Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com




ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ η θερμοκρασία στη Μεσόγειο θα αυξηθεί δύο φορές ταχύτερα απ’ ότι στη Βόρεια Ευρώπη


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ


Σημαντικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης, ως πρόεδρος της ομάδας εργασίας "Μεσόγειος" της διακομματικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, παρουσία στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, εκπροσώπων Διπλωματικών αποστολών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: "Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο: Η σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της αξιόπιστης έρευνας".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εισηγητές, λόγω της κλιματικής αλλαγής στα επόμενα χρόνια, αναμένονται και στην Ελλάδα σημαντικές περιβαλλοντικές μεταβολές, όπως η μεγάλη άνοδος του επιπέδου της θάλασσας και η σημαντική μείωση της υγρασίας με ξηρασίες, ενώ ο τουρισμός θα είναι ο κύριος τομέας που θα πληγεί από την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Αναλυτικότερα, από την πλευρά των εισηγητών αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η κα Λιπιάτου Ελισάβετ, επικεφαλής της Μονάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Σχέδια Διεθνούς Συνεργασίας, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην επόμενη δεκαετία η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί από 0,1° έως 0,4° C, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρουσιάζεται στην περιοχή της Μεσογείου. Ειδικά στη Μεσόγειο η αύξηση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί χρονικά 2 φορές ταχύτερα απ’ ότι στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ το επίπεδο της θάλασσας θα σημειώσει άνοδο κατά 13 έως 68 εκατοστά μέχρι το 2050. Ανέφερε επίσης ότι η υγρασία το καλοκαίρι σε περιοχές όπως η Ελλάδα και άλλες περιοχές της Νότιας Ευρώπης, θα σημειώσει στο επόμενο διάστημα σημαντική μείωση που θα φθάσει στο -5% ανά δεκαετία, μια μείωση που θα οδηγήσει σε ξηρασίες με άμεσο οικονομικό αντίκτυπο (γεωργία, δασικές πυρκαγιές κλπ). Τόνισε επίσης ότι οι αειφόρες τεχνολογίες και οι εναλλακτικές μορφές διαχείρισης των αγροτικών και αγροτοβιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μεσόγειο προτείνονται μεταξύ των προτεραιοτήτων που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή, συνεργασία που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάλυση των φυσικών καταστροφών και στην επεξεργασία σεναρίων αντιμετώπισης φυσικών κινδύνων.

Η κα Λιπιάτου έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στη Μεσόγειο, μεταξύ Κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών, μεταξύ Περιφερειών αλλά και φορέων - επιτροπών (Monitoring Committee for Euro-Mediterranean Cooperation in RTD, Euro-Mediterranean S&T Committee, Union for Mediterranean, Mediterranean Innovation and Research Coordination Action κ.α.).

Ο κ. Andrea Tilche, επικεφαλής της Μονάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή και τους Φυσικούς Κινδύνους, ανέφερε ότι στα επόμενα χρόνια αναμένονται και άλλες μεταβολές στον παγκόσμιο κύκλο του νερού και αυτό θα έχει ως συνέπεια την εμφάνιση, με μεγαλύτερη συχνότητα, ξηρασιών αλλά και πλημμυρών σε πολλά σημεία της Μεσογείου. Η μαζική φύτευση δένδρων στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου αποτελεί λύση για την αποφυγή πλημμυρών και ταυτόχρονα απορρόφησης περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα, ελαττώνοντας έτσι την ξηρασία και προασπίζοντας την ανάπτυξη, ιδίως την τουριστική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Emanuele Massetti, ειδικό σε θέματα των οικονομικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και ερευνητή του προγράμματος για την αειφόρο ανάπτυξη FEEM, που επίσης ήταν μεταξύ των εισηγητών της εκδήλωσης, στην περιοχή της Μεσογείου ο τουρισμός θα είναι ο κύριος τομέας που θα πληγεί από την κλιματική αλλαγή.

Η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF κα Paloma Agrasot υποστήριξε ότι υπάρχει ελλιπής περιβαλλοντική διαχείριση των δασικών εκτάσεων της Μεσογείου, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις αυτές να καταστρέφονται ή να υποβαθμίζονται βαθμιαία. Αναφέρθηκε στους κινδύνους της υπεραλιείας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει αναποτελεσματική αλιευτική πολιτική στη Μεσόγειο. Τόνισε ότι το 70-80% της συνολικής κατανάλωσης του νερού γίνεται για χρήση αγροτικών δραστηριοτήτων, χωρίς καμία μέριμνα για το οικοσύστημα. Και ανέφερε ως χαρακτηριστικό δείγμα των πολλών μεταβολών που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην ευρύτερη περιοχή μας το ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξαφανιστεί το 50% των υδροβιοτόπων της Μεσογείου.

