Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΝΕ Φθιώτιδας "κοντά" στους κατοίκους της Λάρυμνας για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com




Το Ν.Σ. Φθιώτιδας της ΚΝΕ χαιρετίζει και δηλώνει τη συμπαράσταση του στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές των σχολείων της Λάρυμνας που αντιστέκονται κόντρα στις συγχωνεύσεις των σχολείων


Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ, και της οδηγίες της Ε.Ε είναι να στοιβάξουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, φτηνούς, καταρτίσιμους εργαζόμενους. Σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Σχολεία δηλαδή της "αγοράς", με διαφορετικό πρόγραμμα το καθένα και στόχο τη γρήγορη και "εύπεπτη" γνώση που πολύ γρήγορα θα απαξιώνεται.

Τα σχέδια αυτά, μαζί με τον "Καλλικράτη", οδηγούν σε σχολεία που προοπτικά θα "ανήκουν" στους δήμους και στις επιχειρήσεις, δηλαδή κατηγοριοποιημένα σχολεία των πλούσιων και των φτωχών δήμων που και τα δύο θα "κυνηγούν" χορηγούς για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για το "καλό του σχολείου".

Σε αύτη την προσπάθεια αξιοποιούν και την αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό στους αγώνες του λαού για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και ως τέτοια κρίνεται η προσπάθεια προπηλάκισης στελεχών της ΚΝΕ που βρίσκονταν μαζί με τους μαθητές στο κτίριο που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και συζητώντας με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στο πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ε.Ε, Τρόικα.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ της ΚΝΕ

Από...... lamianews

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2011- ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ


Αταλάντη

Τσικνοπέμπτη(24-2-11):Για την τρίτη ηλικία στο κέντρο διασκεδάσεως «Πανόραμα»με δωρεάν φαγητό,ζωντανή μουσική.

Τετάρτη(2-3-11):Παιδικός αποκριάτικος χορός με κλόουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

Παρασκευή(4-3-11):Βραδυνή μασκαράτα στην κεντρική πλατεία πλατεία της πόλης.

Σάββατο(5-3-11):Εμπορικός σύλλογος κ ένωση επαγγελματιών κ βιοτεχνών Αταλάντης.Παιδική παράσταση με κλόουν κ ταχυδακτυλουργούς στην κεντρική πλατεία.Το βράδυ στις 10μμ αποκριάτικος χορός από τον Α.Σ ΛΟΚΡΟΣ στο La Skala.

Κυριακή(6-3-11):Παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων κ αρμάτων στο κέντρο της πόλης.Ωρα έναρξης 3.00μμ.

Δευτέρα(7-3-11):Κούλουμα κ πέταγμα χαρταετού στη Σκάλα Αταλάντης.


Εξαρχος

Κυριακή(6-3-11):Καρναβάλι στις 3.00μμ.

Δευτέρα(7-3-11):Κούλουμα στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Τραγάνα

Σάββατο(5-3-11):Κουκλοθέατρο κ παιχνίδια στην κεντρική πλατεία στις 4.00μμ κ άναμα φωτιάς.Χοροεσπερίδα από το σύλλογο γονέων κ κηδεμόνων στις 9.00μμ στην πλατεία.

Κυριακή(6-3-11):Στις 6.30μμ κάψιμο καρνάβαλου κ χορός από τα χορευτικά συγκροτήματα, κ άναμμα φωτιάς στην πλατεία Λουκά Κολιοφούτη.

Κυρτώνη

Σάββατο(5-3-11):Αναμμα φωτιάς κ γλέντι κ ξεφάντωμα στην κεντρική πλατεία.

Δευτέρα(7-3-11)Κούλουμα στην πλατεία.

Καλαπόδι

Σάββατο(5-3-11):Παιδική παράσταση στο Δημοτικό Σχολείο.Αποκριάτικο γλέντι με άναμμα φωτιάς,κ μουσικη.

Καθαρή Δευτέρα(7-3-11):Κούλουμα κ ξέφρενο γλέντι.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ

Λιβανάτες

Κυριακή(6-3-11)Αποκριάτικος χορός του Α.Σ «ΚΥΝΟΣ» στο Vanilla Sky.

Καθαρή Δευτέρα(7-3-11):Koύλουμα στην παραλία Λιβανατών με ξέφρενο γλέντι.

