Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου έκανε ο «Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος» Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου έκανε ο νεοσύστατος «Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος» Καμένων Βούρλων, στο Δημοτικό Κατάστημα Καμένων Βούρλων στις 17.30΄της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2011.



Το τέλος της διαδικασίας βρήκε τον κατάλογο των υποψηφίων να διαμορφώνεται ως εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Εκλέγονται 7)

1. Καψάλης Αλέξανδρος……………………  ψήφοι 34

2. Αντύπας Αντύπας………………………..   ψήφοι 30

3. Τσάρας Λεωνίδας………………………… ψήφοι 29

4. Κλαπαστής Αθανάσιος…………………     ψήφοι 28

5. Κονταξής Δημήτριος……………………    ψήφοι 26

6. Παρίση Ευαγγελία……………………….   ψήφοι 22

7. Καραδήμας Βασίλειος…………………..   ψήφοι 19

8. Καραμαργιός Γεώργιος…………………   ψήφοι 18

9. Ψαραδέλη Ναυσικά……………………… ψήφοι 17

10. Καταραχιάς Αχιλλέας…………………    ψήφοι 17

11. Αποστολόπουλος Δημήτριος………        ψήφοι 16

12  Νικολάου Αγγελική…………………….. ψήφοι 16

13. Καρανίκα-Κοντοπάνου Πολυξένη..          ψήφοι 14

14. Κακογιάννης Ιωάννης……………….      ψήφοι 10

15. Νενάσεβ Αλέξανδρος………………..     ψήφοι 2



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Εκλέγονται 3)

1. Μυλωνάς Δημήτριος…………………  ψήφοι 34

2. Αγγελής Σπυρίδων…………………..   ψήφοι 31

3. Ονουφρίου Μαρία……………………. ψήφοι 28

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Εκλέγονται 3)

1. Παπαναγιώτου Δημήτριος……….    ψήφοι 30

2. Χατζάρας Νικόλαος……………….. ψήφοι 24

3. Ζαρκάδας Γεώργιος………………. ψήφοι 23

4. Παπακυρίτσης Ευάγγελος………     ψήφοι 20



Η Ελλάδα παραμένει "προς υποβάθμιση" από τη Standard και Poor΄s

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση διατηρεί η Standard & Poor΄s τις αξιολογήσεις για την Πορτογαλία και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.



Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο οίκος σχολιάζει ότι «παραμένει αβέβαιη η τελική μορφή και η επίδραση που θα έχουν στη χώρα, τα προτεινόμενα βασικά χαρακτηριστικά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)».


Η Standard & Poor΄s δήλωσε ότι μια υποβάθμιση σε οποιαδήποτε από τις δύο χώρες, δεν θα ξεπερνά τις δύο βαθμίδες.


Ειδικότερα, στην έκθεση του οίκου διατηρείται η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ+ για την Ελλάδα σε creditwatch με αρνητικές συνέπειες, όπου δηλαδή είχε τοποθετηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.


Ο αναλυτής της Standard & Poor’s, Marko Mrsnik, δήλωσε πως «έχουμε διατηρήσει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση για την Ελλάδα υπό παρακολούθηση με αρνητικές συνέπειες, καθώς παραμένουμε αβέβαιοι για την τελική μορφή και την επίδραση των προτεινόμενων βασικών χαρακτηριστικών του μόνιμου μηχανισμού επίλυσης της κρίσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) καθώς αναμένεται να αποφασιστούν από τις αρχές της ευρωζώνης».


Όπως τόνισε, «αναμένουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι ευρωπαϊκές αρχές θα έχουν αποφασίσει για τα βασικά χαρακτηριστικά του ESM και αναμένουμε ότι ο μηχανισμός θα είναι λειτουργικός από τα μέσα του 2013».


Ακόμη, διευκρινίζει πως σχεδιάζει να βγάλει την Ελλάδα από το καθεστώς παρακολούθησης μέσα σε δύο μήνες, αφού αναλύσει τις τελικές λεπτομέρειες του ESM και εξετάσει όλες τις επιδράσεις που θα έχει αυτό στους ιδιώτες κατόχους κρατικών ομολόγων.


Ειδικότερα, στην έκθεση του οίκου διατηρείται η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ+ για την Ελλάδα σε creditwatch με αρνητικές συνέπειες, όπου δηλαδή είχε τοποθετηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.


Ο Marko Mrsnik τονίζει ακόμη ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τις αξιολογήσεις για την Ελλάδα εάν διαψευστούν οι θέσεις του οίκου για την επίδραση που θα έχει στους κατόχους ομολόγων μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση και για τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνει μια αναδιάρθρωση υπό τον ESM.