"Η επιστημονική γνώση δεν οδηγεί αυτονόητα στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών, συνεχίζει όμως να είναι σημαντική. Γι΄ αυτό και πρέπει να επιμένουμε στην έρευνα για τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου σε επίπεδο περιοχών όπως η Μεσόγειος, όπου υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η οποία δεν μας επιτρέπει να χαράξουμε αποτελεσματική πολιτική της Ένωσης για την προσαρμογή σ΄αυτήν" τόνισε στην έναρξη της εκδήλωσης ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης.

Σημείωσε επίσης τη σημασία ανάπτυξης σχεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα ενεργειακής ασφάλειας και εξάρτησης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αναπτυχθούν και τρόποι αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική, καθώς αν οι ανανεώσιμες πηγές έχουν μεγάλο ποσοστό στο ενεργειακό μίγμα, η δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι καθοριστικός παράγοντας για την ευστάθεια του συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Από ....Lokris News

Πλησιάζει η «ώρα της αλήθειας» για την Αίγυπτο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο  Μανώλης  Κυπραίος

Σίγουρα ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Χόσνι Σαγίντ Μουμπάρακ δεν βρίσκεται για διακοπές στο τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σεϊκ στη χερσόνησο του Σινά. Παρακολουθεί τις εξελίξεις από «απόσταση ασφαλείας» έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορέσει να δώσει εντολές κατάπνιξης της εξέγερσης από τις ένοπλες δυνάμεις ή αν η κατάσταση φτάσει στο «απροχώρητο» να εγκαταλείψει τη χώρα.
Ο νομπελίστας πρώην διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, περιμένει το πράσινο φως για να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης, ενώ το πανίσχυρο κίνημα των «αδελφών μουσουλμάνων» τηρεί στάση «χαμηλών τόνων» κυρίως για να μη δοθεί πρόσχημα στον αιγύπτιο πρόεδρο να αντιδράσει με τη χρήση υπέρμετρης βίας.
Μεγάλο ερωτηματικό όμως παραμένει πια στάση θα τηρήσουν οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες κατέχουν και το κλειδί για τη λύση της κρίσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Ο πτέραρχος Χόσνι Μουμπάρακ προέρχεται από τα «σπλάχνα» των ενόπλων δυνάμεων και τηρεί την παράδοση που ξεκίνησε το 1952, από το κίνημα των «ελεύθερων αξιωματικών» που ανέτρεψε τον .......βασιλιά Φαρούκ, όπου ο πρόεδρος της χώρας είθισται να προέρχεται από τις ένοπλες δυνάμεις. Όμως σε αντίθεση με τους δύο προκατόχους του, τον Αμντέλ Γκαμάλ Νάσερ και τον Αντουάντ Σαντάτ, ο Χόσνι Μουμπάρακ μετέτρεψε την προεδρία του σε «ισόβια» χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λαϊκή εντολή, ακυρώνοντας αποτελέσματα ή μη επιτρέποντας σε πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να κερδίσουν τις εκλογές, να συμμετάσχουν σε αυτές. Μάλιστα η τελευταία προκλητική απόφασή του να «προωθήσει» ως διάδοχό του τον μεγαλύτερο σε ηλικία γιό του, εξόργισε όχι μόνο τους αιγύπτιους πολίτες, αλλά και τους υποστηρικτές του εντός και εκτός Αιγύπτου.
Αυτό όμως ήταν «η κορυφή του παγόβουνου». Ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η αιγυπτιακή κάστα εξουσίας, αγνόησαν προκλητικά την ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της, μετατρέποντας την Αίγυπτο σε μια χώρα «πάμφτωχων», έδωσε «ζωτικό χώρο» σε ακραίες ισλαμικές οργανώσεις να αναλάβουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους σε πολλές μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου-ακόμη και του ίδιου του Καϊρου-και δεν τήρησε κανένα πρόσχημα σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Παλαιστινίων, συμπλέοντας πλήρως με τις θέσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ μετατρέποντάς τον στα μάτια της αραβικής κοινής γνώμης, ως έναν «άραβα Κουϊσερλινγκ».
Ετσι, η τελευταία του ελπίδα να παραμείνει στην εξουσία είναι οι ένοπλες δυνάμεις. Η απόσυρση των  αστυνομικών δυνάμεων, τα άρματα μάχης με τους πάνοπλους στρατιώτες να ελέγχουν για τη διατήρηση της τάξης και τα μαχητικά να πετούν πάνω από το Κάιρο, δείχνουν πως μέχρι τώρα διατηρεί τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων. Όμως όταν φτάσει η κρίσιμη στιγμή της «μεγάλης αντιπαράθεσης» με τους διαδηλωτές, τότε τι θα πράξουν; Θα φέρουν την τάξη ή το χάος; Και αυτά τα ερωτήματα βρίσκονται συνεχώς στο μυαλό όχι μόνο των συμμάχων της Αιγύπτου αλλά και των αντιπάλων της. Και το κυριότερο: όλοι γνωρίζουν τι θα σημαίνει για την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου αν καταρρεύσει η Αίγυπτος και η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.
Γι’ αυτό και πυκνώνουν τα μηνύματα για ένα «βελούδινο διαζύγιο» του Χόσνι Μουμπάρακ με την εξουσία ώστε να αποφευχθεί ένας «μικρός Αραγεδών» στην περιοχή.
Φυσικά όλα αυτά λέγονται, γράφονται και αναλύονται, υπό την αίρεση πως ο αιγύπτιος πρόεδρος αρνείται να φύγει από την προεδρία. Ισως όμως παρασκηνιακά να διαπραγματεύεται την αποχώρησή του και την εξασφάλιση των προνομίων που τυγχάνουν οι στρατιωτικοί στο αιγυπτιακό «βαθύ κράτος», ώστε να μην υπάρξουν «μη επιτρεπτές ανωμαλίες» στη «νασερικού τύπου» δομή εξουσίας που ο ίδιος θα παραδώσει.
Όλα θα εξαρτηθούν την αυριανή ημέρα. Στην μεγάλη πορεία της Τρίτης όπου οι διοργανωτές της αναμένουν-μόνο στο Κάιρο-να λάβουν μέρος τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αιγύπτιοι πολίτες.
Εκεί θα έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση οι πολίτες, με τις ένοπλες δυνάμεις ή καλύτερα, με τις προθέσεις του προέδρου τους Χόσνι Μουμπάρακ και μέσα σε λίγες ώρες, πιθανά να εξαρτηθεί με πιο τρόπο θα χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει προς το μέλλον το αιγυπτιακό έθνος …