Αρκίτσα

Σάββατο βράδυ:Αναβίωση χωριάτικου γάμου στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 6.30μμ.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ


Μαλεσίνα


Κυριακή(6-3-11):Παρέλαση αρμάτων κ πεζοπόρων τμημάτων στις 3.00μμ.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ

Μαρτίνο

Καθαρή Δευτέρα(7-3-11):Χορός μασκαράδων στην κεντρική πλατεία στις 2.00μμ

Λάρυμνα

Κυριακή(6-3-11):Παιδικό πάρτυ με κλόουν στο παλιό δημοτικό σχολείο στις 3.00-6.00 μμ.



Πρόγραμμα καρναβαλιού του Δήμου Λαμιέων

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


O Δήμος Λαμιέων διοργανώνει και φέτος το Λαμιώτικο Καρναβάλι 2011 από 24 Φεβρουαρίου έως και 7 Μαρτίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 24-02-2011 19:00 ΕΠΤΑΝΗΣΙΑ ΠΕΡΑΝΤΖΑΔΑ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-02-2011 21:00

ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΟΡΟΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΠΙΤΖΑΜΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 26-02-2011 21:00 ΠΑΛΙΑ ΛΑΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΦΑΓΗΤΟ ΧΟΡΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2011 ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
19:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ)

ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ – ΜΕΖΕΔΑΚΙ – ΚΡΑΣΑΚΙ – ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΡΙΤΗ 01-03-2011 18:00 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-03-2011 18:00 – 21:00 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ (ΔΩΡΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ)

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ PLAYPARK

ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2011 18:00 – 21:00 ΟΔΟΣ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-03-2011 21:00 ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2011 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ)

21:00 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ (ΔΑΚ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΑΜΙΑΣ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2011 12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

19:30 ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΒΡΗΣ) ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΕΘΙΜΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2011 ΚΟΥΛΟΥΜΑ

paratiritisfthiotidas.gr

«Ο Γιώργος παρέδωσε και τα κλειδιά της χώρας στη Λέσχη»!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.


Οι αράδες που ακολουθούν ισοδυναμούν με «επιτάφιο θρήνο» και αποτελούν εκδήλωση της απόλυτης πικρίας του γράφοντος για την αδυναμία των Ελλήνων να παρέμβουν συλλογικά στην παράδοση της χώρας τους στο νέο ευρω-ατλαντικό κέντρο που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί τα βρήκαν με τις ΗΠΑ και η Fed με την Γερμανική κυβέρνηση, μετά και ....

από την κρίσιμη παρέμβαση Σαρκοζί. Το δολάριο δεν θα απειληθεί από το ευρώ και θα παραμείνει το μόνο αποθεματικό νόμισμα, με τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία των ΗΠΑ. Παράλληλα η Γερμανία θα αναλάβει την σταδιακή αναδιοργάνωση του Συμφώνου Σταθερότητας, μέχρι την οριστική κατάργησή του από έναν νέο θεσμό ολοκληρωμένης οικονομικής διαχείρισης στην ΕΕ, στο πρότυπο λειτουργίας της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας και σε απόλυτη συνεργασία με αυτήν, για την αντιμετώπιση όλων των νομισματικών και εμπορικών απειλών που προέρχονται από σχετικά αυτονομημένες πηγές της παγκοσμιοποίησης, όπως είναι για παράδειγμα η Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας η διακυβέρνηση της Ελλάδας περνά στην Λέσχη του Βερολίνου – το «τεχνοκρατικό όνομα» της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστό - στην οποία κυρίαρχο ρόλο θα έχει το εβραϊκό λόμπυ. Το σχέδιο που είχε μισο-αποκαλύψει το Der Spiegel για την υπαγωγή των χωρών που έχουν απορρίψει οι χρηματαγορές στην πολιτική δικαιοδοσία αυτής της υπό ίδρυση Λέσχης είναι ακριβές και κανείς μέχρι τώρα δεν το έχει διαψεύσει ρητά. (Μην ρωτήσετε πάντως την ελληνική κυβέρνηση, διότι η απάντηση μπορεί να κλονίσει την αξιοπιστία της!)

