Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινούν οι διαδικασίες στο Δήμο Μώλου -Αγ.Κωνσταντίνου για την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



  Στην  έδρα  του  Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου   στα  Καμένα  Βούρλα   στις   29  του  Δεκέμβρη     θα  γίνει  η  ορκωμοσία  της  νέας  δημοτικής  αρχής. 

Την  ορκωμοσία  θα  τελέσει  ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Φθιώτιδος  κ.  Νικόλαος.

Στις  2 Ιανουαρίου  θα  γίνει  η  σύγκλιση  του  πρώτου  δημοτικού  συμβουλίου , από  τον πλειοψηφήσαντα  δημοτικό σύμβουλο  του  κ.  Τετριμίδα  τον  κ.  Μακρυνίτσα, όπου  και   θα  πραγματοποιηθεί     η  εκλογή  του  Προέδρου  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  από  τους  Δημοτικούς  Συμβούλους. 

 Έγκυρες  πληροφορίες   του  Blog  αναφέρουν  ότι  για  Πρόεδρος  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  θα  προταθεί  από  τον  Δήμαρχο  κ. Τετριμίδα   ο  κ. Καραμαζιώτης Ν.  Αντιδημάρχους  δε  θα  διορίσει  για  ένα  χρόνο  ο  Δήμαρχος   κ.  Τετριμίδας  τους  κ. Φαφούτη  Δ., κ. Γιαννακόπουλο Γ. ,κ. Μακρυνίτσα Δ., κ. Μπεζάτη Ε.

Βλέπουμε  ότι  ο Δήμαρχος κ.  Τετριμίδας  ξεκινάει  το  έργο  του  στο νέο  Δήμο (δίνοντας  μεγαλύτερο  βάρος  στο  Μώλο)  με  δυο  Αντιδημάρχους  από  το  Μώλο  και  τον  Πρόεδρο  του  δημοτικού συμβουλίου   πάλι  από  το  Μώλο  και  με  έναν  Αντιδήμαρχο  από  τα  Καμένα  Βούρλα  και  έναν  από  τον  Άγιο Κωνσταντίνο.

Μήπως  θα  έπρεπε  ο   Δήμαρχος  κ.  Τετριμίδας  να  ρίξει  περισσότερο  βάρος  στους  άλλους  δυο  πρώην Δήμους  των  Καμένων Βούρλων  και  του  Αγίου Κωνσταντίνου  που  παρουσιάζουν  και  μεγαλύτερη  κίνηση  τους  καλοκαιρινούς  μήνες  !!!   Λέμε  μήπως !!!   
  Αν  δεν μας  ακούσει   βεβαίως    κακό  του  κεφαλιού του   θα  κάνει  και  θα  τα  βρει   μπροστά  του…..  

Ευχόμαστε  πάντως   σε  όλο το  Δημοτικό Συμβούλιο  και  στον  Δήμαρχο κ.  Τετριμίδα  κάθε  επιτυχία  στο  δύσκολο  έργο  που αναλαμβάνουν.  

Ελλάς, καταγγέλλουσα και μοιρολογούσα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.


Το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, η Ελλάδα έχει καταντήσει περίγελος του κόσμου εξαιτίας της συμπεριφοράς της ηγεσίας της. Πάσχοντας από χρόνια έλλειψη στρατηγικής και μη γνωρίζοντας πώς ασκείται εθνική πολιτική ή η σύγχρονη διεθνής πολιτική, εμφανίζεται μονίμως εκλιπαρούσα για βοήθεια, επιδιώκοντας κατανόηση, όταν δεν καταγγέλλει καπιταλιστικά ή εθνικά συμφέροντα που προσβάλλουν την κυριαρχία της ή την οικονομική της ισχύ. Η κυβέρνηση παρουσιάζεται άλλοτε καταγγέλλουσα και άλλοτε μοιρολογούσα για να καταλήξει σε εκβιαστικά διλήμματα προς το εκλογικό σώμα, το οποίο αντιστρέφει την εικόνα αυτή, δίχως να μεταβάλλει όμως διαλεκτική. Αυτό, μοιρολογεί με τη σειρά του και καταγγέλλει την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση ή όλους μαζί, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αιτιάται η κυβέρνηση: αγορές, ΕΕ, Γερμανούς, Τούρκους, Σλαβομακεδόνες και άλλους με ανάλογη «παραβατική» συμπεριφορά ή μειωμένη αίσθηση αλληλεγγύης.