«Εάν από την άλλη πλευρά, καταλήξουμε ότι οι συνθήκες δανεισμού από τον ESM επιβεβαιωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τότε θα υποβαθμίσουμε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για την Ελλάδα, κατά δύο βαθμίδες το πολύ».


Τονίζει ακόμη πως οι αξιολογήσεις της Ελλάδας μπορεί να υποβαθμιστούν για λόγους άσχετους με το ESM, και που αφορούν στην ικανότητα της κυβέρνησης να ακολουθήσει το πρόγραμμα.


Πηγή:www.capital.gr

Στην Λαμία αύριο η Ντόρα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com






Από Εφημερίδα "Ημέρα"

Ομολογία αποτυχίας από τον κ. Πεταλωτή

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Προσέξτε τι λέει στο video στο τέλος του άρθρου o κ. Πεταλωτής.


"Η προσπάθεια που κάνουμε δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα.."


"Εμείς επιτελούμε το καθήκον μας και αυτό το καθήκον μας είναι ξεκάθαρο. Δεν λέμε ψέματα, δεν υποκρινόμαστε, δεν κρυβόμαστε από τον κόσμο και έχουμε μια θεώρηση: ....

Όταν λες την αλήθεια στον πολίτη για το ποια είναι η κατάσταση και τι προσπαθούμε να κάνουμε μέσα απ` αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, που σαφώς δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά δείχνει έναν τρόπο και μια κατεύθυνση, ότι δουλεύουμε -γι` αυτό ζητάμε και την εθνική συνεννόηση- τότε ο απλός Έλληνας πολίτης, ακόμη και όταν υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης, αντιλαμβάνεται ποιον πρέπει να εμπιστευτεί. Και γι` αυτό είμαστε έτοιμοι."

Αυτό ήταν απόσπασμα της απάντησης του κ. Πεταλωτή, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Σιδέρη στην..


σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών .


Αν αυτή η δήλωση, δεν είναι ομολογία αποτυχίας τι είναι;;

Αφού η μεγάλη αυτή προσπάθεια, όπως την αποκάλεσε ο κ. Πεταλωτής , δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα..

Γιατί την κάνουμε μαζόχες είμαστε;

Πειράματα στην πλάτη μας κάνατε κ. Πεταλωτή;

Τώρα συνειδητοποιήσατε κκ της κυβέρνησης ότι, δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα η περιπέτεια στην οποία μας εμπλέξατε;;

Και τι προτίθεστε να κάνετε, ποια μέτρα θα πάρετε, μήπως μπορείτε να μας πείτε;

Μου αρέσει που ανέφερε ο κ. Πεταλωτής ότι δεν λένε ψέματα και δεν υποκρίνονται σκέψου, να έλεγαν δηλαδή...






http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_5338.html



Μελέτη για το μισθολόγιο στο δημόσιο (Κατεβάστε την)

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com
Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν στη δημοσιότητα την μελέτη για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης
στους μισθούς του Δημοσίου όπως αυτή έχει αποσταλεί στην ΑΔΕΔΥ.


Αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάλυση των υφιστάμενων στοιχείων αναφορικά με τη δυναμική της απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, τη διάρθρωση των αμοιβών, καθώς και η παρουσίαση πρακτικών άλλων χωρών ως προς το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα. Το παρόν κείμενο αποτελεί προσχέδιο. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί με την ενσωμάτωση της επεξεργασίας.... δεδομένων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τη μισθοδοσία του Μαρτίου 2011, τα οποία θα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της Κεντρικής Διοίκησης.

Κατεβάστε και διαβάστε το Προσχέδιο της μελέτης


http://spnews.gr/index.php/politiki/greece/pasok/5389-ypes-mnec

Κομποστοπο​ίηση στη αυλή του σχολείου!

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου

Μαθητές της Βρίας κάνουν κομποστοποίηση στη αυλή του σχολείου τους



Μια πρωτοποριακή εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, οργάνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βρίας Πιερίας. Οι τέσσερεις εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων κάλεσαν τους γονείς να παρακολουθήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, μια ομιλία-παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στην κατασκευή κομποστοποιητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.


Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν αρχικά μια σύντομη ομιλία, σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, ενώ παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με ενδιαφέροντα παραδείγματα οικιακής κομποστοποίησης, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους μαθητές σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της οικιακής και κοινοτικής κομποστοποίησης, έναντι άλλων μεθόδων, ενώ οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν σε προσωπικές τους εμπειρίες προβάλλοντας στοιχεία φορέων που ασχολούνται με την κομποστοποίηση στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μαθητές και γονείς παρακολούθησαν την κατασκευή δύο απλών οικιακών κομποστοποιητών από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου. Στις μαθήτριες και στους μαθητές του νηπιαγωγείου διανεμήθηκαν πάνινες τσάντες και έντυπο υλικό με πληροφορίες για την αποφυγή της χρήσης της πλαστικής σακούλας.