Αίγυπτος: Η επανάσταση των blogs..

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 Από την Τυνησία έως την Αίγυπτο και από εκεί στη Υεμένη, η εξέγερση της νεολαίας απειλεί τους καρεκλοκένταυρους ηγέτες του αραβικού κόσμου.  Αλλά αν η παλαιά τάξη καταρριφθεί, ποιος και τι θα πάρει τη θέση της, αναρωτιέται αρθρογράφος του Newsweek.
Οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις οργής στην Αίγυπτο φαινομενικά ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, με σημείο- κλειδί την Παρασκεύη, όταν μετά την ....  καθιερωμένη προσευχή, χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους του Καΐρου αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων με μοναδικό σκοπό να ρίξουν το τριακονταετές αυταρχικό καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ. Οι ώρες και οι μέρες που...
ακολούθησαν «βάφτηκαν» με αίμα, πόνο και κραυγές απόγνωσης.


Εκτός από τους δεκάδες νεκρούς και του χιλιάδες τραυματίες, θύματα της κυβερνητικής προσπάθειας καταστολής της εξέγερσης έπεσαν και οι κάθε λογής δίαυλοι επικοινωνίας.
Twitter, Facebook, και τελικά η γενική πρόσβαση στο internet κατέστη αδύνατη. Η αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητού διεκόπη και στη συνέχεια εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα «σίγησαν» σε όλη τη χώρα.
Ωστόσο οι μαζικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το Newsweek, το κλίμα της επανάστασης είχε ουσιαστικά καλλιεργηθεί χρόνια πριν, μέσω των κοινωνικών δικτύων του internet και της υποτιμημένης στην Αίγυπτο δύναμης των blog.
Ο νονός της «μπλογκόσφαιρας» της Αιγύπτου, Wael Abbas, από τότε που ξεκίνησε το blogging το 2004 ζει με συνεχείς απειλές για τη ζωή του. Παρόλα αυτά ο Abbas άνοιξε το δρόμο για μια νέα γενιά που χρόνια τώρα προετοιμάζει το έδαφος της επανάστασης, που αυτή τη στιγμή συντελείται. Ο Abbas, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις διαδηλώσεις, είπε στο Newsweek, «έχω πάλι ελπίδες ότι κάτι αλλάζει».
Ο Abbas είναι μόνο ένας μέσα ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους που κατάλαβαν νωρίς ότι η αλλαγή ενός απαρχαιωμένου και απολυταρχικού καθεστώτος θα γινόταν μόνο μέσω της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο Ahmad Maher- της φωτογραφίας- ίδρυσε το «Φοιτητικό Κίνημα», ανοίγωντας απλώς μια σελίδα στο Facebook. «Αναμένουμε έντονη βία εκ μέρους της κυβέρνησης», είπε. «Αλλά είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό. Υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι για να σταματήσει η βία».