Σε λίγο βλέπω και τον Σαρτζετάκη να ξαναδηλώνει: «είμαστε έθνος ανάδελφο» και όλοι μαζί να το ρίχνουμε στα ξόρκια και στις κατάρες, με την «υπεύθυνη» κυβέρνησή μας να προσφεύγει σε υπερεθνικούς και διεθνείς οργανισμούς για να βρει το δίκιο της χώρας, το οποίο όμως προηγουμένως φρόντισε να το χάσει από μόνη της. Ειλικρινά, δεν το χωράει ο νους μου, πώς μια παλαιά χώρα του διεθνούς συστήματος μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι, αν και εάν το ερευνήσεις ιστορικά μάλλον θα το κατανοήσεις απόλυτα. Η Ελλάδα έδινε την εντύπωση μιας κακομαθημένης κοινωνίας και μιας πολιτείας ντερμπεντέρηδων. Τώρα πλέον με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου δίνει την εντύπωση μιας επιζήμιας χώρας για την διεθνή σταθερότητα. Άντε μέσα σε αυτό το κλίμα να προασπίσεις εθνικά συμφέροντα στην ΕΕ, στο Αιγαίο ή αλλού!

Ασφαλώς ο έντιμος αναγνώστης θα αναρωτιέται: Καλά, μήπως ξέρουμε ποια ακριβώς συμφέροντα να υπερασπιστούμε για να εξετάσουμε και τον τρόπο; Εδώ βρίσκεται η ρίζα του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Η γενικότερη απορρύθμιση, θεσμών και οικονομίας, συσκοτίζει την διάρθρωση του εθνικού συμφέροντος και θολώνει την ίδια την έννοια που το προσδιορίζει. Όταν δεν γνωρίζεις πώς να ορίσεις πολιτικά το εθνικό συμφέρον καταλήγεις αναπόδραστα στην θυμική αντίδραση, διαπιστώνοντας ότι «είμαστε έθνος ανάδελφο» και από το σημείο αυτό αρχίζει το μοιρολόι και οι αναθεματισμοί των αγανακτισμένων πολιτικών και πολιτών. «Κλαίς» για την κυριαρχία που χάνεις, ενώ δεν κάνεις τίποτε που θα μπορούσε πολιτικά (με μέσα ισχύος) να την υποστηρίξει.

Θορυβημένος παρακολουθώ η πολιτική discourse να έχει μεταλλαχτεί σε δικαστική discourse και ο πολιτικός λόγος σε νομικισμό ή/και οικονομισμό. Η διάσταση αυτή αναπαράγει, όταν δεν ενισχύει, τον καταγγελτικό λόγο και την μοιρολατρία. Και έτσι ο φαύλος κύκλος της διακυβέρνησης και πολιτικής στην χώρα διευρύνεται. Θέλετε ένα παράδειγμα εκτός από τα άπειρα που βιώνουμε καθημερινά σε σχέση με την τρόικα και την ΕΕ; Αναφορικά με τη νέα στρατιωτική κίνηση της Τουρκίας με τον πλου μιας φρεγάτας μέχρι τις ανατολικές ακτές της Αττικής, η κυβέρνηση θεώρησε ότι: «ο διάπλους της τουρκικής φρεγάτας από το στενό Καφηρέα αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας που καταδεικνύει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας». Όπως μάλιστα δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, «η τουρκική ενέργεια δεν εκπλήσσει την Ελλάδα», ενώ επισήμανε ότι «είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για το συμβάν στο Συμβούλιο γενικών υποθέσεων».

Όταν γινόμαστε αποδέχτες της επιθετικής συμπεριφοράς των χρηματοπιστωτικών αγορών κάνουμε τα παράπονά μας στη Γερμανία. Όταν δεν αναλαμβάνει η Γερμανία να διαχειριστεί το χρέος μας, κάνουμε τα παράπονά μας στο ΔΝΤ και ζητούμε ηθική υποστήριξη από τους Financial Times. Ενώ όταν η Τουρκία κάνει επίδειξη αποφασιστικότητας και ισχύος στην περιοχή παραπονιόμαστε στο ΝΑΤΟ, στην αναρμόδια ΕΕ και με τακτ σε μάλλον άσχετα φόρουμ. Είμαστε παραπονιάρικος λαός, πώς να το κάνουμε! Μας αδικεί ο κόσμος και δεν μας καταλαβαίνει η διεθνής κοινότητα! Στο τέλος κάνουμε και κάτι ψευτοτσαμπουκάδες όπως δηλώνει ο Γιώργος ότι έκανε στην Μέρκελ, για να σπεύσουμε αμέσως μετά να ζητήσουμε συγνώμη, όπως τότε με τον Πάγκαλο και τους Γερμανούς ή όπως τώρα με τον Γιώργο που… ανασκεύασε.

