίηση γράφανε τότε τα παπαγαλάκια.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια περιποιημένη ....  "εκποίηση".
Εμείς το λέμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

Και φυσικά χωρίς να κερδίσουμε τίποτα ουσιαστικά. Η πορεία δεν είναι αναστρέψιμη. Απλώς κατοχυρώσαμε τα συμφέροντα των τοκογλυφικών κεφαλαιοκρατών.
Από..... activistis

Το επόμενο πολιτικό σύστημα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Το νέο πολιτικό σύστημα της χώρας θα είναι να αποφασίζουν όλοι για όλα. Δεν θα χρειάζονται εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού. Θα αποφασίζει ο λαός για τα πάντα, η απόφαση θα βγαίνει πλειοψηφικά. Η ζηλευτή θέση των «αριστότερων εξ υμών» αύριο θα είναι αγγαρεία. Υπάλληλοι θα είναι, με μισθό ανάλογο των ωρών εργασίας και την παραγωγικότητα. Η εργασία τους θα ελέγχεται σε μόνιμη βάση και θα ....
αντικαθιστώνται στο άμεσο. Ο λαός θα είναι το αφεντικό, αυτός που θα αποφασίζει.
Αυτός που έχει τη σωστή κρίση και αποφασίσει άριστα, νοείται αριστότερος, όχι αυτός που πράττει τις εντολές του. Έτσι -δικαιωματικά- οι υπάλληλοι θα μένουν με τα λίγα και οι αριστότεροι με τα πολλά.

Όλες οι ομάδες προσπαθούν να οργανωθούν με βάση το παλιό σύστημα. Συσκέπτονται και προετοιμάζονται με πολιτικές ιδεολογίες, σαν να πρόκειται αύριο να κυβερνήσουν. Κι ενώ εμείς θέλουμε να παλέψουμε για να τους διώξουμε, κανείς τους δεν είναι στραμμένος κατά κείθε. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι στραμμένος στο να βρει διέξοδο, όλοι είναι στραμμένοι στην πολιτική. Άδικα περιμένουμε κάποιον να αρχίσει τη μάχη, οι παλιοί ανήκουν στα παλιά, ό,τι κάνουν εδώ και 1,5 χρόνο θα συνεχίσουν.

Ο καθένας πρέπει ν' αρχίσει τη δική του μάχη. Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε, θα συναντηθούμε στην πορεία, κανείς δεν θα βρεθεί μόνος. Το μετά είναι αδιάφορο, σκοπός είναι να νικήσουμε. Αυτό είναι και η λύση. Ο νικητής έχει τη δύναμη. Οι δυνατοί διαφεντεύουν.

Έχουμε τρόπους να τους πολεμήσουμε, ο καθένας ας στραφεί όπου μπορεί.
Τελευταία μας έδωσαν πολλές πληροφορίες για μάχη κάποιοι ειδικοί, ο κ. Καζάκης αναφέρει πολλά (http://www.blip.tv/file/4849073?utm_source=player_embedded) και  ο κ. Σακκάς (http://www.youtube.com/watch?v=JvO_FDWu774&feature=player_embedded).

Έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή για την συλλογική μήνυση του κ. Σακκά, αλλά για να μην περιμένω θα φτιάξω και μία δική μου, με βάση τα στοιχεία που μας παρέχει: Ολόκληρο το σώμα δεν έχει ασυλία. Θα κατηγορηθούν για ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (μη τήρηση του άρθρου 86) σε βαθμό κακουργήματος, γιατί δεν επιλήφθηκαν έγκαιρα και άφησαν εγκλήματα και παραγράφηκαν (αφορά όλα τα κυβερνητικά σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας). Το αρμόδιο δικαστήριο για να τους κρίνει είναι το Μικτό Ορκωτό.

Μόνοι μας θα παλέψουμε και μεταξύ μας οι πολίτες θα βοηθηθούμε, δεν θα υπάρξει αρχηγός. Όποιος ξέρει τρόπους επίλυσης ενημερώνει κι όποιος χρειάζεται βοήθεια την ζητάει (όποιος ζήτησε μέχρι σήμερα βοήθεια/συμπαράσταση, τρέξανε όλοι να συνδράμουν).

ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. Διεκδικούμε το δίκιο μας, μαχόμαστε, μοιραζόμαστε το πρόβλημά μας, συμπαραστεκόμαστε.


Από.... activistis

Ο Πυρηνικός εφιάλτης συνεχίζεται στην Ιαπωνία.

Αναρτήθηκε από.... energoipoluteskv.blogspot.com


 Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα ανατολικά του Τόκιο όπου τα κτίρια σείστηκαν για αρκετή ώρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.
Η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα, σήμερα, στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που υπέστη βαρύτατα πλήγματα από τον ισχυρότατο σεισμό της περασμένης Παρασκευής και το ολέθριο τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου της Ιαπωνίας, κατασβέσθηκε στις 6.15' τοπική ώρα, μισή ώρα μετά την εκδήλωσή της.
Εν τούτοις υπάρχει έντονη ανησυχία....
ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης, έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι σκέφτονται τη λύση, να καταβρέξουν με ελικόπτερο, τον αντιδραστήρα 4 με βορικό οξύ, ώστε να εμποδίσουν τις πυρηνικές ράβδους να επανέλθουν σε κρίσιμη κατάσταση και να ξεκινήσουν πάλι τη διαδικασία αλυσιδωτής διάσπασης, στον προβληματικό αντιδραστήρα 4.
Η εταιρεία επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο επανέναρξης της διαδικασίας αντίδρασης" δεν είναι απίθανο". Για "σκηνές από την Αποκάλυψη" έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια Γκίντερ Ετινγκερ, αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία μετά το πυρηνικό δυστύχημα, εκτιμώντας ότι οι τοπικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. "Δεν αποκλείω το χειρότερο τις επόμενες ώρες και ημέρες" τόνισε.
Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 3.373, των αγνοουμένων σε 6.746 και των τραυματιών σε 1.897, σύμφωνα με νέο επίσημο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της χώρας.
Πτώματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλη τη ζώνη που επλήγη από το σεισμό, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000 μόνο για αυτήν την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η πόλη Σεντάι.
Ξένες εταιρείες σχεδιάζουν να απομακρύνουν το προσωπικό τους από το Τόκιο και περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας.
Η "έξοδος" αυτή έχει ήδη αρχίσει για πολλές εταιρείες και αφορά όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους Ιάπωνες υπαλλήλους.
Αξιωματούχοι από το Τόκιο ανέφεραν ότι η ακτινοβολία στην πρωτεύουσα ήταν δέκα φορές πάνω από το κανονικό το βράδυ της Τρίτης, αλλά δεν συνιστά απειλή για την υγεία.

Από.... citypress

H καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα Δημήτρης Καζάκης ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!

 Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com