Συνταγματική κατοχύρωση της εξαθλίωσης. Τι ακούει κανείς στον ύπνο του!!!


Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Φίλοι μας, αναρωτιόμαστε: Είμαστε με τα καλά μας; Τι ακούμε πλέον; Δεν φτάνει που υπογράφουν μνημόνια χωρίς να δίνουν κανέναν λογαριασμό στη Λαϊκή Αντιπροσωπεία (λέμε τώρα), έφτασαν σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης, να μηχανεύονται να περάσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα (ποιο Σύνταγμα αλήθεια;) την μόνιμη επικυριαρχία της Τρόϊκας. 

Δηλαδή να....
κατοχυρώσουν συνταγματικά την εξαθλίωσή μας και την υποδούλωσή μας. Τόσο γλυκιά είναι πια αυτή η εξουσία γι’ αυτούς τους ανθρώπους;; Απορούμε γιατί καθόμαστε καιτους ακούμε; Για πόσο ακόμα; Πόσο ακόμα πρέπει να μας δέσουν με χοντρές αλυσίδες για να απολαμβάνουν αυτοί την εξουσία τους πάνω μας;;

Η Γερμανία πάλι, δεν μπορεί να αποβάλει το DNA της. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «μαστίγιο και καρότο», κάθε μέρα πετάει και από μια πρόταση, για την σωτηρία δήθεν των αδύνατων κρατών (λέγε με Ελλάδα), οι οποίες προτάσεις, εκ πρώτης όψεως μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, αλλά στο βάθος όλες αυτές οι φαινομενικά ασύνδετες προτάσεις υπακούουν σε κάποιας μορφής γκεμπελική προπαγάνδα, που στόχο έχει να προετοιμάσει την ελληνική και γενικότερα ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη, για εξαθλίωση κάποιων «γουρουνιών» (PIGS), προς όφελος του πλούσιου Βορά, στην κορυφή του οποίου είναι η ίδια η «Άρια» φυλή.


Μετά τις επιμηκύνσεις, τις αναδιαρθρώσεις, τις επαναγορές ομολόγων κ.λ.π., μια εντελώς καινούργια γερμανική πρόταση είναι η Συνταγματική κατοχύρωση της μόνιμης εξαθλίωσης για 30 χρόνια και βάλε. Και το χειρότερο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, «κτυπημένη» από την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και το πάθος της για την εξουσία, το συζητάει και από πάνω. Αν είναι δυνατόν !!!!


Το πως θα γίνει αυτή η συνταγματική τροποποίηση δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Μοιάζει εύκολη υπόθεση. Αντίθετα μια τροποποίηση στο Σύνταγμα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ή για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών είναι τάχα συνταγματικά αδύνατη, με δήθεν αξεπέραστα συνταγματικά εμπόδια. Δηλαδή Σύνταγμα αλά κάρτ, που λένε.


Στον τίτλο της ανάρτησης γράφουμε «τι ακούει κανείς στον ύπνο του» και είναι αλήθεια αυτό, αφού βρισκόμαστε μονίμως σε έναν μακάριο και βαθύ ύπνο όπου μας έχουν βάλει τα ΜΜΕ των νταβατζήδων.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/02/blog-post_01.html

Δημοκρατική Συμμαχία: Τα ονόματα που συμμετέχουν στη συγκρότηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας και της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Λαμίας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από τον τομέα οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοινώθηκε σήμερα η συγκρότηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας και της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Λαμίας.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν οι: Γαλάνης Δημήτρης, Κυρμανίδης Ηλίας, Κωσταράς Σπύρος, Μπακογεώργου Στέλλα και Συλεούνη Βασιλική. 
Στην Ομάδα Πρωτοβουλίας μετέχουν συνολικά 79 συμπατριώτες μας.

Δείτε όλα τα ονόματα

κάντε κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει...

 

Από......lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com