Η Ελλάδα θα χάσει διαπαντός και απολύτως την αυτοκυβέρνησή της και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις θα υπαχθούν (καθοριστούν από) σε ευρύτερες οικονομικοδιοικητικές ρυθμίσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα υπαγορεύουν ανελαστικά την δομή και λειτουργία της διοίκησης, της αγοράς και της διακυβέρνησης. Το πολιτικό και νομικό σύστημα της χώρας θα προσαρμοστεί σε αυτή την νέα δομή και θα εξελιχθεί στο πλαίσιο αυτής. Το κοινωνικό μοντέλο της Ελλάδας, θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να υποστηρίζει την διατήρηση της υψηλής ανταγωνιστικότητας των κεντρο-ευρωπαίων. Η χώρα θα εξειδικευτεί στον τουρισμό, αφού πρώτα μέσω της εσωτερικής υποτίμησης φτηνύνει το «προϊόν» που προσφέρει.

«Λύση πακέτο» στην κρίση που πλήττει την χώρα μας σημαίνει ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα γίνει δίχως την συμμετοχή της ελληνική κυβέρνησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε πλέον και τα κλειδιά της χώρας στο Βερολίνο, αρνούμενος να προχωρήσει ο ίδιος στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Η Ελλάδα, που δήλωσε πτώχευση μέσω του διαγγέλματος του πρωθυπουργού της από το Καστελόριζο, θα παραμείνει στο ευρώ και δεν θα προβεί σε στάση πληρωμών, αφού συμφώνησε την συντεταγμένη χρεοκοπία της να αναλάβει ο νέος θεσμός που θα διαμορφωθεί από τον Μάρτιο, μέσω μυστικών συμφωνιών Γερμανίας-ΗΠΑ-Γαλλίας και με την ενημέρωση άλλων σημαντικών Εταίρων.

Η Ελλάδα παραδόθηκε και ο ρόλος του κ. Παπανδρέου φαίνεται να ολοκληρώνεται. Όμως θα είμαι δίκαιος. Ο πρωθυπουργός αν και ανέπτυξε προσωπική πολιτική, εξαπατώντας ασφαλώς το εκλογικό σώμα που τον ανέδειξε στο μέγιστο αξίωμα, εξυπηρέτησε στο ακέραιο τα συμφέροντα της πολιτικο-οικονομικής τάξης της χώρας. Φροντίστε, λοιπόν, καθεστωτικοί παράγοντες να μην τα «φορτώσετε» όλα, σε λίγο, στον Γ. Α. Παπανδρέου! Μην αποδειχθείτε για άλλη μια φορά αχάριστοι, εκτός από άπληστοι, όπως στα τέλη του 1980 με τον μπαμπά του!

Αν ρίξετε μια ματιά στον καθεστωτικό Τύπο θα διαπιστώσετε την ανακούφιση των ανθρώπων του, από την παράδοση της χώρας στο εβραϊκό λόμπυ, το οποίο στην δική τους γλώσσα εμφανίζεται ως «γερμανική διακυβέρνηση», «γερμανικός ορθολογισμός», «ορθολογική δικαιοσύνη», «μετα-μηχανική διακυβέρνηση» και άλλα «όμορφα» concepts του τετάρτου δρόμου προς τον σοσιαλισμό!

