Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο μνημονιακός «Καλλικράτης» απειλεί (και) τα σχολεία μας!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


των  Γιάννη Κορωανίου,  Δημήτρη Κουνιά


Την επέκταση του «Καλλικράτη» και στην εκπαίδευση, μέσω συγχώνευσης…

Ο μνημονιακός «Καλλικράτης» απειλεί (και) τα σχολεία μας!


δηλαδή «λουκέτων»–, σχολείων, αποφάσισε, σχεδία σε «στο πόδι» και εφαρμόζει χωρίς διάλογο και κυρίως χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης μάθησης η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η πολύπαθη και μονίμως σε καθεστώς πειραματισμών και αλλαγών ελληνική Παιδεία ετοιμάζεται για μία ακόμα «μεταρρύθμιση», που υπαγορεύεται από την τρόικα και εκ των προτέρων κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Την ώρα που γίνεται, θεωρητικά, προσπάθεια να συγκρατηθεί ο πληθυσμός της περιφέρειας και να αναζωογονηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή των ελληνικών χωριών, το υπουργείο Παιδείας καταφέρνει καίριο πλήγμα σε αυτή την προσπάθεια, κλείνοντας δεκάδες σχολεία της ελληνικής υπαίθρου και αποψιλώνοντας το ηλικιακό ανθό των μικρών παραδοσιακών κοινωνιών. Παράλληλα, στέλνει τους «άστεγους» μαθητές των καταργηθέντων ολιγοθέσιων σχολείων στα περίφημα πολυδύναμα, επιτείνοντας με αυτό τον τρόπο το δεδομένο πρόβλημα υπερπληθυσμού πολλών σχολικών συγκροτημάτων και τα οποία στην πλειονότητά τους «πάσχουν» από κτιριακές εγκαταστάσεις. Το Μνημόνιο, αφού καταδίκασε το παρόν της Ελλάδας, στρέφει τα βέλη του και στο μέλλον της, καθώς στο βωμό των περικοπών των κρατικών δαπανών θυσιάζεται και η μαθησιακή δυνατότητα χιλιάδων παιδιών.

Προχειρότητες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου, αφού με τις προωθούμενες αλλαγές θα ερημώσει η ελληνική επαρχία, ο μαθητής και η οικογένειά του θα υποστούν ανατροπή της καθημερινότητάς τους, ενώ θα χαθεί και η παιδαγωγική σχέση διδασκάλου – μαθητή σε χαοτικές τάξεις και σχολεία.

Εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς φοβούνται ότι με το μέτρο του εκπαιδευτικού «Καλλικράτη» η ελληνική κοινωνία θα κάνει βήματα προς τα πίσω, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’50, όταν εξάχρονα εγκατέλειπαν τη μητρική αγκαλιά και τη θαλπωρή του σπιτιού τους για να μάθουν γράμματα στην πόλη, διαμένοντας στο σπίτι κάποιου γνωστού ή συγγενή. Επιπλέον, όπως τονίζουν δάσκαλοι και καθηγητές, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με αυτό τον τρόπο θα περικοπούν δαπάνες, αφού το «κόψιμο» των λειτουργικών εξόδων των σχολείων που θα κλείσουν θα διαδεχτούν τα έξοδα των μετακινήσεων των μαθητών στα σχολεία εκτός περιοχής τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δημήτρης Γκίνης τονίζει στα «Επίκαιρα» ότι «γίνονται πρόχειρες δουλειές, καθώς δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα από τις συγχωνεύσεις. Εκεί που θα κερδίσουν από τη συνένωση σχολείων, θα τα χάσουν από τις μεταφορές των μαθητών». Ο ίδιος σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή γίνεται εσπευσμένα λόγω του Μνημονίου, καταστρατηγώντας τη σχετική νομοθεσία. Ωστόσο, καλεί το υπουργείο Παιδείας «να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις με αντιπαιδαγωγικά κριτήρια».

«Ως παιδί της επαρχίας γνωρίζω από πρώτο χέρι την καθημερινή μετακίνηση για το σχολείο. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους υπευθύνους για τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της, την επιπλέον κόπωση, σωματική και ψυχολογική για το μαθητή, αλλά και την αντιπαραγωγική λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου με δεδομένες ανισότητες», λέει στα «Επίκαιρα» ο κ. Κωστής Μπαρμπίλης, δάσκαλος στην Ε’ Δημοτικού σε σχολείο της Καισαριανής, καταγόμενος από την ορεινή Ναυπακτία.