Βέβαια, στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν μόνο η ενημέρωση των γονέων και των μαθητών. Τις τελευταίες ημέρες, όλα τα παιδιά του σχολείου φέρνουν υλικά κομποστοποίησης από το σπίτι, τα οποία ρίχνουν μέσα στον κομποστοποιητή, έτσι ώστε σε λίγους μήνες να μπορέσουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως μετατρέπονται κάποια από τα υπολείμματα της κουζίνας μας σε άριστο λίπασμα.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν μέσα από αυτή τη δράση για το κομπόστ, το παλαιότερο και το πιο φυσικό λίπασμα του κόσμου, το οποίο μπορεί να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κήπο. Με κατάλληλο τεμαχισμό, μείξη και αερισμό, τα οργανικά υλικά αποσυντίθενται δημιουργώντας ένα πολύτιμο λίπασμα.

Είναι βέβαιο ότι μέχρι σήμερα η κομποστοποίηση δεν έχει αναδειχθεί στη χώρα μας. Η παραπάνω δράση είναι από τις πρώτες, που οργανώθηκαν σε σχολική μονάδα στο νομό Πιερίας, ειδικά για να προβάλλουν την κομποστοποίηση και να αναδείξουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλες τεχνολογικές επιλογές.

Το υλικό της εκδήλωσης διατέθηκε από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία στα πλαίσια της δράσης «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διάδοση της οικιακής κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στο νομό μας. Το υλικό είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα
 
http://www.otoposmou.gr/ - info@otoposmou.gr.

Ποδηλασία στις ακτές του Μαλιακού 5/3/2011

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στο Τουριστικό Περίπτερο Καμένων Βούρλων στις 9:30π.μ.

Θα κινηθούμε στο παραλιακό δρόμο του Καινούριου στις ακτές του Μαλιακού κόλπου. Θα ποδηλατήσουμε σε ασφάλτινο δρόμο έως τις εκβολές του Βοάγριου ποταμού. Αφού περάσουμε το ποτάμι συνεχίζουμε για λίγο σε χωματόδρομο έως τη παραλία Αγίου Σεραφείμ. Συνεχίζουμε πάλι σε άσφαλτο ανάμεσα στους βάλτους και σταματάμε να παρατηρήσουμε πουλιά που τρέφονται εκεί. Αφήνουμε το δρόμο και κινούμαστε δεξιά σε χωματόδρομο που μετά από 1,7χλμ μας φέρνει στη θέση Χιλιομίλι , όπου βρίσκεται φάρος. Αφού κάνουμε στάση επιστρέφουμε στην άσφαλτο και συνεχίζουμε προς το χωριό Σκάρφεια. Μετά από λίγο βρισκόμαστε στον επίγειο δορυφορικό σταθμό Σκάρφειας όπου θα ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις του. Μέσω Σκάρφειας, Αγίου Σεραφείμ, Καινούριου, καταλήγουμε στα Καμένα Βούρλά όπου τελειώνει η διαδρομή. Προαιρετικά θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη. Αρκετά εύκολη διαδρομή ενδείκνυται για ποδηλάτες με σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Β.Δ.1-Ω.Π.4 -Υ.Δ.50μ.- Μήκος 40χλμ

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 4/3/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Νίκος Κύρκος τηλ. 6976861595

2). Μόνικα Πλατανιά τηλ. 6937214899

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Αναρήθηκε από..... energopoiteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΚΠΕ Στυλίδας στα πλαίσια των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στην πράξη: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ», διοργανώνει ημερίδα με θέμα:


«Περιβάλλον και διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς: η περίπτωση της φυλής των Καλάς, στον Ινδικό Καύκασο, απογόνων της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου».


Κύριος ομιλητής: Θανάσης Λερούνης, εκπαιδευτικός, ιδρυτής ελληνικών σχολείων στις κοινότητες των Καλάς, πρόεδρος των Ελλήνων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου ¨Σαμαράς¨ στην πλατεία Διάκου, την Τετάρτη 2 Μαρτίου.


Ώρες διεξαγωγής της ημερίδας: 19.00-20.30


Η ημερίδα απευθύνεται στο κοινό της περιοχής και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται.





Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηε από.... energoipoliteskv.blogspot.com