Φίλοι, μια και από σήμερα θα πάψω να σας ταλαιπωρώ με τις ανησυχίες μου για την χώρα, καθώς διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει σοβαρό (κοινωνικό) έδαφος για την καλλιέργεια ρεαλιστικής πολιτικής αυτοκυβέρνησης της χώρας, θα ήθελα να επισημάνω την ανικανότητα της αριστεράς να παρακολουθήσει τις σύγχρονες εξελίξεις, ώστε να παρέμβει δημιουργικά και την αργοπορημένη και μάλλον «ξεπερασμένη», με όρους πολιτικής, αφύπνιση ενός μέρους της κοινωνίας των πολιτών. Δεν ζούμε στο 1821, ούτε στο 1974, αλλά στη φάση ολοκλήρωσης της παγκοσμιοποίησης, όπου απαιτεί δυνατές κοινωνίες, οι οποίες θα διεκδικούν συλλογικά, έξυπνα και με σύγχρονα πολιτικά εργαλεία καλύτερη θέση στην διαπραγμάτευση για την νέα παγκόσμια ιεραρχία που οργανώνεται αυτή την περίοδο, μέσα από συγκρούσεις, αίμα, φτωχοποιήσεις, επικοινωνιακή παραπλάνηση και αντιφάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα επιμέρους εξαπτέρυγα του καθεστώτος, παρά τις όποιες διαφωνίες τους επί της διπλωματικότητας των χειρισμών στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης, κατέληξαν η χώρα να μην προχωρήσει σε μια στρατηγική αναδιάρθρωσης του χρέους της, από τη στιγμή που οι ίδιες οι χρηματαγορές μας οδήγησαν σε αυτήν την αναγκαστική επιλογή. Σχεδιασμένα και με την μέγιστη συνεισφορά του ανθρώπου τους στην Αθήνα, όπως το διατύπωσαν οι Financial Times, προτίμησαν την κρίσιμη αυτή δουλειά για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας να την κάνει κάποιο ευρω-ατλαντικό κέντρο, το οποίο να «πακετοποιήσει» την διακυβέρνηση της χώρας μαζί με τα ελληνικά ομόλογα και τα αξιόγραφα που γεννούνται από αυτά και όλα μαζί να καταστούν ο μοχλός άσκησης πολιτικής στην χώρα. Έτσι η διακυβέρνηση που θα ασκεί σε λίγο η Λέσχη του Βερολίνου στη χώρα μας θα εμφανιστεί ως αναπόφευκτη. Η μόνη λύση. Και το δίλημμα τότε θα είναι: συμμόρφωση στις αποφάσεις του λόμπυ ή επανάσταση;

Η πορεία της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο, ήταν η οδός της παράδοσης κάθε ίχνους κυριαρχίας της. Το «έργο» κάπου εδώ ολοκληρώνεται, άρα δεν ωφελεί να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Από χώρα μετατρέπεται στον πρώτο χώρο από την λεγόμενη παλαιά Ευρώπη που παραδίδει τα κλειδιά της εξουσίας σε ένα υπερεθνικό κέντρο, το οποίο δεν θα μπορεί να ελέγξει κανείς δημοκρατικά. Ίσως αυτό να εννοούσε ο κ. Παπανδρέου προχθές στο Βερολίνο λέγοντας ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω για να σταθεροποιηθεί. Και ο Παπαδόπουλος πάντως αυτό πίστευε. Φαίνεται πως το καθεστώς, οι «Γιώργηδες» και η διανόηση α λα ΔΟΛ διαπνέονται από τα ίδια «δημοκρατικά ιδανικά» και διακονούν την ίδια «δημοκρατική θεωρία». Το καθεστώς δεν άντεχε την «δημοκρατία» που το ίδιο κατασκεύασε και είπε ξανά να κάνει ένα βήμα πίσω παραδίδοντας τα συμφέροντα της χώρας στους διεθνείς πάτρωνές του - και τυπικά πλέον. Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι ανακουφίζονται θεωρώντας ότι έτσι θα απαλλαγούμε από τους ντόπιους νταβάδες και την ανοργανωσιά τους. Τώρα θα οργανωθούμε επιτέλους με γερμανικό πνεύμα και νεοφιλελεύθερο σθένος, πιστεύουν και παρηγορούνται. Καλή παρηγοριά!

Δεν οργανώνονται έτσι οι χώρες, ούτε χειραφετούνται έτσι οι κοινωνίες από τοπικές δυναστείες. Ο πολιτικός δρόμος που τόσο καιρό έδειξα ( όχι μόνος, αλλά με την συντρόφια κάμποσων ανήσυχων συμπατριωτών) δεν φαίνεται πλέον να έχει καμία πιθανότητα, έτσι ώστε η δημοκρατία να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά μέσα από την κοινωνική κρίση και όχι να κάνει «ένα βήμα πίσω», όπως προτείνει το καθεστώς. Μετά από αυτό η οδός που απέμεινε για τον εκδημοκρατισμό και την αυτοκυβέρνηση είναι η επανάσταση. Δυστυχώς όμως σε αυτό δεν είμαι ειδικός. Ας το αναλάβουν άλλοι, «επαγγελματίες» του είδους!! Στην χώρα απέτυχε να αναστηθεί η πολιτική και ευρύτερα η πολιτική κριτική και ο δημοκρατικός οραματισμός με κριτήρια ελευθερίας. Δεν είχε τα φόντα. Ο Γιώργος και η παρέα του παραβίασαν τελικά ανοιχτή θύρα! Όλοι γνώριζαν ότι η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα ήταν ημιθανή, και έπαιξαν με σχετική ασφάλεια στο «ελληνικό πείραμα». Κάποιοι πήγαμε κόντρα σε αυτήν την βεβαιότητα, αναζητώντας την άλλη πιθανότητα. Χάσαμε, αλλά η ζωή συνεχίζεται! Σίγουρα υπάρχουν και πολύ πιο σημαντικά και κυρίως ενδιαφέροντα πράγματα από την πολιτική, μόνον που για κάποιους και ετούτα σε σχέσεις εξουσίας ανάγονται και…ξενερώνονται. Γυρίστε, λοιπόν, την πλάτη σε εμάς τους «ξενέρωτους» και αγκαλιάστε τους «αντιεξουσιαστές στην εξουσία»: αυτούς που καταπολεμούν τις μίζερες σκέψεις τους σκορπώντας απλόχερα μιζέρια στην κοινωνία!
 