Ο διάλογος που δεν έγινε…

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, χωρίς πρώτα να γίνει εκτεταμένος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ έχουν προτείνει και τα παιδαγωγικά κριτήρια που θα πρέπει να καλύπτονται από την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου.

Τα αντιπαιδαγωγικά κριτήρια τα έχουν αναλύσει οι καθηγητές σε επιστολή που έχει στείλει η ΟΛΜΕ στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «με δεδομένο ότι αρκετοί από τους κατοίκους θα μετακινηθούν προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή μόρφωση, το αποτέλεσμα θα είναι ο μαρασμός των τοπικών κοινωνιών. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταγραφεί η ερήμωση χωριών, των οποίων τα σχολεία καταργήθηκαν. Παράλληλα, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να αυξηθεί η σχολική διαρροή κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ιδίως για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που δεν θα έχουν δυνατότητα μετεγκατάστασης. Αυτό επιβεβαιώνουν και σχετικές επιστημονικές έρευνες».

Σημαντικό θέμα, στο οποίο πρέπει να ενσκήψει με προσοχή το υπουργείο, είναι η ασφαλής και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στα νέα σχολεία τους. Ο μαθητής δεν πρέπει να μετακινείται πεζός σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του και να μην χρειάζεται να διασχίζει μεγάλες οδικές αρτηρίες, «και επιπροσθέτως πρέπει να συνεκτιμάται ότι η επικινδυνότητα του αστικού περιβάλλοντος για έναν ανήλικο είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις αγροτικές περιοχές», όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ.

«Ο διάλογος, αν και βασικό μαθησιακό στοιχείο, τελικά απουσιάζει από τις προτεραιότητες του ίδιου του υπουργείου», παρατηρεί ο κ. Μπαρμπίλης. «Κι όμως υπάρχουν θέματα προς συζήτηση, όπως αυτά που αφορούν στην αξιο λόγηση των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά μας, οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να επιζητούμε τον έλεγχο και την παρακολούθηση, βελτιώνοντας έτσι και τον τρόπο διδασκαλίας αλλά και εντοπίζοντας προβλήματα στη διδακτέα ύλη, στην κατανόηση των παιδιών αλλά και στην εν γένει συμπεριφορά μέσα και έξω από την τάξη».

Από ........anexartiti



.


ΣΥΝΑΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Δημοκρατικά και σοσιαλιστικά δακρυγόνα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Ελάχιστες οι πληροφορίες από την Λιβύη καθώς ο σύντροφος του Γιωργάκη, Καντάφι, έχει κλείσει την στρόφιγγα της ενημέρωσης.


Στην Ελλάδα αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει η ΕΣΗΕΑ.

Προφανώς είναι προτιμότερο να δείχνεις την επόμενη μέρα το τι είχε γίνει στην πορεία. Έχεις και τον χρόνο.... να μοντάρεις τις εικόνες.

Όχι για λόγους προπαγάνδας. Απλά τα αμοντάριστα πλάνα δεν έχουν ένα, πώς να το πω, επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Άσε που με το να ενημερώνεσαι σε άμεσο χρόνο για το τι συμβαίνει μπορεί να σου μπει καμιά ιδέα να κατέβεις και εσύ στην πορεία.

Θα μου πεις, και δίκιο θα έχεις, στην απεργία που δεν συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι είχαμε ενημέρωση; Ε, πως, στα δελτία των 8 έπαιξε ένα δίλεπτο βιντεάκι.

Στην μπούκα έβαλαν πάλι τον Αλαβάνο για την πρόταση του να παραμείνουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Είναι λέει μια ακραία πρόταση. Ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει ακραία μέτρα ισοπέδωσης των πολιτών.

Βλέπεις για αυτούς είναι μια χαρά ανά 3 μήνες να γίνεται μια απεργία για να ξεθυμάνουμε και μετά τα κεφάλια μέσα.

Άσε που το βασικό επιχείρημα κατά του Αλαβάνου είναι ότι είναι πλούσιος και δεν μπορεί να μιλάει εν ονόματι των φτωχών.

Ουσιαστικά ο Αλαβάνος υποστηρίζει θέσεις που είναι ενάντια στους πλούσιους. Ας τον κατηγορούν λοιπόν οι πλούσιοι για την αποστασία από το κλαμπ τους.