Λυπάμαι, αλλά με αυτήν την κουλτούρα όχι μόνον πολιτική δεν μπορεί να δομηθεί, αλλά ακόμη χειρότερα η χώρα καταντά ανυπόληπτη διεθνώς. Δεν μας παίρνουν στα σοβαρά, όχι επειδή η ηγεσία μάς εμφανίζει διεφθαρμένους, αλλά επειδή φαίνεται πλέον ότι είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε την τύχη μας σε επίπεδο soft-power και hard-power. Η ανικανότητα να διαχειριστούμε το χρέος μας είναι μια ενδιάμεση κατάσταση, εμπίπτοντας και στις δύο αυτές μορφές άσκησης διεθνούς πολιτικής. Έτσι όμως ζούμε λίαν επικινδύνως - και το λέω υπεύθυνα. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε διεθνώς, κάνοντας αλλοπρόσαλλες δημόσιες σχέσεις, αντί να αναπτύσσουμε συνδυασμένη στρατηγική στην εξωτερική και οικονομική μας πολιτική, οδηγεί αναπόδραστα σε εθνική καταστροφή πέραν της συντελούμενης κοινωνικής καταστροφής.

Ούτε Κασσάνδρα είμαι, ούτε ο Ρουμπινί, αλλά δεν χρειάζεται να είμαι μάντης για να καταλάβω τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, εξαιτίας της γενικότερης αποχαύνωσης: κυβέρνησης και πολιτικής τάξης. Δεν κινδυνολογώ, διότι δεν έχω ανάγκη να καταφύγω στον λαϊκισμό. Προειδοποιώ, μετά λόγου γνώσεως, ξανά!

Η Ελλάδα όσες φορές κατά το παρελθόν συμπεριφέρθηκε ανάλογα το πλήρωσε ακριβά. Το ίδιο έπαθαν και παθαίνουν και άλλες χώρες στον κόσμο όταν πορεύονται όπως εμείς σήμερα. Η πολιτική ιστορία διαθέτει χιλιάδες σελίδες με τέτοια παραδείγματα. Η πολιτική επιστήμη, με διαφορετικές μάλιστα μεθοδολογίες, καταλήγει στην ίδια εκτίμηση. Δεν πρόκειται λοιπόν για διαίσθηση, αλλά για βάσιμη υπόθεση την οποία δεν επιτρέπεται να εξειδικεύσω, διότι τότε θα «κινδυνολογήσω», αντικειμενικά. Δεν βοηθάει να περιγράψουμε εφιαλτικά σενάρια και πιθανά ενδεχόμενα εθνικής καταστροφής.

Το μόνο που θα προσέφερε είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης για αλλαγή αυτής της ελεεινής κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής, με την πτώση της κυβέρνησης και την ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης, εναλλακτικής ηγεμονίας την οποία έχω πεισματικά περιγράψει δεκάδες φορές. Αυτό είναι υπόθεση του κινήματος των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά ευθύνη πολιτικών, της κοινωνίας των πολιτών ευρύτερα, της επιστημονικής κοινότητας, της διανόησης και των Ελλήνων της διασποράς. Ακόμη και η συντηρητικότατη Ιεραρχία της Εκκλησίας, τόλμησε και μίλησε. Ήθελα να ξέρω πόσο συντηρητικότερα είναι τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της αριστεράς και ο λεγόμενος προοδευτικός κόσμος! Ο χρόνος εξαντλήθηκε. Οι δείκτες του ρολογιού της ιστορίας κινούνται πλέον αντίστροφα. Ζητείται αμέσως αξιόπιστη, σοβαρή και τολμηρή πρωτοβουλία για διεξαγωγή εκλογών και συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης για ριζοσπαστική δημοκρατική διακυβέρνηση.
 
Από.....activistis

Το καταγέλαστο τσίρκο των τηλεοπτικών ανδρεικέλων

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, σε σειρά άρθρων μας, το ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ: Βιομηχανίες παραγωγής και αναπαραγωγής των «ιδεών» των οικονομικών ελίτ εξουσίας και όλων των εκκριμάτων και των σκουπιδιών της πλανητικής βαρβαρότητας.