Από...... activistis

Έλληνες: Το μέλλον διαγράφεται...μαύρο κι άραχνο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι από την αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα, ένας στους δύο πολίτες (για την ακρίβεια, το 51% των ερωτηθέντων) στη χώρα μας είναι δυσαρεστημένος από την καθημερινή του ζωή. Πρόκειται για την 4η μεγαλύτερη επίδοση στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία (60%), την Πορτογαλία (55%) και τη Ρουμανία (54%).


Έλληνες, Ιρλανδοί και Ισπανοί με ποσοστά 97-98% είναι οι πλέον δυσαρεστημένοι ....

πολίτες στην Ε.Ε. για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα τους, ενώ μόλις το 25% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα δηλώνει ικανοποιημένος από την προσωπική επαγγελματική του κατάσταση.

Οσον αφορά το μέλλον, το 75% των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση στην οικονομία στη χώρα θα επιδεινωθεί, ενώ εξίσου υψηλά είναι τα ποσοστά εκείνων που θεωρούν πως θα υπάρξει επιδείνωση και στα εργασιακά θέματα.

Η έρευνα αναδεικνύει και την ανασφάλεια που νιώθουν οι Ελληνες, με το 54% να δηλώνει πως δυσκολεύεται να κάνει σχέδια για το μέλλον.

Μόλις το 7% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όμως το 93% εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα καταγράφεται γενικευμένη δυσπιστία προς τους θεσμούς και τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα. Το 93% δηλώνει δύσπιστο απέναντι στα πολιτικά κόμματα, 79% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 78% για την τηλεόραση και 76% για την κυβέρνηση. Δυσπιστία απέναντι στην Ε.Ε. εκφράζει το 60%, αν και η πλειονότητα θεωρεί πως αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτή.

Επίσης, παρά τη δυσπιστία προς την Ε.Ε. 3 στους 4 είναι υπέρ μιας κοινής πολιτικής για τα διεθνή θέματα, ενώ το 64% των Ελλήνων είναι υπέρ μιας Ε.Ε. με μόνο νόμισμα το ευρώ. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά κατά πολύ το μέσο ευρωπαϊκό όρο που φτάνει το 58%, ενώ στις χώρες που εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ αυτής της άποψης περιλαμβάνεται και η Ιρλανδία (με ποσοστό θετικών απαντήσεων 80%).

Το πλήρες κείμενο της έρευνας είναι διαθέσιμο από τις διαδικτυακές σελίδες της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Ποσοστά δυσπιστίας των Ελλήνων απέναντι στους θεσμούς

(Πηγή: Ευρωβαρόμετρο)
 
 
Από  theinsider

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα.

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυτά που βλέπετε είναι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν το 2012...


Ήδη η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012.

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα...

Από όλα:

- Περαιτέρω μείωση των προσλήψεων πέραν του 1 προς 5

- Αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά

- Αύξηση στη φορολογία ακινήτων

- Συνέχιση των περικοπών του Καλλικράτη

- Πάγωμα του εφάπαξ

- Μείωση μεταφοράς κεφαλαίων σε κρατικές επιχειρήσεις

- Επανεξέταση του επιδόματος ανεργίας

- Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ

- Πλήρης εφαρμογή των πράσινων φόρων κλπ



Διαβάστε την πλήρη αναφορά και το νέο μνημόνιο: ....εδώ