Μπορείς να κατηγορήσεις τον Αλαβάνο για αρκετά πράγματα. Σε επίπεδο πολιτικό και τακτικής. Δεν χρειάζεται η κουτσομπολίστικη κατηγορία.

Και τελικά με ευχολόγια δεν πρόκειται να ξεκουμπιστεί ο Γιωργάκης. Ούτε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε κανένα συμμετοχικό έκτρωμα με Ντόρες και Καρατζαφέρηδες. Άσε που μπορεί να μας προκύψει και κανένας Αντώνης σφουγγαράκης.

Μεγάλη η πορεία του ΠΑΜΕ. Αλλά είναι από αυτές που είναι ανώδυνες για την κάθε κυβέρνηση. Κάνουμε μια βόλτα στους δρόμους, φωνάζουμε και τα εγκεκριμένα συνθήματα από το κόμμα και αποχωρούμε με ησυχία.

Γι΄ αυτό και όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που βγάζουν σπυριά με την κάθε εργατική διεκδίκηση μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το ΠΑΜΕ.

Στο τέλος της τετραετίας ο Πάγκαλος θα

συνεχεια:  http://mikrosfokion.blogspot.com/

Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.

Δεν είναι ο τεράστιος όγκος τους ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.

Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά… Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!

Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος.

Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.

Πρώτα και κύρια αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, διότι δείχνει κραυγαλέα τούτο: Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, καταναλώνεται σε κομματικές φιέστες και πορείες που εκτονώνουν το λαό, τον διαιρούν και τον απογοητεύουν: Αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο στήριγμα του καθεστώτος, κραυγάζοντας δημαγωγικά και «ταξικά» εναντίον του με κομματικές παρελάσεις, αλλά ΚΑΜΙΑ κλιμάκωση του αγώνα…

Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης…

Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος δεν πανικοβάλλει μόνο το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα «αριστερά» βαρίδια των λαϊκών κινημάτων και δεκανίκια του καθεστώτος.

Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα «αριστερά» δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»…

Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.

Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες…

Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος. Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…

Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Από ......citypress

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Με είκοσι οχτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωΐ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Στο μεταξύ, με επιστολή που απέστειλαν στον περιφερειάρχη κ. Περγαντά, οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ζητάνε από τις πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετηθούν για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και για τη χθεσινή απεργία. Τους ζητάνε να εξηγήσουν την θέση τους, που, φυσικά, πηγάζει από την ίδια την πολιτική βούληση που χαράζει και την πορεία τους στην Περιφερειακή Διοίκηση, όπως αναφέρουν. Όλα α θέματα της ημερήσιας διάταξης και η επιστολή προς τον κ. Περγαντά


ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρεια

Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Τιμπλαλέξης

Δημήτριος.

ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 1 / 2-1-2011

ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση για κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τις ανάγκες

εκτέλεσης έργου: «Κατασκευή οδού Καναβάρι – διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα –(Κορύνη) – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας)».

Εισηγητής: Η Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, τμ. Συγκοιν/κων Έργων της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Πορτάλιου Ελένη.

ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση διενέργειας διαγωνισμών που αφορούν προμήθειες υλικών και παροχής

υπηρεσιών έτους 2011, για την κάλυξη των αναγκών των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ανάληψης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από την Περιφέρεια Στερεάς

Ελλάδας, των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας – εκτέλεση προϋπολογισμού.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ.Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην Οικονομική Επιτροπή.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ.Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 7ο: Ορισμός ενός (1) Εκπροσώπου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

στις Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρείας «Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.» για τα έτη 2011-2014

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 8ο: Ορισμός ενός (1) Εκπροσώπου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) Leader ΠAA Κεντρικής Εύβοιας (2007-2013)

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 9ο: Ορισμός ενός (1) Εκπροσώπου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

στην Επιτροπή Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος Αλιείας Νότιας Εύβοιας και Σκύρου (ΕΔΤΠ Αλιείας) του άξονα 4 του ΕΠ.ΑΛ «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» ( Leader Αλιείας 2007-2013).

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (MEDeGOV), που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση συμμετοχής στο Πρόγραμμα με τίτλο «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (MED ROUD)», που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και

σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 12ο: «Λήψη απόφασης για την αλλαγή συντονιστή εταίρου της δράσης με ακρωνύμιο

“e Symbiosis” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα Life+Κωδικός

δράσης : “09ENV/GR000300”».

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο: «Καταπολέμηση των

κουνουπιών στην Π.Ε. Φθιώτιδας για το έτος 2011» και ορισμός δύο εκπροσώπων με τους

αναπληρωτές τους στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης.