Έχουμε, επίσης, υπογραμμίσει, ότι τα ελληνικά ΜΜΕ αποτελούν τους αυλοκόλακες και μεταπράτες των «νταβάδων» τους: Διεθνών και εγχώριων

Οι «ήρωες» των ΜΜΕ και οι τηλεοπτικοί σταρ, ως σύνολο, αποτελούν ένα τσίρκο καταγέλαστο μαζί και τραγικό: ένας κόσμος απάτης, δωσιλογισμού, λακέδων και καθεστωτικών εισαγγελέων…

Μέσα σε μια κοινωνία θεμελιωμένη πάνω στην αθλιότητα, τα πιο άθλια προϊόντα είναι οι λακέδες της αθλιότητας: Το καταγέλαστο αυτό τσίρκο των «ηρώων» και των «σταρ» των ΜΜΕ.

Από τα πλέον γλοιώδη, αυθάδη, μοχθηρά, αλλά και φαιδρά είναι ο θίασος του Μεγάλου Καναλιού των «νταβάδων».

Ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Τσίμας και οι λοιποί του καταγέλαστου τσίρκου δεν μιλούν απλώς, σαν αυτόκλητοι στρατάρχες και εισαγγελείς, αλλά διατυμπανίζουν, με αυθάδεια ασυνήθιστη, το φρενοβλαβή και πολυτελή λακεδισμό τους.

Τα πιο γλοιώδη παράσιτα της εξουσίας υπερβαίνουν σε εξουσιαστική αυθάδεια και τα αφεντικά τους. Οι έμμισθοι και ακριβοπληρωμένοι «μπράβοι» των «μαφιών» του χρήματος διακατέχονται από «μαχητική» αυθάδεια πιο προκλητική και μοχθηρή και από τις ίδιες τις «μαφίες» του χρήματος που υπηρετούν…

Η χυδαιότητα και η αυθάδεια κάθε οργάνου βρίσκεται σε ανάλογη σχέση με το βαθμό εξάρτησης, το μισθό και το επιμίσθιο…

Έτσι, όλοι αυτοί οι φαιδροί της δημοσιογραφικής πορνείας προσλαμβάνουν ως «ευφυΐα» το να καρατομούν και να συκοφαντούν το λαό και ως «ανεξάρτητη» και «γενναία» άποψη το θράσος της δουλικής υμνολογίας του κατεστημένου…

Αγανάκτησε, λοιπόν, αυτό το καταγέλαστο τσίρκο για τις βιαιότητες κατά του Χατζηδάκη. Τα «μαντρόσκυλα» λύσσαξαν γιατί τόλμησαν κάποιοι «άξεστοι» από τα τσαλαπατημένα θύματα της καθεστωτικής κακουργίας, να κτυπήσουν άνθρωπο του καθεστώτος!!!

Βλέπετε αυτό το μονοπώλιο του λιθοβολισμού και το σπάσιμο των κεφαλιών των διαδηλωτών και των εισαγγελικών αφορισμών και καταδικών το έχει μόνο το καθεστώς και οι δημοσιογραφικοί «μπράβοι», τύπου Πρετεντέρη και CIA…

Πού ακούστηκε να αρχίσουν οι «είλωτες» να διεκδικούν και αυτοί το δικαίωμα της ΑΝΤΙ-ΒΙΑΣ, της άμυνας, δηλαδή, στην καθεστωτική βία και στη βία των τηλεοπτικών γενιτσάρων…

Ωρυόταν υστερικά αυτό το καταγέλαστο τσίρκο του Μεγάλου Καναλιού για το «μεγάλο έγκλημα» κατά της «Δημοκρατίας». «Έγκλημα», γιατί οι διαδηλωτές σπάσανε το κεφάλι ενός υπαλλήλου της καθεστωτικής κακουργίας και απάτης…

Κραύγαζε ο Πρετεντέρης για την «τιμή της Δημοκρατίας» που κουρελιάστηκε με αυτή την «αποτρόπαια» πράξη!!!