Εισηγητής: Ο Γενικός Δ/ντής της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε., κ. Παφίλης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 14ο : Ορισμός τριών (3) Εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στο Δ.Σ. της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.».

Εισηγητής: Ο Γενικός Δ/ντής της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. , κ. Παφίλης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 15ο: Ορισμός ενός (1) Εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του, του Περιφερειακού

Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην ΕΔΠ του Τοπικού Προγράμματος Leader.

Εισηγητής: Ο Γενικός Δ/ντής της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. , κ. Παφίλης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς

Ελλάδας και του Δήμου Δωρίδας για την υλοποίηση του έργου: «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου πρώην Δήμου Λιδωρικίου».

Εισηγητής: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαζή Γιώτα.

ΘΕΜΑ 17ο: Ορισμός ενός (1) Εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του, του Περιφερειακού

Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για εγκατάσταση

προσώπων εκδιδομένων με αμοιβή.

Εισηγητής: Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Γαλάνη Ευαγγελία.

ΘΕΜΑ 18ο : Ορισμός Εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στο

Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Χρήσης Εξαρτιογόνων Ουσιών Ν.Ευρυτανίας

«Αλκυόνη».

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπάς Βασίλης.

ΘΕΜΑ 19ο : Ορισμός δύο (2) Εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή τους στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (ΣΝΟ), αρθ.12 του Ν.3013/2002.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπάς Βασίλης.


ΘΕΜΑ 20ο : Ορισμός δύο (2) Εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή τους στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΣΝΟ), αρθ.12 του Ν.3013/2002.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Φαρόπουλος

Χαράλαμπος.


ΘΕΜΑ 21ο: Ορισμός Εκπροσώπων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε επιτροπές Λιμενικών Αρχών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και

Κτηνιατρικής, κ.Τσελάς Σταύρος.


ΘΕΜΑ 22ο : Έγκριση εφαρμογής Δακοκτονίας στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και

Κτηνιατρικής, κ.Τσελάς Σταύρος.


ΘΕΜΑ 23ο: Υποβολή υποψηφιοτήτων και εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς.


ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση σύστασης Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.


ΘΕΜΑ 25ο: Εκλογή μελών στην Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.

ΘΕΜΑ 26ο : Έγκριση Μεταβίβασης Αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην

Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.


ΘΕΜΑ 27ο : Διόδια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντάς Κλέαρχος.


ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση μετακινήσεων εκτός έδρας Νομού του κ. Περιφερειάρχη και των Π.

Συμβούλων από 2/1/2011 μέχρι σήμερα.

------------------------------------------------------------------

Η επιστολή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Στερεάς Ελλάδας

Προς τον κ.Περιφερειάρχη Στερεας Ελλάδας,


κ.Κλέαρχο Περγαντά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 24 του μηνός. Την επομένη, από μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων που αντιδρουν στις συνέπειες των πολιτικών, που μόνιμα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Αντιδρούν στις συνέπειες των πολιτικών επιλογών, που επιδιώκουν να τους φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες.

Αντιδρούν στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία. Στην επέκταση της εμπορευματοποίησης της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας. Στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών τους δικαιώματων. Στην κατάργηση των Σ.Σ.Ε, που θα τους καταστήσει έρμαιο των εκβιασμών των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Σε τέτοια γεγονότα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να μένει αδιάφορο. Να επικαλείται αναρμοδιότητα ή έλλειψη νομοθετικής πρόβλεψης για τέτοιου είδους γεγονότα.

Οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου και φιλοδοξούν να εκπροσωπούν τον λαό σε αυτό το επίπεδο είναι υποχρεωμένες να τοποθετηθούν. Να εξηγήσουν την θέση τους, που, φυσικά, πηγάζει από την ίδια την πολιτική βούληση που χαράζει και την πορεία τους στην Περιφερειακή Διοίκηση.

Αρκετή η μέχρι σήμερα παραπλάνηση του λαού με την διαφορετικότητα του γενικού και του τοπικού. Με τις λογικές περί αυτοδιοίκησης και αυτοδιοικητικού παράγοντα, που τάχα δεν ασχολούνται με την κεντρική πολιτικη. Με την κοινωνία των πολιτών που εξισώνει εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.


Για την Λαική Συσπείρωση

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ


ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : κ.Πρόεδρο του Περιφεριακού Συμβουλίου

Από......lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com