Ποια Δημοκρατία και ποια τιμή;

Αυτά δεν μας τα διευκρίνισε το …όργανο του καθεστώτος που έχει αυτό-αναγορευτεί σε κριτή και εισαγγελέα των πάντων…

Σίγουρα θα εννοεί τη «δημοκρατία» και την «τιμή» των «νταβάδων» και τι δική του…

Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να κατανοήσει ο υμνητής αυτής της καθεστωτικής «δημοκρατίας» ότι ο λαός στο ΔΡΟΜΟ είναι η ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ακριβώς γιατί αυτός είναι το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ της δημοκρατίας και όχι οι «νταβάδες» και οι τηλεοπτικές πόρνες τους…

Βεβαίως ο Πρετεντέρης γι αυτό πληρώνεται και μάλιστα ακριβά: Να συκοφαντεί, να λιθοβολεί, να αφορίζει και να καταδικάζει κάθε λαϊκή πράξη που ξεπερνάει τα όρια που το καθεστώς βάζει…

Πάντα το καταγέλαστο τσίρκο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα ο Πρετεντέρης βρίζουν σκαιότατα ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Θυμάστε τι έγινε, όταν το 95% του ελληνικού λαού δεν συμφωνούσε (σύμφωνα με τα δικά τους γκάλοπ) με τις ταχυδακτυλουργίες του Νίμιτς;

Βγήκε ο Πρετεντέρης και αποκάλεσε όλους αυτούς που αντιδρούσαν στην αμερικανική κακουργία (το 95% των Ελλήνων): «Βαρεμένους», «ανόητους», «καραγκιόζηδες» και άλλα τέτοια «ευγενή κοσμητικά επίθετα…

Για να μην είμαστε «βαρεμένοι» και «κουνημένοι» πρέπει να σκύβουμε τον τράχηλο στους Αμερικανούς, στα καθεστωτικά πολιτικά και δημοσιογραφικά παράσιτα…

Για να μην είμαστε «καθυστερημένοι» και «ανόητοι» πρέπει να είμαστε προσκυνημένοι και δωσίλογοι και να ξεπουλάμε την ιστορία μας, την εθνική μας υπόσταση, τις αξίες μας και όλα τα υπάρχοντά μας…

Και να υπομένουμε αδιαμαρτύρητα και δουλικά τα βασανιστήρια και τη βία του καθεστώτος…

Αυτή είναι η φιλοσοφία αυτού του καταγέλαστου ιερατείου των ΜΜΕ: η δουλική υποταγή, ο δωσιλογισμός και το ξεπούλημα της ιστορίας μας, των αγώνων μας και των εαυτών μας.

Αυτό δηλαδή που κάνει καθημερινά το τσίρκο των ΜΜΕ, το ανάγει σε φιλοσοφία ζωής, σε ιδεολογία και ευαγγέλιο των ανθρώπινων αξιών: Το «ευαγγέλιο» της αμερικανικής αυτοκρατορίας…

Δεν έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί οι Πρετεντέρηδες ούτε τούτο το απλό: Στη ζωή και μέσα στις κοινωνίες υπάρχουν δύο ειδών ζωντανά όντα: Εκείνα που έχουν μια σπονδυλική στήλη και συνεπώς μπορούν να βαδίζουν και καμιά φορά να τρέχουν και εκείνα που δεν έχουν και συνεπώς δεν μπορούν παρά να έρπουν ή να κολλάνε σαν παράσιτα σε άλλους.

Τα παράσιτα των ΜΜΕ ανήκουν στο δεύτερο είδος. Έχουν θυσιάσει και το έσχατο μόριο της ελεύθερης θέλησής τους για κάποιο υλικό ή κοινωνικό όφελος, για αναρρίχηση και εξουσία.

Και ζητούν αυτό να το κάνει και ο ελληνικός λαός. Να γίνει δηλαδή όμοιός τους: Να μην έχει σπονδυλική στήλη, να μεταλλαχτεί σε ερπετό που να μυρίζει και να γλείφει την Πλανητική εξουσία και τους ιπποκόμους της, σε μια μάζα πειθαρχημένη, άβουλη και αποκτηνωμένη.

Τότε θα αποκτήσει και ο λαός την «ευφυΐα» και τα «ιδανικά» του Πρετεντέρη και των λοιπών λακέδων της εξουσίας.

Ρεσάλτο

Από......citypress-gr

Χριστουγιεννιάτικο παζάρι του συλλόγου «Νεανικός Παλμός» Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμένων Βούρλων «ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεών του, διοργανώνει και φέτος, το πέμπτο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι στις 18 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Σάββατο


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει απο ώρα 4.00΄ το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΩΚΕΑΝΙΑ», ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης έχει προγραμματισθεί και μουσικό απόγευμα.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ευρυτανικά ΝΕΑ"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com